Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 09:23   #2041
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wow wy to jestescie łakomczuchy jak my widze
im ktos wiecej zarabia tym wiecej wydaje;p
a w Polsce zycie bardzo drogie, ja mysle ze pol roku i jade do TŻ! zaczeło mi sie dluzyc strasznie;p
to tez prawda

jedź! jedź! nic Was w sumie tutaj nie trzyma, a będziecie razem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:25   #2042
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Witam sie, nadrobilam ale nie mam nastroju.
wczoraj po 20 poszlam sie kapac, bo myslalam ze sie rozrycze na sam widok tz, wiec poszlam i ryczalam pod prysznicem... pierwszy raz w tej ciazy chyba plakalam. o 21 bylam juz w lozku i probowalam zasnac, by sie ten cholerny dzien w koncu skonczyl. smieszne jest to ze wiedzialam ze dokladnie tak beda wygladac moje urodziny, ale mimo wszystko bylo mi cholernie przykro ze tz nie dal mi nawet zlamanego kwiatka gdzie okazje do kupna mial, a kwiaciarnia pod nosem... a dzis ma jeszcze czelnosc pytac dlaczego chodze nadeta
on ma urodziny za tydzien i stwierdzilam ze prezentu ode mnie nie dostanie, jak kuba bogu tak bog kubie najwyzej prezent polezy do swiat. tak jak on, zloze mu tylko zyczenia w lozku, dam buzi i niech spada na szczaw.

oczywiscie jeszcze na domiar kladzenie plytek idzie jak krew z nosa, bo zamiast robic to gadaja kuchnia wczoraj w 2/3 zrobiona i stwierdzam poki co ze mi sie nie podoba.

dzis na 12 wizyta i mam zle przeczucia.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:25   #2043
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

witam się w 27 tc i III trymestrze

rubinko wózeczek super. A kolorek jaki śliczny

agusiamaskota ten gin to jakiś powalony Współczuję przeżyć i zmarnowanych nerwów.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja proszę o kciuki za wizytę
Się trzymają mocno

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jestem budyń i przeczytałam, że GIN CI ZROBIŁ NIESPODZIANKĘ
hehe ja tak samo
A mężowi logoasi się mocno chwali
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:27   #2044
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Agusia,
jak masz grupę krwi rh- to przeciwciała
III USG miedzy 28 a 32 tygodniem
jesli ujemna toxo to trzeba powtorzyc
koniecznie sprawdz wynik cytologii

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:27   #2045
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zadowoleni?
możliwe w sumie to przez szwagierkę wyszło

my też wstępnie to na wiosnę 2014 planowaliśmy, ale ja niecierpliwy człowiek drugie będzie na wiosnę
tak, całkiem fajnie było, chłop też zadowolony

aaaaa

wstępnie na wiosnę na 2012 u nas

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Passion i pomimo tego lekarz nie zareagował?
w szpitalu była ze 3 razy w ciązy, przed TYM wyszła 2 tygodnie? wcześniej później zaczęła czuć słabo ruchy, poszła do lekarza prywatnie, powiedział, że ok, dalej słąbo czuła, kilka dni później znów do niego poszła i wtedy już...
do tego lekarza i szpitala już nie wróciła
teraz z kolei chodziła cały czas od innego, często, zadowolona była, ostatnie usg zrobił na innym, ciut gorszym sprzęcie i że dziecko jest chyba za małe, ale lekarz nic nei kazał z tym robić na następny dzień chyba, poszła do zupełnie innego prywatnie i od razu do szpitala tam Ją cały czas monitorowali, jakieś leki i w porę zrobili cc
o mały włos, a doszło by do takiej samej tragedii
Stary 2013-07-19, 09:28   #2046
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jakie w ogóle badania powinnam mieć wykonane w III trymestrze? Bo widzę, że Wy ciągle coś macie, a ten cwel mi na nic innego nie dawał jak tylko na mocz, morfologię, raz miałam cytologię, której wyników nie poznałam Ostatnio na kreatyninę i teraz na glukozę dostałam.
Na pierwszej stronie masz rozpiskę, co Ci się należy z NFZ. Wydrukuj, zobacz, co nie zlecił i podłóż mu pod nos

A wyników nie ma prawa Ci zabierać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:28   #2047
kaska87
Zakorzenienie

Bajka tez bym mu nie dała prezentu

Passion aha to troszkę Wam zeszło, ale się udało

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-19 o 09:30

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 09:31   #2048
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Agusia,
jak masz grupę krwi rh- to przeciwciała
III USG miedzy 28 a 32 tygodniem
jesli ujemna toxo to trzeba powtorzyc
koniecznie sprawdz wynik cytologii
Mam grupę 0RH+, TŻ bRH+, USG będę miała 1 sierpnia prywatnie wliczone w koszt wizyty, czyli 100zł wizyta. Toxo ? Ja takiego czegoś nawet nie miałam... ? o.O Muszę pamiętać o tym wyniku z cytologii...

Czy któraś może mnie oświecić ile będę płacić za badania prywatnie jeśli dostanę skierowanie od ginekologa prywatnego na dajmy na to: mocz, morfologię itd.? Co jeszcze może mi zlecić?

Dziewczyny przepraszam, że zawracam Wam tym głowy, ale siedzę cała roztrzęsiona w tej robocie przez tego konowała Dobrze, że udało mi się zapisać prywatnie podobno do dobrego lekarza na tego 1 sierpnia... Przynajmniej wiem, że USG będę mieć.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:33   #2049
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Posłuchałam Was i przegrzebałam internet - niedaleko mojej pracy jest przychodnia prywatna (Aloe-Med) - ginekolog przyjmuje odpłatnie, wizyta 100zł (w tym USG). Wolę wydać 100zł i być godnie traktowana. Zrobię sobie badania w mojej przychodni skoro mam na nie skierowanie. Mam wizytę na 1 sierpnia po pracy, na 17:45, TŻ będzie mieć akurat wolne. W sumie to już będzie 33 tydzień ciąży, więc pewnie więcej niż 3 wizyty prywatne nie będę mieć, skoro średnio powinny być teraz co 2-3 tygodnie.

Przejdę się do przychodni jeszcze tylko po moją kartę ciąży.
stówka to niedużo

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
smutam ale nie ze swojej sytuacji tylko tego jak ludzie reagują na pieniadze, zarobki
rozumiem, ze wiekszosc ma lepsze warunki i zarobki ale bez przesady
laska z tego co wyczytalam to nie jest z duzego miasta i dla niej 2000, mieskznaie i samochod to duzo, jak wspomnialam ja tego nie posiadam wiec sie nie smieje bo wiem ze to duzo, duzo bym dala bysmy mieli mieszkanie
tylko tyle.
zreszta nie ma o czym gadac, kazdy ma wlasne podejscie do tych spraw, niepotrzebnie w ogóle zabierałam głos
mieszkanie w tych czasach to BARDZO dużo jak już wcześniej napisałam

Cytat:
Jakie w ogóle badania powinnam mieć wykonane w III trymestrze? Bo widzę, że Wy ciągle coś macie, a ten cwel mi na nic innego nie dawał jak tylko na mocz, morfologię, raz miałam cytologię, której wyników nie poznałam Ostatnio na kreatyninę i teraz na glukozę dostałam.
na pierwszej stronie jest link do rozporządzenia

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wczoraj po 20 poszlam sie kapac, bo myslalam ze sie rozrycze na sam widok tz, wiec poszlam i ryczalam pod prysznicem... pierwszy raz w tej ciazy chyba plakalam. o 21 bylam juz w lozku i probowalam zasnac, by sie ten cholerny dzien w koncu skonczyl. smieszne jest to ze wiedzialam ze dokladnie tak beda wygladac moje urodziny, ale mimo wszystko bylo mi cholernie przykro ze tz nie dal mi nawet zlamanego kwiatka gdzie okazje do kupna mial, a kwiaciarnia pod nosem... a dzis ma jeszcze czelnosc pytac dlaczego chodze nadeta
on ma urodziny za tydzien i stwierdzilam ze prezentu ode mnie nie dostanie, jak kuba bogu tak bog kubie najwyzej prezent polezy do swiat. tak jak on, zloze mu tylko zyczenia w lozku, dam buzi i niech spada na szczaw.
eh
rozumiem, jak Ci przykro, nei popisał się
Stary 2013-07-19, 09:33   #2050
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Agusia, toksoplazmoza zawsze w pierwszych badaniach jest zlecana razem z HIV,morfologia pełną, grupą krwi itd

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:35   #2051
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

oczywiscie jeszcze na domiar kladzenie plytek idzie jak krew z nosa, bo zamiast robic to gadaja kuchnia wczoraj w 2/3 zrobiona i stwierdzam poki co ze mi sie nie podoba.

Przykra sprawa :/ Żeby nawet kwiatka nie kupił Faceci, jacy oni potrafią być gruboskórni
Bajka będzie dobrze na wizycie. Trzymam kciuki!

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:35   #2052
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś może mnie oświecić ile będę płacić za badania prywatnie jeśli dostanę skierowanie od ginekologa prywatnego na dajmy na to: mocz, morfologię itd.? Co jeszcze może mi zlecić?
ja za morfo i mocz płacę 18zł- wiem, że jedno 10zł, drugie 8zł toxo po 25zł=50zł, pacior 37zł

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mieszkanie w tych czasach to BARDZO dużo jak już wcześniej napisałam

Stary 2013-07-19, 09:36   #2053
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
On mi wyniki zabiera zawsze Trzyma to wszystko w kartotece.

Wiecie co zauważyłam? W karcie ciąży on mi za każdym razem zaznacza "tętno płodu" i "odfajkowywuje" to, a ja nigdy nic takiego nie miałam robionego :/ Eee o co chodzi?
a nie robil ci nigdy usg?! mi zawsze pisze ile wynosilo, fajke to on se moze postawic!

ale mozesz porposic w przychodni o ksero swojej karty

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:37   #2054
jo_asiek
Zadomowienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cześć chwilę temu wstałam. Mały w nocy tak szalał, że nie mogłam się skupić na zaśnięciu... Tak sobie słodko pływał i kopał wcześniej nie zdarzało mi się, żeby aż tak w nocy to odczuwać. Ale fajne to było

Cytat:
Mam dość, od rana problemy, od rana ryczę jak bóbr
Miałam dziś wizytę u ginekologa...Już na samym początku problemy - położna mnie woła i mówi "Pani Agnieszko, nie ma Pani ubezpieczenia" a ja zonk "Jak to?!!" No i mi pokazuje jak byk na czerwono w ich bazie "NIEUBEZPIECZONA" Rejestrowali mnie w pracy TŻ 11 maja z dniem zawarcia związku małżeńskiego, jak to możliwe?! Mama mnie u siebie w pracy wyrejestrowała w momencie, gdy TŻ jej przyniósł zaświadczenie z ZUS, że jestem zarejestrowana na niego jako męża. Normalnie myślałam, że zjadę... TŻ musi w poniedziałek jechać do NFZ'tu to wyjaśniać! Kolejna sprawa, rzekomo przybrałam na wadze UWAGA +10kg od ostatniej wizyty Czyli mam już +14kg na plusie - jak tak dalej pójdzie, to do porodu będę mieć +40kg...
Dostałam ochrzan od ginekologa, że jak tak długo mogłam nie być pod opieką ginekologiczną, to mu mówię, że miałam wizytę na 17 czerwca (ostatnio byłam 13 maja i miałam się pojawić między 17-21 czerwca na kolejnej wizycie), ale jak byłam robić badania to się dowiedziałam, że wielki Pan ginekolog sobie wziął urlop od 17 czerwca - 15 lipca to jak się miałam pokazać?!! Mówię mu, że chciałam iść do ginekologa tam gdzie mieszka mój mąż, ale okazało się, że on tak przyjmuje, to dostałam z☠☠☠ , że za jego plecami szukam innego lekarza! Że tu są moje wszystkie dokumenty i że on nie wie czy ma ochotę mnie dalej leczyć, skoro takie jest moje podejście do sprawy i chodzenie w kratkę na wizyty Normalnie nie dało się mu nic wytłumaczyć! Daję mu wyniki te z połowy czerwca, które mi zlecił ostatnio, a on, że tym sobie może dupę podetrzeć bo to jest stare i nieaktualne... Mówię mu "spoko, ale zrobiłam badania zanim się dowiedziałam o Pana urlopie" To się mnie pyta gdzie mam wyniki na glukozę - mówię, że nie dostałam na nie od niego skierowania, ale wiedziałam, że coś takiego jest, bo się interesuję i chciałam je zrobić odpłatnie, ale krew nie chciała lecieć, babka kłuła mnie po dwa razy w obie ręce i nic - to wiecie co usłyszałam? "Jak to krew nie chciała lecieć?! To rozumiem, że nie uraczę już od Pani żadnych badań tak?!" Myślałam, że mu zrobię krzywdę... Pyta się mnie jak się czuję - mówię mu, że bardzo mnie boli odcinek krzyżowo-lędźwiowy - udaje, że nie słyszy - mówię, że od niedzieli mam biegunkę to zaczyna się wydzierać "Pani jest normalna?!! Z takim czymś się jedzie na pogotowie, chce Pani zrobić krzywdę sobie i dziecku?!" Ogólnie ciulas nie lekarz... Już mi się cisnęło, żeby mu wygarnąć, że pewnie gdyby miał płacone do rąsi to by był milszy... Kazał mi się pojawić między 5-9 sierpnia z aktualnymi wynikami... Na glukozę dostałam skierowanie. Wyszłam z gabinetu, umówiłam się na 6 sierpnia na 17:00 na wizytę i zadzwoniłam do mamy... Już mi łzy z oczu leciały...

Jeszcze mu powiedziałam, jak wygląda sytuacja z zapisami, że w tej przychodni to się czeka tydzień wcześniej na wizytę u internisty a do ginekologa to też zapisuję się od razu jak wychodzę z gabinetu - mogli mnie poinformować telefonicznie, że on ma urlop od 17 czerwca, albo nie przyjmować zapisów na ten termin, poszłabym wcześniej rzecz jasna.

Sąme niecenzuralne słowa mi się na język cisną po przeczytaniu tego. Co za burak z tego gin!!! Ja bym go zmieniła, nawet i na tym etapie ciąży. Lepiej pójść do innego, który potraktuje Cię po ludzku, wszystko wyjaśni i odpowie na Twoje pytania. Szkoda Twoich nerwów

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a swoją drogą.. muszę się wam z czegoś zwierzyć... wczoraj po wizycie u gin tż zrobił mi niespodziankę.. nie chciał powiedział gdzie zabiera mnie i andziulkę... wcześniej wspominałam mu, że mam ochotę na prawdziwe kartacze i znalazł w gdańsku knajpę, gdzie babka robi takie regionalne dania byłam mega zaskoczona i strasznie miło mi się zrobiłopowiedział, ze to za te wszystkie złości z jego strony
Ojjj... Jak miło z jego strony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:37   #2055
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

jejuuuu napewno było ci bardzo przykro....
a Ty wyluzuj przed wizyta bo my tu czekamy na wieści i masz miec dobre cisnienie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 09:38   #2056
ladanseuse14
Zakorzenienie

agusia:

niestety inwersja masz rację.. z tego co bdb pamiętam, już nie raz Ci mówiłyśmy, że z Twoim lekarzem jest coś nie tak, że nie zleca Ci potrzebnych badań, nie robi USG itp... no ale nic, dobrze, że teraz się za to zabrałaś...

powinnaś mieć KONIECZNIE zrobione toxo, odczyn coombsa, badanie na żółtaczkę, kiłę (to wszystko w I trym!), glukozę na czczo i po obciążeniu, cytologię... no i oczywiście regularnie morfo i mocz. ja miałam też robione raz USG piersi... niedługo powinnaś też mieć wymaz na paciora.
Stary 2013-07-19, 09:39   #2057
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Mam grupę 0RH+, TŻ bRH+, USG będę miała 1 sierpnia prywatnie wliczone w koszt wizyty, czyli 100zł wizyta. Toxo ? Ja takiego czegoś nawet nie miałam... ? o.O Muszę pamiętać o tym wyniku z cytologii...

Dziewczyny przepraszam, że zawracam Wam tym głowy, ale siedzę cała roztrzęsiona w tej robocie przez tego konowała Dobrze, że udało mi się zapisać prywatnie podobno do dobrego lekarza na tego 1 sierpnia... Przynajmniej wiem, że USG będę mieć.
Wczoraj robiłąm te badania ale nie wiem ile za nie mi przyjdzie zapłacić bo pikawa nie potrafiła się rozczytać po moim lekarzu i okazało się, że jeszcze mocz muszę donieść. Mniej więcej jak liczyłyśmy to w 50 zł powinnam się zmieścić. To była morfologia, mocz, żółtaczka i coś jeszcze.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:39   #2058
passion80
Zakorzenienie

Agusia, powinni Ci zrobić ksero wyników badań, ale powinnaś mieć to wszystko wpisane w kartę
ja bym zrobiła tak
skoro lekarz taki buc nie zlecał/zlecił Ci ważnych badań
zadzwoń do nfz jak sprawa wygląda, czy lekarz musi się sotosować do zaleceń bo pojęcia nei mam jak to jest, przy okazji pewnie nie tylko ja chętnie się dowiemy i możemy wtedy skontrolują doktorka
Stary 2013-07-19, 09:39   #2059
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

toxo czyli toxoplazmowa, a po lekarskiemu toxoplasma gondii.

a co do wyników badań podstawowych. znając siebie poszłabym do internisty i ściemniła, że zgubiłam gdziś skierowanie od gina (a moja gin robi tak, ze poza skierowaniem drukuje mi na karteczce wszystkie zalecenia, tzn. jakie badania, jakie leki i do kiedy mam L4, więc wiem co mam za badania do wykonania bez skierowań nawet) i poprosiła o skierowania od internisty, zwłaszcza, że te podstawowe to też może wypisać. tak żeby zrobić na NFZ

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-19 o 09:42
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 09:40   #2060
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

No mógł chociaż kwiatka... Do kina Cię zaprosić... No COKOLWIEK!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 09:40   #2061
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Posłuchałam Was i przegrzebałam internet - niedaleko mojej pracy jest przychodnia prywatna (Aloe-Med) - ginekolog przyjmuje odpłatnie, wizyta 100zł (w tym USG). Wolę wydać 100zł i być godnie traktowana. Zrobię sobie badania w mojej przychodni skoro mam na nie skierowanie. Mam wizytę na 1 sierpnia po pracy, na 17:45, TŻ będzie mieć akurat wolne. W sumie to już będzie 33 tydzień ciąży, więc pewnie więcej niż 3 wizyty prywatne nie będę mieć, skoro średnio powinny być teraz co 2-3 tygodnie.

Przejdę się do przychodni jeszcze tylko po moją kartę ciąży.
To super.A karty ciąży to Ci nie dał?Nie masz jej przy sobie?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:41   #2062
ladanseuse14
Zakorzenienie

aha 100 zł jak za wizytę + USG to niedużo
u mnie morfo kosztuje 10 zł, mocz 8 zł

aha a wizyty mam co 4-5 tyg.
Stary 2013-07-19, 09:44   #2063
matallewar
Zakorzenienie

agsiamaskota mówię, drukuj załącznik do rozporządzenia, idź, rzuć mu nim w twarz i powiedz, że domagasz się wszystkich tych badań albo zgłaszasz go do rzecznika praw pacjenta, czy gdzie tam!
Nie daj się, nie płać za to, to Ci się NALEŻY.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 09:44   #2064
ladanseuse14
Zakorzenienie

aha a kartę ciąży trzeba mieć ZAWSZE przy sobie, bo np. jak jedziesz na IP to od razu o to pytają, bo tam POWINNAŚ mieć wpisane wszystkie wyniki, badania itp... i gdyby nie daj Bóg coś się działo to mają wszystko jak na tacy, grupę krwi, ostatnie wyniki, przebieg ciąży... to bardzo ważne!!!!!
Stary 2013-07-19, 09:45   #2065
bajka1807
Zakorzenienie

najsmieszniejsze jest to ze, wychodzi na to ze to moja wina, bo on caly czas mi gadal zebym powiedziala mu co chce, bo on nie wie i ze jak nie powiem to kwiatka tylko dostane taaa kur*wa kwiatka buahaha. nie lubie go, mam focha na tydzien moze inaczej by to wygladalo gdyby wczoraj szwagier caly dzien nie siedzial i tych plytek nie kladl, ale o 20 bylismy juz wolni, wiec jak by chcial to by cos wymyslil. no coz... zawiodlam sie na mym mezu nie po raz pierwszy

zbieram sie do gina, bo mi sie znowu na ryczenie zbiera, a za duzo swiadkow do okola buzka!
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-07-19 o 09:46
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:45   #2066
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tu się zgadzam mi kasa strasznie idzie i nie wiem na co
2k niby dużo i niedużo, zrobisz opłaty, jakieś tam wydatki, jeszcze jak ktoś ma kredyt i po kasie, a gdzie na życie...
ja nie jestem jakoś specjalnie rozrzutna, ale np jedzenie kupuję "lepsze" i na to idzie z 1,5-2k bo kupisz mięso jakieś, owoce, słodycze i kasa płynie
Co do lepszego jedzenia to zauważyłam, że w DE to najtańsze jest jakościowo przyzwoite, a w PL to czasami wręcz niejadalne.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:46   #2067
butterfly20
Zakorzenienie

Passion straszna historia

Agusia
jak to nie miałaś robionej toxo?Toż to podstawowe badanie.
Z takim bardziej podstawowych to też cmv (cytomegalia), różyczka, hiv i jeszcze takie na kiłę,ale nie pamiętam jak się zwie...Glukoza to wiadomo, no i potem ten posiew (pod kątem paciora).
I tak jak dziewczyny mówiły-jak byłam na IP to zawsze chcieli kartę ciąży.
W dodatku poleca się nosić ją zawsze przy sobie, w razie, gdyby coś się stało i potrzebne były info o ciąży.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-19 o 09:48
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 09:47   #2068
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
najsmieszniejsze jest to ze, wychodzi na to ze to moja wina, bo on caly czas mi gadal zebym powiedziala mu co chce, bo on nie wie i ze jak nie powiem to kwiatka tylko dostane taaa kur*wa kwiatka buahaha. nie lubie go, mam focha na tydzien moze inaczej by to wygladalo gdyby wczoraj szwagier caly dzien nie siedzial i tych plytek nie kladl, ale o 20 bylismy juz wolni, wiec jak by chcial to by cos wymyslil. no coz... zawiodlam sie na mym mezu nie po raz pierwszy

zbieram sie do gina, bo mi sie znowu na ryczenie zbiera, a za duzo swiadkow do okola buzka!
Ale kwiatka nie było

A że on nie wie, co to w sumie rozumiem, mój nigdy by mi sam nic nie wybrał

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 09:47   #2069
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja też uważam, że na opłaty i jedzenie idzie o wiele za dużo kasy
Stary 2013-07-19, 09:47   #2070
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
u mnie morfo kosztuje 10 zł, mocz 8 zł
to jak u mnie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
agsiamaskota mówię, drukuj załącznik do rozporządzenia, idź, rzuć mu nim w twarz i powiedz, że domagasz się wszystkich tych badań albo zgłaszasz go do rzecznika praw pacjenta, czy gdzie tam!
Nie daj się, nie płać za to, to Ci się NALEŻY.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
aha a kartę ciąży trzeba mieć ZAWSZE przy sobie, bo np. jak jedziesz na IP to od razu o to pytają, bo tam POWINNAŚ mieć wpisane wszystkie wyniki, badania itp... i gdyby nie daj Bóg coś się działo to mają wszystko jak na tacy, grupę krwi, ostatnie wyniki, przebieg ciąży... to bardzo ważne!!!!!
ja zawsze mam przy sobie, bo nawet jakbym gdzieś zasłabłą czy coś to wiedzą który tydzień, jakie leki przyjmuję od gina, plus mam jeszcze zapisane, że leczę się na niedoczynność tarczycy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości