Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 15:31   #3361
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja mam zakalcowate ciasto z wiśniami ale dobre, chcesz
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja mogę zaprosić na szarlotkę albo galaretki w cukrze
Dziewczyny błagam Was przestańcie !

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Oj będzie cięzko wybrać tytuł nowego wątku, ale jak w takim tempie bedziecie piszać to ja się na wybieranie nie załapię

Chodzić ładnie w nich wyglądasz

Ja myślałam, ze dziś padnę. Wybrałam się do kopalni by wydawało się że tak słońce za chmurami to idealna pogoda na taka podróż, ale w miedzy czasie zaczęło słońce prażyć. Ale przynajmniej mała w autobusie mnie skopała jak nigdy prawie przez całą drogę kopała. Poinformowałam w kopalni, że niestety ale kończę już pracę na ten rok i tak doszliśmy z szefem do wniosku, że wrócę pewnie dopiero za rok. Na razie pisałam o zawieszenie do końca 1szego kwartału 2014, ale szef mówi że z doświadczenia to raczej on obstawia koniec drugiego kwartału.
Przy okazji załatwiłam sobie praktyki w firmie graficznej w Wieliczce. Koleś fajnie podszedł do tematu bo może nie będę musiała robić pełnego wymiaru godzin a mi podbije .

Ale wkurzają mnie co raz bardziej niektóre baby w tramwajach. Mamy w Krakowie wydzielone miejsca dla ciężarnych, więc jak tylko mogę to siadam, bo moje doświadczenia z zatłoczonymi autobusami jest niezbyt ciekawe. I co chwile komentarze jaka to jest młodzież niewychowana że siedzi a starsi od nas muszą stać dzisiaj tak się jedna nagadała, bo myślała że nie słyszę (miałam słuchawki) ale postanowiłam ją olać bo uważam, że mam do takiego miejsca święte prawo takie samo jak ona, zwłaszcza że nie czułam się najlepiej. Ale miała minę jak wstałam i się brzuszek pokazał chyba jej się głupio trochę zrobiło.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

ooo Ty, narobiłaś mi ochoty
Starsze baby są okropne, bo przecież "im się należy" ciekawe z jakiej racji, gdzieś na demotywatorach było że w autobusach, tramwajach itd udają chore i nawet 5 minut nie ustoją a pod blokami godzinami bajki stwarzają i stanie im wtedy nie przeszkadza.
Ja choć mam pokaźnych rozmiarów brzuszek niestety też nie zostałam dzisiaj zauważona przez starą babe. Wsiadłam, stałam w kolejce po bilet a ta się tak na mnie wepchała że aż się brzuchem na rurkę nabiłam, wku** się do tego stopnia że ją odepchnęłam i wcale tego nie żałuję

Ojjj wybacz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:32   #3362
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to ja wpadam

a tak w ogóle to przepraszam, ale wprowadziłam wczoraj w bląd- my w piątek zaczynamy 7 miesiąc czyli III trymestr Przepraszam!
No nieźle Rybka
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:33   #3363
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to ja wpadam

a tak w ogóle to przepraszam, ale wprowadziłam wczoraj w bląd- my w piątek zaczynamy 7 miesiąc czyli III trymestr Przepraszam!
jeju, już 7 miesiąc, zleciało

znacie jakiś sposób na porost brwi? chcę zrobić sobie brwi które będą grubsze takie http://www.google.pl/imgres?safe=off...18&tx=39&ty=43 , a te co teraz mam to jak wyreguluję to są cienkie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 15:40
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:34   #3364
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny a ja właśnie będę wcinać naleśniki z pieczarkami i cebulką.
Jej te termometry są strasznie drogie i sama się zastanawiam jaki kupić. Żałuję jak ja żałuję, że stłukłam termometr rtęciowy
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:37   #3365
niunia32
Zakorzenienie

żeby choć trochę zaspokoić swoje słodkie zachcianki zrobiłam sobie kakao

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:39   #3366
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
żeby choć trochę zaspokoić swoje słodkie zachcianki zrobiłam sobie kakao
Prosiłam żebyście przestały, miejcie litość
Ja moje kakao wywiozłam do TŻta Może źle to ujęłam, w niedziele miałam smaka na kakao a że u TŻta nie było zadzwoniłam do rodziców że jak będą jechać do nas to niech przywiozą kakao z domu
Idę robić kisiel !
Stary 2013-07-17, 15:40   #3367
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
jeju, już 7 miesiąc, zleciało

znacie jakiś sposób na porost brwi? chcę zrobić sobie brwi które będą grubsze takie http://www.google.pl/imgres?safe=off...18&tx=39&ty=43 , a te co teraz mam to jak wyreguluję to są cienkie
oddam Ci swoje, ja muszę wyrywać, żeby mieć takie, o cieńszych to mogę tylko pomarzyć bo jakby mi to zaczęło odrastać to...
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:41   #3368
paulinaizabela
Zakorzenienie

W temacie dogadzania sobie to właśnie wciągnęłam jagodziankę i popijam cappucino Na później mam nektarynki i czereśnie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witam
Niunia bardzo mi przykro i z całego serca Ci współczuję
Dziś prawdopodobnie poraz ostatni dałam radę pomalować sobie pazurki u stóp, walnęłam sobie hybrydkę, a co sobie będę żałować
Jeszcze mnie czeka depilacja tego i owego przed jutrzejszą wizytą i chyba będę musiała się wspomóc lusterkiem, żeby na oślep nie jechać
Później się pochwalę co do tej pory skompletowałam z listy wyprawkowej.
Ja dziś idę do znajomej i ona mi zrobi pedicure Już nie chce mi się gimnastykować
Czekamy na focie

Cytat:
A ja wróciła, zdenerwowałam sie rano bo nikt do mnie oczywiście nie dzwonił i stwierdziliśmy że jedziemy do oddziału siódemki w Krakowie, a w drodze nagle zadzwonił kurier że on za 5 minut u mnie będzie więc się szybko wróciliśmy, tata próbował go zatrzymać, ale chłop tak jakby to powiedzieć zwiał, tata mówi że był dobrze "wczorajszy" więc domyślamy się że się podpisał sam że Nowak odebrał i myślał że się nie skapnę.
Potem pojechaliśmy do entliczka zrobić jakieś zakupy bardziej higieniczne dla malutkiej bo póki co mam patyczki do uszu, waciki, a dziś kupiliśmy przewijak, 5 pieluszek tetrowych białych, termometr do kąpieli, smoczki (z aventa- bo też takie mamy zamiar kupować butelki tylko z tej nowej serii natural), kupiliśmy jeszcze termometr na podczerwień i ja dla siebie podkłady poporodowe. Mój mąż jak już wejdzie do sklepu to zbiera z półek wszystko, tylko się pyta co jeszcze i co jeszcze
Uff dobrze, że paczka dotarła
fajne zakupki

Cytat:
Oj będzie cięzko wybrać tytuł nowego wątku, ale jak w takim tempie bedziecie piszać to ja się na wybieranie nie załapię

Ja myślałam, ze dziś padnę. Wybrałam się do kopalni by wydawało się że tak słońce za chmurami to idealna pogoda na taka podróż, ale w miedzy czasie zaczęło słońce prażyć. Ale przynajmniej mała w autobusie mnie skopała jak nigdy prawie przez całą drogę kopała. Poinformowałam w kopalni, że niestety ale kończę już pracę na ten rok i tak doszliśmy z szefem do wniosku, że wrócę pewnie dopiero za rok. Na razie pisałam o zawieszenie do końca 1szego kwartału 2014, ale szef mówi że z doświadczenia to raczej on obstawia koniec drugiego kwartału.
Przy okazji załatwiłam sobie praktyki w firmie graficznej w Wieliczce. Koleś fajnie podszedł do tematu bo może nie będę musiała robić pełnego wymiaru godzin a mi podbije .

Ale wkurzają mnie co raz bardziej niektóre baby w tramwajach. Mamy w Krakowie wydzielone miejsca dla ciężarnych, więc jak tylko mogę to siadam, bo moje doświadczenia z zatłoczonymi autobusami jest niezbyt ciekawe. I co chwile komentarze jaka to jest młodzież niewychowana że siedzi a starsi od nas muszą stać dzisiaj tak się jedna nagadała, bo myślała że nie słyszę (miałam słuchawki) ale postanowiłam ją olać bo uważam, że mam do takiego miejsca święte prawo takie samo jak ona, zwłaszcza że nie czułam się najlepiej. Ale miała minę jak wstałam i się brzuszek pokazał chyba jej się głupio trochę zrobiło.
W sumie jeszcze pare dni i będziemy wybierac nowy tytuł

Super, że sprawy masz pozałatwiane

Skoro miejsca są dla kobiet w ciąży to czego stare baby tam szukają??? Trzeba było zapytać delikwentkę czy ciężarna
Stary 2013-07-17, 15:43   #3369
_Peggy
Zakorzenienie

Zapomniałam podziękować Wam za wypowiedzie w sprawie bloga parentingowego. Dziękuje Na pewno wezmę pod uwagę Wasze opinie.

Ja sama nie boje się odarcia z prywatności (pisałam bloga kosmetycznego "z twarzą"), choć nie upubliczniam swojego życie na potralach społecznościowych. Ba, facebooka mam tylko dlatego że jest na nim ciekawa aplikacja do dzwonienia za free do Polski. Nigdy bym nie wpadła na to by na portalu wstawiać np. zdjęcia USG albo z porodówki. Dla mnie to przesada.
Na blogu "o rodzince" chciałabym pisać notki typu "Adasiu dziś zjadłeś pierwszą kaszkę...", "Adasiu pierwsza wizyta na basenie..." i notki typu dlaczego np. zdecydowałam się na pieluszki wielorazowe czy konkretne kosmetyki. Nie mam zamiaru podawać co do godziny co robimy w ciągu dnia, czy "chwalić" się kłótną z mężem. Nie jestem księżniczką Kate, nikt nie wykorzysta przeciwko mnie albo przeciwko memu dziecku informacji o tym gdzie chodzimy na spacery, albo po czym Adaś ma wysypkę

maomami mój powiedział że nie będzie wtrancał się do wyprawki, bo sie nie zna. No Jeszcze nic nie kupiliśmy a Tatuś wie najlepiej
Stary 2013-07-17, 15:45   #3370
maomami
Wtajemniczenie

To ja zapraszam na wioskę pod Krakowem, usiądziemy sobie na polku, nawet możemy chlupnąć do basenu

Kabriela przecież możesz kupić rtęciowy termometr w aptece

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:45   #3371
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
oddam Ci swoje, ja muszę wyrywać, żeby mieć takie, o cieńszych to mogę tylko pomarzyć bo jakby mi to zaczęło odrastać to...
chętnie przygarnię!
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja dziś idę do znajomej i ona mi zrobi pedicure Już nie chce mi się gimnastykować
ja też chcę mieć taką koleżankę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 15:47   #3372
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja właśnie będę wcinać naleśniki z pieczarkami i cebulką.
Jej te termometry są strasznie drogie i sama się zastanawiam jaki kupić. Żałuję jak ja żałuję, że stłukłam termometr rtęciowy
No ja się też właśnie podłamałam ceną
Stary 2013-07-17, 15:48   #3373
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie jeszcze pare dni i będziemy wybierac nowy tytuł

Super, że sprawy masz pozałatwiane

Skoro miejsca są dla kobiet w ciąży to czego stare baby tam szukają??? Trzeba było zapytać delikwentkę czy ciężarna
Bywa tak, że nie ma w tramwaju miejsca na którym by nie siedziała osoba "starsza". Piszę w cudzysłowie bo niektóre to są starsze tylko z metryki, tak jak któraś z dziewczyn pisała, stać nie może tylko w tramwaju albo autobusie a tak to biega jak mały samochodzik . Ta dzisiejsza własnie na taka była, co ciekawe zawsze takie mają pretensje, a jak jakaś faktycznie potrzebująca to nic nie powie nawet. (choć zdarzają się wyjątki)
Stary 2013-07-17, 15:49   #3374
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Zapomniałam podziękować Wam za wypowiedzie w sprawie bloga parentingowego. Dziękuje Na pewno wezmę pod uwagę Wasze opinie.

Ja sama nie boje się odarcia z prywatności (pisałam bloga kosmetycznego "z twarzą"), choć nie upubliczniam swojego życie na potralach społecznościowych. Ba, facebooka mam tylko dlatego że jest na nim ciekawa aplikacja do dzwonienia za free do Polski. Nigdy bym nie wpadła na to by na portalu wstawiać np. zdjęcia USG albo z porodówki. Dla mnie to przesada.
Na blogu "o rodzince" chciałabym pisać notki typu "Adasiu dziś zjadłeś pierwszą kaszkę...", "Adasiu pierwsza wizyta na basenie..." i notki typu dlaczego np. zdecydowałam się na pieluszki wielorazowe czy konkretne kosmetyki. Nie mam zamiaru podawać co do godziny co robimy w ciągu dnia, czy "chwalić" się kłótną z mężem. Nie jestem księżniczką Kate, nikt nie wykorzysta przeciwko mnie albo przeciwko memu dziecku informacji o tym gdzie chodzimy na spacery, albo po czym Adaś ma wysypkę

maomami mój powiedział że nie będzie wtrancał się do wyprawki, bo sie nie zna. No Jeszcze nic nie kupiliśmy a Tatuś wie najlepiej
Co do tych zdjęć USG dodawanych na portalach społecznościowych, zawsze mnie to bawiło... Dziewczyny dodają zdjęcie USG i pokazują swoją macice wszystkim znajomym jak i nieznajomym troszkę to dziwne jak dla mnie
Fajny pomysł z tym prowadzeniem bloga choć mi samej by się zapewne nie chciało
Stary 2013-07-17, 15:50   #3375
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
chętnie przygarnię!

chętnie oddam, ale sposobu na porost niestety nie znam, ja mam krzaczory naturalnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 15:50   #3376
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
To ja zapraszam na wioskę pod Krakowem, usiądziemy sobie na polku, nawet możemy chlupnąć do basenu
Ja chcę do basenu
Stary 2013-07-17, 15:51   #3377
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze mam z nią Ona robi kurs kosmetyczny i musi trenować i to dokumentować zdjęciami praktycznie co tydzień chodzę do niej na jakieś zabiegi
Stary 2013-07-17, 15:51   #3378
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
chętnie oddam, ale sposobu na porost niestety nie znam, ja mam krzaczory naturalnie
Witam w gronie osób z krzaczorami
Ja się w ogóle urodziłam z krzaczastymi, czarnymi brwiami żeby tylko mój Jaśko tego po mnie nie odziedziczył
Stary 2013-07-17, 15:53   #3379
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Kabriela przecież możesz kupić rtęciowy termometr w aptece
Ale masz dobrze, ten basen brzmi świetnie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle urodziłam z krzaczastymi, czarnymi brwiami żeby tylko mój Jaśko tego po mnie nie odziedziczył
Moje dziecię nie uniknie, ja mam krzaczory ciemne, TŻ też ma tylko że jaśniejsze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 15:55   #3380
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała mieć krzaczory i bym wtedy mogła mieć takie brwi jak mi się marzą
Cytat:
Dobrze mam z nią Ona robi kurs kosmetyczny i musi trenować i to dokumentować zdjęciami praktycznie co tydzień chodzę do niej na jakieś zabiegi
ja niby mam skończony kurs wizażu i stylizacji paznokci, ale w obecnym stanie stylizacji paznokci szczególnie u stóp nie wypali
Cytat:
wiesz, u chłopców krzaczaste brwi inaczej wyglądają, tak... normalnie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 15:56   #3381
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny ja dziś jem jak jakiś flejtuszek wcześniej się oblałam kawą (na szczęście mrożoną) a teraz zupą się pochlapałam
Stary 2013-07-17, 15:57   #3382
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała mieć krzaczory i bym wtedy mogła mieć takie brwi jak mi się marzą

ja niby mam skończony kurs wizażu i stylizacji paznokci, ale w obecnym stanie stylizacji paznokci szczególnie u stóp nie wypali

wiesz, u chłopców krzaczaste brwi inaczej wyglądają, tak... normalnie
Mimo wszystko jako że całe życie męcze się z moimi krzaczorami mam ogromny uraz i wolałabym żeby moje dziecko miało ładne brewki
Stary 2013-07-17, 15:58   #3383
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie z dwojga złego to racja, miałam znajomą która miała tak jasne brwi i miała ich tak mało, że wyglądało jakby ich nie miała, w końcu zaczęła sonie malować brwi kredką
Stary 2013-07-17, 15:59   #3384
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszystko jako że całe życie męcze się z moimi krzaczorami mam ogromny uraz i wolałabym żeby moje dziecko miało ładne brewki
a no to wiadomo że byś chciała, zobaczymy jak będzie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 15:59   #3385
domii29
Zakorzenienie

Wybiła 17
Jeszcze 10 minut i idę na pocztę, już tupię w miejscu
A później na autobus i do TŻta więc zdjęcie dodam od niego
Stary 2013-07-17, 16:02   #3386
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie z dwojga złego to racja, miałam znajomą która miała tak jasne brwi i miała ich tak mało, że wyglądało jakby ich nie miała, w końcu zaczęła sonie malować brwi kredką
moja mama ma brwi jasne może nie bardzo, ale też musi malować kredką

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 16:04   #3387
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama ma brwi jasne może nie bardzo, ale też musi malować kredką
Ja też mam jasne ale robię hennę
Stary 2013-07-17, 16:05   #3388
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ja ide w piatek na henne i regulacje. Moje brwi sie juz domagają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-17, 16:06   #3389
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam jasne ale robię hennę
też czasami robię teraz chcę mieć takie brwi jak w linku i poszłam do kosmetyczki na regulację i hennę na brwi i rzęsy ale jej akurat nie było bo ma urlop i na koniec lipca będzie dopiero

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 16:08
Stary 2013-07-17, 16:10   #3390
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Moja kosmetyczka juz nie pracuje tam gdzie pracowała...nie wiem gdzie, nawet nie wiem jak ma na imie

A tak mi sie zawsze podobało jak mi brwi robiła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości