Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 19:33   #2251
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

My mamy umowę z kamerzystą i zespołem podpisaną, z salą podpisujemy jakoś tydzień przed weselem dopiero z tego co pamiętam

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:39   #2252
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Znajoma w pracy strasznie sie dziwi czemu pierscionek zareczynowy noszę na prawej ręce... Aż go przelozylam na lewa, po niecałej h byłam tak sfrustrowana tym faktem i brakiem wygody, ze spowrotem mam na prawej dłoni... A z drugiej strony innej znajomej dziwi sie, ze zwykle pierscionki nosi na lewej dłoni... I ze jak to, skoro tam powinien byc zareczynowy haha... Eh i jak tu ludziom dogodzic . Na prawej mi zawsze było wygodniej nosić pierscionki, plus tak po raz pierwszy go TZ wsunal, wiec zostało .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może to wynika z tego, że w PL nosi się z założenia na prawej a w UK z założenia na lewej ale i tak już każdy nosi jak mu pasuje

cisza tu faktycznie ja oglądałam film, potem byłam w sklepie potem oglądałam serial
Stary 2013-07-19, 19:54   #2253
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
może to wynika z tego, że w PL nosi się z założenia na prawej a w UK z założenia na lewej ale i tak już każdy nosi jak mu pasuje

cisza tu faktycznie ja oglądałam film, potem byłam w sklepie potem oglądałam serial
Ja słyszałam rożne opcje, ale mi to troche lata. Naprawdę nie jestem w stanie nosić pierscionka na lewej dłoni, strasznie mi przeszkadza. Zdaje mi sie wręcz, ze u lewej dłoni moge miec nieco mniejsze palce i ten pierscionek jest większy. Ale no, ona taka "zbulwersowana" była tym faktem, jakby dosłownie jakies przestępstwo to było

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
My mamy umowę z kamerzystą i zespołem podpisaną, z salą podpisujemy jakoś tydzień przed weselem dopiero z tego co pamiętam
Woow, tak późno? Czemu tak?

Stary 2013-07-19, 19:55   #2254
kzb1
Zakorzenienie

Ja na jesień tego roku chciałabym podpisać umowę przedwstępną z zespołem
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:16   #2255
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam rożne opcje, ale mi to troche lata. Naprawdę nie jestem w stanie nosić pierscionka na lewej dłoni, strasznie mi przeszkadza. Zdaje mi sie wręcz, ze u lewej dłoni moge miec nieco mniejsze palce i ten pierscionek jest większy. Ale no, ona taka "zbulwersowana" była tym faktem, jakby dosłownie jakies przestępstwo to było

no ja mam szczuplejsze place u lewej ręki, w sumie nie wiem czy nie każdy człowiek tak ma ale mogę się mylić
Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Ja na jesień tego roku chciałabym podpisać umowę przedwstępną z zespołem
umowa przedwstępna - dobre
Stary 2013-07-19, 20:46   #2256
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Znajoma w pracy strasznie sie dziwi czemu pierscionek zareczynowy noszę na prawej ręce... Aż go przelozylam na lewa, po niecałej h byłam tak sfrustrowana tym faktem i brakiem wygody, ze spowrotem mam na prawej dłoni... A z drugiej strony innej znajomej dziwi sie, ze zwykle pierscionki nosi na lewej dłoni... I ze jak to, skoro tam powinien byc zareczynowy haha... Eh i jak tu ludziom dogodzic . Na prawej mi zawsze było wygodniej nosić pierscionki, plus tak po raz pierwszy go TZ wsunal, wiec zostało .

A ja nosze ponad 5 lat obraczke srebrna na 4 palcu i jak bym sciagnela to czuje sie jakbym nie miala tego palca heh :p i tez jak przekladam czasami na prawa reke to nie moge bo mi tak przeszkdza :p

Wrocilam do domu i surprise! Modem zepsuty do wymiany :p

Stary 2013-07-19, 20:48   #2257
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A ja nosze ponad 5 lat obraczke srebrna na 4 palcu i jak bym sciagnela to czuje sie jakbym nie miala tego palca heh :p i tez jak przekladam czasami na prawa reke to nie moge bo mi tak przeszkdza :p

to niemiły surprise ja "naszą" srebrną obrączkę noszę na kciuku lewej ręki więc nie będę musiała po ślubie się jej pozbywać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 20:51   #2258
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:

Ale ja zawsze tak miałam, od kad zaczęłam nosić pierscionki to przeważnie na serdecznym prawej reki, bo nie wytrzymam psychicznie na serdecznym lewej reki. Na prawej ręce w ogole nie czuje, a na lewej to masakra cały czas mi przeszkadza i czuje. Moge chodzić całkiem bez- z tym nie mam problemu , ale lewej na serdecznym nie unosze nic :/

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
to niemiły surprise ja "naszą" srebrną obrączkę noszę na kciuku lewej ręki więc nie będę musiała po ślubie się jej pozbywać
Haha, ja juz sie "nie bawie" w obrączki na poziomie "chłopak- dziewczyna". Raz tak miałam, to po zerwaniu było głupio- co z tym zrobic? :P teraz i bez obraczek juz prawie 8 lat za nami

Stary 2013-07-19, 20:54   #2259
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam szczuplejsze place u lewej ręki, w sumie nie wiem czy nie każdy człowiek tak ma ale mogę się mylić

umowa przedwstępna - dobre
No w sensie - żeby nas w pamięci mieli i termin zarezerwowali za drobną opłatą
Stary 2013-07-19, 20:59   #2260
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Haha, ja juz sie "nie bawie" w obrączki na poziomie "chłopak- dziewczyna". Raz tak miałam, to po zerwaniu było głupio- co z tym zrobic? :P teraz i bez obraczek juz prawie 8 lat za nami

wiesz...może dla Ciebie to było zabawne no i skoro z obecnym już tż jesteś 8 lat to byłaś młoda "bawiąc się" w obrączkę z poprzednim chłopakiem wiec może trafnie nazwałaś to zabawą ale dla niektórych może to mieć znaczenie ja tego na pewno nie odbieram jak zabawę, kupiłam je na naszą rocznicę i od tego czasu je nosimy i nie wiem co jest w tym śmieszne takie
Cytat:
No w sensie - żeby nas w pamięci mieli i termin zarezerwowali za drobną opłatą
no wiem ale to już w sumie tak wygląda podpisanie umowy
Stary 2013-07-19, 21:09   #2261
kzb1
Zakorzenienie

No właśnie nie do końca, bo we właściwej umowie określa się dokładnie czas, repertuar, a przede wszystkim MIEJSCE, którego my jeszcze nie mamy
Stary 2013-07-19, 21:11   #2262
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
wiesz...może dla Ciebie to było zabawne no i skoro z obecnym już tż jesteś 8 lat to byłaś młoda "bawiąc się" w obrączkę z poprzednim chłopakiem wiec może trafnie nazwałaś to zabawą ale dla niektórych może to mieć znaczenie ja tego na pewno nie odbieram jak zabawę, kupiłam je na naszą rocznicę i od tego czasu je nosimy i nie wiem co jest w tym śmieszne takie

no wiem ale to już w sumie tak wygląda podpisanie umowy
Strasznie poważnie dzisiaj wszystko odbierasz i bardzo dosłownie/ personalnie :P. Nie mowie, ze to cos złego/ zabawnego . Aczkolwiek ja sie na tym "przyjechałam", wiec juz nie czuje potrzeby posiadania obrączki na takim etapie, jako potwierdzenie miłości :P. Dla mnie, biorąc pod uwage wcześniejsza historie z obraczkami, jest to juz mniej ważne. A ze dla Was jest to ważne, liczy sie- fajnie , wręcz cieszę sie, ze nie masz złych wspomnień z takimi obraczkami . Ja mam, dlatego juz nie przywiązuje do tego wagi .

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
No właśnie nie do końca, bo we właściwej umowie określa się dokładnie czas, repertuar, a przede wszystkim MIEJSCE, którego my jeszcze nie mamy
A to nie będziecie mieli do tego czasu juz moze lokalu? my mamy juz konkretna umowe i owszem miejsce i czas jest, ale nic nie ma o repertuarze ani ewentualnych opcjach dodatkowych (np. granie pod domem itd, którego z pewnością nie chcemy)

Stary 2013-07-19, 21:24   #2263
karolkao89
Zadomowienie

a TŻ po weekendzie dzwoni do zespolu umowic sie na spotkanie.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 21:32   #2264
existence
Zakorzenienie

Cytat:
to zawsze można dodać w załączniku my repertuaru i takich innych też jeszcze nie mamy spokojnie
Cytat:
Strasznie poważnie dzisiaj wszystko odbierasz i bardzo dosłownie/ personalnie :P. Nie mowie, ze to cos złego/ zabawnego . Aczkolwiek ja sie na tym "przyjechałam", wiec juz nie czuje potrzeby posiadania obrączki na takim etapie, jako potwierdzenie miłości :P. Dla mnie, biorąc pod uwage wcześniejsza historie z obraczkami, jest to juz mniej ważne. A ze dla Was jest to ważne, liczy sie- fajnie , wręcz cieszę sie, ze nie masz złych wspomnień z takimi obraczkami . Ja mam, dlatego juz nie przywiązuje do tego wagi .
pms
no a jak cytujesz moją wypowiedź jak mam nie odbierać personalnie

Cytat:
A to nie będziecie mieli do tego czasu juz moze lokalu? my mamy juz konkretna umowe i owszem miejsce i czas jest, ale nic nie ma o repertuarze ani ewentualnych opcjach dodatkowych (np. granie pod domem itd, którego z pewnością nie chcemy)

ale kzb ślubuje w 2016

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
a TŻ po weekendzie dzwoni do zespolu umowic sie na spotkanie.
o fajnie ja rozkminiam oprawy muzyczne do kościoła i już nic nie wiem, zgłupiałam
Stary 2013-07-19, 21:38   #2265
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
to zawsze można dodać w załączniku my repertuaru i takich innych też jeszcze nie mamy spokojnie

pms
no a jak cytujesz moją wypowiedź jak mam nie odbierać personalnie

ale kzb ślubuje w 2016

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

o fajnie ja rozkminiam oprawy muzyczne do kościoła i już nic nie wiem, zgłupiałam
A bo ja zawsze cytuje, jakos z rozpędu, szybciej mi tak sie odpisuje w aplikacji . Moglam i Joasie zacytowac, ale Twoja wypowiedz byla ostatnia, dlatego Twoja zacytowam . Bez spiny droga Pani , sama zawsze podkreślasz, ze każdy ma prawo do własnego zdania i nie ma co brać tego osobiście .

Oprawy muzyczne do Kościoła?! Juz????

A to pardones kzb- pamięć mam kiepska, a w aplikacji zadnych podpisów nie widze .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 22:05   #2266
kzb1
Zakorzenienie

Spoko
Ja ślubuję w 2016, w kwietniu.
Były rozmowy też o wrześniu 2015 dlatego pozwoliłam sobie dołączyć do wątku
Stary 2013-07-19, 22:58   #2267
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ale cisza :P..... Jak to jest, ze rano bylismy na plazy i nie wyrabialam z nadrabianiem, a teraz jestem w pracy, mam czas i nic
No właśnie zostawiłam was popołudniu, myślałam, że kilka stron do nadrobienia będzie, bo wczoraj po 4 godzinach miałam 4 właśnie, a tu zonk, 1,5 strony

Harrego Pottera ogladałam
Cytat:
a dookoła wszyscy mi trują, że "w PL pierścionek nosi się na lewej"
ale jest chyba nawet wątek na taki temat i najczęściej spotyka się 3 rozwiązania:

1) pierścionek zaręczynowy na palcu serdecznym prawej ręki, przed ślubem ląduje na serdecznym lewej ręki, a jego miejsce zajmuje obrączka
2) pierścionek zaręczynowy od razu trafia na serdeczny palec lewej ręki
3) pierścionek wraz z obrączką noszony jest na tym samym palcu - serdecznym prawej ręki

A osobiście nosiłam na środkowym palcu prawej ręki, kilka miesięcy temu przełożyłam na środkowy palec lewej ręki

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-07-19 o 23:22
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 23:34   #2268
iixi
Zakorzenienie

ja zaręczynowy noszę na środkowym prawej ręki, nie umiem nosić pierścionkow na lewej. A na środkowym bo mam małe palce i Tż nie umiał znaleźć pierścionka taki jaki chciał mi kupić na serdeczny. A mi to różnicy nie robi na którym jest palcu a też zawsze mi się kojarzyło, że w Polsce nosi się na prawej, a w większości innych państw czy obrączki czy zaręczynowe na lewej bo "od serca"

co do obrączek - my też mamy srebrne z Tż od ponad 5 lat. Ja mojej już nie noszę, zamieniłam na rzecz pierścionka zaręczynowego. Ale Tż nadal swoją nosi i nie uważam to za nic głupiego czy śmiesznego taki nasz symbol i już

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 23:37   #2269
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Wciaz moje słowa sa nadinterpretowane. Ani słowa nie powiedziałam, ze te obrączki sa głupie czy śmieszne. Ah te Internety, tu nawet "haha" w nawiązaniu do własnych doświadczeń jest odebrane jako wyśmiewanie sie z innych...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 07:04   #2270
karolkao89
Zadomowienie

a my nie mielismy zadnych obraczek przed, watpie by TŻ takie coś chciał nosić. chociaz, kto wie xD.
W sumie jak mi zakladal pierscionek to automatycznie wysunelam prawa rękę, on wsunal na serdeczny, czyli ten 4 chyba , i tak zostało. Ktoś tam mowil ze mam nosić, na lewej, ale na lewej nosze pierscionek, ktory dostalam od niego na pierwsze święta. Nie wazne gdzie sie nosi, wazne, ze w ogole sie nosi :P.

Magda myślę, że iixi chciala tylko podkreslic, ze dla niej takie obraczki to symbol i nie miala na mysli nic zlego w zwiazku z tym co wczesniej napisalas

A wiece, ze ja juz mam dosc tego zalatwiania i oczekiwania?:P Tzn chcialabym juz miec sale, foto, kam i zespol z glowy. I zajac sie swoimi sprawami. TŻ zrobil mi fajna stronke, obudzilam sie i widze smsa: masz niespodzianke. Szaleniec siedział 7 godzin w nocy i ja pisał dla mnie. To na pewno z miłości <3
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 07:23   #2271
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No właśnie zostawiłam was popołudniu, myślałam, że kilka stron do nadrobienia będzie, bo wczoraj po 4 godzinach miałam 4 właśnie, a tu zonk, 1,5 strony

Harrego Pottera ogladałam

a dookoła wszyscy mi trują, że "w PL pierścionek nosi się na lewej"
ale jest chyba nawet wątek na taki temat i najczęściej spotyka się 3 rozwiązania:

1) pierścionek zaręczynowy na palcu serdecznym prawej ręki, przed ślubem ląduje na serdecznym lewej ręki, a jego miejsce zajmuje obrączka
2) pierścionek zaręczynowy od razu trafia na serdeczny palec lewej ręki
3) pierścionek wraz z obrączką noszony jest na tym samym palcu - serdecznym prawej ręki

A osobiście nosiłam na środkowym palcu prawej ręki, kilka miesięcy temu przełożyłam na środkowy palec lewej ręki
może zagapili się na Amerykanów bo tam też noszą na lewej a mnie to też lotto póki co noszę faktycznie na serdecznym prawej bo wiedziałam, że na nim się nosi w PL a skoro się wpasował to już tak został ale czasami zimą ze strachu że go zgubię lądował na środkowym lewej bo tam szczuplejsze place więc tam mi pasuje i jeżeli po ślubie nie zostawię go na tym samym palcu z obrączką to właśnie wyląduje na środkowym lewej i tyle

dzieńdoberek! dziś będę uprawiać leżing na trawie
Stary 2013-07-20, 08:45   #2272
Malwina_89
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Ja też noszę pierścionek na środkowym palcu prawej dloni

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:03   #2273
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Ja lubie moja obraczke i nieraz mi tylek za granica uratowala przed nachalnymi kolesiami :p

A ja dzwonilam do sali i na nastepny poniedzialek umowilam sie na podpisanie umowy
Wreszcie! ^^

Teraz jade wymienic modem ble.

Stary 2013-07-20, 09:13   #2274
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Ja lubie moja obraczke i nieraz mi tylek za granica uratowala przed nachalnymi kolesiami :p

A ja dzwonilam do sali i na nastepny poniedzialek umowilam sie na podpisanie umowy
Wreszcie! ^^

Teraz jade wymienic modem ble.

kurde a my w styczniu dopiero ale spoczko jesteśmy zeszytowi to tez może być

a ja sobie tak przeglądam te oferty oprawy muzycznej i głupieję bo z krk mi odpisali, że skrzypce i gitara + dojazd 550zł a z Katowic ten sam pakiet 250zł...km jest prawie tyle samo i nie wiem czy jedni się cenią za wysoko czy po prostu tamci tańsi są tak słabi ale nagrania na necie mają ładne
Stary 2013-07-20, 09:16   #2275
kzb1
Zakorzenienie

Bo z Krakowa mają ceny "turystyczne" - po prostu ździerają nie wiadomo za co :P
Stary 2013-07-20, 09:19   #2276
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Bo z Krakowa mają ceny "turystyczne" - po prostu ździerają nie wiadomo za co :P
różnie to bywa w sumie nasz kamerzysta jest z Krk i nie ma zabijającej ceny jak na to co oferuje moim zdaniem no ale w tym przypadku może i masz rację

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

jak się którejś chce to niech wejdzie w muzykę i powie co sądzi klik

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-07-20 o 09:32
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:33   #2277
kzb1
Zakorzenienie

Ładnie
Ja się zwracam bardziej w kierunku trąbki (skończyłam I st.PSM w klasie trąbki), ew. fagotu (kuzyn R. właśnie dostał się na akademię muzyczną, jest po szkole średniej muzycznej)
trąbka Bach
trąbka Schubert
fagot Schubert
Stary 2013-07-20, 09:38   #2278
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie
Ja się zwracam bardziej w kierunku trąbki (skończyłam I st.PSM w klasie trąbki), ew. fagotu (kuzyn R. właśnie dostał się na akademię muzyczną, jest po szkole średniej muzycznej)
trąbka Bach
trąbka Schubert
fagot Schubert
ja w brzmieniu skrzypiec jestem zakochana ale te Twoje dęte też fajne! nawet bym nie pomyślała znam taką 3 rodzeństwa, którzy grają w orkiestrze na dętych ale nie wiem dokładnie na jakich
Stary 2013-07-20, 09:44   #2279
kzb1
Zakorzenienie

Ja sama gralam kiedyś na ślubie, ale bez akompaniamentu, bo mnie tak organista załatwił, jeszcze na odchodne mnie w plecy walnął!
No i kamerzysta nie miał właściwego mikrofonu do zbierania takich dźwięków i brzmi to jak odpustowa trąbka z bazaru
Stary 2013-07-20, 10:08   #2280
viva91
na przekór do celu

Cytat:
może zagapili się na Amerykanów bo tam też noszą na lewej
mówiła mi to babcia, jak u niej w rodzinie się nosiło, więc to raczej nie zgapienie z Amerykanów ostatecznie zaręczynowy miał lądować na lewej, a obrączka na prawej pierścionek "rezerwował" miejsce dla obrączki wg mojej babci

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości