Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 22:52   #1231
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
po wczorajszym szczepieniu Oliwii jest OK! była mega dzielna i troszkę tylko zakwękała w miejscu ukłucia ma czerwone i lekko twarde ale to chyba ok waży 5380 i dł. 65cm

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
brzuch nie nadaje się, dalej mega wielki
ze 126cm zeszło na 88cm w pępku. ciężko idzie

noo już, a nawet 31kg
zaraz pokażę wam fotki w linkach do mojego dzieciowego bloga

a to moja mała metamorfoza
tutaj fotki z mojej przemiany

http://www.photoblog.pl/alcoa/153620599/moja-walka.html

i tu najnowsza ja (z niedzieli)

http://www.photoblog.pl/alcoa/154739808/ja.html
mała metamorfoza? o ja wielki szacun! ekstra laska z ciebie
Cytat:
no to ja )
zajęło mi to od dnia porodu, czyli 4 i pół miesiąca

Dieta... żadna dieta - po prostu zaczęłam inaczej jeść, do tego 1400kcal i ani mniej ani więcej
do tego ćwiczenia z Ewą Chodakowską, teraz z trenerem personalnym Tomkiem Piechockim, ćwiczenia z Jillian i Mel B
do tego marszo-spacery, rolki, bieganie, jazda na rowerze (raz w tygodniu któreś z tych rzeczy)
no i spacerki codziennie z synkiem
ja bym umarła jakby to wszystko zrobiła

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi dziewczyny czy jeśli Michałek kończy 24 lipca 3 miesiące to wtedy mam zaprzestać podawanie witaminy k?

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
czytalam ostatnio w jakiejś gazecie dzieciowej, że wszystkie dzieci rodzą się z oczami ciemnoniebieskimi ale ich kolor zmienia sie do 6 m-ca (np. na brązowy). Natomiast sam odcień (np. z ciemnoniebieskiego na jasnoniebieski) może się zmieniać do 5 roku zycia

a mi sie takie podobają ale ja za niska... a niesttey skracaja dogę, więc tylko dla wysokich

w ile czasu? Ciekawe jak u nas z wagą Myslę, że ze 6kg będzie Tak widzę, że po skończeniu 3 miesięcy troszkę przystopował i nie przybiera na wadze już w takim szalonym tempie jak wczesniej

A my dziś po zdjęciu ostatniego gipsu (tego co Leo zaraz po operacji miał załozony na 3 tygodnie). Tak więc młody cały dzień w szoku, że obie nózki wolne a do tego ta jedna taka lekka nagle No a teraz szyna i rehabilitacja... Mam nadzieję, że najgorsze już za nami Teraz za to trzeba uzbroić się w cierpliwość
hm...ja kiedys czytałam że do 2 lat oczy.
co do butów ja wysoka tez nie jestem
w tydzień 120g.
w koncu bez gipsu. a szyna kiedy?

nadrobiłam
a teraz poluje na komary

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 22:57   #1232
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mnie też mam taki czerwony.

Wojtkowi po szczepieniu nic nie dolega, zachowuje się normalnie Tak się bałam, że znów będzie ryczał jak ostatnio, ale nic mu nie spuchło i jest super
czerwony tez mialam, ale oddalam Krzysowi coo z nami mieszkal jak jego tata w odiwedzin przylecial

no widzisz mowilam ze NIC mu nie bedzie - zuch chlopak

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I tu się możemy kłócić

Ja dziś wzorem szanownych koleżanek z wizażu zrobiłam na obiad cukinię faszerowaną mięskiem mielonym z kurczaka, pieczarkami, pomidorami i ryżem A na kolację właśnie zjadłam owsiankę - z kilkoma czereśniami, cukrem i cynamonem Matko kochana!!! Jakie to pyyyyszne!!!
ad 1 - nio wiem wiem ... tak sie chcialam podraznic
ad 2 - a ja mialam se zrobic frytki ale stwierdzialam ze NIE BEDE jesc i UMIERAM Z GLODU HAHA

Cytat:
czytalam ostatnio w jakiejś gazecie dzieciowej, że wszystkie dzieci rodzą się z oczami ciemnoniebieskimi ale ich kolor zmienia sie do 6 m-ca (np. na brązowy). Natomiast sam odcień (np. z ciemnoniebieskiego na jasnoniebieski) może się zmieniać do 5 roku zycia

A my dziś po zdjęciu ostatniego gipsu (tego co Leo zaraz po operacji miał załozony na 3 tygodnie). Tak więc młody cały dzień w szoku, że obie nózki wolne a do tego ta jedna taka lekka nagle No a teraz szyna i rehabilitacja... Mam nadzieję, że najgorsze już za nami Teraz za to trzeba uzbroić się w cierpliwość
hihi Mokka - to moj to chyba Ewenement - bo mial ciemne takie ciemno brazowe jak sie urodzil

no i za zdjecie Gipsu
i za dalsza Rehabilitacje

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wrócilismy od babci marysi i dziadka MARIANA I znow musze Was nadrabiać.... jestem na 37 str;/

To sie nzywa zimny chów;p

nestelle- mam andzieje, ze nie buudjesz wlasnie szałasu gdzies na polach....Czytam dalej, zaraz sie dowiem, czy wróciłas, czy buszujesz gdzies w zbożu...
ad 1 - dziadek Marian .. ale to nie ten sam od Alliw
ad 2 - BARDZO ZIMNY
ad 3 - nie powiem ze wyobraznie dziala - Nestlle w zbozu

ide czytac dalej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 23:04   #1233
Tasia34
Wtajemniczenie

za wagi maluszków i za szczepienia!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
u nas dziś też wielkie święto! Ewa pierwszy raz obróciła się z pleców na brzuch teraz to już trzeba pilnować..

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
W załączniku zabobowana Roszpunka
Fajnie wygląda!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, faktycznie po położeniu na łóżku po chwili było dużo lepiej, pomasowałam, położyłam też na brzuchu to nawet się uśmiechnął, wykąpaliśmy go i leży w łóżeczku spokojnie i zasypia. Mam nadzieję, że już będzie dobrze, bo tak strasznie się wymęczył, nie mówiąc o mnie o mały włos sama się nie poryczałam, chyba tylko obecność mamy mnie pohamowała.
Ufffff......

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Z cyklu dziwnych rzeczy...Miska zasnęła dziś jak siedziała u mnie na kolanach i jadła zupę z łyżeczki dzieci zasypiają przy butli lub cycku to ja rozumiem...ale że jedząc zupę? bardzo śmiesznie to wyglądało
fajowo

Cytat:
no wiesz...POLKA raczej do lodówki nie wejdzie i to żadnej

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ano są inne (; 4latki zdecydowanie nie siedzą w ławkach (:
Ogólnie obowiązek nauki jest od lat 5 ale można posłać jak dziecko skończy 4 (i to dosłownie w dzień po urodzinach... nie że od początku roku szkolnego (; ) a że dofinansowanie do żłobka/niani dostaje się tylko do lat 4 to wszyscy tak dzieci wysyłają... inaczej chyba by nikt nie wyrobił... Jaśka też pójdzie jak będzie miała 4 lata.
Hmmm... ciekawy system.

Cytat:

Ja już Ci na fb biłam brawo, ale tu raz jeszcze: Niesamowita jesteś
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 23:10   #1234
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Eh mialam czytac dalej / ale szlysze odglosy z sypialni wiex Lecem z Butla

Slodkich snow ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 23:14   #1235
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Heh a u nas od 4 lat chodzą do szkoły...
szok ....
Cytat:
Rzuca strasznie nóżkami i się wygina. Pierwszy raz słyszę taki płacz, moja mama teraz go tuli przymyka oczy i zaraz się budzi z okropnym krzykiem aż mi się ...
jejku biedactwo .....
Cytat:
W załączniku zabobowana Roszpunka
super
Cytat:
witam, po wczorajszym szczepieniu wszystko jest dobrze. Michaś trochę zapłakał ale szybko zapomniał o bólu. Waży 5200g i ma 58 cm. jutro idziemy na drugą kontrole bioderek. powiedzcie mi dziewczyny czy teraz jak Michałek 24 lipca skończy 3 miesiące to mam podawać samą witaminie d? do kiedy?
za szczepienie i wage,wzrost.
wit.d moja połozna zalecała chyba do 2 r.z. musiałabym jednak jeszcze raz sie upewnic.......
Cytat:
Dzięki dziewczyny, faktycznie po położeniu na łóżku po chwili było dużo lepiej, pomasowałam, położyłam też na brzuchu to nawet się uśmiechnął, wykąpaliśmy go i leży w łóżeczku spokojnie i zasypia. Mam nadzieję, że już będzie dobrze, bo tak strasznie się wymęczył, nie mówiąc o mnie o mały włos sama się nie poryczałam, chyba tylko obecność mamy mnie pohamowała.
ufff to dobrze ze przeszło .
Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
i jesteśmy po szczepieniu
Maksio był bardzo dzielny
Zaczął w końcu pieknie przybierać, wazymy już 5800

Cytat:
Z cyklu dziwnych rzeczy...Miska zasnęła dziś jak siedziała u mnie na kolanach i jadła zupę z łyżeczki dzieci zasypiają przy butli lub cycku to ja rozumiem...ale że jedząc zupę? bardzo śmiesznie to wyglądało
haha
Cytat:
Ano są inne (; 4latki zdecydowanie nie siedzą w ławkach (:
Ogólnie obowiązek nauki jest od lat 5 ale można posłać jak dziecko skończy 4 (i to dosłownie w dzień po urodzinach... nie że od początku roku szkolnego (; ) a że dofinansowanie do żłobka/niani dostaje się tylko do lat 4 to wszyscy tak dzieci wysyłają... inaczej chyba by nikt nie wyrobił... Jaśka też pójdzie jak będzie miała 4 lata.
hmmmm ale to chyba taka forma przedszkola -jak zwał tak zwał ,bo w przedszkolu dzieci takze sie uczą ....
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ad 2 - ahaha Polka nie ale POLKA haha - qrwa nie podresilo mi jej ... wazne ze Laska tez mi sie nie podkresla
Stary 2013-07-17, 23:18   #1236
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a od czego zacząć? włączyłam kiedyś na you tubie jakiś trening, ale dla mnie to masakra, nawet połowy nie jestem w stanie zrobić.
ja zaczęłam od Skalpela Ewy
i też na początku robiłam po 20min i padałam, ale potem było coraz lepiej.
Teraz robię zazwyczaj najnowszy total fitness z Shape czyli trening z Tomkiem Choińskim, świetny jest. Robię na przemian z killerem.
Jednak od jutra wracam do Skalpela, by trochę porzeźbić ciało.

Jak coś to polecam Ci na początek marszo-spacery, dodatkowo z synkiem będziecie na dworze
Znajdź sobie jakąś trasę, ja mam akurat 10km przez las do wioski obok, potem polem do drugiej wioski i potem chodnikiem do mojego miasta.
Tą trasę jeżdżę też na rowerze.
Marszo-spacery fajnie spalają tłuszcz, polecam takie cardio. Ważne jest by chodzić szybkim tempem z 1,5 godziny.
Ja 10km robię w prawie 3 godziny.
Fajnie też kupić pulsometr (w lidlu teraz jest), wymierzyć sobie odpowiednie tętno do spalania tłuszczu i jego się trzymać.

Jeśli już znudzi Ci się marsz, polecam dołączyć bieganie.
Żadne ćwiczenie tak nie spala kalorii jak bieganie.
Na początek 3 min biegu, 3 min marszu i tak przez 45min. ( po 40min spala się tłuszcz)
No i po treningu ok 30min ważne jest by zjeść białko - np serek wiejski, albo koktajl białkowy, czy baton.

Cytat:
ty i brzuch ciazowy kochana to chyba masz juz TYLKO w wyobrazni !!!

przypatrz się na to foto z niedzieli
mam sukienkę odcinaną pod biustem i widać jak brzuch sterczy

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

mała metamorfoza? o ja wielki szacun! ekstra laska z ciebie
ja bym umarła jakby to wszystko zrobiła
kochana, ale ja nie robię wszystkiego na dzień
zazwyczaj robię jeden trening 45min i coś dorzucam, czy to stepper przy tv, czy marszo-spacer z bieganiem, czy np rower jak już dzieci śpią

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:

Ja już Ci na fb biłam brawo, ale tu raz jeszcze: Niesamowita jesteś
wcale nie niesamowita, tylko w końcu zmierzyłam się z moim leniem, choć znowu ma władzę nade mną
Stary 2013-07-18, 00:23   #1237
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

my juz po szczepieniu, florek przybral 120g wiec juz normalnie i wazy 8,68kg

Cytat:
łooooooo nie taka mała ta metamorfoza !!! Super wyglądasz naprawde śliczna z Ciebie dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj teściowa w roli głównej. Przyjechała na kawę, kupiła małemu parasolkę do wózka, więc na darmo nie przyjechała potem pojechaliśmy z tż do niej wieczorem, bo pomagał jej z bratem meble przestawiać. Na jutro też się zapowiedziała, że przyjedzie, bo będzie w pobliżu.
moze tez nie na darmo przyjedzie i cos kupi
Cytat:
A! już wiem o co chciałam zapytać:
czy któraś z Was ma taki specjalny kosz na pampersy? taki co je zwija pojedynczo? warto? bo jak wrzucam do zwykłego to mi muszki lataja w łazience i mnie to mega wkurza! codziennie wyrzucam a i tak latają
ja miałam jak Kube urodziłam . ale w sumie to drogo to wychodziło bo 30 zł za takie worki a moje dzieci kazde z osobna okres niemowlecy to kilka kup dziennie a pierwsze 2 mies to czasem kilkanascie .....
teraz wyrzucam do normalnego kosza . jakos nic mi nie śmierdzi ,lecz mam zdanie ze na cycu kupy jakos słodko pachną ....
Cytat:

Wojtkowi po szczepieniu nic nie dolega, zachowuje się normalnie Tak się bałam, że znów będzie ryczał jak ostatnio, ale nic mu nie spuchło i jest super
super
Cytat:
Pro body to chleb który zawiera 80% mniej węglowodanów, a 200% więcej białka od wszystkich innych chlebów.
Jest stronka probody.pl i można poczytać o tym chlebie
.
chlebek znam -faktycznie fajny ...
Twój jadłospis tez ok ,no moze bym wywaliła jogurt 0 % bo bezwartosciowy na jakis chudy ale z % aby sie wit.wchłonęły(do tego potrzebny jest tłuszcz jednak) . a te batony mozna karmiąc??? kurcze nie wiem ,ja je jadłam takie dla sportowców ale one jednak mają skład .... średni bo chemia ,ale jesli mozna to polecam jeszcze koktajle białkowe -rózne smaki-pyszne,odzywcze i idzie cos poczuc w żołądku .(jesli byłabys zainteresowana to wrzuce Ci linka)
no i jeszcze raz za całokształt !!!!
Cytat:
powiedzcie mi dziewczyny czy jeśli Michałek kończy 24 lipca 3 miesiące to wtedy mam zaprzestać podawanie witaminy k?

Cytat:
Nestelle i jakie miny mieli?
no nie było zle ....ale niedowierzanie było .................. ale jak dostał czkawki to usłyszałam "no popłacz troche to czkawka Ci minie biedaku" .wiec zawsze zle -jak płacze zle a jak sie trafiło niepłaczące to ..tez zle
Cytat:

za rehabilitacje
i za lekką nózke -ale to uczucie dla niego pewnie maga dziwne ....
Cytat:
ps. masz gdzieś zdjęcia z sesji w necie?? chciałam zobaczyć jeszcze kilka fotek
nie,wlepiłam te co mogłam bo nareszcie chyba tz jest a On nie chce abym go pokazywała.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
konkrety prosze, waga, wzrost?centyl?;p
JA dzis spotkałam kuzynke tżta w sklepie...jej syn ma 10 miesiecy i wazy 10kg i oglądałyśmy razem ubranka w tym samym rozmiarze (80) tyle, ze ja dla swojego....grzyba;p

To sie nzywa zimny chów;p
nestelle- mam andzieje, ze nie buudjesz wlasnie szałasu gdzies na polach....Czytam dalej, zaraz sie dowiem, czy wróciłas, czy buszujesz gdzies w zbożu...

Cytat:
no ALE U MNIE NIE MA KOMAROW
no co Ty ???szok .gdyby nie ten zimny wychów to bym Ci zazdrosciła....
Cytat:

ad 3 - nie powiem ze wyobraznie dziala - Nestlle w zbozu
dobre

no nadrobiłam ale nie powiem.......... zaszalałyscie z tą iloscią .... w poniedziałek jedziemy na wakacje to juz to widze ...-po powrocie będziecie w połowie nowego wątku pewnie i bede musiała pisac "czesc pamietacie mnie?kiedys sie udzielałam ale na wakacje wyjechałam......"
ide spac ,dobranoc .
Stary 2013-07-18, 00:30   #1238
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
BYou
jak Twoja Roszpunka ma na imię?
Cytat:
Zosia

Córko super
no w końcu ktoś zaspokoił moja ciekawość Bo mi głupio było się zapytac, bo jeszcze by się okazało, że faktycznie Twoja córcia Roszpunka ma na imię
Cytat:
ja dziś dałam ostatnią K+D bo chcielismy wykończyćopakowanie (a Leo kończy w niedzielę 4 miesiące) - od jutra lecimy już z samą D
Cytat:
u mnie chrzciny za równo miesiąc. Na razie nie kupuję, bo wciąż mam nadzieję, że może jeszcze schudnę parę kilo
oj, to ja sie boję by waga nie zaczęła w inną stronę iść, bo swoją średnią wagę sprzed ciąży już od dawna mam
Cytat:
hm...ja kiedys czytałam że do 2 lat oczy.
co do butów ja wysoka tez nie jestem
w tydzień 120g.
w koncu bez gipsu. a szyna kiedy?

nadrobiłam
a teraz poluje na komary
z tymi oczami to też róznie slyszałam A ten kalkulator koloru oczy ciekawy No zobaczymy, bo u nas najwieksze prawdopodobieństwo na kolor brązowy A poki co są szaroniebieskie i miałam nadzeje, że takie zostaną
A szyna jak najszybciej... czyli nie wcześniej niż pod koniec przyszłego tyg, bo to na zamówienie
Cytat:
hihi Mokka - to moj to chyba Ewenement - bo mial ciemne takie ciemno brazowe jak sie urodzil

no i za zdjecie Gipsu
i za dalsza Rehabilitacje
Kasiu, moja mama twierdzi, że ja też od początku miałam brązowe oczy
Stary 2013-07-18, 00:40   #1239
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja miałam jak Kube urodziłam . ale w sumie to drogo to wychodziło bo 30 zł za takie worki a moje dzieci kazde z osobna okres niemowlecy to kilka kup dziennie a pierwsze 2 mies to czasem kilkanascie .....
teraz wyrzucam do normalnego kosza . jakos nic mi nie śmierdzi ,lecz mam zdanie ze na cycu kupy jakos słodko pachną ....

za rehabilitacje
i za lekką nózke -ale to uczucie dla niego pewnie maga dziwne ....
co do pogrubionego... Jakoś u nas sie to nie sprawdza Ja z dwóch metrów czuję, że coś tam jest w pieluszce... i wcale to nie jest miły zapach

Dzieki dziewczyny za kciuki No i liczę, że nadal będziecie je trzymać Buziaki od Leośka dla ciotek wizażowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (37,0 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-07-18, 06:57   #1240
bmma
Zadomowienie

Witamy z Kingusią z rana

Cytat:
Witajcie Mamuśki
wcieło mnie na cały dzień wiec się tłumaczę że jezdziłam za prezentem dla tż - bo jutro ma urodzinki masakra jak ciężko kupić coś dla faceta już nie mam co wymyślać
Kupiłam mu srebrny łańcuszek i dziś dokupiłam taką torbę http://www.royalpoint.pl/produkty/to...arna,3604.html
torbe dziś widział bo przez przypadek rzuciłam na stół z innymi zakupami i stwierdził że mu kupiłam pederastkę i bedzie wyglądał jak pe..ł
(a tak poważnie to mu się podoba)
-----------------------------------------------------
po wczorajszym szczepieniu Oliwii jest OK! była mega dzielna i troszkę tylko zakwękała w miejscu ukłucia ma czerwone i lekko twarde ale to chyba ok waży 5380 i dł. 65cm
---------------------------------------------------------
coś miałam jeszcze napisać... skleroza
Fajny prezent. Mój tż za 10dni ma urodziny, a ja nie mam pomysłu

za szczepienie, jaka ona długa

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:

120g w ciągu tygodnia??

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:

następna seksi mama, rewelacja

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 06:59   #1241
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
:

ja nie mam specjalnego kosza. Ogólnie kosz stoi sobie w korytarzu albo na dworze w ganeczku. Jak jakaś grubsza sprawa to zawijam w woreczek i już.
Cytat:
Buziaki od Leośka dla ciotek wizażowych
od nas również buziaki

Witam się standardowo skoro świt
Nikoś bawił się na naszym łóżku gryzaczkiem i zasnął sobie
A ja siedzę na kompie i słyszę jakieś dziwne dźwięki, lecę zobaczyć, co się dzieje, a on się śmieje tak głośno przez sen ciekawe, co mu się śniło

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 07:22   #1242
bmma
Zadomowienie

Cytat:

w ile czasu? Ciekawe jak u nas z wagą Myslę, że ze 6kg będzie Tak widzę, że po skończeniu 3 miesięcy troszkę przystopował i nie przybiera na wadze już w takim szalonym tempie jak wczesniej

Wolniej

Kciuki za nóżkę

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
co do pogrubionego... Jakoś u nas sie to nie sprawdza Ja z dwóch metrów czuję, że coś tam jest w pieluszce... i wcale to nie jest miły zapach

Dzieki dziewczyny za kciuki No i liczę, że nadal będziecie je trzymać Buziaki od Leośka dla ciotek wizażowych
słodki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 07:47   #1243
Malpka
Zakorzenienie

hej
zapraszam do głosowania

ale pędzicie z tymi postami

córkarosy super suikienka, super wygladasz

Cytat:
a dalaś w końcu przepis na ten dzem z cukinii

ja dziś robię placki cukiniowe....i tylko o nich pomyślę już jestem głodna
ja znalazłam w necie o z tego zrobiłam
http://www.wielkiezarcie.com/recipe34133.html

Cytat:
Hejka,

Byliśmy rano na szczepieniu - Wojtek płakał o wiele mniej niż ostatnio, po szczepieniu od razu zasnął.
Waży 5750, wzrost 63. Szczuplak.
Niestety okazało się, że prawdopodobnie ma trochę za duże napięcie, ściąga go w lewo. Mamy ćwiczyć jak najczęściej na brzuchu i za 2-3 tyg. kontrola u pediatry. Jak nie będzie lepiej, to dostaniemy skierowanie do neurologa. Zmartwiło mnie to
za szczepienie i kciuki za poprawę napięcia

Cytat:
Dostałyśmy przesyłkę z hippa z łyżeczkąkuponami rabatowymi na słoiczki oraz kuponem do rossmana uprawniającym do odboru za 1 gr większej paczki ze słoiczkiem i soczkiem chyba.[COLOR="
a co zrobic zeby tką przesyłkę dostać też chce

Cytat:
Taki przesąd. Jak dziecko powie mama - będzie siostra, jak tata- brat a jak baba - nie będzie rodzeństwa (;

ładna sukienka (:
u ns Julka powiedziała mama a jest brat

Cytat:
Mam pytanie do mamuś których maluchy mają 3,5miesiąca i więcej. Jak leżą na brzuszku to co robią z rączkami, podnoszą się już prostując łokcie?
Bo mój nie i rehabilitantka powiedziała, że ma podparcie na 3 miesiąc i teraz mamy leżeć na brzuszku 10-15 razy
zalezy najczęsciej ja lezy to ich nie prostuje tzn lezy na przedramionach i zwykle miętosi cos w rękach czasami sie podniesi e na dłoniach ale cały czas tak nie lezy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 07:57   #1244
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

a od czego zacząć? włączyłam kiedyś na you tubie jakiś trening, ale dla mnie to masakra, nawet połowy nie jestem w stanie zrobić.
ja proponuję skalpel - jest statyczny i dosyć łatwy choć na początku z 45min treningu robiłam jakieś 20min. także z każdym następnym razem jest lepiej
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:00   #1245
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

anika_s ja mam taki kosz z tt, nic nie śmierdzi nawet jak długo leżą w nim pieluchy hyh, nic nie lata a jak mam puste opakowanie po pampersach to tam wrzucam zużyte na 2 dzień muszę wyrzucić a tak to dopiero jak kosz się zapełni
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:09   #1246
LiwkaO
Wtajemniczenie

No dziś standardowo piszę o 8

Cytat:

uffff to dobrze, że przystopował

Cytat:
"powiedziała to zapijając szejkiem z mc donalda"

Strippi taka przemiana, że aż trudno w to uwierzyć, że w tak krótkim czasie można dojść do takich super efektów!

Cytat:
U mnie dzisiaj teściowa w roli głównej. Przyjechała na kawę, kupiła małemu parasolkę do wózka, więc na darmo nie przyjechała potem pojechaliśmy z tż do niej wieczorem, bo pomagał jej z bratem meble przestawiać. Na jutro też się zapowiedziała, że przyjedzie, bo będzie w pobliżu.

Zjadłabym coś, ale nie mam niczego, co by się nadawało do zjedzenia o tej godzinie. I co teraz
haha

Cytat:
-

A! już wiem o co chciałam zapytać:
czy któraś z Was ma taki specjalny kosz na pampersy? taki co je zwija pojedynczo? warto? bo jak wrzucam do zwykłego to mi muszki lataja w łazience i mnie to mega wkurza! codziennie wyrzucam a i tak latają
ja wrzucam do normalnego i nic mi nie lata.

Cytat:

To faktycznie Nikoś szczuplak! Też ma wklęsły brzuszek i żebra mu widać? Mojemu strasznie... Aż go dziś częściej karmiłam, ale żebra dalej sterczą
Dzięki - mam nadzieję, że ustąpi po ćwiczeniach na brzuszku. Dziś długo i często leżał.
aż tak? brawo za szczepinie!

Cytat:
wrócilismy .ale było fajnie ,nie ma to jak wiejskie powietrze ,ptaszki,rybki,krówki ,kotki ,psy .... sielanka
udowodnilismy co poniektórym ze są dzieci które nie płaczą ,nie marudzą .no bo po co . mama zakochana .cyc jest pod reką .wszyscy zadowoleni ...czego chciec wiecej .zyc nie umierac

ide nadrabiac ..jak dam rade ....
hehe super, że wypad się udał!

Cytat:

Ja dziś wzorem szanownych koleżanek z wizażu zrobiłam na obiad cukinię faszerowaną mięskiem mielonym z kurczaka, pieczarkami, pomidorami i ryżem A na kolację właśnie zjadłam owsiankę - z kilkoma czereśniami, cukrem i cynamonem Matko kochana!!! Jakie to pyyyyszne!!!
eeeeeeeeeeeee slinka mi cieknie!!!!!!

Cytat:

hehe będzie dobrze!

Cytat:

ona jest boska
(ciepło ubierasz ?zmarzlak z niej ?)
.
raz tylko w nim spała bo było u nas zimno i cały dzień padał deszcz. Dziś już spała w lżejszym. I tak ten pajac na styk się okazało więc pewnie już więcej nie założe a szkoda bo taki jest śliczny

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:

no nadrobiłam ale nie powiem.......... zaszalałyscie z tą iloscią .... w poniedziałek jedziemy na wakacje to juz to widze ...-po powrocie będziecie w połowie nowego wątku pewnie i bede musiała pisac "czesc pamietacie mnie?kiedys sie udzielałam ale na wakacje wyjechałam......"
ide spac ,dobranoc .
haha tak pewnie będzie

Cytat:

Mokka to poczekaj na kupy po stałym jedzeniu wtedy powiesz, że jednak Nestelle miała racje

Leonek słodziak!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:18   #1247
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
omysłu

za szczepienie, jaka ona długa

tak się zastanawiamy po kim ja 164, tż jakieś 170 wiec nie jesteśmy wysocy, a Ona...chyba po cioci Kasi bo ona ma 175

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
anika_s ja mam taki kosz z tt, nic nie śmierdzi nawet jak długo leżą w nim pieluchy hyh, nic nie lata a jak mam puste opakowanie po pampersach to tam wrzucam zużyte na 2 dzień muszę wyrzucić a tak to dopiero jak kosz się zapełni
no właśnie o nim myślałam i jak to sie sprawdza ile pieluch się mieści w koszu i ile sztuk z jednej rolki (wkładu)??

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Strippi widziałam, że też masz książkę Ewki
czy stosujesz się do jej jadłospisu na poszczególne dni? czy po prostu wybierasz coś ogólnie? bo są tam takie czasami potrawy że za nic nie przełknę
Stary 2013-07-18, 08:24   #1248
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Fili jeszcze śpi, mam nadzieję, ze dzisiaj już będzie dobrze i się nie powtórzy płacz. Mam nadzieję, ze to było jednorazowe. Zastanawiam się czy to mogło być np od moreli bo zjadłam chyba z 7... w sumie wcześniej też jadłam ale po 1-2.

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
i jesteśmy po szczepieniu
Maksio był bardzo dzielny
Zaczął w końcu pieknie przybierać, wazymy już 5800

Cytat:
pewnie mama za wolno podawała i dziecko zasnęło z nudów

Cytat:
Ale szczuplutka musi być.
za szczepienie

Cytat:
dla Florka za piękną wagę

Cytat:
Gratuluję ja bym chciała żeby mi z 5cm w pępku spadło ale co z tego jak mi się nie chce ćwiczyć, jak zacznę to po 10min mam dosyć

Cytat:
BYou
jak Twoja Roszpunka ma na imię?
Miałam pytać o to samo

Cytat:
wrócilismy .ale było fajnie ,nie ma to jak wiejskie powietrze ,ptaszki,rybki,krówki ,kotki ,psy .... sielanka
udowodnilismy co poniektórym ze są dzieci które nie płaczą ,nie marudzą .no bo po co . mama zakochana .cyc jest pod reką .wszyscy zadowoleni ...czego chciec wiecej .zyc nie umierac

ide nadrabiac ..jak dam rade ....
Super, że wyjazd się udał

Cytat:
Mi pediatra powiedział, ze to nie musi być idealnie od dokładnej daty skończenia 3 miesięcy. Zostało mi 12 rybek z wit. K+D jak Filip skończył 3 m-ce i kazał dokończyć te i dopiero wtedy samą D.

Cytat:
A jak wygląda "podparcie na 3 mc"
Filip ładnie leży na brzuszku, głowę trzyma wysoko i długo tylko rączki ma złożone w łokciach i tak leżą przed Nim a reh. mówiła że powinien prostować ręce w łokciach i podnosić się jeszcze wyżej. (bo ma 4 m-ce)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:24   #1249
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2013-07-18, 08:28   #1250
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale szczuplutka musi być.
za szczepienie
a ja wiem czy Ona taka szczuplutka ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0393.jpg (62,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-18, 08:30   #1251
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

ide spac ,dobranoc .
to chyba ci podeśle kupe Florka
no w końcu nie będziesz miała największej liczby postów na wątku
Cytat:
super Leoś
a jak wy mu gacie zakładaliście w tym gipsie? jakieś mega duże?
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
120g w ciągu tygodnia??
owszem a co?
witamy się z rana. walczymy od 6.30 0 spanie ale nie. może będziemy dosypiać później jak wczoraj eh.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
e ma ciałko

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:41   #1252
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak mogę tu wrzucić linka do głosowania by nie dostać żadnego upomnienia? chciałabym zebyscie pomogły bo synek koleżanki bierze udział w konkursie asysta dla Lechii i jest na 19 miejscu a musi być na 15 zeby sie dostać się! głosowanie jest tlyko do 11:59

Stary 2013-07-18, 08:45   #1253
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad tym podparciem, bo na całkowite poniesienie to chyba jeszcze czas

my normalnie wyrzucamy, bez woreczków, tylko jak kupa to od razu pakujemy w jakiś worek i przy najbliższym wyjściu wynosimy, a jak tylko zasikane to normalnie do kosza, nie śmierdzi.

trzymam kciuki za was cały czas.

dziecko nie maszyna. Jakub też nie zjada tyle ile powinien (wg opakowania 1000ml), zjada ok 540 plus moje (niewiele mojego ).
jesli chodzi o to podparcie to wg. monachijskiej funkcjonalnej diagnostyki rozwojowej:
jak polozysz dziecko na brzuszku to
pod koniec 1 miesiaca glowe unosi na ok 3 sek.
pod koniec 2
podnosi glowe przez 10 sekund do kata ok 45 stopni
Głowa jest już podnoszona także z pozycji środkowej. Dziecko może ją utrzymać przez ponad 10 sekund, przy tym chwieje się ona jeszcze wyraźnie na boki.Twarz i podłoże tworzą kąt około 45°, co odpowiada odległości podbródek—podłoże, mniej więcej 5 cm. Ramiona wyciągnięte są dalej do przodu, górna część klatki piersiowej jest lekko uniesiona. Przez zmniejszone zgięcie bioder miednica zbliża się do podłoża. Obserwowane często w pierwszych tygodniach życia szczególne upodobanie trzymania głowy w jedną stronę, powinno teraz zniknąć
koniec 3 miesiaca
Dziecko pewnie trzyma głowę przynajmniej przez 1 minutę, twarz i podłoże tworzą kąt do 90°.
Wyprostowanie kręgosłupa szyjnego i piersiowego umożliwia niemowlęciu wyciągnięcie ramion do przodu do 90° w stosunku do podłoża i oparcie się na przedramionach.
Miednica spoczywa prawie płasko na podłożu, tzn. kąt pomiędzy tułowiem a udami przekracza 150°. (90% naszych niemowląt po trafiło w 12. tygodniu utrzymać głowę przez 1 minutę, podpierając się równocześnie na przedramionach).
koniec 4 miesiaca
pewne podparcie na ramionach
Ramiona wyciągnięte są dalej do przodu tak, że kąt między nimi a przedramionami wynosi ponad 90°. Przez lekkie odwiedzenie ramion zwiększyła się odległość między przedramionami. Dłonie są lekko otwar-te. Głowa utrzymywana pionowo w stosunku do podłoża ponad 1 minutę

jakby co do tego sa rysunki (moge pdfa wyslac), z tego co widzialam to wyprostowane ramiona to koniec 6 miesiaca. podkreslam wszedzie tam pisze koniec miesiaca!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 08:45   #1254
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
mój sie na łokciach podpiera. A niby jak powinien prostować? Tak calkiem? - to by musiał cały tułów oderwac od podłoża... to nie za dużo na takiego maluszka?
Całkiem to chyba nie, myślę że chodziło o to, że w ogóle nie próbuję się tak jakby odpychać od podłoża, prostować rączek, tylko leży głównie na zgiętych.

Cytat:
Brawa dla Leosia, super, że już ostatni gips za Nim.

Cytat:
my tak przerabialiśmy kolki.... bardzo często...
Współczuję, bo nawet nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak dziecko może płakać, to co słyszałam do tej pory to było tylko lekkie marudzenie w porównaniu do wczorajszego płaczu.

Cytat:
Jaka słodziutka a ta fryzura
No i faktycznie nie taka chudzinka, wyobraziłam sobie że musi być szczuplutka bo mój filip miał przy ostatnim szczepieniu 61cm i 6200g a brzuszku jest dosyć szczuplutki.
Stary 2013-07-18, 08:46   #1255
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak mogę tu wrzucić linka do głosowania by nie dostać żadnego upomnienia? chciałabym zebyscie pomogły bo synek koleżanki bierze udział w konkursie asysta dla Lechii i jest na 19 miejscu a musi być na 15 zeby sie dostać się! głosowanie jest tlyko do 11:59
daj mi linka na priv bo ja zaraz wychodze to wam klikne szybko
15.10. 2011.

Stary 2013-07-18, 08:53   #1256
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Może na dole w podpisie można? Choć nie wiem na pewno?
Stary 2013-07-18, 08:54   #1257
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Może na dole w podpisie można? Choć nie wiem na pewno?

ok zaraz sprawdze. działa!!!!!

Kochane proszę pomóżcie!!! czas do 11:59!!!!

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-07-18 o 08:57
Stary 2013-07-18, 08:59   #1258
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o to podparcie to wg. monachijskiej funkcjonalnej diagnostyki rozwojowej:
jak polozysz dziecko na brzuszku to
pod koniec 1 miesiaca glowe unosi na ok 3 sek.
pod koniec 2
podnosi glowe przez 10 sekund do kata ok 45 stopni
Głowa jest już podnoszona także z pozycji środkowej. Dziecko może ją utrzymać przez ponad 10 sekund, przy tym chwieje się ona jeszcze wyraźnie na boki.Twarz i podłoże tworzą kąt około 45°, co odpowiada odległości podbródek—podłoże, mniej więcej 5 cm. Ramiona wyciągnięte są dalej do przodu, górna część klatki piersiowej jest lekko uniesiona. Przez zmniejszone zgięcie bioder miednica zbliża się do podłoża. Obserwowane często w pierwszych tygodniach życia szczególne upodobanie trzymania głowy w jedną stronę, powinno teraz zniknąć
koniec 3 miesiaca
Dziecko pewnie trzyma głowę przynajmniej przez 1 minutę, twarz i podłoże tworzą kąt do 90°.
Wyprostowanie kręgosłupa szyjnego i piersiowego umożliwia niemowlęciu wyciągnięcie ramion do przodu do 90° w stosunku do podłoża i oparcie się na przedramionach.
Miednica spoczywa prawie płasko na podłożu, tzn. kąt pomiędzy tułowiem a udami przekracza 150°. (90% naszych niemowląt po trafiło w 12. tygodniu utrzymać głowę przez 1 minutę, podpierając się równocześnie na przedramionach).
koniec 4 miesiaca
pewne podparcie na ramionach
Ramiona wyciągnięte są dalej do przodu tak, że kąt między nimi a przedramionami wynosi ponad 90°. Przez lekkie odwiedzenie ramion zwiększyła się odległość między przedramionami. Dłonie są lekko otwar-te. Głowa utrzymywana pionowo w stosunku do podłoża ponad 1 minutę

jakby co do tego sa rysunki (moge pdfa wyslac), z tego co widzialam to wyprostowane ramiona to koniec 6 miesiaca. podkreslam wszedzie tam pisze koniec miesiaca!
Wysłałam maila, jak będziesz miała chwilkę to bardzo bym prosiła o podesłanie tych rysunków.
Stary 2013-07-18, 09:00   #1259
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

jak ktos ma fb to sie zalogowac bedzie razy 2

lecimy na rehabilitacje papaptki udanego dnia dziewczyny

po wczorajszym lekarzu was tylko przelecialam :p takze brawa za kg, Mokka usciski dla dzielnego Leosia
dzieciaki sliczne
15.10. 2011.

Stary 2013-07-18, 09:04   #1260
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Zagłosowane

Pytania: Od kiedy można podawać dzieciom owoce w tych siateczkach?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości