Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 17:21   #211
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Neni pokaz jaki masz, daj linka.
bo ja wlasnie cos szukam takiego na dluzszy okres

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:23   #212
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
madi
no to czekamy szczesciaro!!!
oby mnie mały teraz w ciula nie zrobił...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:26   #213
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni pokaz jaki masz, daj linka.
bo ja wlasnie cos szukam takiego na dluzszy okres
Mam dokładnie ten:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=158&next=1
http://www.youtube.com/watch?v=964LbjpyqDs

Jest jeszcze taki:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=159&next=1

Bardzo podobny wizualnie, ale z tego, co się orientuję to on ma tylko jedną pozycję-taką jak na foto, a jedyny bajer to to, że może się bujać lub być w pozycji stabilnej.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-19 o 17:28
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:26   #214
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

madi bedzie dobrze, jestes blizej niz dalej!!!!

jakierka

spytalam o tą żółtaczkę dziewczyny z angielskiego forum i mam 3 odpowiedzi:
odp 1. powiedzieli ze dziecko ma zoltaczke, nic nie zrobili, do domu wyslali
odp 2. Nic z tym nie robią jedynie położna powiedziała,żebym na słońce wychodziła z młodą
odp 3. Moje dziecko trochę pod lampami lezało, drugiego nie chciano do domu tego samego dnia wypuścić, bo miało lekką zółtaczkę i trzeba bylo poziom cukru u dziecka sprawdzić

Stary 2013-07-19, 17:30   #215
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Właściwie to wszystko zaczęło się od poniedziałkowego ktg (8.07).. tak tak.. wygląda na to, że to już zaczyna być regułą. Tym bardziej, ze z Anulką jeszcze rozmawiałyśmy rano, ze wcale nam się na to ktg nie chce iść, bo i tak pewnie nic z tego nie będzie.

U mnie właściwie też się nie zapowiadało jakoś z akcją, bo na ktg wyszedł tylko jeden skurcz porzadniejszy pod sam koniec. Gin zrobił mi jeszcze usg i posadził na samolocie.. oj uwielbiam sprawdzanie rozwarcia.. bo zastanawiam się, czy mam wyskoczyć z tego fotela czy nie Bada bada.. i nagle pyta, czy mam ze sobą torbę do porodu... Zonk Pytam:" czy powinnam mieć?" Akurat tym razem mąż nie mógł ze mną jechać i byłam z przyjacielem. Cisza..... zaczęłam się juz denerwować, co i jak.. i czekam aż coś powie. "Pani Marto....proponuję zatem pojechać do domu, wziąć ciepły prysznic, zobaczyć czy skurcze nieregularne będą się powtarzać i pojechać jeszcze dzisiaj do szpitala. Niech oni ocenią, czy zostanie pani u nich czy nie. Bo bezsensu potem po nocach jeździć:P Rozwarcie na 2 palce, wszystko gotowe do porodu". No ok. To wróciłam do domu, wzięłam ciepły prysznic, zrobiłam obiad.. mąż wrócił, zasiadł do fify.. a mi się zaczęły skurcze... ale uparłam się, że o 20tej jeszcze Grimma obejrzę) po 21 pojechaliśmy do szpitala, na ktg niiiiiiiiic nie wyszło, skurcze się rozeszły, usg ok...rozwracie na 2 palce.. nic się nie dzieje. To stwierdziłam że wracam do domu. Lekarz mi tylko powiedział, że może być tak że w nocy wrócę albo jutro.

Wróciłam wkurzona na maksa.. zirytowana itd. Wypiłam Bavarię (a co!:P) i poszliśmy ok pólnocy spać. Przed 1 obudziły mnie skurcze.. wziełam dwie nospy i poszłam dalej spać.. zła że znowu przepowiadacze. Ale te nospy nic nie podziałały i znowu zaczełam się budzić co 15 min na skurcze.... w końcu ok 3 poszłam pod prysznic... nie wiem ile tam siedziałam ale skurcze nie zniknęły, więc ledwo co wyszłam z wanny.. co 5 min.. obudziłam męża i znów do szpitala. Pani na mój widok się uśmiechnęła. mówi, że razem ze mną wcześniej przyjechała też laska i wróciła do domu, i godzinę temu pojawiła się znowu i na porodówkę wioo! Rozwarcie na 2,5 palca wypisała papierki i ja też wio na porodówkę. Nawet pod ktg nie podłączyła.

Sala porodowa super wg mnie. Wręczyliśmy dokumenty z badaniami i moim planem porodu. podłaczyli pod ktg, położna omówiła ze mną plan porodu. Powiedziała, że chwilę muszę poleżeć, a potem piłka prysznic co będę chciała Skurcze co 7-5 min więc nie było jakiegoś szału. Potem skakanie na piłce.. a skurcze coraz silniejsze.. zaczęłam wymiotować, mąż skakał z wodą, workiem i mokrą szmatką - sama bym tego nie ogarnęła.. nagle stwierdziłam, że muszę do łazienki.. na dwójkę. Zapytałam studentki którędy droga i wioo.. ładnie sie załatwiłam, wróciliśmy na salę.. studentka pyta czy czuje parcie na kupę.. a ja "przed chwilą byłam własnie w tym temacie w łazience". hihi.. to kazały mi się położyć, sprawdza rozwarcia i do położnej " już 4 palce?", położna spojrzała, sprawdziła i tekst " już pełne rozwarcie, będziemy przeć". Poinstruowała mnie co i jak. Nie powiem, ze nie bolało, ale wolalalam to niż wcześniejsze skurcze.. Poszło w miarę szybko, w pewnym momencie miałam kryzys, ale usłyszałam męża " Jeszcze troszkę Martuś, już go widać, jeszcze troszkę!" co mnie zmobilizowało i zaraz Igorek był z nami. Łożysko to była sekunda. Mały trafił mi na brzuszek, nie mogłam uwierzyc, że juz jest z nami, mąż płakał.. Podczas szycia mały był cały czas u mnie na brzuszku. Dostał 10 w skali Apgar. Potem mi go na chwilkę zabrali, przenieśli do sali adaptacyjnej i tam sobie w trójkę siedzieliśmy ok 2 godzin. Położna pomogła mi przystawić do piersi, sprawdzała macicę itp...

generalnie 3:50 przyjęcie do szpitala, a o 6 30 nasz synek był z nami.
Piękny opis!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Ale mnie tz wku...ł, normalnie ze złości chyba zaraz urodzę
Poszedł po pracy na piwo z kolegami, obiecał, ze więcej niż 2 nie wypije i teraz niedawno przyszedł lekko pijany od razu widać, ze więcej niż 2 piwa wypił, ja myślę, ze nawet wódkę pił poszedł teraz spać i jak tu takiemu ufać i liczyć na niego, a jeszcze mu dzwoniłam i mówiłam, że mnie brzuch boli. Przykro mi jak cholera bo dzisiaj są jego urodziny, mieliśmy gdzieś iść razem a tu takie rzeczy
Tom pewnie z okazji urodzin koledzy namówili i świętował,szkoda tylko,że bez Ciebie.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mela, to co...ja mam zielone światło!!!
Pessar zdjęty!!!! nie było to fest przyjemne,ale momencik i już dziada nie ma!
Rozwarcie-3-4 cm ale mam nie panikować...i powiedziec w szptalu, ze miałam krązek i tak sie utrzymuje...ale jakby się cos działo to jechac na IP!

Młody waży ok 3200 nie mógł go zmierzyc do konca bo główka za nisko była a nie chciał sie przekręcić, mówi, ze daje ok 3500 max...nie będzie dzieckiem 4 kg uffff
Przytulanek mam nie stosować buuu bo juz wsio jest ładnie przetkane a w razie wu po co jakies bakterie...
Tak, że .....tego...ja już mogę rodzić!!!

Oby 21 w ur męża...Mela lecimyyyyy!!!!!!!!!!!!!!! !
za super wieści i życzę łatwego i szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ja tez mam używany, który pożyczyła mi koleżanka i wszystko moge wyparzyć oprócz elektronicznego mechanizmy, który nie ma styku z moim mlekiem.
ja też mam używany i jakoś mnie to nie przeraża,wysterylizuję i będzie git

Cytat:
laski patrzcie jaki mam cudowny obiadek))
czasami mi sie chce:P
Wygląda smacznie
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:30   #216
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
oby mnie mały teraz w ciula nie zrobił...
Oby Twój był łaskawszy, bo mój mnie w ciula robi od 3 tygodni
Stary 2013-07-19, 17:31   #217
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

To co, może jutro porodzik?
Akurat 20.07. i w 20 części

jutro no ok może być, w imieniny babci ale obiecałam 21 w urodziny męża

Cytat:
laski patrzcie jaki mam cudowny obiadek))
czasami mi sie chce:P

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 17:36   #218
lachryma
Zakorzenienie

madi, no to pięknie, tylko rodzić

ja ciągle jem, ciągle mi się gęba rusza
Stary 2013-07-19, 17:39   #219
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Właściwie to wszystko zaczęło się od poniedziałkowego ktg (8.07).. tak tak.. wygląda na to, że to już zaczyna być regułą. Tym bardziej, ze z Anulką jeszcze rozmawiałyśmy rano, ze wcale nam się na to ktg nie chce iść, bo i tak pewnie nic z tego nie będzie.
Ty weź nie strasz bo ja jutro ide na szpitalne ktg
Ogólnie czuję się strasznie osłabiona, jeść mi się nie chce a przed chwilą trochę mnie przeczyściło...:/ Na tyle mi słabo że czuję jakbym omdleć miała, taki chodzący trup któraś też tak ma?

A wgl myślicie dziewczyny że jak ktg robi mi położna to udało by mi się ją poprosić o badanie na koziołku jak to tam w środku wygląda, czy coś się ruszyło?Czy raczej nie mam szans na to...?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:49   #220
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ty weź nie strasz bo ja jutro ide na szpitalne ktg
Ogólnie czuję się strasznie osłabiona, jeść mi się nie chce a przed chwilą trochę mnie przeczyściło...:/ Na tyle mi słabo że czuję jakbym omdleć miała, taki chodzący trup któraś też tak ma?

A wgl myślicie dziewczyny że jak ktg robi mi położna to udało by mi się ją poprosić o badanie na koziołku jak to tam w środku wygląda, czy coś się ruszyło?Czy raczej nie mam szans na to...?
zapytać zawsze możesz, ale wątpię by położna Ci chciała robić badanie na samolociku...

28.07.2013r.
Stary 2013-07-19, 17:50   #221
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

jakierka

spytalam o tą żółtaczkę dziewczyny z angielskiego forum i mam 3 odpowiedzi:
odp 1. powiedzieli ze dziecko ma zoltaczke, nic nie zrobili, do domu wyslali
odp 2. Nic z tym nie robią jedynie położna powiedziała,żebym na słońce wychodziła z młodą
odp 3. Moje dziecko trochę pod lampami lezało, drugiego nie chciano do domu tego samego dnia wypuścić, bo miało lekką zółtaczkę i trzeba bylo poziom cukru u dziecka sprawdzić
Dzieki! W sumie tak tez myslalam
To samo mi polozna powiedziala o witD, zeby nie podawac a tylko wystawiac dziecko na slonce czasami. Ty bedziesz podawac witD?
Stary 2013-07-19, 17:59   #222
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzieki! W sumie tak tez myslalam
To samo mi polozna powiedziala o witD, zeby nie podawac a tylko wystawiac dziecko na slonce czasami. Ty bedziesz podawac witD?
jejku nie wiem.
a jak na slonce wystawiac to musze dobry krem z filtrem kupic.
i w sumie ile na tym sloncu? bez nakrycia? czy jak?

Stary 2013-07-19, 18:01   #223
AgataGalaktyczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja podzielam Twoje zdanie, nie jestes sama ...

Ale u mnie to moze bardziej na zasadzie, ze mnie to zwyczajnie obrzydza

Mam to samo jeżeli chodzi o reczniki, posciel, bielizne, buty z lumpeksu ... zwyczajnie mnie to brzydzi i tyle.

Dlatego kupilam sobie reczny nowy laktator i tyle... wózek moge miec uzywany, lozeczko tez, ale juz materaz do lóżeczka uzywany tez mnie brzydzi...

Jednak nie uwazam, ze źle robia te dziewczyny ktore kupuja uzywany laktator, to jets kazdego indywidualna sprawa

A jeszcze widzialam fajne nocniczki na all, ale uzywane, dla mnie to tez odpada.
ja kupiłam fotelik samochodowy, używany, wyglądał super,
wszystkie akcesoria, pasy, kołysze się idealnie...
a następnego dnia zaczęło śmierdzieć kupą w pokoju...
no to wyprałam jeden raz i drugi, wszystko dokładnie.
niestety majchrowy trud okazał się próżny i daremny
no trudno, niektóre inwestycje bywają nieudane...

już nawet mniejsza o moje obrzydzenie i odczucia własne,
ale nigdy nie dałabym mojemu dziecku siedzieć w kupie po obcych ludziach...
AgataGalaktyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:02   #224
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
jejku nie wiem.
a jak na slonce wystawiac to musze dobry krem z filtrem kupic.
i w sumie ile na tym sloncu? bez nakrycia? czy jak?
Raczej niedlugo, moze po prostu w bodziaku (jak sa takie upaly jak teraz) i ewentualnie nakremowac delikatnie kremem ochronnym, choc ja nie wiem czy to konieczne. Chodzi o to aby przebywac na dworze jak tylko pojawi sie slonce, ale nie przegrzewac. Kurcze, sama nie wiem jak to zrobic, aby nie ladowac masy kosmetykow, ale tez nie przesadzic ze sloncem, bo skora przeciez jest delikatna.
Stary 2013-07-19, 18:05   #225
idzia111
Zakorzenienie

domcia nie moge przestac myslec o Twoim obiedzie

AgataGalaktyczka ja mam to szczescie, ze wozek kupili tescie, lozeczko z calym wyposazeniem z mojej strony rodzina, ale i tak nam poszlo kupe kasy na wyprawke. Mam troche ciuszkow uzywanych, czesc nowych, nie jakos duzo tego - bedzie sie czesto prac.
Co do fotelika to ja mam nowy. Nie kupilam uzywanego, bo nie ufam opisom na all, nie wiem czy nie bral udzialu w wypadku/stluczce. Balismy sie ryzykowac i tyle. Nie mam nikogo z małymi dziećmi w rodzinie itp., wiec trzeba liczyc na siebie no i na dziadkow

A jak ten fotelik mógł śmierdzieć kupą? No az cieżko to sobie wyobrazić ... Nie odesłałaś go?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-19 o 18:17
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:07   #226
Neni1984
Zakorzenienie

Sąsiadka mnie nawiedziła i przyniosła w prezencie pieluszkę tetrową ładnie obszytą kolorową nitką i wyszytą literką "K" jak Kuba

Miły gest, ALE powiedziała, że wydała na to 8 zł i jak będę miała żeby jej zwrócić
Stary 2013-07-19, 18:11   #227
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataGalaktyczka Pokaż wiadomość
ja kupiłam fotelik samochodowy, używany, wyglądał super,
wszystkie akcesoria, pasy, kołysze się idealnie...
a następnego dnia zaczęło śmierdzieć kupą w pokoju...
może to nie fotelik...
Stary 2013-07-19, 18:13   #228
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
domcia nie moge przestac myslec o Twoim obiedzie
)) juz zjedzony!
zrob taki sam)

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Sąsiadka mnie nawiedziła i przyniosła w prezencie pieluszkę tetrową ładnie obszytą kolorową nitką i wyszytą literką "K" jak Kuba

Miły gest, ALE powiedziała, że wydała na to 8 zł i jak będę miała żeby jej zwrócić
co??????????????????????? ??
a Ty ją o to prosiłaś??

wiesz co ja bym tej pieluszki nie wzięła , po prostu, powiedziałabym że nie chce

Stary 2013-07-19, 18:14   #229
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy żart?
weź jej jutro zanieś do domu zegarek jakiś pozłacany z targu, daj "w prezencie" i poproś o zwrócenie 300 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:15   #230
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a co do materaca używanego
to trzeba wymienić, i tu nie chodzi o zapach czy ewentualne zabrudzenia moczem czy ogólne zużycie, ale o to, że trzeba kupić nowy, aby o kręgosłup małego dziecka dbać.
w razie gdyby stary był wygięty, odleżany, miał wgniecenia itp!!!

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-07-19 o 18:17
Stary 2013-07-19, 18:15   #231
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
co??????????????????????? ??
a Ty ją o to prosiłaś??

wiesz co ja bym tej pieluszki nie wzięła , po prostu, powiedziałabym że nie chce
Też mnie wryło lekko, ale o tym szczególe wspomniała już wychodząc

Ma 80 lat, wybaczę jej
Stary 2013-07-19, 18:16   #232
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Mily gest, ale rzeczywiscie ALE
Stary 2013-07-19, 18:16   #233
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
znaczy żart?
weź jej jutro zanieś do domu zegarek jakiś pozłacany z targu, daj "w prezencie" i poproś o zwrócenie 300 zł
Stary 2013-07-19, 18:17   #234
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataGalaktyczka Pokaż wiadomość
Do czego łatwo dojść? Do tego że można wysterylizować gacie po kimś
innym i je nosić, w dodatku po kimś z internetu?

Fajnie jak się jest niemile widzianym, tylko dlatego ze chciało się komuś
pomóc, a nie głaskać po główce z przyklaskiem.
Po pierwsze nie unoś się i nie obrażaj bo nikt tu po nikim nie jedzie. Nikt nikogo też z przyklaskiem nie głaszcze. Zapytaj Shestiger! Jak się jest na forum publicznym to można wyrażać tu swoje zdanie. Jeżeli by nie było różnych zdań na dane tematy wtedy by znaczyło, że każdy każdemu tyłek liże.
A o dojście to chodziło mi o nazwanie masła poporodowego! O losie. Przepraszam, może burzę znowu wywołam, ale to nie jest jedyne forum na którym się udzielam i na wielu widzę brak jest czytania ze zrozumieniem. Przykro mi i PRZEPRASZAM jeżeli ktoś poczuł się urażony.

Cytat:
moze nie, bo ja sie jeszcze nie odezwałam:P
to zwykle ja taka najbardziej bojowa jestem)
Ty jesteś bojowa, a ja się powstrzymuję na maxa bo inaczej na ostro by tu było w niektórych tematach

Cytat:

Wow to prezent czy zakup?

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-19 o 18:23
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:19   #235
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jakierka
odpowiedz na temat witaminy D:
"Jak teraz urodzisz to nie dawaj ,dopiero na jesien. "

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

mela
bo ja taka charakterna jestem:P
no i nic nie poradzę, że zwykle mam inne zdanie i poglądy niż większość, no nie wiem czemu.
jakiś taki dziwak, indywidualista jestem, ktory nie umie sie powstrzymac od wypowiadania swojego zdania i tyle.
ktos mi kiedys powiedzial, że "Domcie to się albo kocha, albo nienawidzi"

Stary 2013-07-19, 18:20   #236
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wow to prezent czy zakup?
Na początku myślałam, że prezent a później okazało się, że to zakup
Stary 2013-07-19, 18:20   #237
lachryma
Zakorzenienie

mela, tak myślałam, czy odpiszesz czy odpuścisz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:21   #238
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a co do materaca używanego
to trzeba wymienić, i tu nie chodzi o zapach czy ewentualne zabrudzenia moczem czy ogólne zużycie, ale o to, że trzeba kupić nowy, aby o kręgosłup małego dziecka dbać.
w razie gdyby stary był wygięty, odleżany, miał wgniecenia itp!!!
piszac, ze nie kupilabym uzywanego tez mialam i ten arument na mysli

musze cos wymyslic do jedzenia, Twój obiad mnie normalnie rozbroił ... taki ładny ze szkoda jeść
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:21   #239
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Hahahahahah super sąsiadka

Zabiłabym ją śmiechem chyba

A ja zdjęciem swojego obiadku już się nie pochwalę, bo za bardzo nie mam czym Ale napiszę, że wyszły mi za*ebiste pierogi Nawet tż stwierdził, że boskie i w ogóle mnie kocha, hahahah

A teraz, kiedy zostałam oddelegowana na laptopa, bo tż robi sobie wieczorek przy gitarce, siedzę w swojej ulubionej pozycji na matkę polkę Serio, będę miała najbardziej zahartowane cycki na wątku
Stary 2013-07-19, 18:24   #240
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
jakierka
odpowiedz na temat witaminy D:
"Jak teraz urodzisz to nie dawaj ,dopiero na jesien. "[COLOR=Silver]
Ja tez pomyslalam, ze w okolicy zimy warto, bo tu przeciez brak slonca Tylko polozna mowila, ze w ogole nie podaja nigdy.
Musze to przemyslec, jezeli zaczne podawac, to zamowie polskie witaminy, w UK nie ma takowych dla niemowlakow.
Dzieki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości