|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pelling migdałowy -pomocy
POMOCY!!
Wczoraj zrobiłam sobie domowy peeling zgodnie ze wskazaniami forumowiczek 1ml kwasu 4 ml wody(wczesniej kilka dni skóre zmywałam tonikiem migdałowym) i już po dwóch minutach strasznie mnie zaczeło piec wiec ok 4 minuty zmyłam - zaczynała mi bieleć skóra w niektórych miejscach. Teraz w tym miejscach mam brunatne placki. Wygląda to strasznie. Bardzo proszę o pomoc. Co mam teraz robić?? natłuszczać, złuszczać, iść do dermatologa?? Zejdzie mi to?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pelling migdałowy -pomocy
OOO matko!!
Ja jestem na etapie toniku.. To mnie przerazilas! Moze proporcje nie takie??
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
moze dobra bedzie wizyta u dermatologa?? lepiej nie kombinowac juz na wlasna reke tylko zaczerpnąć dobrej opinii u lekarza
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
a masz cere wrazliwa?? mnie cos takiego po peelinu nie wyskoczylo :/ lepiej wybierz sie do dermatologa...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam wrażliwej skóry, wcześniej kilka miesięcy stosowałam effaclar żeby przyzwycczajić trochę skórę do kwasów.
Wydawało mi się że proporcje są ok ale może i mi coś się źle sypneło sama już nie wiem :-( |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Już wprawdzie o tym pisałam ale powtórzę dla innych dziewczyn. Takie brunatne placki to normalne, ja tez miałam takie coś po pierwszym peelingu wykonanym w gabinecie dermatologicznym. To reakcja na wysokie stężenie kwasu (być może dla twojej skóry zbyt wysokie), ma ona plusy (skórą jest głębiej złuszczona, efektów można spodziewać się szybciej i są bardziej widoczne) jak i minusy (brązowa skorupa na twarzy
). W moim odczuciu wizyta u dermatologa nie jest konieczna, za dzień, dwa wszystko zacznie "odłazić"![]() ![]() ps: Nie złuszczaj niczego i nie próbuj odrywać skórek, możesz się przez to nabawić blizn! Nawilżaj skórę i używaj filtrów!
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Yaminishi - jeszcze raz dziękuje!!!
Muszę tylko jutro z tą skorupą na twarzy przeżyć w pracy a potem weekend więc można się poukrywać przed światem ;-) |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Po prostu spaliłaś sobie skórę. To poparzenie. Nie skub, nie zdzieraj. Jeśli już jest bardzo suche to możesz nałożyć jakiś tłusty krem. Szybciej zejdzie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie kupilas taki peeling migdalowy/
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

). W moim odczuciu wizyta u dermatologa nie jest konieczna, za dzień, dwa wszystko zacznie "odłazić"