Wrocław ;-) cz. 3 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 15:48   #4531
Mitsukki
Naczelny Hipster

Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Po imprezach to tylko Nynek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:13   #4532
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Dziewczyny, czy we Wrocławiu jest tak strasznie ciężko z pracą, czy tylko ja mam takiego pecha?
Od dwóch tygodni dzień w dzień wysyłam pełno cv a telefon wciąż milczy

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:43   #4533
patuska18
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy we Wrocławiu jest tak strasznie ciężko z pracą, czy tylko ja mam takiego pecha?
Mam tak samo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:09   #4534
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Dwa tygodnie to i tak niedługo, ja to już nawet nie piszę ile ja szukam
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:19   #4535
Rilla82
Zakorzenienie

Dot.: Wrocław ;-) cz. 3

A props śniadań, tanie i smaczne są w maku. Np. kawa, muffin z jajkiem i ciastko owocowe kosztują 8,50. W tym na Rynku, zwłaszcza od kiedy studenty wyjechały, całkiem przyjemnie się siedzi.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:25   #4536
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
A props śniadań, tanie i smaczne są w maku. Np. kawa, muffin z jajkiem i ciastko owocowe kosztują 8,50. W tym na Rynku, zwłaszcza od kiedy studenty wyjechały, całkiem przyjemnie się siedzi.
W ogóle odkąd są wakacje to tak jakoś luźniej i przyjemniej wszędzie
Stary 2013-07-17, 17:27   #4537
Rilla82
Zakorzenienie

O tak
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:26   #4538
klajdla
Wtajemniczenie

I jakos w korkach sie nie stoi!
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:32   #4539
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ale ja naprawdę nie mam dużych wymagań
Byleby wyżyć. Widzę, że wszędzie w gastronomii stawka to 6-7 zł/h, więc nie mając wyjścia poszłabym do pracy i za taką.
A tu nawet odzewu z tych niszowych korporacji :/
I najlepsze jest to, że w porównaniu do rówieśników mam bogate cv w doświadczenie, a tu nic

Stary 2013-07-17, 18:56   #4540
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Dwa tygodnie to malutko... Do mnie po dwóch tygodniach odezwali się z call center. Po rozmowie od razu zaproponowali pracę.
Najdłużej szukałam pracy dwa miesiące z kawałkiem.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:41   #4541
Apiska
Zakorzenienie

Ja szukałam 4 miesiące, miałam dosyć, złapałam prace w sklepie i tak się trzymam ;/ Także spokojnie, a praca przyjdzie
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 22:19   #4542
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ja jestem przerażona tymi dwoma miesiącami, bo nie mając pracy nie mam żadnego źródła dochodu.
Tylko oszczędności, a one baaardzo szybciutko topnieją

Stary 2013-07-18, 07:56   #4543
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szukam od ponad roku, ale akurat trochę wymagań mam Chociażby ze względu na to, że obecnie pracuję Także uważam, że słabo jest teraz z pracą we Wrocławiu. Rynek jest pracodawcy, a nie pracownika.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2013-07-18 o 07:57
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:14   #4544
sskers
batonik

Nie wiem jak teraz z szukaniem pracy, ale ja za każdym razem jak szukałam pracy zajmowało mi to 1-3 miesięce. Teraz rok pracuję w tej samej firmie i na myśl o szukaniu pracy aż ciary mnie przechodzą, bo łatwo niestety nie jest.

Ale jak ktoś pracy się nie boi, to w call center najszybciej można złapać się (do tyg. od wysłania cv), a pieniądze wcale nie są głupie.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 08:30   #4545
morelle_
Zakorzenienie

Pracowałyście na infolinii? Bo ja pracuje prawie 8 lat w centrali Bank m.in. z telefonem. Obecnie mam ochotę komuś łeb odgryźć. Kasa jest oki bo jak się zatrudniałam to nie był dział CC. Jednak wracam do domu tak wściekła codziennie... I gdyby nie to, że kasa jest w miarę oki, nie siedzę ciągle na telefonie i mam KH już dawno bym to rzuciła w diabły. Nie polecam długotrwałej pracy na słuchawkach
Stary 2013-07-18, 08:53   #4546
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Pracowałyście na infolinii? Bo ja pracuje prawie 8 lat w centrali Bank m.in. z telefonem. Obecnie mam ochotę komuś łeb odgryźć. Kasa jest oki bo jak się zatrudniałam to nie był dział CC. Jednak wracam do domu tak wściekła codziennie... I gdyby nie to, że kasa jest w miarę oki, nie siedzę ciągle na telefonie i mam KH już dawno bym to rzuciła w diabły. Nie polecam długotrwałej pracy na słuchawkach
Podziwiam...ja to bym na CC w życiu tyle nie wytrzymała chyba bym tych ludzi tam rozniosła
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:04   #4547
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Podziwiam...ja to bym na CC w życiu tyle nie wytrzymała chyba bym tych ludzi tam rozniosła
Już przechodziłam etapy płaczu, apatii itd. Obecnie jest pernamanetna wściekłość. Tak jak pisałam, ratuje mnie tylko to, że mam inen zajęcia prócz telefonu i mogę wycofać się z grupy. Tzn. nie odbierać połączeń, ale mimo wszystko już mam dość. Z drugiej strony nie zmienię pracy na gorzej płatną bo się z opłatami nie zmieszczę. I tak szukam... heh Obecnie oboje z mężem szukamy, zobaczymy komu się uda szybciej zmienić Wtedy jedno zmieni, a drugie będzie czekać
Stary 2013-07-18, 09:16   #4548
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Już przechodziłam etapy płaczu, apatii itd. Obecnie jest pernamanetna wściekłość. Tak jak pisałam, ratuje mnie tylko to, że mam inen zajęcia prócz telefonu i mogę wycofać się z grupy. Tzn. nie odbierać połączeń, ale mimo wszystko już mam dość. Z drugiej strony nie zmienię pracy na gorzej płatną bo się z opłatami nie zmieszczę. I tak szukam... heh Obecnie oboje z mężem szukamy, zobaczymy komu się uda szybciej zmienić Wtedy jedno zmieni, a drugie będzie czekać
Lepiej się do Ciebie nie zbliżać

ale tak to jest w naszej polskiej rzeczywistości, ze głównym powodem dlaczego zgadzamy sie na pewne rzeczy i znosimy to są pieniadze rachunki, kredyty itp itd

powodzenia w szukaniu
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:19   #4549
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
to niewiele, zwłaszcza że o pracę nie-studencką, w sezonie praktyk jest ciężko. Sama wysyłam, ktoś tam dzwoni, gdzieś tam chodzę na rozmowy, ale nastawiam się bardziej na październik/listopad.
Cytat:
Ale ja naprawdę nie mam dużych wymagań
Byleby wyżyć. Widzę, że wszędzie w gastronomii stawka to 6-7 zł/h, więc nie mając wyjścia poszłabym do pracy i za taką.
A tu nawet odzewu z tych niszowych korporacji :/
I najlepsze jest to, że w porównaniu do rówieśników mam bogate cv w doświadczenie, a tu nic
to się pogorszyło. 2-3 lata temu było 8-9pln, ja pracowałam za 10zł/h
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:25   #4550
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Mój były pracował w Call Center więc się spoooro nasłuchałam +jego nastrój po wyjściu z pracy też wiele mówił
Stary 2013-07-18, 09:30   #4551
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Lepiej się do Ciebie nie zbliżać

ale tak to jest w naszej polskiej rzeczywistości, ze głównym powodem dlaczego zgadzamy sie na pewne rzeczy i znosimy to są pieniadze rachunki, kredyty itp itd

powodzenia w szukaniu
Czasami tak heheh Nie dziękuje

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
Mój były pracował w Call Center więc się spoooro nasłuchałam +jego nastrój po wyjściu z pracy też wiele mówił
No właśnie
Stary 2013-07-18, 09:33   #4552
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego akurat Mleczarnia, jest dużo fajnych miejsc Może dlatego, że już trochę otwarta jest i ludzie jakoś bardziej kojarzą.
A o śniadaniach tam właśnie sporo dobrego słyszałam, może w końcu się skuszę
Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
a co takiego wow mają na to śniadanie?

i jeśli jesteś miłośniczką śniadań na mieście to po skosie, od mleczarni otworzyła się bułka z masłem. mawłaśnie w swych założeniach podawanie śniadań.
przez was polazłam wczoraj do bułki z masłem! faktycznie smacznie
Cytat:
pracuję obecnie, szczerze nienawidzę ale z drugiej strony są tam osoby, które wydają się zadowolone z tej pracy i całkiem optymistycznie do tego podchodzą [jeśli mają sporo umów, a tym samym premie]

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 09:34   #4553
Zielona Herbata 1
Raczkowanie

Wydaje mi się ,że w gastronomi ,jako kelnerka,pomoc w kuchni itp jest łatwo dostać pracę. Mam 3 znajome, które nie mają żadnego doświadczenia a prace dostały od razu. A telefon w sprawie rozmowy po 2 dniach od złożenia CV. No ,ale sama osobiście nie wiem ,mówie jak mi się wydaję
Ale fakt z pracą jest nieciekawie. W sumie jeszcze zależy o jaką branże chodzi
Zielona Herbata 1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 09:37   #4554
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
przez was polazłam wczoraj do bułki z masłem! faktycznie smacznie

pracuję obecnie, szczerze nienawidzę ale z drugiej strony są tam osoby, które wydają się zadowolone z tej pracy i całkiem optymistycznie do tego podchodzą [jeśli mają sporo umów, a tym samym premie]
Ja akurat premię mam od czegoś inengo liczoną bo pracuje na dziale obsługującym już umowy zawarte. Na sprzedaży czy windykacji w życiu bym nie chciała pracować To nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez Zielona Herbata 1 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ,że w gastronomi ,jako kelnerka,pomoc w kuchni itp jest łatwo dostać pracę. Mam 3 znajome, które nie mają żadnego doświadczenia a prace dostały od razu. A telefon w sprawie rozmowy po 2 dniach od złożenia CV. No ,ale sama osobiście nie wiem ,mówie jak mi się wydaję
To zależy jakiej pracy szuka się na pewno. Bez doświadczenia czasami lepiej złapać bo nie ma się wymagań typu 4 tyś brutto
Stary 2013-07-18, 09:39   #4555
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zielona Herbata 1 Pokaż wiadomość
jeszcze zależy czy się ma status studenta, jeśli tak, to cokolwiek znaleźć można, ale bez to szczerze mówiąc sobie nie wyobrażam, bo 90% ogłoszeń odpada

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:06   #4556
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
jeszcze zależy czy się ma status studenta, jeśli tak, to cokolwiek znaleźć można, ale bez to szczerze mówiąc sobie nie wyobrażam, bo 90% ogłoszeń odpada
Dokładnie, a najgorsze jest to, że taki student nie zawsze chce mieć umowę o pracę lub weźmie umowę śmieciową czyli albo jakąś umowę o dzieło, albo zlecenie, albo jeszcze jakąś inną itp. Faktycznie ciężko teraz znaleźć pracę, już nie mówię o kosmicznych zarobkach ale taką normalną z normalną umową o pracę. A najgorsze jest to, że studenci biorą wszystko bez względu właśnie na rodzaj umowy i zarobki tak żeby się zahaczyć a po czasie szukają czegoś normalnego i narzekają, że jest problem bo "inni studenci psują rynek pracy biorąc wszystko " i oni nie mogą dostać pracy za wyższą stawkę

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:18   #4557
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
To zależy jakiej pracy szuka się na pewno. Bez doświadczenia czasami lepiej złapać bo nie ma się wymagań typu 4 tyś brutto
wymagania jak z kosmosu
Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
Dokładnie, a najgorsze jest to, że taki student nie zawsze chce mieć umowę o pracę lub weźmie umowę śmieciową czyli albo jakąś umowę o dzieło, albo zlecenie, albo jeszcze jakąś inną itp. Faktycznie ciężko teraz znaleźć pracę, już nie mówię o kosmicznych zarobkach ale taką normalną z normalną umową o pracę. A najgorsze jest to, że studenci biorą wszystko bez względu właśnie na rodzaj umowy i zarobki tak żeby się zahaczyć a po czasie szukają czegoś normalnego i narzekają, że jest problem bo "inni studenci psują rynek pracy biorąc wszystko " i oni nie mogą dostać pracy za wyższą stawkę
tutaj się nie zgodzę, już dawno się nie spotkałam, zarówno wśród znajomych jak i z autopsji, żeby był problem z umową o pracę. Może na czas nieokreślony owszem, ale na okres próbny, potem na czas określony:rok bądź bardzo popularny rodzaj: na zastępstwo nie jest już problematyczną kwestią.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:31   #4558
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
wymagania jak z kosmosu

tutaj się nie zgodzę, już dawno się nie spotkałam, zarówno wśród znajomych jak i z autopsji, żeby był problem z umową o pracę. Może na czas nieokreślony owszem, ale na okres próbny, potem na czas określony:rok bądź bardzo popularny rodzaj: na zastępstwo nie jest już problematyczną kwestią.
a u mnie jest właśnie odwrotnie, zgadzam się z umową na zastępstwo ale po takiej umowie niestety trzeba zazwyczaj szukać kolejnej pracy, znam tylko jedną osobę, którą firma zatrzymała po zastępstwie. Niestety pracując w agencji pracy odwieczny problem był taki, że pracodawca oferował 2 umowy na czas określony a potem szukał kolejnego pracownika żeby nie podpisywać umowy na czas nieokreślony. Ja mówię tu nie o zahaczeniu się na rok czy dwa do jakiejś pracy byle było coś w cv czy zdobyciu doświadczenia, ale znalezieniu normalnej stałej pracy dla osoby z doświadczeniem

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:26   #4559
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
wymagania jak z kosmosu

Różnie to bywa z tą pensją. 3,5 tys brutto raczej realne bardzo jest To zależy ile ktoś zarabia w momencie gdy odbywa rozmowę o nowa pracę.

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
a u mnie jest właśnie odwrotnie, zgadzam się z umową na zastępstwo ale po takiej umowie niestety trzeba zazwyczaj szukać kolejnej pracy, znam tylko jedną osobę, którą firma zatrzymała po zastępstwie. Niestety pracując w agencji pracy odwieczny problem był taki, że pracodawca oferował 2 umowy na czas określony a potem szukał kolejnego pracownika żeby nie podpisywać umowy na czas nieokreślony. Ja mówię tu nie o zahaczeniu się na rok czy dwa do jakiejś pracy byle było coś w cv czy zdobyciu doświadczenia, ale znalezieniu normalnej stałej pracy dla osoby z doświadczeniem
Właśnie to jest jedna z rzeczy, których się boję. Co z tego, że znajdę i zmienię, a jak mi nie przedłużą umowy. Co wtedy I to jest zawsze to ryzyko

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:28
Stary 2013-07-18, 11:28   #4560
sskers
batonik

Cytat:
Ja pracowałam pół roku w cc. Zawsze zarzekałam się, że cc to jest ostatnia rzecz jaką będę robić. No ale w ramach desperacji poszłam na rozmowę kwalifikacyjną, dostałam się (szok) i pracując na 3/4 etatu miałam kasę jakiej niektórzy nie mieli za cały. I na początku faktycznie wracałam do domu zmasakrowana, nie umiałam odpocząć w domu. Ale nauczyłam się z czasem żeby nie przejmować się pewnymi sprawami

Teraz na szczęście pracuję w zawodzie i uwielbiam wstawać codziennie rano

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości