|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
♥
|
Dot.: od dziś (xx.xx.2007) 100 dni bez słodyczy
agness tak...
edit ; i co widzisz juz jakies efekty ?? |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy można w jeden dzień zrobić interwały i trening siłowy(ten A lub B) ?
|
|
|
|
#4473 |
|
♥
|
windykatorka
najpierw trening siłowy a potem 5-15 min interwały
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Ci bardzo
|
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
12 dzień
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejny dzień bez słodkości
i jak narazie obyło się bez kryzysów czy niepochamowanej ochoty na "małe conieco" ![]() udanego dnia życze |
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
12 dzień . A już się bałam, że wczoraj polegnę, ale udało się!
|
|
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie po raz kolejny dzien 1 ...
Ale tym razem musi sie udac...
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też
Naprawdę to jest takie trudne dla mnie,że wątpie czy wytrzymam 2-3 dni ![]() Ograniczyć-ograniczyłam,ale totalnie obejść się nie potrafię
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Co to się ostatnio dzieje,że wszystkie ulegają słodyczom... "Setki" już skończyły lub kończą no i brak na wątku motywacji Oj trzeba się do tego zabrac ... Gratuluję Wszystkim kolejnych dni Oczywiście ja wczoraj "przeżyłam" bez słodyczy i według tego co tam sobie umyśliłam to dzisiaj powinien byc ostatni dzień...Ale kurcze jak na złośc nikt teraz ciast nie chce piec anniuu cieszę się,że już z nami jesteś |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Oj,będzie dziś grzeszonko ![]() Ale tak jak napisała ekspertka Pingwinek,jeśli przez 6 dni dieta jest ładna,w 90%,to w ten jeden dzień można mieć kontrolowane obżarstwo,w granicach rozsądku ![]() Gratuluję każdej kolejnego dnia Anett No widzisz,teraz już nie kuszą ![]() ![]() Aniu Jeśli chodzi o efekty hmm... mam twardsze nogi Ale dziś się pomierzyłam i sama nie wiem czy dalej się odchudzać ![]() Wymiary: 86-69-89 ![]() Zależy mi na zmniejszeniu talii ![]() Aniu, stosowanie kremów ujędrniających na skórę coś da? Może brzuszki pomogą,aby zmniejszyć talię?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4482 |
|
♥
|
witam
anett hehe u mnie tez mama nie piecze ciast - dziwne agness moim skromnym zdaniem to lepiej sie juz nie odchudzaj tylko utrzumuj to co uzyskałas - bo moimzdaniem masz bardzo dobre wymiary wychudzone organizmy to nic fajnego ... no tak zgadzam sie z pingwinem ![]() no raczej kremy na spadniecie tali ci nie pomoze... a brzuszki hm... tylko pamietaj robienie brzuszkow w duzej( mam tutaj na mysli jak niektórzy robia po 100 i wiecej brzuszków ) ilosci powoduja zanik tali ... poprostu moze masz taka budowe ?
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo A6W jeżeli tłuszczu już mniej jest. |
|
|
|
|
#4484 |
|
♥
|
A6w u niektórych powoduje zanik tali ponieważ jest to duze wykonywanie spięć brzucha , jest to raczej na kształtowanie miesni ....
agness spróbuj wykonywac brzuszki 3 serie po 20 powtórzeń , na ujędrnienie skóry to naprzemienne prysznice , peeling kawowy
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem dokładnie,więc nie chcę sugerować błędnie |
|
|
|
|
#4486 |
|
♥
|
wiesz to zalezy bo niektórym spadaja cm z tali przy a6w a niektórym nie ponieważ te wcięcia niektórym zanika blee nie wiem jak to wytłumaczyc
ale połączenie a6w i hh to dobre połaczenie
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady dziewczynki
Muszę zakupić hula-hop z tego wynika ![]() Aniu,nie mam pojęcia jaką mam budowę ![]() Ile razy w tygodniu robić te brzuszki? ![]() Powiedz Aniu,czy dobrze robię wykroki? Bo zawsze jak tą jedną nogę zginam,to tą drugą uginam w kolanie ![]() Aha,czy rozgrzewka jest bardzo ważna?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Rozgrzewka jest baaardzo ważna. PO rozgrzewce unikasz 70% szans na kontuzję
, masz rozgrzane mięsnie i lepiej pracują
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4490 |
|
♥
|
agness no tak tak wyglada wykrok , brzuszki wystarcza 3-4 razy w tyg
no tak bez rozgrzewki to nawet nie próboj robic siłowego
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z tymi treningami,a dokładnie z treningiem A-ja nie potrafię robić zwykłych pompek,więc mogę je zastąpić damskimi?
I ile powtórzeń mam wykonywać-czy trzymac się tej zasady,że kończe wtedy jak nie potrafię wykonać poprawnie? |
|
|
|
#4492 |
|
♥
|
windy mozesz wykonywac pompki przy ścianie ( sa lepsze niz damskie) no ale mozesz tez i te damskie, wykonuje sie max 20 powtorzeń nie dodaje się powtórzeń tylko serie co jakis czas by miesnie sie nie przyzwyczaiły tylko aby cały czas ten trening był wyzwaniem , np 2 serie po 20 powtórzen potem 3 serie po 20 powtórzeń
jesli np nie potrafisz wykonac 20 powtórzeń to rozłóz to na 2 serie po 10 powtórzeń
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dzień 2
co za wyczyn<lol2>![]() ![]() ale na drugim się skończy niestety, bo jutro przychodzi do mnie psiapsióła i świętujemy troszkę za wcześnie moje urodziny jak one miną to może pomyśle o jakimś większym wyczynie niż te dwa dni pozdrawiam 3majcie się
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,przegięłam ze słodyczami trochę
![]() Lody,pół tabliczki czekolady No ale cóż,nie ma co się załamywać,wsiądę na rowerek i trochę spalę ![]() Aniu A jak te pompki przy ścianie robić? Bo ja jednak nie daję rady takich męskich ![]() ![]() Moniqa16 A przypomnij kiedy masz urodzinki,bo zapomniałam No cóż,jutro będzie lepszy dzień dietkowy
|
|
|
#4495 |
|
♥
|
hehe a ja dzisiaj zjem sobie kawałek ciasta własnie sie robi składa sie budyn , serki wiejski i ciasto na dole
![]() hehe trzeba przerwac te dni bo kiedy ja jadłam słodycze a od jutra ładnie zaczne liczenie Agness nie martw sie jeden dzien moze byc luźny ![]() twoja wypowiedz : Ale tak jak napisała ekspertka Pingwinek,jeśli przez 6 dni dieta jest ładna,w 90%,to w ten jeden dzień można mieć kontrolowane obżarstwo,w granicach rozsądku pompki przy scianie : Stań w odległości około metra od ściany z nogami złączonymi. Postaraj się pchać ciężar ciała w kierunku ściany, na dłoniach rozstawionych i zaleznie albo szerzej niz barki i w wąższym rozstawieniu ( tak jak tam pisze w treningu A) Spróbuj wykonać pompkę do momentu, aż będziesz prawie dotykał twarzą ściany. Wyprostuj ręce. Teraz możesz powtórzyć ćwiczenie od początku. |
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko,że u mnie to takie niekontrolowane obżarstwo chyba
![]() Muszę wypróbować te pompki ![]() Ps. I jeszcze bym coś zjadła,kurde
|
|
|
#4497 |
|
♥
|
agness e tam przesadzasz..
spróbuj sa bardzo fajnie i lepiej jest jak bedziesz schodzic to jak najbardziej łokcie na bok
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale strasznie nie lubię treningu B Nie wiem dlaczego![]() Ps. Widzę,że wybrałaś jak najzdrowszą formę ciasta
|
|
|
|
#4499 |
|
Konto usunięte
|
Witam
![]() Obserwuję to forum od pewnego czasu, a dziś postanowiłam się odezwać ^^ Ostatnio nieco się "zapuściłam" jeśli chodzi o wagę. Zazwyczaj przy wzroście 162cm ważę 55 kg, jednak ostatnio waga wacha się między 58, a 59, co nie za bardzo mi odpowiada. Do tego wymiary mam niezbyt proporcjonalne, no ale chyba niezbyt moge tu działać. W każdym razie mam wymiary 83/68/90 :/ Najbardziej marzą mi się 90/60/90, ale to tylko marzenia ![]() Chciałabym zejsć do wagi 52 kg i stracić przynajmniej 5 cm w obwodzie talii ![]() Od jutra ZERO słodyczy. Wierzę w to, że wytrwam w postanowieniu. Mam duuużo motywacji ^^ |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Archiwalna Witam
Moim zdaniem masz bardzo dobre wymiary Ale jeśli Ci przeszkadzają,to racjonalnie i zdrowo się odżywiaj+ ruch ![]() Powodzenia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

a od jutra ładnie zaczne liczenie