Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 13:05   #3061
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

cześć dziewczynki

Dzisiaj nastrój i samopoczucie dużo lepsze
Dostałam od teściowej bardzo ładną sukienkę i tunikę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
witam się w 8 miesiącu
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A ja się witam w 32 tc
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
W ten piękny niedzielny poranek witam się z Wami w 32tc czyli 8 miesiącu
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
I JA I JA!!!!
JA TEZ WITAM SIE W 8MIESIACU
JESZCZE ROWNE DWA I TAMTAM TADAM DZIDZIUS OGLADA SWIAT
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Witamy się z Mają w 8 miesiącu
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witam się w 29 tygodniu!
Gratulacje za skończone miesiące i tygodnie Widzę że dzisiaj ósemka rządzi

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie no dwójka to musi być ...trójka na dzien dzisiejszy to prezent z wyższej półki
mi się marzy dwójeczka (mężowi trójeczka)

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez dziecka.Po pierwsze,że nie umiałabym zostawić na tak długo, a po drugie jak dla mnie wakacje z dziećmi to dopiero frajda! Można się znowu bawić jak dziecko, a nie tak zachowawczo Zawsze patrzyłam na małżeństwa z dziećmi i zawsze im zazdrościłam jak fajnie się bawili w wodzie czy piachu Fakt,że z wyjściami wieczornymi gorzej, ale zawsze można dziecko do wózka i ze znajomymi skoczyć do jakiejś miłej knajpki

Ewentualnie weekendy mogłabym sobie robić takie dla odpoczynku i dziecko do dziadków, ale to niezbyt często.
o to to motylku miałam dokładnie takie same przemyślenia oglądając rodziny z dziećmi na wakacjach Już nie mogę się doczekać przyszłorocznych, kiedy z naszym Małym będziemy podróżować.

Dzisiaj na obiad planuję mielone, pieczone w piekarniku
Także zaraz muszę się za to zabrać, a później do rodziców.
A właśnie nie wiem czy się chwaliłam mój brat z żoną też spodziewają się pierwszego dziecka w listopadzie - będzie dziewczynka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:26   #3062
katee86
Raczkowanie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Hej witam się w upalny dzionek.

Gratki za nowe tygodnie Ja dziś zaczynam 31.

Cytat:
Ja jakieś 5 lat temu to mówiłam,że nie chcę dzieci. A TŻ i tak wiedział,że mi się zmieni. Potem mówiłam,że jedno to maks. Ale od jakiegoś czasu myślę,że dobrze mieć rodzeństwo, zwłaszcza patrząc na siostrzeńców męża
Ale trójki to bym nie chciała
Ja to w ogóle myślałam że będę singielką do 40stki z przygodnymi znajomościami po drodze, nie wyobrażałam sobie siebie jako żony i matki. Ale życie potoczyło się na szczęście inaczej. U mnie to była kwestia właściwego partnera.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:29   #3063
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj nastrój i samopoczucie dużo lepsze
Dostałam od teściowej bardzo ładną sukienkę i tunikę
...
A właśnie nie wiem czy się chwaliłam mój brat z żoną też spodziewają się pierwszego dziecka w listopadzie - będzie dziewczynka
dla teściowej.
Moja nic mi nie kupuje i chwała Jej za to nie ma zupełnie gustu

Super
Ja z siostrą w jednym czasie chodziłam w ciąży. Między naszymi córkami jest niecały m-c różnicy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:31   #3064
logoasia
Zakorzenienie

hejo katee 31 tydzień gratki!!

a na lipcówkach kolejne dzieciaczki wyskakują
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:35   #3065
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej witam się w upalny dzionek.

Gratki za nowe tygodnie Ja dziś zaczynam 31.

Ja to w ogóle myślałam że będę singielką do 40stki z przygodnymi znajomościami po drodze, nie wyobrażałam sobie siebie jako żony i matki. Ale życie potoczyło się na szczęście inaczej. U mnie to była kwestia właściwego partnera.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo katee 31 tydzień gratki!!

a na lipcówkach kolejne dzieciaczki wyskakują
I zaraz u nas się posypią

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:40   #3066
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
I zaraz u nas się posypią
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:50   #3067
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie rozpuszcza się z wodą w tym całym pojemniczku z irygatorem
aha teraz patrzę, że w dozie 31zł, a a tej melissie 22zł- chyba też w niej zamówię
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Możesz sobie kupić taką butelkę, rozrabiać w niej i pryskać właśnie
o!
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, ja wczoraj saszetkę Tantum Rosa rozpuściłam w ciepłej wodzie, miałam w szklance i pod prysznicem się normalnie podmyłam. Nie bawiłam się żadnymi irygatorami.
Pierwszy raz używałam i jestem pod wrażeniem, faktycznie poratowało moje boleści.
super, ona chyba też troszkę znieczula

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kaska, ja mam bialy jelen.
to wezmę też jelonka
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nic się nie stresuj

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
o to to motylku miałam dokładnie takie same przemyślenia oglądając rodziny z dziećmi na wakacjach Już nie mogę się doczekać przyszłorocznych, kiedy z naszym Małym będziemy podróżować.
też chce
no i super, że będzie druga dzidzia w rodzinie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:52   #3068
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Fajny dzień
Ciepło, kupiłam na bazarku mnóstwo owoców i warzyw i moje SŁONECZNIKI
U nas też fajny dzień Niedawno wróciliśmy z kościoła z 12tej gdzie to o mało nie zemdlałam-mąż mnie musiał wyprowadzać-zaduch był,że szok Poza tym to git i milusio

A słonecznik

jo_asiek i katee86 gratuluję kolejnych tygodni

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mam to samo... Blanka na rozyczke chorowala, ale za to na ospe nie, i chyba ja jeszcze zaszczepie za nim sie mlodsza urodzi.

Witam sie z rana dzis polecial ostatni zastrzyk ze sterydam, ostatnie dwa nie bolaly na szczescie
po obchodzie oczywiscie nic nie wiem, tzn dowiedzialam sie ze dwa skurcze na 60 i 70 po rannym ktg sa winne rozwieraniu szyjki, ale to dopiero dzis sie pokazaly az dwa w zapisie, wczesniejsze sa spoko. po sterydach cukier jak na mnie mam kosmiczny, po obiedzie 140, po kolacji 136, a na czczo 118 no ale ma wrocic do normy w ciagu dwoch dni, zobaczymy a tak to leze i kwitne, nie moge sie jutra doczekac i dyzuru mojego doktorka bo on to mi przynajmniej cos powie. dzisiaj w nocy praktycznie cala, noworodek dawal czadu za sciana, o matko.... odzwyczailam sie od tego ryku i chwilowo przez mysl mi przeszlo ze ja chyba nie dam rady z ryczacym dzieckiem dzisiaj tez daje popis, jakis wyjatkowo problematyczny egzemplarz sie matce trafil
Co do pogrubionego to nawet ostatnio przypomniało mi się jakie koncerty Natalia nam urządzała Ponoć drugie dziecko się chowa całkiem inaczej niż pierwsze. Czy jest na sali mama która to potwierdzi?

Moja sis szczepiła w tym roku swoje dzieciaki przeciwko ospie. Natalka przeszła chorobę w grudniu ale ja w sumie od początku nie miałam zamiaru Jej na to szczepić. Gdyby nie przeszła to teraz pewnie bym się zastanowiła nad tym na poważnie.

Kurcze mocne te Twoje skurcze
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:58   #3069
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Szulimowa w DDtvn?Ble...

Ooo co to za kawka??

Ja chcę na wakacje. Na tvnie wakacyjnie, przyjaciółka na Lazurowym Wybrzeżu i napisała mi co tam u nich ( w zeszłym roku razem byliśmy we Włoszech i gdyby nie ciąża to teraz bylibyśmy z nimi). Nawet mój mąż chodzi zdołowany przez to

Ja mam to samo... tym bardziej, że szwagierki siedzą i grzeją się teraz w Bułgarii My też jeździliśmy i było booooooooosko
Ale pomyśl że teraz czekasz na NAJWIĘKSZY CUD ŚWIATA

Cytat:
Witamy się z Mają w 8 miesiącu

Uciekam Was nadrobić
Gratulacje

Cytat:
Nadrobiłam Gratuluję wszystkim rozpoczętych miesięcy - głównie 8 z tego co widzę Dużo nas Za miesiąc będziemy obstawiać kolejność do rozpakowania haha

Wczoraj z TŻ pojechaliśmy do żony kuzyna po te rzeczy dla małej, a jej w domu nie było
Wróciłam wkurzona, dziś po obiedzie ma po mnie przyjechać, żebym sobie wybrała co chcę.

Popłakałam się wczoraj u TŻ - już prawie wszystkie moje rzeczy są u niego Czyli już praktycznie się wyprowadziłam, ale nie wprowadziłam No i pojawił się problem - nie mieścimy się Dla małej już w ogóle nie ma miejsca na ubranka, ja moich ubrań z domu też już nie mam gdzie upchać - musimy kupić komodę.

Polecacie jakieś?
Z tego co wiem dziewczyny chwalą komody z IKEI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no ja na górze będę miała garderobę Mikuś swój pokój więc miejsce będzie- musimy się teraz troszkę przemęczyć
Ja w swoim domku niestety nie mam.Żałuję bardzo.Ale za to mam w sypialni na całą ścianę wypasioną szafę w której wszystko mieszczę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja bylam 12lat w harcerstwie i nie ma dla mnie wiekszego relaksu na swiecie niz las, namiot, jezioro, gory
lub generalnie przemierzanie panstw, krain geograficznych na spontanie
mnie z kolei przerazaja hotele z basenami, bo taki wypoczynek mam na dzialce pod krakowem i nie wiem dlaczego mialabym za to.placic
zreszta zdarzylo mi sie nie raz tak wakacjowac sie, ale skonczylo sie porannymi ucieczkami z hotelu i poznawaniem "tubylcow"
2lata temu bylismy w meksyku i bylam przerazona ludzmi ktorzy nie opuscili hotelu. hotel wypasiony, ale w stylu europejskim, za taka kase za wyjazd wolalabym pojechac do tunezji na tydzien do hotelu bo wyszloby na to samo

ale rozni ludzie rozne poglady
oni patrzyli na nas jak na krejzoli, bo wynajelismy samochod i zjechalismy caly jukatan, jedlismy w przydroznych budkach, rozmawialisny z majami i meksykanami, kupowalismy pysznosci na targu itp.e

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MEKSYK moje marzenie
Ja też nie rozumiem tych co by siedzieli tylko przy basenie.
Nie powiem, lubię poleniuchować na plaży, naładować baterię ale nie rozumiem jak można jechać w nowe miejsce i nic nie zobaczyć
Moja koleżanka była w Grecji na wakacjach ani razu nie była nad morzem Siedzieli cały czas przy basenie bo na plaży nie obowiązywał ich all inclusive o jakiejś wycieczce już nie wspomnę

Cytat:
Dzień doberek
Maja usypiała mi bitą godzinę i myślałam,że wykorkuje w tym łóżku!

Coraz częściej zastanawiam się i mam pełno obaw co do tego jak sobie poradzę z dwójką maluchów? Nawet nie wiem jak ogarne nowe mieszkanie i nie mam pojęcia jak to wszystko rozłożyć,żeby każdy z nas był zadowolony
Damy radę Bo kto jak nie my!
A tak serio to też się nad tym coraz częściej zastanawiam
Tym bardziej że TŻ cały czas w trasie

Cytat:
dziewczyny a co kupujecie dla siebie oprócz tamtum rosa? bo muszę jakiś płyn do higieny kupić, a nie wiem jaki jest zalecany- byle bez aloesu bo mam alergię
Ja oprócz Tamtum kupuję LAKTACYD dla mnie jest najlepszy

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez dziecka.Po pierwsze,że nie umiałabym zostawić na tak długo, a po drugie jak dla mnie wakacje z dziećmi to dopiero frajda! Można się znowu bawić jak dziecko, a nie tak zachowawczo Zawsze patrzyłam na małżeństwa z dziećmi i zawsze im zazdrościłam jak fajnie się bawili w wodzie czy piachu Fakt,że z wyjściami wieczornymi gorzej, ale zawsze można dziecko do wózka i ze znajomymi skoczyć do jakiejś miłej knajpki

Ewentualnie weekendy mogłabym sobie robić takie dla odpoczynku i dziecko do dziadków, ale to niezbyt często.
Ja też nie wyobrażam sobie wakacji bez dzieciaczków.
Pierwszy raz z Mają byliśmy nad morzem to miała 10m-cy. Nie powiem pierwsze dwa dni były bardzo ciężkie bo nie mogła się zaaklimatyzować i cały czas płakała Później było super.
Jak miała nie całe dwa latka byliśmy pierwszy raz w Bułgarii samochodem. Podróż dość ciężka za to później bosko
W przyszłym też się wybieramy,ale to już samolotem Bartuś jak coś będzie miał 9m-cy więc spoko

Cytat:
Ja też kiedyś myślałam w podobny sposób, jednak w naszej sytuacji,gdzie mieszkamy z dala od rodziny potrzeba czasem człowiekowi jakiejs odskoczni- chociażby tych 7 dni tylko dla siebie. Dla mnie był to mega odpoczynek, bo w UK przez cały rok nie mogłam liczyć na żadną pomoc. Niestety.
Wiadomo,że żal zostawić dzieciaka, ale człowiek jest tylko człowiekiem. Zawsze mówilismy z Tż,że Maja największą frajdę z wakacji będzie miała wtedy jak już będzie umiała chodzić... więc pewnie za 2 lata wybierzemy się całą rodzinką
Na pewno samej jest Ci bardzo ciężko więc Cię w pełni rozumiem.
Może ktoś to źle odbierze, ale ja czasem lubię jak teściowa zabierze Maję do siebie na parę dni i mam troszkę czasu dla siebie.

Mój TŻ zrobił mi niespodziankę i wrócił jednak wczoraj do domu
Biedak z W-wy jechał okazjami, żeby tylko się z nami spotkać
Teraz zabrał Maję na basen a ja leżakuję

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-07-21 o 14:01
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 14:13   #3070
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
le tam ja nie marudze dziwie sie tylko ze nawet magnezu mi nie daja
no ale co zrobic, sie znaja chyba na tym co robia.

boze... ale przesladuje mnie odglos drapania sie... no lokatorka obok non stop sie drapie wscieklizny mozna dosac, ale doskonale ja rozumiem, wiec co to znaczy swedzenie w ciazy
a ona siedzi i czyta wizaz teraz hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:01   #3071
Sylwia cypr
Raczkowanie

czesc mamuski

He he no dzisiaj to ewidetnie OSEMECZKA rzadzi gratki dla wszystkich osemek i oczywiscie pozostalych rozpoczetych tygodni tez

Ja dalej sama i ledwie dycham taki u nas ukrop... nawet basen nie pomaga bo woda w nim 31 stopni doslownie zupa

Pisalam Wam ze ja mam zakaz kupowania ciuszkow bo MM stwierdzil ze jak bylismy w PL to za duzo sobie pozwolilam , potem sie dowiedzielismy ze jego siostra nam szykuje uniseksy po synku urodzonym w kwietniu ... wiec w sumie nie ma potrzeby kupowac... no aleeeee
tatus wczoraj lukal na sklepy w Antwerpi i coooo jak sam napisal "nie moglem sie powstrzymac" hehe on nie moze a ja mam moc ...

.
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:04   #3072
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
tatus wczoraj lukal na sklepy w Antwerpi i coooo jak sam napisal "nie moglem sie powstrzymac" hehe on nie moze a ja mam moc ... .
mój zrobił dokładnie to samo w zeszłym tygodniu i kupił Mikołajkowi spodenki i koszulkę
robimy protest!

Stary 2013-07-21, 15:11   #3073
Sylwia cypr
Raczkowanie

Kaska hehe dokladnie- faceci ... PIKIETA

... poprzednio zdjecie sie nie zaladowalo nie wiem czemu

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mar1.jpg (68,4 KB, 17 załadowań)
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:14   #3074
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
mój zrobił dokładnie to samo w zeszłym tygodniu i kupił Mikołajkowi spodenki i koszulkę
robimy protest!
A potem mówią,że my pierwsze do rozpuszczania kasiory

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Zaczęłam prasować,ale znowu nie skończę,bo nie daje rady z kręgosłupem
Może do września się z tym uwinę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:19   #3075
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
... poprzednio zdjecie sie nie zaladowalo nie wiem czemu
.
super

Cytat:
A potem mówią,że my pierwsze do rozpuszczania kasiory
dokładnie

Stary 2013-07-21, 15:24   #3076
logoasia
Zakorzenienie

hehe.. mój tż tez tak robi... niby ja wydaje kase na głupoty ale jak on idzie na zakupy i przynosi pierdoły to ja niestety uwagi zwrócić juz nie moge
Stary 2013-07-21, 15:29   #3077
marysia_258
Zadomowienie

Mój też pierdoły przynosi
A jak pójdzie na zakupy to przepada na nich jak baba

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:32   #3078
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Mój też pierdoły przynosi
A jak pójdzie na zakupy to przepada na nich jak baba
mój to samo jak z nim ide na zakupy, to np kupuję to co zamierzałam plus tonę rzeczy, które mi nawrzuca do koszyka jak by nie miał co jeść

Stary 2013-07-21, 15:40   #3079
logoasia
Zakorzenienie

ja zrobiłam dziś swojemu listę.. pojechał z Anką.. i powiedział, że robić zakupy z listą to masakra jakaś miał kupić sobie też prezent urodzinowy w galerii, i za chwile oczywiście dzwonił jaki rozmiar JA noszę bo chciał mi kupic bluzkę
Stary 2013-07-21, 15:43   #3080
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja zrobiłam dziś swojemu listę.. pojechał z Anką.. i powiedział, że robić zakupy z listą to masakra jakaś miał kupić sobie też prezent urodzinowy w galerii, i za chwile oczywiście dzwonił jaki rozmiar JA noszę bo chciał mi kupic bluzkę

u mojego lista nic nie da, bo wg niego to co na liście to musi kupić bo jest potrzebne ale oprócz tego przecież można nabrać też inne rzeczy spoza listy i jest się wtedy fajnym, nie?

Stary 2013-07-21, 15:46   #3081
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

u mojego lista nic nie da, bo wg niego to co na liście to musi kupić bo jest potrzebne ale oprócz tego przecież można nabrać też inne rzeczy spoza listy i jest się wtedy fajnym, nie?
eh faceci...
Stary 2013-07-21, 15:47   #3082
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurcze nie moge tu duzo lezec...niby skurczy nie mam ale od rana mam jakies urojenia ze zaczynam rodzic...najpierw stwierdzilam ze moj mocz smierdzi (nic dziwnego bo tyle biore roznych medykamentow a po zastrzykach na rozwoj pluc nie pozwolili mi pic za duzo) ale potem w czasie siusiania cos maziatego ze mnie wypadlo a teraz co chwile mi sie ulewa mocz i to z takimi przezroczystymi pasemkami sluzu...nie mialam tak... ale nie chce robic posmiewiska i stawiac oddzialu na nogi bo pewnie to normalne a ja juz od tego lezenia schizuje...ryczec mi sie chce...no ale jak leze pod ta kroplowka i nie mam skurczy to rodzic chyba nie moge co??
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:52   #3083
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurcze nie moge tu duzo lezec...niby skurczy nie mam ale od rana mam jakies urojenia ze zaczynam rodzic...najpierw stwierdzilam ze moj mocz smierdzi (nic dziwnego bo tyle biore roznych medykamentow a po zastrzykach na rozwoj pluc nie pozwolili mi pic za duzo) ale potem w czasie siusiania cos maziatego ze mnie wypadlo a teraz co chwile mi sie ulewa mocz i to z takimi przezroczystymi pasemkami sluzu...nie mialam tak... ale nie chce robic posmiewiska i stawiac oddzialu na nogi bo pewnie to normalne a ja juz od tego lezenia schizuje...ryczec mi sie chce...no ale jak leze pod ta kroplowka i nie mam skurczy to rodzic chyba nie moge co??
Samba może lepiej powiedz o tym lekarzowi co Ty się nacierpisz w tej ciąży oby Bartula jeszcze sobie grzecznie posiedział

Stary 2013-07-21, 16:08   #3084
_Ancia_
Przyczajenie

Cześć, loguję się do mamusiek IX, termin na 21.09! Będzie chłopak, z imieniem ciągle walczymy
_Ancia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 16:14   #3085
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

nio czekam jeszcze troche bo pewnie mam urojenia...z lekarzami dzis ciezko bo niedziela...tzn na pewno by sie jakis znalazl ale nie chce siac paniki i wyjsc na idiotke... Ale boje sie bo ostatnio laska tez w 33 tc urodzila...tzn przewozili ja do innego szpitala bo tu gdzie jestem nie ma oddzialu noworodkowego dla takich maluszkow...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 16:41   #3086
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo

Gratuluje nowych tygodni i miesięcy Ale się dzisiaj tego uzbierało

Tylko na chwilę wpadam. Chciałabym się Wam pochwalić, że w końcu u mnie po sesji i to jeszcze zdanej Tak strasznie się cieszę, bo tu prawie koniec lipca, a ja jeszcze nie wiedziałam czy będę musiała z 'porodówki' jechać na poprawkę

No i przed chwilą wrzuciłam do pralki pierwsze ubranka Filipka
Popatrzyłam na mój suwaczek i w następny poniedziałek już 9 miesiąc Trzeba się streszczać

Ancia hej
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 16:46   #3087
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

wróciliśmy z zoo, lewdwo doszłam do auta wracając - to jednak nie a moje siły - a co lepsze co 10 tam z brzuszkiem pocinała.

Idę czytać co u was

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 17:06   #3088
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam u koleżanki (27 l.) i chciałam ją zaskoczyć swoim brzuszkiem. Ale to ona mnie zaskoczyła... swoim 5 dzieckiem. Mały urodził się tydzień temu. Kiedyś takie dzieciaczki mi się wydawały małe ale dziś jak zobaczyłam co u mnie jeszcze przez 2,5 miecha urośnie w brzuszku to mam obawy jak to będzie...
Generalnie powiem wam, że po lasce nie widać, że rodziła. Zero obolałości, zero flaczka na brzuchu... Nie wiem jak ona to robi...

Swoją drogą to już 3 znajoma, która urodziła w lipcu. Płodny ten listopad był
5 dziecko!

Cytat:
Ja jakieś 5 lat temu to mówiłam,że nie chcę dzieci. A TŻ i tak wiedział,że mi się zmieni. Potem mówiłam,że jedno to maks. Ale od jakiegoś czasu myślę,że dobrze mieć rodzeństwo, zwłaszcza patrząc na siostrzeńców męża
Ale trójki to bym nie chciała
Ja całe zycie mówiłam, że nie chcę
najpierw to w ogóle mówiłam, że ja będę singielką, potem jak już nie byłam, to, że się nie hajtnę. następnie, że dzieci miała nie będę

Cytat:
dziewczyny a co kupujecie dla siebie oprócz tamtum rosa? bo muszę jakiś płyn do higieny kupić, a nie wiem jaki jest zalecany- byle bez aloesu bo mam alergię
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nam za rok na wakacje marzy sie Grecja zobaczymy jak to wyjdzie... oczywiscie samolotem :tak:
na wakacje wyjezdzamy z Marysia od poczatku - urodzila sie w pazdzierniku 2010 a w czerwcu 2011 bylismy w Krynicy Morskiej, potem po chrzcinach w sierpniu pojechalismy jeszcze do szklarskiej poreby.
w tamtym roku polecielismy do Bulgarii i bylo bosko !!!! chcielismy jeszcze we wrzesniu w gory ale bylam we wczesnej ciazy, ktora nistety szybko sie skonczyla
w tym roku blisko - Slesin, bo juz za pozno bylo (8 miesiac) na dalekie podroze.
nie wyobrazam sobie jechac na wakacje bez dziecka/dzieci....

Kaska, ja mam bialy jelen. mnie tantum rosa sie nie sprawdzila po porodzie, kompletnie nie wiedzialam jak tego uzywac??? po rozpuszczeniu w butelce to sie robilo mega zimne po chwili i nieprzyjemnie sie uzywalo...
teraz mam wlasnie bialego jelenia + chusteczki do hig int do stosowania po kazdej wizycie w toalecie :tak:
mnie mam kupiła coś co się nazywa Kalia. to chyba cos w podobie Tantum Rosa? jedną saszetkę tylko, więc mozna wyprobowac
http://www.farmalek.pl/media/product..._at=1311239876

biały jelen jest spoko, w szpitalu miałam wersje mini i żałowałam, że kupiłam do domu laktacyd, bo równie fajny, a dużo tańszy

tak swoją drogą ten laktacyd można? i nie wiem też czy trzeba kupować ten do podrażnionych miejsc czy można ten zwykły do podrażnionych miejsc czy można zwykly pomarańczowy?
i jeśli biały jeleń, to który, bo jest ich sporo do wyboru w rossku?

Cytat:
Samba może lepiej powiedz o tym lekarzowi co Ty się nacierpisz w tej ciąży oby Bartula jeszcze sobie grzecznie posiedział
zgadzam się mnie tż czasem głupio o cos pytac, bo ciągle mysle,że panikę sieje. a z drugiej strony skąd mam wiedziec co jest normalne, a co nie. a jak to mówią, kto pyta, nie błądzi...

nam schnie jedno pranie dzieciowe, drugie w pralce. dobrze zeby do konca tyg uprac co mam i uprasować. jak teściowa zjedzie ze swoim upranym i odprasowanym żeby nie mieszac w szafie z jakimi niewypranymi.

w końcu dowieźli druga część kanapy i w końcu jest dobra tż już złożył stolik z Ikei przed kanapę tak się podekscytował

pochwalę się jeszcze tym co na obiad miałam, bo jem w ramach podwieczorku drugą porcję no właśnie tż mi z ręki wyrwał, skandal!

zapiekanka z tuńczykiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1082093_653952971301569_860601364_n.jpg (45,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-07-21, 17:11   #3089
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ancia_ Pokaż wiadomość
Cześć, loguję się do mamusiek IX, termin na 21.09! Będzie chłopak, z imieniem ciągle walczymy
witamy po niebieskiej stronie mocy napisz coś więcej o Was
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nio czekam jeszcze troche bo pewnie mam urojenia...z lekarzami dzis ciezko bo niedziela...tzn na pewno by sie jakis znalazl ale nie chce siac paniki i wyjsc na idiotke... Ale boje sie bo ostatnio laska tez w 33 tc urodzila...tzn przewozili ja do innego szpitala bo tu gdzie jestem nie ma oddzialu noworodkowego dla takich maluszkow...
no to

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na mój suwaczek i w następny poniedziałek już 9 miesiąc Trzeba się streszczać

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
wróciliśmy z zoo, lewdwo doszłam do auta wracając - to jednak nie a moje siły - a co lepsze co 10 tam z brzuszkiem pocinała.
hejo

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Inwersja wygląda pysznie ale nie lubię tuńczyka

Stary 2013-07-21, 17:14   #3090
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja wygląda pysznie ale nie lubię tuńczyka
ja ogólnie uwielbiam ryby wczesniej robilismy sałątkę z tunczykiem, teraz odpada, bo ten z puchy surowy. ale zaczelam szukac jakies przepisu co by go wykorzystac jednak jakos, ale wczesniej jakos na gorąco potraktować.
poza tym on jest z pomidorami, cebulką i na prawde fajnie to sie wszystko uklada...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-21 o 17:16
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości