Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 22:59   #3901
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
haha, normalnie siedziała pod drzwiami (obok była kuchnia i stół) i pukała w nie ja się pokładałam ze śmiechu, a TŻ do niej coś tam wtedy krzyczał żeby sobie dała spokój czy coś my tu tego, a ona puk, puk, puk, puk

dobranoc ja sobie jeszcze serial pooglądam
cudna kobitka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:13   #3902
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dajcie link bo nie mogę znaleźć żeby poczytać :/

Trele wymyśliłaś coś na jutro?
?
POjadę jutro przed pracą na shopping . Albo kupię jakieś kolorowe muffiny albo po prostu blache jakiegoś dobrego polskiego ciasta. Nic innego nie wymyślę .. Skoczę jeszcze do takiego sklepu , gdzie sprzedają różne bajery , na różne okazje i może tam uda mi się upolować cos z motywem dzidziusiowym . No zobaczymy ..
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Załącznik 5331648Hej babeczki. Bede nadrabiac pozniej (b czlowieka nie ma jeden dzien i 20stron do odczytania )
Wrzucam tylko fotka brzuszyska
O jaki buziaczek
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A oto mój brzusio Jestem tak strasznie nieogarnięta że nie pozwoliłam zrobić zdjęcia twarzy hehe
NIe zgodze się że masz nisko brzuch
To ja już przy Tobie mam mega nisko . Jutro Wam zademonstruję .

Cytat:
A ty serduszko swoim avatarem nawiązujesz do dzisiejszych rozmów?
Właśnie to samo miałam napisac

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Dziewczyny po paru próbach nadrabiania was w miarę na bieżąco, ogłaszam publicznie NIE DAJE RADY
Przyznaje się bez bicia, że zmieniam taktykę i będę czytać dwie, trzy strony do tyłu.
A dziś opiszę wam jaką zabawę mamy z mężem. Strasznie bawi mnie ta sytuacja. Już kiedyś pisałam, że mamy 3 letniego sznaucerka miniaturkę, którego bardzo rozpieściliśmy. Odkąd jestem w ciąży staramy się go nastawić psychicznie na nowego członka rodziny Udało nam się już oduczyć go spania w łóżku, szczekania jak ktoś przyjdzie, a teraz wchodzimy w etap zapoznawania go z lalką Teściowa załatwiła nam od koleżanki taką lalkę-bobasa, co płacze i gada i ... udaje nasze dziecię Normalnie chodzimy z tą lalką, tulimy ją, całujemy, jeździmy z nią wózkiem. Ubaw po pachy Jakby nas ktoś podglądał, to napewno stwierdziłby, że nie mamy równo pod sufitem
No można by pomyśleć , że ktoś tu ma kuku .. ALe serio , dobrze robicie. Ja mam psa - buldoga francuskiego ,mega rozpieszczonego . MIeszka aktualnie z moja mama , i na dzieci reaguje ogromnym wrzaskiem . Nie jest agresywny - on tak bardzo chce się bawić .. Jak się dopuści go do dziecka to nie zrobi krzywdy , ale musi obwąchać na wszystkie sposoby i później jest spokój . Aż się boje co będzie jak przyjdę z maluchem do domu ..
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Trele ja też chcę wymienić uchwyty w tych dziecięcych mebelkach gdzie kupiłaś??

Zrobiłam właśnie zakupy w aptece internetowej i 230zł nie moje
Ja kupiłam na Ebayu . Po szafe mam z odzysku z Ikei i pomyślałam że właśnie w taki sposób ją troszkę ożywię ..

Po ciężkim boju z mrówkami - ide spać ! Padam

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:30   #3903
aaby
Zakorzenienie

Ale miałyście tematy przez cały dzień, niewyżyte Wy!

Nadrabiałam po łebkach, proszę nie bić
Śliczne macie brzuszki! I cieszę się, że wizyty udane!
Za wszystkie piętkowe trzymam kciuki!

Ja mam jutro (a w sumie już dziś ) urlop. Rano śniadanko i jedziemy do szpitala na echo, więc raczej tu nie zajrzę. Bardzo prosimy z Ninulcem o kciuki
Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:42   #3904
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ja mam jutro (a w sumie już dziś ) urlop. Rano śniadanko i jedziemy do szpitala na echo, więc raczej tu nie zajrzę. Bardzo prosimy z Ninulcem o kciuki
Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

powodzenia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 01:24   #3905
rusalka12
Zadomowienie

Sliczne brzuszki
Nadrabiane mi tyle zajelo, ze juz nie pamietam polowy tego co chcialam napisac.

Ja wyprawki nie zbieram jeszcze. W sumie wszystko procz nowych spioszkow i body mam po Zuzi. Termometry, wanienki lozeczko wozek...nic ne bede kupowac choc jak sie rozgladam po sklepach t chce te cudne nowe rzeczy

Co do malowania pazurkow u nog - jeszcze daje rade. Gozej z goleniem miejsc intymnych damn.

Zabawnyc sytuacji lozkowych mielismy co niemiara. Np - jestem u tzta (zaraz przed studiami), figle w lozku my na golasa. Zapytalam wczesniej - co bedzie jak ktos wejdzie? On na to - mam tresowana rodzinke, pukaja zanim wejda. Nie minelo 5 minut wlazl jego brat bez pukania. Myslalam, ze sie spale ze wstydu!!! Na szczescie "udalo" mu sie zobaczyc tylko gole dupsko tzta ;-)

Co do poznawania maluszka ze zwierzakiem. My robilismy tak jak Cezar Milan mowil. Przez trzy dni Czarna nie miala dostepu do maluszka i pokoju w ktorym byla Zuzia. Po trzech dniach dalismy jej powachac Zuzie. Czarna powachala i totalnie zignorowala i tak jest do dzis. Troche sie razem bawia, czesciej nie zwracaja na siebie uwagi.

Jesli chodzi o remonty to dostalismy pol chat od rodzicow. Planowalismy wrocic do Polski wiec utopilismy tam mnostwo kasy (nie chcecie wiedziec ile Wciaz nie skonczylismy. I nie jestesmy pewni kiedy i czy tam zamieszkamy.

Tesciowa mam extra. Czasem mnie wkurza, ale nie boje jej sie otwarcie tego powiedziec. Zreszta ona mi tez ;-) jakos sie dogadujemy.

Ja podczas pierwszej ciaazy chcodzilam jak w za duzych ubraniach, zeby sie brzuchol zmiescil. Mialam tylko 4 sztuk ubran ciazowych. I wygladalm tak sobie. . Teraz zdecydowalam, ze nie zamierzam wygladac kiepsko i napiwki przeznaczam na ubrania ciazowe. Dzis wyhaczylam 2 koszulki, spodnie 3/4 i dwa staniki do spania. Wszystko razem za niecale 30e (ok 120zl ) luuubie wyprzedaze

W najlepszych miejscach slyszy sie o historiach z porodowki, takich ze wlos sie jezy na glowie :-(

Mialam jeszcze cos pisac ale chyba pojde spac bo za kilka godzin usg ))))
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:11   #3906
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Zostawić Was i isc spać i sporo czytania.

Dzien dobry bim bam dziś dokladnie 20tc, jutri zaczynam 21 :p

Zbieram sie powoli do endokrynologa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Aaby gotowe
za dzisiejsze wizyty

Jade juz busem. Zapomnialam książki wziac a mie mam żadnej gry na kom

W ogole tesciowa wlazła jak do siebie dzisisj.kluczem otwiera drzwi. Pytam sie czemu nie zapuka.. A ona bo myslalaze mała spi... Wrrrr
Klucze ma w razie w, albo jak jest u nas z mala w domu i jak wychodzą badz przychodzą z dworu a nas nie ma

Matko posikam sie nim dojade do lekarza

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:49   #3907
domii29
Zakorzenienie

Dzień doberek
Tak wiem miałam spać do 10 ale boki bolą mnie do tego stopnia że się przebudziłam i już zasnąć ciężko leże i przyglądam się tżtowi jak słodko śpi

Wpadłam żeby napisać że trzymam za dzisiejsze wizyty
Nadrabiać będę później
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:51   #3908
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Niunia powodzenia u lekarza.

Ach pamietam - mialam pisac o kocykach. Te, ktore wrzucilyscie sa slodziutkie ale kupie takie jak miala Zuzia - takie jakby robione na szydelku. Takie sa tu zalecenia

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Ok.mala butle wypila wiec wracam na krotka drzemke. Wkrotce trzeba wstawac do lekarza
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:06   #3909
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

JA właśnie dziś zaczełam 21 tyd, jak ten czas lecie..dziś czuję się nie najlepiej mój TŻ mnie wku..zdenerwował i mnie teraz kłuje w dole brzucha, wziełam no spe, to pewnie od stresu....ci faceci.. czasem myślę, że to on ma humorki ciążowe a nie ja.
W przyszłym tyg robie zakupy dla naszej niuni) a i usg połówkowe mam na przyszły piątek w 4 d
Stary 2013-07-19, 07:08   #3910
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cześć dziewczyny, ja wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami i bawiłam się bardzo dobrze, przyjemnie jest wyjść do ludzi i móc z Nimi pogadać.

Dzisiaj przyjeżdża przyjaciel mojego męża i oczywiście nie mam bladego pojęcia co kupić by mieli co jeść, i nie wiem jakie ciasto...ech....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:54   #3911
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Hejo
Pocytuje jak wroce do domu bo teraz jade do neurologa, a tak mi sie nie chce, chyba sie w domu juz zasiedzialam :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 07:55   #3912
89Beatka
Wtajemniczenie

I ja się witam

Agnieszka gratuluje kolejnego tygodnia, jeszcze 2 połowa i Ania będzie z wami

niunia trzymam kciuki za wizytę

aaby tez trzymam kciuki będzie dobrze

issia za ciebie też trzymam

Trzeba zebrać sie do jakiejś roboty, ale dziś będzie cięzko bo cos brzuch pobolewa, aha i mierzyłam brzuszek na wysokości pępka i mam 96 cm w 26 tyg, czy to dużo czy mało?

I dalszy ciąg prania ciuszków dobrze że pogoda jest

No i dziś relaks z koleżankami

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-19 o 08:00
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 08:09   #3913
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny

Nie mogę uwierzyć że jutro bierzemy ślub
Stary 2013-07-19, 08:18   #3914
ryba91
Zakorzenienie

Witam z rana Mamusie i dzidziusie ( te w brzuszkach i te które są na świecie już jakiś czas of kors )

Zaraz bede nadrabiać, ale musze WAM OZNAJMIĆ że dzisiaj ::

IDZIEMY NA BALETY !!! Z OKAZJI MOJEGO I BĄBELKA 7 MIESIĄCA, CZYLI WKROCZENIA W III TRYMESTR ;D

poza tym chciałam się pochwalić że do porodu zostało mi 90 dni
oraz że spotkała mnie baaaaaardzo miła niespodzianka - a mianowicie 1 raz w ciąży ktoś obcy ustąpił mi miejsca z powodu brzuszka aż się zdziwiłam

POZA TYM PILNE :
za chwile zakładam sondę czy SĄ JAKIEŚ NOWE TYTUŁY???
bo mamy tak :

"Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka!"

Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka!

Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku "

Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki

Listopadowo-grudniowe Mamusie 2013.

??

Idę nadrabiać

aaa - ja spełniłam swoje zachcianki wczoraj a Ty domii dałaś radę ( oczywiście chodzi o stopę Damiana )
Stary 2013-07-19, 08:24   #3915
Anoula
Zakorzenienie

Rybka gratuluję III trymestru

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-07-19 o 08:26
Stary 2013-07-19, 08:25   #3916
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

nerwy już są?
Stary 2013-07-19, 08:27   #3917
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
nerwy już są?
Ekscytacja wydawało mi się ze nerwy nie ale wczoraj przed spaniem analizowałam czy wszystko mamy, jak wyjdą kwiatki itd czyli chyba trochę nerwy jednak się odzywają haha
Stary 2013-07-19, 08:31   #3918
89Beatka
Wtajemniczenie

rybka trzeba to uczcić

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Ekscytacja wydawało mi się ze nerwy nie ale wczoraj przed spaniem analizowałam czy wszystko mamy, jak wyjdą kwiatki itd czyli chyba trochę nerwy jednak się odzywają haha
a s sobotę to tak będzie leciało że nie zauważysz a juz na sali będziecie i zabawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
Stary 2013-07-19, 08:38   #3919
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
no no my już wiemy jak ty będziesz spała
Cytat:
Może dzisiaj będzie spała skoro TZ kontuzjowany
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kobieto jesteś taka ten wiesz nakręęęęęęcona że nie uśniesz

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Zapytamy jutro czy spała
Boooże... całe życie ze zboczuchami Wam tylko jedno w głowie !

Cytat:
A oto mój brzusio Jestem tak strasznie nieogarnięta że nie pozwoliłam zrobić zdjęcia twarzy hehe

Jaki śliczny brzuszek I wcale nie widzę żeby był za nisko

Zwariowane serduszko idealnie dobrany do Ciebie avatar ZBOCZUCHU !
Stary 2013-07-19, 08:39   #3920
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Cytat:
Trzeba zebrać sie do jakiejś roboty, ale dziś będzie cięzko bo cos brzuch pobolewa, aha i mierzyłam brzuszek na wysokości pępka i mam 96 cm w 26 tyg, czy to dużo czy mało?

No i dziś relaks z koleżankami
Beatka ja jestem w 24 tc i mój obwód Brzucha to 98cmJa wczoraj odwiedziłam koleżankę,a dzisiaj jesteśmy umówione w 3 na babski wieczór pod gołym niebem

Z córką miałam dokładnie taki sam.Nie mam ponoć duzego brzucha,ale ja wysoka jestem (179cm) i to pewnie inaczej wygląda.Na plusie 5kg,a aktualnie waże 72kg.

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

Anoula trzymam kciuki,zeby wszystko poszło gładko i było mało stresu,a ten dzień był wyjatkowy dla was!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
IDZIEMY NA BALETY !!! Z OKAZJI MOJEGO I BĄBELKA 7 MIESIĄCA, CZYLI WKROCZENIA W III TRYMESTR ;D

oraz że spotkała mnie baaaaaardzo miła niespodzianka - a mianowicie 1 raz w ciąży ktoś obcy ustąpił mi miejsca z powodu brzuszka aż się zdziwiłam
ryba gratulacje 7 miesiaca!Wkroczy liście w magiczny III trymestrTeraz to juz z górki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 08:41   #3921
niunia32
Zakorzenienie

Wracam od endo... Wszystko ok, hormony sa w normie, ale musze kontrolować.

Ciekawe jak córa moja. W ogole goraco!

Aaaa Rybka a nie mozesz sie odwołać od mandatu? Na biletach tych 15 min napisane jest ważny na 1 gminę LUB 15 min z możliwością przesiadek.... Na tym droższym 2 sąsiadujace gminy LUB 30 min. hmmm

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 08:42   #3922
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem dziś tak napalona, że nie mogę sama ze sobą wytrzymać! A TŻ dopiero jutro wraca

To faktycznie macie niezłą zabawę
Booże no co za napalona kobieta

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Domi to jutro masz swój dzień, jak tż cały dzień tylko Twój
Też kiedy ś sobie wbiłam jakieś zardzewiałe gwoździsko w nogę, but na wylot i jak patrzyłam jak tak sterczy to nie wiedziałam czy mdleć czy wyciągać :/

Przez Was baby działo się i u nas
Co to za dzień jak dzieci już od 8 siedzą u nas w pokoju i nie da się ich wygonić Wrrrr ani chwili prywatności

Udam że tego na samym dole u Ciebie nie widzę, kolejna napalona kobieta

Cytat:

Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Zostawić Was i isc spać i sporo czytania.

Dzien dobry bim bam dziś dokladnie 20tc, jutri zaczynam 21 :p

Zbieram sie powoli do endokrynologa

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Aaby gotowe
za dzisiejsze wizyty

Jade juz busem. Zapomnialam książki wziac a mie mam żadnej gry na kom

W ogole tesciowa wlazła jak do siebie dzisisj.kluczem otwiera drzwi. Pytam sie czemu nie zapuka.. A ona bo myslalaze mała spi... Wrrrr
Klucze ma w razie w, albo jak jest u nas z mala w domu i jak wychodzą badz przychodzą z dworu a nas nie ma

Matko posikam sie nim dojade do lekarza

za kolejny tydzień
Wszystkie te teściowe jakieś takie chamskie i niewychowane
Stary 2013-07-19, 08:47   #3923
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

Dopiero nam pisałaś że zaklepaliście datę a zleciało tak szybko że to już jutro
Jak się czujesz z myślą że zostaniesz żoną ?

Cytat:
Witam z rana Mamusie i dzidziusie ( te w brzuszkach i te które są na świecie już jakiś czas of kors )

POZA TYM PILNE :
bo mamy tak :

??

Idę nadrabiać

aaa - ja spełniłam swoje zachcianki wczoraj a Ty domii dałaś radę ( oczywiście chodzi o stopę Damiana )
Gratuluję 7 miesiąca i III trymestru

Oczywiście że dałam radę , zajęłam się Damianem jak należy... NAWET STAŁ I GO NOGA NIE BOLAŁA !
W ogóle mój facet jest bardziej napalony niż ja jeszcze raz nie skończył i od nowa chciał zaczynać
Stary 2013-07-19, 08:51   #3924
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

a s sobotę to tak będzie leciało że nie zauważysz a juz na sali będziecie i zabawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
to mnie trochę przeraża hehe

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Anoula trzymam kciuki,zeby wszystko poszło gładko i było mało stresu,a ten dzień był wyjatkowy dla was!
Dzięki
Stary 2013-07-19, 08:53   #3925
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaaa miałam Wam pisać że szukałam dzisiaj siostrzeńcowi mojego Damiana jakiejś starej koszulki do przebrania i otworzyłam szafę na strychu a tam takie cudeńka

Poszewka na kołderkę do łóżeczka (poszewki na podusię jeszcze nie znalazłam ale będę szukać aż do skutku)
i maleńki szlafroczek w żabki
Przepraszam za jakość ale zdjęcia robione telefonem
Śliczne!!
Cytat:
nie mogę was dzis nadrobić tyle stron, ale dobrze

więc przeglądanie bardzo owocne, dostałam oczopląsu i jak rozłożyłam to wszystko to nie wiedziałam co mam dalej robić, posegregowałam ciuszki miesiącami, potem znowu posegregowałam i tak z 3 razy, odłożyłam to co niepotrzebne albo za dużo( dostanę jeszcze ciuszki od siostry męża) i samych body 0-3 mam już 14 sztuk a będą kolejne, nie mówiąc o sukienkach i reszcie ciuszków, kaftanikach, czapeczkach itd

piorę kolejna partie o mówie do brzucha: JAK JEDNAK BĘDZIESZ CHŁOPCEM TO BĘDĘ CIE W SUKINKI UBIERAĆ

a teraz siedze na allegro i zamawiam worki próżniowe, bo trzeba posegregować miesiącami

i gratuluję ci udanej wizyty w banku
Wiesz co .. takie worki próżniowe ostatnio w tesco kupiłam, za 3,50 sztuka ale nie pwoiem Ci ile poj.

Cytat:
Piękny brzuchol

Cytat:
Dziękuję. Mówią że za nisko..
Ja sobie założyłam na okna moskitery pare złoty kosztują a jaki komfort
Moskitiera- dobry wybór też mam
Stary 2013-07-19, 08:53   #3926
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Używałam, ale też mnie to zastanowiło, czy to nie toksyczne. Na opakowaniu nie było nic napisane o ciąży.

Fajny. Jak dla mnie taki akurat

Dziewczyny po paru próbach nadrabiania was w miarę na bieżąco, ogłaszam publicznie NIE DAJE RADY
Przyznaje się bez bicia, że zmieniam taktykę i będę czytać dwie, trzy strony do tyłu.
A dziś opiszę wam jaką zabawę mamy z mężem. Strasznie bawi mnie ta sytuacja. Już kiedyś pisałam, że mamy 3 letniego sznaucerka miniaturkę, którego bardzo rozpieściliśmy. Odkąd jestem w ciąży staramy się go nastawić psychicznie na nowego członka rodziny Udało nam się już oduczyć go spania w łóżku, szczekania jak ktoś przyjdzie, a teraz wchodzimy w etap zapoznawania go z lalką Teściowa załatwiła nam od koleżanki taką lalkę-bobasa, co płacze i gada i ... udaje nasze dziecię Normalnie chodzimy z tą lalką, tulimy ją, całujemy, jeździmy z nią wózkiem. Ubaw po pachy Jakby nas ktoś podglądał, to napewno stwierdziłby, że nie mamy równo pod sufitem
hahaha, zabawa w DOM, jak za dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O kurde! Na kiedy miała TP? Chyba mamy sie zaczac bac Ryba !

SPokojnie, ja sie nie boje ;d choć dzisiaj o tym myślalam

Cytat:

Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
JA właśnie dziś zaczełam 21 tyd, jak ten czas lecie..dziś czuję się nie najlepiej mój TŻ mnie wku..zdenerwował i mnie teraz kłuje w dole brzucha, wziełam no spe, to pewnie od stresu....ci faceci.. czasem myślę, że to on ma humorki ciążowe a nie ja.
W przyszłym tyg robie zakupy dla naszej niuni) a i usg połówkowe mam na przyszły piątek w 4 d
za 21 tydzień

DZIEWCZYNY : ta dziewczyna z wątku mamuś wrześniowych- październikowych, miała tp na 6 września bodajże, urodziła wcześniej przez cc bo było zagrożenie dla niej i malutkiej. Na szczęście wszystko dobrze, nie wiem czy coś tam pisali,ale sporadycznie tam zaglądam i akurat to mi sie rzuciło na pierwszej stronie, odnalazłam post w którym dzień wcześniej pisałą ze bedzie miała cesarkę, i włąśnie z jakiego powodu.. no w każdym bądź razie, mam nadzieję że z nimi będzie wszytko ok!!

Jak ktoś je to niech nie czyta...
mam jeszcze pytanie odnośnie mojego dawnego i powtórnego problemu .. Jak pamiętacie jakoś w ub, miesiacu skarżyłąm się na biegunkę...... i ona powróciła ze zdwojoną silą!!! co bym nie zjadła to zaraz kibelek... teraz zjadłam banana i musiałam lecieć.. a na prawdę myślałam że nie dojdę... brzuch mnie boli i dzień w dzień mam normalnie- wode z dup.y . przepraszam że tak ofem, ale martwie się... dużo piję więc odwodnić się nie odwodnię ale jest to męczące. Stoperan- nawet jeżeli jest dla kobiet cieżarnych to nie wezmę i tak w sumie nie wiem co robić, a w pracy wiadomo .. poza tym zastanawiam się cy w III trymestrze i w sumie w końcówce II nie jest to normalne? Jak tak dalej pójdzie to żadna lewatywa mi do porodu nie bedzie potrzebna Proszę o poradę bo jakaś masakra
Stary 2013-07-19, 08:57   #3927
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie U mnie pogoda się popsuła, jest ciemno i zaraz pewnie lunie deszcz.
Cytat:

dobranoc ja sobie jeszcze serial pooglądam
Jaki serial ciśniesz?
Cytat:

Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

kciuki mocno zaciśnięcte! Nie stresuj się na pewno wszystko będzie dobrze
Rusałka za Ciebie również trzymam kciuki I za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

Ale macie fajnie!!!
Cytat:

POZA TYM PILNE :
bo mamy tak :

??

Idę nadrabiać

wypiję za Was szklankę mleka!!!Już teraz tylko z górki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 08:59   #3928
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha, zabawa w DOM, jak za dzieciństwa

SPokojnie, ja sie nie boje ;d choć dzisiaj o tym myślalam

za 21 tydzień

DZIEWCZYNY : ta dziewczyna z wątku mamuś wrześniowych- październikowych, miała tp na 6 września bodajże, urodziła wcześniej przez cc bo było zagrożenie dla niej i malutkiej. Na szczęście wszystko dobrze, nie wiem czy coś tam pisali,ale sporadycznie tam zaglądam i akurat to mi sie rzuciło na pierwszej stronie, odnalazłam post w którym dzień wcześniej pisałą ze bedzie miała cesarkę, i włąśnie z jakiego powodu.. no w każdym bądź razie, mam nadzieję że z nimi będzie wszytko ok!!

Jak ktoś je to niech nie czyta...
mam jeszcze pytanie odnośnie mojego dawnego i powtórnego problemu .. Jak pamiętacie jakoś w ub, miesiacu skarżyłąm się na biegunkę...... i ona powróciła ze zdwojoną silą!!! co bym nie zjadła to zaraz kibelek... teraz zjadłam banana i musiałam lecieć.. a na prawdę myślałam że nie dojdę... brzuch mnie boli i dzień w dzień mam normalnie- wode z dup.y . przepraszam że tak ofem, ale martwie się... dużo piję więc odwodnić się nie odwodnię ale jest to męczące. Stoperan- nawet jeżeli jest dla kobiet cieżarnych to nie wezmę i tak w sumie nie wiem co robić, a w pracy wiadomo .. poza tym zastanawiam się cy w III trymestrze i w sumie w końcówce II nie jest to normalne? Jak tak dalej pójdzie to żadna lewatywa mi do porodu nie bedzie potrzebna Proszę o poradę bo jakaś masakra
Rybko ja Ci raczej nie pomogę ale położna w szkole rodzenia ostatnio mówiła o tym że w ciąży kobiety mają właśnie taką dolegliwość, że to jest to samo jak u innych wymioty lub inne dolegliwości ciążowe i że przed porodem serio lewatywy nie potrzeba
Stary 2013-07-19, 08:59   #3929
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No to w końcu śpieszę zaspokoić ciekawość

Na wizycie wszystko w porządku, córcia nadal jest córcią, ale dziś mało się ruszała na badaniu nie zjadłam nic słodkiego przed pan doktor powiedział, że dzidzia zdrowa i ładnie rośnie, dzisiaj wyszło nam że TP na 9 grudnia, więc chyba zacznę się bardziej przywiązywać do tej daty, bo to już kolejną że oscylujemy bardziej w okolicach 10.12. niż 18.12. jak było na początku. Mała waży 327 g (na poprzedniej wizycie 155 g) więc rośnie jak na drożdżach, razem z mamą, która od ostatniej wizyty przytyła 2 kg i na chwilę obecną waży 50

Załączam Wam profil mojej gwiazdy, która dziś średnio chciała pozować i w sumie tylko jedno zdjęcie takie wyraźniejsze wyszło i mój brzucholek.

Rybko zmień mi TP na 10 grudnia i dopisz wizyty:
10.08. g. 9:00 drugie USG genetyczne 4d (połówkowe)
04.09. g. 19:30 wizyta z USG
za wizytę.
Ale Ci ładnie urósł ten brzuszek

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dziewcyzna na wątku wrzes-paź urodziła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

pozwoliłam zacytować :

Mamy na świecie pierwszego maluszka!! Lilianka urodziła się dziś ok. 12:00 przez CC. Waży 1270 g, dostała 8 pkt. Apgar, JEST ZDROWA, daje radę!! Leży w inkubatorze, dirty udało się nawet ściągnąć pierwsze krople mleczka, więc jest szansa, że będą się karmić!! __________________ "
W pierwszej chwilii pomyślałam podobnie jak Issia88,że któraś od Nas urodziła...
Jeju jakie maleństwo

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaaa miałam Wam pisać że szukałam dzisiaj siostrzeńcowi mojego Damiana jakiejś starej koszulki do przebrania i otworzyłam szafę na strychu a tam takie cudeńka

Poszewka na kołderkę do łóżeczka (poszewki na podusię jeszcze nie znalazłam ale będę szukać aż do skutku)
i maleńki szlafroczek w żabki
Przepraszam za jakość ale zdjęcia robione telefonem
No proszę jakie łowy

Cytat:

Boję się jak cholera

Miłego piątku Kochane!

Będzie dobrze
Daj znać jak tylko będziesz mogła.

Cytat:

POZA TYM PILNE :
bo mamy tak :

??

Idę nadrabiać

za 7 miesiąc!!!

Wszystkie brzuszki b.ładne i zgrabne
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty

Dzień Dobry wszystkim mamusią

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:00   #3930
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Wracam od endo... Wszystko ok, hormony sa w normie, ale musze kontrolować.

Ciekawe jak córa moja. W ogole goraco!

Aaaa Rybka a nie mozesz sie odwołać od mandatu? Na biletach tych 15 min napisane jest ważny na 1 gminę LUB 15 min z możliwością przesiadek.... Na tym droższym 2 sąsiadujace gminy LUB 30 min. hmmm

wiesz co dzwoniłam, a oni mi powiedzieli że nawet nie bowczoraj jechałam dwoma tramwajami- no ale się jeden zepsuł i inny był podstawiony i to nie była moja wina!! w poniedziałek idę pisać odwołanie, może przejdzie, ale wątpie..

i złoze skargę bo dzisiaj 20 minut sie bana spóźniła!!!!!!!!!!!

domi- no to dobrze że go nie bolała u mnie też na jednym razie się nie skończyło a poza tym boje się że jak mam orgazm to czy jakiś tam skurczy nie wywołuję albo coś... nie chce rodzić przed terminem

Anoula - będzie dobrze zobaczysz !!!! aby jutrzejszy dzień był tym niezapomnianym i pozytywnym!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości