|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
jeszcze nie, muszę kupić sobie jutro
oglądam swoją ulubioną bajkę z dzieciństwa, Sailor Moon eh pamiętam te czasy kiedy miałam wszystkie komisy, figurki czarodziejek i nawet na balu przebierańców byłam przebrana za Bunny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-21 o 09:01 |
|
|
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Piękne ubranka
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
bodziaki
ale masz zgrabny brzuszek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Wczoraj jeszcze trochę ponadrabiałam i teraz już naprawdę będę na bieżąco Cytat:
Sylwia, śliczny okrągły brzuchol Anoula, super, że imprezka się udała i jak tak czytałam to aż się wzruszyłam. To są takie fajne momenty. I sobie przypomniałam jak to u nas było, bo za 2 dni nasza druga rocznica. Ale na razie jestem zła na męża... Wczoraj poszedł na kawalerski do kolegi. Obudziłam się o 4 a jego dalej nie ma... To dzwonię, a ten nie odbiera telefonu, zaraz kolejny telefon znowu nic... Ja od razu czarne scenariusze, bo mąż z takich wyjść zazwyczaj aż tak późno nie wracał. W końcu po 20 min dostałam smsa "OK". Zaraz później wrócił do domu pijany, co dziwne, bo on się nie upija, więc musiał naprawdę dać sobie do wiwatu. I jeszcze wstaję rano a tu na stole leży taka karteczka na powitalnego drinki do klubu ze striptizem... Wiem, że to kawalerski, ale mąż od zawsze wie, że ja nie lubię takich akcji z jakimiś gołymi babami machającymi mu cyckami przed nosem i jakoś tak jestem może nawet nie zła, ale rozżalona... Sorki, ale musiałam się wyżalić bo on jeszcze śpi i nie mam na kim się rozładować.
|
|
#4325 | ||
|
Rozeznanie
|
Śliczny, naprawde!
Cytat:
![]() Cytat:
a mathercare sama kupje dla Maksymka |
||
|
|
|
#4326 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Wpadłam na chwilkę i zaraz lecę na taras łapać promienie słońca
![]() Cytat:
Cytat:
Druga słodka córeczka, super!Cytat:
Jak patrzę na zdjęcia to mnie kłuje z zazdrości hehehe Cytat:
Daj znać po wizycie![1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41884870]Bardzo dobrze- ja tego nie robiłam bo wydawało mi się, ze Olci się nic nie łuszczy, a potem miała takie ciężkie do usunięcia ciemniejsze łuski. Dziewczyny, pisałam kiedyś, że pobolewa mnie spojenie łonowe- taki palący ból, szczególnie jak chodzę albo próbuję przewrócić się z boku na bok. Dziś w nocy to już mocno mnie bolało... A mąż akurat opijał męskiego potomka z kolegą i tak sobie leżałam i myślałam co by było jakby trzeba było jechać do szpitala... Zaczęłam się wgłębiać w temat i poczytałam o rozchodzeniu się spojenia łonowego. Słyszałyście kiedyś o tym? Może któraś z mam coś takiego miała?? Wizytę mam dopiero 31, zapytam, ale już się niepokoję.[/QUOTE] Jak nie przechodzi to jedź może wcześniej do lekarza albo na IP... Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mojego TŻ tez wczoraj był zjazd to siedzieli na dole do 4 nad ranem a ja sobie smacznie spałam. Super! Cytat:
|
|
#4327 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
że wszystko się udało, szczęściaCytat:
![]() a dziękuję Cytat:
nic Ci się nie dziwie też bym się wkurzyła![]() Witam z rana jejku jak wy to robicie że tak wcześnie wstajecie![]() idę na jakąś kawkę i śniadanko, a Tż tak sł.odko śpi |
||||
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Napisalam posta i mi wcielo A ja miałam wczoraj fatalny dzień...Chyba jakiś kryzys ciązowy miałam...Nie maiłam na nic siły,słabo mi było,brzuch mnie bolał,pół dnia przeleżałam...A takie miałam plany na wczoraj. Dzisiaj jedziemy do szwagierostwa na grilla,mam nadzieję,że formę będę mieć lepszą ![]() Anoula GRATULUJE Żonko!Super,że wam się wszystko udało! weronisek co do rozchodzenia się spojenia łonowego to ja miałam Końcówka ciąży była ciężka,a po cesarce rozeszło się bardziej(choć to bardzo rzadkie!W szpitalu nie chcieli uwierzyć.)Szczerze mówiąc cała cesarka i blizna to nic...Spojenie bolało masakrycznie!Miałam dwa wyjścia: albo powiązaliby mi miednicę pasami,zeby szybko się zeszło,ale macica by się nie kurczyła i miałbym problem do powrotu do formy i opieki nad córeczką. Albo ból,ale szybszy powrót do formy.Wybrałam ta opcję,ale męczyłam się dłuuuugo z tym spojeniem.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak to się dzieje, że ja tak wcześnie wstaję, sama się sobie dziwię, bo wczoraj zaszalałam i siedziałam do północy. Jak nigdy, co jest dla mnie bardzo bardzo dziwne, bo wczoraj byłam w Wawce i zrobiłam na serio bardzo duży spacer po Warszawie i i jak wyszliśmy o 13:30 to wróciliśmy o 21:00 do domu a później jeszcze piekłam schab z warzywami i siedziałam właśnie do północy a dzisiaj pobudka o 5:00. WOW. I żyję, nie czuję się jakoś tak strasznie zmęczona...mąż się śmieje, że po południu pewnie padnę, bo teraz jestem nakręcona...
|
|
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś wie jak tam Zuzziak miała bóle brzucha i tak się zastanawiam jak się czuje, mam nadzieje że wszystko ok i niedługo nam coś napisze.
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POZDRÓW MĘŻA ![]() Ps. W sumie mogłam do Was kuknąć, bo przyjęcie mieliście koło mnie :P hihih.... A ja od rana zła jak osa. Wstałam, wykąpałam się, umalowałam i siedzę. Mąż skacowany śpi, nasz kolega w drugim pokoju też wraca do życia. Burdel taki zostawili, że nóż w kieszeni się otwiera. Od piątku impreza. Może kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale teraz to mnie to w☠☠☠☠***. Chłop po 30tce a czasem siły do niego nie mam. Kolejny weekend zmarnowany :/ W tyg pracy ma teraz tyle, że go tylko widzę padniętego i żadnego pożytku z niego ni ma :/ A w weekend z kolei picie Obiecał mi dzisiaj wizytę w Smyku, ciekawe.... Mała chyba wyczuwa moją wściekłość, bo od wczoraj kopie jak szalona ![]() W ogóle to zakochałam się w rzeczach z Galeria Stylowe Meble. Jak macie fejsa to tam sobie wpiszcie bo mają dużo zdjęć Uwielbiam taki klimat ![]() Mamuśki a wy używacie jakiś kremów do buźki dla kobiet w ciąży????
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnego odcinka chyba z siostrą nie przegapiłyśmy, choć ona była o wiele bardziej zagorzałą fanką tej bajki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie miał okazję żeby się zrehabilitować za to że tak zabalował za dwa dni. ![]() Cytat:
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ja o północy to już sie dawno 10 razy przekręcam na drugi bok
traz godzina 22 a ja już w łóżku ![]() TŻ się mnie właśnie pytał czy my nie mamy co robić tylko na wizażu siedzimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!
![]() Na wstępie chciałam pogratulować Anouli pięknego ślubu i wzruszeń podczas składania przysięgi, to taki uroczy moment, który zostaje na bardzo długo w pamięci! Sylwia cudne ubranka kupiliście, szczególnie mi się podobają te bodziaki, słodziutkie. I brzuszek masz taki kształtny. ![]() Kociak85 wspaniałe wakacje! Zazdraszczam ich bardzo ... marzy mi się plaża i morze ... echh może w przyszłym roku się uda. ![]() Budowniczka dobrze, że już wszystko jest z Tobą i Dzidzią w porządku. Dbaj o siebie i się nie przemęczaj. Lineczka ja też uwielbiałam Czarodziejki z księżyca! Bunny Cukino moja idolka!! ![]() A wszystkie mamusie, które cierpią na ból kręgosłupa wspieram całym serduchem i łączę się w bólu. Nie przemęczajcie się za bardzo. Wczoraj chciałam sobie brzuchola opalić, ale słoneczko jakoś nie sprzyjało i zebraliśmy się z nad wody i pojechaliśmy do brata mojego TŻta. A u niego oczywiście pogaduchy, piwko, ognisko i kartofelki z ogniska. Takim sposobem wróciliśmy do domu po 23, mąż w stanie bardzo rozluźnionym, ja objedzona kartofelkami i poszliśmy spać. Widziałam, że tak się skończy ten dzień.
|
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Sylwia to na co czekasz? Rozpalaj grilla i juz!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na przyszły weekend zapraszam do mnie! Już nie będę jedyną brzuchatką w towarzystwie!
Edytowane przez Miss Triss Czas edycji: 2013-07-21 o 10:47 |
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aleee się wyspałam Teraz przydałoby się wyjść w końcu z łóżka i zejść na śniadanie bo Jaśko się upomina ![]() Anoula jak się czujesz jako żona ? |
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Może być i na balkonie ;P
Ja! Ja! Ja! ![]() Anoula, jeszcze raz wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze! i cieszę się że wszystko się udało! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-21 o 10:54 |
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, myślałyście może o zrobieniu metryczki dla maleństwa?
Ja jestem jak najbardziej na tak. Wrzucam przykładowe metryczki dla zainteresowanych.
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podu.jpg na chrzest dostała
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanko zjedzone, kawkę dopijam i chyba jedziemy z Tżtem na pchli targ ![]() Miłego popołudnia dla mamuś i ich dzieciaczków |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gdzie i za ile takie cudo można dostać? |
|
|
|
|
#4347 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
wITAM
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczny brzuszek i ubranka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam ze skurczami masakre... łykam magnez ale bóle są takie że aż płaczę..Cytat:
Cytat:
\ Witam niedzielnie jeszcze raz! Nawet nie miałam dużo nadrabiania pisałyście o kosmetykach dla maluszków- nie mam pojęcia jeszcze.. jeśli chodzi ogólnie o pielęgnację to w domu pupę przemywać bede wodą a gdzieś na wyjściu chusteczkami, linomag zielony kupie, co do sudocremu- poważnie się zAstnawiam.. jesli chodzi o kąpiel to zapewne jak bedzie oliwka potrzebna to bedziemy jej używać- inaczej nie widze sensu natłuszczać malca.. a co do reszty nie mam zielonego pojęcia Co do golenia- ja mam już wielki problem, choć nie wielki brzuch ( zdj. 28t.). Nie dosc ze jak się zginam, to brzuch mnie boli i czuje dyskomfort to jeszcze mało co widzę nie wiem co bedzie dalej... co do tżta- pogodziliśmy się :Admin: trele- piekny prezent! miki,nasturcja - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA mnie biegunka dalej trzyma ;( wcoraj przyjechałą moja rodzinka i na dw tygodnie zostają w Bytomiu moje małe siostrzenice wiec bede miała mniej czasu na wizaż.. poza tym DALEJ NIE MAM INTERNETU W DOMU . na szczęscie wysłali mi tąumowę i teraz 2 tygodnie czekania wklejam już sonde bo nei widze nowych tytułów. GŁOSUJCIE!! ![]() i brzusz- 28tc.
|
|
#4348 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest w sieci kilka osób, które wykonują haft krzyżykowy na zamówienia, ale to jest bardzo drogie, bo wymaga sporo pracy, dlatego ja mam zamiar poświęcić trochę czasu i sama wyszyć taka metryczkę dla maleństwa. Jeśli ktoś będzie chętny, to mam trochę wzorów i mogę wysłać na e-mail.
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam wczoraj ten box.
![]() http://www.glossybox.pl/glossybox-mom-baby Oj, przepraszam, zdublowało mi posty. :/
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Piękna kuleczka.
![]() No nie
. Edytowane przez Kathrin Von Hexe Czas edycji: 2013-07-21 o 11:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

eh pamiętam te czasy kiedy miałam wszystkie komisy, figurki czarodziejek i nawet na balu przebierańców byłam przebrana za Bunny 

Druga słodka córeczka, super!
), z pomocą lusterka albo TŻta
Zaraz mi tż zrobi masażyk to przejdzie 
nic Ci się nie dziwie też bym się wkurzyła

i cieszę się że wszystko się udało!