![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
nowe kolorki
![]() ![]() Mam jeszcze jeden kolorek ( http://www.shop.sea-star.pl/lakier-h...15-p-3130.html )z nowej firmy, nie wiem jak z trwałością itp. jeszcze nie testowałam, jak sprawdzę to napiszę opinię ![]() ![]() ![]() Na razie pasuje z zakupem lakierów bo mam już masę kolorków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
003, 026, 085
![]() (kreseczki i trójkąt zrobiłam zwykłymi lakierami) |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
zone cosmetic kolor 004
#185 |
Rozeznanie
|
dziewczyny widziałyście nowe kolorki na fb Cosmetics Z.? mają trzy nowe odcienie
![]() Cosmetics Zone ma lakiery dobrze kryjące, pół transparentne i że tak powiem pastelowo/pudrowo/kremowe.. tzn nie chodzi mi o same odcienie a raczej o konsystencje.. do tej ostatniej kategorii zaliczam kolor 081 i 055 (mam oby dwa) tak więc kolorki są dość intensywne i naprawdę ładne ale jest jedno duże ALE.. oby dwa odcienie po dwóch trzech dniach zaczynają blaknąć !! i to nie regularnie.. np. na kciuku mam w tej chwili łaciaty pazurek przy skórkach gdzieniegdzie jaśniejsze plamki, na reszcie pazurków mam efekt tak jakby termo lakierów, lakier na płytce paznokcia jest jaśniejszy niż końcówki (wolny brzeg) - fotki koloru 055 niżej (pierwsza fotka - na świeżo, druga po paru dniach)... także jestem zawiedziona co do tych kolorków... z resztą lakierów jakie posiadam z tej firmy nie miałam takich problemów.. i tu pytanie czy Wam też tak się dzieje? jeśli tak to z którymi kolorami? |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Odp: Lakiery hybrydowe
Ja mam dokladnie to sami z tym ze mialam kolor estetiq 59 zmienil mi sie z rozu na lososiowy
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk
#187 |
Zadomowienie
|
Ja mam teraz na paznokciach chyba kolor 59 z estetiq (nie jestem pewna, ale sprawdzę w domu) i nic mi się nie odbarwia. Zastosowałam bazę i top z cosmetics zone i 3 warstwy lakieru - bo dwie słabo kryją. Robiłam w poniedziałek, więc krótko je mam, ale jak na razie kolor wygląda normalnie. Po jakim czasie Wam tak płowiały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
podbijam. porowna mi ktos te dwa kolorki? i jak z ich kryciem?
#190 |
Rozeznanie
|
mi też tak po trzech dniach :/ może z tymi kolorkami coś nie tak? albo jakieś stare mamy i dlatego pigment się odbarwia.. sama nie wiem.. inne kolorki z tej firmy mogę nosić z trzy tyg i nic się z nimi nie dzieje.. na tych lakierach nie ma daty ważności także nie wiem jak rozpoznać czy lakier trochę już przeleżał w magazynie zanim do mnie trafił:/ w przypadku zwykłych lakierów wiadomo, że stary lakier jest już gęsty i ciężko się rozprowadza a w przypadku hybryd? nie wiadomo jak to rozpoznać:/
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- chociaż jak tak teraz myślę to chyba nie jest to wina "starości" lakierów, bo w końcu ten nr 055 zamawiałam ostatnio i dostałam go z nową już etykietką.. stara była inna.. więc raczej nie stał tygodniami na półkach magazynu bo nowe etykietki wprowadzili stosunkowo niedawno:P |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
004 nie kryje całkowicie (przy dłuższych paznokciach odznacza się końcówka).
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
004 + 081
![]() I mimo, że na zdjęciu nie jest tak widoczne, to potwierdzam, że 004 nie pokrywa perfekcyjnie i odznaczają się białe końcówki. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
dzieki. a jak jest z juliet z ibd??? a bialy z cosmetic zone jest mocno kryjacy?
#194 |
Przyczajenie
|
Odnośnie tych plamek i odbarwiania - spróbujcie dobrze wymieszać lakier przed nałożeniem. Ja mam wrażenie że różowe lakiery (zarówno hybrydy jak i zwykłe) rozwarstwiają się na różową wodę i taki jakby biały proszek - często coś takiego widziałam jak lakier dłużej postał, a w zasadzie nie widać jak to w tych buteleczkach wygląda. Nie widziałam takiego zjawiska na innych kolorach, więc to może te różowe pigmenty. No i pewnie do tego słoneczko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Kolor 59 z Estetiq - robione w poniedziałek, przebarwień jak na razie brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie jeszcze o vitagel
![]()
#197 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Moje paznokietki po zdjęciu lakieru i tuż przed kolejnym malowaniem, oraz już pomalowane lakierem nr 008 - dwie warstwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
co to vitagel'u to nie wiem, ale może spróbuj na drugi dzień nałożyć kolor
![]() ![]() ![]() ja wklejam od siebie fotki z kolorkiem neonowy róż z a.t.a ![]() zdjęcie pierwsze bez lampy, drugie z ![]() Tak mi się spodobał, że mam ochotę zamówić jeszcze żółty ![]() ![]() Edytowane przez yashe Czas edycji: 2013-07-14 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie,
Chciałabym się zapytać czy któraś z was posiada może kolory : -059 -PST 001 -042 firmy Cosmetics Zone? Pisałam do nich w sprawie paletki chociaż tych 3 kolorów, bo zamierzam kupić jakiś ładny nude, a widzę że te na stronie są mocno przekłamane...:/ Aha i chciałabym zapytać czy któraś z was łączyła może bazę i top CZ z tanimi lakierami typu INS? Zostało mi parę kolorów tej firmy, ale boję się że znów po ich nałożeniu będzie peorblem ze ściągnięciem i skończy się na piłowaniu...Czy gdy dam bazę i top CZ, moge dac jakikolwiek kolor innej firmy i efekt (trwałość i łatwość ściągania) będzie taki sam? Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
ja posiadam kolor 042, jest to typowy kolor nude
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a pokażcie jak wasze pazurki wyglądają po ściągnięciu lakieru hybrydowego... chodzi mi o to jak bardzo ten manicure ingeruje w zdrowie naszych paznokci, czy np bardzo niszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Mam zamiar zacząć moją przygodę z manicurem hybrydowym, i kupuję zestaw startowy firmy cosmetics zone
![]() Mam tylko jedno pytanie: u kosmetyczki miałam nakładany primer bezkwasowy, rozumiem ze przy tych lakierach nie ma takiej potrzeby ?? Bo nie wiem, czy dokupować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Lakiery hybrydowe
To u mnie jest jakos inaczej. Jak zakladalam sobie pierwsze hybrydy paznokcie byly w bardzo dobrym stanie. Co prawda gdzieniegdzie koncowki sie rozwarstwialy ale ogolnie bylo bardzi dobrze. Z tym ze pierwsze hybrydy bardzo szybko odchodzily wlasniebprzy koncach. Dzis mija juz ponad miesiac. Ciagle mam hybrydy robione i po zdjeciu sa pazury o wiele lepsze niz przed. Hybrydka chronila je przed urazami mechanicznymi i innymi czynnikami. Po zdjeciu hybrydy pazury sa mocne i nie rozdwojone. Nie porysowane- bardzo duzo ostatnio robie bizuteri na zamowienie i paznokcie bez zabezpieczajacej hybrydy pewnie by wygladaly marnie. wlasciwie teraz dopiero sa zddowsze. lakier trzyma sie na nich spokojnie 2 tyg bez odpryskow. Nawet gdy nie zabezpieczam wolnego brzegu nie odkleja sie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.