Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 10:27   #4171
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Na wstępie:

Nasturcja, Miki, Anoula w tym szczególnym, jedynym i niepowtarzalnym dniu życzę Wam morza miłości, zrozumienia, szacunku, namiętności. Bierzcie z życia garściami, dbajcie o Waszą małą rodzinkę, spełniajcie Wasze marzenia! Niech to wspólne życie będzie usłane różami, a wszystkie smutki omijają Was szerokim łukiem! Cudownego ślubu, łez wzruszenia w oczach, zabawy do utraty tchu - to jedyny taki dzień w życiu!
No i liczę na choćby jedno malutkie zdjęcie od każdej z Was

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
hej brzuchatki!!

nie dam rady nadrobić ale wpadam donieść, że potwierdziła nam się dziewczynkaczyli będzie ZOSIA
Nie jestem jakoś zaskoczona. Wszyscy się cieszą, a co najśmieszniejsze - niektórzy zazdroszczą. A przecież najważniejsze, żeby było zdrowe
Malutka sobie fika i widziałam jak ziewa Wszystko jest w porządku. pogorszyła mi się morfologia i mam brać tardyferon 1 raz dziennie z wit. c przed śniadaniem.
Wzięłam dziś i czuje się ok, obawiam się jednak zaparć;/
zjadłam placki z cukinii ale zaraz poprawię arbuzem;p Mąż poszedł na dobę do pracy więc jestem dziś sama...chociaż nie do końca, bo mówię do mojej Zosieńki
Witamy małą Zosieńkę! za córeczkę! Oby się morfo po tabletkach poprawiła!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Więc z serduszkiem Niny w teorii wszystko ok
Piszę w teorii, bo ognisko w lewej komorze wciąż jest i ani myśli, żeby zniknąć Jak zapytałam, co to oznacza, jakie jest zagrożenie, to usłyszałam "Taka jego natura"
Generalnie z wizyty jestem mega niezadowolona! Przede wszystkim baadanie miał wykonywać super hiper profesor, a wykonywała jakaś pani dr. Byłam bardzo zdziwiona, ale stwierdziłam, że nie zapytam na dzień dobry, bo laska się wkurzy i jeszcze oleje badanie. Badanie trwało może 3 minuty A niby echo jest takie długie i takie dokładne
Po kolei niby każdą komorę sprawdzała, przepływy, zastawki itp., co chwilę słyszałam tylko bicie, ale nic nie widziałam, bo monitor był tylko jeden. Zapytałam "Czyli w teorii nie ma powodów do niepokoju?", to usłyszałam "W teorii to takie pojedyncze ognisko nie jest wskazaniem do echa. Pan dr trochę się pospieszył"
Także nie musiałam pytać gdzie jest prof., żeby lasia była niemiła
Generalnie zakończyła badanie mówiąc, że serce prawidłowo. Próbowałam jakoś się uśmiechnąć czy coś, na wyjście mówię "Czyli jest dobrze?", a ona: "Poważnych wad serca nie stwierdzam"... Ku.ź.wa, a niepoważne!? Odniosłam wrażenie, jakby była zła, że ktoś jej w kawie przeszkodził. Albo sobie pomyślała, że przyszła lasia z gabinetu prywatnego, to niech echo też robi prywatnie
Zbiła mnie laska z tropu, już nawet nie pytałam, gdzie prof., marzyłam by wyjść...
Wyszliśmy ze szpitala i zwyczajnie się rozpłakałam. Super usłyszeć, że z serduszkiem wszystko dobrze, ale laska kompletnie mnie nie uspokoiła, wręcz jeszcze bardziej zaniepokoiła
No ale Nina mamę za takie myślenie skopała, więc już wszystko jest git i próbuję nie dopuszczać do siebie złych myśli
Myślcie pozytywnie, napewno wszystko gra. Szkoda tylko, że szanowna PANI DOKTOR Cię nie uspokoiła jak trzeba tylko fochami rzucała w cały świat. Serduszko jest zdrowe i małej nic nie dolega

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się tylko czy nie wyszło na to że ja trochę panikuję ale myślę że jak coś niepokoi kobietę w ciąży to dla własnego spokoju powinna to sprawdzić
Dobrze zrobiłaś i się nie zadręczaj. Na szczęście jest wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wczoraj mi dziewczyna w pracy powiedziala ze wystarczy pojsc do szpitala na oddzial położnych I powiedziec ze wydaje mi sie ze dziecko sie za malo rusza, I nie moga mi odmowic dodatkowego skanu.
I mysle czy tak tego nie zagrac ?
Jestem za!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:29   #4172
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf Już niedługo u każdej z nas
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:33   #4173
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Lubie gazowanego Tymbarka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mam dwa smaki: cytryna i pomarańcza
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:40   #4174
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja już teraz wstaje o 5 żeby zrobić mojemu mężowi kanapki do pracy.
Tylko po jego wyjściu dosypiam sobie jeszcze do 9.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:48   #4175
nemosek
Zakorzenienie

Wszystkim dzisiejszym PM wszystkiego najlepszego,dużo radości,wytrwałości,samyc h pięknych chwil w małżeństwie oraz ogromu nieustającej miłości

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:52   #4176
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do dzidzi, skoro mowisz ze 31/32 tydz powinna sie obrocic to moze , wybiore sie troche wczesniej?
:mysli:
Wczoraj mi dziewczyna w pracy powiedziala ze wystarczy pojsc do szpitala na oddzial położnych I powiedziec ze wydaje mi sie ze dziecko sie za malo rusza, I nie moga mi odmowic dodatkowego skanu.

Pewnie że tak skoro masz taką możliwość to jak najbardziej bym skorzystała
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

a my teraz :par ty::p iwo::pijemy : : gaduly:
Lepiej nie można było tego ująć
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny, z jakich województw jesteście, może zorganizujemy jakieś spotkanko;-) ja z zachodniopomorskiego....

Trele_Morele ja stawiam gazowanego Tymbarka ;-) zawsze to bąbelki
Ja też z zachodniopomorskiego Ja stawiam mleko i wodę niegazowaną
Cytat:
Się rozpłynęłam

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Miss Triss bardzo nam miło Ciebie powitać
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:01   #4177
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane za wszystkie życzenia

Wróciłam właśnie od fryzjera. Pięknie mnie uczesała Wyszło o wiele lepiej niż na próbnym, no ale tak jak mówiła tamta fryzura to tylko prowizorka. Dzisiaj bardzo się postarała, tył wyszedł cudownie Fryzura kosztowała mnie 90 zł, dałam jej 100 zł bo naprawdę wyszłam zadowolona, a to rzadko się zdarza jak wracam od fryzjera

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 11:07   #4178
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie od fryzjera. Pięknie mnie uczesała Wyszło o wiele lepiej niż na próbnym, no ale tak jak mówiła tamta fryzura to tylko prowizorka. Dzisiaj bardzo się postarała, tył wyszedł cudownie Fryzura kosztowała mnie 90 zł, dałam jej 100 zł bo naprawdę wyszłam zadowolona, a to rzadko się zdarza jak wracam od fryzjera
Suuper!! Ale pamiętaj później o fotkach dla nas

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A ja się dzisiaj nawet pomalowałam taki jakiś humorek mam żeby ładnie wyglądać Jeszcze tylko założę coś ładnego i już mogę z mężem pomykać na miasto
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:08   #4179
89Beatka
Wtajemniczenie

Prasuję właśnie ubranka córeczki, oj będzie problem jak jednak okaże się chłopcem:brzydal ::brzyd al:

pożniej zrobie zdjęcia i wstawie

aaby dobrze że z Nina jest ok, szkoda tylko jak Cie potraktowała lekarka

i nie wiem czy witałam już nową mamę:ro za: witaj w takim razie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:18   #4180
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jak widac nie spie. Za duzo wrazen ..
Milo mnie pozegnano , oczywiscie z nadzieja ze za rok bede z powrotem - bo wszystko na mnie czeka. Sciski , usciski no I placz .. Tak sie rozwyłam ze nie bylam w stanie za duzo powiedziec , plakalam I plakalam az pozniej sama z siebie sie przez łzy smiałam bo nie umiałam przestać ..
Dostałam w prezencie elektroniczna nianie TT - z kamerka ( wyglada jak sklepowy monitoring) I taka ramke na ktorej odciska sie raczke I stòpke dzidziusia .

Od jutra laba. Co ja bede robic ???? Chyba puzzle sobie kupie )

Fajnie że masz gdzie wracać,a jakie przyjemne prezenty.

Co będziesz robić? wizażować

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja już od 4 dospać nie mogę..., więc włączyłam tv,odpaliłam lapka i sobie siedzę
Dziś jedziemy do znajomych,a później na działkę i wracamy jutro

Wczoraj pocytowałam, już miałam zamiar odpisywać... ale tż tak mnie wkurzył,że wyłączyłam lapka i doopa

Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci

Trele, fajnie że za rok masz gdzie wracać,teraz to będziesz miała więcej czasu na forum :P

Anoula,Miki,Nasturcja... Wszystkiego Dobrego na Nowej Drodze życia
Czekamy na relację poślubne.
Dobra jesteś z tym niespaniem

Bacik dla tż ?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Moglabys wrzucic tego linka? Mimo ze mam juz mniej wiecej fotelik wybrany to z checia obejrze
http://www.babskie.tv/wybieramy-fotelik-samochodowy/

Ja się już w tych rodzajach maxi cosi gubiłam ,a teraz już mi się rozjaśniło że nie różnią się prawie niczym(wszystkie mają 4 gwiazdki w teścia ADAC) tylko wykończeniem,budką w zestawie i rodzajem regulacji pasów.
Mi spasował model Pebble..najdroższy :/

a Ty jaki wybrałaś fotelik?

Kabriela Faceci to umiaru nie znają.Jeśli się to zdarza sporadycznie odpuściłabym,wszystko w granicach normy.Ale jeśli powtarza Twoim zdaniem za często to nie ma zmiłuj

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisisj spotkanie kilku mamusiek maj-czerwiec 2012 w Krakowie

O ale fajnie

Paulina Plażing plażing

Znam przypadek że dziecko obróciło się w 35 tygodniu.Dziewczyna była na usg okazało się żę dziciak źle ułożony,cesarka zaplanowana a tydzień później niespodzianka dzidzia głowa w dół

Miss Tris
Miałaś już połówkowe?

Niunia O ale fajnie

Tak w ogóle
Heloł,zamiast sprzątać piszę
Standard

Stawiam Bavarię,której nie mam ale po południu jadę uzupełnić zapasy,więc jak ktoś chce to będę częstować

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Trele Idź naściemniaj i już

Cytat:

Cytat:

Super że jesteś zadowolona

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 11:26   #4181
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Miss Tris
Miałaś już połówkowe?
Tak miałam, w 19tc3d. Chciałam troszkę później, ale niestety Pani Doktor szła na urlop. Wszystko z Maluszkiem w jak najlepszym porządku.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Miss Triss bardzo nam miło Ciebie powitać
Mi również jest niezmiernie miło dołączyć do tak fajnego i zgranego grona świetnych babeczek. Dziękuję za miłe powitanie, aż mi się łezka w oku zakręciła.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

To najważniejsze abyś Ty była zadowolona. Jestem bardzo ciekawa efektu.
Stary 2013-07-20, 11:32   #4182
89Beatka
Wtajemniczenie

Miss Triss pewnie pisałaś, na kiedy masz termin? i czy macie już jakieś typy imion dla dwójki?tzn na chłopca i dziewczynkę
Stary 2013-07-20, 11:35   #4183
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Prasuję właśnie ubranka córeczki, oj będzie problem jak jednak okaże się chłopcem:brzydal ::brzyd al:
A czemu to miałoby tak być?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 11:45   #4184
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

NEmOSEK - w wizażu moja nadzieja

A co do fotelikòw to ja tez planuje kupic własnie pebble. Zastanawialam sie nad nim lub cabriofix , I choc nie ma za duzej roznicy wybralam ten pierwszy .. ( A jaka jest roznica? ) U mnie kosztuja one tyle samo.
No I ja musze miec Maxicosi bo do Quinny tylko ten pasuje .

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
No właśnie ! ?

Choc powiem Wam , ze mimo tego ze 3 lekarzy powiedzialo ze Maja to Maja , to mam chwile zwatpienia .. Ciagle wszyscy mnie zaczepiaja I mowia : A Pani to bedzie miala z pewnoscia chlopaka ? Nieeee !
Ostatnio moja ksiegowa powiedziala : jeszcze przyjedziesz do mnie I powiesz ze miałam racje!

Kurde ludzie , ja mam ròżowy wòzek , nie mòwiac o reszcie. ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:49   #4185
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
bo syn w sukienkach będzie musiał chodzić ale cieszy mnie to prasowanieeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee

nawet nie wiedziałam że tak może być
Stary 2013-07-20, 11:59   #4186
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
NEmOSEK - w wizażu moja nadzieja

A co do fotelikòw to ja tez planuje kupic własnie pebble. Zastanawialam sie nad nim lub cabriofix , I choc nie ma za duzej roznicy wybralam ten pierwszy .. ( A jaka jest roznica? ) U mnie kosztuja one tyle samo.
No I ja musze miec Maxicosi bo do Quinny tylko ten pasuje .

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

No właśnie ! ?

Choc powiem Wam , ze mimo tego ze 3 lekarzy powiedzialo ze Maja to Maja , to mam chwile zwatpienia .. Ciagle wszyscy mnie zaczepiaja I mowia : A Pani to bedzie miala z pewnoscia chlopaka ? Nieeee !
Ostatnio moja ksiegowa powiedziala : jeszcze przyjedziesz do mnie I powiesz ze miałam racje!

Kurde ludzie , ja mam ròżowy wòzek , nie mòwiac o reszcie. ;D

Pebble (najdroższy), ma udogodnienia:tak skonstruowne pasy które ułatwiają wyciąganie dziecka,wygodniejsza regulacja wysokości pasów,wyciągana wkładka pod dupcię,a pod główkę zostaje,chowana budka)
Cabrio fix(pośredni) trudniejszy dostęp do chowanej budki ,wkładka pod dupcię zintegrowana z wkładką pod główkę,trudniejsza regulacja pasów
City(najtańszy)-brak budki,trudniejsza regulacja pasów,gorsze wykończenie.

Ja też mam chwile zwątpienia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 11:59   #4187
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Miss Triss pewnie pisałaś, na kiedy masz termin? i czy macie już jakieś typy imion dla dwójki?tzn na chłopca i dziewczynkę
Termin według daty ostatniej miesiączki mam na 29 listopada, a według USG na 01 grudnia.
Jeszcze nie znamy płci Bąbelka więc na razie na temat imienia rozmawiamy tak luźno. Dla dziewczynki myślimy nad Zosią lub Antosią. Dla chłopca może Franek. Jakoś podobają mi się takie starsze imiona, z pokolenia naszych dziadków.
Stary 2013-07-20, 12:02   #4188
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
bo syn w sukienkach będzie musiał chodzić ale cieszy mnie to prasowanieeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeee

nawet nie wiedziałam że tak może być
Ja mam coraz więcej wątpliwości,wierzę że to synek ale ale.......

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 12:04   #4189
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Pebble (najdroższy), ma udogodnienia:tak skonstruowne pasy które ułatwiają wyciąganie dziecka,wygodniejsza regulacja wysokości pasów,wyciągana wkładka pod dupcię,a pod główkę zostaje,chowana budka)
Cabrio fix(pośredni) trudniejszy dostęp do chowanej budki ,wkładka pod dupcię zintegrowana z wkładką pod główkę,trudniejsza regulacja pasów
A fotelik kupujecie w przedziale 0-13kg czy 0-18kg?
Proszę wrzucajcie jakieś artykuły i wasze typu fotelików, bo to bardzo ważny zakup i wolałabym wybrać coś sprawdzonego i polecanego przez inne mamy niż zdać się tylko na opinię sprzedającego w sklepie.
Stary 2013-07-20, 12:04   #4190
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:

Ja też mam chwile zwątpienia
Ja pebble I cabrio mialam w rece I dlugo je studiowalam, ale jakos nie zauwazylam tych roznic . Citi odrzuciłam od razu ze wzgledu na budke wlasnie , bo jak dla mnie jest konieczna . Wezme pebble - czarny z czerwonym srodkiem .

Znalazłam cos na pocieszenie .. ImageUploadedByWizaz Forum1374318273.014259.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-20, 12:09   #4191
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam coraz więcej wątpliwości,wierzę że to synek ale ale.......
dowiemy się 100% przy porodzie, sa jednak przypadki pomyłek, my jajka znosimy bo nie wiemy w 5 czy 6 miesiącu co będzie, a jak nasze mamy do porodu musiały czekać żeby się dowiedzieć,

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Termin według daty ostatniej miesiączki mam na 29 listopada, a według USG na 01 grudnia.
Jeszcze nie znamy płci Bąbelka więc na razie na temat imienia rozmawiamy tak luźno. Dla dziewczynki myślimy nad Zosią lub Antosią. Dla chłopca może Franek. Jakoś podobają mi się takie starsze imiona, z pokolenia naszych dziadków.
Mam miska Franka i Edka( Edward Romantyczny się zwie) Franek mi się podoba, I Antonina
Stary 2013-07-20, 12:18   #4192
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A fotelik kupujecie w przedziale 0-13kg czy 0-18kg?
Proszę wrzucajcie jakieś artykuły i wasze typu fotelików, bo to bardzo ważny zakup i wolałabym wybrać coś sprawdzonego i polecanego przez inne mamy niż zdać się tylko na opinię sprzedającego w sklepie.
0-13 taki bym chciała
A są takie od 0- 18

Z tego co wiem jest przedział:
0-13
9-18
18-36

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 12:24   #4193
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Mam miska Franka i Edka( Edward Romantyczny się zwie) Franek mi się podoba, I Antonina
Dziękujemy!
Edward to imię jakoś do mnie nie przemawia, ale dla misia jest świetne.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
0-13 taki bym chciała
A są takie od 0- 18

Z tego co wiem jest przedział:
0-13
9-18
18-36
Z tego co widziałam niektóre firmy mają przedział fotelików 0-18kg, ale niestety nie pamiętam jakie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 12:49   #4194
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie masz fajnie , my tez myslimy o wypadzie nad ocean , ale w przyszlym tyg Tz bedzie mial wolne.
O ile bedzie pogoda, choc prognoze przewiduja caly przyszly tydzien to samo ?
Jak u Was? Nadal taki skwar? Ja nie pamietam takiego lata w UK od kad tu jestem..

Co do dzidzi, skoro mowisz ze 31/32 tydz powinna sie obrocic to moze , wybiore sie troche wczesniej?
:mysli:

U mnie w następnym tygodniu pokazują troszkę gorzej...ale przynajmniej będzie przyjemniej Bo teraz jest za gorąco i siedze w domu prawie całymi dniami...

Pewnie na Twoim miejscu tak bym zrobiła Mi tu w szpitalu na wizycie mówili, że jak coś niepokoi to żeby przyjeżdżać Nie zaszkodzi spróbować

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mi lekarz w pierwszej ciąży mówił, że do 35 tc dziecko ma czas by się obrócić...
Ooo...no to w sumie dobrze

Cytat:
Witajcie mamusie i dzidziusie!

Kurcze! nie było mnie dwa dni, a tu tyle napisałyście, że nie mogłam tego nadrobić, ale jakoś mi się udało. Nie sądziłam, że takie tempo narzucicie!
Powiem Wam kilka słów o sobie. Nazywam się Renata, mam 24 lata (w tym roku skończę 25). Z mężem mym znam się 12 lat, od ponad 10 lat jesteśmy razem, a dokładnie 3 tygodnie temu powiedzieliśmy sobie "tak".
O Bąbelka staraliśmy się 3 cykle. Najpierw chcieliśmy czekać do ślubu (planowanego od pół roku), ale tak bardzo chcieliśmy mieć dzieciątko, że nie mogliśmy się powstrzymać!
Co do dzidziusia niestety jeszcze nie znam płci, bo na każdym badaniu usg sobie smacznie spał i nóżkami zakrywał wszystko i nie dał się wcale popodglądać. Czuję coś, że będzie chłopczyk, ale zobaczymy...
Jutro dokładnie będzie 21tc, a od dwóch dni czuję jak Bąbelek wierci się w swoim domku i podkopuje mamę od środka. Uwielbiam to uczucie!
Jeszcze nie zaczęłam kompletować wyprawki i jak czytam ile Wy już macie to jestem przerażona. Muszę się jak najszybciej za to zabrać.
Co do kilogramów to ja jeszcze nie przytyłam nic, może to dlatego, że nie należę do osób szczupłych, a dokładniej mówiąc zawsze miałam sporo zbędnych kilogramów i Maluszek korzysta z moich zapasów, choć sam już waży ok 310g.
Ogólnie w ciąży czuję się bardzo dobrze. Nie miałam żadnych nudności, nie wymiotowałam ani razu, nie mam duszności i bólów, zgaga mnie nie męczy .... czasem mam tylko zachcianki na jakieś jedzenie i dziwne humorki, a po za tym energia mnie rozpiera i mogłabym góry przenosić.
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania zadawajcie śmiało!
Póki co wracam do wyrka obudzić męża.

PS. Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę dużo miłości, seksu i namiętności! I pamiętajcie, że to jest WASZ dzień i to WY macie bawić się najlepiej!

Pozdrawiam i przesyłam buziaki!
O to fajnie Wam sie wszystko udało
Super, że żadne dolegliwości Cie nie męczyły...podobnie jak mnie Teraz czasem wieczorami zgaga dokucza, ale po Rennie przechodzi

Cytat:

Ciesze się, że fryzurka śliczna i się podoba Nie mogę się doczekac fot

Cytat:
Paulina Plażing plażing

Znam przypadek że dziecko obróciło się w 35 tygodniu.Dziewczyna była na usg okazało się żę dziciak źle ułożony,cesarka zaplanowana a tydzień później niespodzianka dzidzia głowa w dół
Raczej plażować nie będziemy tylko spacerować Obawiam sie tłumu ludzi

Wow to super tak się miło zaskoczyć na koniec

Cytat:
Znalazłam cos na pocieszenie .. Załącznik 5333626

Dopiero się zacznie po urodzeniu....

Dzisiaj poszłam na łatwiznę z goleniem girek i wsadziłam nogi do miski, usiadłam na kanapie i poszło o wiele szybciej i lepiej niż pod prysznicem

Kurze wytarte, kuchnia ogarnięta, łazienka też...teraz mam chwilę przerwy na inkę i zostało mi poodkurzanie i mycie podłóg

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-20 o 12:51
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:55   #4195
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pebble I cabrio mialam w rece I dlugo je studiowalam, ale jakos nie zauwazylam tych roznic . Citi odrzuciłam od razu ze wzgledu na budke wlasnie , bo jak dla mnie jest konieczna . Wezme pebble - czarny z czerwonym srodkiem .

Znalazłam cos na pocieszenie .. Załącznik 5333626

Szkoda że Pebble nie taki lekki jak City
Pebble ma z tyłu taką szufladkę z regulacją pasów pociągasz i po sprawie,a w tych dwóch innych modelach trzeba te pasy przepinać odchylając wkładkę pod główkę żeby wyregulować wysokość.
Trochę więcej zachodu i tyle.
Myślę na tym..chociaż niekoniecznie za taką cenę .A do tego jeszcze baza przecież
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...383269898.html

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 12:58   #4196
paulinaizabela
Zakorzenienie

My kupimy wózek 3 w 1 od razu z fotelikiem Maxi Cosi Na bobowózki.pl jest pełno opcji wyboru fotelika do wózka taniej to wychodzi niz kupować oddzielnie
Stary 2013-07-20, 13:03   #4197
89Beatka
Wtajemniczenie

Proszę, dodaje kilka zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20130720_001.jpg (114,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130720_002.jpg (118,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130720_003.jpg (107,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130720_004.jpg (108,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-07-20, 13:04   #4198
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Antosia i Franek

Cytat:
dowiemy się 100% przy porodzie, sa jednak przypadki pomyłek, my jajka znosimy bo nie wiemy w 5 czy 6 miesiącu co będzie, a jak nasze mamy do porodu musiały czekać żeby się dowiedzieć,

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

No też jestem tego zdania,że na 100% przy porodzie.Ja tam tak ewidentnie jajeczek nie widziałam ale tak sobie tylko gadam bo przygotowuję się na chłopca.
Mamy miały kinder niespodzianki

Po bólach ogarnięta chatka,tż obiera zimnioki
Dzisiaj na obiadzik ze słoninką i kefirkiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-20, 13:05   #4199
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda że Pebble nie taki lekki jak City
Pebble ma z tyłu taką szufladkę z regulacją pasów pociągasz i po sprawie,a w tych dwóch innych modelach trzeba te pasy przepinać odchylając wkładkę pod główkę żeby wyregulować wysokość.
Trochę więcej zachodu i tyle.
Myślę na tym..chociaż niekoniecznie za taką cenę .A do tego jeszcze baza przecież
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...383269898.html
Tak to trzeba przyznac ze sam w sobie jest ciężki ten fotelik . Do tego noworodek 3-4 kg , o wiekszym dziecku nie wspomne.

U mnie cena tego fotelika to 80-100f ,, mniej wiecej to samo. a baza to niestety drugie tyle.
My narazie z baza poczekamy , nie Wiem jaki samochod bedziemy mieli a do samochodu mojej mamy mozna fotelik przypiac na pasy. Baza nie pasuje ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-20, 13:07   #4200
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
My kupimy wózek 3 w 1 od razu z fotelikiem Maxi Cosi Na bobowózki.pl jest pełno opcji wyboru fotelika do wózka taniej to wychodzi niz kupować oddzielnie
No dokładnie w zestawie taniej

Ja jeszcze rozważam gondolę i fotelik,a spacerówkę dokupić jak młode wyrośnie z gondolki.Już sama nie wiem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Proszę, dodaje kilka zdjęć
Piękne ciuszki
Ale tym niebieskim kombinezonem to byś się podzieliła

Ale dzisiaj spokój tutaj

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości