|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej.
![]() U nas, jak widzę to nie wyjątek, lepsza noc od poprzednich. Młoda zasnęła o 20, od razu przeniosłam ją do łóżeczka i nie wybudziła się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41840180] uff, umyłam wczoraj ![]() ------------------ po szczepieniu ok, 1 kłucie tylko na żółtaczkę, następne w lutym. Waga 8350g i 73cm ![]() A ja myję codziennie. ![]() Moment, Pola dwa tyg. temu ważyła 8300, to chyba mniej więcej to samo wychodzi? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie też przeglądałam i Pola nie ma ŻADNEGO bodziaka z długim. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A huśtawka jak? Wypróbowana? ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-07-18 o 09:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas takie pojecie nie istnieje - nie da sie chocby odpiac pieluchy bez otwarcia oczek ![]() Zazwyczaj jest tak, ze o tej 7-7:30 zmienie pieluche i za jakies 30min da sie jeszcze nakarmic i ululac. Choc nie zawsze i wtedy juz nie spimy. Wole to niz bym miala nie spac po zmianie pieluchy o 2 czy 3 ![]() Cytat:
![]() A Twojemu malo na boisku i jeszcze w domu musi kopac? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-18 o 09:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ILLUSION wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Pochwal się co dobrego przygotujesz/przygotowałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
Laurko chciałam się jeszcze odnieśc do tego co napisałaś o mięsie
myślę,że ryby to ekstra pomysł, też uwielbiam ryby, u mnie w domu nie lubimy wieprzowiny, tak to indyk i wołowina bo to moje chłopai lubią najbardziej chcociaż nie mówię,że nie zjemy od czasu do czasu kawałka świni z grilla ![]() byliśmy z mężem przez jakiś czas vege ale tak dla zdrowia nie dla idei, bardzo sobie chwalę tamten okres ale w końcu organizm sam zaczął się domagać mięsa i czułam,że go potrzebujemy,Samuel nie chciał i on jadł mięsne posiłki natomiast chyba bym się nie zdecydowała żeby od niemowlaka trzymać na diecie wegetariańskiej, widziałam dwa przypadki kiedy dziecko do tego było alergikiem, bardzo wątle, bardzo słabe, lekarze namawiali żeby mięsko wprowadzić a mama się uparła,że nie i koniec- to dla mnie byla głupota drugi przypadek bardzo podobny dla mnie sposób żywienia to coś jak religia- powinniśmy mieć wolność wyboru, oczywiście ważne jest żeby wpoić zdrowe zasady żywienia dlatego ja jestem za aby w diecie dziecka były rybki, mięsko nie musi być codziennie też mam takie zdanie- jeśli dziecko kiedyś podejmie decyzje,że nie chce jeść mięska, proszę bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski. Dziś i jutro może być mnie trochę mniej bo będę miała gości.
Ale pewnie wpadne poczytać w wolnej chwili ![]() Pozdrawiam ![]()
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja próbowałam życ bez mięsa, ale nie umiem, wlasnie organizm sam się juz domagał... ale najczęsciej jem piers z kurczaka i karkówke ;p a tzt tak jak i jego cala familia mięsożerny bardzo, z racji tej zamówił na sb pół swini ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja bym nie pogardziła jakby Domcia spała do tej 7:30, bo ostatnio budzi po 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najśmieszniejsza była teściowa, wiedziała,że nie jemy mięsa to po cichaczu nakładało TZ kotleta a mój mówi,że dziękuje że nie je mięsa a ona na to- no co Ty taki chłop jesteś, przecież sił nie będziesz miał kuźwa mowię Ci, jak małego chłopczyka podchodziła, jakby conajmniej miał się na chwile zapomnieć,że jest vege ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
W 6 miesiącu zaczęłam dawać kaszki mleczne łyżeczką i obiadki - i tu różnie, czasem pół zjadła bo nie podszedł, ale często też cały zjadała (albo całą zupkę), ale robiłam tak, że jak dałam cały słoiczek obiadku to już nie deserek (ew. kawałeczek owoca do pociumkania w siatce). Kaszkę dawałam co kilka dni, tak ze 3 razy w tygodniu. A teraz już codziennie 2 posiłki stałe, aczkolwiek jak wczoraj pisałam - wg rozpiski dla mm powinien być obiadek (lub zupka), deser (lub sok) i kaszka no i co 2 dni pół żółtka. W stosunku do rozpiski na mm jestem do tyłu, a do kp do przodu :d ja chyba pomieszałam i tyle. Dzisiaj rano byla piers 2x (ale raz jako picie), potem na drugie śniadanie kaszka, teraz mała śpi, jak wstanie to za jakiś czas dam zupkę (jak zrobię), potem pewnie pierś i na spacerze może owocki. Cytat:
![]() Cytat:
a pisałaś w końcu, co sprzedajecie? ![]() ale ty już chyba podjęłaś? ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Zważyłam moją Baryłkę - 8450.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Konto usunięte
|
Hje, no to prześciga moją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Szaja, nie wątpię, że za dwa tygodnie Twoja Dorka by ważyła pewnie więcej niż Pola teraz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Ale pewnie ja najmniej z tej gościny skorzystam... Z resztą mam taki skopany humor że jakoś nie bardzo mam ochotę na gości. Ale cóż... Brat z Niemiec zjechał więc odwiedza. Blogerko-napewno spróbuje tą kaszke podać z owocami. Ellmi-boję się że te pestki go zatwardzą ![]() Misiaczek- to ja będę miała "tylko" szczęście ![]() Nawijko-z tymi owocami to nie moje widzimisię. Oskar nie lubi owoców ze słoiczków. Woli takie normalne rozdziabane jeść albo z siateczki. Nadrobiłam ![]() ![]() Aha dla wszystkich dzieciaczków: dużo dużo uśmiechu i szczęścia z odkrywania "smaków" życia ![]() Dużo was dzisiaj ![]()
#4665 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41847317]
ale ty już chyba podjęłaś? ![]() [/QUOTE] oj chyba jeszcze nie, robić to sama przyjemność ale w naszym poj...nym kraju to nie wiem czy to takie proste ![]() Dla wszystkich dzieciaczków za skończone miesiące ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- ja też do kaszki daje maliny z pestkami a jak się boisz to przrtrzyj przez sitko tylko wtedy to już bardzie soczek się robi nie owocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Jestem w trakcie nadrabiania. Widzę że produkcja powoli wraca do normy
![]() Mam dość! Jak długo trwa etap wrzasków kiedy dzieć leży na brzuchu? Ja już naprawdę nie wiem co robić. Na plecach nie poleży ani sekundy, od razu na brzuch, wcześniej to jeszcze poleżał z 20 minut a teraz od razu krzyki, wrzaski, moje uszy! Z pokoju wyjść nie mogę na 5 minut. A progresu żadnego, ani w przód ani w tył się nie ruszy, tylko wokół własnej osi i podnosi się na rękach i dupkę dźwiga. To musi być jakiś mega-giga skok rozwojowy ![]() Wiecie co ostatnio moja babcia powiedziała? Że jakby Oli był mądrzejszy, to by usiadł. Potem się tłumaczyła, że jej chodziło o to, że nie jest sprytny, bo jak się podnosi to się nie chwyci niczego żeby się podciągnąć. Zostawię to bez komentarza, ona dalej twierdzi że dziecko jak ma pół roku to ma już siedzieć a jak nie umie to go trzeba nauczyć. Ała. Chyba Was nie poczytam, dam szybko jeść małemu terroryście i spadam stąd, może na dworze nie będzie krzyczał ![]() A, jeszcze chciałam powiedzieć że Oli wyrósł z gondoli (chyba największej na rynku ![]() ![]() I chwalę się że robiłam ciasto Ill przedwczoraj i wyszło ok, było tak dobre że do wieczora było już historią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Hello Yellow
no to Twoja babcia ma teksty nie ma co! ale moj tata też potrafił walnąć jak gołąb w parapet dzownił w wigilie czy wpadniemy a ja na to,że nie bo mały ma 6 dni i jest za mały tego samego dnia Leo trafil do szpitala, mnie nie chcieli przyjąć, dzwonię do rodzicow z płączem a tato- o to super, to będziesz mogła wpaść na wigilie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis wstalysmy po 11 Cytat:
trzymasz na rekach Cytat:
![]() co do sukienki no coment siara i tyle i jestem w szoku bo zawsze potrafila sie ubrac na szczescie psy na wiosce ocalały i o budy sie nie pozabijały Buziaki z okazji skończenia: 7 miesięcy dla Leo marsi pół roku dla Dominiki Ewik , Lili ani , Wiktora onaelli 5 miesięcy dla Yae meneq i Antosia neti ja równiez sie przyłaczam do zyczen i ogromne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałyśmy o jednym dzieciaczku! - wszystkiego najlepszego również dla Lenki Misi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() uhuhuhu ![]() Yellow, wspólczuje pisków ![]() ![]() ![]() ![]() MAŁA rzuciło mi sie w oczy o owocach jak pisałas, ja daję: banana, jabłko, brzoskiwnie/nektaryny, morele, sliwki, maliny blenduje, winogrono jasne/ciemne, arbuza Zupki gotuje już sama ![]() ![]() doszłam do wniosku, ze młody tak wczoraj odreagował pełen wrazen- sklep z zabawkami to nie byle co ![]() ![]() ILLUSION gratuluje rocznicy ![]() NAWIJKO- pięciomiesieczniak to już prawie dorosły facet a ty sie dziwisz, ze nocki przesypia? poczekaj jeszcze troche to bedziesz błagała, zeby w nocy tylko spał ![]() ![]() KARUSIA- zdolniacha z Ciebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje za mile slowa, kurcze nie znamy sie na żywo a zawsze cos milego od Was uslyszę
Dziękuję Wam ![]() Wiecie co siostry meza przyjechaly przed chrzcinami zadna nie wpadla teraz po chrzcinach tez ani nie zadzwonia ani nie zaprosza nie wpadna, tak mi przykro. Wiecie jak pojde tam czy zadzwonie ze cos mi trzeba to ok nie ma problemu ale same od siebie nigdy nie zaprosza, nie przyjda, jedna siostra miesiac byla jak bylam w ciazy i tylko raz do mnie przyszla jak zadzwonilam zeby po ciuchy wpadla. Kupuja malutkiej ciuszki i w ogole, ale mi nie o to chodzi chcialabym zeby zadzwonily wpadnij z mala albo my wpadniemy a tak jesli ja tam nie pojde to sie wcale nie zobaczymy i co mam robic isc czy miec z 4 literach, ja nawet potrafię popłakać się z tego powodu tym bardziej, ze wiedza, ze sama jestem teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
blogerko co do spiralki bede zakladala ta mirene. koszta 600 zl bo mi moja gin zalozy w szpitalu a nie prywatnie. po tym jak mialam peknieta szyjke macicy po porodzie powiedziala ze woli nie ryzykowac. zalozy mi pod znieczuleniem ... i zostane kilka godz na obserwacji ... jestem zdziwiona bo moja kumpela miala zakl prywatnie w 5 min i bez zadnych rewelacji .. gin mowila ze moga byc roZne reakcje na nia i woli mnie polozyc na oddzial ...
Sylwietta ten wypadek ... przerazajace, jacy ludzie potrafia byc nieodpowiedzialni ... Laski jaka patela dzis ... bardzo bym chciala sie opalic ale nawet na plazy jeszcze nie bylam. podziwiam tych ludzi co tak sie smazinguja i tylko strone zmieniaja =-O Marsi jakie tu zarcie ... mega ... jestem monotematyczna i 3 dni z rzedu jadlam sole z pieca w sosie brokulowym z gorgonzola ... niebo w gebie ...
#4673 |
Zakorzenienie
|
E_vel, poprawną wymowę bardzo trudno napisać, bo jest to coś na zasadzie - Borszła.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Lenko dla Ciebie również ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zadomowienie
|
Sarah bo mi moja gin mowila ze koszt zalozenia to kolo 400-500 zl ... sama spirala kosztuje od 400 do 600 zalezy jaka ... ta mirena ponoc najnowoczesniejsza ale z hormonami ...
#4676 |
Zadomowienie
|
no wlasnie dlatego lepiej, ze w szpitalu taniej i bezpieczniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze w nocy jesli dziecko otwiera nawet oczy to i tak ma zakodowany sen nocny ![]() Jak chocby delikatnie odslonie rolete czy otworze drzwi to Borysa zaraz swiatlo budzi, po takiej porannej zmianie pieluszki juz by po spaniu dawno bylo ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ale to juz pozniej dziecko samo zdecyduje czy bedzie chcialo jesc mieso czy nie - nie mowie tutaj oczywiscie o zadnych parówkach itd - moja sistra jako dziecko wolala taka wlasnie parowke niz np. slodycze czy ciasta itd ;P ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Nie wyobrazam sobie zycia bez miesa powiedzmy raz w tygodniu (jakis indyk, czy wolowina) chociaz wole ryby
![]() |
#4678 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41847317]
a pisałaś w końcu, co sprzedajecie? ![]() [/QUOTE] Chodzi Ci kochana o ta moja sprzedaz internetowa? Jesli tak to sprzedaje najprzerozniejsze rzeczy... Czasem zabawki, ubrania, zegarki... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jaka czika. Rozstapiam sie!!! ![]()
![]() |
#4679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta Twoja kolezanka mowila ze to cos bolalo czy raczej nie? ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- aska - w sumei przy takiej cenie to bym sie nie zastanawiala, bo nie duzo narawde, jak kiedys szukalam info ile kosztuje zalozenie takiej wkladki to pojawialy sie informacje ze kolo 1000 zl
![]() |
#4680 |
Wtajemniczenie
|
matko, przepraszam... zamieszło mi się totalnie... ale podtrzymuję to co napisałam
![]() Laurka ![]() Byłam w Rosie - obyło się bez wymawiania borżuła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.