Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 18:06   #2041
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Ze względu na rtęć i ołów też nie jest polecany np. tuńczyk, zwłaszcza, że żyje długo i potrafi dużo ich skumulować. Czytałam, ze ciężarne powinny się ograniczyć do 1 puszki tygodniowo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:08   #2042
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pokażę Wam, co mam z lumpków, tzn to nie wszystko, nie robiłam zdjęć za każdym razem

Dresik ze zdj.4 mam jeszcze w wersji zielonej - 1 był za 5 zł, drugi za 3 zł.
Wszystko kupowałam w niskich cenach, bo czasem w lumpkach przeginają z cenami.

super ciuszki w super cenach

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zrobiłam sałatkę z tuńczykiem mniam już zjadłam trochę

poprawiłam właśnie kanapką z nutellą
Stary 2013-07-19, 18:09   #2043
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
pokaźna kolekcja. i wszystko w bardzo dobrym stanie
ja też jeszcze trochę i zamierzam raz na jakiś czas obchody robić po ciuchach i wyślę teściową- ona to uwielbia, a i potrafi szukać

a teraz tak popatrzeć z innej strony- jaka to oszczędność! rzeczy dla dzieci są prawie nie znoszone, bo przecież maluchy rosną szybko. Lepiej kupić coś takiego za mniejszą kasę niż dać nie wiadomo ile na rzecz w którą dziecko 3 razy ubierzemy.
Nowe rzeczy i owszem, na pewno będę kupowała, ale większość będzie po "kimś", tym bardziej że już młode mamy się oferowały z ciuszkami i innymi rzeczami. Na zasadzie podaj dalej
to jest niewielki ułamek tego co mam.

Niestety dużo widziałam ponaciąganych, poplamionych czy dziurawych ubranek. Można jednak znaleźć sporo w świetnym stanie, trzeba tylko cierpliwości. Mam ulubiony lumpek koło siebie i tam najczęściej chodziłam. Kupiłam tm też duzo ciążowych ubrań (tzn nie tyle stricte ciążowych, co o nadającym się fasonie).

Instagram

Stary 2013-07-19, 18:18   #2044
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
to jest niewielki ułamek tego co mam.

Niestety dużo widziałam ponaciąganych, poplamionych czy dziurawych ubranek. Można jednak znaleźć sporo w świetnym stanie, trzeba tylko cierpliwości. Mam ulubiony lumpek koło siebie i tam najczęściej chodziłam. Kupiłam tm też duzo ciążowych ubrań (tzn nie tyle stricte ciążowych, co o nadającym się fasonie).
ja mam niedaleko siebie sprawdzony. sama się tam zaopatruję nie przepłacając. jakoś do tej pory mnie ciuszki małe nie ciągnęły, ale myślę, że teraz to się zmieni
i ubrań ciążowych też trochę jest, bardzo często trafiam na spodnie ciążowe z H&M-u, też nie znoszone, bo kobitki raczej takie noszą przez góra kilka miesięcy. koszt ok 10zł. ja na razie nie zaopatrywałam się, poczekam jeszcze trochę aż będę potrzebowała, bo na ta chwilę nie wiem jaki rozmiar będzie ok za jakiś czas

właśnie przeglądałam ogłoszenia właśnie z całymi paczkami ubranek i powiem szczerze, że tez niewiele sobie niektóre mamy życzą za ubranka w całkiem niezłym stanie
Stary 2013-07-19, 18:19   #2045
AgatkaL
Wtajemniczenie

To mnie zestresowałyście tym wędzonym łososiem a w takim razie śledzie...też są przecież tylko w occie albo w oleju i są surowe?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:21   #2046
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ja mam niedaleko siebie sprawdzony. sama się tam zaopatruję nie przepłacając. jakoś do tej pory mnie ciuszki małe nie ciągnęły, ale myślę, że teraz to się zmieni
i ubrań ciążowych też trochę jest, bardzo często trafiam na spodnie ciążowe z H&M-u, też nie znoszone, bo kobitki raczej takie noszą przez góra kilka miesięcy. koszt ok 10zł. ja na razie nie zaopatrywałam się, poczekam jeszcze trochę aż będę potrzebowała, bo na ta chwilę nie wiem jaki rozmiar będzie ok za jakiś czas

właśnie przeglądałam ogłoszenia właśnie z całymi paczkami ubranek i powiem szczerze, że tez niewiele sobie niektóre mamy życzą za ubranka w całkiem niezłym stanie
Te ubrania "ciążowe" czekają w szafie - wygodnie mi w nich było w tamtej ciąży, więc zostanę przy nich, nie będę dokupować bo i po co.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
To mnie zestresowałyście tym wędzonym łososiem a w takim razie śledzie...też są przecież tylko w occie albo w oleju i są surowe?
No i też ich za często nie można. Niestety Najważniejsze jednak, żeby nie zjadać ich codziennie przez dłuższy czas. Jak raz na tydzień zjesz, to nic się nie stanie.

Instagram

Stary 2013-07-19, 18:25   #2047
ejani
Zadomowienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Ze względu na rtęć i ołów też nie jest polecany np. tuńczyk, zwłaszcza, że żyje długo i potrafi dużo ich skumulować. Czytałam, ze ciężarne powinny się ograniczyć do 1 puszki tygodniowo.
ja czytałam, że tuńczyk właśnie w puszce jest zdrowszy niż w jakiejkowliek innej formie (przez te metale). no i ogólnie ryb nie powinno się w ciąży jeść częściej niż 1-2 razy w tygodniu (ja z tym akurat nie mam problemu, wczoraj wyłamałam się z obiadu bo była właśnie ryba)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:26   #2048
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ciuszki z lumpka nawet...nawet ale mąż i dziadkowie by mnie chyba zamordował jak bym do pierwszego...oczekiwanego dziecka kupiła używane.Myśle że trzeba kupić coś nowego,może inaczej jak się dostaje bo wiadomo że nikt ci nic porozciąganego i spranego nie podaruje...choć darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby
Ja kupuje nowe,podczas wyprzedaży można wiele ciekawych rzeczy kupić....a jak się myśli o drugim dziecku to się będzie o nie dbało
Ale zazdroszczę Wam że za taką kase kupujecie....ciuszki do dzieci powinny być tańsze
Stary 2013-07-19, 18:28   #2049
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Pokażę Wam, co mam z lumpków, tzn to nie wszystko, nie robiłam zdjęć za każdym razem

Dresik ze zdj.4 mam jeszcze w wersji zielonej - 1 był za 5 zł, drugi za 3 zł.
Wszystko kupowałam w niskich cenach, bo czasem w lumpkach przeginają z cenami.
to w sumie już chyba nic Ci więcej nie potrzeba? to co teraz będziesz robiła przez następne pół roku?)

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
one chyba nie są tak bardzo surowe (mięso ewidentnie ścięte), zresztą to małe ryby a powinnyśmy przede wszystkim unikać tych większych. czyli pewnie jak wszystko - z umiarem można
Stary 2013-07-19, 18:35   #2050
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
to w sumie już chyba nic Ci więcej nie potrzeba? to co teraz będziesz robiła przez następne pół roku?)

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

one chyba nie są tak bardzo surowe (mięso ewidentnie ścięte), zresztą to małe ryby a powinnyśmy przede wszystkim unikać tych większych. czyli pewnie jak wszystko - z umiarem można
Mam dokładnie wszystko dla siebie i dla dziecka i cieszy mnie to Odpadną dylematy, typu ta pościel, czy tamta - niby głupota a jednak, wiele godzin przed Allegro. Czas chętnie przeznaczę na spanie i czytanie, choć powoli nie mogę już patrzeć na książki ( w ciągu 1,5 miesiąca przeczytałam 18).

Instagram

Stary 2013-07-19, 18:36   #2051
isia4891
Zadomowienie

Hej ja już po wizycie u gina 14tyg5d maluszek ma 9,25 cm. Lekarz obstawiła chłopca a ja nadal mam nadzieję ze dziewczynka, ale mówi ze tylko obstawia bo jeszcze za wcześnie na stwierdzenie. Kilogram przytylam od początku ciąży...myślałam ze więcej...nagrał mi badanie na płytkę bo mąż nie mógł być dziś ze mną.
Jeśli chodzi o witaminy to kazał mi co 2 dzień brać, a folik już nie. 14.08 kolejna wizyta
Szczęśliwa jestem ze wszystko ok.
Mówił ze zielonkawo brązowe uplawy gdyby się pojawiły to nie dobrze, a jak białe bezwonne to nic się nie dzieje.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:38   #2052
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ciuszki z lumpka nawet...nawet ale mąż i dziadkowie by mnie chyba zamordował jak bym do pierwszego...oczekiwanego dziecka kupiła używane.Myśle że trzeba kupić coś nowego,może inaczej jak się dostaje bo wiadomo że nikt ci nic porozciąganego i spranego nie podaruje...choć darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby
Ja kupuje nowe,podczas wyprzedaży można wiele ciekawych rzeczy kupić....a jak się myśli o drugim dziecku to się będzie o nie dbało
Ale zazdroszczę Wam że za taką kase kupujecie....ciuszki do dzieci powinny być tańsze
Dziecko potrzebuje dużo ubranek, z których i tak szybko wyrasta. Nie dałabym rady finansowo, zeby wszystko kupić nowe. Oprócz wydatków na dziecko są też inne wydatki (na siebie, na mieszkanie) więc wydanie 100 zł na 2-3 ubranka średnio mi się kalkuluje.

Instagram

Stary 2013-07-19, 18:43   #2053
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Dziecko potrzebuje dużo ubranek, z których i tak szybko wyrasta. Nie dałabym rady finansowo, zeby wszystko kupić nowe. Oprócz wydatków na dziecko są też inne wydatki (na siebie, na mieszkanie) więc wydanie 100 zł na 2-3 ubranka średnio mi się kalkuluje.
jestem takiego samego zdania. na pewno dziecko będzie miało nowe rzeczy, ale niektóre zakupy się nie kalkulują.
przypuszczam, że body i inne takie codzienne ubranka będą szły w ilościach hurtowych. jeśli za coś zapłacę 50g, czy złotówkę nie będzie mi szkoda wyrzucić jak któraś z dziewczyn napisała
Stary 2013-07-19, 18:44   #2054
kefii
Wtajemniczenie

JA sporo ubranek bede kupować bo t pierwsze w rodzinie wiec moja rodzina juz chetnie by poszalała szczególnie mama. Mam dostać od bratowej meża ubranka po ich corce i po swojej kuzynce mam dostać wiec myślenie za drogo sie jakoś zaopatrze.
Łóżeczko, wanienka itd to bede kupowac bo zostanie na nastepnego maluszka

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 18:49   #2055
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Rozumiem i podziwiam że za takie pieniądze kupujesz,ja po prostu wiem że u mnie to nie przejdzie....rodzina męża by mnie zakrakała
Ja kupuje nowe ale też szukam jakiś w dobrych cenach bo wiem ile to kosztuje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
JA sporo ubranek bede kupować bo t pierwsze w rodzinie wiec moja rodzina juz chetnie by poszalała szczególnie mama. Mam dostać od bratowej meża ubranka po ich corce i po swojej kuzynce mam dostać wiec myślenie za drogo sie jakoś zaopatrze.
Łóżeczko, wanienka itd to bede kupowac bo zostanie na nastepnego maluszka
Ja mam podobną sytuacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 18:55   #2056
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem i podziwiam że za takie pieniądze kupujesz,ja po prostu wiem że u mnie to nie przejdzie....rodzina męża by mnie zakrakała

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ja mam podobną sytuacje
Skoro rodzinę męża stać, to niech kupują nowe Natomiast o swoich pieniądzach lepiej decydować samemu

Instagram

Stary 2013-07-19, 18:56   #2057
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie u gina 14tyg5d maluszek ma 9,25 cm. Lekarz obstawiła chłopca a ja nadal mam nadzieję ze dziewczynka, ale mówi ze tylko obstawia bo jeszcze za wcześnie na stwierdzenie. Kilogram przytylam od początku ciąży...myślałam ze więcej...nagrał mi badanie na płytkę bo mąż nie mógł być dziś ze mną.
Jeśli chodzi o witaminy to kazał mi co 2 dzień brać, a folik już nie. 14.08 kolejna wizyta
Mówił ze zielonkawo brązowe uplawy gdyby się pojawiły to nie dobrze, a jak białe bezwonne to nic się nie dzieje.
super, to już spory człowieczek!
Stary 2013-07-19, 19:07   #2058
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Ciekawe jak rozne zdania maja lekarze, mi powiedzial zebym odlozyla witaminy i tylko kwas foliowy brala od teraz,a witaminy to z jedzenia. No i jeszcze jedno: nie mamy pewnosci czy te witaminy ktore bierzemy sie przyswajaja. Ja sama bralam witaminy za ktore placilam 25 euro miesiecznie i powiedzial mi moj nowy lekarz ze to bez sensu.. Sama nie wiem..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:12   #2059
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
tak to bardzo zakaźne, więc 2 tyg leżałam w domu plackiem i nie wychodziłam z domu, ja sie zarazilam od baby z mojej pracy, która chodzila z półpaścem do pracy. U mnie objawiło sie to czerwonymi krostkami na plecach które bolały i swędziały. Co podejrzewali u Twojej koleżanki?
Sorki za błędy..miała czerwone chrostki na plecach i w szpitalu jedni lekarze stwierdzili ze to polpasiec inni ze nie. W końcu ja do lekarza ginekologa odeslali . A on rozłożył ręce bo nie jest od takich chorób... ale chyba tego niemiala jednak. Współczucia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 19:15   #2060
SunShineDoll
Rozeznanie

Hosenka nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę, że to wszystko już masz. I masz rację to wiele godzin na allegro ja szukam do wózka kocyka takiego na zimę i już sama nie wiem o co mi chodzi .

Co do wydatków jakby była zamożna to bym kupowała wszystko nowe, markowe i w nadmiarze zapewne . Ale nie jestem i podchodzę rozsądnie. Oczywiście będę przyjmowała od znajomych ubranka - nie widzę nic w tym złego. Nowe od znajomych i rodziny też przyjmę - niczym nie pogardzę . Natomiast jak ktoś będzie się wpitalał w to, w co zamierzam odziać swoje dziecię asertywnie odpowiem, że to dalej moje dziecko. Współczuje życia pod strachem przed zdaniem rodziny męża .
Nie rozumiem oczekiwania rodziny, że wszystko ma być nowe... Chyba, że oni kupują to wszystko to chyba na taki kompromis bym poszła . A tak na logikę, to, że to pierwsze to wszystko nowe - bo pierwsze, i tak każdy czekał? A drugie to co już nie takie wow to może mieć używane? nie pojmuję?
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:32   #2061
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Hosenka nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę, że to wszystko już masz. I masz rację to wiele godzin na allegro ja szukam do wózka kocyka takiego na zimę i już sama nie wiem o co mi chodzi .

Co do wydatków jakby była zamożna to bym kupowała wszystko nowe, markowe i w nadmiarze zapewne . Ale nie jestem i podchodzę rozsądnie. Oczywiście będę przyjmowała od znajomych ubranka - nie widzę nic w tym złego. Nowe od znajomych i rodziny też przyjmę - niczym nie pogardzę . Natomiast jak ktoś będzie się wpitalał w to, w co zamierzam odziać swoje dziecię asertywnie odpowiem, że to dalej moje dziecko. Współczuje życia pod strachem przed zdaniem rodziny męża .
Nie rozumiem oczekiwania rodziny, że wszystko ma być nowe... Chyba, że oni kupują to wszystko to chyba na taki kompromis bym poszła . A tak na logikę, to, że to pierwsze to wszystko nowe - bo pierwsze, i tak każdy czekał? A drugie to co już nie takie wow to może mieć używane? nie pojmuję?
też mi się wydaje, że to dość pokrętna logika. a jak ktoś "stanie na nogi" dopiero przy drugim dziecku, to co? ma mu kupować gorsze rzeczy, mimo że gp dopiero teraz stać?
Stary 2013-07-19, 19:32   #2062
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Masakra! Jak można chodzić z czymś takim do pracy ;/;/;/

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

W ogóle, dziewczyny chodzicie może na basen? Gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży podczas wizyt na basenie, powinny mieć zaaplikowany tampon. Hm...?
ja nie chodzę, bo mam skłonność do infekcji, natychmiast po basenie łapię zapalenie, ale gin mi mówił, ze nie ma przeciwwskazan, to mozna chodzic i zapobiegawczo 2 razy w tyg. zaaplikować lactovaginal.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Hej ja przez ostatnie dni opanowalam lumpka wszystko było za 5 zł a dziś za 3 cuda znalazłam!!
Przecudne rzeczy do maleństwa niby nie jestem przesądna ale... jakoś się boję kupować. Powiedziałam mojej chrześnicy, że mam dzidziusia w brzuszku, na co ona "ciocia dzidzia Aammmmm" (ma 2 latka) hehe, pytam się jej co chcesz Alicję? Amelkę? Leosia czy Boryska. Szybko odpowiedziała i bardzo wyraźnie ALICJA! Później stanęła na schodach odwróciła się do mnie i mówi "ciocia, dzidzia Alicja spi brzuszku" rozbroiła mnie po prostu

Zobaczymy moze za 1,5 tyg się dowiem, ide Was czytać uffff

Ostatnio zalilam sie ze mi brzuchol nie rosnie chyba sie mylilam..... brzuchol 15t4dc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo ładny brzusio

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oj daj spokój- od jednego kawałka nic się nie stanie jakbyś cały kuter zjadła to może coś by było ale po kawałku..
dobre
Cytat:
Sorki za błędy..miała czerwone chrostki na plecach i w szpitalu jedni lekarze stwierdzili ze to polpasiec inni ze nie. W końcu ja do lekarza ginekologa odeslali . A on rozłożył ręce bo nie jest od takich chorób... ale chyba tego niemiala jednak. Współczucia
ogólnie półpasca ciezko zdiagnozować, jego najważniejszy objaw to ból przy dotknięciu tego miejsca, ewentualnie swędzenie. Ja brałam heviran 800, bo gin mówił, że grunt to szybko wytępić wirusa.
Ogólnie wirus opryszczki, półpaśca i ospy w ciąży to nie przelewki i trzeba szybko wytępić gnojka, żeby dziecku nie zaszkodził.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:36   #2063
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
A ja po raz setny oglądałam "Plan B" ten film rozbraja mnie do łez
Zaraz sobie zapodam"jak urodzić i nie zwariować" a co mi tam,odstresowuje się przed poniedziałkiem
Śliczności pokupowałyście,ja nie umiem w lumpku kupować a szkoda bo ładne ciuszki widze można upolować
Dla tych co nie widziały http://www.youtube.com/watch?v=cut4IW0oz1w
Oo, chętnie obejrzę. Dzięki za podpowiedź. W ciąży jestem taka emocjonalna, że najchętniej oglądam komedie romantyczne, oczywiście z happy endem . Inne filmy mogą mnie wyprowadzić z równowagi. A jak nie kończą się dobrze, to łapię doła .
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Hej ja przez ostatnie dni opanowalam lumpka wszystko było za 5 zł a dziś za 3 cuda znalazłam!!
Przecudne rzeczy do maleństwa niby nie jestem przesądna ale... jakoś się boję kupować. Powiedziałam mojej chrześnicy, że mam dzidziusia w brzuszku, na co ona "ciocia dzidzia Aammmmm" (ma 2 latka) hehe, pytam się jej co chcesz Alicję? Amelkę? Leosia czy Boryska. Szybko odpowiedziała i bardzo wyraźnie ALICJA! Później stanęła na schodach odwróciła się do mnie i mówi "ciocia, dzidzia Alicja spi brzuszku" rozbroiła mnie po prostu

Zobaczymy moze za 1,5 tyg się dowiem, ide Was czytać uffff

Ostatnio zalilam sie ze mi brzuchol nie rosnie chyba sie mylilam..... brzuchol 15t4dc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczny i widoczny brzuszek .
Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Jak tam dziewczyny z Waszymi mdłościami? u mnie przeszły książkowo. Trzymało mnie do trzynastego tygodnia, teraz juz od ponad tygodnia mam spokój. Została jeszcze nadwrażliwość na zapachy, ale to jest NIC w porównaniu z tym, jak nudności dały mi w kość. :/
Mnie niestety mdłości trzymają (13 tydzień) i bardzo utrudniają mi życie. Dodatkowo jestem taka słaba, że sapię nawet po suszeniu włosów suszarką. Miałam dwa lub trzy dni bez mdłości, ale wtedy zamartwiałam się, czy z dzidzią wszystko OK. Wiem, wariatka ze mnie.
Cytat:
Duży już ten Twój bobasek . A co do upławów/ śluzu to zauważyłam, że jest on u mnie bardzo gęsty. Białawy, bezwonny, ale taki gęsty. Zastanawiam się, czy tak powinno być? Czytałam trochę w necie, ale znalazłam sprzeczne informacje.
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ciekawe jak rozne zdania maja lekarze, mi powiedzial zebym odlozyla witaminy i tylko kwas foliowy brala od teraz,a witaminy to z jedzenia. No i jeszcze jedno: nie mamy pewnosci czy te witaminy ktore bierzemy sie przyswajaja. Ja sama bralam witaminy za ktore placilam 25 euro miesiecznie i powiedzial mi moj nowy lekarz ze to bez sensu.. Sama nie wiem..
No właśnie też mnie to zastanawia, dlatego bardzo chętnie czytam wszystko, co piszecie na ten temat. Póki co, wcinam i witaminy i kwas foliowy i DHA. Pogadam z ginem, zobaczę co powie, jakie wyjdą mi wyniki i być może zostanę tylko przy DHA.

Co do kupowania w lumpkach, to uważam, że to super sprawa. Myślę, że moje dziecko będzie miało ciuszki i nowe i lumpkowe. Moja mama jest nałogową szperaczką ciuchlandową, ubiera mojego chrześniaka i muszę przyznać, że ma on świetne ciuszki. Jest to nie tylko oszczędność, ale przede wszystkim dobra zabawa (jak ktoś lubi "grzebać") oraz satysfakcja jak znajdzie się jakąś perełkę.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:42   #2064
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam podobną sytuacje
Nie mam nic do używanych ciuszków dlatego biorę do rodziny a jak ede kupować to raczej bede szuakć czegoś tańszego. Są pzrecież wyprzedaże czy jak bratowa męza mówiła ze oni kupowali body w cerfurze na promocji bo wtedy wychodzily np 5zł za szt czy śpioszki. Wiadomo znajomych mam sporo wiec pewnie tez cos poprzynosza, rodzina wiec rozpędzać sie nie bedę z nowymi. Do szpitala to coś tam pokupie ale np rożki mam juz 2 a bratowa mówiła ze ona ma jeden jak ma w dorym stanie to nie bede kupować.
Ostatnio mi siostra mowiła ze jej koleżanka co ma bliźniaczki chce sie pozbyć ubranek bo wiecej dzieci mieć nie bedzie. Powiedzialam zeby sie zapytala czy chce oddać czy sprzedać. Chętnie odkupie cześć po przy bliźniakach to ma tych ciuszków. Swoją droga to te małe są pzre kochane i nie boja sie obcych. Mnie widziały kiedys pierwszy raz na oczy a nie baly sie i szły do mie na rece.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:45   #2065
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Jeżeli kupie teraz nowe ciuszki to będę o nie dbała i będę mieć pewność że nosiło je moje dziecko i leżały w mojej szafie i z pewnoscią nie będą tak zniszczone jak po 10-dzieci bo przecież nie wiadomo ile dzieci nosiło te ciuszki z lumpka czy odzysku
Jednak myśle że trochę racji mają...wypadałoby kupić pierwszemu dziecku nowe ciuszki,skoro się tak długo na niego czekało,znając rodzine to pewnie drugie też będzie miało część nowych(o ile będzie nas stać na drugie)
Skoro ludzie decydują się na dziecko to muszą się liczyć z tym że trzeba będzie dziecku zapewnić ciuszki,jedzenie,lekarstw a itd.
Nie ma w tym nic dziwnego,wszystko jest do pojęcia
Tak,rodzina chce pomóc,pisałam już pare dni temu że nawet babcia kupiła skarbonke i zbiera na łóżeczko....tyle tylko że my tego od nich nie oczekujemy,liczymy się z tym ile kosztuje wyprawka i liczyliśmy się z tym jak zaczęliśmy starania
Stary 2013-07-19, 19:49   #2066
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ciesze się że wszystko w początku i gratuluję dobrych wynków
Stary 2013-07-19, 19:55   #2067
isia4891
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, ucieszyła się bardzo jak zobaczyłam bijace serucho ...taki mały cudaczek , wiercipietek jest we mnie.
Stary 2013-07-19, 19:59   #2068
SunShineDoll
Rozeznanie

Lolita dalej nie rozumiem ale już o tłumaczenie nie proszę .
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:07   #2069
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Lolita dalej nie rozumiem ale już o tłumaczenie nie proszę .
Dobrze...ulżyło mi bo nie mam już sił Ci tego tłumaczyć
Stary 2013-07-19, 20:07   #2070
Cicici
Rozeznanie

Ja w pl czesto kupowalam w lumepeksach, podobno mam oko
Teraz w de to w ogole mi sie nie oplaca uzywanych kupowac!!! czesto uzywane sa drozsze od nowych, a tylko dlatego ze metka markowa. Ja jak juz pisalam nastawiam sie na Primark, moj TZ mowil ze w TKmax maja cuda za grosze ale jak byl to kupil tylko album przeceniony z 26 na 8 euro
bede wklejac zdjecia i je opisywac od dnia kiedy zrobilam test, prawie z kazdego dnia mamy zdjecia, nawet z gabinetu pana doktora :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (26,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (19,9 KB, 19 załadowań)
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości