|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
łóżeczko mam po chrześniaku bo on może spał w nim z 5 razy :P tylko materacyk dokupimy
![]() no nie dużo, ale + do tego ok 1500 zł wózek ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dotarło. Dziękuję bardzo!
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Według mnie to bardzo malutko. Ja obstawiałam, że na wyprawkę trzeba liczyć ok. 1000zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc kupimy Jaśkowi nowe, śliczne łóżeczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Kyte- daj znac czy ciasto Ci wyszło . Ale musi byc pyszne
![]() Ja planuje jakas tarte z owocami. Musze poszukac bo mam boròwki I porzeczke I nie Wiem co z nimi zrobic . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4385 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam powiem że mi zostało już niewiele. Nie wiem ile wyjdzie mnie 'szpital' i kosmetyki dzidziusia, ale na same ciuszki to wydam może ze 100 zł, mama kupi łóżeczko i pościel- jeżeli bez kołderki to na to wydam ok 100 , i koniec. no jeszcze Pampersy 1 do szpitala żeby były.. to z 30 zł, a tak to tylko musze kosmetyki dla małego i dla siebie do szpitala kupić.. ile mogę wydać ze 400 maks? ale taki maaaaaaks? ( średnio orientuje się ile na sam początek bede potrzebować takiego i takiego kremu, nie wiem ile paczek podpasek i które podkłądy bede brać wiec nie wiem ile moze mnie to wyjść.. ale średnio tak liczyłam że na siebie wydam ok 200 zł, a na malucha ( z tym e dla niego jeszcze ten zestaw butelek i smoczek ) też ok 200 do maks 250 . chyba ze się łudzę?
![]() wg zrobiłam to ciasto wczoraj a w sumie przed wczoraj o 2 w nocy ![]() ![]() ![]()
#4386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() też bym chciała białe z tym króliczkiem czy czymś innym ale po co mam kupować skoro prawie nieużywane stoi u brata a im już nie będzie potrzebne ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Rybko Tobie rzeczywiście już niewiele zostało do kupienia ![]() Zazdroszczę, ja coraz bardziej stresuje się tym że nie wyrobimy się w czasie i nie zdążymy skompletować całej wyprawki, czeka nas tyle wydatków teraz że o matko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sierpniu zamierzam wziąć od siostry wszystko co mi ma dać dla maleństwa (wanienka, laktator, ciuszki i co tam jeszcze będzie miała) i wtedy będę sobie rozplanowywać zakupy. A tak to od początku sierpnia za zadanie mam: łóżeczko + pościel no i chciałabym pokupować rzeczy typu butelki, smoczki, grzebyczki, nożyczki do paznokci i takie tam podobny temu sprzęt.
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4391 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie !
![]() Jeden dzień mnie nie było , ale nadrobiłam dzielnie 10 stron ![]() Ale cytować już nie dam rady ![]() Kociak normalnie aż Ci zazdroszczę tych wakacji ! Cudnie ![]() Hmm ja jeżeli chodzi o wyprawkę to praktycznie wszytko muszę kupić, na razie mam tylko kilka ubranek i grzebyczek i szczotkę ![]() ![]() Trele to jakie masz plany teraz na czas wolny , bez pracy już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy to wszystko zobaczyć jak urządzisz kącik dla Majeczki i to wszystko poustawiasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niewiele niewiele, ale szczerze - gdybym czekała tak jak wszyscy mi kazali to dzisiaaj miałabym pare ciuszków.. w sumie topiero od 3 dni moglabym kupować... bo takie przesąd. Szczęśliwie dla mnie i mojego budżetu zaczęlam kupować wszystko wcześniej znaczy no nie wszystko, ale sporo. i wszystko ukrywałam, dzieki temu dziś zostało mi niewiele. Ale mi Kacper puka i stuka dzisiaj ![]() TRELE - POKAZUJ ![]()
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trele, ale już macie rzeczy ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
OLa - planow nie mam zadnych konkretnych. Chcialabym sie spotkac z paroma kolezankami, doszorowac chate w paru miejscach gdzie niby nie widac , pozniej zajac sie Majeczkowym pokoikiem , praniem ciuszkow I ukladaniem a pozniej rodzić
![]() Bede Wam dawkowac fotki jak bede powoli to wszystko rozpracowywac. Najlepiej bym sie juz na to wszystko rzuciła , ale musze podejsc z rozsadkiem bo bym zwariowala . I tak otworzyłam przypadkowy worek I wyjełAm buciki , o malo sie nie poryczałam ![]() Lece wyslac chłopa po płyn do dywanòw . A jakbyscie widzialy jego mine - jak on sie cieszy jakby to bylo wszystko dla niego . On nawet wozka nie widzial na zywo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty się nie przemęczaj!!!
![]() |
#4399 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wrociłam, kupiłam sobie bluzeczkę i majteczki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zmykam z mężem do teściowej na obiad, później długi spacer z piesem po lesie i lody - jak mnie dzisiaj ciągnie na lody. ![]() Do zobaczenia wieczorkiem! Trzymajcie się mamusie i Maluszki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pościel w paseczki wymiata ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia ![]() ![]() ![]() a w ogóle byłam na zakupach chyba w czwartek to było i oglądałam dziecięce ciuszki i tak widziałam piękny granatowy kocyk, i mówie do mojego że może kupimy dla Małego, a taka babka obok co stałz- niech Pani kupi zielony, żółty, albo w ogóle jakiś jakby w razie co mogła Pani dziewczynkę połozyc.. no to jej powiedizałm ze wiem jaka płeć a ona mi na to że tydzień przed tp poszła na USG i lekarz nadal zapierał się ze bedzie dziewczynka i okazał się chłopiec- babka musiała na szybko kupować wózek i inne. Aż się boję teraz chłopięce ciuchy kupowac ;D ja potwierdzenie płci bede miała za jakiś miesiac
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Najbardziej gdy jakies nawiedzone baby mi mowia :Ty bedziesz miala chlopca ! To widac golym okiem! A ja sie nigdy nie pomyliłam ! ![]() A co tam - najwyzej sie wymienimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle bo nie mówiłam Wam, wczoraj jak mnie tak ten brzuch bolał i w sumie nic nie jadłam od piątku to myślałam ze umre, ale jakoś chciałam czekać aż tabl. zacznie działać to mój zadzwonił na IP i zapytał czy mam czekać aż przestanie boleć czy jechać.. a wiecie co ta babka powiedziała???????? No organizm to przed porodem nawet na miesiąc wcześniej może się oczyszczać, i to niby tak wygląda jak u mnie ![]()
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Ale mam okropnego lenia...
![]() Dzisiaj u nas lato z radiem, ma występować enej a mi się tak okropnie nie chce ogarnąć i jechać tam ![]() Mam nadzieję że do 18 jeszcze zmienię zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Zjadłam pyszny obiad teraz czas na leniuchowanie, czyli żadna nowość :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zreszta - najważniejsze żeby był/była zdrowa!!! bo tym się martwie dzień w dzień. Cytat:
![]() Mój mąż sobie znajomych zaprosił i siedzą i piją pewnie piwko, a ja w praacy ;( a najgorsze jest to ze mi ten ziomek co tu na pół ze mną pracuje ( bo teraz mam dwa stanowiska jak wiecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- a tak w ogóle to nie ma mnie od jutra od 14:50 do środy do 11 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- dziewcyzny, czy można dokupić do laktatora części ? do elektronicznego? bo mam okazje za 80 zł kupić z medeli używany.. i nie wiem cyz jest sens kupowac jak nie da sie tych części użytych zmienić, w sensie to co na cyca zakłądasz itd.. o wiecie o co chodzi ..
![]() |
#4410 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to medela jest jedną z nielicznych o ile nie jedyną marką do której można zakupić oddzielnie różne części, uszczelki itp.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.