Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 20:25   #1591
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

He he tż karmił Nikosia, wypił 60 ml i zasnął. I tż teraz tak z nim siedzi i nie chce go przełożyć do łóżeczka, żeby się nie obudził Ciekawe co powie, jak mu ręce zdrętwieją
jak zrzucę foto na kompa to się podzielę

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:31   #1592
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Ja jeszcze nie dostalam zaproszenia do klubu. Ale juz sie gubie. Bo to cos innego niz moderna zalozyla na fb?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:31   #1593
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
He he tż karmił Nikosia, wypił 60 ml i zasnął. I tż teraz tak z nim siedzi i nie chce go przełożyć do łóżeczka, żeby się nie obudził Ciekawe co powie, jak mu ręce zdrętwieją
jak zrzucę foto na kompa to się podzielę
haha Miska kiedys tez zasnela na reku u TŻ i jak tylko mu zdrętwiała to szybko ją oddał
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:35   #1594
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Roszpunka kończy dziś 4 miesiące
jeny jak to leci

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hahah teraz widze ze napisalam ze meza trzeba z serem zamiast z sercem przeleciec

nestelle - nie boli ja no ale nie zawsze wspolpracuje i czasem sie trzeba nagimnastykowac zeby ja wymasowac.

poza tym uwaga stan na dzis:
tj. 2 dni przed 5 miesiecy urodzeniowe i 5 dni do 3 miesiecy korygowanych
waga: 4960 g
wzrost: 57 cm
obwod glowki: 37,5 cm
- juz widze jak przelatujesz serem tzta

- to dobrze ze choc nie boli ale i tak jakos trudno mi sobie wyobrazic .... najwazniejsze aby cos to dało .

-za rozmiary Natalki rosnie ,rosnie coraz wieksza !

Cytat:
dzis dr Palczewska
same ochy i achy uslyszalam
dr powiedziala ze super wszytsko. ze ruchowo super, ze w ogole rosniemy jak trzeba ze wyniki sie poprawily no wyszlam z bananem na ustach
wspaniale ! tez sie ciesze razem z Wami
Cytat:
no jak mi powiedziala kobieta ze bedzie dobrze wszystko to az mi sie normalnie zyc zachcialo

kurde jeden normalny lekarz co widzi ze jest dobrze i wspiera i podtrzymuje na duchu a nie roztacza wizje co sie spierd... za 2 lata moze
cudownie ze trafiliscie na taką lekarke . taka osoba to połowa sukcesu !

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
umowilam się do fryzjera 19 sierpnia wreszcie po 11 miesiącach chyba będzie mnie farbować pół dnia
Stary 2013-07-19, 20:38   #1595
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
haha no

hmmm ja bym poczekała jednak z tą maścią. Może rzeczywiście po pomidorze to jest a nie ma goraczki ani nic??
Nie ma gorączki, naprawdę nie wiem już co robić czy smarować czy nie może poczekam jeszcze z dzień, dwa... jak nie zacznie znikać to wtedy zacznę smarować
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:39   #1596
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nie ma gorączki, naprawdę nie wiem już co robić czy smarować czy nie może poczekam jeszcze z dzień, dwa... jak nie zacznie znikać to wtedy zacznę smarować
a jaką dostałaś maść? masz jakąś nazwę czy to robiona w aptece?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:52   #1597
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
W przychodni w Wieliczce, tam gdzie chodzimy do pediatry.
Nam w sumie po pierwszej tez nic nie bylo, po drugiej dawce 5w1 byla też tylko troche marudna, szczepilismy wczoraj przed 18tą, wieczorem plakala i nie mogła zasnąć długo, a dzisiaj od rana była gorąca ok 40st, więc pojechałysmy do apteki, teraz po czopku jej trochę przeszlo ale jest słaba i marudna.
biedna
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
To dobrze, ja się nie odzywam ale jestem na bierząco ... czytam post po poście bo tyle co się tu dowiedziałam to mi zaden lekarz nie powie ...
(nawet czasem wydaje mi sie że jestem od nich mądrzejsza )

Cytat:
Skończył 4 miesiace, waży już 6700 i karmiony tylko piersią, jest baaardzo grzeczny. Spi po 2-3 godziny w ciagu dnia (ma dwie drzemki) w nocy budzi sie zawsze co 3 godziny zjada i idzie spać. Jest bardzo wesoły, codziennie zdobywa jakieś umiejętności (tak jak wasze bąble), teraz próbuje obrotu z plecków na brzusio i ciągle czekam aż wyciągnie rączki po zabawki (jeszcze nie kuma) duzo gada, dużo sie śmieje, uwielbia mate ale nienawidzi ciągle leżeć na brzuchu rączek z buzi nie wyciąga, bardzo sie ślini i ma mega napuchnięte dziąsła...
Jeżdzimy na rehabilitacje raz w tygodniu ale wszystkie odruchy ma prawidłowe, wyniki wszystkie bardzo dobre(USG, morfo) i w ogole super sie rozwija. Wszyscy mówią że jest grubiutką klusią i ogólnie duży jak na prawie 3 miesiac korygowany.
Zaraz wam pokaże mojego bąbla.

śliczny

Cytat:
Zasnela mi teraz bidula. Ile może trwac taka gorączka po szczepieniu? Podobno kilka dni
gorączka nie wiem ale powikłania się odnotowuje do 14 dni.
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć
My po szczepieniu. Jaś waży już 7420 g Dzielny chłopak był i zapłakał tylko przy ukłuciu

Cytat:
Mamy bardzo podobne dziewuszki wielkościowo.
U nas wczoraj: waga 4940g, wzrost 59 cm, obwód główki 39 cm.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no wiedzialam ze sie obudzi - zmierzylam mu tem 37.5 -. od 4 dni ma lekki kaszel i katarek - nic nie pisalam, ale qrde dobrze ze w pon ide do Helse na wizyte - to powiem zeby go lekarz osluchal

ogolnie lezy w bujaku i wlaczy z zabawka - wazne ze czyms sie zajol - i nie plakusia - bo jak palcze to mi sie serce kraja
biedny

Cytat:
a kochane! dzięki za głosy! udało sie! synek znajomej będzie wnosił flagę jutro na meczu Lechii
wow

Cytat:
--------------------
Byłam jednak z Filipem u lekarza, udało mi się jednak zarejestrować bo był lekarz do 16 ale nie u naszego pediatry i w sumie nie do końca ufam tej Pani doktor. Jeszcze nie obejrzawszy Filipa już prawie postawiła diagnoze, nie przyglądnęła się za bardzo tym krostką ale stwierdziła, że zrobił się stan zapalny i dała maść z antybiotykim
Mój TŻ przyjechał teraz od kolegi bo mu pomagał i mówił, że tego kolegi syn miał z opisu podobne krostki (teraz wyglądają jakby przypalone były) i było to uczulenie po pomidorze a ja do tej pory nie jadłam pomidora dopiero kilka dni temu zaczęłam takie z ogródka. No i teraz mam wątpliwości czy ta maść jest konieczna...
ja bym nie dawała. jak nawet nie popatrzyła dokładnie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:58   #1598
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zapraszam do głosowania
poszło
Cytat:
Myśmy wczoraj mieli druga dawke pneumokoków Prevenar 13 (też refundowane) i dziś Hania pierwszy raz ma gorączkę i pierwszy raz dostała czopek Biedna jest od wczoraj plakusia i widać,że nie czuje się najlepiej. Dużo się tulimy od rana i bujamy na rączkach Żal mi jej malusiej.
biedulka oby wszystko szybko przeszło
Cytat:
Nie pisze bo nie powinnam porównywać mojego wcześniaczka z Waszymi pociechami... jakoś tak nie mogłam tego pogodzić... chociaż czytam i czekam aż mój zacznie robić daną rzecz ... tak czy siak każdy porównuje...
Tomula jest super... (nie chce zdradzać wszystkiego bo i mi kosmici podmienia dziecko )
Skończył 4 miesiace, waży już 6700 i karmiony tylko piersią, jest baaardzo grzeczny. Spi po 2-3 godziny w ciagu dnia (ma dwie drzemki) w nocy budzi sie zawsze co 3 godziny zjada i idzie spać. Jest bardzo wesoły, codziennie zdobywa jakieś umiejętności (tak jak wasze bąble), teraz próbuje obrotu z plecków na brzusio i ciągle czekam aż wyciągnie rączki po zabawki (jeszcze nie kuma) duzo gada, dużo sie śmieje, uwielbia mate ale nienawidzi ciągle leżeć na brzuchu rączek z buzi nie wyciąga, bardzo sie ślini i ma mega napuchnięte dziąsła...
Jeżdzimy na rehabilitacje raz w tygodniu ale wszystkie odruchy ma prawidłowe, wyniki wszystkie bardzo dobre(USG, morfo) i w ogole super sie rozwija. Wszyscy mówią że jest grubiutką klusią i ogólnie duży jak na prawie 3 miesiac korygowany.
Zaraz wam pokaże mojego bąbla.
cudownie ze super sie rozwija
Cytat:
cudo
Stary 2013-07-19, 21:11   #1599
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a kochane! dzięki za głosy! udało sie! synek znajomej będzie wnosił flagę jutro na meczu Lechii

Cytat:
Byłam jednak z Filipem u lekarza, udało mi się jednak zarejestrować bo był lekarz do 16 ale nie u naszego pediatry i w sumie nie do końca ufam tej Pani doktor. Jeszcze nie obejrzawszy Filipa już prawie postawiła diagnoze, nie przyglądnęła się za bardzo tym krostką ale stwierdziła, że zrobił się stan zapalny i dała maść z antybiotykim
Mój TŻ przyjechał teraz od kolegi bo mu pomagał i mówił, że tego kolegi syn miał z opisu podobne krostki (teraz wyglądają jakby przypalone były) i było to uczulenie po pomidorze a ja do tej pory nie jadłam pomidora dopiero kilka dni temu zaczęłam takie z ogródka. No i teraz mam wątpliwości czy ta maść jest konieczna...
Ja też bym poczekała ze 2-3 dni i popatrzyła, czy robi się z tym lepiej, czy gorzej. Jeśli nie cierpi jakoś, to może zaryzykuj takie przeczekanie, antybiotyk to ostateczność w każdej postaci

Krzyś ma dzień śpiocha - pisałam wcześniej, że zasnął na spacerze i tak spał do 15, potem kimnął się 18-19, a teraz już śpi po kąpieli Przeważnie ma tylko drzemki po 15-30 minut, a dziś tak jakoś wyjątkowo I miałam w sumie rację - padało
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:11   #1600
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Choco, Lukrecja wg ordynator oddziału noworodków gdyby ze szczepionką było cos nie tak byłoby widać, ze jest mętna i pielęgniarka by jej nie podała. A szpital daną partię by wycofał sam. Po takim czasie Maluchom nie powinno nic grozić bo reakcje poszczepienne występują do kilku dni
No oby, fakt u nas to było szczepienie w wieku 2 miesięcy i nic się specjalnego nie działo, ale nie podoba mi się sama możliwość narażenia dziecka na problemy.

Pitulek chyba sobie wreszcie wykombinował jak obracać się na bok. Nogi do góry, potem pupa i hop zawsze na lewą stronę rano mu idzie najlepiej. Na brzuszku też już czasem jedną rękę wyprostuje i tak się chybocze jakby miał przekręcić, ale jeszcze trochę brakuje. Niedługo się doczekam i skończy się beztroskie zostawianie dziecia na środku łóżka.
Powoli się godzę z myślą, że nie będę już karmić piersią - młodemu mleko służy i ja odżyłam na normalnym jedzeniu (ahh czekolada, truskawki, żółty ser, masło, jogurty ahhh ) w środę idziemy do pediatry to pewnie to potwierdzi. Karmienie jednak idzie nam różnie, moim głównym problemem jest wstrzelić się kiedy jest naprawdę głodny. Jak był na piersi to go rozumiałam ot tak, teraz wszystko się pozmieniało i muszę się synka uczyć na nowo. Czasem tak bardzo chcę na karmić, że mi wychodzi przymuszanie a on się buntuje muszę zacząć go bardziej sluchac , bo jak jest głodny i trafię to je ze smakiem.
Kupiłam mu dziś krótkie spodenki (już 3 ) mam słabość do ubranek F&F z Tesco.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:14   #1601
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Zasnela mi teraz bidula. Ile może trwac taka gorączka po szczepieniu? Podobno kilka dni
ojej taka padsnieta ......
co do gorączki to nie mam pojecia . Kuba jak był starszy to tez dostał gorączke po szczepieniu 40 stopni ale po podaniu syropu mineło ...

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny'
FOTOKLUB jest już stworzony
odbierajcie zaproszenia!
dzieki
Cytat:
Cześć
My po szczepieniu. Jaś waży już 7420 g Dzielny chłopak był i zapłakał tylko przy ukłuciu

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16

Mamy bardzo podobne dziewuszki wielkościowo.
U nas wczoraj: waga 4940g, wzrost 59 cm, obwód główki 39 cm.
cudownie ze juz coraz wieksza
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no wiedzialam ze sie obudzi - zmierzylam mu tem 37.5 -. od 4 dni ma lekki kaszel i katarek - nic nie pisalam, ale qrde dobrze ze w pon ide do Helse na wizyte - to powiem zeby go lekarz osluchal
oby nic powaznego sie nie rozwineło
Cytat:
super !
[QUOTE=monicca1989;4187306 7Byłam jednak z Filipem u lekarza, udało mi się jednak zarejestrować bo był lekarz do 16 ale nie u naszego pediatry i w sumie nie do końca ufam tej Pani doktor. Jeszcze nie obejrzawszy Filipa już prawie postawiła diagnoze, nie przyglądnęła się za bardzo tym krostką ale stwierdziła, że zrobił się stan zapalny i dała maść z antybiotykim
Mój TŻ przyjechał teraz od kolegi bo mu pomagał i mówił, że tego kolegi syn miał z opisu podobne krostki (teraz wyglądają jakby przypalone były) i było to uczulenie po pomidorze a ja do tej pory nie jadłam pomidora dopiero kilka dni temu zaczęłam takie z ogródka. No i teraz mam wątpliwości czy ta maść jest konieczna...[/QUOTE]
ale zeby takie cos przez uczulenie ??? szok .....
Stary 2013-07-19, 21:15   #1602
Dragusia88
Zakorzenienie

Nestele kropiłaś dzieciom oczy solą fizjologiczną po lub przed basenem??

Stary 2013-07-19, 21:18   #1603
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

- juz widze jak przelatujesz serem tzta

- to dobrze ze choc nie boli ale i tak jakos trudno mi sobie wyobrazic .... najwazniejsze aby cos to dało .

-za rozmiary Natalki rosnie ,rosnie coraz wieksza !

wspaniale ! tez sie ciesze razem z Wami

cudownie ze trafiliscie na taką lekarke . taka osoba to połowa sukcesu !

wiesz ja matka dydaktyk podeszlam do tego naukowo. ponazywalam elementy masazu po naszemu i probujemy zrobic z tego zabawe jak sie np. marszczy brwi i podnosi skore do gory to mowie do niej a teraz robimy buldoga jak robisz kolka to mowie ze jedziemy na rowerku itd.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:24   #1604
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie dostalam zaproszenia do klubu. Ale juz sie gubie. Bo to cos innego niz moderna zalozyla na fb?
ja dostałam. Ale też tego do końca jeszcze nie ogarnęłam. W klubie jeszcze nikt nie dodał żadnych zdjęć? czy to ja nie umiem ich znaleźć
Cytat:
haha Miska kiedys tez zasnela na reku u TŻ i jak tylko mu zdrętwiała to szybko ją oddał
Nikoś już leży u siebie w łóżeczku
Cytat:
też bym chyba tak zrobiła. No chyba, że będą się pojawiać nowe to od razu bym dała maść, a jak nie, to tak jak piszesz-jak nie zaczną znikać, to po dwóch dniach zacząć smarować
Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Karmienie jednak idzie nam różnie, moim głównym problemem jest wstrzelić się kiedy jest naprawdę głodny. Jak był na piersi to go rozumiałam ot tak, teraz wszystko się pozmieniało i muszę się synka uczyć na nowo. Czasem tak bardzo chcę na karmić, że mi wychodzi przymuszanie a on się buntuje muszę zacząć go bardziej sluchac , bo jak jest głodny i trafię to je ze smakiem.
Szybko się nauczysz co i jak. Najlepiej sobie zapisuj. Ja zaczęłam zapisywać, żeby sprawdzić, ile dokładnie zjada i jak często je i teraz widzę jak bum cyk cyk co dwie godzinki jest głodny

Stary 2013-07-19, 21:24   #1605
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Nestele kropiłaś dzieciom oczy solą fizjologiczną po lub przed basenem??
nie . a po co?
Cytat:
wiesz ja matka dydaktyk podeszlam do tego naukowo. ponazywalam elementy masazu po naszemu i probujemy zrobic z tego zabawe jak sie np. marszczy brwi i podnosi skore do gory to mowie do niej a teraz robimy buldoga jak robisz kolka to mowie ze jedziemy na rowerku itd.
kochaną jestes mamusią , faktycznie mozna z tego robic zabawe i od razu troszke lzej ....
Stary 2013-07-19, 21:27   #1606
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!
Przestańcie tyle pisać!!!! Nie ma Was jak nadrobić, a teraz jeszcze fb!!
Przeleciałam kilka stron, reszta pewnie jutro...

Cytat:
muszę tż powiedzieć, że się ostro za dietę biorę, niech się trzyma za portfel

Cytat:

Roszpunka kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

chyba Cię pogieło

Skoro zachwalacie książkę Danuty, to pewnie i ja sie skuszę - odskocznia od kryminałów.

Cytat:

I za pochwały lekarki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Na wizazu zakladamy - klub galerie dla wszystkich mamus z listy (tak jak bylo uzgodnione, albo ty albo Kasia zakladacie )
To dlaczego żadna zdjęcia nie dodała?

Strippi, mimo kalkulatorów wydaje mi się, że 1400 kalorii to za mało. Jeśli karmi się piersią, trzeba jeść o 500 kalorii więcej, więc dla Ciebie w tej chwili zostaje tylko 900, a to już bardzo, bardzo mało nawet przy minimalnym wysiłku fizycznym. BYou pisała, że są tu na wizażu dziewczyny, które się na ćwiczeniach i dietach świetnie znają, pogadaj z nimi (tzn. zrobisz jak zechcesz, wiadomo), na pewno Ci dobrze doradzą. Efekty Twojej metamorfozy są spektakularne, ale szkoda byłoby, gdyby odbywało to się kosztem Twojego zdrowia

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:28   #1607
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie . a po co?

kochaną jestes mamusią , faktycznie mozna z tego robic zabawe i od razu troszke lzej ....
żeby oczyscic z ewentualnego syfu. a to spoko.

Stary 2013-07-19, 21:29   #1608
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie kupiłaś te same co ja ja też jestem uzależniona
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:32   #1609
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziękuję za zaproszenia
my od poniedziałku walczymy z remontem jest gorzej niż myślałam:/ ostatnio sąsiedzi poinformowali nas, że była tam melina więc cała żulernia z okolicy przychodziła tam piła i sikała gdzie popadnie. No i zgon był w mieszkaniu....

A z przyjemnych rzeczy to Leonek już pięknie obraca się z plecków na brzuszek dzisiaj rehabilitantka powiedziała, że robi już rzeczy 5 /6 miesięcznego dziecka ale do końca jej nie wierze...

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:34   #1610
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Szybko się nauczysz co i jak. Najlepiej sobie zapisuj. Ja zaczęłam zapisywać, żeby sprawdzić, ile dokładnie zjada i jak często je i teraz widzę jak bum cyk cyk co dwie godzinki jest głodny
Mam nadzieję. Właśnie zapisuję i średnio co 2-3h jest głodny, ale każdego dnia jest inaczej. Raz pożarłby wszystko przed snem, innym razem rano nie chce jeść, czasem najpierw w ciągu dnia musi zasnąć potem jeść, a czasem odwrotnie. Ilości też różnie wypadają, jedynie wiem że ok 1000 ml i więcej w ciągu doby je. W sumie to dopiero kilka dni jest na samym mm (bo wcześniej mieszałam) i może powoli się to unormuje, bo teraz pewnie wszystko się nakłada jego przeżycia, moje przeżycia i tzw skoki rozwojowe (ja nie wiem czy to się skokiem powinno nazywać skoro trwa tygodnie ).

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Pewnie kupiłaś te same co ja ja też jestem uzależniona
Mam już takie sportowe szorty granatowe i w biało-niebieskie paski, a dzisiaj takie beżowe wyglądają jak niby len.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:37   #1611
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
To dlaczego żadna zdjęcia nie dodała?
ja wlasnie dodalam zdjecie na probe - nie jest to latwe, bo najpierw trzeba zdjecia zapisac w albumie w swoim profilu..
Stary 2013-07-19, 21:41   #1612
achna79
Rozeznanie

I moje dziecię zostało zaszczepione tą szczepionką

Miałam się dziś wziąć za prasowanie ale taki gorąc, że nie dałam rady. Kupka prania poleży sobie dalej

Dzięki za poparcie co do naszej decyzji. Jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że jest słuszna
Stary 2013-07-19, 21:44   #1613
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziękuję za zaproszenia
my od poniedziałku walczymy z remontem jest gorzej niż myślałam:/ ostatnio sąsiedzi poinformowali nas, że była tam melina więc cała żulernia z okolicy przychodziła tam piła i sikała gdzie popadnie. No i zgon był w mieszkaniu....

A z przyjemnych rzeczy to Leonek już pięknie obraca się z plecków na brzuszek dzisiaj rehabilitantka powiedziała, że robi już rzeczy 5 /6 miesięcznego dziecka ale do końca jej nie wierze...
dla Leonka! super ze są efekty!

co do pogrubionego to ....

Liwka -słyszałas ze jutrzejszy mecz Lechii z Barceloną odwołany ?!!!!
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...odwolany/g23tz
dzieciaki bedą zawiedzione....
Stary 2013-07-19, 21:44   #1614
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wiem co czujesz, przeżywałam to wczoraj

wszechstronne byle nie za mądre

wspaniale!
poszukam bo ja kryminału uwielbiam

Cytat:
Cześć

Idę czytać co naskrobałyście

Cytat:
dobrze, że nic poważnego!

biedna mam nadzieje, że szybciutko przejdzie!

super! czyli wszystko jak nalezy! słodki jest!!!!!

hehe nie no spoko ja kolekcjonuje znajomych więc wiesz...im więcej tym lepiej

ładna waga!!!

-----------------------
super
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:45   #1615
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja wlasnie dodalam zdjecie na probe - nie jest to latwe, bo najpierw trzeba zdjecia zapisac w albumie w swoim profilu..
noo, ja też sie nameczylam. Najpierw dodałam do albumu i się dziwilam, czemu ich nie ma w klubie. A potem dopiero doczytalam co i jak

Stary 2013-07-19, 21:46   #1616
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle - a Ty jesteś na fb?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:47   #1617
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Agnieszko chyba podeślę Ci Leonka

Cytat:
Cześć

Idę czytać co naskrobałyście
super duży chłop

Cytat:
Cytat:
bidulka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
nie ma mnie w domu tylko na jakimś odludzziu

zapraszam do głosowania
postaram sie was poczytać bo mam tyle zaległości ze szok a jeszcze dziś poza domem i jutro pewnie tez
poszły

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:49   #1618
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nestelle - a Ty jesteś na fb?
Stary 2013-07-19, 21:50   #1619
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
hehe nie no spoko ja kolekcjonuje znajomych więc wiesz...im więcej tym lepiej

ahaha to tak jak JA

no i dal Huberta

Cytat:

Pitulek chyba sobie wreszcie wykombinował jak obracać się na bok. Nogi do góry, potem pupa i hop zawsze na lewą stronę rano mu idzie najlepiej. Na brzuszku też już czasem jedną rękę wyprostuje i tak się chybocze jakby miał przekręcić, ale jeszcze trochę brakuje. Niedługo się doczekam i skończy się beztroskie zostawianie dziecia na środku łóżka.
Powoli się godzę z myślą, że nie będę już karmić piersią - młodemu mleko służy i ja odżyłam na normalnym jedzeniu (ahh czekolada, truskawki, żółty ser, masło, jogurty ahhh ) w środę idziemy do pediatry to pewnie to potwierdzi. Karmienie jednak idzie nam różnie, moim głównym problemem jest wstrzelić się kiedy jest naprawdę głodny. Jak był na piersi to go rozumiałam ot tak, teraz wszystko się pozmieniało i muszę się synka uczyć na nowo. Czasem tak bardzo chcę na karmić, że mi wychodzi przymuszanie a on się buntuje muszę zacząć go bardziej sluchac , bo jak jest głodny i trafię to je ze smakiem.
za odkrycie jak si eto robi
wlasnie mi uswiadomilas ze PL sa ua\play a ja mam tylko 1 krotkie spodeneczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:57   #1620
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję. Właśnie zapisuję i średnio co 2-3h jest głodny, ale każdego dnia jest inaczej. Raz pożarłby wszystko przed snem, innym razem rano nie chce jeść, czasem najpierw w ciągu dnia musi zasnąć potem jeść, a czasem odwrotnie. Ilości też różnie wypadają, jedynie wiem że ok 1000 ml i więcej w ciągu doby je. W sumie to dopiero kilka dni jest na samym mm (bo wcześniej mieszałam) i może powoli się to unormuje, bo teraz pewnie wszystko się nakłada jego przeżycia, moje przeżycia i tzw skoki rozwojowe (ja nie wiem czy to się skokiem powinno nazywać skoro trwa tygodnie ).

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Mam już takie sportowe szorty granatowe i w biało-niebieskie paski, a dzisiaj takie beżowe wyglądają jak niby len.
sluchaj a przygotuj sobie wczesniej wode. ja moja nauczylam pic mleko o temp. pokojowej a nie takie letnie i jest szybciej jak trzeba to dorabiam raz dwa. jak jest wiecej czasu to podgrzewam. mam wode zawsze odmierzona i potem tylko wsypuje. z takich innych patentow to jeszcze po prostu wychodze z zalozenia ze robie wiecej najwyzej wyleje no wiem ze to mleko pewnie kosztuje no ale wole tak niz dorabiac na wariata.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Agnieszko chyba podeślę Ci Leonka

super duży chłop

bidulka

poszły
zapraszam
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości