|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
ale tak wczesnie? tesciowa nie pozwala mi rak do góry podnosic, a np jak zmywam naczynia to suszarke na szklanki mam wysoko i prawie na palcach staje, ale chyba niemożliw eżeby przez to.
jutro zaczynam 8 tydzień i poprosze meża o pierwsza fotkę brzuszka,czyt. tłuszczyku ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja juz po usg... chyba za dobrze nie jest. Jajniki ok, w prawym są jajeczka ale brak dominujacego ![]() Narazie miesniak jest do obserwacji. W sobote za tydzien robie jeszcze badania z krwi i tym wszystkim dopiero do gina ide. Troche mnie to rozwaliło psychicznie powiem Wam.. a było juz naprawde dobrze..Nie wiem czy przy tym miesniaku wogole powinnam sie starac, musze pogadac z moim ginem. Kluska, czy Ty przypadkiem nie masz miesniaka???
#723 |
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Mysiu, tylko spokojnie
![]() jak jest opisany ten mięśniak? Podsurowicówkowy? Śródścienny? Jest malusi jeszcze, nie martw się. Większość mięśniaków nie jest groźna ![]() Oglądam 'jak urodzić i nie zwariować' i beczę. Wcześniej z wzruszenia a teraz bo jedna # ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]()
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Mysiu kochana, dobre wieści - to taki jak mój, podsurowicówkowy jako jedyny nie przeszkadza w ciąży bo on wyrasta ze ścianki macicy nie do środka gdzie będzie dziecko, tylko na zewnętrz! Trzeba obserwować ale prewencyjnie - bo gdyby urósł baaardzo to w ciąży może drażnić inne narządy które są w pobliżu macicy.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do rozmiaru to mój został wykryty gdy miałam jakieś 16 czy 17 lat wtedy mięśniak miał jakieś 18×20mm. Do listopada ub r urósł o 1 cm tylko a to ponad 10 lat. W ciąży urósł przez hormony i ma jakieś 4,5cm.
Jak może pamiętasz pierwszy dr mnie nastraszył ale drugi pokazał mi na obrazku wszystko, właśnie że jest na zewnątrz itp i mnie uspokoił. Zdarzało mu się prowadzić ciąże z mięśniakiem jak grapefruit i wszystko było ok!!!!! W ciąży macica bardziej boli bo miejsce osadzenia mięśniaka się słabo rozciąga i reszta musi nadrabiać ![]() A co do wielu pęcherzyków to ile ich jest? Napisali?
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
W prawym jajniku są dwa pecherzyki a w lewym nie wiem... To mi powiedział, w opise jest napisane 'Jajniki obustrone z prawidłowymi pęcherzykami'
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
No to dzięki Bogu za "prawidłowe pęcherzyki" bo się przestraszyłam, że coś podobne do mojego pco
![]() Co do leczenia mięśniaków to teraz chyba został wymyślony sposób farmakologiczny, wcześniej robiło się to laparoskopem. Ale leczy się je z tego co mi lekarz tłumaczył tylko jeśli jest wewnątrz macicy albo powoduje problemy - moja mama to miała robione parę lat temu bo przez hormony związane z menopauzą zrobiło się bardzo dużo mięśniaków i powodowały krwawienia. Przed i w czasie menopauzy często się pojawiają przez hormony właśnie. A sam laparoskop to drobny zabieg w znieczuleniu, 1 dzień i do domu ![]() To tyle wiem o mięśniakach ![]() Skończył się film. Ciekawe zjawisko, że jak byliśmy na tym w kinie to się głównie śmiałam, płakalam ze 3 razy może. Teraz cały film przebeczałam ![]() Arletko ja na początku ciąży miałam brzuch jak przed @ taki nabrzmiały i twardy właśnie ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Arletko, róbcje zdjęcia koniecznie ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-20 o 21:05 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Nie powinno się długo trzymać rąk w górze np.wieszać firanek.Ale bez przesady że nie można no.ściągnąć czegoś z górnej półki.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nati, doskonale Cie rozumiem. Ja to obserwuje tylko sluz, nie mierze tempki ani testow owu nie robie. Poza tym zaczelam sie zastsnawiac nad tym usg z wczoraj.. 11,12 i 13 dc mialam rozciagliwy sluz, fskt, ze nie przezroczysty ale byl i bolal mnie prawy jajnik, dzisiaj ten sluz juz raczej jest bardziej kleisty i bilawy.. takze wg mnie owulacii w tym cyklu raczej nie bedzie
Powim Ci,ze ja mam ostatnio tskie wrazenie, ze musze chyba przyjadz do wiadomosci, ze z tz bedziemy we dwoje.. albo tak jak piszesz, sa inne opce. Zawsze chcielismy oprocz naszego bilogicznego dziecka, jakies adoptowac..
#735 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Witam sie z łóżeczka ![]() Arletko cos z tym naciaganiem rak do gory rozciaganiem musi byc bo moj lekarz tez nie pozwlila mi sie za bardzo przeciagac rozciagac i wlasnie siegac po cos z gory tak zeby wlanie naciagnac miesnie dziwne to ![]() Mysia i i Nati trzeba myslec pozytywnie!uda sie na pewno sie uda wczesniej czy pozniej ale sie uda!!! udanej niedzieli ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-21 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
kochana bedzie dobrze trzeba myslec pozytywnie ![]() lece dalej prac i prasowac ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- niestety ale chyba cos mi weszlo w bok od wczoraj mam problem z chodzeniem i staniem ![]()
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już się pogodziłam, że będziemy we dwójkę. Smutne nieco, ale co zrobić? Wolę mieć miłą niespodziankę, niż cały czas się dołować i pytać kiedy się uda ![]() Iza żadne dołowanie- pogodzenie się z faktami to bardziej ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Nati02;41891491]U nas jest w ogóle śmiesznie, bo wszystkie badania (oprócz bakterii, która została już wyleczona) wychodzą dobrze. Może u mnie problemem jest właśnie śluz, którego za bardzo nie mam
![]() Na poprawe sluzu trzeba łykac wiesiołek!!! http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21 podsylam link dotyczacy poprawy jakosci sluzu. I głowa do gory majty w dół!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gianna M;41891780]
Cytat:
![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Nati, w mialas monitoring?
Kurcze, ja to juz nie wiem co z moja owulacja ![]() Ja tez wiesiolka przerabialam. Teraz biore tylko magnez z B6 nawet kwasu foliowego od kilku cykli nie biore. Chyba teraz zaczne znowu.
#742 |
Zakorzenienie
|
Pochwale sie moimi pierwszymi zakupionymi komplecikami dla maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Po 10 cyklach to troche szybko...
Śliczne ![]() Jutro wizyta i już mam schizy czy będzie wszystko ok...
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mysiu kurcze tak mi przykro ze się jeszcze jakiś mięśniak przyplątał, ale widzisz kluska ma od kilku lat i ma zdrową dzidziulke w brzuszku, i tobie się uda ![]() basieńko przewidywany termin na 9 marca,ale będe sie raczej liczyła z tym z usg. musze sie pochwalić że zaczełam dzis 8 tydzień ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Nati, no to czekamy obie. Ja jak bede miala wizyte albo 29.07 albo 02.08 powiem jej ze w nastepnym cyklu tez chce monitoring, musze sprawdzic to jajo w klejnym msc.
Izunia, wszystko jest dobrze do tej pory to i jutro bedzie napewno. Trzymam za Ciebie i kruszynke kciuki! Arletko, mialam badania hormonow. W sobotebede robila prolaktyne,progesteron i tsh. A Ty jak samopoczucie? Cos Ci dokucza? Mdlosci,piersi? Odpoczywasz? Agabi, za Ciebie Slonce z calej,sily kciuki trzymam za jutro. Jestem myslami z Toba. Rudziak, aTy dalej bez kompa? Gianna, ubranka super.
#747 |
Zakorzenienie
|
Arletko, gratuluję
![]() Izunia, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() ![]() Mysiu, Nati, że tak powiem bójcie się Boga z takim gadaniem ![]() Mi się udało w 9cs czyli mniej więcej jak u Was teraz. Owszem, było trochę płaczu, wiele rozczarowań i ogrom obaw, ale udało się! I powiem więcej-stwierdzam, że poszło szybko czytając historie na wątku mamusiowym, gdzie np jednej dziewczynie udało się w 52cs (!!!), innej jak już nigdy miało się nie udać (po operacji zostało jej pół jajnika). Na moim innym wątku - o pcos - dziewczyny starają się po 2, 3 lata, zastrzyki z gonalu itd. I wiedzą, że w końcu będą w ciąży! U Was jest ok po badaniach, jesteście zdrowebwięc uda się tylko trzeba jeszcze troszkę cierpliwości ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu nie przepracowuj się tak ![]() ![]() Gianna, śliczności ![]() ja oddałam ten mój komplecik, nie przydałby się letni w styczniu :p kupiłam za to kombinezon-misia na allegro ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-21 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Tż chce zapytać,ale to zależy od lekarza czy sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny łapac do puki jeszcze zarazam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
a pochwalę się, takie kupiłam http://allegro.pl/kombinezon-mis-0-3...394638273.html
chyba się przyda, co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.