|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
A sam szpinak to taki mdły moim zdaniem jest. A brukselkę też uwielbiam , szczególnie w takiej zapiekance co mama Tż robi Tam jest kurczak, sos beszamelowy, ziemniaczki, brukselka, wina troche i pieczarki brokułów już tam bardzo nie lubię ale zjem w małej ilości
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
a teraz całkiem lubię czy koperek czy szczypiorek czy pietruszke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
. Co to sos beszamelowy? Słyszałam to pare razy, ale dalej nie wiem i z pewnością nie jadłam .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć raz go robiłam sama ale za cholerę nie pamiętam jak
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Świta mi galka muszkatalowa, ale za hu bym nie powiedziała co to i jak to
. No, zawsze wiedziałam, ze ze mnie dupa a nie kuchenny człowiek .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
2 szklanki mleka
1/4 kostki masła 2 łyżki mąki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 szczypta gałki muszkatołowej z internetu i w sumie właśnie mi się przypomniało jak go robiłam a jak smakuje.. ciężko to opisać - na pewno jest pyszny wg mnie i w sumie każdego mojego znajomego kto go jadł
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
I z czym to najlepiej jeść?
do czego pasuje?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem do zapiekanek z warzywami
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą zjadłabym lasagne teściowej
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Ok, to nie moja bajka
. A juz miałam nadzieje spróbować czegoś nowego . Ja za warzywami to nie koniecznie... Lubię sosy pomidorowe, ale pomidorów juz nie. Lubię zupe ogorkowa, mizerie, ogórki konserwowe/ kiszone, ale zwykłych gruntowych czy tych długich do mizerii juz nie .... Wiem, dziwne, ale tak mam . Kalafiora nieznosze, roznych fasoli tez (oprocz żółtej ), Papryka nie bardzo, cukinia nie... Duzo tego ogolnie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wam po całym dniu.. zxrobiłam sobie zapiski i was skomentuje zanim naskrobiecie kolejne7 stron :P
1. apropos zaręczyn jako tako też mnie nei tykają.. ale kolejny raz widzieliśmy się ze znajomymi i ten sam kolega zaczął temat że nie jesteśmy zaręczeni i lekko tak się śmiał z TŻta i zaczyna mnie to drażnić :[ 2. tabsy- ja znowu wróciłam do yasminów (niestety 50 zł znowu za paczke ) i dopiero kończę pierwszą paczkę i jest chyba ok..chociaż libido stoi ;p3.striptiz.. też się wstydzę niedoskonałości -i mój TŻ niestety wszystko mi potrafi na codzień wytknąć..i mimo że podczas seksu czy striptizu nie zwraca się na to uwagi tojednak wiem jak jest ;p no i zrobiłam chyba2 razy w ciągu tych 6 lat ;p 4. Beezee jak bym się miała obrażać za nie zauważanie moich postów to bym chyba dawno stąd uciekła..pewnieze 3 części temu (np ostatnio pytałam o to jak możńa napis na patyczku zrobić, pochwaliłam się pomysłem na winietki i zero :P) 5. kac.. kaca miałam chyba z 2 razy takiego prawdziwego :P za to już chyba z 3 razy mi się tak porządnie film urwał.. kiedyś piłam dużo..a teraz rzadziej i niestety jakjuż piję to za dużo...i nagle się dowiaduję róznych rzeczy ze z kim to ja nie piłam :P ale tez rano wstajepo imprezie i sprzątam.. ;p 6. kurczaka uwielbiam w śmietanie i porachnp :P 7. planów na wakacje brak.. ale właśnie wczoraj powstał plan na sylwestra i zarazzabieram się za szukanie noclegów i transportu wdobrej cenie ![]() 8. uwielbiam izawsze uwielbiałam wszelaką zieleninę w zupach.. do tej pory moje zupy są zielone i aż gęste od ilości pietruszki![]() 9. sos beszamelowy mleko, mąka, przyprawy - ja dodaje kostki rosołowe i musztardę kocham!! no i najczęściej do zapiekanek, lasagne i cannelloni to robię ![]() Miałam dziś świetny dzień! zrobiłyśmy takie piękne koło fortuny z różnymi owocami i warzywami dla dzieci a jak się przy tym bawiły ;D i robiłam za tłumacza dzisiaj przy wynajmowaniiu mieszkania.. i aż się zawstydziłam jak mnie francuzi wychwalali do wszystkim że jestem wspaniała i tak dobrze sobie radzę :P
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-07-18 o 18:57 |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
o takie coś bym zjadła też! https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3...-camembertowym
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mi się z kimś innym tu pomyliło. A sytuacja niefajna i się nie dziwię, że Cię to denerwuje i drażni;/ mam nadzieję, że Ci się prędko oświadczy Co Ci wytyka? i tu też jakoś mi się to nie podoba, mój mi czasami coś w żartach powie ale raczej nigdy nic na temat wyglądu na poważnie. A jak już to raczej coś w stylu "to Ci nie pasuje - ubierz coś innego" ..
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
pamietam, ze mowilam, ze na pewno grawerowanie gdzies bys znalazła, ale nie mogłam sobie tych potyczkow wyobrazić jak to całościowo ma wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
podrzuce TZ-owi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby teraz jest lepiej niż przedtem ale i tak bardzo wielu nie jem mogę policzyć na palcach jakie jem uwielbiam ketchup i pomidorową a pomidorów nie tknę ![]() joasia z tymi patyczkami ja Cie nie zrozumiałam i chyba nadal nie rozumiem możesz to jakoś bardziej mi wytłumaczyć? a takie zupy o jakich piszesz to mój koszmar! robiłam zawszę wokół miski "firankę" ze wszystkiego co w zupie pływało i babcia się nauczyła, że mnie zupę przecedza się przez sitko bo inaczej nie zjem ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
a co do dania też tż pokażę wydaje się proste (chyba )
|
||
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
) i tez zawsze robiłam firanke w zupie :dWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
ale eklera dobrego wszamałam
![]() i teraz oglądam wredne dziewczyny 2
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam pomidory
ogólnie większość warzyw zjem ale z doświadczenia wiem, że nawet te najgorsze odpowiednio zrobione i podane mogą smakować
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia cóż za skrót wszystkich wiadomości od Ciebie i przemyśleń, podziwiam, ja aż tak bardzo nie nadrabiam
![]() Co do striptizu - już tyyyyle razy chciałam zaskoczyć TŻ, ale zawsze tchórzę. Chciałabym do tego jakiś ładny ekwipunek zdobyć (pas, pończochy, nowa bielizna) i jakieś rekwizyty, no i przede wszystkim jakiegoś układu się nauczyć, co by nie wyjść na drętwego klocka... |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
zainstalowałam sobie program Viber i można pisać smsy i dzwonić przez wifi
kiedyś miałam taki podobny nazywał się what`s app i jak byliśmy w Tunezji pisaliśmy z moim kuzynem za darmo przez wifi z hotelu, bajer
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wytyka.. wiesz.. nie raz myślałam że na żarty :P (tzn odkąd zrzuciłam te moje 5 kg które przytyłam przez niego jak zamieszkaliśmy razem to już mi nic nie wypomina :P) ale właśnie gdyby nie on to bym nie spojrzała krytycznie na moją sylwetkę w lutym :P no a co wytyka.. no zazwyczaj moje boczki i oponkę na brzuchu heh:P Cytat:
Ale bym zjadła eklerka takiego dobrego jak dawniej mi babcia kupowała <3 |
||
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
haha no poza wyglądem oczywiscie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
. Ale nie zalapalam inwencji twórczej- i co z tymi patyczkami? Jak bedą stały/ leżały? :dWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ważne czy 2 strony czy 13 :P a dzisiaj zapisywałam sobie w notatniku na co chcę odpowiedzieć :P
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się przypomniało jeszcze o tej piosence tak nawiązując do striptizu
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=CMxQ4OXpVuk |
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam warzywa i zupy warzywne
Nie znoszę za to grzybów i przez to, że od dziecka ich nie jadłam, to jak kiedyś mama mi przemyciła w zapiekance to całą noc ![]() Tak samo uwielbiam ryby, ale nie żadne pangi, mintaje itp. tylko łosoś, okoń nilowy, karmazyn, szczupak, dorsz ![]() Z Tżtem idealnie dobraliśmy się w sprawie preferencji żywnościowych On też uwielbia warzywa, dobre mięso, zupy, sałatki i lubi poznawać nowe smaki, tak jak ja Dlatego u nas w domu raczej nie będzie stałego zestawu pomidorowa + gołąbki albo rosół i schabowy w niedzielę |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

i Brukselka- nie próbowałam, ale sie boje... Ale tez np zawsze mnie brokuly przerazaly, bo wiele osob nie lubi- sprobowalam i naprawdę lubię
.
A sam szpinak to taki mdły moim zdaniem jest. A brukselkę też uwielbiam , szczególnie w takiej zapiekance co mama Tż robi
Tam jest kurczak, sos beszamelowy, ziemniaczki, brukselka, wina troche i pieczarki 

. Co to sos beszamelowy? Słyszałam to pare razy, ale dalej nie wiem i z pewnością nie jadłam 

chyba mi się z kimś innym tu pomyliło. A sytuacja niefajna i się nie dziwię, że Cię to denerwuje i drażni;/ mam nadzieję, że Ci się prędko oświadczy
możesz to jakoś bardziej mi wytłumaczyć? 

Nie znoszę za to grzybów i przez to, że od dziecka ich nie jadłam, to jak kiedyś mama mi przemyciła w zapiekance to
całą noc