|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Wiesz co,ale ja się nie szczepiłąm drugi raz na żółtaczkę tego jestem pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
fiazo trzymaj się.. może tym razem już naprawdę wyjdziesz jutro.. pobyt w szpitalu w końcu musi się skończyć
![]() Cytat:
nie nie, ja byłam w szpitalu i tak się później zaczęłam zastanawiać dlaczego u mnie tak dziwnie przyjmują..czy wszędzie tak jest.. że najpierw przebranie się w piżamę, a dopiero potem wszystkie badania i decyzja o przyjęciu bądź nie na oddział.. bo wg mnie powinni najpierw posprawdzać, a później jak przyjęcie to piżamka, torba i do łóżka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
śliczne masz widoki .. przyjemniej tam przebywać chyba co?
![]() A no właśnie przy przyjęciu pytali właśnie o żółtaczkę.. w jakim mniej więcej wieku i czy w ogóle byłam szczepiona i czy 3 dawki przyjęłam.. ja nie byłam pewna czy 2 czy 3 i wpisała, że 2 na pewno.. 3 jest ważna, bo przypominająca |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My już, albo dopiero, po obiedzie, ależ się napociłam ![]() ![]()
![]() |
#4686 |
Zadomowienie
|
no to ja właśnie pisałam u mnie najpierw badania a póxniej pizamka
no lepiej się leżało widząc te widoki ale i tak tęskno do domku było ![]() jak zostawałam to łzy w oczach wy też tak macie ze płakać sie wam chce jak jestescie w szpitalu
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam to już dość dawno, ale jak tylko znajdę to dam znać. Nie jestem pewna źródła, może to było jakieś forum czy coś w tym stylu, bo czytałam sporo o tym. Kojarzę, że było właśnie coś o tym, że przy kolejnej ciąży szyjka słabo trzymała, ale wiadomo, jak się później nie ćwiczy żeby wszystko wróciło do normy (zwłaszcza po niecodziennym porodzie) to później może być różnie. Więc nie przejmuj się tym zbytnio ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam niezapowiedzianą wizytę koleżanki z dołu z córką (moją chrześnicą). Nie byłąm zbytnio zadowolona i pewnie na początku zauważyła brak entuzjazmu..chyba że podciągnęła to pod zmęczenie. No może chamska dzikuska ze mnie coraz bardziej, ale nie potrafię udawać. Wstyd mówić, ale nawet moja 15 miesięczna chrześnica mnie denerwowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Ale Guinness ma alkohol a Karmi nie.
Oliath dziś chyba nie. Zresztą muszę poczekać co jutro Madi od lekarza usłyszy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, zanim ponadrabiam, to napiszę jak na wizycie:
Byłam zbadana ![]() Szyjka 1,5 cm, przepuszcza palec... Po badaniu dr wsadził mi ten prent usg dopochwowego i mi zagmerał, myślałam, że pod sufit polecę, no ale teraz nic się nie dzieje. Część druga - USG Oczywiście jak zwykle badanie łożyska - 3 stopień już Główka - ciężko było zmierzyć, ale się udało i jest w miarę mała. No i dr stwiedził, że ze 3 kg Filip waży, że niewielki. Ale oczywiście ja się nastawiałam na ocenę pełnej masy... Ale drugi lekarz miał okienko, więc czmychnęłam do niego i poprosiłam ładnie o usg... ![]() Położyłam się i główka faktycznie niewielka - 32 cm. Ale brzuszek nadrabia.... i masa wyszła 3500-3600 ![]() No ale jestem zadowolona, że przynajmniej wiem coś więcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Dzoan jak dla mnie to mała jest za bardzo rozpuszczona, rodzice na za dużo jej pozwalają. Wysłane z aplikacji mobiln,ej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego taka różnica w wadze wyszła u jednego i drugiego lekarza? ten pierwszy tylko na podstawie główki wagę zmierzył tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
zrobilam zdjecia kącika dla małego i dzisiejszy wyglad brzuszka
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-07-18 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Kciuki za szybkie wyjścia ze szpitali dla wszystkich potrzebujących mamuś
![]() ![]() Kejt, Neni- wieści z wizyt chyba nie najgorsze. Niech wychodzą już ci wasi chłopcy! ![]() ![]() Mam do was pytanko: Kapiemy Michasia między 19:00 a 19:30. Dziś obudził się głodny o 18:45. Miałam do wyboru przygotować mu kąpiel tak na głodniaka wrzeszczącemu lub dostawić do piersi. Wybrałam to drugie. Walczymy o kp, maluch się domaga, więc uznałam, że tak lepiej, ale nie wiem czy słusznie. Teraz śpi, więc wykąpiemy go później, może znacznie później (choć nie zjadł dużo), bo budzić nie mam zamiaru i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Może bardziej doświadczone mamy udzielą rad w tej kwestii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No takie widoki to ja rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle, doszła do mnie paczka z Gemini, dostałam dodatkowo mini zestaw z La Roche Posay - pianka do mycia twarzy, mała woda termalna i próbka kremu z filtrem. 2 pierwsze rzeczy biorę do szpitala. Idealnie ![]() Może mąż mnie będzie psikał między skurczami ![]() Dziś do męża dzwonił znajomy i chciał go wyciągnąć na pół dnia pod Warszawę, ale mąż stwierdził, że chce być blisko mnie, mimo, że daleko by nie był, to na miejscu się przynajmniej nie martwi. Miło ![]() A po wizycie wpadli do nas rodzice, zadzwoniłam po drodze do pizzerii, zamówiliśmy pizzę i posiedzieliśmy ![]() Mam pytanie na podstawie opinii kupiłam sobie Elancyl na rozstępy. Przesyłka doszła a na opakowaniu "nie stosować w ciąży i podczas KP" ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ok macie ale strasznie złe wychodzę na tym telefonowym aparacie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4700 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Cholercia- teściowa mnie obudziła telefonem "Jak po wizycie?" . Zapomniałam, że obiecałam do niej zadzwonić
![]() Cytat:
I co-nie wiesz, czy ją wsadziła do łóżeczka? ![]() Moje łóżeczko też było ostatnio testowane przez chrzestniaka TŻ, ale w nim przygotowany jest tylko ochraniacz, a tak to goły materac a na nim jest rzucona folia żeby się nie kurzył, więc nie protestowałam. Ale gdybym miała ubraną pościel dla dziecka to też bym nie pozwoliła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mojej listy pytań szpitalnych - wiem, że jest niepełna- to jest tylko ściągawka dla mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Nie znam tego środka, ale opis na opakowaniu by mnie raczej odstraszył i poczekałabym ze stosowaniem.
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-07-18 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Super fotki- wszystko mi się podoba
![]() Ile masz w brzuszku? Cytat:
![]() A ile wydałaś w tej aptece? Bo ja 220 zł i tylko 3 próbki kremów dostałam ![]() A tego Elancylu lepiej nie stosuj, jeśli jest wprost napisane ( ![]() ![]() A ze strony TŻ miło ![]() ![]() Uśmiech nr 5 ![]() Ładnemu we wszystkim ładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym moim zdaniem korzyści płynące z porodu z wody przewyższają ryzyko itp. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
a KArmi nie ma nic a nic alkoholu?? nic?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarzę ma chyba 0,5 %
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kremu moze teraz nie stosuj skoro nie jest wskazany w ciazy. Eva, bardzo fajny kacik Karolka i piekny brzuszek i sliczna Ty ![]() Mela, Tobie chyba w kazdym kolorze jest dobrze, bo masz taka delikatna urode ![]() A u mnie upal, przez caly dzien laze w bieliznie przy otwartych drzwiach, cale szczescie, ze obok nas mieszka tylko jedna dziewczyna, ktora chyba gdzies wyjechala, wiec mam troche luzu. TZ wpadl na obiad i znow wybyl do nowego mieszkania robic remont. Ja wlasnie zamowilam kuchenke gazowa, pralke i materacyk dla Edzia ![]()
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
EVA
bardzo fajny kącik, wszystko poukładane, gotowe ![]() tylko dziecka brak i będzie komplet! ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- czyli to znaczy że ma czy mówimy że nie ma? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.