|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
o ja nie nadążam czytać, o pisaniu w ogóle nie ma mowy
![]() katekatee - ja też jeszcze nie widziałam serduszka, wizytę mam 25 lipca dopiero ![]() mój synek idzie do żłobka do września i też się boję, że coś przytaszczy no ale jakoś to będzie, no nie? a z lakier do paznokci spokojnie możesz używać, byleś przed porodem zmyła (nie pamiętam dokładnie ale chodziło o kolor paznokci czy są zasinione czy cuś) paulina_radom - ja ostatnią @ miałam 14 czerwca a termin mam na 20 marca wg om, prawie to samo ![]() witajcie nowe dziewczyny a wszystkim, którzy widzieli serduszko - gratulacje ![]()
#602 | |||
Moderator
|
Cytat:
Ja pewnie będę pracować, a i tak nikt tego nie doceni ![]() Cytat:
![]() A w sumie teraz masz szansę od razu serduszko zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Dzewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jaką mam chęć na sałatkę warzywną... chyba wyślę Tż po warzywa....
Coś zjęść trzeba a ja generalnie nie mam apetytu przez te mdłości... A Wy macie już jakieś zachcianki? ;p
#604 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Zjadłam obiad w pracy, pyszny był, ale chyba przesadziłam bo myślałam, że do wc nie dolecę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Druga beta 116
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też dostaję do głowy od czekania. gdyby nie koszt wizyty chyba biegałybyśmy do lekarzy co tydzień ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Raz jeszcze dziękuje za przywitanie
![]() Mona ja też się cieszę, że się tu spotkałyśmy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo jak fajnie poznać koleżankę po fachu. Jak dobre macie bez dyżuru. ja jutro idę ostatni dzień, a łącznie będę 3 dni ![]() Ja do pracy w swojej placówce (bo teraz jestem na dyżurze w innej) wracam 26 sierpnia. Ale pod koniec sierpnia mam iść do szpitala na badania-moja endo-gin bo leczę się na niedoczynność tarczycy zawsze swoje pacjentki zaciążone wysyła do szpitala na jednodniowe badania, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Także czy wrócę do pracy to też jeszcze nie postanowione. Jak długo pracowałaś ostatnio? Cytat:
Cytat:
![]() Chodzi o krem typowo do pielęgnacji brzucha? Podobno rossmanowski olejek Baby Dream jest b.dobry. Kupiłam wczoraj, bo na opakowaniu napisali, że można stosować od 1 miesiąca ciąży.Pachnie fajnie tak "dzieciowo" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Boli mnie ząb-mam za swoje, bo odzywał się już jakiś czas temu, mogłam się wtedy z nim rozprawić. Czytam, że trzeba leczyć zęby w ciązy, ale nie można stosować znieczulenia, także jutro na wizycie idę na żywca. No ale dam radę-nie ma wyjścia |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja starałam się wyleczyć przed ciążą zęby, no ale nie wiem w końcu czy wszystko się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Moderator
|
Ja zachcianki i bez ciazy mialam wiec trudno mi teraz stwierdzic czy sa wzmozone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Ale mam dzis parszywy dzien tylko
![]() Magdus a moze twoj prawy jajnik jest z ciałkiem żółtym wtedy jest wiekszy i naprawde bardziej boli...Wiem bo ja tak mam ![]() Rossa zazdroszcze ci apetytu ja sie juz martwie bo nic mi nie wchodzi na nic nie mam ochoty,po wszytskim mi jest niedobrze...do 13 nic nie jem potem sucha bułka teraz dopiero mi sie udalo zjesc ugotowane ziemniaki z ogorkiem i leze zeby nie oddac masakra ![]() Enia masz racje w pracy raczej nikt nie doceni twojego poswiecenia...dzidzius wazniejszy!Ale fajna masz prace zawsze chcialam pracowac z dziecmi! Cobra mam tak samo w tych sklepach nic nie ma ![]() Jak radzicie sobie z mdłosciami???Ja wstaje rano i juz mnie zsie ale najpierw leki na tarczyce(w ciazy sie rozszalała) czekam pol godz pije herbate,potem banan,sucha bułka kurde i nic innego nie moge a i to oddaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Ja też biorę leki na tarczycę i żeby rano nie nasilać mdłości biorę je nad ranem kiedy się przebudzę, zazwyczaj ok 5. Zasypiam dalej i potem zanim wstanę mogę wciągnąć biszkopta zeby nie zdążyło mi sie zrobić niedobrze. Ale ja nie mam silnych mdlości, więc może dlatego sie sprawdza[/QUOTE]
Baja robie tak samo i nie pomaga jak juz maz obudzi mnie kolo 6 zeby wziac euthyrox musze juz cos wypic bo tak mnie zsie ze nie moge usnac... |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tak samo........głodna non stop a nic mi nie smakuje na nic nie mam chęci.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
Jej jak bym chciała jeść a nie mogę na samą myśl mnie odrzuca.. jak sobie radzę piję herbatę to mi najlepiej pomaga a po za tym dużo spaceruje młody nie pozwala na nudę codzienny spacer na piaskownice musi być a świeże powietrze mi służy chociaż jak wracam to usypiam jak niemowlę.
Czy powiedziałyście już najbliższym o ciąży? Ja się waham jeszcze czy już mówić czy poczekać do usg? I nie wiem.. wiem że nie wszyscy bedą zadowoleni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |||
Zadomowienie
|
Hey a ja miałam dziś taki dzien w pracy że masakra
![]() ![]() ![]() Współczuję z tymi mdłościami, ja narazie oprócz wyżywania się na tżtcie, lenistwa i tych bóli brzucha objawów jako takich nie mam. Syfki mi z buzi poschodziły, smarowałam raz bambinem a raz mąką ziemniaczaną ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie wiem tylko ja, tżt, wizaż ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
katekatee ja biore euthyrox mam podwyzszone tsh i nie biore jodu wiec ci nie pomoge bo nie wiem
![]() ![]() Pulina moj maz powiedzial wszystkim jak juz mialam wyniki bety,czyli zanim poszlam na pierwsze usg ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale docenila chociaz? ![]() Cytat:
![]() Czemu nie wszyscy beda zadowoleni? ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-18 o 20:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Szczególnie witam wszystkie nowe marcowe mamuśki ![]() ![]() ![]() Gratuluję cudownych małych serduszek w cudownych małych ciałkach ![]() Dziś odebrałam wyniki - wszystko (na moje oko) jest w normie... Okazało się, że kiedyś chorowałam na różyczkę, ale nie złapałam nigdy toxo, "hiva" też nie mam ![]() Tak poza tym to snuję się po mieszkaniu czasami wychodząc na zakupy... Nie mam na nic siły, ani weny... Ale Was podczytuję, nawet tż się złości, gdy przed snem jeszcze wchodzę na nasze forum w komórce ![]() Będziemy mieli teraz trochę zajęcia, bo postanowiliśmy się sprężyć i to ze wszystkich sił, żeby wykończyć nasz mały domek jeszcze przed zimą (na razie wynajmujemy kawalerkę). Tak bardzo chciałabym zamieszkać już "na swoim"... No nic, teraz będziemy szaleć po marketach budowlanych - dobrze, że mniej więcej już wybrałam, ups tzn. wybraliśMY panele i drzwi wewnętrzne. Czeka nas też mega zaciskanie pasa... ![]() Cytat:
![]() Acha, i jedyne na co jeszcze mam ochotę to... ziemniaki ![]() Życzę miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jadę jutro do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu ktos ma byc u Ciebie nie zadowolony ? Przeciez ciaza to najpiekniejsze co moze spotkac kobiete ! kto niby ma byc nie zadowolony ? chyba ze szefostwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego tez powaznie mysle nad odpoczynkiem od wrzesnia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#624 |
Moderator
|
Justine - trzymam kciuki za szyba przeprowadzke
![]() Cobra - faktycznie nie czekaj jesli Cie cos niepokoi, ale miejmy nadzieje ze to tylko obawy na wyrost ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny. Nie wiem co mam myśleć.
![]() Chciałam się zapisać, jak zrobiłam test i betę, ale stwierdziłam, że za wcześnie. Poszłam do gina, ale był pęcherzyk - nie było serduszka,, poszłam za kilka dni (dziś) i już było serduszko, ale boję się chwalić, by nie zapeszyć ![]() Ale niech to. Co ma być, to będzie. Przeznaczenia się nie zmieni. Więc troszkę pomarudzę... ![]() 5 tydzień 6 dzień, a ja zobaczyłam serduszko (109 na minutę). Fasola ma 3mm, ale doktor powiedział, że za dwa tyg. chce to zobaczyć i teraz w domu zastanawiam się dlaczego ![]() ![]() Niestety dzisiaj musiałam wyrwać zęba ![]() Powiedziałam tylko mojej mamie, ale jutro chyba powiemy rodzicom tż i może w weekend mojemu tacie (dziwny człowiek, więc nie wiem jak będzie ![]() ![]() Nie marudzę wiecej. Dorzucam od siebie art. na temat ćwiczeń w ciąży. http://www.sfd.pl/-t451674.html Ja przed ciążą ćwiczyłam siłowo, więc jak już poczuję się lepiej to może coś podźwigam ![]() pozdrawiam PS.: Można wpisać na listę: Ela, lat 25 (r.87), OM 03.06.2013, TP. wg USG 14.03.2014, Śląsk ok. Tychów, 1wsze dziecko.
#626 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
![]() Nie popadajmy w obłęd ![]() Ja bym mogła non stop jeść zupkę chińską z biedronki o smaku krewetek ![]() raz musiałam KUPIĆ arbuza w sklepie ![]() Mój brat był dzisiaj tak miły, że powiedział że powoli widać, a ja się frytek najadłam ![]() Cytat:
![]() Ja je ignoruje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cześć imienniczko ![]()
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Ja jadę jutro do szpitala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cobra tez dostalam teraz glob. na jakis stan grzybiczny i jak przeczytalam twoja wypowiedz to sie przestraszylam...Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze...Ja mam taka schize ze co pojde do lazienki to sprawdzam czy wszytsko ok...Ale musi byc dobrze!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja mam urodziny 28 grudnia, więc jeszcze 25 ![]()
![]() |
#630 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I siły na nic też nie mam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.