|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() mnie obudził komar... Ale i jakieś przepowiadacze mam dziś w nocy. No ale Idzia idzie spać, to ja też;-) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewczyny RODZE!!!!!
Wody poszly o 4.30. Bezbarwne. Poki co zadnych mocnych skurczow nie ma. Brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz slabiej. Nie wiem czy juz dzwonic do szpitala czy nie ![]() ![]() Franiu czekam ![]() ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- Telefon mam super generacji rocznik 2000 ![]() ![]() Ale sie ciesze! Z drugiej str troche boje. Wczoraj bylam, u poloznej i powiedziala zemaly ma okolo 4300 i ze moze byc cc. Mieli to sprawdzic w srode na usg, ale jak widac do srody nie doczekamy ![]()
#363 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() Czekaj na Tz idź weź prysznic i sie relaxuj. Przygotowuj sie i czekaj na skurczyki. Nie wiem moze możesz do gina czy szpitala zadzwonić i ich poinformować. Ale super ![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Marrionete trzymaj sie!
Wchodze na wizaz oczekujac na bekniecie a tu taki njuuus ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Spadam bo mama mnie pogania mowiac co Ty w tym internecie robisz?! Spaceruj, ruszaj sie!
![]() ![]()
#366 |
Rozeznanie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Szybkiego I latwego porodu zycze!!! Trzymaj sie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41876749]Śląski klub laktacyjny pozdrawia inne oddziały :P w oczekiwaniu na obudzenie się dziecka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mazowiecka Mleczarnia Antosiowa pozdawia Slask i reszte Polski ![]() Syn mnie wydoil wlasnie na razie tylko z mleka ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ależ koordynacja w tej Waszej kumulacji porodowej
![]() ![]() Pozdrowienia dla SOKL (Śląskiego Oddziału Klubu Laktacyjnego) i innych jednostek od Brytyjskiego odłamu ![]() ![]() Kubuś puchatek, kejt- a Wy co? Bezsenność Was złapała? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-07-20 o 04:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Odpadl nam wreszcie kikutek. Pepowina gruba wiec troche dluzej to trwalo.
Jesli chodzi o laktator - kupilismy nowa medele swing. I w sumie byla potrzebna w szpitalu tylo na wyciaganie brodawek. Teraz moze jeszcze sie przyda gdyby zqstoj ale polozna nie przewiduje u nas takich atrakcji bo wszystko ladnie sie normuje. Kapturki - polecam ( MADI jeszcze raz dziekuje!). Aktualnie podlaczamy jeden kapturek nw poczatku ssania, za chwile zdejmujemy i ssanko juz na golej brodawce. Tak wiec polecam przy problemach. Podklady bella mama - nam wystarczyly 3,5 paczki. Niezle sie spisaly. Teraz jade na podpaskach malych. Pewnie niebawem przejde na wkladki. Przy cc chyba mniej idzie odchodkow. Tz sie smieje ze mnie wyczyscili lepiej. KOMARY! - wczoraj odkrylam w aptece Chicco wtyczke do kontaktu i brelok do wozka. Dozwolone od 0+. Poczytajcie o tym. My chyba dzis kupimy i zaczniemy testowac. Ponoc ekologiczny produkt. Jesli chodzi o pielegnacje Antosia - u nas swietnie sprawdza sie woda z dodatkiem odrobina mydelka. Nie smarujemy sie codziennie oliwka. Za to codziennie przy przewijaniu linomag zielony. Zero odparzen. Wszedzie nam mowili/mowia zeby jak najmniej kosmetykow dla tak malutkiego dziecka. Pepek - w szpitalu przemywali octeniseptem. Przy wypisie p.ordynator zalecila wode z mydelkiem i ew octenisept. Zadnych innych srodkow. Pampersy - te oryginalne sa fajne. Dady mam wtazenie ze takie bardziej papierowe sa i wiecej bokami leci w nich. Mamy jeszcze Beaming Baby ale ich nie testuje bo sa na ciutke wieksza wage. Kupie na sprobowanie lidlowskie. Chusteczki z netto tibelly baby - ok. Tylko ciezko wychodza z opakowania. Po kilka na raz sie ciagna i troche jz zmarnowalam. Albo ja jakas lewa w tym temacie. Kapiel - nie musimy kapac codziennie malego. Lekarze tak nam zalecili. Chba ze upal to tak. Wystarczy w dni bez kapieli przetrzec wilgotnym wacikiem buzke raczki pupe i starczy. Przeciez maly z gownem sie nie bije. W blocie sie nie tapla - slowa bdb pediatry ![]() No to tak pokrotce z info. Moze cos sie przyda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- Aaaa... Co do makijazu. Myslalam przed porodem ze trzeba sie tu i owdzie ogarnac. Fryzjer. Nozki. Kosmetyczka w torbie. Ale powiem Wam tak: Po pierwsze - podklad tusz i przytulanie tego cudownego pysiaka do policzka i calowanie kompletnie mi jie idzie w parze. Po drugie jak sie juz jedzie w bolach do porodu ( czy to bole porodowe czy kolka netkowa ze zyc sie odechciewa) to ma sie to jak sie wyglada w najglebszym powazaniu. Dla mnie wazne bylo by Antos zdrowy sie urodzil. Zeby przestala mnie bolec nerka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Pozdrowienia również dla Mazowieckiej Mleczarni Antosiowej
![]() Kiepsko klepie sie jedna reka w telefonie podczas karmienia... ![]() Adaś przebrany, nakarmiony, odbity, pięknie zasnął więc i ja przykładam głowę do poduszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Koniec przerwy. Tyle moglam tu posiedziec...
Antos spi na moim brzuchu ale musze zaraz wstac bo mnie do kibelka goni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Cytat:
![]() Ehhh Cynamonku zobacz jeszcze kilkanascie dni temu w dwupaku a teraz nasze Pijaweczki przyssane do nas. Jal ten czas leci! Wracasz do zdrowia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwicze ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-20 o 05:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Właśnie smarujac pociamkane radośnie przez Młodego piersi myślałam o tym, że dokładnie dwa tygodnie i jeden dzień temu leżałam w szpitalu taka obolala i bezradna w kwestii karmienia Adasia... A dzisiaj co- Adasinek pięknie je, 15 minut co 2-3 godziny i brzusio zadowolony, cudnie sie wtula we mnie to malenstwo i niby to tylko 2 tygodnie a zmiana niesamowita. Każdy dzień to ogromny postep, odkrywanie i uczenie sie Adasia- jest super :thumbup:
A i moj stan poporodowy z dnia na dzień sie poprawia. Tak jak wcześniej polog mnie dobijał tak teraz (czym dalej w las ![]() A Ty czarowniczko jak sie czujesz pomijajac problemy zoladkowe? ![]() Uciekam juz spać póki Młody mi na to pozwala. Nadrobie Was pewnie wieczorem- miłego dnia Mamusie i Brzuchatki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Ja w miare dobrze. Jak poczulam te lekkosc i brakbrzucha to smigam zapominajac ze w koncu operowana bylam. Kregol powoli wraca do zycia. Ciecie swedzi i czasem ciagnie. Nogi odpuchly i mam podejrzenia ze to clexane mi te opuchlizne zafundowal bo po odstawieniu moje stopki znowu kosciste (szkoda ze nie dooopa ale pracuje nad tym).
Zoladek ladnie trawi. Pije bd wody. Litry ida i moze tym usprawniam pieknie trawienie. Rwa sie odzywa ale jest ok. Czyli wszystko wraca do normy. Teraz to mi tylko brakuje snu najbardziej takiego ciaglego. A jak mam Tosiaczka przy sobie to mi juz nic wiecejdo szczescia nie potrzeba. Postanowilam wczoraj... Bede wredna tesciowa. Zanim synowa wejdzie do rodziny to jej taka szkole przetrwania urzadze ze najlepsza i najbardziej kochajaca tylko przetrwa ![]() Mam mnostwo lat by wszystko wymyslic... Okropna jestem jie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Spadam. Kciukuje kazda z Was! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Hej Wam
![]() marionette, Adriana- ![]() Twee- dobra robota z wątkiem, kierowniku imprezy ![]() madi- ![]() Dotka- ![]() Nadrobilam Was w miarę, przepraszam, ze tak nas mało, ale znowu wczoraj cały dzień byliśmy poza domem..młody już uznany w USC więc mamy akt urodzenia, potem pojechałam do pracy i każdy się nim zachwycał, a wieczorem padlam jak mucha. Tomus ładnie w miarę znowu spał ale jak się obudził o 5 tak nie chce mi zasnąć i marudzi, masakra. Teraz go polozylam koło ojca to widzę ze jest jakaś szansa na zasniecie chyba, ale to pewnie trochę zajmie ![]() ![]() Ogólnie jak jest tak gorąco jak wczoraj czyli 30 stopni to młody jest w samym bodziaku z krótkim rękawem i pieluszka tetrowa na sobie i jest git- przestaliśmy przesadzać z warstwami od wizyty u pediatry, a mamy genialnego pediatry który tez mnie prowadził i mlody nie ma żadnych potowek, a pare ich miał ![]() Staram się Was nadrabiam, ale to nie takie proste wbrew pozorom ![]() Całuje ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana w 38 tygodniu ciąży!
Dziś pobudka o 6, wyspałam się ![]() ![]() Wczoraj dzwoniłam do położnej, optymistycznie mnie nastawiła - mam wypoczywać, oszczędzać się, w czwartek przyjechać na ktg, w niedzielę na oddział i w poniedziałek CC (29.07 - jednak! w imieniny mojej przyjaciółki ![]() Miłego dnia dla wszystkich ![]() Aaaaaaaa, Neni ------> info z wczoraj... schudłam, nie mam 800g tylko 300g na plus ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dawaj na porodówkę, mocno trzymam kciuki!!! POWODZENIA! Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-20 o 06:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() roxi, brawa za tydzień ![]()
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Czyli co, juz na dziś mamy parę, marionette i adriana.
Powodzenia dziewczyny. Bądźcie dzielne. To ja i skylie moze na jutro sie złapiemy. Eh Witam z rana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa, wczoraj nie wchodziłam i zapomniałam....
![]() Info od Niunia20: "My w szpitalu z żółtaczką ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah i gratki za tydzien ![]() Cytat:
Niunia trzymaj sie bidulko ![]() Matko jakie ja mam zbudynienie dzis to szok :/
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-20 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Najpierw spac potem rodzic. Wieczorne zolnierzyki pomogly. Poprosze brawa dla tz. Skurcze mam od 2h.
Szykuj kape!!! W koncu umowilysmy sie na 20-tego ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-20 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu wam życzę ![]() My wybywamy na weekend w góry tak więc bez netu :/ Jak by coś się ruszyło bd pisać sms ^.^ skylie - jeszcze Ty do kolekcji??Noo super ![]() ![]() Dziś wraca mój tż wiec też będą żołnierzyki ![]() Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-07-20 o 07:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
a u mnie nic, kurde!!!! no chyba zaraz padnę! ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- czyli co? dzis mamy juz 3 gotowe na porod?? adriana, marionette, skylie?? ktos jeszcze? ujawniac sie laski? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() ![]() Domcia bo Ci para ucieknie. Wyganiaj Sare ![]()
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz krece biodrami, skacze w podskokach i nic ![]() weź mnie nie dobijaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajdziesz nowa pare. Moze teraz trojcami bedziemy rodzic kto wie ![]() A btw to czytalam, ze chroniczny kaszel prowadzi do skurczow. Moze taki sposob bedzie robil ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-20 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |||||
Zakorzenienie
|
Adriana, Marionette, skylie mocne kciuki!!!
![]() ![]() ![]() Kurcze te soboty zaczynają się robić coraz ciekawsze.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.