|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41863149]Wychodzimy!!!
Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola i do DOMU !!!![/QUOTE]![]() Dobry dzień dziś Może i porodziki dopiszą ![]() ![]() Lachryma- nie wiem, czy Ty wiesz, ale choćby się waliło i paliło- to jest nasz ostatni wolny weekend Jakieś plany masz szczególne?
|
|
|
|
#4922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Szykuj kape ![]() Cytat:
też mam plan pilkowy ;-) pokażemy razem? ![]() Cytat:
ja ze względu na zakrzepice nie mogę hormonalnej antykoncepcji... Spirali się boję więc gumki... Kiepsko bo przy nieregularnych cyklach i braku objawów owu może być cienko... No i karmienie do tego... Zobaczymy. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Idzia, to co? bierzemy się za rodzenie? witam się w 39 tc! dziabnieta, pomiziana po cyckach bez skurczy :-P |
||||
|
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hej dziewczyny ja wpadłam tylko po poradę za co z góry przepraszam
, czy to normalne że Szymus za każdym razem jak dostanie cyca bądz odciągnięte mleko laktatorem to ulewa a po sztucznym raczej mu sie to nie zdarza.Zaczynam sie martwić ze coś jest nie tak, a i uczulił mi sie na coś ale nie jestem w stanie wyłapać od czego, ma bardzo suchą skóre aż mu płatami schodzi i kazali smarować maścią z witaminą A i wczoraj tak zrobiłam po kąpieli a le tez posmarowałam mleczkiem Nivea i nie wiem od czego się uczulił
|
|
|
|
#4924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro to dobry znam to przeżyję! Cytat:
))no i monetę bym dostała )ale ja to wierna skylie jestem, takze juz nie bede teraz na koniec pary zmieniac! Cytat:
cos nad nadem czulam cos jak na okres, ale niewielki bol, tylko takie uczucie. takze dupa, nic sie nie dzieje u mnie. cos czuje sie sie to u mnie cesarka skonczy 27 lipca! i dupa Cytat:
nie wiem jak doradzić, no ale pomyśl, że ona nie będzie u Was na zawsze, że kiedyś to się skończy co nie?? Cytat:
ja juz myslalam, ze jakiegos grata dostaniesz, ale tu widze ladny wozek! fajnie fajnie brawa dla teściów!!! Cytat:
((((((((((((((((((((((( (((((nic (((((((((((((((((((( (((dupa ((((((((((((((((((( ((((((((((((((o to może być znak!! może urodzisz niedługo!!!! |
||||||
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dziś w nocy coś się zacznie i weekend będzie w szpitalu
|
|
#4926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, a Ty masz jakieś szalone plany?
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41863149]Wychodzimy!!!
Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola i do DOMU !!!![/QUOTE]Ale super
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
lachrymia
jakierka mnie też męczą tak wysokie temp...z rana prysznic brałam dla schłodzenia organizmu teso fajnie, że wychodzicie starszak będzie miał wspaniałą niespodziankę mela ja miałam taki właśnie bardziej brunatny..cały równo zabarwiony.. więc spokojnie.. no i tak w ogóle ![]() iwona oj kurcze ja sama nie wiem jak powinno wyglądać i jeszcze z dopiskiem, że po 80% na każde półrocze.. może któraś z rozpakowanych mamusiek już coś takiego pisała do pracy?? chętnie się podepnę... |
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A położnej mówiłaś o tym? A co do suchej skóry - z tego, co mi wiadomo - każdemu noworodkowi łuszczy się skórka i jest sucha na początku. To jest taki etap. Dużo osób poleca na początku kąpać dziecko w Oilatum. Albo spróbuj kąpieli w krochmalu może? . Trochę mąki ziemniaczanej rozprowadzasz z niewielką ilością zimnej wody i do tego dolewasz gorącą. Jak się zrobi "glut" wlewasz go do wanienki i dobrze rozprowadzasz. Woda ma być śliska. Aaa i jeszcze na SR mówili ( Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-19 o 10:46 |
||
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
skylie
patrze na liste na pierwszej stronie i fajnie by bylo gdyby teraz nasze dla laseczki sie urodzily i do listy dołączyły, nie sądzisz?? a jak Twoja będzie miała na imie?? |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Ta. Jutro wycieczka do Pepco z mężem autem. Oczywiście będzie szybko, szybko, bo co tu oglądasz
![]() Tyle |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka ile macie stopni dziś?
u nas nadal upał i to od rana!! masakra!! ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- katarzynka a może odbijaj Szymusia częściej, w sensie podczas karmienia kilka razy. co kilka minut?? no sama nie wiem, albo ten klin |
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola i do DOMU !!!![/QUOTE]Ale super ![]() My na pewno siedzimy do wtorku , bo wtedy będzie miała konsultacje laryngologiczną. Ją normalnie mam już dość Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam ci naPW
Cytat:
|
|
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona od czego jest?
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Butelkę odbijam właśnie kilka razy ale nawet gdy zje odciągnięte mleko z butelki to i tak uleje a jak zje sztuczne z butelki to raczej mu się to nie zdarzy no nie wiem co jest. |
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam sobie lusterko na brzuchu, taką fajną półeczkę teraz mam.. i tak sobie twarz oglądam, a Lol mi je przestawiać zaczął i tak mi skakało przed oczami.. nie chciał robić za podstawkę
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wycieczkę zakupową ja mam dziś, nawet niedługo. więc nie pozostaje nic innego jak rodzić ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- od pierdzenia w stołek
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale TŻ jutro ma wyjątkowo wolne, a dziś na 14 do pracy-no i przełożył zakupy na jutro
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Udało się, dotarłam do domu (3km prawie pieszo ze szpitala ), komp działa - rano nie chciał odpalić, chyba niewyspany był ![]() Cytat:
ja nie muszę, ale mała pogania i wierci dziurę w dziurze ![]() obowiązują, ale wiesz... ja "prawie" służba zdrowia, to poza kolejnością |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć cześć,
mamy obecne i przyszłe ![]() Cytat:
na wszystkie sytuacje z niemowlakiem. Jeśli któraś ma, w pdf-ie najlepiej lub wordzie, to ja oczywiście bardzo chetnie otrzymam: agata.newborn@gmail.com |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam jeszcze na KTG. Jak tak dalej pojdzie to urodze w listopadzie
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mogę Ci podesłać swoje skromne notatki Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-19 o 11:11 |
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
no i u mnie się zaczęło; od rana już były 3 telefony z dwuznacznym pytaniem "co tam u Ciebie/ jak się czujesz/ I NIC?"
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
Przecież to już poważny wiek ciążowy-powinni zacząć wywoływać
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
a co u KAthe i magdalenne? one już sporo po terminie
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Zobaczymy po KTG. Jesli w porzadku to nie. Bede musiala przyjechac jutro na OTC- badanie wydolnosci lozyska, bo dzisiaj dosc oblozona jest porodowka. Zreszta zapytam co dalej po badaniach.
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na wypisy na obu pietrach, potem robimy niespodzianke Ignackowi i odbieram go z przedszkola i do DOMU !!!![/QUOTE]![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Jakieś plany masz szczególne?

a potem poszedł ryk, że jeszcze jeden dzień na kanapie i skocze z balkonu
, dziewczyny tez przyniosly serniczek więc miałyśmy imprezkę
, czy to normalne że Szymus za każdym razem jak dostanie cyca bądz odciągnięte mleko laktatorem to ulewa a po sztucznym raczej mu sie to nie zdarza.Zaczynam sie martwić ze coś jest nie tak, a i uczulił mi sie na coś ale nie jestem w stanie wyłapać od czego, ma bardzo suchą skóre aż mu płatami schodzi i kazali smarować maścią z witaminą A i wczoraj tak zrobiłam po kąpieli a le tez posmarowałam mleczkiem Nivea i nie wiem od czego się uczulił

((((((((((((((((((((((( (((((

, bo wtedy będzie miała konsultacje laryngologiczną. Ją normalnie mam już dość
), komp działa - rano nie chciał odpalić, chyba niewyspany był