Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 20:40   #2911
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
spotkanie bardzo spontaniczne takie sa najlepsze! kombinujcie dziewczyny jeśli mieszkacie blisko siebie...
ja tez chce! no, to ktora wpada do nas?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:40   #2912
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Halo

my już po spacerze i wizycie u lekarza

byliśmy na rynku, w parku, w muzeum na wystawie fotografii mody młody jeszcze nie docenia sztuki bo chciał jeść i zrobił kupę jak tylko weszliśmy do muzeum

byliśmy u pediatry z wysypką małego i suchymi uszkami, na razie mamy kąpać w szarym mydle na zmianę z oilatum i smarować oilatum, jak za 2 tygodnie nie będzie poprawy to dermatolog, alergii też nie wyklucza mówię mu, że nie jestem w stanie żyć bez nabiału więc wtedy będę musiała przejść na mm, a on do mnie, że innej opcji nie ma, bo jakbym odstawiła całkiem to tylko się pozbawię wapnia, bo suplementy nic nie dają i tak się nie robi
brawo za normalne podejście a)nie szukanie od razu alergii b)nieterroryzowanie matki od razu dietami

mały teraz odsypia spacer, biedny padnięty jest po tym upale

w planie miałyśmy na dziś też wystawę rycin 'praca kobiety nigdy się nie kończy' ale okazuje się, że można iść na specjalny cykl spotkań 'smoczki, zobacz wystawę z dzieckiem' w ramch cyklu jets przewodnik, miejsca siedzące, przewijaki i miejsce do karmienia Kraków to fajne miasto dla mam
dla doktorka i dla Krakowa! zazdrościmy!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:47   #2913
ankaaa206
Wtajemniczenie

dziewczyny ile mniej więcej czekałyście na macierzyński z zusu? u mnie już mija prawie miesiąc a kaski ani widu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:49   #2914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A dziś rano TŻ nam strzelał fotki jak spałyśmy (ok 7 wzięłam Sofię do nas, bo nie miałam siły karmić na siedząco...)
od razu widać, ze to coreczka mamusi
sciskamy kciuki za wage malej! nie martw się za bardzo, bo Nelka jest 2 tyg. mlodsza, ale urodzila się dużo wieksza od Sofci, a wazy tylko 100 gramow więcej...
Stary 2013-07-18, 20:51   #2915
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które karmią piesią...jadłyście niektarynki?? Ja już sama nie wiem jakie owoce mogę jeść. Po arbuzie nic małej nie jest ale co jeszcze??
ja jem wszystko - tak jak przed ciążą

Julka
Stary 2013-07-18, 21:10   #2916
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oooooooooooooooooooooo, Ash, ja na taki wlasnie sie czaje!!!
daj koniecznie znac!!!!!!!!! podobno superowy jest ten bujak! i jaki stabilny, patrz tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=04Zy9VrbnPI
jaki szczęśliwy! ale bałabym się, ze dziecko sobie wybije zeby (te których jeszcze nie ma )

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile mniej więcej czekałyście na macierzyński z zusu? u mnie już mija prawie miesiąc a kaski ani widu
jeśli pracowalas to powinnas normalnie dostać w dniu wyplaty. jeśli prowadzisz DG to czeka się trochę dluzej u mnie pierwsza wyplata 11 lipca, mala urodzona 22 maja.
Stary 2013-07-18, 21:17   #2917
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Cloche - ten bujak strasznie mi sie spodobal, ale nowy kosztuje ok 100 funciakow ja wyhaczylam go za 35. Ponoc w doskonalym stanie. Zobaczymy. Choc w sumie tam sie nie ma.co.popsuc.

Diabli, mysle,ze raczej nie.bede pozwalac sie Sofci tak bujac a waga... Zeby ona jeszcze chciala dluzej ssac mleczko jest ale ssaczek leniwy... I z tym karmieniem co 2h to nam dzis kiepsko poszlo bo mala ma dzien spiocha I jadla 3 min jak.ja budzilam na jedzenie w ogole zauwazylam, ze jak jestesmy wieczorem same (tz w pracy) to nie ma atakow placzu. A z wieczorow spedzonych we 3.tylko jeden byl bez krzyku (mowie o czasie odkad jestesmy w Szkocji). O co kaman??? Fakt, ostatnio sie sporo sprzeczamy, ale zeby to az taki wplyw mialo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:19   #2918
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki szczęśliwy! ale bałabym się, ze dziecko sobie wybije zeby (te których jeszcze nie ma )

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

jeśli pracowalas to powinnas normalnie dostać w dniu wyplaty. jeśli prowadzisz DG to czeka się trochę dluzej u mnie pierwsza wyplata 11 lipca, mala urodzona 22 maja.
ja miałam umowę do dnia porodu, więc teraz jestem na łasce zusu, jutro podejdę i zapytam czemu tak długo

dobranoc wszystkim

Julka
Stary 2013-07-18, 21:20   #2919
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Veronic, słusznie, że zmieniasz pediatrę. Mam nadzieje, że znajdzie się u Ciebie ktoś godny zaufania.

U nas kiepskawo jak się okazuje z pokarmem Przez dwa tygodnie Sofia przybrała niecałe 300g i spadła poniżej 25 centyla (waży 5140g, ma 10 tygodni) Mam znów kontrolować wagę co tydzień i póki co karmić tylko piersią. We wtorek będzie u nas położna i mamy pogadać na spokojnie bo w przychodni dziś był mega sajgon (2 razy w tyg mają tu przez 2h "baby clinic" i strasznie dużo dzieciaczków się zjeżdza na mierzenie, ważenie itd.). Do tego położna zwróciła uwagę, że mała wciąż ma ślady żółtaczki (czyli dokładnie odwrotnie niż u Ciebie Veronic...) i to pewnie też dlatego, że z tym jedzeniem jest problem.

Będę ją teraz karmić co 2h (no w nocy na żądanie) i zobaczymy, może będzie lepiej...

Widzisz Magiusa, Ty naprawdę nie masz się czym martwić, skoro Dareczek przybiera ładnie. Widać nawet kilkuminutowe ssanie mu wystarcza. U nas jest taki problem, że Sofia po prostu je mniej i po paru minutach ssania albo się od piersi odkręca albo zasypia i nie ma mowy o dalszym jedzeniu. Mam nadzieje, że w takim razie jedzenie pod zegarek zamiast na żądanie w dzień coś pomoże. Nie chcę przechodzić na butle Lubię karmić, lubię mieć ją wtuloną w siebie, podłączoną do cycka, sprawia mi to chyba większą satysfakcję i przyjemność niż mojej córce

Co do pralki, zdecydowaliśmy się na używaną. Jakbyśmy mieli się przeprowadzać ze Szkocji to nie będzie żal, a ciągnąć ze sobą będzie za dużym zachodem (tym bardziej, że większość mieszkań jest jednak w pralki wyposażonych ) Suszarkę też pewnie kupimy używaną, ale najpierw pralka.

A dziś rano TŻ nam strzelał fotki jak spałyśmy (ok 7 wzięłam Sofię do nas, bo nie miałam siły karmić na siedząco...)
To źle przybiera? Moja na mm przybiera raptem 170 g tygodniowo czyli i tyle co jak ją karmilam piersią . A wagę małej sprawdź na siatce centylowej dla dzieci karmionych piersią podajrze z who bo siatka centylowa palczewskiej to jest dla dzieci mm.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:20   #2920
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
5) aaa no i zmieniam pediatrę, bo do takiej idiotki co Luminal dziecku przepisuje i mówi,ze beedzie gejem przez windi, to chyba nie warto chodzić
Hmm, tak się zastanawiam nad twoją lekarką, czy to oznacza, że dziewczynkom można, czy że nie będą chciały inaczej w przyszłości
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski! Mialysccie stycznosc z nuva ring? Ja wyjelam cholerstwo przez ciagle krwawienie i krwawie nadal w ilosci hurtowej jestem mega osłabiona ;( nieewiem co zrobic by przestalo ze mnie leciec.. Ale w ciagu dnia juz trace energie, czuje sie slabo jak po dlugiej chorobir czy cos. Wszystko mi z rak leci eh.. Ale jakby nie bylo polog=krwawienie, potem okres=krwawienie i nuva=krwawienie ciagiem 3tygodnie.. Lacznie 2mc non stop z mega krwawieniem. Nie wiem co robic... Help..
Idź lepiej do gina!
Cytat:
większość spotkania spedzilysmy na spacerku, w sumie dziewczyny były ardzo wyrozumiale i obie albo spaly albo zajmowaly się sobą, a my moglysmy siedzieć na lawce i plotkować. zrobilysmy kilka rundek, żeby to jednak był "spacer" w domu było karmienie plus integracja na macie i wtedy faktycznie obie wyrazily dość spore zainteresowanie, chociaż musialysmy im pomoc się zauwazyc a później pilnować, bo niekotrolowane odruchy piesci moglyby narobić trochę zamieszania hehe.
To jeszcze dokończę ... z czego Nelka zauważyła Paulinkę i delikatnie wyciągała do niej rękę, a Paulinka oglądała całe "nowe" pomieszczenie wymachując wszystkim co się da i gdzie się da. Na samym początku po pierwszych wymachach dziewczyny zostały rozsunięte
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Płakać mi się chce...
Przeczytałam tytuły naszych wątków na poczekalni KIEDY to minęło??
Dzisiaj się kąpałam, patrzę na brzuszek i tak mi się zatęskniło do tych kąpieli z wypinającą się pupcią

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:29   #2921
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To źle przybiera? Moja na mm przybiera raptem 170 g tygodniowo czyli i tyle co jak ją karmilam piersią . A wagę małej sprawdź na siatce centylowej dla dzieci karmionych piersią podajrze z who bo siatka centylowa palczewskiej to jest dla dzieci mm.

i znow natchnelas mnie do poszukiwan
dwa fajne artykuly...
http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...tylowe_57.html
http://www.rodzinko.pl/karmienie-pie...ne-piersi.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:36   #2922
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Wzielam wlasnie.do reki ksiazeczke. Siatke tam mamy wg WHO. Ale widze,ze pielegniarka zle
spojrzala I Sofia jest miedzy 25 a 50 centylem, czyli nie jest tak zle. No moglaby troche wiecej przybierac (pierwsze 5 tyg tyla 300g/tydz) no ale spoko poki co nie panikuje. Teraz juz mamy w miare ustabilizowane zycie wiec.moze I jej przybieranie wroci do normy.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hmm, tak się zastanawiam nad twoją lekarką, czy to oznacza, że dziewczynkom można, czy że nie będą chciały inaczej w przyszłości

Idź lepiej do gina!

To jeszcze dokończę ... z czego Nelka zauważyła Paulinkę i delikatnie wyciągała do niej rękę, a Paulinka oglądała całe "nowe" pomieszczenie wymachując wszystkim co się da i gdzie się da. Na samym początku po pierwszych wymachach dziewczyny zostały rozsunięte
Dzisiaj się kąpałam, patrzę na brzuszek i tak mi się zatęskniło do tych kąpieli z wypinającą się pupcią
Ja tez ostatnio wspominalam odczuwanie ruchow dziecka, ach brakuje mi tego... Ale nie az tak by juz zaciazac znow w ogole chyba mi sie @ rozkreca

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:24   #2923
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
czy któraś z Was jeszcze karmi samą piersią?

dobrze, ze pani Agnieszka byłaz małym bliskoi i ze juz wrociłam do domu, bo maly sie bardzo rozpłakał, a teraz zajada 3 śniadanie
Ja 2,5 miesiaca sama piersia, bez dopajani ani dokarmiania...
Stary 2013-07-19, 03:53   #2924
lonely_lady
Zakorzenienie

Niedawno mały sie obudził na jedzonko. Troszke wcześnie bo minęły niepełne 2godz. Ale oczywiście to nie było jedzenie a bardziej uspokajacz.. Poszła głośno kupa. Wzięłam małego na przewijak i.. Szok
Kupa była jakaś taka ciemna, bardzo ciemny zielony, jak czarny..
No i oczywiście ja w panice.. Od czego to może być ?????
Nic nowego nie jadlam. Wczoraj miałam ścisła dietę..
Ajjjj.. Zjadlam loda frugo
Możliwe ze to od tego ????

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tez chce! no, to ktora wpada do nas?
Takie spotkania super. Sprawa
Ty masz do mnie nawet blisko i fajna drogę
Wpadaj z Florkiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 05:50   #2925
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Lonely-ja wlasnie przewinelam taka kupke. Tak ciemna zielen ze jak czarny. I Zu zrobila ja 1strzalem :p u mnie to wina bezlaktozowego mleka, mam sie nie martwic. Pewnie u Ciebie to 1razowa wpadka ;l

wstalam, Z szaleje, od dzis klade ja pozniej bo wstawanie tak rano to nie dla mnie. Przesypia 11h wiec jak poloze ja spac o 22bedzie idealnie
dzis wycieczka do us.. Rzygam juz nimi..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 05:59   #2926
vvgh
Wtajemniczenie

6 to już moja godzina wstawania.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Przysnął...ciakawe na ile. 4 min?
Biorę się za malowanie szybko!
Stary 2013-07-19, 06:00   #2927
lonely_lady
Zakorzenienie

Axella, u nas tez poszło jednym strzale jak z armaty :
tylko przed były nerwy. Teraz po 2h znowu ryk i cyc na uspokojenie.. I właśnie poszła kupa. Zaraz zobaczę jaka

Stary 2013-07-19, 06:30   #2928
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Hejo;-)

U nas pobudka już od ponad tygodnia o 5 rano więc nocki przespane. Młody po cycu pospał znowu troszkę,po 6 znowu cyc i drzemka,a teraz leży i strzela uśmiechy to do mnie to do żyrandola:-P a patrząc na żyrandol tak intensywnie macha nogami i rękami ,że zaraz chyba odfrunie:-D

Dzisiaj zapowiada się piękna pogoda. Wybiorę się z dziećmi na basen miejski. Zupke już ugotowałam warzywną więc luz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:33   #2929
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Wzielam wlasnie.do reki ksiazeczke. Siatke tam mamy wg WHO. Ale widze,ze pielegniarka zle
spojrzala I Sofia jest miedzy 25 a 50 centylem, czyli nie jest tak zle. No moglaby troche wiecej przybierac (pierwsze 5 tyg tyla 300g/tydz) no ale spoko poki co nie panikuje. Teraz juz mamy w miare ustabilizowane zycie wiec.moze I jej przybieranie wroci do normy.

Ja tez ostatnio wspominalam odczuwanie ruchow dziecka, ach brakuje mi tego... Ale nie az tak by juz zaciazac znow w ogole chyba mi sie @ rozkreca

No moja @ rozkrecila sie tak ze nie nadazam z wymiana korkow

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Lonely-ja wlasnie przewinelam taka kupke. Tak ciemna zielen ze jak czarny. I Zu zrobila ja 1strzalem :p u mnie to wina bezlaktozowego mleka, mam sie nie martwic. Pewnie u Ciebie to 1razowa wpadka ;l

wstalam, Z szaleje, od dzis klade ja pozniej bo wstawanie tak rano to nie dla mnie. Przesypia 11h wiec jak poloze ja spac o 22bedzie idealnie
dzis wycieczka do us.. Rzygam juz nimi..

moj tez taka robi

Cytat:
6 to już moja godzina wstawania.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Przysnął...ciakawe na ile. 4 min?
Biorę się za malowanie szybko!
Moj tez tak wstaje:screwy:
Co bedziesz malowala?
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 06:35   #2930
vvgh
Wtajemniczenie

Dziś czekam na telefon od urologa... powie mi co z tą operacją.
Stary 2013-07-19, 06:35   #2931
lonely_lady
Zakorzenienie

No i znowu zieleń w pampersie.. Najpierw była jedna rata podczas ssania piersi. Wyciszyl sie wiec go myk na przewijak.. A tam.. Zielona rzeka
Oczywiście myk go do miski i zrobiliśmy kąpiel..
Osral sie po pachy na zielono
Nie wiem o co chodzi z tym kolorem.. Martwić sie ??? Noniewiem:

Stary 2013-07-19, 06:38   #2932
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejo;-)

U nas pobudka już od ponad tygodnia o 5 rano więc nocki przespane. Młody po cycu pospał znowu troszkę,po 6 znowu cyc i drzemka,a teraz leży i strzela uśmiechy to do mnie to do żyrandola:-P a patrząc na żyrandol tak intensywnie macha nogami i rękami ,że zaraz chyba odfrunie:-D

Dzisiaj zapowiada się piękna pogoda. Wybiorę się z dziećmi na basen miejski. Zupke już ugotowałam warzywną więc luz

A od której śpi? Bez budzenia w nocy?
Moj się juz ustabilizował i śpi po 20, budzi się o 2, a potem np. o 4. A o 6 lub 5 już pobudka
Stary 2013-07-19, 06:39   #2933
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-07-19, 06:41   #2934
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Moj tez tak wstaje :screwy:
Co bedziesz malowala?

Średniowieczne pudełka do szwagra firmy
Stary 2013-07-19, 06:42   #2935
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
O to kciuki za Jureczka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No i znowu zieleń w pampersie.. Najpierw była jedna rata podczas ssania piersi. Wyciszyl sie wiec go myk na przewijak.. A tam.. Zielona rzeka
Hmmm nie wiem ja na pepti u nas to.niby normalne

Moj wstal o 2.30 bo po 21 nie dalo go nakamic przez sen i byl na butli z 18.45 wiec czulam ze wczesniej sie obudzi.. I potem po 5 zjadl ze 40 i zasna i po 6 juz pobudka i teraz znowu zasna....
Stary 2013-07-19, 06:43   #2936
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Kciuki trzymam!!!

Cytat:
A od której śpi? Bez budzenia w nocy?
Moj się juz ustabilizował i śpi po 20, budzi się o 2, a potem np. o 4. A o 6 lub 5 już pobudka
od 22 do 5 rano . Na początku była jedna wyglądało to tak: 22, pobudka o 3 w nocy i kolejna o 6-7 rano.
Teraz od ponad tygodnia śpi od 22 do 5 rano bez wstawania w nocy. I od tej 5 rano do ok 10 śpi z przerwami na cycka;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:45   #2937
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedawno mały sie obudził na jedzonko. Troszke wcześnie bo minęły niepełne 2godz. Ale oczywiście to nie było jedzenie a bardziej uspokajacz.. Poszła głośno kupa. Wzięłam małego na przewijak i.. Szok
Kupa była jakaś taka ciemna, bardzo ciemny zielony, jak czarny..
No i oczywiście ja w panice.. Od czego to może być ?????
Nic nowego nie jadlam. Wczoraj miałam ścisła dietę..
Ajjjj.. Zjadlam loda frugo
Możliwe ze to od tego ????

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Takie spotkania super. Sprawa
Ty masz do mnie nawet blisko i fajna drogę
Wpadaj z Florkiem
Cytat:
spokojnie zielona kupa to norma, jak zostawicie zolta na powietrzu to zzielenieje im bardziej zielona tym d;luzej w pieluszce byla
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:15   #2938
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kciuki trzymam!!!

od 22 do 5 rano . Na początku była jedna wyglądało to tak: 22, pobudka o 3 w nocy i kolejna o 6-7 rano.
Teraz od ponad tygodnia śpi od 22 do 5 rano bez wstawania w nocy. I od tej 5 rano do ok 10 śpi z przerwami na cycka;-)

To masz suuuper! Moj też przez jakiś czas tak miała, że np. od 9-14 spał. Teraz też spi w dzien ale juz nie tak długo. Na poczatku nocami nie spał, a potem od 13-17.

Dziekujemy za kciuki|!!1

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Mój Jerz ma na nogach wysypkę od 3 dni, takie kropeczki niewidoczne tylko w dotyku czuć. Tylko na nogach. Miałyście takie cos?
Stary 2013-07-19, 07:22   #2939
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
To masz suuuper! Moj też przez jakiś czas tak miała, że np. od 9-14 spał. Teraz też spi w dzien ale juz nie tak długo. Na poczatku nocami nie spał, a potem od 13-17.

Dziekujemy za kciuki|!!1

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Mój Jerz ma na nogach wysypkę od 3 dni, takie kropeczki niewidoczne tylko w dotyku czuć. Tylko na nogach. Miałyście takie cos?
Mojemu wczoraj wyszly ale widoczne okiem czerwone plamki.ale jak dotykasz nic nie czuc hmmm i nie wiem czy potowki czy od naszego plynu.. Stawiam na to drugie
Stary 2013-07-19, 07:54   #2940
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
spokojnie zielona kupa to norma, jak zostawicie zolta na powietrzu to zzielenieje im bardziej zielona tym d;luzej w pieluszce byla
Ale to była świeża kupa.. Nie miała kiedy zzieleniec..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości