Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 11:49   #4381
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
eee to i tak nie tak dużo już A łóżeczko już jakieś masz ?:P
łóżeczko mam po chrześniaku bo on może spał w nim z 5 razy :P tylko materacyk dokupimy

no nie dużo, ale + do tego ok 1500 zł wózek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:58   #4382
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Poszło.
Dotarło. Dziękuję bardzo!

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

tak +/- 600 zł jeszcze.. nie liczyłam wózka
Według mnie to bardzo malutko. Ja obstawiałam, że na wyprawkę trzeba liczyć ok. 1000zł.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:58   #4383
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
łóżeczko mam po chrześniaku bo on może spał w nim z 5 razy :P tylko materacyk dokupimy

no nie dużo, ale + do tego ok 1500 zł wózek
U nas też niby łóżeczko stoi ale ruszyć go nie możemy bo mojego TŻta siostra będzie tym łóżeczkiem wywoływać u siebie ciąże... głupota
Więc kupimy Jaśkowi nowe, śliczne łóżeczko
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:59   #4384
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Kyte- daj znac czy ciasto Ci wyszło . Ale musi byc pyszne
Ja planuje jakas tarte z owocami. Musze poszukac bo mam boròwki I porzeczke I nie Wiem co z nimi zrobic .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:01   #4385
ryba91
Zakorzenienie

a ja Wam powiem że mi zostało już niewiele. Nie wiem ile wyjdzie mnie 'szpital' i kosmetyki dzidziusia, ale na same ciuszki to wydam może ze 100 zł, mama kupi łóżeczko i pościel- jeżeli bez kołderki to na to wydam ok 100 , i koniec. no jeszcze Pampersy 1 do szpitala żeby były.. to z 30 zł, a tak to tylko musze kosmetyki dla małego i dla siebie do szpitala kupić.. ile mogę wydać ze 400 maks? ale taki maaaaaaks? ( średnio orientuje się ile na sam początek bede potrzebować takiego i takiego kremu, nie wiem ile paczek podpasek i które podkłądy bede brać wiec nie wiem ile moze mnie to wyjść.. ale średnio tak liczyłam że na siebie wydam ok 200 zł, a na malucha ( z tym e dla niego jeszcze ten zestaw butelek i smoczek ) też ok 200 do maks 250 . chyba ze się łudzę?

wg zrobiłam to ciasto wczoraj a w sumie przed wczoraj o 2 w nocy co niunia tu wrzuciła i wiecie co? nawet nie spróbowałam ale wszyscy powiedzieli żę dobre. xD a wczoraj wieczorem mąż robił 3bita - też już nic nie ma
Stary 2013-07-21, 12:10   #4386
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Według mnie to bardzo malutko. Ja obstawiałam, że na wyprawkę trzeba liczyć ok. 1000zł.
tak, ale ja mam już sporo rzeczy kupionych, trochę też dostałam, ciuszków nie kupuję bo mam 2 duże kartony
Cytat:
U nas też niby łóżeczko stoi ale ruszyć go nie możemy bo mojego TŻta siostra będzie tym łóżeczkiem wywoływać u siebie ciąże... głupota
Więc kupimy Jaśkowi nowe, śliczne łóżeczko
wybacz
też bym chciała białe z tym króliczkiem czy czymś innym ale po co mam kupować skoro prawie nieużywane stoi u brata a im już nie będzie potrzebne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 12:15   #4387
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
tak, ale ja mam już sporo rzeczy kupionych, trochę też dostałam, ciuszków nie kupuję bo mam 2 duże kartony
Ja jeszcze nic nie mam, żadnych ubranek, kosmetyków, łóżeczka, wózka więc pewnie całość wyjdzie grubo ponad 2-3 tyś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 12:28   #4388
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

wybacz
też bym chciała białe z tym króliczkiem czy czymś innym ale po co mam kupować skoro prawie nieużywane stoi u brata a im już nie będzie potrzebne
Też tak zareagowałam jak mi szwagierka powiedziała że łóżeczka mam nie ruszać bo będzie wywoływać ciąże nim

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem że mi zostało już niewiele. Nie wiem ile wyjdzie mnie 'szpital' i kosmetyki dzidziusia, ale na same ciuszki to wydam może ze 100 zł, mama kupi łóżeczko i pościel- jeżeli bez kołderki to na to wydam ok 100 , i koniec. no jeszcze Pampersy 1 do szpitala żeby były.. to z 30 zł, a tak to tylko musze kosmetyki dla małego i dla siebie do szpitala kupić.. ile mogę wydać ze 400 maks? ale taki maaaaaaks? ( średnio orientuje się ile na sam początek bede potrzebować takiego i takiego kremu, nie wiem ile paczek podpasek i które podkłądy bede brać wiec nie wiem ile moze mnie to wyjść.. ale średnio tak liczyłam że na siebie wydam ok 200 zł, a na malucha ( z tym e dla niego jeszcze ten zestaw butelek i smoczek ) też ok 200 do maks 250 . chyba ze się łudzę?

wg zrobiłam to ciasto wczoraj a w sumie przed wczoraj o 2 w nocy co niunia tu wrzuciła i wiecie co? nawet nie spróbowałam ale wszyscy powiedzieli żę dobre. xD a wczoraj wieczorem mąż robił 3bita - też już nic nie ma
Znaczy się że ciasto musiało być przepyszne skoro zniknęło tak szybko
Rybko Tobie rzeczywiście już niewiele zostało do kupienia
Zazdroszczę, ja coraz bardziej stresuje się tym że nie wyrobimy się w czasie i nie zdążymy skompletować całej wyprawki, czeka nas tyle wydatków teraz że o matko
Stary 2013-07-21, 12:30   #4389
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:

wybacz
No ja myślałam początkowo, żeby od siostry wziąć łóżeczko, ale jej młodszy synek jeszcze się jednak z niego nie wyprowadzi do listopada, więc muszę kupić. A właśnie jakoś spodobały mi się te z obrazkami na bokach.
Ja w sierpniu zamierzam wziąć od siostry wszystko co mi ma dać dla maleństwa (wanienka, laktator, ciuszki i co tam jeszcze będzie miała) i wtedy będę sobie rozplanowywać zakupy. A tak to od początku sierpnia za zadanie mam: łóżeczko + pościel no i chciałabym pokupować rzeczy typu butelki, smoczki, grzebyczki, nożyczki do paznokci i takie tam podobny temu sprzęt.
Stary 2013-07-21, 12:39   #4390
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) ImageUploadedByWizaz Forum1374406742.491817.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 12:42   #4391
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Mamusie !

Jeden dzień mnie nie było , ale nadrobiłam dzielnie 10 stron
Ale cytować już nie dam rady

Kociak normalnie aż Ci zazdroszczę tych wakacji ! Cudnie

Hmm ja jeżeli chodzi o wyprawkę to praktycznie wszytko muszę kupić, na razie mam tylko kilka ubranek i grzebyczek i szczotkę

Trele to jakie masz plany teraz na czas wolny , bez pracy już ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 12:43   #4392
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) Załącznik 5334408

Wyobrażam sobie jaka musisz być szczęśliwa
Chcemy to wszystko zobaczyć jak urządzisz kącik dla Majeczki i to wszystko poustawiasz
Stary 2013-07-21, 12:43   #4393
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) Załącznik 5334408

No nieźle to już praktycznie gotowi jesteście
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 12:44   #4394
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Ale duuuużo! Czekam na fotki rozpakowanych rzeczy!
Stary 2013-07-21, 12:48   #4395
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak zareagowałam jak mi szwagierka powiedziała że łóżeczka mam nie ruszać bo będzie wywoływać ciąże nim

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Znaczy się że ciasto musiało być przepyszne skoro zniknęło tak szybko
Rybko Tobie rzeczywiście już niewiele zostało do kupienia
Zazdroszczę, ja coraz bardziej stresuje się tym że nie wyrobimy się w czasie i nie zdążymy skompletować całej wyprawki, czeka nas tyle wydatków teraz że o matko
hahahah, szwagierka ma ciekawe podejście ;D

no niewiele niewiele, ale szczerze - gdybym czekała tak jak wszyscy mi kazali to dzisiaaj miałabym pare ciuszków.. w sumie topiero od 3 dni moglabym kupować... bo takie przesąd. Szczęśliwie dla mnie i mojego budżetu zaczęlam kupować wszystko wcześniej znaczy no nie wszystko, ale sporo. i wszystko ukrywałam, dzieki temu dziś zostało mi niewiele.

Ale mi Kacper puka i stuka dzisiaj

TRELE - POKAZUJ
Stary 2013-07-21, 12:49   #4396
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam, żadnych ubranek, kosmetyków, łóżeczka, wózka więc pewnie całość wyjdzie grubo ponad 2-3 tyś.
no coś pewnie koło tego wyjdzie
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No ja myślałam początkowo, żeby od siostry wziąć łóżeczko, ale jej młodszy synek jeszcze się jednak z niego nie wyprowadzi do listopada, więc muszę kupić. A właśnie jakoś spodobały mi się te z obrazkami na bokach.
Ja w sierpniu zamierzam wziąć od siostry wszystko co mi ma dać dla maleństwa (wanienka, laktator, ciuszki i co tam jeszcze będzie miała) i wtedy będę sobie rozplanowywać zakupy. A tak to od początku sierpnia za zadanie mam: łóżeczko + pościel no i chciałabym pokupować rzeczy typu butelki, smoczki, grzebyczki, nożyczki do paznokci i takie tam podobny temu sprzęt.
no te ostatnie rzeczy co wymieniłaś to już mam też muszę odebrać laktator, przewijak i coś tam jeszcze

Trele, ale już macie rzeczy

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 12:56   #4397
Trele_Morele
Zakorzenienie

OLa - planow nie mam zadnych konkretnych. Chcialabym sie spotkac z paroma kolezankami, doszorowac chate w paru miejscach gdzie niby nie widac , pozniej zajac sie Majeczkowym pokoikiem , praniem ciuszkow I ukladaniem a pozniej rodzić )

Bede Wam dawkowac fotki jak bede powoli to wszystko rozpracowywac. Najlepiej bym sie juz na to wszystko rzuciła , ale musze podejsc z rozsadkiem bo bym zwariowala . I tak otworzyłam przypadkowy worek I wyjełAm buciki , o malo sie nie poryczałam przez to ze skladowalam to wszystko u mamy to nawet do porzadku nie pamietam co mam a czego brakuje .
Lece wyslac chłopa po płyn do dywanòw .
A jakbyscie widzialy jego mine - jak on sie cieszy jakby to bylo wszystko dla niego . On nawet wozka nie widzial na zywo )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 13:07   #4398
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
OLa - planow nie mam zadnych konkretnych. Chcialabym sie spotkac z paroma kolezankami, doszorowac chate w paru miejscach gdzie niby nie widac , pozniej zajac sie Majeczkowym pokoikiem , praniem ciuszkow I ukladaniem a pozniej rodzić )

Bede Wam dawkowac fotki jak bede powoli to wszystko rozpracowywac. Najlepiej bym sie juz na to wszystko rzuciła , ale musze podejsc z rozsadkiem bo bym zwariowala . I tak otworzyłam przypadkowy worek I wyjełAm buciki , o malo sie nie poryczałam przez to ze skladowalam to wszystko u mamy to nawet do porzadku nie pamietam co mam a czego brakuje .
Lece wyslac chłopa po płyn do dywanòw .
A jakbyscie widzialy jego mine - jak on sie cieszy jakby to bylo wszystko dla niego . On nawet wozka nie widzial na zywo )

no jak to tatuś ;D
a Ty się nie przemęczaj!!!
Stary 2013-07-21, 13:11   #4399
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja normalnego kremu nivea używam. Nic specjalnego

Co do tych metryczek - to nie dla mnie. Ja nie lubię trzymać w domu takich bibelotów, nie jestem chyba też zbyt sentymentalna Ale fajnie to wygląda o ile ktoś lubi takie rzeczy.

Co do męża - złość już trochę przeszła. Okazało się, że nie polazł tam do tego klubu ze striptizem, tylko dwóch chłopaków poszło. Ale za to kaca ma jak licealista (jak nigdy). Znacie jakieś sposoby na ból głowy na kacu? Bo on mnie o pomoc prosi a ja nie wiem nawet, bo nigdy nie mieliśmy takich problemów.

Powoli zaczynam rozglądać się za łóżeczkiem. I takie wpadło mi w oko bardzo:
http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...391695506.html
Słyszałyście coś o tym producencie Aruś?
I do tego wpadła mi w oko śliczna pościel, szczególnie te wersje w paski:
http://allegro.pl/15cz-posciel-dla-d...383140042.html
Taka inna trochę Takie żywe kolory mi się podobają.
Oj mi też ta w paski się podoba

Cytat:
Śliczne te łóżeczka i pościel

Dziewczyny coś pisałyście że przed glukozą 12h nie wolno nic jeść prawda to ? bo jutro mam zamiar wypić to świństwo
Oja to ja umrę z głodu

Cytat:
też przed głodówką najadałam się jak głupia :P

tak +/- 600 zł jeszcze.. nie liczyłam wózka
Ja to wolę nie liczyć ile mnie jeszcze czeka już nawet nie wspomnę o lekarzu i badaniach ile już wydałam i ile jeszcze przed nami

Cytat:

Ojej też bym się posikała

Wrociłam, kupiłam sobie bluzeczkę i majteczki już po obiadku, myślimy czy jechać nad jeziorko, tylko nie wiem czuję że nie będę się czuła komfortowo w stroju
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 13:18   #4400
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Wrociłam, kupiłam sobie bluzeczkę i majteczki już po obiadku, myślimy czy jechać nad jeziorko, tylko nie wiem czuję że nie będę się czuła komfortowo w stroju
Wskakuj w strój bez obaw. Ja wczoraj paradowałam nad wodą w stroju dwuczęściowym, śmiało pokazywałam wszystkim mój brzusio i nie przejmowałam się ciekawskimi spojrzeniami. Przecież to, że jesteś w ciąży i nosisz swoje Dzieciątko w brzuszku to jest powód do dumy! Głowa do góry, pierś i brzusio do przodu, niech patrzą i zazdroszczą!

Ja zmykam z mężem do teściowej na obiad, później długi spacer z piesem po lesie i lody - jak mnie dzisiaj ciągnie na lody.

Do zobaczenia wieczorkiem!

Trzymajcie się mamusie i Maluszki!
Stary 2013-07-21, 13:24   #4401
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, wpadłam tylko na chwilę, na nadrabianie na razie brak mi siły. Mąż (jak to fajnie brzmi) jeszcze śpi a mnie obudziła córka na jedzenie
Wczoraj wszystko się ślicznie udało z ceremonii jestem bardzo zadowolona, cieszę się że wybraliśmy to miejsce, wszystkim się bardzo podobało i a wszystko działo się przy akompaniamencie fortepianu. Jak mi TŻ przysięgę składał to stanęły mi łzy w oczach ze szczęścia i wzruszenia i swoją mówiłam łamiącym się głosem. Z jednej strony cieszę się że jest już po i jesteśmy małżeństwem a z drugiej taka chwilę na moment przysięgi mogłabym co chwilę przeżywać. Świat nie istniał, byliśmy tylko my dwoje
ide spróbować jeszcze zasnąć jak się uda to jeszcze wpadnę przed wyjazdem

Super, że wszystko się udało Identyczne miałam wrażenie podczas przysięgi, tyle że my mieliśmy ślub kościelny, to czułam nas dwoje i Boga tak blisko, jak nigdy wcześniej ani potem. Całej reszty po prostu nie było

Cytat:

Oj ta kicia. Czasem się cieszę, że mogę spokojnie rano się powylegiwać. Niestety nie mam możliwości jak na razie, żeby posiadać jakieś zwierzątko.
Jeszcze tylko przez chwilę

Cytat:
Mi by było pusto bez zwierzaków w domu więc mam 2 koty

Czy Was też tak skurcze łapią w łydki w nocy? Mnie ostatnio zaczęły i normalnie z bólu to mi się płakać chce..

Pościel w paseczki wymiata

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:24   #4402
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
W ubiegłym tyg byłam u endokrynologa /pisałam wcześniej o złym wyniku tsh/ robiłam ponownie badania i tsh było ponad 5/. udało mi się wcisnąć do najlepszego endo u mnie. Uspokoił mnie jak zobaczył badania bo powiedział że na początku ciąży nie miałam niedoczynności i o maluszka się w ogóle nie martwi, mówił że moja tarczyca nie wyrabia w ciąży ze względu że to moja 3 ciąża i organizm jest bardzo obciążony. Powiedział ze po porodzie powinno raczej wrócić do normy. zapisał mi euthyrox 25 i kazał powtórzyć badania za 6 tyg żeby skorygować dawkę hormonu. A maluszek już od ok 8 tyg sam sobie wytwarza hormony tarczycy i już moich nie potrzebuje. Zrobił mi też usg tarczycy i powiedział ze wszystko jest ok. uff to mnie uspokoił bo jak odebrałam wyniki to mi się płakać chciało.
Dobrze, że udało Ci się dostać do tego lekarza. Przynajmniej masz spokojną głowę.

Cytat:
Jeśli w środę na usg genetycznym się potwierdzi, że będzie chłopczyk, to skuszę się na te pościele:

http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...383096301.html

http://allegro.pl/amy-7-el-cudna-pos...378974551.html

Nie wiem tylko czy wybrać je wrozmiarze 120x90 czy 135x100...
Ja kupuję 135x100.

Cytat:

Zapowiada się pięknie!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:49   #4403
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Wskakuj w strój bez obaw. Ja wczoraj paradowałam nad wodą w stroju dwuczęściowym, śmiało pokazywałam wszystkim mój brzusio i nie przejmowałam się ciekawskimi spojrzeniami. Przecież to, że jesteś w ciąży i nosisz swoje Dzieciątko w brzuszku to jest powód do dumy! Głowa do góry, pierś i brzusio do przodu, niech patrzą i zazdroszczą!

Ja zmykam z mężem do teściowej na obiad, później długi spacer z piesem po lesie i lody - jak mnie dzisiaj ciągnie na lody.

ja się boję wystawiać brzuch na słońce..
Miłego dnia też zjadłabym loda a wczoraj jadłam WATĘ CUKROWĄ aż się zdziwiłam że miałam taką ochotę..
a w ogóle byłam na zakupach chyba w czwartek to było i oglądałam dziecięce ciuszki i tak widziałam piękny granatowy kocyk, i mówie do mojego że może kupimy dla Małego, a taka babka obok co stałz- niech Pani kupi zielony, żółty, albo w ogóle jakiś jakby w razie co mogła Pani dziewczynkę połozyc.. no to jej powiedizałm ze wiem jaka płeć a ona mi na to że tydzień przed tp poszła na USG i lekarz nadal zapierał się ze bedzie dziewczynka i okazał się chłopiec- babka musiała na szybko kupować wózek i inne. Aż się boję teraz chłopięce ciuchy kupowac ;D ja potwierdzenie płci bede miała za jakiś miesiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 14:20   #4404
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie mam takie samo podejscie. To jest powòd do dumy a nie do wstydu jakiby ten brzuchol nie byl. A Twoj w dodatku taki idealny )

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Miłego dnia też zjadłabym loda a wczoraj jadłam WATĘ CUKROWĄ aż się zdziwiłam że miałam taką ochotę..
a w ogóle byłam na zakupach chyba w czwartek to było i oglądałam dziecięce ciuszki i tak widziałam piękny granatowy kocyk, i mówie do mojego że może kupimy dla Małego, a taka babka obok co stałz- niech Pani kupi zielony, żółty, albo w ogóle jakiś jakby w razie co mogła Pani dziewczynkę połozyc.. no to jej powiedizałm ze wiem jaka płeć a ona mi na to że tydzień przed tp poszła na USG i lekarz nadal zapierał się ze bedzie dziewczynka i okazał się chłopiec- babka musiała na szybko kupować wózek i inne. Aż się boję teraz chłopięce ciuchy kupowac ;D ja potwierdzenie płci bede miała za jakiś miesiac
Ryba nie szalej , bedzie Kacperek co nie, przeciez sama wiesz ! Ja co prawda mam nawet zdjecie małej pipki to tez mam czasem chwile zwatpienia.
Najbardziej gdy jakies nawiedzone baby mi mowia :Ty bedziesz miala chlopca ! To widac golym okiem! A ja sie nigdy nie pomyliłam !

A co tam - najwyzej sie wymienimy )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 14:33   #4405
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie mam takie samo podejscie. To jest powòd do dumy a nie do wstydu jakiby ten brzuchol nie byl. A Twoj w dodatku taki idealny )

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Ryba nie szalej , bedzie Kacperek co nie, przeciez sama wiesz ! Ja co prawda mam nawet zdjecie małej pipki to tez mam czasem chwile zwatpienia.
Najbardziej gdy jakies nawiedzone baby mi mowia :Ty bedziesz miala chlopca ! To widac golym okiem! A ja sie nigdy nie pomyliłam !

A co tam - najwyzej sie wymienimy )

hahaha, zamienimy

w ogóle bo nie mówiłam Wam, wczoraj jak mnie tak ten brzuch bolał i w sumie nic nie jadłam od piątku to myślałam ze umre, ale jakoś chciałam czekać aż tabl. zacznie działać to mój zadzwonił na IP i zapytał czy mam czekać aż przestanie boleć czy jechać.. a wiecie co ta babka powiedziała???????? No organizm to przed porodem nawet na miesiąc wcześniej może się oczyszczać, i to niby tak wygląda jak u mnie . a mój mówi że to dopiero 28tc wiec niech nawet nie gada.. a ta powiedziała mu tylko że jak nie przestanie do 30 minut, albo nie osłabną skurcze to jechać, a jak bedzie sie powtarzać do pon to jechać do lekarza... wybraźcie sobie minę faceta który ma przed oczami fakt ze za miesiąc rodzi mu sie dziecko- przed terminem!! hahaha, normalnie wystraszyła go ta kobita. na szczęśćie bol zelżał wiec lajt.
Stary 2013-07-21, 15:12   #4406
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja właśnie też tak jakoś ciągle deko rezerwy mam,niby zwracam się jak do córci i myślę jak o dziewczynce, ale już z imieniem to tak jakoś ciągle odwlekam na kolejne i kolejne potwierdzenie sama nie wiem, czy to jakiś czuj czy tak tylko,ale przy Ani przez myśl mi nie przeszło jak raz powiedzieli, ze dziewczynka, że może być inaczej, a teraz to tak jakoś nie wiem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 15:30   #4407
domii29
Zakorzenienie

Ale mam okropnego lenia...
Dzisiaj u nas lato z radiem, ma występować enej a mi się tak okropnie nie chce ogarnąć i jechać tam
Mam nadzieję że do 18 jeszcze zmienię zdanie
Stary 2013-07-21, 15:53   #4408
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no ja właśnie też tak jakoś ciągle deko rezerwy mam,niby zwracam się jak do córci i myślę jak o dziewczynce, ale już z imieniem to tak jakoś ciągle odwlekam na kolejne i kolejne potwierdzenie sama nie wiem, czy to jakiś czuj czy tak tylko,ale przy Ani przez myśl mi nie przeszło jak raz powiedzieli, ze dziewczynka, że może być inaczej, a teraz to tak jakoś nie wiem
No właśnie ja też się boję że Nela okaże się chłopcem.. I co ja z różowymi ciuszkami zrobię? I z rożkiem w serduszka?

Zjadłam pyszny obiad teraz czas na leniuchowanie, czyli żadna nowość :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 16:21   #4409
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no ja Ci powiem, że jakoś od samego początku miałam przeczucia na chłopca, wszyscy na około potem też zaczęli tak gadac ( ja wiedziałam jakoś od ujrzenia II kresek znaczy wtedy czułam.. a tak ok 13-14tc mi zaczęli ludzie gadać.. ) i jakoś nawet przed określeniem płci u lekarza mówiłam Kacper i Kacper.. niby wieeele rzeczy mam unisex. bo i wózek zielony pasuje da dziewczynki, body mam rózne, w sumie mam kilka rzeczy takich ttypowo chłopięcych .. ale jakbym teraz sie dowiedziała ze dziewczynka to chyba zaryczałabym się na śmierć. no może przesadzilam ze na śmierć.. potem bym się cieszyłą ze bedzie córunia choć już chłopca mam w głowie
zreszta - najważniejsze żeby był/była zdrowa!!! bo tym się martwie dzień w dzień.
Cytat:
Ale mam okropnego lenia...
Dzisiaj u nas lato z radiem, ma występować enej a mi się tak okropnie nie chce ogarnąć i jechać tam
Mam nadzieję że do 18 jeszcze zmienię zdanie
u mnie też leń, a w pracy jestem ... ludzi jak na skazanie, upał niesamowity, wszyscy jak nad wodę poubierani w stroje.. aż mi żal d. ściska.
Mój mąż sobie znajomych zaprosił i siedzą i piją pewnie piwko, a ja w praacy ;( a najgorsze jest to ze mi ten ziomek co tu na pół ze mną pracuje ( bo teraz mam dwa stanowiska jak wiecie ) tak mi namieszał w papierach że zaś mi wychodzi stan kasy -26,540 zł. wrrrrrrr...... no zabić to mało

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

a tak w ogóle to nie ma mnie od jutra od 14:50 do środy do 11 jakby co

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

dziewcyzny, czy można dokupić do laktatora części ? do elektronicznego? bo mam okazje za 80 zł kupić z medeli używany.. i nie wiem cyz jest sens kupowac jak nie da sie tych części użytych zmienić, w sensie to co na cyca zakłądasz itd.. o wiecie o co chodzi ..
Stary 2013-07-21, 16:29   #4410
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
dziewcyzny, czy można dokupić do laktatora części ? do elektronicznego? bo mam okazje za 80 zł kupić z medeli używany.. i nie wiem cyz jest sens kupowac jak nie da sie tych części użytych zmienić, w sensie to co na cyca zakłądasz itd.. o wiecie o co chodzi ..
Z tego co wiem, to medela jest jedną z nielicznych o ile nie jedyną marką do której można zakupić oddzielnie różne części, uszczelki itp.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości