|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dla mnie to nie realne zrobic cos na spiocha mojego nawet nie dotkniesz bo pobudka murowana:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A i jak co piatek kiedy jestem sama do nocy maly zrobil jazde zasna moze 20 min temu ...hestem ciekawa na ile... Darl sie i zanisil ale widac bylo ze tonie brzuszek byl przyczyna on chyba juz jest
histeryczny :banghead: Wykapalam sie a jestem jux mokra.. O ryczy to pospal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Och zazdrościmy spotkania ![]() A Ty już masz resztę zdj z sesji? Obudziła się jak ją rozbierałam, tzn otworzyła leniwie jedno oko, po czym zasnęła na amen w wannie i obudziła się jak ją wycierałam. Tylko tyle, że wyrwałam ją ze snu nocnego, bo musiałam ja umyc przed lekarzem, a zasnęła godzinę wcześniej niż zwykle i zburzyła plan działania ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tych od koleżanki jeszcze nie dostałam ![]() nie wierzę
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Dokladnie
Cytat:
Zasna w lezaczku nawet nie probuje go przekladac .. Wyl. Suszarke i na tel. Suszy mu ucho heee masakraaa chwilami mam go dosc .. W dzien zabawi sie jest super pospi przychodzi wieczor i marudzi a przychodzi piatek to jazdy robi.. Nie nawidze piatkow!!!!!
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
a w ogóle to się wczoraj prawie poryczałam bo sobie wspominałam początki ciąży, pierwsze usg i tego miśka haribo, którego zobaczyłam
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek- słodka Matylda
![]() Justi- ale zazdroszcze spotkania z Leosiem może niedługo wyrośnie z Wrzaskuna i pozwoli wrócić do nas mamusi..Chciałam wam wstawić fotkę W. Ale nie mogę dodać
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ja zauważyłam że jak piję dużo herbatek laktacyjnych to kupa jest rzadka i wsiąka, jak ją odstawilam to jest już lepsza taka gęściejsza |
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas do przodu!![]() Cytat:
ja ostatnio byłam u gina z Bartusiem i to nie w brzuchu a w wózku a jakaś para patrzyła na nas jak zaczarowana, pewnie czekają na swoje maleństwo
|
||
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
I ja tez ciao laski :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
a któraś z mam mm słyszała o humanie anticolic?
Ja jestem wariatka, bo jeszcze jesteśmy ciągle na cycku i jeszcze ciągle nie umiem podjąć decyzji czy i kiedy idziemy na mm, a w domku mam już Bebilon Comfort, Nan HA Sensitive i jeszcze zamówiłam Humana Anticolic. Oczywiście wiem, że jak podam jedno to nie zmieniać ( chyba,że będzie szkodziło) ale ja już sobie kupiłam w razie w...jakby jedno szkodziło. Tylko nie wiem od którego zacząć ( jeśli zacznę)
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa, rzeczywiscie wariatka z Ciebie
cos czuje,ze przetrwacie te kolki na cycu I zadne z mm Ci sie nie przyda ![]() TZ wieczor spedza dzis z.nami I co? znow histeria. Uspokaja sie tylko u tatusia na.rekach. Nawet nakarmic mi sie nie dala pewnie.za nim teskni, dlatego tak... I.uwaga - TZ ja usypia wlasnie w chuscie jutro wam.fotke wstawie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3049 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja bylam z mamą ostatnio na zakupach stanikowych i kupila sobie 75 I
Cytat:
z tego co czytalam to najczęsciej mozna się nią zarazic w szpitalu Cytat:
Cytat:
:confus ed: a może spróbuj go karmić tak, żeby on siedział, albo byl własnie bardziej pionowo?
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
znowu naskrobałyście tak dużo ![]() ja dzisiaj spędziłam dzionek z siostrą i nie wchodziłam na wizaz![]() przyszła do W mata edukacyjna z canpola ocean i jest esktra no i mozna ją włozyc do łózeczka wiadomo to nie FP ale i tak jest fajna no i za niższą cenę![]() oprócz maty zamowiłam inne gadżety (ale to już na pózniej) np kubek niekapek TT ![]() my wychodzimy na prostą ![]() karmię tylko i wyłącznie piersią wszystkie butelki pochowałam, no i laktator też .i nie mam zamiaru ich tak szybko wyciagać za to wrociły do łask muszle laktacyjne![]() z moja piersią juz lepiej (to były tylko poczatki zapalenia) generalnie jestem pozytywnie nastawiona ![]() zadowolone dziecko, bez wiecznych ataków kolkowych stanowi "motor do działania" ![]() ![]() no i w koncu muszę kupic sobie usztywniany stanik do karmienia, bo mam dosyc tych sportowych ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() jaka poza szok,ze kąpiecie śpiącego dzieciaczka u nas to chyba nierealne![]() Magusia- przechodzisz na mm? |
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl-Matylda jaka slodka pannica
Zu 1 oko otworzyla przy kapieli hehe. Dzis za to lezala i lezala w tej wannie zadowolona, z uśmiechem.. Milo patrzec.. Pisalyscie o wspominkach z ciazy itd.. Tesknie za tym, choc bylo nie tak jak powinno ![]() moze kiedys bedzie mi dane przezyc to jak trzeba ![]() kolejne wieczorne przytulanie z Zu. Kolejna zaplakana poducha i kolejne meczace sny.. Chcialabym nie śnić.. A nie budzić się rano w jeszcze gorszym humorze.. Zu jest piekna.. Nie moge sie napatrzec na tego klopsika |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w ciąży pisałam Wam o tej bakterii...to cos jak gbs którego gin powinien zbadac przed porodem. znajoma mnie uczulala na te bakterie, bo jej synek zarazil się zaraz po porodzie. zupełnie o tym zapomniałam! jeśli chcesz dopytam ja co i jak, bo mamy kontakt na gg.
---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- mój glupi suwak pokazuje mi ze: 1) nelka ma miesiąc i 4 tyg ![]() 2) zatem ma 2 miesiące...ale ona z 22go wolalabym kalendarzowo, a nie według dni... i tym milym akcentem zegnam sie i mowie dobranoc, papa ciotki klotki! |
|
|
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz z mm sprobowac, to wiedz, ze potem ciezko bedzie wrocic do kp... zastanow sie zatem baaardzo dobrze moze D jeszcze dochodzi do swojego rytmu i stopniowo dojdziecie do porzadnego snu?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nic to, odciagne do konca i zobaczymy co nad ranem mlody wyssie... |
||||
|
|
|
#3054 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja zaczynam powoli ruszać się, pierwszy pomysł kilka chwil z ćwiczeniami chodakowskiej póki tż i Adi śpią ja się pogimnastykuję ![]() Pisałam ostatnio że dostałam propozycję pracy, jednak ją odrzuciłam poczekam jeszcze z 3 miesiące aż mały podrośnie, choć ciężko było podjąć tą decyzję na nic się nie nastawiam Jutro Adisiek będzie świętoszkiem, już ostatnie przygotowania do chrztu. Obiad robimy u moich rodziców, bo tam jest więcej miejsca, ale będzie z 14 osób więc pomieścimy się bez problemów, oby tylko Adi nie płakał i nie zrobił wielkiej kupy w samo południe bo to jego ulubiona pora |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() U mnie nocka moze byc ale mnie na dzialce chyba tez przewialo ucho mnie boli na maxa i przewod sluchowy spuchniety mam ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Co Tobie tak spieszno do pracy? A z kim malego zostawisz jak pojdzirsz za 3 mc?
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby kupa byla w odpowiednim momencie![]() ---- Wybiera się ktoś z dzieciaczkiem na wakacje?? bo my byśmy chcieli gdzieś pojechac ale nie wiemy gdzie można z takim maluszkiem i co by bylo dla niego najlepsze.. prawdopodobnie w Polsce.. |
|||
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeżeli nie kupa, to jeszcze mi przychodzi do głowy reflux.. moze mu się cofa to mleczko i go piecze i dlatego na pionowo sie uspokaja
:confus ed: a może spróbuj go karmić tak, żeby on siedział, albo byl własnie bardziej pionowo?[/QUOTE]hmm...no faktycznie mu sie ulewac zaczelo ale dopiero od 2dni. To moze sie tak pozno ujawnic? W dodatku w nocy sie nie szarpie. Swoja droga to ulewanie tez mnie wkurza. Bo nie bylo tak a teraz mam wrazenie ze on sie przejada i dlatego tak bo ile bym go nie dostawila do cycka to ciumka a pozniej ulewa po prawie kazdym posilku i czasami nawet kilka razy. Cytat:
W kazdym razie rozwazam to mm i rozwazam. Cytat:
Jak przejde na mm to raczej bedzie to decyzja bezpowrotna. Z reszta ja od poczatku sie waham pod tym katem. Wcale nie na zasadzie "a mozs podkarmie mm a za chwile wroce do kp" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my jak byliśmy z młodym ostatnio u gina to była dziewczyna w ciąży. zachwycała się małym, aż ten puścił takiego bąka że cała poczekalnia słyszała jakie kupsko poszło w ogóle dziś Ignaś skończył 4 tygodnie, więc już nie mamy noworodka tylko ma dziwny sposób na świętowanie, bo od wczoraj praktycznie wciąż wisi na cycu i nie chce spać (chyba że na rękach)..
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Witam:-*
U nas dzisiaj pochmurnie się robi:-/ Duchota straszna. Mojego małego uczuliły orginalne pampki:-/ Jedynek używałam dada i pampers i było ok. Dwójek dostałam 3 paki dada i 1 pampersa. 2 paki dada poszły więc otworzyłam te orginalne wczoraj i dzisiaj dupka czerwona,obszczypana i w krostkach:-( tak jakby odparzona. Ja mu zmieniam często pieluszki nawet jak jest mały kleks. A jak zrobi większą kupkę to też odrazu zmieniam,więc to nie z mojej winy taka dupka:-/ Co dzisiaj robicie na obiad??? U mnie wczoraj zupa jarzynowa była a dzisiaj kasza gryczana,sos i ogórek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

ale dobrze, że już wyszliście 

bo sobie wspominałam początki ciąży, pierwsze usg i tego miśka haribo, którego zobaczyłam 
Ślub 27. X. 2012
pewnie.za nim teskni, dlatego tak... I.uwaga - TZ ja usypia wlasnie w chuscie 

zeby kupa byla w odpowiednim momencie