|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Chyba tak
![]() ![]() A co, to może aż tak opóźnić przelew? Bo nie raz przecież kupowałam i płaciłam przez allegro i normalnie szybciutko szła kasa.
#33 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam i ja
![]() Przewróciłam Małego na lewy boczek (pamiętajcie o przewracaniu dzieci na boczki, bo im się główki odkształcą ![]() ![]() A tu widzę niezłe obijanko, zero nowych dzieciaczków!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktos tu kłamie z tym przelewem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41867306]Witam i ja
![]() Przewróciłam Małego na lewy boczek (pamiętajcie o przewracaniu dzieci na boczki, bo im się główki odkształcą ![]() ![]() A tu widzę niezłe obijanko, zero nowych dzieciaczków!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj Arturek Arturek da Ci popalić! Perse, bo my się zmówiłyśmy na wielką kumulację ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Jaaaa nie było mnie tu raptem kilka godzinek a tu już nowy wątek i tyle postów
![]() ![]() tweedledee Ja jak płaciłam przez PayU to zawsze od razu dochodziło wszystko więc pewnie babka coś ściemnia ... Ja się zbieram i lece zaraz na pierwsze KTG trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuje :/
#37 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
przez allegro miala natychmiast kase ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41867306]Witam i ja
![]() Przewróciłam Małego na lewy boczek (pamiętajcie o przewracaniu dzieci na boczki, bo im się główki odkształcą ![]() ![]() A tu widzę niezłe obijanko, zero nowych dzieciaczków!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ależ wy się macie z tym ulewaniem i wymiotami ![]() Ciągle stres, mam ogromną nadzieję, że za niedługo Artiemu wszystko się już unormuje ![]() Cytat:
![]() nie pali mi się z tym laktatorem, ale wypadałoby chociaż maila napisać, że pieniądze doszły, kiedy wysyła, a tu od poniedziałku cisza. Jeszcze mi z łaską teraz odpisuje. Lepiej, żeby laktator był zgodny z opisem, bo jej wysmaruję takiego negatywa, że będzie drugie konto zakładała ![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Heyah.
Witamy się z Anulką w nowym wątku Byłam wczoraj na ostatniej wizycie u gina przed porodem. Termin mam na 3 sierpnia (L4 dostałam do 10 sierpnia), a szyjkę mam już zgładzoną i pół centymetra rozwarcia więc gin powiedział, że ładnie do porodu jestem przygotowana i w każdej chwili mogę urodzić. Od kilku dni mam takie bóle jak na okres, ale mijają. Z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej chyba wolałabym trochę zaczekać. Mała waży prawie 4 kg więc jest porządny klops. Martwię się, czy dam radę ją urodzić??? Boję się tego jak diabli. ![]()
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Największy syf w brzuchu to maź płodowa ![]() Melduję się w nowym wątku z zaćmieniem słońca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Kupiłam używkę avent isis, ten co dziewczyny polecały, za zdjęciach wygląda ok i z opisu też wynika, że w fajnym stanie, zobaczymy, co do mnie przyjdzie ![]() Cytat:
![]() a o KTG nie ma co się martwić, to bardzo nudna sprawa ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
fajne to zaćmienie ma pępek:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Witamy sie z Tymoteuszkiem w nowym wątku
![]() Tweed ![]() ![]() Ja przeżywam aktualnie delikatny kryzys bo Tymoteuszek się zmienia i aktualnie uwielbia wisieć na piersiach a karmienia trwają po 1,5 godziny, po czym czasem tylko 15 minut przerwy i znów domaga się karmienia. No i dodatkowo to nie chce mu się spać i często trzeba go zagadywać, brać na ręce i czasem usypia po tych zabiegach, teraz śpi pięknie na brzuszku obok mnie, ale juz się zaczyna rozbudzać, a ja jeszcze mam masę rzeczy do zrobienia - obiad, prasowanie ubranek i pieluch. Nie wiem czy do wieczora uda mi się ogarnąć te tematy bo jak Maluszek się obudzi to znów będzie długie karmienie, płacze i krzyki ![]() Pomarudziłam więc już kończę elaborat, zbieram się do gotowania bo nie wiem ile jeszcze czasu mi zostało do kolejnego karmienia i jeszcze nie zdąrzę. Miłego popołudnia Mamusie ![]()
![]() |
#44 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Brawo Tweed ![]() Mężu wyprawiony i znów chata wolna ![]() Pytam się go, czy wziął sobie cukierczki do pracy, a on, że owszem, ale najsłodszego zostawia w domu-takiego z nadzieniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Zapomniałam wam napisać. Z radości że mam rozwarcie i czopa kupiłam sobie wczoraj klapki i masło Ziaji poporodowe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#46 | |||
Wtajemniczenie
|
Madi kciukam za Twoją wizyte, bo toż to dzisiaj obrączkę Ci ginek zdejmuje????
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super fotka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
O ja nowy wątek! Witam i ja!
![]() ![]() ![]() Już po wizytacji mamy i siostry.. znowu musiały pogrozić Lolowi, że ma ostatnią dobę na wyjście, bo jutro na 16 niechciana impreza ![]() ![]() stokrotka ja przed chwilą podżerałam arbuza i winogrona na przemian z paluszkami i chrupkami ![]() ![]() madi ![]() Cytat:
![]() ![]() piękne zaćmienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
![]() ![]()
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Ewusia z tego co piszesz bardzo dużo już ogarniasz
![]() ![]() Cytat:
![]() oo..a jest takie? jakie ma działanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41867306]Witam i ja ![]() Przewróciłam Małego na lewy boczek (pamiętajcie o przewracaniu dzieci na boczki, bo im się główki odkształcą ![]() ![]() A tu widzę niezłe obijanko, zero nowych dzieciaczków!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Hej Perse ![]() A jak krztuszenie? Lepiej? Cytat:
![]() ![]() Albo zaszalejmy i dziś w nocy rodźmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój się mnie pyta, czy dziś wywołujemy Kubusia, a ja sobie wyobraziłam jak TŻ nawołuje TAM "Kubuuuuuś wychooooodź" ![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-19 o 13:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
No co Ty?
![]() A jak po KTG? Jakieś skurcze się rysowały? Ty chodzisz prywatnie do lekarza czy na NFZ? Nie powinni Cię już do domu puścić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja też mogę rodzić w tej części.. i jutro.. 20 lipca w cz. 20..łatwo zapamiętam
![]() i na 20 stronie dam Wam o tym znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ewusia Tymuś wisi na cycu bo chce być blisko ciebie nie koniecznie chce jeść-czytałam o tym
![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony nie ma co się przejmować obiadami czy sprzątaniem - wiadomo, że najważniejszy jest teraz Tymoteuszek, za jakiś czas każda z nas będzie już super zorganizowana ![]() Cytat:
![]() Ja mam podobnie... boję się, że będę miała kolejne miesiące posuchy. Chociaż wczoraj stwierdziłam, że jeszcze gorzej będzie, jak się okaże, że teraz zapycham się wszytskim, czym się da, laktacja u mnie nie wypali ![]() Cytat:
![]() I co, cisza? Jakieś informacje dostałaś? No wypadałoby, zwłaszcza, że coraz dłużej wykańczamy każdy wątek, ten też potrwa pewnie ze 2 tygodnie ![]()
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Neni - ODPUKAĆ!!!!!!!! - trochę lepiej z krztuszeniem. I już lepiej sobie radzi ze smoczkami i lepiej reaguje na ew. zakrztuszenie, tzn. wie, co robić. Ale wciąż krztusi się kilka razy przy karmieniu.
Ewusia podziwiam Cię. Ja nie gotowałam odkąd wróciłam do domu, choć teraz np. miałabym chwilę, bo Mały śpi. A tym bardziej, że ja nie karmię piersią, tylko odciąganym pokarmem z butli, więc u nas odpadają wielogodzinne karmienia (za to muszę odciągać czasami i pół godziny i godzinę). A wiele rzeczy zrobiła mi mama, jak u mnie była... A Ty ogarniasz sama i to po takich przejściach, jakie miałaś... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się boję, że urodzę 29 lipca, bo: mam 29 lat, mieszkam pod nr 29 i ślub też brałam 29tego. A na dodatek lekarz obiecał mi, że zrobi wszystko bym do 29tego urodziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zaraz pójdę Was troszkę poczytać, jak będzie mi to dane, bo moje dziecię ma okresy aktywności, od rana może łącznie przespał 3h ![]() ![]() ![]() Odwiedziła nas dziś położna i na te zaparcia poleciła jeszcze rumianek. Tak jak Elaine wspominała, tylko my będziemy podawać bezpośrednio Frankowi. A jeszcze odnośnie podnoszenia główki jak leży na brzuszku. To normalne i wcale nie oznacza wzmożonego napięcia. I Franuś nakarmiony, przymrużył oko i już nie śpi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
wróciłam na kanapę, bo kapa mnie boli :P dziś na obiad placki ziemniaczane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.