|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
dziędobry :
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- ale wypaśny basen
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2013-07-19 o 08:16 |
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Co za noc Ryk i ryk Nie wiem, co to było, ale niech już się nie powtórzy Padam na twarz, a jeszcze tż mnie wk.urwił rano ![]() piękna złośnica ![]() ekstra basenik mała świetna
|
#184 | |||
|
Zakorzenienie
|
i tak pikna dziołcha
Cytat:
![]() mialam miec pozniej po slubie, ale odstawilam tabsy i spuchlam ![]() znaczy sie w Tomkowa ciaze zaszlam ostatnio nawet dalam ja do czyszczenia w koncu po 3 latach ![]() za rok planuje zrobis sesje, a co Cytat:
przyzwyczaicie sie.... ciesze, sie ze moge zostac z moimi potworkami ![]() Cytat:
ulalala jaka panienka piękna basen wyyypas musze sie pozalic, ze Tomek przebil dno w naszym baseniku balkonowym ![]() znaczy sie, wode mozna nalewac tylko dno juz nie jest dmuchane i mieciutkie zawsze dzieciaki komfort mialy lepszy dzis juz mnie glowa nie boli tak jak przyszlo tak poszlo ano wyjazdzamy do mojej mamy na tydzien potem na tydzien do tesciowej i znow wyjedzimey ![]() miesiac wolnego z TŻ ![]() wezmie urlop i 2 tygodnie tego tacierzynskiego, co mu przyslugiwalo i mamy zamiar ostatecznie pozegnac pieluszki u Tomka Tomkowi zdarza sie uwaga zawołać, ze siusiu robi albo kupke!!!!! nie zawsze, ale to u niego ogromny sukces, tym bardziej ze ogolnie nie mowi ![]() lubi sam na nocnik siadac niestety nie udaje nam sie zlapac nic, bo juz za pozno ale teraz mysle, ze jak juz totalnie na golaska bedzie, to sie w koncu uda no i w srode mamy spotkanie z psychologiem a potem rehabilitacje ruchowa bo inaczej bysmy sie nie dostali do tego osrodka ![]() takze poudajemy niezbornośc ruchowa |
|||
|
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
probuj dalej dawac moze zmien sam mleko albo probuj dawac nabial chociaz moge polecic w smaku mleko candie przypomina krowie, tyle ze jest waniliowe ale chyba nie jest dostepna candia 2 niestety juz tylko candia 3 czyli ta od roku ale jesli w ogole nie ma pic mleka, to moze niech lepiej pije 3 niz wcale ![]() to bylo jedyne mleko, ktore Tomek zaakceptowal, po odstawieniu od piersi |
||
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dziś iść ze znajomymi do Parku Linowego
chyba sie os ram na tych drzewach
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bym poszla, ale watpie czy bym przeszla ta wersje dla dzieci nieraz widzialam jak na nrmalnej trasie, "zawisły" jakies laski |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się generalnie boję takich rzeczy, więc wiecie...... znając moje szczęście to właśnie zawisnę gdzieś i będzie wstyd
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
hello!
ja z rana tylko na chwilke,może wpadnę wieczorkiem, postanowilam Was dzisiaj olać na rzecz spędzenia kazdej chwili z moim kochanym klocuszkiem. I idę dzis do pediatry po zaswiadczenie ,że karmię piersią co by wychodzic godzinke wczesniej... ciekawe czy mi da ![]() tak więc si ju wieczorkiem..... |
|
|
|
#190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawiśnij!!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() jak pediatra Ci nie da, idz do ogolnego
|
||
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
co tam dziewczyny ja zamierzam orzerobic stara koszulke nocną i nory stanik na nową koszukę.
dziś o 12 mała ma gościa . ciekawe jak będzie reagować na chrzestną
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wujek gogle tak mówi
Ale ja też na to mówię zalew, chciałam być bardziej profesjonalna ![]() Cytat:
Ale ja już chyba też nie nadaję się na takie wypady ![]() Cytat:
![]() Widać, że się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za sygnalizację potrzeby u Tomusia
|
||||
|
|
|
#193 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale sie nie wyspałam. Jakieś pijane ciule się rozbijały w środku nocy pod blokiem
a w ogóle parę razy już była sytuacja, że ktoś nam domofonem w środku nocy dzwonił no można się wkur.vić. A tż szerzy teorie spiskowe, że to sąsiedzi z dołu złośliwie, bo Ewa jest za głośno ![]() Cytat:
![]() Znak znak Może chcesz nowe kolczyczki ślubne ![]() Szkoda, że mamusia tak nie ma ![]() Wpadaj częściej! Cytat:
![]() Cytat:
Dziękować Od razu mi lepiej, nie ma to jak solidarność jajników ![]() U mnie to też tak działa. Niby człowiek czasem się może wyspać ale i tak się nie wysypia bo a to to a to tamto ![]() Cytat:
O, kolejny wkur.viacz Co zrobił? ![]() Cytat:
No chyba, że będziesz w 3 ciąży Ja rozumiem miesiąc wolnego OD tżta ale miesiąc wolnego z tż i się cieszysz... Oj Judka Judka ![]() Kciuki za Tomaszka! Cytat:
![]() Cytat:
Drzemiemy. Nie przewiduję, żeby to była dłuższa drzemka ale przynajmniej herbatę zdążę wypić. Dzisiaj tż obiecał,że się w końcu zajmie Ewą, no oby oby bo mam cały stół już zawalony porozpoczynanymi rzeczami i nie mam kiedy skończyć. A tak w ogóle to mamy dzisiaj 4tą rocznicę. Ja w tym roku olewam temat, moja jedyna aktywność to będzie ewentualna gotowość wieczorna i zadbanie o atrakcyjny wygląd landrynki Tż nie będzie pamiętał. A ma wygrawerowaną tą datę na breloczku do kluczyków Chyba se pójdę sama kupię jakiś kwiatek
|
|||||||
|
|
|
#194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no wiesz co
Cytat:
i to pewno bez prądu i wody Cytat:
![]() Cytat:
no włacha!! inaczej człowiek by oci.pia.ł ![]() ależ aquapark! a Ty matka czego z brzegu tylko rączkę zanurzasz heja do wody Cytat:
Cytat:
![]() super ze głowa nie boli bawcie się dobrze! ale będziesz zaglądać? bo wiesz, Dzika szaleje ![]() Cytat:
z Ulencją idziecie
|
||||||
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepszego serio! nie wk.rwia, zawsze gotowy, sexu sie nie domaga, a i od biedy dzieckiem się zajmie, tzn dziecko się nim zajmie
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry tekst ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ha...383717159.html taką Gabusia będzie miała teraz bryke o ile przyjdzie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kup se kwiatka i winiacza Cytat:
![]() a co nie mozna ![]() zrobimy sobie dwie części jedna bez dzieci a druga z dziecmi ![]() ale to za rok jak sie zmieszcze w kiece ![]() bo teraz cycki wyleza ![]() zagladac bede zabieram lapka i w telefonie bede dlubac boje sie Dzikiej ![]() Cytat:
![]() slyszalam ze to bardzo dobre wozki u nas niedocenione |
||||
|
|
|
#199 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc, to się trochę juz pogubiłam w tych ogórach![]() Bo to wcale nie taka prosta sprawa Cytat:
Cytat:
niesamowita-najszybciej rozwijająca sie kruszyna na wątku. Cytat:
Cytat:
Udanego wypoczynku. Cytat:
Cytat:
A kup sobie, a co!! Hej. Jedziemy dzisiaj z Julcią do Lbn do kardiologa-trzymajcie kciuki, że wszystko było ok
|
|||||||
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
zobaczymy jak bedzie sie sprawował wózek o ile przyjdzie.
tak moja mała dosyć szybko sie rozwija
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- właśnie przeczytałam ciekawy artykuł, piszą w nim, że najlepiej jest odzwyczaić dziecko ssania smoczka miedzy 3 a 6 miesiacem potem dobra okazja sa pierwsze urodziny. sama sie zastanwiam czy nie sporóbować oduczyć już ssania smoczka bo ona go ssie tylko przy usypianiu i czasem na spacerze, chybya teraz byloby latwiej jak myślicie?? |
|
|
|
|
#203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
Basenik bez dmuchanego dna ale na trawie jest dosc miekko, wiekszy wiec satrczy na dluzej przewiduje ze do 3 lat min.( ma pakiet naprawczy jaby sie jakas dziurka pojawila- info dla Judki moze taki od dmuchanych materacy sie nada a ktos znajomy ma?)Zakupiony na wyprzedazy .Bym sie z mala polozyla tylko ze cieknie ze mnie jak z hydrantru na czerwono ![]() Cytat:
![]() za postep w odpieluchowywaniu.Cytat:
Wyrywam sie am nie lepsza , rehabilitacja sie skonczyla ( chodzilam)jest duzo lepiej ale nadal cos pobolewa a czasem boli musze po te zastrzyki sie udac![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Oliweczka kciuki Dorcia a jaki wozek wybralas? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- zaprzyjaznilam
|
|
#204 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
tak pisalyscie o tych fryzurach i fryzjerach, ze sama dzis poszlam ogarnac swoja szope ![]() wycieniowalam sobie porzadnie, troche z dlugosci skrocilam i grzywke poprawilam - ale mi lzej na glowie teraz, juz dawno powinnam to zrobic Cytat:
powiem szczerze, ze mam tyle roboty w pracy, ze nie mam czasu na myslenie i tesknoty bedzie dobrze i Ty sie przyzwyczaisz Cytat:
jak ja poszlam do pediatry, to bez problemu mi dal, nawet nie pytal czy rzeczywiscie jeszcze karmie ale to jest taki lekarz co za 5 dych da Ci zwolnienie na miesiac jak jestes zdrowy Dzika Ewcia jest boska, nawet jak sie zlosci ![]() ja daje mm Hipp 2, bo jest najmniej slodkie ze wszystkich i cene tez ma bardzo przyjemna teraz zmienila sie receptura Bebilonu 2, wiec Bebiko 2 jest na pewno inne, a poza tym w Bebiku wkurzajace sa te kartony, wole puszke |
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
a co mi szkodzi spróbuje odzwyczaić ją od smoczka od dzisiaj, gorzej bedzie przy wieczornym zasypianiu bo pewnie zasnie szybko bez smoczka bo zawsze jest już bardzo zmęczona o 19. ale ma tendencje do budzenia sie mniej wiecej godzine po zasnieciu wtedy bedzie problem no ale spróbuje
![]() zazdroszcze wam mamom dzieci niesmoczkowych! |
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzinek ale Twoja cora sie fajnie pluska ona z listopada jest?
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ewka na balkonie uskutecznia góralski zaśpiew
![]() Kupiłam Bebiko na dobranoc, tylko takie było w wersji "nocnej". Kciuki, żeby spała po tym jak moja stara Ewunia!!! ![]() No, widzę, że łapiecie o co kaman ![]() Cytat:
![]() Sama se nie kupie. Poza tym przecież ja nie mam potrzeb to na co mi on Cytat:
Ja zaczynam żałować, że się porwałam na zestaw 3w1. Przy drugim dziecku chyba kupię najpierw gondolę a potem się pomyśli. Bo tej kosiary dla drugiego dziecka na pewno nie będę trzymać ![]() Żebym jeszcze się mogła napić ![]() I prawidłowo ![]() Cytat:
![]() Bóg uchował tfu tfu, konkubinatu rocznica ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja idę jutro i o ile u fryzjera wiem co zrobię - zejdę z długości (do stanika mam teraz) na taką do ramion i sieknę tą plerezę a la Majka o tyle nie wiem jaki kolor walnąć. Chciałabym coś miedziowego takiego ale z drugiej strony memu sercu zawsze bliższe były ciemne włosy. No i ![]() Ewcia dziękuje
|
|||||
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no chyba w koncu nie, bo sie nie chwalila to moze sobie walnij jakis ciemne na podstawe i na to jakies miedziane refleksy czy cos ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- dziewczyny, a te zoltko to dajecie tak regularnie co drugi dzien? bo ja ciagle zapominam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Ryk i ryk
Padam na twarz, a jeszcze tż mnie wk.urwił rano 

szczerze mówiąc, to się trochę juz pogubiłam w tych ogórach