|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
uspokajający Nuk. Lovi nie lubi, tzn ciamka ale wypluwa albo sam mu wypada, bo jest większy niż Nuk. |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cieszę się, że już lepiej
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Clo- nie mam pojęcia jak zrobić z cyców mleczną rzekę, a karmi pilaś?? mowią ze niektorym pomaga.. tylko nie wiem czy to jakoś na brzuszek źle nie zadziała??
Bosz... jeszcze w tym szpitalu jest remont i od 6 rano, od poniedziałku wiercą.. wierca... wierca.... normalnie jakby mi we łbie wiercili.. wrrrr wrrr wrrr.. albo wiertarka albo młot udarowy,albo na dworze kosiarka... zwariuje...a za ścianą dziecko non stop ryczy.. 2 latek na moje oko.. zamknijcie 2 latka przechodzącego bunt w 4 ścianach na tydzien...maasaakraa..naj pierw jest pisk... potem krzyk..potem płacz.. potem pisk.. potem krzyk.. potem płacz...chwila ciszy i od nowa... |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam bo mi kazali w szpitalu iść na kontrolę wagi - tak to poszlibyśmy dopiero przy okazji szczepień. no i u nas pediatra nie przychodzi tak z zaskoczenia
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewa, ale jesteś dla mnie naprawde super mama i wzór do naśladowania. Dzielnie znosisz szpital, dziecko szczęśliwe i spokojne. Normalnie wzór idealny. Zazdroszę i podziwiam A mi dziś TŻ sprzedał teorię, że po miesiącu dziecko już się powoli odkleja od mamy. Kocham tego szkraba, ale baaaaardzo bym chciała. On naprawdę nie umie się nawet zdrzemnąć jak nie ma mnie obok. No chyba,że w wózku, a dziś robiłam różne testy i np. - na poduszce do karmienia po jedzeniu odpływa, ale po odłożeniu po 10min płacz - położyłam się i karmiłam go na leżąco by nie odkładać, skubaniec po jakiś 15 min wyczuł, że się podniosłam i znów płacz - w chuście za to spokój i super się śpi Więc mam nadzieję, że stopniowo będzie można go nieco odkładać, a nie tylko ze mną. Ale mam pytanie dodatkowe m.in do Mysi ( bo chyba Też masz leżaczek bujaczek Tiny- Love) ale w sumie do wszystkich. Ja mam póki co ten leżaczek w formie płaskiej, a od kiedy mogę go nieco podnieść. O tutaj możecie zobaczyć jakie ma stopnie podnoszenihttp://minilo.com.pl/pl/lezaczek-tiny-love-3w1-rocker-napper-red.html?partner=1984
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na intensywnej to dwa dni byla z nami w pokoju taka ruska dziewczynka, jakies 1,5 roku... ona nie plakala, ona wyjco-jeczala! leb bolal jak cholera... a ty jeszcze dodatkowo jakies wiertarki tam masz - wspolczuje........ |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak o tym buncie
Jak była siostra R. z dziećmi też ma prawie dwulatka i akurat ma ten bunt. Myślałam, że mi łeb pęknie, ona też już nie wiedziała co ma z nim robic by nie płakał, nie jęczał i nie wisiał na niej. Katastrofa...Myślałam, że ocipieję ![]() Także marchewka, wtrwała jesteś
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa mój ostatnio w ogóle nie śpi w dzień i tak jak Twój - na poduszce do karmienia odpływa, odłożę, budzi się, tak samo jak karmię go na leżąco
teraz przysnął, odłożyłam do łóżeczka i stęka mi coś a to już pora spania nocnego A co do leżaczka to mój w ogóle nie ma funkcji leżenia tylko taką mniej siedzącą niż w foteliku samochodowym, używamy gdzieś od 2 tygodni. |
|
|
|
#2770 | |
|
siedzę i myślę
|
Nie, powiedział, że wszystko ok i nie wymaga wizyty kontrolnej
![]() Cytat:
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-07-17 o 20:34 |
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Clo - ja bym pomogła całemu stadu mam... ale niestety jest zakaz dotykania innych dzieci.. a ze moje ma chorobę zakaźną to nade mną unosi się takie wielki X nad glową omijajć z daleka bo zakaża.. także nie mogę się nawet zbliżać do drzwi gdzie leżą inne dzieci nie mowiąc o ich dotykaniu...
Czarnaola- u mnie niby paznokcie rosną ale są takie, że nie bardzo jak je obciąc... Justyna - według szpitalnej definicji to tak.. jak kupka wsiąka w pieluchę to biegunka.. aczkolwiek u mnie wszystkie częściowo wsiąkają.. ale częsciowo są na wierzchu.. a u Ciebie wszystko wsiąkło?? axella - brawo za malejące kilogramki ![]() Mysia - zazdroszcze seansu.. Banka- współczuje kupowych problemów, nieźle sobie roboty narobiłas.. karo- brawo za bioderka!! Komiksowa- co do lekarza i wizyty z zaskoczenia to nie slyszałam.. słyszałam, że pielęgniarka środowiskowa takową może zrobić w przeciągu pół roku od urodzenia dziecka.. Laktatory wam suty maltretuja? spróbujcie moje dziecko pod suty podłączyć, ono dopiero suty maltretuje.. laktator przy nim to robi delikatny masaż:p.. A jak jeszcze postanowi w międzyczasie kupę dusić, to zaciska z całej siły.. a ma jej nie mało i zaczyna się wić jak maly piskoż.. kurna robie się jak diabli i zaczynam odnosić się do każdego posta... Nasz miał wysypkę i wylądowaliśmy w szpitalu.. a jakbyśmy zaczekali z tym 2 dni to by samo znikło bo ja mam wrażenie, że ta wysypka to pokarmowa byla po prostu... |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też ok ale i tak kontrola
chyba wszystkim zlecają
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
u nas robili w szpitalu, mielismy IIa i kontrola, poszłam juz Ia i ok, ale jeszcze dwie kontrole
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-07-17 o 21:43 |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet nie wiem co tam wyszło
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami mily dzień
Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugim zdjęcui nawet takie same miny mają
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najpierw z tym buntem dwulatka, bo wyobraźcie sobie, że w czasie ciąży miałam taki pomysł ( mimo kryzysu jeszcze nie do końca zarzucony), że pod koniec macierzyńskiego staramy się o drugiego potomka bym przed 35 r.ż zdążyła urodzić. No więc wyszło mi, że urodziłabym akurat jak Dareczek miałby prawie 2 lata i wyobraziłam sobie jaka wtedy byłaby trauma. Jedno ryczy bo Małe i chce być przy cycu ciągle i na rękach, do tego niech ma wzdęcia tak jak i ten, a drugie ryczy bo ma bunt. No ruska komedia Justi, to zdradź mi co Wy robicie całe dnie...bo może robisz coś czego ja nie robię i będzie to dla mnie dodatkowy pomysł. My się nosimy ( to głównie), ewentualnie spacerujemy w wózku lub chuście, coś tam gadamy i wtedy Młody robi miny różne od groźnej pod tytułem "przestań już pieprzyć" po sporadyczny uśmiech w stylu " no dobra, wysłucham". No i jeszcze ratujemy się 10 minutami obrazków kolorowych. Acha i na brzuchu go staram się kłaść z 2x dziennie, ale on się masakrycznie przy tym wkurza. To jest taki specyficzny płacz, naprawdę słychać w nim wkurzenie. Ale mam potem wyrzuty bo jak już go w końcu z tego brzuszka zdejmę i do siebie przytulę to on tak widać, że szybko oddycha, taki zmęczony i rozdygotany. Wasze też tak mają? Marchewka, a Ty rozbawiłaś mnie tym cyckiem Moje dziecie na szczęście ssie w miarę normalnie, choć mi zaczął ostatnio cmokać i kobieta od laktacji powiedziała, że to dlatego, że mam duże i wygodne dla niego sutki i on nie musi się nastarać by objąć porządnie pierś, ale jak mu idzie kupa albo bączek to też się uciłuje przy cycku uspokoić i szarpie, puszcza, chwyta...no masakra. Hehe...ciekawe co takim dzieciom się śni. Mój śpi na poduszcze od karmienia ( jak się obudzi to kąpiel, ale nie chcę go wybudzać) i najpierw przez sen tak krótko zapłakał, a teraz głośno wzdychał ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Superaśne zdjęcie
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, druknij sobie i to oglądajcie
http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
nadarabiam, Salviae. Banka - urocze dzieciaki
Elusiek - gratulacje zaręczyn, wpadlas jak sliwka w kompot teraz już nie ma odwrotu masz na glowie dwóch facetow! hehe.Motylek -dzięki za info o basenie! musimy się szybko zapisac, żeby nie okazało się, ze już nie ma miejsc. Ankaaa206 - babel po szczepionce pekl, nawet nie wiem kiedy. miejsce nadal jest czerwone. nam lekarz mowil, ze do 4 miesiąca może być brzydkie i nie ma się czym przejmować. |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa rano zazwyczaj jak go już nakarmię, przewinę i wyprzytulam
to kłade pod karuzelę żeby się ogarnąć, nadrobić wizaż i on potrafi już nawet 40 minut wyleżeć później znów je, czasem przyśnie na 15 minut... Idziemy na spacer i zakupy, później znów karuzelka, trochę pokazuję mu książeczki, jakimiś grzechotkami próbuję go zabawić, jak potrzeba to znów bujaczek trochę go też ponoszę ale staram się jak najmniej jednak no i gadamy, gadamy, gadamy nawet na spacerze ciągle muszę do niego gadać bo inaczej się denerwuje no i tak w kółko |
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie wydrukuje to i porozwieszam w różnych miejscach.
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowaly rozmawiać, lapac się za raczki, jedna drugiej chciała dac w nos ![]() na fotach faktycznie wygladaja podobnie, ale w rzeczywistości Nelka to dużo wieksza klusunia - widac po udach, policzkach. zresztą Paulinka urodzila się prawie 2x mniejsza
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą on na razie raczej główkę na boki trzyma Czyli może za 2 tygodnie czeka mnie już lepszy okres ![]() A czemu starasz się go nosić jak najmniej?
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój maluch ma jeszcze czas niedługo sam będzie sobie przekladal z boczku na bok i wtedy zacznie się etap trzymania glowki na wprost. jeśli widzisz, ze ewidentnie woli jeden boczek staraj się klasc go na drugim zabawki po drugiej stronie itd.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
ale to mało skuteczne. zrob sobie te woreczki. kladz po obu stronach...po chwili zmien na jeden boczek, później drugi. niech miesnie same się trochę ponaciagaja.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
u nas tydzień i glowa większość czasu jest na wprost.
|
|||
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nawet pokrzykuje jak się kończy muzyczka a staram się nosić jak najmniej żeby faktycznie go za bardzo nie uczyć tego noszenia, już jest naprawdę kumaty w wózku robi awanturę a tylko go podniosę to aniołek i zadowolony się rozgląda ![]() z każdym dniem jesteście bliżej tego czasu, że dziecko zaczyna się interesować tym co jest w okół niego, Bartek czasem 10 minut gapi się na firankę Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-17 o 21:35 |
||
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
ja tez Was czytam I sie smieje, co ja bym bez Was zrobila tu ns obczyznie?
Co do suszarki to byc musi, ale.nie wiem czy kombo kupowac czy oddzielnie no I,czy inwestowac w nowke (najbidniej ok 2naszych polskich tysi z oszczednosci, no bo skad....) Czy zaryzukowac uzywana... Musimy to z tz przegadsc. Mysia a Wy macie oddzielnie suszarke czy polaczona z pralka? Motylku tez mi sie nie usmircha potem wozic z tym 70kg kolosem ale nie wiem najwyzej sprzedamy... A propos buntu 2latka to Swistak na swoim blogu miala super wpis o tym jak ich starsza corka przechodzila ten bunt jak ona byla w ciazy z druga. Pisala tam, ze nic nie odstrasza tak od planow powiekszania rodziny jak wlasnie rzeczony bunt, wiec cale szczescie,ze zdecydowali sie na drugie wczesniej bo.inaczej Mrowka nie mialaby siostry ![]() A tak w ogole to my dzis mamy eksperymentalny dzien bez delicolu... Wyszlo przypdkiem.bo zapomnialam podac do dwoch karmien I stwierdzilam, ze moze warto zobaczyc jak bedzir w ogole bez. Poki co ok. Dwie kupki poszly bez problemowo. Troche rzadkie, ale.juz od.miesiaca takie sa wiec to nie kwestia leku. Placzu tez w sumie duzo poki co nie bylo nawet mniej niz ostatnimi czasy, I.jak byl to ze zmeczenia a nie z bolu. No zobaczymy jak nocka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

07.07.2012 

a to już pora spania nocnego
macie kontrolę za 2 miesiące? 

chyba wszystkim zlecają
masz na glowie dwóch facetow! hehe.