Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 11:51   #3031
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Witam się w 29 tygodniu! U Was też tak gorąco? maaaasakra, nie ma czym oddychać. Ja dziś sama w domu (i w dodatku nadal u rodziców). TŻ u nas w mieszkanku dalej działa, a ja posprzątałam trochę rodzicom (bo dziś wracają z urlopu) i w planach mam jeszcze upiec drożdżówkę z malinkami i wiśniami, o ile upał mi pozwoli

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Popłakałam się wczoraj u TŻ - już prawie wszystkie moje rzeczy są u niego Czyli już praktycznie się wyprowadziłam, ale nie wprowadziłam No i pojawił się problem - nie mieścimy się Dla małej już w ogóle nie ma miejsca na ubranka, ja moich ubrań z domu też już nie mam gdzie upchać - musimy kupić komodę.

Polecacie jakieś?
My na szczęście dla Małego mamy dużą szafę, więc spokojnie wszystko pomieścimy. Jeśli chodzi o komody to te z IKEI wydają się być fajne. Sporo moich koleżanek je ma i chwalą sobie póki co.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała za rok w góry

Zobaczymy co z planów wyjdzie
Góry Też za rok baaardzo bym chciała pojechać. Może się uda... kto wie.. Bądźmy dobrej myśli
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:51   #3032
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

dziewczyny a co kupujecie dla siebie oprócz tamtum rosa? bo muszę jakiś płyn do higieny kupić, a nie wiem jaki jest zalecany- byle bez aloesu bo mam alergię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:53   #3033
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
my niestety nie mamy możliwości zostawić anki u dziadków. prawie ich nie zna, oni w zasadzie też nie za wiele o niej wiedzą. Przyzwyczailiśmy sie podróżować w trójkę
U nas akurat wygląda to tak,że do Polski lecimy raz w roku, także jak przyjeżdżam do teściowej,to ona za Mają szaleje i nie ma żadnego problemu.

Z drugiej strony,to nie wiem czy takie zostawianie dzieciaka jest dobre... zawsze jak wracaliśmy,to miałam mega wyrzuty sumienia

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

agusiamaskota ja mam tą dla małej i jest mega pojemna! polecam!!
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...930/#/10214557

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:58   #3034
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Maja usypiała mi bitą godzinę i myślałam,że wykorkuje w tym łóżku!

Coraz częściej zastanawiam się i mam pełno obaw co do tego jak sobie poradzę z dwójką maluchów? Nawet nie wiem jak ogarne nowe mieszkanie i nie mam pojęcia jak to wszystko rozłożyć,żeby każdy z nas był zadowolony
poradzisz sobie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co kupujecie dla siebie oprócz tamtum rosa? bo muszę jakiś płyn do higieny kupić, a nie wiem jaki jest zalecany- byle bez aloesu bo mam alergię
ja tylko tantum rosa, mam tak wrażliwą pipkę, że i tak czasem narusza flore. a kupujecie ten irygator do aplikacji?ja bardzo go sobie chwaliłam po porodzie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:00   #3035
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko tantum rosa, mam tak wrażliwą pipkę, że i tak czasem narusza flore. a kupujecie ten irygator do aplikacji?ja bardzo go sobie chwaliłam po porodzie
ja też dlatego chcę coś delikatnego, ale skutecznego, szkoda, że nie ma tego TR w sprayu lękam się tam dotykać po porodzie a poza tym w szpitalu jak ja sobie to rozpuszczę bo tą saszetkę chyba się z wodą rozpuszcza, czy jak? hilfe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:05   #3036
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też dlatego chcę coś delikatnego, ale skutecznego, szkoda, że nie ma tego TR w sprayu lękam się tam dotykać po porodzie a poza tym w szpitalu jak ja sobie to rozpuszczę bo tą saszetkę chyba się z wodą rozpuszcza, czy jak? hilfe
no właśnie rozpuszcza się z wodą w tym całym pojemniczku z irygatorem, ja z poczatku nie chciałam tego badyla wkładac bo strasznie nieprzyjemnie. więc rozpuszczałam w pojemniku i poprostu podmywałam wodą z TR. A później to już badyl super płukał
Stary 2013-07-21, 12:15   #3037
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz sobie kupić taką butelkę, rozrabiać w niej i pryskać właśnie

Dziecko lepi ciastoliną a ja zasiadłam z kawką i ciasteczkami
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:15   #3038
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Mój chłopczyk najadł się nektarynki i ma czkawkę hihi

Kaśka, ja wczoraj saszetkę Tantum Rosa rozpuściłam w ciepłej wodzie, miałam w szklance i pod prysznicem się normalnie podmyłam. Nie bawiłam się żadnymi irygatorami.
Pierwszy raz używałam i jestem pod wrażeniem, faktycznie poratowało moje boleści.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-21 o 12:17
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:17   #3039
Natala84
Zakorzenienie

nam za rok na wakacje marzy sie Grecja zobaczymy jak to wyjdzie... oczywiscie samolotem :tak:
na wakacje wyjezdzamy z Marysia od poczatku - urodzila sie w pazdzierniku 2010 a w czerwcu 2011 bylismy w Krynicy Morskiej, potem po chrzcinach w sierpniu pojechalismy jeszcze do szklarskiej poreby.
w tamtym roku polecielismy do Bulgarii i bylo bosko !!!! chcielismy jeszcze we wrzesniu w gory ale bylam we wczesnej ciazy, ktora nistety szybko sie skonczyla
w tym roku blisko - Slesin, bo juz za pozno bylo (8 miesiac) na dalekie podroze.
nie wyobrazam sobie jechac na wakacje bez dziecka/dzieci....

Kaska, ja mam bialy jelen. mnie tantum rosa sie nie sprawdzila po porodzie, kompletnie nie wiedzialam jak tego uzywac??? po rozpuszczeniu w butelce to sie robilo mega zimne po chwili i nieprzyjemnie sie uzywalo...
teraz mam wlasnie bialego jelenia + chusteczki do hig int do stosowania po kazdej wizycie w toalecie :tak:

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:17   #3040
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mój chłopczyk najadł się nektarynki i ma czkawkę hihi

Ja dzisiaj się śmiałam,bo moja dostała czkawki po herbacie... biedna była tak głodna, że nałykała się picia, zamiast śniadanka( mamusia nie zdążyła zjeść)

Stary 2013-07-21, 12:18   #3041
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja to się boję,że od września,października jak Natalka pójdzie do zerówki to będzie mi ściągać różne zarazki do domu-a to niestety nieuniknione. Boję się,że Ewa będzie to łapać. Dobrze,że Natalia przeszła już ospę ale np. różyczki jeszcze nie.

mam to samo... Blanka na rozyczke chorowala, ale za to na ospe nie, i chyba ja jeszcze zaszczepie za nim sie mlodsza urodzi.

Witam sie z rana dzis polecial ostatni zastrzyk ze sterydam, ostatnie dwa nie bolaly na szczescie
po obchodzie oczywiscie nic nie wiem, tzn dowiedzialam sie ze dwa skurcze na 60 i 70 po rannym ktg sa winne rozwieraniu szyjki, ale to dopiero dzis sie pokazaly az dwa w zapisie, wczesniejsze sa spoko. po sterydach cukier jak na mnie mam kosmiczny, po obiedzie 140, po kolacji 136, a na czczo 118 no ale ma wrocic do normy w ciagu dwoch dni, zobaczymy a tak to leze i kwitne, nie moge sie jutra doczekac i dyzuru mojego doktorka bo on to mi przynajmniej cos powie. dzisiaj w nocy praktycznie cala, noworodek dawal czadu za sciana, o matko.... odzwyczailam sie od tego ryku i chwilowo przez mysl mi przeszlo ze ja chyba nie dam rady z ryczacym dzieckiem dzisiaj tez daje popis, jakis wyjatkowo problematyczny egzemplarz sie matce trafil

co do tantum rosa, ja go w politrowej butelce z dziubkiem rozpuszczalam i po prysznicu nim sobie polewalam

a wakacje... my na szczescie nie mamy z nimi problemu, rodzice nad morzem, jest sie gdzie zatrzymac i do tego blisko chociaz moj maz to i w gory najchetniej mnie wyciagnal, gdzie ja z kolei niekoniecznie bo nie przepadam za lazeniem, widoki co innego

co to ja jeszcze mialam.... nie pamietam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:19   #3042
gorgulek
Zakorzenienie

Ja też sobie na chwilę obecną nie wyobrażam wakacji bez dzieci Mimo, że teście czy mama chętnie by się małą zajęli.
Stary 2013-07-21, 12:23   #3043
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana dzis polecial ostatni zastrzyk ze sterydam, ostatnie dwa nie bolaly na szczescie
po obchodzie oczywiscie nic nie wiem, tzn dowiedzialam sie ze dwa skurcze na 60 i 70 po rannym ktg sa winne rozwieraniu szyjki, ale to dopiero dzis sie pokazaly az dwa w zapisie, wczesniejsze sa spoko. po sterydach cukier jak na mnie mam kosmiczny, po obiedzie 140, po kolacji 136, a na czczo 118 no ale ma wrocic do normy w ciagu dwoch dni, zobaczymy a tak to leze i kwitne, nie moge sie jutra doczekac i dyzuru mojego doktorka bo on to mi przynajmniej cos powie. dzisiaj w nocy praktycznie cala, noworodek dawal czadu za sciana, o matko.... odzwyczailam sie od tego ryku i chwilowo przez mysl mi przeszlo ze ja chyba nie dam rady z ryczacym dzieckiem dzisiaj tez daje popis, jakis wyjatkowo problematyczny egzemplarz sie matce trafil

co do tantum rosa, ja go w politrowej butelce z dziubkiem rozpuszczalam i po prysznicu nim sobie polewalam

a wakacje... my na szczescie nie mamy z nimi problemu, rodzice nad morzem, jest sie gdzie zatrzymac i do tego blisko chociaz moj maz to i w gory najchetniej mnie wyciagnal, gdzie ja z kolei niekoniecznie bo nie przepadam za lazeniem, widoki co innego

co to ja jeszcze mialam.... nie pamietam
ja ostatnio tez miałam skurcze na 60-70%, ale ogólnie wrażenia to na lekarzach nie zrobilowięc leż i nie marudź nasze maluchy muszą jeszcze posiedzieć w buńkach
Stary 2013-07-21, 12:25   #3044
87czarna
Zakorzenienie

bajka oby te skurczybyki nie robiły się mocniejsze!

Stary 2013-07-21, 12:27   #3045
bajka1807
Zakorzenienie

le tam ja nie marudze dziwie sie tylko ze nawet magnezu mi nie daja
no ale co zrobic, sie znaja chyba na tym co robia.

boze... ale przesladuje mnie odglos drapania sie... no lokatorka obok non stop sie drapie wscieklizny mozna dosac, ale doskonale ja rozumiem, wiec co to znaczy swedzenie w ciazy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-21, 12:31   #3046
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się z najzimniejszego dziś regionu w Polsce

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A ja się witam w 32 tc

Cytat:
W ten piękny niedzielny poranek witam się z Wami w 32tc czyli 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To ja też się witam w 8 miesiącu

Cytat:
Jakie "Pamiętniki" ? Te z wakacji ?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
I JA I JA!!!!
JA TEZ WITAM SIE W 8MIESIACU

Cytat:
wiecie co? chyba się stresuję jak mi gin tą wizytę na 24.08 zaznaczył ze znakiem zapytania przecież rzekł, że ten termin 12.09 bardziej realny noo
Nic się nie stresuj
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Witamy się z Mają w 8 miesiącu

Jejciu, ile nas w tym ósmym!

Cytat:
No właśnie ja mam tp na 22 i mi pokazuje też 31t1d. Diorisha ma chyba w suwaczku na 23 i też jej pokazuje jak mi z tego co widziałam Więc te suwaczki to jakaś doooopa.
Ogólnie skoro miałam om w niedzielę i tp mam w niedzielę to sobie liczę w niedzielę, chociaż według suwaczka jutro mam 31t1d czyli 32 tc.
Dlatego ja nie zakładałam suwaczka
Poza tym nie wiedziałabym jak

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witam się w 29 tygodniu! U Was też tak gorąco? maaaasakra, nie ma czym oddychać. Ja dziś sama w domu (i w dodatku nadal u rodziców). TŻ u nas w mieszkanku dalej działa, a ja posprzątałam trochę rodzicom (bo dziś wracają z urlopu) i w planach mam jeszcze upiec drożdżówkę z malinkami i wiśniami, o ile upał mi pozwoli
Gratuluję i zapraszam na Podlasie Nie zapomnij o kurtce i krytych butach

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:33   #3047
Natala84
Zakorzenienie

Bajka, a to dziewcyna ma cholestaze ze sie tak drapie?
no ja tez mialam tak rozpuszczona tantum rose, ale nijak mi tonie szlo.... sciskalas butelke zeby dziubkiem lecialo czy odwracalas do gory nogami butelke? no i piekielnie zimne to to bylo....
moja tez nie chorowala na ospe, na rozyczke tez nie. rozmawialam z pediatra i chyba jednak nie zaszczepie na ospe.... zobaczymy, jak bedzie z chorowaniem w tym roku

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:37   #3048
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no ja tez mialam tak rozpuszczona tantum rose, ale nijak mi tonie szlo.... sciskalas butelke zeby dziubkiem lecialo czy odwracalas do gory nogami butelke? no i piekielnie zimne to to bylo....
moja tez nie chorowala na ospe, na rozyczke tez nie. rozmawialam z pediatra i chyba jednak nie zaszczepie na ospe.... zobaczymy, jak bedzie z chorowaniem w tym roku
tak, ma cholestaze. to jej druga ciaza, w pierwszej tez miala, a teraz jeszcze blizniaki i pchaja sie na swiat a to 29 tc.

mi z tantum jakos szlo, nie narzekalam

co do ospy, to ja ciagle o tym mysle. dla noworodkow jest bardzo niebezpieczna, a starsza jednak chodzi do klubu malucha, tzn teraz ma z banki wizyte tam raczej do konca sierpnia, ale mimo wszystko jak mlodsza sie urodzi to sie chyba zesram ze strachu a z drugiej strony kiedys na ospe nie szczepili.... eh, badz madry i pisz wiersze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-21, 12:40   #3049
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

wczorajsza imprezka bardzo udana... goście troszkę pobłądzili dzieki nawigacji ale trafili najadłam się jak nie wiem co...

Jakub dostał w prezencie rybkę bojownika, cieszy się ze ma w końcu swoje zwierzątko...

mam super fajny przepis na marynatę do skrzydełek( 1 kg) 5 łyżek miodu płynnego, 100 ml oleju, 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, 2 płaskie łyżeczki soli. zamarynować najlepiej dzień wcześniej
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:42   #3050
logoasia
Zakorzenienie

no te tantum rosa to piekielnie zimne jak postoi chwil

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

mam super fajny przepis na marynatę do skrzydełek( 1 kg) 5 łyżek miodu płynnego, 100 ml oleju, 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, 2 płaskie łyżeczki soli. zamarynować najlepiej dzień wcześniej

mniam...skrzydełka..brzmi pysznie
Stary 2013-07-21, 12:44   #3051
Madziuchna27
Zakorzenienie

A tej Rosy to używa się tylko po porodzie naturalnym?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:46   #3052
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Gratuluję i zapraszam na Podlasie Nie zapomnij o kurtce i krytych butach
Bez przesady
Madziuchna, pytałaś kiedyś gdzie mieszkam, napiszę Ci na pw, zupełnie wyleciało mi to z głowy.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
MMR jest przeciwko odrze, śwince i różyczce, nie powinna zachorować, a nawet jeśli to łagodniej to przejdzie.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Też możesz używać do przemywania. Ale jak dziewczyny będą tam pocięte i pozszywane to ciężko normalnie się umyć, lepiej polewać czymś.
Stary 2013-07-21, 12:48   #3053
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
po CC też w końcu tak czy siak 6 tygodni połogu i krwi, wiec trzeba bardzo dbać o higiene co by jakieś paskudztwo nie wlazło
Stary 2013-07-21, 12:49   #3054
butterfly20
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez dziecka.Po pierwsze,że nie umiałabym zostawić na tak długo, a po drugie jak dla mnie wakacje z dziećmi to dopiero frajda! Można się znowu bawić jak dziecko, a nie tak zachowawczo Zawsze patrzyłam na małżeństwa z dziećmi i zawsze im zazdrościłam jak fajnie się bawili w wodzie czy piachu Fakt,że z wyjściami wieczornymi gorzej, ale zawsze można dziecko do wózka i ze znajomymi skoczyć do jakiejś miłej knajpki

Ewentualnie weekendy mogłabym sobie robić takie dla odpoczynku i dziecko do dziadków, ale to niezbyt często.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:53   #3055
logoasia
Zakorzenienie

mnie też zawsze fascynują ludzie z dziećmi na wakacjachw każdej sytuacji można sobie poradzić, tylko juz odpoczynek nie ten
Stary 2013-07-21, 12:59   #3056
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też zawsze fascynują ludzie z dziećmi na wakacjachw każdej sytuacji można sobie poradzić, tylko juz odpoczynek nie ten
Na co dzień też już nie to samo jak dziecko się pojawi
Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

My często wyjeżdżamy ze znajomymi i dziećmi gdzieś. Wieczorami da się zorganizować imprezkę tylko dla dorosłych. Nawet jak dzieciaki biegają długo to nikomu to nie przeszkadza. A na wyjściach do klubu czy baru aż tak nam nie zależy
Stary 2013-07-21, 12:59   #3057
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
le tam ja nie marudze dziwie sie tylko ze nawet magnezu mi nie daja
no ale co zrobic, sie znaja chyba na tym co robia.

boze... ale przesladuje mnie odglos drapania sie... no lokatorka obok non stop sie drapie wscieklizny mozna dosac, ale doskonale ja rozumiem, wiec co to znaczy swedzenie w ciazy
U mnie w szpitalu były z kolei masakrycznie skrzypiące łóżka...ale straszne to było. Każdy ruch wywoływał masakryczny dzwięk i bez przerwy w nocy się budziłam (albo skrzypiało moje łóżko albo sąsiadki ).
Stary 2013-07-21, 13:00   #3058
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez dziecka.Po pierwsze,że nie umiałabym zostawić na tak długo, a po drugie jak dla mnie wakacje z dziećmi to dopiero frajda! Można się znowu bawić jak dziecko, a nie tak zachowawczo Zawsze patrzyłam na małżeństwa z dziećmi i zawsze im zazdrościłam jak fajnie się bawili w wodzie czy piachu Fakt,że z wyjściami wieczornymi gorzej, ale zawsze można dziecko do wózka i ze znajomymi skoczyć do jakiejś miłej knajpki

Ewentualnie weekendy mogłabym sobie robić takie dla odpoczynku i dziecko do dziadków, ale to niezbyt często.
Ja też kiedyś myślałam w podobny sposób, jednak w naszej sytuacji,gdzie mieszkamy z dala od rodziny potrzeba czasem człowiekowi jakiejs odskoczni- chociażby tych 7 dni tylko dla siebie. Dla mnie był to mega odpoczynek, bo w UK przez cały rok nie mogłam liczyć na żadną pomoc. Niestety.
Wiadomo,że żal zostawić dzieciaka, ale człowiek jest tylko człowiekiem. Zawsze mówilismy z Tż,że Maja największą frajdę z wakacji będzie miała wtedy jak już będzie umiała chodzić... więc pewnie za 2 lata wybierzemy się całą rodzinką

Stary 2013-07-21, 13:00   #3059
badzia987
Wtajemniczenie

Witam,

taki piękny dzień a ja nie wiem co ze sobą zrobić . TŻ u rodziców, wszyscy sobie coś zaplanowali na niedzielę tylko ja się nie ogarnęłam.

Gratulacje kolejnych rozpoczętych miesięcy !!! Ciekawe co u dirty...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:01   #3060
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ogóle nawet bez dziecka sobie nie wyobrażam wakacji pod namiotem to nie dla mnie w namiocie to spałam tylko u babci na ogrodzie raz 5 metrów od domu
No co Ty?!
Ja to pół życia w namiocie spędziłam, jako 2-latka jeździłam na obozy harcerskie, nie raz spałam i pod gołym niebem Dla mnie to super wypoczynek, lepszy niż w hotelu

Cytat:
Ja TR nie kupuję, wywaliłam poprzednio Miałam mydło w kostce Biały Jeleń

Fajny dzień
Ciepło, kupiłam na bazarku mnóstwo owoców i warzyw i moje SŁONECZNIKI

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości