Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 13:55   #511
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Iwona herbatka nie zaspokaja jako tako głodu, ale spokojnie oszukasz maluszka na godzinę my ja pijemy, właśnie ta z hippa w granulacie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 13:57   #512
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

dzien dobry
Nie ma to jak nadrabianie podczas karmienia..
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Piękny opis
Mam pytanie co do planu porodu...
Miałaś wcześniej w domu przygotowany??? bo szczerze mówiąc nie wiem co i jak
aaaaaa... trzeba mieć wszystkie zdjęcia USG z przebiegu całej ciąży czy wystarczą tylko ostatnie 3 miesiące?

A mnie się dziś śniło że jest 26 lipca i jestem na porodówce
Obudziłam się bo skurcz złapał i nie wiem czy w śnie urodziłam
daj mi maila na priw to ci podesle. Dostałam przykładowy w sr,wypelnilam i z nim pojechałam na porodowke
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Elaine zazdrościłabym porodu gdyby mój tez nie był taki fajny

http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html My chyba przechodzimy skok rozwojowy A ja myślałam, że moje Dziecko Kocha cycusia Naiwniara
hyhy..racja, sama miaoas fajny

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Zawsze sie wczuwam w Wasze opisy, pieknie to opisalas, poplakalam sie od momentu narodzin Igorka

Pytalas w poprzednim watku o remont, jestesmy w trakcie, mamy sypialnie gotowa (poza wykladzina), TZ teraz przygotowuje korytarz i lazienke, pozostanie nam otapetowanie korytarza i wc oraz polozenie wykladziny. Mam nadzieje zdazymy do 28.07
no to juz lada moment. Twój tz ładnie się z tym uwija)

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mela, to co...ja mam zielone światło!!!
Pessar zdjęty!!!! nie było to fest przyjemne,ale momencik i już dziada nie ma!
Rozwarcie-3-4 cm ale mam nie panikować...i powiedziec w szptalu, ze miałam krązek i tak sie utrzymuje...ale jakby się cos działo to jechac na IP!

Młody waży ok 3200 nie mógł go zmierzyc do konca bo główka za nisko była a nie chciał sie przekręcić, mówi, ze daje ok 3500 max...nie będzie dzieckiem 4 kg uffff
Przytulanek mam nie stosować buuu bo juz wsio jest ładnie przetkane a w razie wu po co jakies bakterie...
Tak, że .....tego...ja już mogę rodzić!!!

Oby 21 w ur męża...Mela lecimyyyyy!!!!!!!!!!!!!!! !
hyhy brawo za zdjęcie pessara i czekamy na porodzik)

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Elaine- az sie poplakakam :rycz-smarkam: Ja tez tak chce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to juz za chwile)
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ty weź nie strasz bo ja jutro ide na szpitalne ktg
Ogólnie czuję się strasznie osłabiona, jeść mi się nie chce a przed chwilą trochę mnie przeczyściło...:/ Na tyle mi słabo że czuję jakbym omdleć miała, taki chodzący trup któraś też tak ma?

A wgl myślicie dziewczyny że jak ktg robi mi położna to udało by mi się ją poprosić o badanie na koziołku jak to tam w środku wygląda, czy coś się ruszyło?Czy raczej nie mam szans na to...?
nie ja jedna miałam akcje po ktg a u ciebie to się coś zapowiada na porodzik..
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Czytam Was i wpierniczam ptasie mleczko i już brzuch mnie boli!

Znów boli mnie brzuch jak na okres.
Jakoś ciężko mi się wbić ostatnio w rozmowę. Strasznie szybko mi lecą te dni ostatnio, może do dlatego że tz miał tydzień urlopu.

elaine-blath- dzięki za opis, uwielbiam je czytać, chciałabym już dla Was pisać swój!

domciatko- ja już dawno to zauważyłam u siebie, ale była na to przygotowana bo koleżanka mnie kiedyś uświadomiła w tej kwestii. I mam nadzieję, że po porodzie to wrócę tam do stanu wcześniejszego

Jak czytałam te wypowiedzi o używanych laktatorach to sobie przypomniałam ostatnie posty o makijażu i chyba nam już hormony buzują dziewczyny Mamy jakieś napięcie przedporodowe

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

I jeszcze się tak zastanawiałam ostatnio czy też tak macie, że jak coś jecie to dzieci Wam się zaczynają ruszać? Ale nie, że po czasie jak zjecie tylko w czasie jedzenia? Czy to możliwe, że jedzenie tak szybko się "dostaje" do Małego?
może jak siedzisz to mu niewygodnie?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jak mi sie uda znajde w poprzednim watku i podesle link. Nic sie nie dzieje. Wiem ze od dzis Ty objelas "ten tron"

no ja jakos wszystko z zeszlego lata tak zuzylam, ze nie mam bardzo co zalozyc. Zakupy zostawilam na ten rok, wiec musze choc 2 pary kupic, aby miec jak wyjsc z domu. Kochana widzialam twoja fote po ciazy, wiec nie jest zle, a raczej bym powiedziala, ze bardzo dobrze.

Szykuje sie wyjazd mojego TZ do Niemiec. Prawdopodobnie juz w polowie sierpnia. Zostane z dwojka dzieciakow samajuz mam pietra jak ja to ogarne, ale rozwazylismy wszystkie za i przeciw i tak musi byc.

Mam pytanie, czy jest wsrod nas dziewczyna ktora od razu deklarowala sie na roczny macierzynski?
Ja skladalam wczoraj.
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Zasypiajaca na stojaco witam sie w nowej czesci
Dziecie zasnelo wiec i ja klade sie na jakies 2-3 h.
Byla dzis u nas polozna. Mloda ale ze sporym doswiadczeniem i zawodowym i jako matka. Laktacyjnie mnie mocno pokierowala bo Antos cos ostatnio zaczal sie zabawiac cycami a nie w skupieniu jesc.
Ide spac. Nie moge pisac bo naprawde juz zasypiam.
Paaaaa

wcale się nie dziwie ze przysypiajaca..slodkich znów!

Póki co tyle potem reszta

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 14:25   #513
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Tweed, to fajnie, ze glukoza ok

Surka, rozumiem, ze juz wyprobowalas wszystko i mm jest ostatecznoscia. Szkoda bardzo, tym bardziej, ze chcesz karmic naturalnie, ale jezeli mm jest jedynym wyjsciem, to w tym przypadku zdrowie Lili jest najwazniejsze

Asiunia, za lozeczko. Ja tez teraz mam faze remontu, wiec Cie rozumiem

Olcia, ja osobiscie nie lubie dekoracji Disney'a, ale wiem, ze to jest dla dzieci i one je uwielbiaja, wiec czemu nie. A lampke taka sama wiem, ze ma Oliath i chyba ktoras jeszcze z dziewczyn. Podobno efekt fajny, pod warunkiem, ze sie nie wlacza melodii

Mela, ja nie mam herbaty, bo sie zagapilam i teraz nie wiem gdzie moge kupic, musze poszperac na ebay. Nie wiem czy zanim przyjdzie do mnie nie bedzie juz za pozno.

Bejbe, witaj Sliczny masz brzuszek! Szczerze podziwiam Cie i jestem ciekawa jak radzilas sobie w ciazy z takim malenstwem, no i ciekawe jak to bedzie po porodzie

Charlize, za 39tc

Roxy, chyba lepiej pojechac dla spokoju ducha

Dzoan, udanego grilowania!

Ja mam dzis totalnego lenia, nie robie nic No wprawdzie popakowalam troche rzeczy, zostalam dziabnieta zanim TZ wybyl do mieszkania, zjadlam buleczke z dzemem od czego Edziu ma teraz czkawke, za chwile chyba zaczne cos dopakowywac, ale tak poza tym to lezalabym caly dzian. Akurat dzis mamy fajna pogode na spacer (cieplo, ale brak slonca) a ja siedze w domu, nie wiem skad u mnie takie lenistwo
Chyba jutro zaczynamy tapetowac wc i moze korytarz, pewnie zbieram sily na jutro i stad brak energii

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-07-20 o 14:28
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 14:32   #514
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny szukajcie herbatek HIPPA do zaparzania a nie granulatów.
bo ten granulat to sam cukier!!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 14:33   #515
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

my juz po obiedzie, teraz sjesta, a potem spacer.
mamy dzis leniwy dzien i nic nie robimy.

Stary 2013-07-20, 14:42   #516
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Iwona herbatka nie zaspokaja jako tako głodu, ale spokojnie oszukasz maluszka na godzinę my ja pijemy, właśnie ta z hippa w granulacie
no wlasnie chodzi mi o "krysysowe" momenty keidy nie bede w stanie nakarmic Zuzi,
chociaz teraz sie zastanawiam nad laktatorem... ale czy ja bede umiałatym odciagnąc pokarm
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 14:50   #517
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Przyjaciele już pojechali. Ja już umyta, mąż padł po 1,5 butelki piwa- pozwoliłam mu pić, mimo że miał obawy Sama wypiłam z przyjaciółką po pół karmi Na laktację Ale nie smakowało mi.. Najedliśmy się smacznym jedzonkiem..a od śmiechu myślałam, że zaraz urodzę Jeszcze na koniec wspólne fotki pamiątkowe A Lol jak teraz skacze.. dawno nie był tak ruchliwy..nie wiem już jak siedzieć, jakby się wwiercał, tak kłuje

elaine bardzo fajny opis porodu taki porodzik też mogę mieć
stokrotka oj nie popisał się Twój Tż oby rano się zrehabilitował jakoś!..
madi za ściągnięty krążek.. a więc porodzik na niedzielę planujesz a teściowa mogłaby i mnie przewidzieć dzień porodu?
takiego albo i lepszego porodu życzę!
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Info od Ity!!!

hej dziewczyny ja dzis przezylam chwile grozy malemu tentno zaczelo skakac i pokazywac wartosci 55 w dodatku zero ruchow - 3 lekarzy sie zbieglo i po 2 godz zaczelo sie wszystko stabilizowac teraz mam odpoczac i na noc zostaje pod ktg i glukoza
kciuki!!hm..a cc nie chcą zrobić?

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
wpadłam tylko zameldować że chyba coś sie u mnie zaczelo dziać.
Od półtorej godziny skurczyki co 10 minut i krew na papierze i wkładce. Może to już,oporzadzę się trochę będę budzić teściową i pewnie ip. Trzymajcie kciuki
kciuki! Oby szybko i łatwo!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41876749]Śląski klub laktacyjny pozdrawia inne oddziały :P w oczekiwaniu na obudzenie się dziecka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]))dzisiaj odsypialam

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny RODZE!!!!!

Wody poszly o 4.30. Bezbarwne. Poki co zadnych mocnych skurczow nie ma. Brzuch boli jak na okres. Raz mocniej raz slabiej. Nie wiem czy juz dzwonic do szpitala czy nie Tz jedzie juz z pracy. Moze jeszcze poczekam

Franiu czekam

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Telefon mam super generacji rocznik 2000 wiec raczej ze szpitala nie dam znaku co i jak. Trzymajcie kciuki

Ale sie ciesze!

Z drugiej str troche boje. Wczoraj bylam, u poloznej i powiedziala zemaly ma okolo 4300 i ze moze byc cc. Mieli to sprawdzic w srode na usg, ale jak widac do srody nie doczekamy
kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa, wczoraj nie wchodziłam i zapomniałam....

Info od Niunia20:
"My w szpitalu z żółtaczką Warunki spartańskie, zwłaszcza, że ledwo siedzę i karmię piersią na leżąco, tu nie mam jak, chyba, że się położę na krzesłach Mateusz pod kroplówką Pileęgniarka taka miła, że zaraz jej wygarnę, co myślę..."

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Kasia, jak w parze, to możecie przecież dziś
biedactwo....

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To fajnie wyszło z tą glukozą, mi na samą myśl o tamtej robi się nie dobrze:sly:

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Niestety musimy przerzucić się z piersi na odciągane mleko, bo mała nie ściąga tyle bo powinna, a po piersi nie chce już ciągnąć butli. A samo odciąganie bez przystawiania do piersi powoduje u mnie zanik pokarmu, więc (dla mnie niestety) będziemy chyba musiały przejść na mm .

ojej trzymam kciuki..moze mile przystawiaj tak czy inaczej?

Domciatko: dzięki za info odnośnie przrostu wagi
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
surka, z tego co wiem, to piers wytwarza tyle mleka ile dziecko ciagnie.
jesli Lila ciagnie mniej to piers nie wytwarza nadwyzki, tylko tyle ile dziecko zje.

a co lekarz mówi na przyrost wagi?

ważne według mnie że nie traci na wadzę, a przecież każde dziecko jest inne.
jakiej Wy jesteście budowy? czy Lila ma po kim być duza? czy raczej bedzie drobna dziewczynką??
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Pytałam, ale widać nikt nie zauważył. Ile dziennie herbatek z malin pijecie?
2x dziennie
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Czytam Was od czerwca, czyli od pierwszych porodów. Jestem mamą sierpniową 2012 i przyszłą mamą sierpniową 2013 . Mam córeczkę - Małgosię, która 8 lipca skończyła 11 miesięcy i oczekuje narodzin synka - Jasia. Termin porodu mam na 14 sierpnia (wg Om i usg), ale że mały nie obrócił się główka w dół, to czeka mnie cesarka prawdopodobnie 8 sierpnia (czyli tak, jak urodziła się moja Gosieńka). 30 lipca dopiero będę ustalała termin cc z ginem, bowiem teraz lekarz przebywa na urlopie. Jasiek będzie dużym chłopcem - w skończonym 35 tc. ważył prawie 3,5 kg . w zeszłym roku rodziłam sn i córeczka ważyła 3,7 kg., urodziła się w terminie. Jednak poród miałam wywołany z powodu małej ilości wód...
Chciałam sie wcześniej ujawnić, ale nie zawsze mam czas Was nadrobić a przy małym dziecku to nie jest takie łatwe . Nie wiem ile będe miała czasu, by z Wami pisać, ale postaram się być na bieżąco. W zeszłym roku też przechodziłam ciążę z wizażem , teraz jesteśmy na odchowalni, ale mało piszemy - z powodu braku czasu...
Kochane, gratuluję porodów, wspaniałych dzieciaczków ; trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku i rodzące!
Na początek wklejam Wam mój brzuszek z początku 36 tc. Teraz jestem w trakcie 37 tygodnia.

Pozdrawiam serdecznie.
witamy!!

Skylie: kciukasy!!!

Coz kathe?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-20, 15:17   #518
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy taka herbatka na jakis czas zaspokaja głód dziecka?? damy rade 1h w kościele?
Ta herbatka to w większości glukoza, więc pewnie godzinę da radę
Ja się cieszę, że ją mam, bo przy wymiotach ją podałam, żeby Mały mi się nie odwodnił, jakby zwymiotował znowu mlekiem. Poza tym jak będzie znowu upał, to może podam. Mam jeszcze z kopru włoskiego, ale tego nie podawaj do kościoła, bo będą bączki na cały kościół

A i herbatki z Hippa opłaca się kupować w Rossmannie, mi TŻ kupił w aptece za 15 zł, a w R. wczoraj oglądałam za 11

Cytat:
no wlasnie chodzi mi o "krysysowe" momenty keidy nie bede w stanie nakarmic Zuzi,
chociaz teraz sie zastanawiam nad laktatorem... ale czy ja bede umiałatym odciagnąc pokarm
Ja na początku nie umiałam, a teraz to odciągam z zamkniętymi oczami (dosłownie, w nocy tak to wygląda). Poza tym gdyby nie laktator, to bym zwariowała, mam tyle pokarmu, 2 razy dziennie odciągam ponad 300 ml (właśnie teraz odciągnęłam 330). Z tym, że Mały je praktycznie tylko odciągnięte, pierś sobie ciumka.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 15:26   #519
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak najbardziej, spokojnie ją uciszysz herbatką my na codzien pijemy bo Tomus na mm, a do tego jak jest tak gorąco to czytałam, ze dobrze dzidzię dopajać

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 15:36   #520
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ola przywitala swiat o 13.35 dzikim wrzaskiem i z wielkim glodem. Dzielna mama wtorowala jej na caly Krakow az wypchnela na swiat 3960g i 56 cm malego szczescia.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 15:38   #521
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Ola przywitala swiat o 13.35 dzikim wrzaskiem i z wielkim glodem. Dzielna mama wtorowala jej na caly Krakow az wypchnela na swiat 3960g i 56 cm malego szczescia.
AAAAAAAALE CUDNIE
Gratuluję kochana małej Oli !!!! Słuszna waga Dzidzi
Odpoczywajcie i jak bedziesz miała troche siły to wpadnij i coś nam opowiedz

Tomuś
3470g, 54cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 15:39   #522
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Super, gratuluje a jaki szpital wybrałaś?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 15:39   #523
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Super, gratuluje a jaki szpital wybrałaś?
Skylie rodziła na Siemiradzkiego

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 15:42   #524
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Razem z Anulą witamy się w 39 tc
Gratulacje
Cytat:
nie załamuj sie, nie znasz dnia ani godziny
o 11:20 odlaczyli mi kroplowke, skurcze sie pisaly ale nic nie czulam i nic poza tym
o 17 bylam juz zalamana, i plakalamw lazience
a o 19 podali mi antybiotyk i lewatywke i sobie rodzilam
dziecko wie kiedy wyjsc, moja Zuzia nie ma problemow z brzuszkiem, pieknie lapie piers, nie wiem co to poranione sutki, śpi duzo, jedynie łuszczy ise jej okropnie skóra na stopach od przenoszenia
no i ten naczyniak na czole
super, że masz taką bezproblemową córę tylko się cieszyć. Naczekałaś się i teraz masz rekompensatę.

Cytat:
, tez się cieszę. Tylko po tak długiej przerwie powrót do pracy będzie trudny... Ale dla chcącego nic trudnego!
na pewno będzie dobrze, skoro szefostwo tak fajnie podeszło do tematu.

Cytat:
na pewno będziesz. Są proste w obsłudze.

Czarownica: ja swingiem jestem zachwycona!

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Skylie: GRATULACJE kochana!!!!!!!!!!!!! sporego szkraba wypchnęłaś!

noo może w końcu się ruszyło i porodziki się posypią.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-20, 15:47   #525
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Czytam Was od czerwca, czyli od pierwszych porodów. Jestem mamą sierpniową 2012 i przyszłą mamą sierpniową 2013 . Mam córeczkę - Małgosię, która 8 lipca skończyła 11 miesięcy i oczekuje narodzin synka - Jasia. Termin porodu mam na 14 sierpnia (wg Om i usg), ale że mały nie obrócił się główka w dół, to czeka mnie cesarka prawdopodobnie 8 sierpnia (czyli tak, jak urodziła się moja Gosieńka). 30 lipca dopiero będę ustalała termin cc z ginem, bowiem teraz lekarz przebywa na urlopie. Jasiek będzie dużym chłopcem - w skończonym 35 tc. ważył prawie 3,5 kg . w zeszłym roku rodziłam sn i córeczka ważyła 3,7 kg., urodziła się w terminie. Jednak poród miałam wywołany z powodu małej ilości wód...
Chciałam sie wcześniej ujawnić, ale nie zawsze mam czas Was nadrobić a przy małym dziecku to nie jest takie łatwe . Nie wiem ile będe miała czasu, by z Wami pisać, ale postaram się być na bieżąco. W zeszłym roku też przechodziłam ciążę z wizażem , teraz jesteśmy na odchowalni, ale mało piszemy - z powodu braku czasu...
Kochane, gratuluję porodów, wspaniałych dzieciaczków ; trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku i rodzące!
Na początek wklejam Wam mój brzuszek z początku 36 tc. Teraz jestem w trakcie 37 tygodnia.

Pozdrawiam serdecznie.
Witam nową Mamusię super imiona wybraliście dla dzieci również podziwiam za tak małą różnicę czasu między porodami.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Razem z Anulą witamy się w 39 tc
za tydzień

Dziewczyny wyżej pisały,że mają dziś lenia witam w klubie zatem
Dostałam dzisiaj małą paczuszkę od siostry z Francji z ciuszkami,lecę zrobić fotkę i się pochwalę,a co

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Gratulacje!!!dużo zdrówka dla Was!!!
czekamy z niecierpliwością na zdjęcie Maluszka i w późniejszym terminie opis porodu
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 15:49   #526
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Bosko skylie, w końcu się dzoczekałaś kochana!!!!kla ski: czekamy na was
Stary 2013-07-20, 15:53   #527
enlevee
Zakorzenienie

no Twee, teraz masz co uzupełniać w koncu jak Ci się posypią porody to zobaczysz jaka to harówa

wrzuciłam małego potworka do klubu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 15:55   #528
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
no Twee, teraz masz co uzupełniać w koncu jak Ci się posypią porody to zobaczysz jaka to harówa

wrzuciłam małego potworka do klubu
Hahah, no właśnie już zobaczyłam, jak bawiłam się zmienianiem koloru czcionki na lapku

Coraz większy szacunek

Idę Beza podziwiac
Stary 2013-07-20, 15:57   #529
d0tkaaa
Zakorzenienie

Skylie wkoncu!!gratulacje odemnie i od Zuzi ale klocuszek.
szacun

przyszlam nadrobic mniej wiecej chwale sie ze prawdopodobnie jutro wycjodzimy wkoncu..jest to pewne prawie na 100%mala jeszcze sie opala dzis ale tylko noc jeszcze i juz do domku)

dzis pocieklo mi mlekiem z cyca az sie przestraszylam..tak wiecie,samo..:-P i stwoerdzilam ze niewiem co w takiej sytuacji jak dziecko nie jest glodne,mama ma cycki jak skaly od mleka i leci ciurkiem?chybs tylko wkladki do stanika nie?

alez sie doprowadze jutro do porzadku zrobie sobie spa jak tralala..sory ze tak tylko o nas pisze jak naddobje wiecej to napisze :-P:-***

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 15:59   #530
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahah, no właśnie już zobaczyłam, jak bawiłam się zmienianiem koloru czcionki na lapku

Coraz większy szacunek

Idę Beza podziwiac
no ja mam nadzieję, że mnie szanujesz hahaha

bawienie bawieniem, Ty masz większość porodów do uzupełnienia

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
szacun

przyszlam nadrobic mniej wiecej chwale sie ze prawdopodobnie jutro wycjodzimy wkoncu..jest to pewne prawie na 100%mala jeszcze sie opala dzis ale tylko noc jeszcze i juz do domku)

dzis pocieklo mi mlekiem z cyca az sie przestraszylam..tak wiecie,samo..:-P i stwoerdzilam ze niewiem co w takiej sytuacji jak dziecko nie jest glodne,mama ma cycki jak skaly od mleka i leci ciurkiem?chybs tylko wkladki do stanika nie?

alez sie doprowadze jutro do porzadku zrobie sobie spa jak tralala..sory ze tak tylko o nas pisze jak naddobje wiecej to napisze :-P:-***
super, w takim razie zebyscie wyszły na 100% no i buziaki od nas wracajcie do domu!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 16:01   #531
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
szacun

Super dotka, trzymamy kciuki, żeby obyło się bez niespodzianek

Co do mleka to chyba tak jak piszesz tylko wkładka laktacyjna . Grunt, że jest dużo jedzonka!

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
no ja mam nadzieję, że mnie szanujesz hahaha

bawienie bawieniem, Ty masz większość porodów do uzupełnienia

Spoko En, ja też mam ambitny plan KIEDYŚ urodzic I mam nadzieję, że to będzie najdalej w sierpniu tego roku

No i że nie będę ostatnia, serio. Chyba limit nieszczęśc w życiu wykorzystałam już
Stary 2013-07-20, 16:02   #532
enlevee
Zakorzenienie

dzisiaj z rozrywek byliśmy w sklepie i na stacji benzynowej
Iście wiejskie życie prowadzimy..

Aż Tżtowi pozwoliłam ubrać sobie bezrękawnik i iść niczym wieśniak, no bo się wpasowuje w okolicę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 16:06   #533
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj z rozrywek byliśmy w sklepie i na stacji benzynowej
Iście wiejskie życie prowadzimy..

Aż Tżtowi pozwoliłam ubrać sobie bezrękawnik i iść niczym wieśniak, no bo się wpasowuje w okolicę
Hahahahaha, koszulka bez rękawów synonimem wiejskiego życia

En, pamiętaj o pozytywach! Czyli spokój, cisza, czyste powietrze dla Bezika

Dziwna mi ta glukoza wyszła

Norma na czczo jest 74-106, a ja mam 68
Stary 2013-07-20, 16:08   #534
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahahahaha, koszulka bez rękawów synonimem wiejskiego życia

En, pamiętaj o pozytywach! Czyli spokój, cisza, czyste powietrze dla Bezika

Dziwna mi ta glukoza wyszła

Norma na czczo jest 74-106, a ja mam 68
no ja wiem, wiem

Twee, to znaczy, że o trzy lidlowe rozki marakujowe mniej zjadłaś niż powinnaś w dniu dzisiejszym.. co zrobisz z tą wiedzą?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-20, 16:09   #535
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem, wiem

Twee, to znaczy, że o trzy lidlowe rozki marakujowe mniej zjadłaś niż powinnaś w dniu dzisiejszym.. co zrobisz z tą wiedzą?
Nic, bo aktualnie jestem na takim zadupiu, że najbliższy lidl jest chyba we Wrocławiu
Stary 2013-07-20, 16:09   #536
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
położna poleciła mojej siostrze na łuszczące stópki - Oliatum...teraz podobno w superpharmie w promocji...może spróbujcie?
My też mieliśmy problem z łuszczącą się skóra na stópkach i dłoniach. I też kąpaliśmy w Oliatum. Bardzo fajnie nawilża dlatego raz na jakiś czas będziemy powtarzać takie kąpiele

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny szukajcie herbatek HIPPA do zaparzania a nie granulatów.
bo ten granulat to sam cukier!!!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Coz kathe?
Też o niej dzisiaj myślałam...

Pięknie elaine nadrabiasz-

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41882229]
Ja na początku nie umiałam, a teraz to odciągam z zamkniętymi oczami (dosłownie, w nocy tak to wygląda). Poza tym gdyby nie laktator, to bym zwariowała, mam tyle pokarmu, 2 razy dziennie odciągam ponad 300 ml (właśnie teraz odciągnęłam 330). Z tym, że Mały je praktycznie tylko odciągnięte, pierś sobie ciumka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse- a ile Arturek potrzebuje na wypicie całej porcji mleka? (pisałaś, że na jedno posiedzenie 100ml wypija- dobrze pamiętam?)
Ja też odciągam bo łatwiej mi podać probiotyki Małemu jak mam pokarm w butelce- tyle, że Adaś to maksymalnie 60ml je na raz I staram się mu dawkować jedzenie- tak żeby minimum 15 minut tą całą porcję jadł bo potem mu się strasznie ulewa jak zje za szybko. Tylko mam problem z butelką- z niej tak szybko leci... Korzystamy z butelki anty kolkowej TT- masz jakąś lepszą, którą mogłabyś polecić?

Cytat:
skylie- ogromne gratulacje! Oleńko- witaj na świecie

I tyle nadrobiłam na szybko
Widzę, że tutaj faktycznie kumulacja porodowa się szykuje dzisiaj- dawać Dziewczyny!

My Młodego wzięliśmy na spracer po 10 rano- i dobrze bo teraz taki ukrop, że by nam na spacerze padł Ale i tak jest mu gorąco bo się dopomina o jedzenie średnio co godzinę- pociumka kilka minut i zadowolony... Chociaż widzę, że brzuszkowe sprawy go męczą- i teraz się zastanawiam czy to przez ten mój zakichany antybiotyk czy coś zjadłam co mu nie podpasowało- sama nie wiem Wolałabym żeby mnie brzuch bolał a nie jego

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:10   #537
tweedledee
Zakorzenienie

Ale z tego co wyczytałam musze po prostu bardziej regularnie jesc, unikac cukrow prostych (czyli z rozkiem doopa) i tyle. W sumie to samo co do tej pory, tylko co 2 h jedzonko
Stary 2013-07-20, 16:10   #538
Ewusia709
Zadomowienie

dzień dobry !!!

Tatuś tak uśpił Tymoteuszka, że teraz mam chwilkę odpoczynku przed kolejnym karmieniem. Tymuś dziś mi tak powyciągał i pozgniatał dziąsełkami sutki, że aż głowa mnie rozbolała z tego bólu. Nie wiem co mu się stało ale od kilku dni podczas karmienia strasznie kręci główką i odciąga ją do tyłu i okropnie mnie to boli, a nie da się w żaden sposób opanować jego wiercenia.

Czytam na bieżąco i trzymam gorące za Mamusie na porodówce, czekamy na relację i kolejne Maluszki.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzien dobry
Nie ma to jak nadrabianie podczas karmienia..
Ja też często czytam co u Was jak karmię, ale wtedy czytam na telefonie i nie mam jak odpisywać, jedynie mogę czytać

Cytat:
Gratulacje ogromne !!! Witamy Olusię po tej stronie brzuszka

Cytat:
Super, oby Was rzeczywiście wypuścili szybciutko, w domu jest znacznie lepiej niż w szpitalu i szybciej się dochodzi do siebie.

Kończę bo mój Królewicz się własnie budzi.. lecę przebierać i karmić

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:11   #539
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

za super wieści o wyjściu do domu

wklejam prezenty od siostry,szkoda,że nie możecie ich dotknąć,są niesamowite w dotyku,zrobione z organic cotton 100%,poza tym zapinane na krzyż,takie chciałam,bo tutaj w UK w sklepach nie znalazłam,a takie łatwiej się zakłada noworodkowi w porównaniu z tymi przez głowę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSF9668.jpg (91,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9669.jpg (100,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9670.jpg (157,7 KB, 16 załadowań)
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 16:19   #540
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Super, że wychodzicie

Co do zbyt dużej ilości pokarmu w piersiach kiedy Młody nie chce jeść to ja odciągam i pakuję do lodówki Zbyt duży ból mi sprawia magazynowanie nadwyżki pokarmu w piersiach A jak Adaś później ma ochotę na większą ilość jedzenia to szybko podgrzewam meko z lodówki i mu podaję

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
wklejam prezenty od siostry,szkoda,że nie możecie ich dotknąć,są niesamowite w dotyku,zrobione z organic cotton 100%,poza tym zapinane na krzyż,takie chciałam,bo tutaj w UK w sklepach nie znalazłam,a takie łatwiej się zakłada noworodkowi w porównaniu z tymi przez głowę.
Fajne te bodziaki Potwierdzam- zdecydowanie łatwiej wkładać takie niż te zapinane w kroku- ja nie znoszę ubierać Adasia w body, a i on się przy tym denerwuje bardzo

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości