Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 12:45   #1981
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Tylko zastanawia mnie jedno pytałam lekarza ile ma cm a lekarz na to że w takiej ciąży już się nie mierzy ile ma cm tylko można określić wagę? Wam nie mierzą dzieciaczków? Usg mam robione przez brzuch czy to ma jakieś znaczenie?
Mi lekarz w 17 tygodniu też nie zmierzył całego dzieciaczka. Zrobił za to pomiar kostki udowej i z niej też można wyliczyć wiek płodu (2,3 cm kostki dało 16t3, co idealnie pokrywa mi się z OM).
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:04   #1982
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam byłam dziś na wizycie i tak jak podejrzewałam moja dzidzia jest starsza termin miałam na 14.01 a mam na 6.01. I to już 17 tydzień Widziałam maleństwo jak tańcuje tętno 150.
Wspaniale!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Gosia, Ty to jesteś kopalnia wiedzy ciążowo-macierzyńskiej
Ja? No coś tam wiem,ale bez przesady. Jeszcze trochę i wszystkie będziecie obcykane z tematem
Stary 2013-07-19, 13:16   #1983
23Paula23
BAN stały

Dziękuje Wam za odpowiedzi :-* bo jak do tej pory na każdym USG maluszek był mierzony i zastanawiałam się czy to stała reguła co powiedział mój lekarz czy tylko on nie mierzy I kolejna wizyta znów za 2 tygodnie z wynikami badan morfologia, mocz, kreatynina, bialko, cukier i coś tam jeszcze z jednej strony się cieszę że widuje maluszka co 2tygodnie ale z drugiej się zastanawiam czy aby nie za często te wizyty.
Dochodzę do wniosku że mój lekarz uważa kobietę w ciąży za jajko mowie mu dziś że jak odkurzam albo myje podłogę mopem i jestem nachylona to później mnie dół brzucha boli a ten takim obrażonym tonem że kobieta w ciąży to musi odpoczywać jak najwięcej a nie z odkurzaczem latać i jakieś 100razy powtórzył żeby leżeć na lewym boku ale z jednym stwierdzeniem to mnie zszokował mowie mu że po przytulaniu twardnieje mi brzuch ale nie boli i po jakieś chwili przechodzi a on do mnie że seks w ciąży jest niewskazany i że niby wszędzie tak piszą w poradnikach o ciąży no ale jak trzeba to trzeba i w razie twardnienia brzucha żebym sobie no-spe wzięła. A ja szczerze mówiąc dużo czytalam o ciąży i o przytulaniu, konsultowałam to nawet z innym ginekologiem i nigdzie się nie dowiedziałam że seks przy prawidlowo przebiegającej ciąży jest niewskazany, wydaje mi się że ten mój lekarz cos przesadza...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:18   #1984
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Paula moim zdaniem przesada, i to ostro. Wizyty co 2 tygodnie przy prawidłowo przebiegajacej ciąży? Zakaz seksu bez powodów medycznych? Nie podoba mi sie zdecydowanie.
Stary 2013-07-19, 13:28   #1985
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Paula moim zdaniem przesada, i to ostro. Wizyty co 2 tygodnie przy prawidłowo przebiegajacej ciąży? Zakaz seksu bez powodów medycznych? Nie podoba mi sie zdecydowanie.
Tzn on tłumaczy to tym że poprzednia ciąża obumarła w 12tc i liczyłam się z częstszymi wizytami ale myślałam że tylko w 1 trymestrze a później już normalnie co miesiąc. Tym bardziej że wszystkie wyniki mam dobre z dzidzią też wszystko dobrze, żadnych komplikacji tylko 7tc miałam za twarda macice ale tydzień później już zdaniem lekarza "doszła do siebie".
Stary 2013-07-19, 13:39   #1986
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Właśnie dziś dowiedziałam się (w zasadzie to przypomniano mi), że za urodzenie dziecka dostanę kasę od firmy, w której mam ubezpieczenie grupowe w pracy. W moim przypadku to PZU. Wypłacą 1300zł. Przyda się bez wątpienia. Ogólnie firmy ubezpieczeniowe płacą za urodzenie dziecka.
O, muszęsprawdzić czy przy karcie kredytowej w aliorze też jest coś takiego, bo jakieś tam ubezpieczenie płace co miesiąc, poza standardami od utraty pracy i zycia, ale pytanie czy taki bajer w nim jest

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Chwalicie się ubrankami, to i ja Wam coś pokażę Z tym że moje pierwsze rzeczy dla dziecka są z SH (mama się załamała "to mój pierwszy wnuk a Ty mu w ciuchlandzie rzeczy kupujesz?!" :P ) a ja będąc w SH przypadkiem zobaczyłam rzeczy dla dzieciaczków i odciągnąć się nie mogłam po prostu, no... Więc to moje zdobycze Już uprane, jeszcze tylko nie uprasowane, wszystko na 0-3 mc, firma GEGRGE
Rampersy z bluzeczką w kaczuszki, komplet 7 zł
buciki - 4 zł
i mój hit absolutny - polarkowy pajacyk, milutki i grubiutki - zabójcza cena 4 zł :P

Wyszło 15 zł za wszystko, szał po prostu Teraz muszę kupić coś nowego, bo mama padnie na zawał - ona z tych co do SH nie wchodzą
zazdroszczę ludziom, którzy potrafią coś znaleźć w SH, ja muszę mieć towar wyeksponowany, na widoku. Nie lubię szperać i szukać. Używanym ciuchom mówię tak, ale kupuję je w necie, gdzie są zdjęcia z każdej strony

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też tak myślałam, że 62-68 bede kupowac...bo moja mama rodziła duże dzieci, bo dzieci szybko rosną, bo ja i tż jesteśmy wysocy, itd...wiec ja na pewno też tak bede miała... a wcale nie prawda i tym sie nie sugerujcie.

Po pierwsze: tego 68 wcale nie użyłam, bo był za wielki, a Jaś z 4 grudnia jest, wiec cała zima była przed nami.
Po drugie w tym 62 też nie chodził, dopiero po jakichś 3 miesiącach i to już prawie pod koniec zimy, też był za wielki.
Po trzecie, rozmiar 56 jak kupiłam to byłam pewna, że na pewno bedzie za mały, a okazało sie po urodzeniu, że wyglądał w nim jakbym go do jakiegoś worka niebieskiego wsadziła.
Dlatego radze kupic 56, bo nawet jak dzidziuś ma 56cm albo i wiecej to dzieciątko jest na tyle chudziutkie, że wszystko jest na niego za duże.
Potem wsadzicie takiego maluszka do fotelika samochodowego i wam sie dziecko straci, bo takie to maleńkie, a za duży kombinezon dopiero go schowa
Dlatego ja kupie rozmiar 50-56. I tak bede kupowac używki, dlatego 20zł mnie nie zbawi
20 zł to już prawie paka pieluch
ja w moim kombinezonie mogę w razie czego wywinąć mankiety i będą krótsze nogawy i łapcie i wystarczy na dłużej, może nawet na całą zimę

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wiadomo , że dziecko też będzie ciepło ubrane kombinezon + kocyk ale taki to chyba za cienki http://ekids.pl/allegro/Kombinezony%...20blue%202.JPG ?
Ale fajowy zakochałam się w tych 2óch zamkach

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:40   #1987
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Szukałam jakiś czas temu info na ten temat bo też mnie to ciekawi, ale opinie są podzielone - jedni piszą, że tak, inni że nie (DHA pozyskiwane jest z jakiś bakterii, a badania nad toksycznością są dalej prowadzone).

Ja jestem strasznie ostrożna w tej ciąży (mam manię lakierową, z prawie 100 buteleczkami w szafie - to po wielu selekcjach bo byloby znacznie więcej, a od 1,5 miesiąca nie maluję paznokci, żeby nie wdychać, nawet malowania na balkonie się boję, poczekam z tym jeszcze trochę) więc odłożyłam. Może znajdziesz jakiś z informacją że bezpieczny dla kobiet w ciąży?
Ciężko będzie - też szukałam... jakoś naturalnych lakierów nie wymyślili

i też jestem w tym temacie (może za?) ostrożna. mam teraz problem z farbą, bo obiecałam sobie, że poczekam do końca 13 tygodnia i w sumie wg usg wczoraj skończyłam ale dalej się cykam. choć fakt, że jednocześnie liczyłam na koniec objawów a te się dalej nie chcą odczepić... a odrost taki, że strach
Stary 2013-07-19, 13:40   #1988
SunShineDoll
Rozeznanie

Byłam dziś w SH i wydałam całe 11, 50 zł za ciuszki poniżej. Wszystko co kupiłam jest na 0-3 i napisane, że do 5,5 kg więc mam nadzieję, że z raz ponosi . Widziałam też kombinezony tylko żaden nie był w neutralnych kolorach, były albo typowo dla chłopców albo dla dziewczynek TŻ mówił, żebym brała spodenki w myszkę Miky najwyżej jak chłopak to "po chacie" będzie nosił - ale się nie skusiłam .

Co do cen ciuszków to wiadomo, nowe, takie firmy co są modne mają mega drogie. Jeśli ktoś nie ma zamiaru wydawać fortuny na kocyki, pajacyki, ubranka to polecam na prawdę SH, i nie ma co się zrażać, jak w jednym nie znajdziesz. Trzeba lecieć do drugiego. Ja dziś kupowałam po 25 zl za kg. Ciuszki wyszły ok pół kilo a zobacz ile sztuk i wcale nie zniszczone. A jak będę znała płeć dziecka to dopiero poszaleję .

SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:42   #1989
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Witam byłam dziś na wizycie i tak jak podejrzewałam moja dzidzia jest starsza termin miałam na 14.01 a mam na 6.01. I to już 17 tydzień Widziałam maleństwo jak tańcuje tętno 150.

Tylko zastanawia mnie jedno pytałam lekarza ile ma cm a lekarz na to że w takiej ciąży już się nie mierzy ile ma cm tylko można określić wagę? Wam nie mierzą dzieciaczków? Usg mam robione przez brzuch czy to ma jakieś znaczenie?

I jeszcze jedno pytanie czy ktoraś z Was wie co mogą oznaczac skróty : FR,DR,G ? Bo mam je na zdjęciu a nigdzie nie mogę znaleźć co one oznaczają.
na tej stronie:

http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php

są wytłumaczone różne terminy i kalkulatory, żeby sobie wszystko samodzielnie powyliczać
Stary 2013-07-19, 13:43   #1990
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
wydaje mi się że ten mój lekarz cos przesadza...

Też myślę,że przesadza. Ciąża to nie choroba.

Ja generalnie żyję praktycznie tak samo jak przed ciążą. Normalnie sprzątam,zakupy robię,noszę synka i o zgrozo uprawiam seks
Stary 2013-07-19, 13:47   #1991
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Gosia, Ty to jesteś kopalnia wiedzy ciążowo-macierzyńskiej

mnie też te wydatki przerażają, no ale co zrobić, dzidziuś musi mieć wszystko, co trzeba.
dokładnie! raczej nie wyobrażam sobie, żeby miał nie mieć zapasowych kocyków, butelek i takich innych... szczególnie jak się wda we mnie, to ubrań na zmianę potrzebuję ogromną ilość (co mi mama ciągle wypomina). ale fakt, że jak planowałam maleństwo to nawet się nie zastanawiałam ile różnych rzeczy będzie potrzebnych i za jaką kasę...

ale fakt, można liczyć na allegro (i tym samym przyłączam się również do peanów na cześć Gosi, bo jużmnie lekka panika brała )

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Dziękuje Wam za odpowiedzi :-* bo jak do tej pory na każdym USG maluszek był mierzony i zastanawiałam się czy to stała reguła co powiedział mój lekarz czy tylko on nie mierzy I kolejna wizyta znów za 2 tygodnie z wynikami badan morfologia, mocz, kreatynina, bialko, cukier i coś tam jeszcze z jednej strony się cieszę że widuje maluszka co 2tygodnie ale z drugiej się zastanawiam czy aby nie za często te wizyty.
Dochodzę do wniosku że mój lekarz uważa kobietę w ciąży za jajko mowie mu dziś że jak odkurzam albo myje podłogę mopem i jestem nachylona to później mnie dół brzucha boli a ten takim obrażonym tonem że kobieta w ciąży to musi odpoczywać jak najwięcej a nie z odkurzaczem latać i jakieś 100razy powtórzył żeby leżeć na lewym boku ale z jednym stwierdzeniem to mnie zszokował mowie mu że po przytulaniu twardnieje mi brzuch ale nie boli i po jakieś chwili przechodzi a on do mnie że seks w ciąży jest niewskazany i że niby wszędzie tak piszą w poradnikach o ciąży no ale jak trzeba to trzeba i w razie twardnienia brzucha żebym sobie no-spe wzięła. A ja szczerze mówiąc dużo czytalam o ciąży i o przytulaniu, konsultowałam to nawet z innym ginekologiem i nigdzie się nie dowiedziałam że seks przy prawidlowo przebiegającej ciąży jest niewskazany, wydaje mi się że ten mój lekarz cos przesadza...
pewnie że przesadza! a ile ma lat? może po prostu nie jest do końca na czasie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 13:48   #1992
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Byłam dziś w SH i wydałam całe 11, 50 zł za ciuszki poniżej. Wszystko co kupiłam jest na 0-3 i napisane, że do 5,5 kg więc mam nadzieję, że z raz ponosi . Widziałam też kombinezony tylko żaden nie był w neutralnych kolorach, były albo typowo dla chłopców albo dla dziewczynek TŻ mówił, żebym brała spodenki w myszkę Miky najwyżej jak chłopak to "po chacie" będzie nosił - ale się nie skusiłam .

Co do cen ciuszków to wiadomo, nowe, takie firmy co są modne mają mega drogie. Jeśli ktoś nie ma zamiaru wydawać fortuny na kocyki, pajacyki, ubranka to polecam na prawdę SH, i nie ma co się zrażać, jak w jednym nie znajdziesz. Trzeba lecieć do drugiego. Ja dziś kupowałam po 25 zl za kg. Ciuszki wyszły ok pół kilo a zobacz ile sztuk i wcale nie zniszczone. A jak będę znała płeć dziecka to dopiero poszaleję .

No i super. Ja też lubię zakupy w lumpkach (u nas zwie się to charity shop )
Stary 2013-07-19, 13:50   #1993
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

ale ładne przywracasz mi wiarę w to, że nie zbankrutuję ale jeszcze poczekam... może choć do połówkowego?
Stary 2013-07-19, 13:51   #1994
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
na tej stronie:

http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php

są wytłumaczone różne terminy i kalkulatory, żeby sobie wszystko samodzielnie powyliczać
Ech no właśnie tam sprawdzałam zawsze :P Ale te oznaczenia są jakieś dziwne :P a najwyżej podjadę jak będę przy okazji i zapytam położna ona chyba powinna wiedzieć ?
Stary 2013-07-19, 13:56   #1995
senira666
Zakorzenienie

Ja też mam ambitny plan z zakupami poczekać do 20 tyg. poki co to od czasu do czasu jak w sklepie jestem to sie rozejrze podotykam ale ni kupuje jeszcze
Ale za to kupiłam sobie oliwke na rozstępy tą rossmanową (z naklejką wizazu tak przy okazji) i płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciązy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 13:58   #1996
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko będzie - też szukałam... jakoś naturalnych lakierów nie wymyślili

i też jestem w tym temacie (może za?) ostrożna. mam teraz problem z farbą, bo obiecałam sobie, że poczekam do końca 13 tygodnia i w sumie wg usg wczoraj skończyłam ale dalej się cykam. choć fakt, że jednocześnie liczyłam na koniec objawów a te się dalej nie chcą odczepić... a odrost taki, że strach
ja zaszłam będąc pod opieką Invicty, tamtejsi lekarze chyba z założenia dmuchają na zimne zatem zostałam poinformowana, że od malowania paznokci i farbowani włosów w 1 trymestrze lepiej się powstrzymać. podeszłam do tego z dystansem, ale:
- co do lakieru do paznokci przekonało mnie to, że jak otworzyłam buteleczkę to mnie odrzuciło od tego smrodu. uważam, że skoro organizm się broni to może coś w tym być
- z siwuchami nie miałam zamiaru chodzić aż tyle czasu więc zafarbowałam czachę u fryzjerki farbą bez amoniaku (to co szkodliwe w farbach to właśnie wdychanie amoniaku)

Paula, też uważam, że Twój lekarz przesadza. mój podkreślał, że życie intymne jest dozwolone i żeby mi nie przyszło do głowy rezygnować. szkoda, że zadecydowały za mnie hormony teraz mnie tak nosi, że wiecznie jestem wściekła na tżta i co za tym idzie nie chce mi się przytulać w sumie to by się chciało, ale jakoś nerwy silniejsze

Przepisałam termin połówkowego na 6.09 to będzie 21t5d (22t3d z usg). Ile to czekania

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:58   #1997
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn on tłumaczy to tym że poprzednia ciąża obumarła w 12tc i liczyłam się z częstszymi wizytami ale myślałam że tylko w 1 trymestrze a później już normalnie co miesiąc. Tym bardziej że wszystkie wyniki mam dobre z dzidzią też wszystko dobrze, żadnych komplikacji tylko 7tc miałam za twarda macice ale tydzień później już zdaniem lekarza "doszła do siebie".
Większość poronien w 1 trymestrze wynika z wad zarodka/płodu. Moim zdaniem, gdybyś poronila w 2 trymestrze to może chuchanie na zimne miałoby sens. Ale tak?
Stary 2013-07-19, 13:58   #1998
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Też myślę,że przesadza. Ciąża to nie choroba.

Ja generalnie żyję praktycznie tak samo jak przed ciążą. Normalnie sprzątam,zakupy robię,noszę synka i o zgrozo uprawiam seks
Ja też tak żyje tzn wiadomo nie przesadzam ale dziś normalnie poczułam się jak jakaś nienormalna jak zaczął mi tak gadać z takimi pretensjami

Cytat:
dokładnie! raczej nie wyobrażam sobie, żeby miał nie mieć zapasowych kocyków, butelek i takich innych... szczególnie jak się wda we mnie, to ubrań na zmianę potrzebuję ogromną ilość (co mi mama ciągle wypomina). ale fakt, że jak planowałam maleństwo to nawet się nie zastanawiałam ile różnych rzeczy będzie potrzebnych i za jaką kasę...

ale fakt, można liczyć na allegro (i tym samym przyłączam się również do peanów na cześć Gosi, bo jużmnie lekka panika brała )

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

pewnie że przesadza! a ile ma lat? może po prostu nie jest do końca na czasie?
No właśnie dość sporo dlatego nasłuchałam się opinii jaki to dobry fachowiec może i dobry ale przesadza Wyobraźcie sobie że on mi dziś chciał wcisnąć L4 tak ot bez powodu ja go oczywiście nie potrzebuje bo nie pracuje już a ten że bardzo dobrze bo kobiety w ciąży nie powinny pracować normalnie szok heh ale chyba lepiej że przesadza w te stronę niż jak mój poprzedni lekarz wszystko bagatelizuje
Stary 2013-07-19, 14:02   #1999
gosia261282
Gang Iren

Ja z zakupami czekam aż poznam płeć (mam nadzieję,że na połówkowym się dowiem). Jeśli chłopiec to tylko kombinezon mam do kupienia i może coś tam jeszcze zimowego,bo po Eryku mam wszystko. Jeśli dziewczynka to będzie to co lubię najbardziej; zakupy!!!
Będę szaleć na świątecznych wyprzedażach i w staff shopie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:04   #2000
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=kilianna;41863672]Cześć dziewczyny!

Witam się po dłuższej nieobceności, która była spowodowana licznymi zawirowaniami w moim życiu po półpaścu dopadła mnie angina ropna masakra.
już jestem zdrowa, łykam wit. C, jem dużo warzyw i owoców, oby mi się już nic nie przyplątało. Kończe pomału 13 tydzien, a już bym chciala,zeby to był 9 miesiąc, też tak macie? Ja caly czas sie martwie i boje, czy z dzidzią wszystko będzie ok i pragnęłabym już mieć malucha przy sobie całego i zdrowego.

A jakie mialas objawy polpasca ? Bo moja koleżanka miała na plecach takie krótki i też jak była w ciąży to rąk podejrzewali. Jakie leczenie mialas zalecane? To zakaźne podobno...współczucia

Padlam po obiedzie wyczyscilam dwa chodniki i mam remont instalacji hydraulicznej...bałagan w całym domu...brak wody...kąpiel z konewki dziś bo na 17 mam wizytę u lekarza...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:21   #2001
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ech no właśnie tam sprawdzałam zawsze :P Ale te oznaczenia są jakieś dziwne :P a najwyżej podjadę jak będę przy okazji i zapytam położna ona chyba powinna wiedzieć ?
a, no fakt- tych nie ma a w którym miejscu je masz (w sensie czego dotyczą), może po tym rozszyfrujemy? a w ogóle po polsku masz tam opisy?
Stary 2013-07-19, 14:33   #2002
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie czy ktoraś z Was wie co mogą oznaczac skróty : FR,DR,G ? Bo mam je na zdjęciu a nigdzie nie mogę znaleźć co one oznaczają.
Ustawienia maszyny w momencie robienia zdjęcia podobno. Ale głowy nie dam.
Stary 2013-07-19, 14:37   #2003
23Paula23
BAN stały

Cytat:
a, no fakt- tych nie ma a w którym miejscu je masz (w sensie czego dotyczą), może po tym rozszyfrujemy? a w ogóle po polsku masz tam opisy?
Wrzucę zdjęcie chyba tak będzie najlepiej, wcześniej w tym miejscu (po prawej u góry) miałam zawsze CRL i tc ciąży a teraz nie wiem Wybacz nie są one w świetnej jakości bo w chwili obecnej nie za bardzo mam jak zrobić lepsze zdjęcie zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg (1).jpg (63,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg (2).jpg (52,6 KB, 15 załadowań)

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 15:08   #2004
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
A jakie mialas objawy ? Bo moja koleżanka miała na plecach takie krótki i też jak była w ciąży to rąk podejrzewali. Jakie leczenie mialas zalecane? To zakaźne podobno...współczucia

Padlam po obiedzie wyczyscilam dwa chodniki i mam remont instalacji hydraulicznej...bałagan w całym domu...brak wody...kąpiel z konewki dziś bo na 17 mam wizytę u lekarza...
tak to bardzo zakaźne, więc leżałam w domu plackiem i nie wychodziłam z domu

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2013-08-01 o 21:35
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:24   #2005
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
tak to bardzo zakaźne, więc 2 tyg leżałam w domu plackiem i nie wychodziłam z domu, ja sie zarazilam od baby z mojej pracy, która chodzila z półpaścem do pracy. U mnie objawiło sie to czerwonymi krostkami na plecach które bolały i swędziały. Co podejrzewali u Twojej koleżanki?
Masakra! Jak można chodzić z czymś takim do pracy ;/;/;/

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

W ogóle, dziewczyny chodzicie może na basen? Gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży podczas wizyt na basenie, powinny mieć zaaplikowany tampon. Hm...?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:42   #2006
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
W ogóle, dziewczyny chodzicie może na basen? Gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży podczas wizyt na basenie, powinny mieć zaaplikowany tampon. Hm...?
ja pływam 2 razy w tygodniu.
absolutnie żadnych tamponów nie stosuj - to jest mit. ponoć pływaczki podczas infekcji wkładają tampon posmarowany maścią clotri czy podobną, ale robią to tylko po to żeby nie pogarszać sytuacji.
używając tamponu możesz sobie tylko zniszczyć florę bakteryjną czyli zaszkodzić.

pytałam dwóch lekarzy co robić, żeby na basenie było bezpiecznie:
- pierwszy powiedział, żeby w miarę możliwości wybierać baseny ozonowane a nie chlorowane i nie siedzieć w jacuzzi (ciepła woda=więcej bakterii). poza tym polecił mieć w lodówce nystycynę (szybka reakcja w razie infekcji)
- drugi lekarz powiedział, żeby po każdym pływaniu stosować lactovaginal czy coś podobnego. moim zdaniem bez sensu, ja raz na dwa tygodnie stosuję zapobiegawczo

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:43   #2007
Cicici
Rozeznanie

dziewczyny z De : Macie juz polozna? Bo ja jestem w 17 tyg i nie mam a zapomnialam sie lekarza zapytac jak tu jest i jestem w kropce, nawet nie wiem czy to trzeba, a jak trzeba to gdzie jej szukac :/
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 15:55   #2008
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny tak mnie głowa boli , że nie mogę wytrzymać czy mogę wziąć apap ?
Stary 2013-07-19, 15:58   #2009
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Masakra! Jak można chodzić z czymś takim do pracy ;/;/;/

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Mi doktorek powiedział, że mogę. Basen w naszej miejscowości jest kryty i co dla mnie bardzo ważne woda nie jest chlorowana tylko jonizowana Nie wytrzymałabym w pomieszczeniu śmierdzącym chlorem (mój żołądek lubi się jeszcze od czasu do czasu wywrócić na drugą stronę)
I fakt powiedział mi o tamponach z probiotykiem, ale że to dla mojego zdrowia, żeby czegoś nie złapać. Kiedyś przed ciążą miałam jakieś paskudztwo i nie chciałabym tego powtarzać...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:01   #2010
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super, że wszystko OK i dzidziuś rośnie zdrowo skoro nie mierzą to ile waży Twój mały ludzik?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości