Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 13:13   #2851
Elusiek
BAN stały

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Vil, wmawiasz sobie chyba zachowania autystyczne. Widział Przemka neurolog i chyba z tego co pamietam powiedział, że jest OK.
moja jak chce to się spojrzy a jak nie to nie zmusisz. Prędzej na TV zareaguje niż na mamę. Ale ma czasami ochotę zwrócić na siebie uwagę, zazwyczaj na przewijaku ja jestem zajeta dupskiem a ona sie patrzy, cieszy i chce gadać.
a myślałam że tylko mój jest najszczęśliwszy na przewijaku zawsze jak Adiego przewijam to zaczyna się uśmiechać i gadać, ale tylko wtedy gdy nie ma na sobie pampka, to przykrywam go tetrą delikatnie i zaczynamy rozmowy raz zapomniałam go przykryć i byłam cała w siuśkach
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:14   #2852
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
chyba tak dlatego ja raczej zakładam pajace bo nie mamy w nocy aż tak ciepło, ewentualnie teraz śpi w otulaczku a na jesień/zimę kupuję śpiworek do spania
ja też najczęściej nocą pajace, body tylko jak upały były.
ja właśnie chcę kupić pościel, tzn kołderkę, bo ja marznę czasem pod kocem w nocy a Przemka dwoma nakrywam ... stwierdziłam że i tak trzeba kupić, co z tego że planowałam na jesień jak noce czasem teraz są chłodne.

pfffff pół godzinki snu i już się wierci ... łajza mała

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:18   #2853
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też najczęściej nocą pajace, body tylko jak upały były.
ja właśnie chcę kupić pościel, tzn kołderkę, bo ja marznę czasem pod kocem w nocy a Przemka dwoma nakrywam ... stwierdziłam że i tak trzeba kupić, co z tego że planowałam na jesień jak noce czasem teraz są chłodne.

pfffff pół godzinki snu i już się wierci ... łajza mała
ja mam kołderkę ale się boję dawać bo on sobie już raz koc naciągnął na głowę

mó też pospał pół godzinki, tyle co zdążyłam coś zjeść i naszykować sobie wodę na zmywanie naczyń

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:27   #2854
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
czy któraś z Was jeszcze karmi samą piersią?

dobrze, ze pani Agnieszka byłaz małym bliskoi i ze juz wrociłam do domu, bo maly sie bardzo rozpłakał, a teraz zajada 3 śniadanie
JA tylko piersią,a mała tak przybiera że aż jestem zdziwiona.

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Temat napewno byl poruszany ale nie moge sobie przypomniec:-\ jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
Ja też mam babydream ale cieżko go rozsmarować.

Cytat:
ja mam kołderkę ale się boję dawać bo on sobie już raz koc naciągnął na głowę

mó też pospał pół godzinki, tyle co zdążyłam coś zjeść i naszykować sobie wodę na zmywanie naczyń
Też mam kołderkę i nie wiem może na jesień wyjmę albo mam też dwa takie bardzo grube koce.
Moja mała śpi w bodach z krótkim rękawem i w dzień też tak. Zawsze patrzę na termometr wieczorem przed kąpaniem i mamy w pokoju 24 stopnie zazwyczaj. Przy 22 jej na początku śpiochy ubierałam. Skarpetek nie zakładam bo nie ma ich dłużej na stopach niż minutę. Ewentualnie jak na spacer ma długiego pajaca to wtedy skarpetki i kocyk na to ale to przy gorszej pogodzie. Na noc zawyjam ją w rożek bo prościej mi ją karmić i odkładac do łóżeczka ale od kilku dni zaczęłą mi z niego wychodzić. Dziś jak o 3 ją parmiłam to w rożku tylko stopy zostały. Ale jak jej sprwdzam stópki to zazwyczaj ma ciepłe.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:33   #2855
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Justi sorry za zamieszanie ale oczywiście naczytałam się w necie że to po refundowanych najczęsciej ten odczyn wylazi, tzn nieukojony płacz, mały za poleceniem pediatry dostał czopki uspokające i paracetamol, jest już o niebo lepiej, będzie odnotowane to w książeczce i nie wiem jak to będzie z kolejnymi szczepieniami, bo powinno się dać teraz skojarzoną jak takie coś wystąpiło
Możesz mi podesłać linka o tym odczynie? Moja miała tak jak u ciebie ale nie wpadłam na to, że może coś być nie tak.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Za nami mily dzień Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.

matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
Teraz widzę, że moje dziecię takie malutkie w porównaniu do twojej Na fotce 3 standardowa poza tzn ręka za głową i gmeranie/drapanie A na 2 minka "co się dzieje"
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale one śliczne... i faktycznie wyglądają jak siostry
brakuje tylko kawalera w środku
Zapraszamy

Wasze dzieci też są takimi urwisami, że do was się cieszą a jak wyciągacie aparat to machają rączkami jakby chciały się zakryć i minka świadcząca o tym, że "parcia na szkło" brak? Nie mam ani jednej fotki z uśmiechem, nie wiem czy się boi aparatu czy co?

Nadrabiam dalej ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:40   #2856
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny które karmią piesią...jadłyście niektarynki?? Ja już sama nie wiem jakie owoce mogę jeść. Po arbuzie nic małej nie jest ale co jeszcze??

Laura

Stary 2013-07-18, 13:59   #2857
Magiusa
Zakorzenienie

U nas dziś dziwnie. Młody mi sie przez całą noc i pókki co większość dnia przy cycku pręży. Tzn. pierwsze 3-5 min.pije ładnie, a później się pręży. Nie wiem o co chodzi, bo mleczko w cyckach jest, a on sam akurat na 100% nie ma wzdęć tzn. w nocy to jeszcze trochę miał wiec rozumiem, ale w dzień nie wiec zupełnie nie jarzę. Do tego marudzi mega. W każdej możliwej pozycji. Nie bardzo wiem co z nim robić, bo wszędzie mu niedobrze. Na spacer udało nam się wyjść, ale tylko na godzinkę, bo i tak na końcu płakał. Jestem padnięta i zdezorientowana.

Dostałam ten cały whycry mini, ale chyba jest do bani. Włączyłam sobie dziś i sprawdzałam czemu niby Młody płacze i co chwila wychodziło mi coś innego.

A swoją drogą jak czytam jak Wy dzieci ubieracie to ja na początku przegrzewałam, a teraz chyba wychładzam, bo my ciągle się nosimy w krótkim body, co najwyżej na nogi ma narzucony kocyk lub pieluszke, a dziś przyszły do nas takie otulacze
http://allegro.pl/show_item.php?item=3384486138
i rozważam czy go w tym w samej pieluszce nie kłaść.
Mi ciągle mówili bym się sugerowała tylko karmiem, a on kark ma ciepły.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:05   #2858
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Teraz widzę, że moje dziecię takie malutkie w porównaniu do twojej Na fotce 3 standardowa poza tzn ręka za głową i gmeranie/drapanie A na 2 minka "co się dzieje"
mój też tak trzyma rękę za głową często
ale pulpecik z tej Twojej panny się robi, jakie ma kitka fajne

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które karmią piesią...jadłyście niektarynki?? Ja już sama nie wiem jakie owoce mogę jeść. Po arbuzie nic małej nie jest ale co jeszcze??
jadłam maliny, truskawki, arbuza, czereśnie, jagody, kiwi również

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A swoją drogą jak czytam jak Wy dzieci ubieracie to ja na początku przegrzewałam, a teraz chyba wychładzam, bo my ciągle się nosimy w krótkim body, co najwyżej na nogi ma narzucony kocyk lub pieluszke, a dziś przyszły do nas takie otulacze
http://allegro.pl/show_item.php?item=3384486138
i rozważam czy go w tym w samej pieluszce nie kłaść.
Mi ciągle mówili bym się sugerowała tylko karmiem, a on kark ma ciepły.
jak ma karczycho ciepłe to nie wychładzasz też mamy ten otulacz ale kupiłam taniej na stronce smyka

Stary 2013-07-18, 14:17   #2859
lonely_lady
Zakorzenienie

Ankaaa- super ze macie juz ubranko, za wybór ile daliscie?

Justi- nie no wiadomo, w taki upał to ja nie trzymam mleczka

Barwineczek-a Ty nie sprzedajesz ubranka do chrztu ja dalej nic nie mam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:18   #2860
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Temat napewno byl poruszany ale nie moge sobie przypomniec:-\ jakiego kremu z filtrem używacie? Zastanawiam sie czy każdy apteczny filtr mineralny nadaje sie dla noworodka?
ja nie kupilam zadnego i teraz tylko sie utwierdzilam w przekonaniu, ze filtra na poczatek nie potrzeba. nie wyobrazam sobie smarowac malego jakimis lepiszczami. po kapieli go tez niczym nie smaruje, chociaz takie lotiony sa lzejsze od filtrow. jego skora po prostu ma sie dobrze. czasem, do masazu, idzie w ruch jakas naturalna oliwka. no i cos pielegnacyjnego do pupy. i wsio
na spacerach mlody jest osloniety od slonca, poza tym chodzimy po lesie, w cieniu. moze chwilami na sloncu jest, ale tyle to mu nie zaszkodzi, a glowe chronimy czapka z filtrem.
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
No i drugie pytanie, czy małej nie zaszkodzi, nie uzależnią jej te kropelki Bobotic. Mija godzina działania i znowu prężenie. Boje się, że się przyzwyczai i potem bez nich nie poradzi ?
bobotic to cos takiego jak sab simplex? z tego co wiem, to to nie uzaleznia. po prostu dziala doraznie. jak juz kiszki dojrzeja, to sobie beda radzily bez tych wszystkich kropelek, ale poki co mozna im troche pomagac
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ma skarpetki prawie non stop. W domu mamy piętro i na dole jest chłodniej, więc mu zakładam. W nocy śpimy przy lekko otwartym oknie, pod jedną kołdrą, więc też mu zakładam, bo myślę, że zmarznie. Ale nakładam tylko body z krótkim rękawkiem.
oo, podobnie u mnie
z reszta ja z tym ubieraniem to zawsze sprawdzam na karku i konczynach, czy jest ok. mlody nigdy nie ma cieplych raczek i stopek (pewnie tez przez swoje serducho), ale ubieram go tak, zeby byly w miare znosne, a kark przy tym nie za cieply.
(no i rispekt za pieluchowanie tetra... )
Cytat:
żadna nie rodziła
ech, no racja... i szkoda... ale moze kiedys...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:29   #2861
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dostałam ten cały whycry mini, ale chyba jest do bani. Włączyłam sobie dziś i sprawdzałam czemu niby Młody płacze i co chwila wychodziło mi coś innego.
Co to takiego?
A jak się pręży po 3-5 minutach to zrób przerwę na odbicie
Cytat:
ale pulpecik z tej Twojej panny się robi, jakie ma kitka fajne
Mój pulpecik miał tydzień temu 4200 a i tak ma niektóre bodziaki za luźne. Nie narzekam, bo przynajmniej mi jeszcze ręce nie odpadają, chociaż czasami na rękach jak mi dostanie kręćka to ledwo utrzymuję

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 14:43   #2862
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ja jadłam wszystko po troche i sprawdzałam:banany,jabłka ,czereśnie,winogron,arbuz .
Musisz testować co młodej podpasuje a co nie;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:01   #2863
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja jadłam wszystko po troche i sprawdzałam:banany,jabłka ,czereśnie,winogron,arbuz .
Musisz testować co młodej podpasuje a co nie;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki będę próbować tą nektarynkę. Winogrona jadłam i było ok.

Swoją drogą jeśli chodzi o ubiór to wczoraj wzięłam małą do mojej babci. Z racji tego że upał to same body z krótkim rękawem i opaska na uszka zeby nie zawiało jej.
Bez skarpetek itp. A babcia jak ją zobaczyła mówi "Jezus Maria przecież temu dziecku zimno jest". Ja dotykam jej stópkę ( choć temp sprawdza się na karku ) i mówię jej, że ma ciepłe stopy wiec na pewno nie.

Laura

Stary 2013-07-18, 15:07   #2864
Veronic
Wtajemniczenie

hej!
od wczoraj 1 pierś masakrycznie mnie bolała nawet po karmieniu była twarda, nabrzmiała i gorąca;(

dzisiasiaj mieliśmy wizytę w poradni patologii noworodka, niby na kontrolę żółtaczki :P of course po żółtaczce już nie ma śladu , bo młody biały jak ściana, ale został zważony (6100g), pomierzony (pięknie mieści się w granicach 50 centyla, czyli idealnie)
powiedziałam też o tej mojej piersi,

no i zostałam umówiona do oddziałowej z porodówki (co się zajmuje zaburzeniami laktacji), w końcu spotkałam jakąś normalną osobę co zna się na rzeczy!
(co m.in nie mówi,ze to moj pokarm szkodzi dziecku (przez 3 miesiące to wysłuchiwałam ), wg niej można jesc wszystko ,co się jadło w ciąży, ale nie będę przynudzać) ,

poryczałam sie i zaczynamy z Wojtusiem wszystko od nowa
1) tylko karmienie piersią
2) duże dawki Delicolu
3) odstawiam laktator
4) odpowiednio podawać brodawkę Małemu, bo niestety karmienie butelką sprawiło,ze Wojtuś bardzo płytko chwyta
4) no i mam brać co 6 godzin Ibuprom max i robić zimne okłady po karmieniu
5) aaa no i zmieniam pediatrę, bo do takiej idiotki co Luminal dziecku przepisuje i mówi,ze beedzie gejem przez windi, to chyba nie warto chodzić

mam nadzieję, ze damy radę
Wojtuś zasypia, a ja Was podczytam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:16   #2865
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej!
od wczoraj 1 pierś masakrycznie mnie bolała nawet po karmieniu była twarda, nabrzmiała i gorąca;(

dzisiasiaj mieliśmy wizytę w poradni patologii noworodka, niby na kontrolę żółtaczki :P of course po żółtaczce już nie ma śladu , bo młody biały jak ściana, ale został zważony (6100g), pomierzony (pięknie mieści się w granicach 50 centyla, czyli idealnie)

no i zostałam umówiona do oddziałowej z porodówki (co się zajmuje zaburzeniami laktacji), w końcu spotkałam jakąś normalną osobę co zna się na rzeczy!
(co m.in nie mówi,ze to moj pokarm szkodzi dziecku (przez 3 miesiące to wysłuchiwałam ), wg niej można jesc wszystko ,co się jadło w ciąży, ale nie będę przynudzać) ,

2) duże dawki Delicolu
3) odstawiam laktator
4) odpowiednio podawać brodawkę Małemu, bo niestety karmienie butelką sprawiło,ze Wojtuś bardzo płytko chwyta
5) aaa no i zmieniam pediatrę, bo do takiej idiotki co Luminal dziecku przepisuje i mówi,ze beedzie gejem przez windi, to chyba nie warto chodzić

o ja co to za pediatra heee gejem od windi dobra to od czopkow tez moze byc heee

Cytat:
Co to takiego?
A jak się pręży po 3-5 minutach to zrób przerwę na odbicie
Mój pulpecik miał tydzień temu 4200 a i tak ma niektóre bodziaki za luźne. Nie narzekam, bo przynajmniej mi jeszcze ręce nie odpadają, chociaż czasami na rękach jak mi dostanie kręćka to ledwo utrzymuję

brawoo za wage bo rozmiarowka z roznych firm jest inna

Cytat:
Możesz mi podesłać linka o tym odczynie? Moja miała tak jak u ciebie ale nie wpadłam na to, że może coś być nie tak.

Zapraszamy

Wasze dzieci też są takimi urwisami, że do was się cieszą a jak wyciągacie aparat to machają rączkami jakby chciały się zakryć i minka świadcząca o tym, że "parcia na szkło" brak? Nie mam ani jednej fotki z uśmiechem, nie wiem czy się boi aparatu czy co?

Nadrabiam dalej ...
hee dokladnie bo jak tylko zblize aparat to on sie nim interesuje a mina zainteresowana jest bez usmiechu hee i macha konczynami jak by chcial powiedziec dawac mi do buzi hee

a to Michas wcina swoje lapki i pcha tak daleko ze sie krztusii heee
i zaczyna lapac zabawki moje wlosy moj nos heeee rozwija sie chlopp
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:16   #2866
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie dam rady Was nadrobić, Wy chyba non stop siedzicie przy kompie my dzisiaj lecimy na zakupy dla Nikosia i robimy hurt kupujemy wszystkiego po 5 par- body z krótkim i długim rękawem, śpiochy, pajacyki, ze 3 rampersy, półśpiochy, czapki i skarpety rozmiar 68, do 62 już jest na styk. Uwielbiam kupować Mimkowi różne rzeczy. Też dołączę zdjęcie mojego słodziaka
Prześliczny nadaje się do reklamy !!!

=
axella- Twója Zuzia też jest przesłodka
Stary 2013-07-18, 15:18   #2867
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

o zdjeciu Zapomnialam hii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374157094294.jpg (54,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374157109272.jpg (60,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-07-18, 15:20   #2868
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Za nami mily dzień Xal&Paulinka dziękujemy za spotkanie! Obie z Nelka zapraszamy ponownie.

matki plotkowaly, a tak bawily się nasze dziewczyny Paulinka po prawej, Nela po lewej
Ale laleczki !
<<zazdroszczę takich spotkań..>>

===
banka- no tak po czopkach to też pewnie będzie gejem
Stary 2013-07-18, 15:29   #2869
banka26
Zakorzenienie

Veronic ja tez zazdraszczam teraz spotkanie w Sz-n hiii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 15:32   #2870
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, no racja... i szkoda... ale moze kiedys...
na pewno!
Cytat:
Bartosz też ma luźne niektóre a na długość już prawie na styk a waży już pewnie ze 6 kg
Cytat:
Swoją drogą jeśli chodzi o ubiór to wczoraj wzięłam małą do mojej babci. Z racji tego że upał to same body z krótkim rękawem i opaska na uszka zeby nie zawiało jej.
Bez skarpetek itp. A babcia jak ją zobaczyła mówi "Jezus Maria przecież temu dziecku zimno jest". Ja dotykam jej stópkę ( choć temp sprawdza się na karku ) i mówię jej, że ma ciepłe stopy wiec na pewno nie.
tak, oczywiście, sople z nosa jej wystawały moje dziecko ma cieplejsze stopy na dworze niż w domu

Cytat:
hej!

2) duże dawki Delicolu
3) odstawiam laktator

masz zapalenie piersi??

cieszę się, że spotkałaś kogoś normalnego! powodzenia!
Cytat:
Ale laleczki !
<<zazdroszczę takich spotkań..>>
a my jutro poznamy Leonka od Anoxee

Stary 2013-07-18, 15:32   #2871
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

2) duże dawki Delicolu
3) odstawiam laktator

No z tym Windi to hicior.
No i super, że wszystko z Wojtusiem dobrze Podziwiam Cię za determinację z cyckiem.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:37   #2872
Mysia mysz
Zakorzenienie

Halo

my już po spacerze i wizycie u lekarza

byliśmy na rynku, w parku, w muzeum na wystawie fotografii mody młody jeszcze nie docenia sztuki bo chciał jeść i zrobił kupę jak tylko weszliśmy do muzeum

byliśmy u pediatry z wysypką małego i suchymi uszkami, na razie mamy kąpać w szarym mydle na zmianę z oilatum i smarować oilatum, jak za 2 tygodnie nie będzie poprawy to dermatolog, alergii też nie wyklucza mówię mu, że nie jestem w stanie żyć bez nabiału więc wtedy będę musiała przejść na mm, a on do mnie, że innej opcji nie ma, bo jakbym odstawiła całkiem to tylko się pozbawię wapnia, bo suplementy nic nie dają i tak się nie robi
brawo za normalne podejście a)nie szukanie od razu alergii b)nieterroryzowanie matki od razu dietami

mały teraz odsypia spacer, biedny padnięty jest po tym upale

w planie miałyśmy na dziś też wystawę rycin 'praca kobiety nigdy się nie kończy' ale okazuje się, że można iść na specjalny cykl spotkań 'smoczki, zobacz wystawę z dzieckiem' w ramch cyklu jets przewodnik, miejsca siedzące, przewijaki i miejsce do karmienia Kraków to fajne miasto dla mam
Stary 2013-07-18, 15:50   #2873
Ashyshqa
Zakorzenienie

Veronic, słusznie, że zmieniasz pediatrę. Mam nadzieje, że znajdzie się u Ciebie ktoś godny zaufania.

U nas kiepskawo jak się okazuje z pokarmem Przez dwa tygodnie Sofia przybrała niecałe 300g i spadła poniżej 25 centyla (waży 5140g, ma 10 tygodni) Mam znów kontrolować wagę co tydzień i póki co karmić tylko piersią. We wtorek będzie u nas położna i mamy pogadać na spokojnie bo w przychodni dziś był mega sajgon (2 razy w tyg mają tu przez 2h "baby clinic" i strasznie dużo dzieciaczków się zjeżdza na mierzenie, ważenie itd.). Do tego położna zwróciła uwagę, że mała wciąż ma ślady żółtaczki (czyli dokładnie odwrotnie niż u Ciebie Veronic...) i to pewnie też dlatego, że z tym jedzeniem jest problem.

Będę ją teraz karmić co 2h (no w nocy na żądanie) i zobaczymy, może będzie lepiej...

Widzisz Magiusa, Ty naprawdę nie masz się czym martwić, skoro Dareczek przybiera ładnie. Widać nawet kilkuminutowe ssanie mu wystarcza. U nas jest taki problem, że Sofia po prostu je mniej i po paru minutach ssania albo się od piersi odkręca albo zasypia i nie ma mowy o dalszym jedzeniu. Mam nadzieje, że w takim razie jedzenie pod zegarek zamiast na żądanie w dzień coś pomoże. Nie chcę przechodzić na butle Lubię karmić, lubię mieć ją wtuloną w siebie, podłączoną do cycka, sprawia mi to chyba większą satysfakcję i przyjemność niż mojej córce

Co do pralki, zdecydowaliśmy się na używaną. Jakbyśmy mieli się przeprowadzać ze Szkocji to nie będzie żal, a ciągnąć ze sobą będzie za dużym zachodem (tym bardziej, że większość mieszkań jest jednak w pralki wyposażonych ) Suszarkę też pewnie kupimy używaną, ale najpierw pralka.

A dziś rano TŻ nam strzelał fotki jak spałyśmy (ok 7 wzięłam Sofię do nas, bo nie miałam siły karmić na siedząco...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 540707_10151759154681093_528695914_n.jpg (58,9 KB, 51 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:54   #2874
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Laski! Mialysccie stycznosc z nuva ring? Ja wyjelam cholerstwo przez ciagle krwawienie i krwawie nadal w ilosci hurtowej jestem mega osłabiona ;( nieewiem co zrobic by przestalo ze mnie leciec.. Ale w ciagu dnia juz trace energie, czuje sie slabo jak po dlugiej chorobir czy cos. Wszystko mi z rak leci eh.. Ale jakby nie bylo polog=krwawienie, potem okres=krwawienie i nuva=krwawienie ciagiem 3tygodnie.. Lacznie 2mc non stop z mega krwawieniem. Nie wiem co robic... Help..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:58   #2875
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
2 godziny temu chciałam napisać: zdążyłam zrobić sobie kawę i nawet w spokoju zdążę ją wypić - ale było nieaktualne po 10 sekundach

No ale teraz potwór śpi, to matka se pośmiga na necie.

Już parę dni temu miałam odpowiedzieć na to pytanie, ale cały czas zapominam - Młodemu bardzo często zdarza się zasypiać z otwartą buzią, szczególnie wtedy, kiedy zasypia przy butelce .

Ma skarpetki prawie non stop. W domu mamy piętro i na dole jest chłodniej, więc mu zakładam. W nocy śpimy przy lekko otwartym oknie, pod jedną kołdrą, więc też mu zakładam, bo myślę, że zmarznie. Ale nakładam tylko body z krótkim rękawkiem.

Iwona, Joasia - bardzo spóźnione, ale szczere gratulacje - mam nadzieję, że matkowanie się Wam bardzo podoba

Mysia, ale masz fajnie, że możesz sobie pójśc na taki seans. No ale Kraków to metropolia, a nie jakaś wiocha, tak jak moja, że nawet jak się pójdzie na seans dla dorosłych, to ciężko wysiedzieć, bo albo śmierdzi zjełczałym popcornem, albo same buraki dookoła.

Banka jak Ci się udaje odkurzać? Michaś w tym czasie śpi? Ja od porodu ani razu jeszcze nie odkurzałam, tylko zamiataliśmy, bo albo Mały śpi, abo wisiał na cycku.

Barwineczek super, że masz nianię, odżyjesz troszkę. Od kiedy ćwiczysz? Na mnie czekają buty do biegania, ale boję się, że mi rana po cc się rozejdzie. Teraz leci 5ty tydzień od cięcia i zastanawiam się, kiedy nareszcie będę mogła popracować nad zrzuceniem opony. Dziewczyny pisały, że nawet 4 miesiące trzeba się wstrzymać z ćwiczeniami.

Axella Zu to już spora panna, a jaki uśmiech zalotny

Ash ten Wasz waściciel cierpi na pralkofobię? Może ktoś go wyprał w dzieciństwie? Troszkę ciężko pieluchować wielo bez pralki. Mój Młody już jest na takim etapie, że czasem tetrę zmieniam co 15 minut i 30 pieluch na 2-3 dni starcza i w ruch idą pampy. No i jak będziesz chciała, żeby Sofia sobie pospała, to najlepiej w pampie, bo Mieszko się wybudza przez mokrą pieluchę już po godzinie, a tak by sobie pospał ze 3.
nianka nie przychodzi codziennie, ta kobitka mi sprząta raz w tygodniu i prasuje, i raz na dole w biurze ale postanowiłam, że jak ona przychodzi to niech na godzine bierze małego na spacer a ja będe biegać. Ćwicze odkąd mały skończył 6 tygodni, aeroby (bieganie, rower, orbi) co drugi dzień 30-40 min według zaleceń dietetyczki

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ankaaa- super ze macie juz ubranko, za wybór ile daliscie?

Justi- nie no wiadomo, w taki upał to ja nie trzymam mleczka

Barwineczek-a Ty nie sprzedajesz ubranka do chrztu ja dalej nic nie mam
chyba na pamiątkę zostawię
dzisiaj wydałam na ubranka prawie 600zł
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:59   #2876
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski! Mialysccie stycznosc z nuva ring? Ja wyjelam cholerstwo przez ciagle krwawienie i krwawie nadal w ilosci hurtowej jestem mega osłabiona ;( nieewiem co zrobic by przestalo ze mnie leciec.. Ale w ciagu dnia juz trace energie, czuje sie slabo jak po dlugiej chorobir czy cos. Wszystko mi z rak leci eh.. Ale jakby nie bylo polog=krwawienie, potem okres=krwawienie i nuva=krwawienie ciagiem 3tygodnie.. Lacznie 2mc non stop z mega krwawieniem. Nie wiem co robic... Help..
ja miałam nuva ring, koleżanka też i nie miałyśmy żandych problemów, myślę, że to nie wina nuva powinnaś jak najszybciej skonsultować się z ginekologiem
Stary 2013-07-18, 16:01   #2877
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
kochana posa Tobie ze ja tez musialam zrezygnowac bo 3 mc prawie krwawilam , idz do gina da ci tabletki na zatrzymanie
Stary 2013-07-18, 16:13   #2878
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Nie wiem czyvto sprawka delicolu po 5 dniach przerwy dostal bo przyszedl w koncu poczta ale moj syn zasna sam i sir rusza w dodatku w takiej slodkiej pozycjii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374160411790.jpg (69,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-07-18, 16:19   #2879
banka26
Zakorzenienie

A i zapominialam dodac ze pierwsza butla bez prezenia i zjadl cale 120

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ash ale slodkooo wygladacie moj tak nie zasnie ze mna ...
Stary 2013-07-18, 16:22   #2880
Mysia mysz
Zakorzenienie

laski dzisiaj w smyku on line jest -50% na wszystkie ciuszki !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości