Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 07:51   #4321
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Mnie nie. A próbowałaś brać magnez?
jeszcze nie, muszę kupić sobie jutro

oglądam swoją ulubioną bajkę z dzieciństwa, Sailor Moon eh pamiętam te czasy kiedy miałam wszystkie komisy, figurki czarodziejek i nawet na balu przebierańców byłam przebrana za Bunny i ten Taxido
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-21 o 08:01
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 07:59   #4322
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Dobra udało mi się w końcu, uwaga uwaga chwalę się
Piękne ubranka, ja wybieram sie chyba do pepeco lub mothercare wszędzie mają takie boskie ubranka..planuje kupić cieply kocyk dla małej i parę słodkich ubranek, postaram się aby nie wszystko było koloru różówego
Stary 2013-07-21, 08:05   #4323
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
bodziaki
Cytat:
A i jeszcze dzisiejszy brzuchol
ale masz zgrabny brzuszek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 08:53   #4324
Kociak85
Zadomowienie

Witam z rana
Wczoraj jeszcze trochę ponadrabiałam i teraz już naprawdę będę na bieżąco
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Czyli urlop mega udany
Fajny opalony brzuszek
Ale bym pojechała na jakieś wakacje
Brzuch i tak przed słońcem zasłaniałam na leżaku, ale i tak się opalił - pewnie w wodzie jak byłam. Poza tym znalazłam super patent na opalanie pleców - kupiliśmy takie kółko do wody z dziurą w środku i codziennie chodziłam na godzinę na morze z tym kółkiem, brzuch w dziurę i tak leżałam sobie

Sylwia, śliczny okrągły brzuchol

Anoula, super, że imprezka się udała i jak tak czytałam to aż się wzruszyłam. To są takie fajne momenty.

I sobie przypomniałam jak to u nas było, bo za 2 dni nasza druga rocznica. Ale na razie jestem zła na męża... Wczoraj poszedł na kawalerski do kolegi. Obudziłam się o 4 a jego dalej nie ma... To dzwonię, a ten nie odbiera telefonu, zaraz kolejny telefon znowu nic... Ja od razu czarne scenariusze, bo mąż z takich wyjść zazwyczaj aż tak późno nie wracał. W końcu po 20 min dostałam smsa "OK". Zaraz później wrócił do domu pijany, co dziwne, bo on się nie upija, więc musiał naprawdę dać sobie do wiwatu. I jeszcze wstaję rano a tu na stole leży taka karteczka na powitalnego drinki do klubu ze striptizem... Wiem, że to kawalerski, ale mąż od zawsze wie, że ja nie lubię takich akcji z jakimiś gołymi babami machającymi mu cyckami przed nosem i jakoś tak jestem może nawet nie zła, ale rozżalona... Sorki, ale musiałam się wyżalić bo on jeszcze śpi i nie mam na kim się rozładować.
Stary 2013-07-21, 08:53   #4325
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny, naprawde!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, na nadrabianie na razie brak mi siły. Mąż (jak to fajnie brzmi) jeszcze śpi a mnie obudziła córka na jedzenie
Wczoraj wszystko się ślicznie udało z ceremonii jestem bardzo zadowolona, cieszę się że wybraliśmy to miejsce, wszystkim się bardzo podobało i a wszystko działo się przy akompaniamencie fortepianu. Jak mi TŻ przysięgę składał to stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia i wzruszenia i swoją mówiłam łamiącym się głosem. Z jednej strony cieszę się że jest już po i jesteśmy małżeństwem a z drugiej taka chwilę na moment przysięgi mogłabym co chwilę przeżywać. Świat nie istniał, byliśmy tylko my dwoje
ide spróbować jeszcze zasnąć jak się uda to jeszcze wpadnę przed wyjazdem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję! musi to byc niesamowita chwila, gdy ktoś ślubuje miłość i wierność, tak naprawdę od serca

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Piękne ubranka, ja wybieram sie chyba do pepeco lub mothercare wszędzie mają takie boskie ubranka..planuje kupić cieply kocyk dla małej i parę słodkich ubranek, postaram się aby nie wszystko było koloru różówego
W pepco ubiera moja siostra i powiem Ci śliczne dla dziewczynki
a mathercare sama kupje dla Maksymka
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 08:55   #4326
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Wpadłam na chwilkę i zaraz lecę na taras łapać promienie słońca

Cytat:
Pebble (najdroższy), ma udogodnienia:tak skonstruowne pasy które ułatwiają wyciąganie dziecka,wygodniejsza regulacja wysokości pasów,wyciągana wkładka pod dupcię,a pod główkę zostaje,chowana budka)
Cabrio fix(pośredni) trudniejszy dostęp do chowanej budki ,wkładka pod dupcię zintegrowana z wkładką pod główkę,trudniejsza regulacja pasów
City(najtańszy)-brak budki,trudniejsza regulacja pasów,gorsze wykończenie.

Ja też mam chwile zwątpienia
Zastanawiam się właśnie pomiędzy Carbiofixem a Pebble.... chyba ze 100 zł różnicy jest w cenie. Bazy nie kupujemy. U mnie w aucie nie ma izofixu, a u męża to nawet nie wiem.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość

U nas wiesci - bedzie dziewczynka. Na razie nazywamy ja Ola, pewnie juz tak zostanie.
Pzdrawiam wszystkie
Druga słodka córeczka, super!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam się po urlopie

Przede wszystkim - życzę dzisiejszym PM dużo radości, uśmiechu i miłości. Oby ten dzień był cudownym przeżyciem i wstępem do dalszego szczęśliwego życia.

W Chorwacji było super - pogoda taka w sam raz, nie było nieznośnych upałów tylko tak w granicach 26-29 stopni. Bardzo dużo czasu spędzałam w wodzie - w morzu i w basenie. Podróż odbyła się bez problemów. Co prawda trochę mnie bolał kręgosłup ale to wszystko. Maluszkowi się chyba wakacje podobały bo pierwszy raz poczułam takie typowe "puknięcia" od środka Dodatkowo wrzucam zdjęcia brzucha na wakacjach
Witamy spowrotem Jak patrzę na zdjęcia to mnie kłuje z zazdrości hehehe

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Witam Wybaczcie dawno mnie nie było ale tak- do 12 lipca miałam męża w domu więc nie tak łatwo wejść bo się korzysta z tego czasu bo potem 3 tyg znów go nie ma...a przez ten tydzień nie miałam lapka bo był w serwisie...
U mnie bez zmian...czas leci jak nie wiem...Mikołaj w niedziele skończył 7 miesięcy i tego dnia pojawił się pierwszy ząbek...dzisiaj wyszedł drugi...a maleństwo tak mi skacze po pęcherzu ze nieraz mało się nie zesikam...we wtorek idę do gina to się dowiem co tam słychać
Fajnie, że zajrzałaś Daj znać po wizycie!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41884870]Bardzo dobrze- ja tego nie robiłam bo wydawało mi się, ze Olci się nic nie łuszczy, a potem miała takie ciężkie do usunięcia ciemniejsze łuski.

Dziewczyny, pisałam kiedyś, że pobolewa mnie spojenie łonowe- taki palący ból, szczególnie jak chodzę albo próbuję przewrócić się z boku na bok.
Dziś w nocy to już mocno mnie bolało... A mąż akurat opijał męskiego potomka z kolegą i tak sobie leżałam i myślałam co by było jakby trzeba było jechać do szpitala...

Zaczęłam się wgłębiać w temat i poczytałam o rozchodzeniu się spojenia łonowego. Słyszałyście kiedyś o tym? Może któraś z mam coś takiego miała??

Wizytę mam dopiero 31, zapytam, ale już się niepokoję.[/QUOTE]

Jak nie przechodzi to jedź może wcześniej do lekarza albo na IP...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja Wam pokaze ten monitoring co wczoraj dostałam w prezencie. Nie widziałam takiego nigdzie, I firma jakas TONY a nie TT . Probuje go wlasnie rozpracowac , fajny bajer - jakas lampka nocna.. Termometr pokojowy I kamera ma podczerwien wiec w nocy podobno jest czysty obraz .

O I mozna jeszcze przez ten pilot mòwic do dziecka :O ale jaja..
Mam pietrowe mieszkanie ale male, ciekawe czy bede z tego korzystac. No ale prezent to prezent )

Zazdroszcze! Marzy mi się taki, u nas bankowo by się sprawdził. Ale taki jak bym chciała to koszt 900 zł

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Teraz musimy radzić sobie na ślepo (tak jak ja dzisiaj ), z pomocą lusterka albo TŻta
Jakby nie patrzeć to i tak jest dużo opcji do wyboru
Czytam i czytam i jakoś to do mnie nie dociera, że może być tak ciężko. Widocznie wszystko przede mną. Narazie nie mam problemów :P

Cytat:
Zdecydowanie nie zgrywam się z kumplami TŻta... wkurza mnie to że TŻ zaprasza sobie kolegów do pokoju w którym "kiedyś" będzie nasza sypialnia i jest aktualnie naszym pokojem gościnnym i sypialnią w jednym. Tylko że na górze są jeszcze 2 inne pokoje więc niech sobie ich zaprasza do jednego z nich a nie do pokoju w którym ja zamierzam spać, bo się muszę męczyć później do 1-2 bo tyle zazwyczaj u niego siedzą

Czemu mu nie powiesz wprost? Skoro są inne pokoje gdzie mogą posiedzieć, ja bym powiedziała "sorry zmęczona jestem, idę spać możecie się przenieść?"
U mojego TŻ tez wczoraj był zjazd to siedzieli na dole do 4 nad ranem a ja sobie smacznie spałam.

Cytat:
Super!

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, na nadrabianie na razie brak mi siły. Mąż (jak to fajnie brzmi) jeszcze śpi a mnie obudziła córka na jedzenie
Wczoraj wszystko się ślicznie udało z ceremonii jestem bardzo zadowolona, cieszę się że wybraliśmy to miejsce, wszystkim się bardzo podobało i a wszystko działo się przy akompaniamencie fortepianu. Jak mi TŻ przysięgę składał to stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia i wzruszenia i swoją mówiłam łamiącym się głosem. Z jednej strony cieszę się że jest już po i jesteśmy małżeństwem a z drugiej taka chwilę na moment przysięgi mogłabym co chwilę przeżywać. Świat nie istniał, byliśmy tylko my dwoje

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:11   #4327
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Może połóż się obok nich na kanapie i zacznij chrapać to zczają sprawę na drugi raz i zmienią pokój.

Ja się dzisiaj trochę obiegałam może od tego boli Zaraz mi tż zrobi masażyk to przejdzie

Dzisiaj w 5-10-15 nie było takich misiowych cudeniek,wszystko przebrane

A na te body przed chwilą on line patrzyłam ,ze Smyka no nie?
Tak body ze smyka- trzypak 56 a wydają mi się jakieś duże.

Cytat:

że wszystko się udało, szczęścia

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
u nas w Pepco nic nie było za specjalnego dla chłopców

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
bodziaki

ale masz zgrabny brzuszek
a dziękuję

Cytat:
Witam z rana
Wczoraj jeszcze trochę ponadrabiałam i teraz już naprawdę będę na bieżąco

Brzuch i tak przed słońcem zasłaniałam na leżaku, ale i tak się opalił - pewnie w wodzie jak byłam. Poza tym znalazłam super patent na opalanie pleców - kupiliśmy takie kółko do wody z dziurą w środku i codziennie chodziłam na godzinę na morze z tym kółkiem, brzuch w dziurę i tak leżałam sobie

Sylwia, śliczny okrągły brzuchol

Anoula, super, że imprezka się udała i jak tak czytałam to aż się wzruszyłam. To są takie fajne momenty.

I sobie przypomniałam jak to u nas było, bo za 2 dni nasza druga rocznica. Ale na razie jestem zła na męża... Wczoraj poszedł na kawalerski do kolegi. Obudziłam się o 4 a jego dalej nie ma... To dzwonię, a ten nie odbiera telefonu, zaraz kolejny telefon znowu nic... Ja od razu czarne scenariusze, bo mąż z takich wyjść zazwyczaj aż tak późno nie wracał. W końcu po 20 min dostałam smsa "OK". Zaraz później wrócił do domu pijany, co dziwne, bo on się nie upija, więc musiał naprawdę dać sobie do wiwatu. I jeszcze wstaję rano a tu na stole leży taka karteczka na powitalnego drinki do klubu ze striptizem... Wiem, że to kawalerski, ale mąż od zawsze wie, że ja nie lubię takich akcji z jakimiś gołymi babami machającymi mu cyckami przed nosem i jakoś tak jestem może nawet nie zła, ale rozżalona... Sorki, ale musiałam się wyżalić bo on jeszcze śpi i nie mam na kim się rozładować.
Oj to nie ładnie nic Ci się nie dziwie też bym się wkurzyła

Witam z rana jejku jak wy to robicie że tak wcześnie wstajecie
idę na jakąś kawkę i śniadanko, a Tż tak sł.odko śpi
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 09:14   #4328
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Napisalam posta i mi wcielo

A ja miałam wczoraj fatalny dzień...Chyba jakiś kryzys ciązowy miałam...Nie maiłam na nic siły,słabo mi było,brzuch mnie bolał,pół dnia przeleżałam...A takie miałam plany na wczoraj.

Dzisiaj jedziemy do szwagierostwa na grilla,mam nadzieję,że formę będę mieć lepszą

Anoula GRATULUJE Żonko!Super,że wam się wszystko udało!

weronisek co do rozchodzenia się spojenia łonowego to ja miałam Okropnie to boli Końcówka ciąży była ciężka,a po cesarce rozeszło się bardziej(choć to bardzo rzadkie!W szpitalu nie chcieli uwierzyć.)Szczerze mówiąc cała cesarka i blizna to nic...Spojenie bolało masakrycznie!

Miałam dwa wyjścia: albo powiązaliby mi miednicę pasami,zeby szybko się zeszło,ale macica by się nie kurczyła i miałbym problem do powrotu do formy i opieki nad córeczką.

Albo ból,ale szybszy powrót do formy.Wybrałam ta opcję,ale męczyłam się dłuuuugo z tym spojeniem.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:17   #4329
Kabriela
Zadomowienie

Nie wiem jak to się dzieje, że ja tak wcześnie wstaję, sama się sobie dziwię, bo wczoraj zaszalałam i siedziałam do północy. Jak nigdy, co jest dla mnie bardzo bardzo dziwne, bo wczoraj byłam w Wawce i zrobiłam na serio bardzo duży spacer po Warszawie i i jak wyszliśmy o 13:30 to wróciliśmy o 21:00 do domu a później jeszcze piekłam schab z warzywami i siedziałam właśnie do północy a dzisiaj pobudka o 5:00. WOW. I żyję, nie czuję się jakoś tak strasznie zmęczona...mąż się śmieje, że po południu pewnie padnę, bo teraz jestem nakręcona...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:22   #4330
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Czy ktoś wie jak tam Zuzziak miała bóle brzucha i tak się zastanawiam jak się czuje, mam nadzieje że wszystko ok i niedługo nam coś napisze.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to się dzieje, że ja tak wcześnie wstaję, sama się sobie dziwię, bo wczoraj zaszalałam i siedziałam do północy. Jak nigdy, co jest dla mnie bardzo bardzo dziwne, bo wczoraj byłam w Wawce i zrobiłam na serio bardzo duży spacer po Warszawie i i jak wyszliśmy o 13:30 to wróciliśmy o 21:00 do domu a później jeszcze piekłam schab z warzywami i siedziałam właśnie do północy a dzisiaj pobudka o 5:00. WOW. I żyję, nie czuję się jakoś tak strasznie zmęczona...mąż się śmieje, że po południu pewnie padnę, bo teraz jestem nakręcona...
hehe czyżby hormony tak działały
Stary 2013-07-21, 09:26   #4331
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA
POZDRÓW MĘŻA

Ps. W sumie mogłam do Was kuknąć, bo przyjęcie mieliście koło mnie :P hihih....

A ja od rana zła jak osa. Wstałam, wykąpałam się, umalowałam i siedzę. Mąż skacowany śpi, nasz kolega w drugim pokoju też wraca do życia. Burdel taki zostawili, że nóż w kieszeni się otwiera. Od piątku impreza. Może kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale teraz to mnie to w☠☠☠☠***. Chłop po 30tce a czasem siły do niego nie mam. Kolejny weekend zmarnowany :/ W tyg pracy ma teraz tyle, że go tylko widzę padniętego i żadnego pożytku z niego ni ma :/ A w weekend z kolei picie a ja robię tylko za służącą i szofera....

Obiecał mi dzisiaj wizytę w Smyku, ciekawe....

Mała chyba wyczuwa moją wściekłość, bo od wczoraj kopie jak szalona

W ogóle to zakochałam się w rzeczach z Galeria Stylowe Meble. Jak macie fejsa to tam sobie wpiszcie bo mają dużo zdjęć Uwielbiam taki klimat

Mamuśki a wy używacie jakiś kremów do buźki dla kobiet w ciąży????
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 09:27   #4332
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
oglądam swoją ulubioną bajkę z dzieciństwa, Sailor Moon eh pamiętam te czasy kiedy miałam wszystkie komisy, figurki czarodziejek i nawet na balu przebierańców byłam przebrana za Bunny i ten Taxido
Czarodziejki z księżyca to było szaleństwo! Żadnego odcinka chyba z siostrą nie przegapiłyśmy, choć ona była o wiele bardziej zagorzałą fanką tej bajki.

Cytat:
Genialny patent. Ja się obawiam wchodzenia do wody w ciąży. Ale pomysł wręcz genialny.

Cytat:
Skoro miał tylko ulotkę, to może z niej nie skorzystał. Będzie miał okazję żeby się zrehabilitować za to że tak zabalował za dwa dni.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
weronisek co do rozchodzenia się spojenia łonowego to ja miałam Okropnie to boli Końcówka ciąży była ciężka,a po cesarce rozeszło się bardziej(choć to bardzo rzadkie!W szpitalu nie chcieli uwierzyć.)Szczerze mówiąc cała cesarka i blizna to nic...Spojenie bolało masakrycznie!

Miałam dwa wyjścia: albo powiązaliby mi miednicę pasami,zeby szybko się zeszło,ale macica by się nie kurczyła i miałbym problem do powrotu do formy i opieki nad córeczką.

Albo ból,ale szybszy powrót do formy.Wybrałam ta opcję,ale męczyłam się dłuuuugo z tym spojeniem.
Mojej mamie w jednej z ciąż rozchodziły się kości. Musiała leżeć bez ruchu do końca ciąży. Mówiła, że to okropny ból.
Stary 2013-07-21, 09:27   #4333
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ja o północy to już sie dawno 10 razy przekręcam na drugi bok traz godzina 22 a ja już w łóżku

TŻ się mnie właśnie pytał czy my nie mamy co robić tylko na wizażu siedzimy

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 09:28   #4334
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie!

Na wstępie chciałam pogratulować Anouli pięknego ślubu i wzruszeń podczas składania przysięgi, to taki uroczy moment, który zostaje na bardzo długo w pamięci!
Sylwia cudne ubranka kupiliście, szczególnie mi się podobają te bodziaki, słodziutkie. I brzuszek masz taki kształtny.
Kociak85 wspaniałe wakacje! Zazdraszczam ich bardzo ... marzy mi się plaża i morze ... echh może w przyszłym roku się uda.
Budowniczka dobrze, że już wszystko jest z Tobą i Dzidzią w porządku. Dbaj o siebie i się nie przemęczaj.
Lineczka ja też uwielbiałam Czarodziejki z księżyca! Bunny Cukino moja idolka!!
A wszystkie mamusie, które cierpią na ból kręgosłupa wspieram całym serduchem i łączę się w bólu. Nie przemęczajcie się za bardzo.

Wczoraj chciałam sobie brzuchola opalić, ale słoneczko jakoś nie sprzyjało i zebraliśmy się z nad wody i pojechaliśmy do brata mojego TŻta. A u niego oczywiście pogaduchy, piwko, ognisko i kartofelki z ogniska. Takim sposobem wróciliśmy do domu po 23, mąż w stanie bardzo rozluźnionym, ja objedzona kartofelkami i poszliśmy spać. Widziałam, że tak się skończy ten dzień.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:34   #4335
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie!

Na wstępie chciałam pogratulować Anouli pięknego ślubu i wzruszeń podczas składania przysięgi, to taki uroczy moment, który zostaje na bardzo długo w pamięci!
Sylwia cudne ubranka kupiliście, szczególnie mi się podobają te bodziaki, słodziutkie. I brzuszek masz taki kształtny.
Kociak85 wspaniałe wakacje! Zazdraszczam ich bardzo ... marzy mi się plaża i morze ... echh może w przyszłym roku się uda.
Budowniczka dobrze, że już wszystko jest z Tobą i Dzidzią w porządku. Dbaj o siebie i się nie przemęczaj.
Lineczka ja też uwielbiałam Czarodziejki z księżyca! Bunny Cukino moja idolka!!
A wszystkie mamusie, które cierpią na ból kręgosłupa wspieram całym serduchem i łączę się w bólu. Nie przemęczajcie się za bardzo.

Wczoraj chciałam sobie brzuchola opalić, ale słoneczko jakoś nie sprzyjało i zebraliśmy się z nad wody i pojechaliśmy do brata mojego TŻta. A u niego oczywiście pogaduchy, piwko, ognisko i kartofelki z ogniska. Takim sposobem wróciliśmy do domu po 23, mąż w stanie bardzo rozluźnionym, ja objedzona kartofelkami i poszliśmy spać. Widziałam, że tak się skończy ten dzień.
jejku nic mi nie mówcie o grilu/ognisku od początku ciąży o tym marzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 09:37   #4336
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Sylwia to na co czekasz? Rozpalaj grilla i juz!

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 09:43   #4337
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Sylwia to na co czekasz? Rozpalaj grilla i juz!

Haha lineczka chyba na balkonie
Stary 2013-07-21, 09:43   #4338
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
To zapraszam dziś do mnie na ognisko.
Stary 2013-07-21, 09:45   #4339
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Robię tosty, ktoś chętny

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Oja z miłą chęcią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 09:46   #4340
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
U mnie grill czy ognisko to nie problem, bo zawsze znajdą się chętni na nie. Faceci mają piwko, kobietki drineczki, ja soczek lub lemoniadę i jest super.
Na przyszły weekend zapraszam do mnie!
Już nie będę jedyną brzuchatką w towarzystwie!

Edytowane przez Miss Triss
Czas edycji: 2013-07-21 o 09:47
Stary 2013-07-21, 09:46   #4341
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Aleee się wyspałam Wczoraj tak jak pisałam koledzy TŻta wcale nie przejęli się tym że się źle czułam, więc przeniosłam się do pokoju obok i zasnęłam. TŻ o 1 rozłożył łóżko, przyszedł wziął mnie na ręce i przeniósł do łóżeczka
Teraz przydałoby się wyjść w końcu z łóżka i zejść na śniadanie bo Jaśko się upomina

Anoula jak się czujesz jako żona ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 09:47   #4342
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Haha lineczka chyba na balkonie
Może być i na balkonie ;P

Cytat:
Robię tosty, ktoś chętny
Ja! Ja! Ja!

Anoula, jeszcze raz wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze! i cieszę się że wszystko się udało!

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-21 o 09:54
Stary 2013-07-21, 09:52   #4343
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Dziewczyny, myślałyście może o zrobieniu metryczki dla maleństwa? Ja jestem jak najbardziej na tak. Tylko nie mogę się na wzór zdecydować. Wrzucam przykładowe metryczki dla zainteresowanych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dim00304 First friends.jpg (28,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dim73068 Baby's Friends Birth Record.jpg (14,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg metryczka.jpg (24,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Toy shelf birth record.jpg (37,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Vervaco 70-485 Birthsampler.jpg (82,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32.jpg (222,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33.jpg (178,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35030 Pastel Welcome Baby Birth Record.jpg (61,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 200441522184636945.jpg (20,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pooh1.jpg (202,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-07-21, 10:00   #4344
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, myślałyście może o zrobieniu metryczki dla maleństwa? Ja jestem jak najbardziej na tak. Tylko nie mogę się na wzór zdecydować. Wrzucam przykładowe metryczki dla zainteresowanych.
ja mam dla córy poduszeczkę z imieniem i datą urodzin
podu.jpg

na chrzest dostała

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 10:06   #4345
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Załącznik 5334300

na chrzest dostała
o jaka słodka podusia
Śniadanko zjedzone, kawkę dopijam i chyba jedziemy z Tżtem na pchli targ
Miłego popołudnia dla mamuś i ich dzieciaczków
Stary 2013-07-21, 10:09   #4346
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Cudne! To są takie jakby kocyki wyszywane, czy raczej do powieszenia nad łóżeczkiem w ramce?
I gdzie i za ile takie cudo można dostać?
Stary 2013-07-21, 10:22   #4347
ryba91
Zakorzenienie

wITAM

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Własnie dostalam cynka ze moja kolezanka urodziła maleńka Zosie . Nie Wiem jak urodziła , Ani ile waży .. SMS : Jest Zocha , cała I zdrowa ! I tyle ;D
Wczoraj jej wody odeszły o 8 rano. I 23.30 napisałas mi ze ma rozwarcie na 3 palce I nadal nie chca jej wsadzic do wanny. A teraz o 13.00 ze urodziła. Ile to? 29h ?

oo matuchno

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla tych co dzis staja na slubnym kobiercu
Nie nadazam z nadrabianiem Was - nie jest to latwe kiedy ma sie 3latke w domu i chodzi sie do pracy. Postaram sie , ale niestety czasu brak.

U nas wiesci - bedzie dziewczynka. Na razie nazywamy ja Ola, pewnie juz tak zostanie.
Pzdrawiam wszystkie
gratuluję
Cytat:
Dziewczyny... właśnie się ogoliłam i przyszłam do TŻta z płaczem, fakt faktem że udało mi się wykosić wszystko ale jak stanęłam przed lusterkiem i zobaczyłam ilość ran i ilość krwi to o mało nie zemdlałam istna rzeź
skąd ja to znam...
Cytat:
śliczny brzuszek i ubranka
Cytat:
jeju jak dobrze że ja jeszcze daje radę

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dobra dziewczynki lecę atakować mojego Tżta

Cytat:

WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!! OBY KAŻDY DZIEŃ RAZEM BYŁ TAKIM SZECZĘŚLIWYM JAK TEN WCZORAJSZY!! - Przepraszm że dopiero dzisiaj ale nie miałam wczoraj dostępu

Cytat:
Mi by było pusto bez zwierzaków w domu więc mam 2 koty

Czy Was też tak skurcze łapią w łydki w nocy? Mnie ostatnio zaczęły i normalnie z bólu to mi się płakać chce..

ja tez dwa koty A ja mam ze skurczami masakre... łykam magnez ale bóle są takie że aż płaczę..

Cytat:
jeszcze nie, muszę kupić sobie jutro

oooooooooooooo Sailor Moon - moja ubuoiona bajka z dziecinsktwa- nawet karteczki zbierłam xD

Cytat:
Cytat:
Robię tosty, ktoś chętny

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Oja z miłą chęcią
To ja najpierw zjem toty a potem wpadnę na ognicho- z tym że po tosty przyjedzie mój mąż a ognisko po 20 bo o tej kończę pracę..
\

Witam niedzielnie jeszcze raz!
Nawet nie miałam dużo nadrabiania

pisałyście o kosmetykach dla maluszków- nie mam pojęcia jeszcze.. jeśli chodzi ogólnie o pielęgnację to w domu pupę przemywać bede wodą a gdzieś na wyjściu chusteczkami, linomag zielony kupie, co do sudocremu- poważnie się zAstnawiam.. jesli chodzi o kąpiel to zapewne jak bedzie oliwka potrzebna to bedziemy jej używać- inaczej nie widze sensu natłuszczać malca.. a co do reszty nie mam zielonego pojęcia

Co do golenia- ja mam już wielki problem, choć nie wielki brzuch ( zdj. 28t.). Nie dosc ze jak się zginam, to brzuch mnie boli i czuje dyskomfort to jeszcze mało co widzę nie wiem co bedzie dalej...

co do tżta- pogodziliśmy się :Admin:

trele- piekny prezent!
miki,nasturcja - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA

mnie biegunka dalej trzyma ;(
wcoraj przyjechałą moja rodzinka i na dw tygodnie zostają w Bytomiu moje małe siostrzenice wiec bede miała mniej czasu na wizaż.. poza tym DALEJ NIE MAM INTERNETU W DOMU . na szczęscie wysłali mi tąumowę i teraz 2 tygodnie czekania

wklejam już sonde bo nei widze nowych tytułów. GŁOSUJCIE!!

i brzusz- 28tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27t2d.jpg (90,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-07-21, 10:29   #4348
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Załącznik 5334300

na chrzest dostała
Bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Cudne! To są takie jakby kocyki wyszywane, czy raczej do powieszenia nad łóżeczkiem w ramce?
I gdzie i za ile takie cudo można dostać?
To są wzory na haft krzyżykowy, który można naszyć na dowolne rzeczy (poduszki, serwetki) albo oprawić w ramkę i powiesić albo postawić gdzieś w pokoiku maleństwa.

Jest w sieci kilka osób, które wykonują haft krzyżykowy na zamówienia, ale to jest bardzo drogie, bo wymaga sporo pracy, dlatego ja mam zamiar poświęcić trochę czasu i sama wyszyć taka metryczkę dla maleństwa.

Jeśli ktoś będzie chętny, to mam trochę wzorów i mogę wysłać na e-mail.
Stary 2013-07-21, 10:34   #4349
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Zamówiłam wczoraj ten box. Może którąś z was też zainteresuje i sie skusi.

http://www.glossybox.pl/glossybox-mom-baby

Oj, przepraszam, zdublowało mi posty. :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg glossybox_mom_baby2_1.jpg (40,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-07-21, 10:36   #4350
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

i brzusz- 28tc.
Piękna kuleczka.

No nie znowu zamiast mi dopisać edit to wrzuca nowy post.

Edytowane przez Kathrin Von Hexe
Czas edycji: 2013-07-21 o 10:38
Kathrin Von Hexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości