Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 08:50   #1681
dbff611010d7beb2d6d465dd69f947a5f4eb32a8
Konto usunięte

Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
Ja tylko odpisałam na pytanie Przecinaka..

słyszałam przypadek, jak koleś spadając z wieżowca spadł na starszą kobietę. On przeżył, starsza pani już nie.
stokrotenka moja wypowiedź jest ogólnie na temat

zresztą przyznajmy się jak się uprawia sporty ekstremalne, czy aktywności wysokiego ryzyka to chyba człowiek ma świadomość z czym to się wiąże
dbff611010d7beb2d6d465dd69f947a5f4eb32a8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 08:52   #1682
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez A_neta1 Pokaż wiadomość
Dzięki ;*
Jutro robię imprezę ale we wtorek mam urodziny bo na tygodniu wszyscy praktycznie w pracy

najlepsiejszego wszystkiego

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 09:01   #1683
stokrotenka18
Zakorzenienie

[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4187775 2]stokrotenka moja wypowiedź jest ogólnie na temat

zresztą przyznajmy się jak się uprawia sporty ekstremalne, czy aktywności wysokiego ryzyka to chyba człowiek ma świadomość z czym to się wiąże[/QUOTE]

Pewnie że tak.

Powiedzcie mi jak to jest z kosztami na start przy kupnie motocykla?
Zastanawiam się od dłuższego czasu, ile wkładu na poczatek potrzebuje sprzęt. Co trzeba wymieniać co sezon..? A co lepiej mieć gdzieś w zasięgu ręki jak sie coś zepsuje?

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 09:07   #1684
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie że tak.

Zastanawiam się od dłuższego czasu, ile wkładu na poczatek potrzebuje sprzęt. Co trzeba wymieniać co sezon..? A co lepiej mieć gdzieś w zasięgu ręki jak sie coś zepsuje?
To chyba ciężko powiedzić ile kasy potrzeba. Zależy jakie moto kupisz, bo jak igłę to pewnie wystarczy wymiana oleju, filtru powietrza, ewentualnie dolewka płynu hamulcowego (albo wymiana) i chłodniczego, a jak coś innego to może i opony trzeba zmienić.

Ja mam zawsze w domu i na dłuższe podróże klamkę sprzęgła i hamulca , smar w spray do łańcucha też mam zawsze w garażu na widoku, po za tym trytki dobre na wszystko na każdą "przygodę"
dbff611010d7beb2d6d465dd69f947a5f4eb32a8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 09:08   #1685
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że tak.

W zasięgu miej klamki koszty w zależności od sprzętu i stylu jazdy drastycznie się różnią. To, co musisz kontrolować na bieżąco, to olej, płyny, filtry, klocki hamulcowe, napęd, opony, czyli typowe zużycia eksploatacyjne. Wymiana oleju to koszt rzędu, nie wiem... stówy? Nie płaciłam nigdy za to, płyn hamulcowy to aż 10 zł + wymiana, klocki zależy jakie, 50-100 zł, napęd też zależy, średnia półka za 400 zł, opony to już never ending story, nowe, używki, szosowe, sportowe, torowe, rozmiary, wszystko się różni, za komplet możesz dać 600, a możesz dać i 1500 (do mojego komplet sportowych opon wychodzi ok. 1000 zł). Zużycie ich zależy, jak ktoś dużo jeździ na miękkich oponach i szaleje, to może zmieniać nawet i co 3 tys. km. Ja pałuję trochę, jeżdżę dużo, opony mam miękkie, a na używanych przejechałam już 8 tysięcy i dopiero nadchodzi czas wymiany.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 09:13   #1686
stokrotenka18
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi. Już wiem na jakie koszta się przygotować.

Chyba muszę zmienić pracę

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 09:17   #1687
Konto usunięte

moto (jak jeździ a nie stoi w garażu jak połowa u mnie na dole) to skarbonka ale ukochana
Stary 2013-07-20, 09:29   #1688
misianka
kosmita jakiś normalnie

[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4187790 7]To chyba ciężko powiedzić ile kasy potrzeba. Zależy jakie moto kupisz, bo jak igłę to pewnie wystarczy wymiana oleju, filtru powietrza, ewentualnie dolewka płynu hamulcowego (albo wymiana) i chłodniczego, a jak coś innego to może i opony trzeba zmienić.

Ja mam zawsze w domu i na dłuższe podróże klamkę sprzęgła i hamulca , smar w spray do łańcucha też mam zawsze w garażu na widoku, po za tym trytki dobre na wszystko na każdą "przygodę"[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
W zasięgu miej klamki koszty w zależności od sprzętu i stylu jazdy drastycznie się różnią. To, co musisz kontrolować na bieżąco, to olej, płyny, filtry, klocki hamulcowe, napęd, opony, czyli typowe zużycia eksploatacyjne. Wymiana oleju to koszt rzędu, nie wiem... stówy? Nie płaciłam nigdy za to, płyn hamulcowy to aż 10 zł + wymiana, klocki zależy jakie, 50-100 zł, napęd też zależy, średnia półka za 400 zł, opony to już never ending story, nowe, używki, szosowe, sportowe, torowe, rozmiary, wszystko się różni, za komplet możesz dać 600, a możesz dać i 1500 (do mojego komplet sportowych opon wychodzi ok. 1000 zł). Zużycie ich zależy, jak ktoś dużo jeździ na miękkich oponach i szaleje, to może zmieniać nawet i co 3 tys. km. Ja pałuję trochę, jeżdżę dużo, opony mam miękkie, a na używanych przejechałam już 8 tysięcy i dopiero nadchodzi czas wymiany.
też notuję

co do jazdy i tego jak może sieę skończyć, to myślę, że prawda leży gdzieś pośrodku
bo sporo zależy od nas, ale niestety sporo od innych uczestników ruchu i na to drugie się nie poradzi
i szczerze mówiąc, to zawsze było to czego się naprawdę bałam, ci inni, bo jak patrzę co ludzie wyrabiają i nie chodzi mi wcale o tych jeżdżących ostro - bardziej się boję ludzi zagapionych, nieprzytomnych, dzieci i staruszków na drodze, jakoś tak mam (sama od niedawna zaczęłam mniej przebiegać przez jezdniena czerwonym lub nie na pasach, chyba mi świadomość od kursu wzrosła)

z drugiej strony, jazda ma być przyjemnoscią i nie wyobrażam sobie myśleć, lub wyobrażać sobie cały czas co mi się może stać
a wystraszony kierowca to kiepski kierowca, nawet jak się trzyma zasad itepe

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 10:05   #1689
Eireen
Przyczajenie

Gratuluje wszystkich zdanych egzaminów

Justyna

Od pewnego wieku powinny być obowiązkowe badania na zdolność prowadzenia pojazdów (i chyba miało coś takiego wejść w życie ). Ja miałam w zeszłym roku stłuczkę z ponad 70letnim dziadkiem. Przy wyjeździe ze skrzyżowania, przede mną gwałtownie zahamowały dwa samochody, ja też zdążyłam, a dziadek za mną już nie
Można jechać samemu dobrze, a i tak coś się może stać. Jak się chce jeździć na co dzień, czy to puszką czy moto, to trzeba się z tym pogodzić.

Cytat:

Ja miesiąc temu kupiłam swoją CBF, to jestem na świeżo z tym tematem Oprócz tego, co zostało wcześniej wspomniane, dodałabym jeszcze koszt rejestracji i czasami ubezpieczenia (u mnie razem ponad 400 zł). No i gmole też warto dokupić (ok 400 zł). Ogólnie przy kupnie, lepiej sobie zostawić zapas 1000-2000 zł. Ja jeszcze musiałam wymienić opony (1000) i standardowo olej i filtr.
Żeby wydatków nie było za mało, to w czwartek padł mi najprawdopodobniej regulator napięcia. Dobrze, że już wracałam do domu, a moto zgasło mi w mieście koło wolnego miejsca parkingowego, a nie gdzieś w trasie. Szczęście w nieszczęściu
Eireen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 10:10   #1690
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

Koleżanka przy swojej sv też miała z regulatorem przeżycia Dobrze, że mogła zjechać na przystanek autobusowy
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 10:21   #1691
justyna_dt
Zakorzenienie

Zamiast gmoli raczej polecałabym crashpady, chociaż to w sumie kwestia gustu chyba ja za swoje Womety dałam 250 zł i sprawdziły się idealnie, tzn. moto przerysowane, ale wróciłam na kołach i cały czas jeżdżę bez awarii.

Stary 2013-07-20, 10:45   #1692
paula54
Zakorzenienie

Gratuluję pozdawanych egzaminów.
Anetka - wszystkiego najlepszego jeśli dobrze liczę dni to też jesteś raczkiem jak ja raki są fajne

Jeśli chodzi o wydatki przy nowym moto dla osoby świeżo po kursie to ja z doświadczenia mojego TŻ powiem gmole/crashe - cokolwiek, byleby chroniło. My się zbieraliśmy do zakupu gmoli (150 zł robione na wymiar przez jakiegoś kolesia z forum suzuki) jak TŻ zaliczył szlifa. Koszt napraw poszlifowych - 700 zł, żeby postawić su na koła, rysy i otarcia na razie zostały. Zbieramy na malowanie. A reszta - tak jak dziewczyny napisały - u nas też: olej, klocki, filltry, płyn hamulcowy, opony... plus przegląd takiego świeżo kupionego u mechanika jeśli nie masz znajomego - myślę, że warto wiedzieć na czym jeździsz. Dobrze też się zaopatrzyć w jakieś smary, mini-zestaw narzędzi pod zadupek, coby na drodze nie zostać z palcem w doopie. No i to co Justyna chyba napisała - wór trytytek - to jest chyba najlepszy wynalazek świata Spore też mogą być koszty papierkowe - rejestracja, skarbówka, ubezpieczenie...

A co do świadomości na drodze i odpowiedzialności - wydaje mi się, że spora część motocyklistów kocha to uczucie - z jednej strony euforia, radość, że jedziesz, a z drugiej strach, bo jednak respekt do drogi trzeba mieć. Mojemu TŻtowi się jeszcze na szczęście nie zdarzyło ze mną leżeć (jakkolwiek to nie brzmi ), ale i tak się tego boję. Za dużo się naoglądałam zdjęć chyba w internecie. Natomiast TŻ jak leżał, to potem dwa tygodnie jeździł jak ci.pa - pomalutku, spokojniutko, ostrożnie. Potem mówił, że co to da, skoro ty jedziesz ostrożnie, a jakiś debil ma to głęboko w doopie. Zauważcie, że najczęściej się słyszy, że sprawca wypadku wyszedł z niego cało, a zginęły niewinne osoby (czy to motocykl czy samochód, czy piesi). Sorry, ale życie nie jest sprawiedliwe. Ja sobie to tak tłumaczę, że gdzieś tam na górze ktoś zaplanował mi życie i jeśli mam zginąć tak a nie inaczej, to tak będzie. I tego nie zmienisz. Co ma być to będzie. A siedzieć w domu nie zamierzam, w domu jest nudno i zbyt łatwo o wypadek

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:49
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 10:52   #1693
A_neta1
Zadomowienie

Dziękuje wszystkim

Niestety, jestem lwem Od 23 już jest lew

Czytałam dziś o tym wypadku Boże co za tragedia
I te komentarze... Ludzie najmniej wiedzący zwalają winę na Maćka...

Każdy kierowca po zmianie przepisów powinien mieć doszkolenie czy coś.
A osoby w wieku 50+ powinny przechodzić badania co jakiś czas czy są zdatne do prowadzenia pojazdów
Bo potem tylko wypadki są

16.01.2009

A_neta1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 11:15   #1694
Eireen
Przyczajenie

Cytat:
Zamiast gmoli raczej polecałabym crashpady, chociaż to w sumie kwestia gustu chyba ja za swoje Womety dałam 250 zł i sprawdziły się idealnie, tzn. moto przerysowane, ale wróciłam na kołach i cały czas jeżdżę bez awarii.
No crash pady lepiej wyglądają od gmoli w bardziej sportowych motocyklach Ale dużo też zależy od sposobu ich mocowania. Nie mam pojęcia jak to jest w innych modelach, ale akurat w CBF z crashami przy szlifach, czy innych nieprzyjemnych zdarzeniach, czasami dochodziło do wyłamania mocowania silnika do ramy, przez co blok silnika się "dziurawił"

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Natomiast TŻ jak leżał, to potem dwa tygodnie jeździł jak ci.pa - pomalutku, spokojniutko, ostrożnie. Potem mówił, że co to da, skoro ty jedziesz ostrożnie, a jakiś debil ma to głęboko w doopie.
Też tak miałam przez jakiś miesiąc po stłuczce Utrzymywałam kilometrowe odstępy od poprzedzających aut, a jak ktoś blisko podjeżdżał z tyłu, to robiło mi się ciepło.
Stary 2013-07-20, 11:17   #1695
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eireen Pokaż wiadomość
No crash pady lepiej wyglądają od gmoli w bardziej sportowych motocyklach Ale dużo też zależy od sposobu ich mocowania. Nie mam pojęcia jak to jest w innych modelach, ale akurat w CBF z crashami przy szlifach, czy innych nieprzyjemnych zdarzeniach, czasami dochodziło do wyłamania mocowania silnika do ramy, przez co blok silnika się "dziurawił"

Też tak miałam przez jakiś miesiąc po stłuczce Utrzymywałam kilometrowe odstępy od poprzedzających aut, a jak ktoś blisko podjeżdżał z tyłu, to robiło mi się ciepło.
Wiesz co, to chyba kwestia niezależna. Zależy od mocowania, ale crash tak czy siak może się wygiąć, tzn. ja mam na przykład szpilkę przeprowadzoną przez silnik, więc jest ryzyko. Ale przy szlifie crash wziął niemal wszystko na siebie, klamka nawet nie poszła, a ani drgnął

Stary 2013-07-20, 11:33   #1696
kissable
Rozeznanie

Co do kosztów początkowych trzeba pamiętać jeszcze o stroju, kask kurtka itp - też nie małe wydatki.
Ostatnio jechałam, przede mną koleś na światłach skręcał w lewo więc mimo zielonego trzeba było się zatrzymać, więc dojeżdżam sobie powolutku do tych świateł, może z 10 metrów - już puszkarz z tyłu musiał na mnie zatrąbić Może gdybym mieszkała np w Wawie byłabym przyzwyczajona do ciągłych klaksonów, a tak jak usłyszę zawsze myślę, że już dzieje się nie wiadomo coooo
kissable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-20, 12:08   #1697
denikaa
Raczkowanie

GG do denikaa

[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4184585 3]ja znam jeden salon Honda Plaza ul. Malownicza od Al. Krakowskiej, ale dla mnie tam mają jedno wielkie g... a potrzebujesz koniecznie dainese? bo w kwestii arlenness czy berika to mogę popytać[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez przecinakk Pokaż wiadomość
Koniecznie musi byc Dainese
W Honda Plaza na pewno mają Spidi i mogą zamówić na wymiar, zostawiam info, może ktoś będzie potrzebował kiedyś. A dzisiaj i jutro mają weekend wyprzedaży.
Stary 2013-07-20, 12:22   #1698
Eireen
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz co, to chyba kwestia niezależna. Zależy od mocowania, ale crash tak czy siak może się wygiąć, tzn. ja mam na przykład szpilkę przeprowadzoną przez silnik, więc jest ryzyko. Ale przy szlifie crash wziął niemal wszystko na siebie, klamka nawet nie poszła, a ani drgnął
Pewnie tak Ja o tym wspomniałam, bo widziałam kilka zdjęć tak uszkodzonego silnika. Do CBF gmole pasują wizualnie, ale SV nie widziałam na żywo z nimi i trochę sobie tego nie wyobrażam. Tak czy siak, szlifować wolałabym z crashami niż z niczym
Stary 2013-07-20, 12:27   #1699
Konto usunięte

no i crashpady idealne na parkingówki mam już przetestowane z jednej i drugiej strony

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

crashpady są też idealne na parkingówki swoje mam już z obu stron przetestowane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 06:47   #1700
przecinakk
Raczkowanie

Wstawać ! Pieniążki na tace same się nie wrzucą
przecinakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 07:08   #1701
renia19941
Rozeznanie

Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Wstawać ! Pieniążki na tace same się nie wrzucą
Bardzo śmieszne.
Skoro nalegasz, wrzuć też za mnie ( mam dług z kilkunastu lat) na pewno sobie poradzisz, ja tymczasem zaraz zbieram doopsko z łóżka i lecę na Słowację.

Dziewczyny! Pogoda piękna! Zbierać zgrabne tyłki i na moto!; D
Stary 2013-07-21, 07:27   #1702
przecinakk
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Napisane przez renia19941 Pokaż wiadomość
Bardzo śmieszne.
Skoro nalegasz, wrzuć też za mnie ( mam dług z kilkunastu lat) na pewno sobie poradzisz, ja tymczasem zaraz zbieram doopsko z łóżka i lecę na Słowację.

Dziewczyny! Pogoda piękna! Zbierać zgrabne tyłki i na moto!; D
Mogę się też za Ciebie wyspowiadać. Tylko wyznaj mi swoje grzeszki
Stary 2013-07-21, 07:42   #1703
renia19941
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Mogę się też za Ciebie wyspowiadać. Tylko wyznaj mi swoje grzeszki
Ooooo obawiam się że ksiądz mógłby wyskoczyć z tej swojej drewnianej budki gdyby to usłyszał Btw ile Ty masz lat? Bo nie wiem czy Twoje niewinne uszka by to zniosły....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-21, 07:43   #1704
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

To za mnie też coś rzuć

Ja właśnie obczajam gdzie by tu polecieć. Myślałam nad trzema koronami albo zakopcem. Mieliśmy jechać niby gdzieś z kumplem, ale coś się nie odzywa, więc pewnie odpadł. Nic to, pojedziemy sami
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 07:43   #1705
Konto usunięte

9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 07:45   #1706
przecinakk
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Ooooo obawiam się że ksiądz mógłby wyskoczyć z tej swojej drewnianej budki gdyby to usłyszał Btw ile Ty masz lat? Bo nie wiem czy Twoje niewinne uszka by to zniosły....

Moje uszka by to zniosły. Jestem już od dłuższego czasu pełnoletni. Taka odpowiedz cie zadowala ?
Stary 2013-07-21, 08:07   #1707
renia19941
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Moje uszka by to zniosły. Jestem już od dłuższego czasu pełnoletni. Taka odpowiedz cie zadowala ?
No nie bardzo, to nie jest odpowiedź na moje pytanie zresztą myślę że nie tylko ja jestem ciekawa po tym jak się zareklamowałeś jako kandydat na męża. Zeznawaj szybko bez gadania!

Paula, może się gdzieś spotkamy na trasie

Mam nadzieje, że nasza cudna pasażerka otwarla juz oczka
Ooo jesteś, nie zauważyłam tego maleńkiego pościka

Edytowane przez renia19941
Czas edycji: 2013-07-21 o 08:19
renia19941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 08:16   #1708
A_neta1
Zadomowienie

Ja tam wakacje zaczynam dopiero jak prawko odbiorę... Jakiś wyjazd ze znajomymi na moto <3

W ogóle od piątku humor mi się nie poprawia przez tamtą inteligentkę
Nawet dobra wódka i miłe towarzystwo mi go nie poprawiło
Masakra :/

16.01.2009

A_neta1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 08:20   #1709
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami

Cytat:
Mam nadzieje, że nasza cudna pasażerka otwarla juz oczka
Ooo jesteś, nie zauważyłam tego maleńkiego pościka

O Boże, jakaś zmiana planów?!?!

Stary 2013-07-21, 08:20   #1710
renia19941
Rozeznanie

Odp: Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Napisane przez A_neta1 Pokaż wiadomość
Ja tam wakacje zaczynam dopiero jak prawko odbiorę... Jakiś wyjazd ze znajomymi na moto <3

W ogóle od piątku humor mi się nie poprawia przez tamtą inteligentkę
Nawet dobra wódka i miłe towarzystwo mi go nie poprawiło
Masakra :/
Poczekaj aż wsiądziesz na moto, dobry humor murowany

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości