![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Śmieszne pomyłki telefoniczne
przypominaja mi sie tylko dwie sytuacje
na poczatku jak zmienilismy nr na stacjonarnym ciagle ktos dzwonil i pytal czy to Pepsi. Pewnego dnia dzwoni telefon: Ja:Słucham? Ktoś: Dzien dobry, czy to Pepsi? Ja: yyyy.. nie kurde Fanta! i sie rozłączyłam... jeszcze jak byłam mała mialam faze na odbieranie telefonu. Zawsze jak telefon dzwonil dostawalam zrywu zeby tylko pierwsza odebrac. No i tata kiedys czekal na telefon od jakiegos waznego goscia z firmy. A ze telefon zadzwonil w tym czasie, kiedy tata był w wc, rezolutna Gosia poleciala odebrac telefon. Rozmowa wygladala mniej wiecej tak: Koles: Dzien dobry, z tej strony pan xxx, czy moge rozmawiac z tata? Ja: Nie? K: ![]() J: tata własnie robi kupe ![]() K: aha...no to moze ja pozniej zadzwonie. J: dobra. i tu sie rozlaczylam
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Parę lat temu dzwoniłam do kumpla na stacjonarny. Zawsze lubiliśmy się powygłupiać, więc i tym razem jak usłyszałam go w słuchawce zaczęłam przedstawienie.
on: słucham? ja: Czeeeeść, co taaam? - zagadnęłąm, seksownie modelując głos on: eeee... a kto mówi? ja: No co tyyyy... skarbie, nie poznajesz mnie? - nadal kokieteryjnie on (konspiracyjnym szeptem): yyyy, Krystyna....?? wiesz... za bardzo nie mogę teraz bo żona w pokoju siedzi...zadzwonię do ciebie na komórkę... I w tym momencie uświadomiłam sobie, że a) to nie kumpel odebrał, tylko jego ojciec, b) prawdopodobnie jego ojciec ma romas ![]() Nie namyślając się długo rzuciłam słuchawką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
O mamo, swego czasu miałam z przyjaciółką i jej siostrą fazę na wydzwanianie do ich własnej babci
![]() Babcia:Halo? My:Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Jesteśmy siostrami zakonnymi z Radia Maryja. B:Pochwalony... M:Ma pani niewiarygodne szczęście! Jeśli powie nam pani ładnie Modlitwę Pańską, wygra Pani kosz kosmetyków! B:eee...?? M:Proszę zacząć...Ojcze nasz.. B:...Któryś jest w niebie... (Modlitwa ![]() M:Gratulacje! Kosmetyki przyjdą do pani w najbliższym czasie! Szczęść Boże! B:..?? ![]() ![]() Ostatnio moja mama odbiera telefon: S: Dzieńdobry, czy mogę rozmawiać z tatą?? (Dzwonił znajomy rodziców i pomylił ją ze mną ![]() M:Tak już podaję (podaje telefon tacie) S:O stary, ale ta Twoja córka ma podobny głos do Gosi! (tata zczaił, że S. się pomylił i nie wyprowadzał go z błędu) T:Nooo...córa rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
A kiedyś przyjaciółka opowiadała mi jak dzwoniła do jednej dziewczyny, odebrał brat tej dziewczyny i tak :
-Słucham? -Dzień dobry, mówi X.Y., czy mogę prosić Anię do telefonu? - A proś -To mogę rozmawiać z Anią? -Możesz W końcu sie dziewczyna wkurzyła i przeszła się do Anki do domu ![]() Nie ma to jak wredne rodzenstwo ![]() ![]()
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
moja kumpela kupiła sobie komórkę, podała mi nr na gg i miałam jej puścić dzynka. a ja zle przepisałam numer, pomyliłam jedną cyfrę, puszczam sygnała, a ona nie odpowiada. W końcu się wkurzyłami dzwonię.
ktoś: halo [taki dziwny głos] ja: E. to ty? ktoś: nie ja: a kto ty? ktoś: polak mały [z takim entuzjazmem powiedziane] ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
a jeszcze mi sie przypomniało ^^ dzwoni telefon to odbieram, a że łepek jeszcze byłam, że to sie mnie pytają o tate. to mówie, że taty nie ma. na co ten ktoś co dzwoni mówi: "a ty jesteś jego synem?"
"nie, córką..." depresja na 3 dni i wstyd odzywania się z powodu męskiego głosu. ^^ nie wiem kto to był, ale go nienawidze =P
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Cudowny watek dziewczyny
![]() Do mnie kiedys dzwonił jakis gościu z Brazylii i chciał rozmawiac z Davidem, rozmowy dokładnie nie pamiętam bo to dawno było. Cały czas do mnie dzwonią z pewnej firmy i prosza Maćka - (f)Dzien dobry jest Maciek? - (Ja)To pomyłka -(f) A może go Pani poprosic? - (Ja)Nie, to pomyłka jakaś - (f)Niech się go Pani spyta czy te projekty są gotowe i czy mozna je juz wysłac? - (Ja)Dobrze spytam się ![]() Wredna jestem ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Kiedyś zadzwonił telefon tak około 2.00 w nocy, odbiera mama (M-mama, K-ktos):
M -Halo K -Dobry wieczór XY z tej strony M - Ale z której strony ?? K-?? Innym razem znowu ktos dzwonił w końcu mama odebrała: K - dzien dobry M- dzien dobry K- czy jest u pani prąd? M (zapala światło żeby sprawdzić czy jest)- tak, jest K- to poprosze go do telefonu M-??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj mialam dziwna rozmowe.. od jakeigos czasu puszczał mi sygnały jakis numer.. pytam sie kim jest a on "Twoim wielbicielem złotko" eee..dobra..dzwoni i pyta sie czemu nie mam jego nr,ze napewno mam na imie Kasia (chcialam zauwazyc ze ochrzcili mnie na Marte
![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Na początku- przez telefon mam niemal identyczny głos jak mama
![]() 1) Swego czasu namiętnie dzwonił do mnie kolega z liceum (ale przestał po tym jak dowiedział się, że się z kimś spotykam ![]() Telefon odbiera mama: Mama: Słucham? Rozmówca: Hello, my sweet dancing queen, my little... Mama: Już daję Agnieszkę... 2) LO. Leżę w domu chora. Dzwoni telefon. Odbiera mama: Rozmówca śpiewając: Adenozynotrójfosforan- jak to trudno powiedzieć... Mama: Eee... to ja dam Agnieszkę.... (dzwoniły koleżanki w czasie przerwy żeby zapytać jak się czuję...) 3) Telefon odbieram ja: Rozmówca: Dzień dobly- mogę lozmawiać z wujkiem? Ja: Ale tutaj nie ma Twojego wujka. Rozmówca: Ale ja chciałem z wujkiem lozmawiać. Ja: Ale tutaj nie mieszka Twój wujek- pomyłka. Odłożyłam słuchawkę. Po chwili znowu telefon Ja: Słucham? Rozmówca: Czy to mieszkanie Państwa ... ? Ja: Tak. Rozmówca: ... z tej strony (mój wujek). Dlaczego mówisz Bartkowi (jego 3- letni syn), że to pomyłka... Nie skojarzyłam, że mamy takiego małego Żuka w rodzinie i stwierdziłam, że jego wujek (mój tata) tu nie mieszka- i się spłakało dzieciątko ![]() ![]() 4) Odbieram ja: Rozmówca: Dzień dobry. Dzwonię do Pani w bardzo nietypowej sprawie... Ja: Wujek? Rozmówca: Jaki wujek? Dzwonię do Pani w bardzo nietypowej sprawie... Ja: Wujek- ok. Słucham. Rozmówca: Ale ja dzwonię w bardzo nietypowej sprawie... Ja: To nie jest śmieszne... Rozmówca: Ale ja dzwonię w bardzo nietypowej sprawie do Pani... Ja: To proszę dalej dzwonić. I odłożyłam słuchawkę ![]() + Tradycyjne mylenie mojej osoby z mamą szczególnie przez ciotki, które wypluwają tysiąc słów na minutę, a ja czekam aż któraś nabierze powietrza i szybko mówię "to ja dam mamę" ![]()
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Z mamą to rzeczwiście u mnie jest to nagminne. Ostatnio nawet mój tata Nas pomylił. Było to tak:
M: Tak, słucham? T: No cześć, daj mamę. M: No co chcesz kochanie... T: Yyyy, nie poznałem Cię... Żeby własny mąż własnej żony nie poznał... Z racji tego, ze wyświetla mi się numer osoby dzwoniącej i kiedy wiem, kto dzwoni różnie odbieram telefon. W stylu: "Rezydencja Państwa X", i takie różne takie.... a niby już taka stara jestem a nadal się tak bawię... To nie była rozmowa telefoniczna tylko sms. Chłopak przysłał mi sms, że mnie bardzo kocha i w ogóle bardzo sympatyczne wyznanie to było, ale na koncu było Ewo... a ja mam na imię Daria. Z racji tego, że to wyznanie było naprawdę świetne, odpisałam, że pomylił się i lepiej będzie jak tego sms dostanie ta dziewczyna, którą kocha. Odpisał mi, że daria to bardzo ładne imię i podziekował, że napisałam, ze sie pomylił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się jeszcze jedno zdarzenie.
Mój brat kiedy do mnie dzwoni na komórkę wyświetla mi się jak numer zastrzeżony. Pewnego dnia dzwoni telefon. Patrzę kto- "numer zastrzeżony". Odbieram i mówię: "No co tam? Czego chcesz?" Chwila ciszy, po czym słyszę" Dzień dobry... mówi ... czy ja rozmawiam z Panią ... Ja dzwonię z gazety i będę pisać artykuł i chciałabym zapytać czy mogłaby Pani odpowiedzieć mi na kilka pytań i przesłać na maila kilka zdjęć..." Porażka ![]()
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Np:dzwoni babka nawija,nawija,mi jakoś głupio przerwać rozmowe,dobra kończy ja mówie aha rozumiem już daje mame do telefonu. ![]() Albo dzwoni moj brat na komorke mamy(ona zajeta cos tam robi) z jakąs sprawą i mówi mama coś coś tam,a ja yyyy B mówi,poczekaj dam Ci mame. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rewelacyjny wątek!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniała mi się moja (całkiem niedawna) dziwna rozmowa telefoniczna. Był niedzielny wieczór, wracałam na stancję z bagażami, zatrzymałam się przed przejazdem kolejowym bo akurat jechał pociąg i zadzwonił jakiś koleś.
(J)a: Tak, słucham? (K)oleś: xbayekvbaw [Prawdopodobnie miał wadę wymowy i gadał z prędkością 1000 słów/min.] J: SŁUCHAM? K: zaoiuyaxna J: Przepraszam ale nic nie słyszę. [Pociąg jechał ![]() Rozłączył się. Za chwilę znowu telefon, ten sam koleś. J: Słucham? K: laksldyigknm J: Nie rozumiem. K: zaxuyscbn SIOSTRA? [Koleś się spiął i wreszcie wydusił coś, co można było zrozumieć.] J: Ale ja nie jestem pana siostrą. To pomyłka. K: No co ty siostra? [Albo coś w tym stylu, strasznie bełkotał.] J: Przepraszam ale to naprawdę pomyłka. I się rozłączył. Więcej już nie dzwonił ![]() Moja siostra dostała kiedyś SMSa o dziwnej treści, coś w stylu: "dziękuję za telewizor, sprawuje się świetnie". Sikałyśmy ze śmiechu ![]() Kiedyś dzwonił do mnie Tomasz Kammel ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
KWC
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.