Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 11:19   #1711
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Apropos absurdów... Przy składaniu wniosku o paszport dowiedziałam się że mimo że Jaśka nosi nazwisko swojego ojca, razem mieszkamy to on nie ma praw rodzicielskich bo nie jesteśmy po ślubie. Jak chce mieć musi złożyć wniosek do sądu. Cóż.
dziwne. czyli gdyby w takiej sytuacji matce coś się stało to ojciec nie może automatycznie zaopiekować się dzieckiem bo nie ma praw rodzicielskich?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Dziewczyny, mam na zbyciu prawie całą puszkę mleka Babilon 1 HA, bo nam nie podszedł. Nie obiło mi się o uszy (oczy), żeby któraś z Was takim karmiła, ale gdyby ktoś chciał to piszcie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 11:23   #1712
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

dragusia - no to szalejesz hih

doczytalam takie cos - w sumie najsensowniej wytlumaczone

Jak dostać obywatelstwo norweskie?
Jeżeli legitymujesz się polskim paszportem musisz:

mieć więcej niż 12 lat z wyłączeniem dzieci, których rodzice występują o obywatelstwo
mieszkać w Norwegii i mieć zamiar dalszego zamieszkania
mieć łącznie 7 lat pobytu w norwegii w ciągu ostatnich 10 lat - tutaj ważne są pozwolenia pobytu, gdzie każde musi wydane być na przynajmniej jeden rok
mieć udokumentowane 300 godzin nauki języka norweskiego lub udokumentowaną znajomość norweskiego czy lapońskiego
być wolny od kar w sprawach karnych
być nie wskazanym na przymusowe leczenie psychiatryczne

Istnieją wyjątki od punktu zamieszkania przez siedem lat. Możesz starać się o obywatelstwo norweskie w przypadku gdy:
miałeś mniej niż 18 lat w chwili przybycia do Norwegii - możesz starać się po 5 latach.
masz 7 letni staż małżeński, konkubinat z obywatelem norweskim, który przynajmniej 3 lata spędził w Norwegii. Tutaj panuje wymóg zamieszkania razem w momencie starania się o obywatelstwo.

Co, jeśli chcesz zachować polski paszport i otrzymać norweski?
W myśl przepisów jeśli przyjmujesz obywatelstwo norweskie powinieneś zrzec się dotychczasowego. Tutaj są jednak wyjątki, które mogą mieć miejsce jeśli jesteś Polakiem.
Nie musisz zrzekać się paszportu jeśli wiąże się to z czasochłonną procedurą. Polska procedura to koszmar biurokracyjny i niewielu ją zakańcza.

Rocznie około 200 osób zrzeka się polskich paszportów. Związane jet to z opłatą początkową 100 pln oraz wymogiem wielu dokumentów.

Czy trzeba zrzekać się polskiego obywatelstwa?
Zapytany Urząd Imigracyjny poinformował nas:

“ 25 września tego roku otrzymaliśmy odpowiedź od przedstawiciela prasowego Norweskiego Urzędu Imigracyjnego, Åsmunda Eide. Nie ma jednoznacznej reguły dotyczącej Polaków. Podobnie jak inni cudzoziemcy, powinni się zrzec swojego pierwotnego obywatelstwa, jednak zamiast tego, mogą przedstawić dowód, iż jest to dla nich procedura zbyt droga lub zbyt czasochłonna. Każdy tego rodzaju wniosek jest rozpatrywany indywidualnie. “

Urząd Imigracyjny podaje, że tylko w 2010 roku 35 wniosków o nadanie norweskiego obywatelstwa złożonych przez Polaków rozpatrzono pozytywnie, a 80 negatywnie. Połowa odmów związana była z faktem posiadania wciąż polskiego obywatelstwa.

Natomiast już od sierpnia 2011, 47 wniosków rozpatrzono pozytywnia, a 19 negatywnie. Wynika to prawdopodobnie z uproszczenia procedury zrzeczenia się obywatelstwa polskiego przez urzędy polskie.

Norweskie czy polskie obywatelstwo?
Prawa i obowiązki związane z posiadaniem paszportu norweskiego niewiele zmieniają. Najczęściej zatem decydują kwestie związane z sentymentem.

Jeśli chcesz uzyskać obywatelstwo norweskie musisz liczyć się z czasochłonnością i kosztownością tego procesu. Na wstępie należy zapłacić 2500 koron za rozpatrzenie wniosku. Należy dołączyć również dokumenty takie jak odpis aktu urdzenia, świadectwo ślubu w przypadku pozostających w związku małżeńskim z obywatelem norweskim, potwierdzenie ze szkoły o dopełnianiu obowiązku szkolnego w przypadku dzieci.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 11:34   #1713
Tasia34
Wtajemniczenie

Hejjjjj!!!
zdrówka wszystkim solenizantom!!!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
sami bo chodzimy na odkryty. i nie uczymy go plywac tylko oswajamy z woda,w wannie lubi chlapać to niech chlapie na basenie a nie w koło łazienki
planuje go wysłać na kurs od września.
Ja też chciałam chodzić na basen z Krzysiem od sierpnia lub września, ale na kursach dla niemowlaków z instruktorem nie ma już miejsc... Zapisy były w czerwcu, przegapiłam...
Może znacie jakiś basen w Wawie, gdzie można się jeszcze zapisać??
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 11:53   #1714
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Mam w pokoju PAJAKA tak duzego jak paznokiec u kciuka - ogolnie nie boje sie takich stworzen, ale ta Bestia jest wyjatkowo duza, i dygam sie ze zwchce mu sie wjesc pod koldre - a tego bym chyba nie przezyla
.
Łoo mamusiu, ja tam każdego takiego stwora się boję, a już z wieczora taki widok

Cytat:
wstal ... zjadla kaszek popil mlekiem i co !!! NIE CHCE MU SIE SPAC
Kasia Emilian co dzień zajada kaszkę? ile?

nestelle udanych wakacji

za wszystkie skończone miesiące
Stary 2013-07-21, 12:16   #1715
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Łoo mamusiu, ja tam każdego takiego stwora się boję, a już z wieczora taki widok

Kasia Emilian co dzień zajada kaszkę? ile?

hehe no jakos musialam dac rade usnac - w sumie zmeczona bylam, ale strachu sie troche najadlam

co do kaszi je - od tygodnia - wpierw byla z 1 miarki - pozniej z 2 - a teraz Je z 4 miarek - wszytsko - i musi popic troszke mleczkiem

czasmi usypia po takim czyms czasmi nie

ide go lulac

Stary 2013-07-21, 12:29   #1716
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
super...
nie "pozabijacie "się w drodze, czy Ci juz przeszło?
burza przeszła bokiem
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

u nas już ok, chociaż nocka jeszcze była "cicha"
to dobrze ze ok
Cytat:

mieć więcej niż 12 lat z wyłączeniem dzieci, których rodzice występują o obywatelstwo
mieszkać w Norwegii i mieć zamiar dalszego zamieszkania
mieć łącznie 7 lat pobytu w norwegii w ciągu ostatnich 10 lat - tutaj ważne są pozwolenia pobytu, gdzie każde musi wydane być na przynajmniej jeden rok
mieć udokumentowane 300 godzin nauki języka norweskiego lub udokumentowaną znajomość norweskiego czy lapońskiego
jezyk lapoński ???od razu widze renifery
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja też chciałam chodzić na basen z Krzysiem od sierpnia lub września, ale na kursach dla niemowlaków z instruktorem nie ma już miejsc... Zapisy były w czerwcu, przegapiłam...
wpisz sie na liste rezerwową chociaz -bo zawsze jakis dzieciaczek "odpadnie "z kursu .....
Stary 2013-07-21, 13:17   #1717
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
hehe no jakos musialam dac rade usnac - w sumie zmeczona bylam, ale strachu sie troche najadlam

co do kaszi je - od tygodnia - wpierw byla z 1 miarki - pozniej z 2 - a teraz Je z 4 miarek - wszytsko - i musi popic troszke mleczkiem

czasmi usypia po takim czyms czasmi nie

ide go lulac
Kasiu a jakie kaszki dajesz Emiliankowi? Pytam bo mój Tymon jest tydzień młodszy i chciałabym mu już coś wprowadzić. Dajesz mu też coś innego? Jakieś warzywka lub coś?
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 15:02   #1718
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
musisz sie zrzec jednego - qrde poszukam na necie - bo az glupio mi ze nie wiem

a Florek po czemu ma dwa ...
bo my tez mamy 2.

Cytat:
dragusia - no to szalejesz hih

doczytalam takie cos - w sumie najsensowniej wytlumaczone

no jak dostasc , ale przez urodzeniu gdyby ojciec norweg mama polka to chyba mu sie nalezy. a nie wiem nie ważne
noi dupa nie wiem czy bedzie basen bylismy w kosciele zjedlismy obiad mielismy isc a chlopy spia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 15:23   #1719
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
to juz nie masz?
no widzisz a w norwegii trzeba wybrac
Florek też ma dwa bo niemcy i polacy pozwalaja
co do drugie
Już nie. Podpisałam papiery i koniec. Pani w ambasadzie mnie poinformowała że Jaśka ma.
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

mmm...pomyslałabym ze to automatycznie .....

Też tak myślałam... a jednak.

Miłych wakacji!
Cytat:
nie no nielze z ta opieka - dobrze ze sie teraz dowiedzials haha - ale nie powiem NIEZLE zdziwienie musial miec tz hhaa
Ano był... teraz np jakby mi coś odbiło i zechciałabym Małą do Polski wywieść nie potrzebowałabym zgody
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne. czyli gdyby w takiej sytuacji matce coś się stało to ojciec nie może automatycznie zaopiekować się dzieckiem bo nie ma praw rodzicielskich?
Dobre pytanie - szczerze nie mam pojęcia...

Matko i córko jaki upał!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 15:32   #1720
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie. Podpisałam papiery i koniec. Pani w ambasadzie mnie poinformowała że Jaśka ma.
a moge zapytac czemu sie zrzeklas?
to Jaśka jakie ma w końcu?

Stary 2013-07-21, 15:49   #1721
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Kasiu a jakie kaszki dajesz Emiliankowi? Pytam bo mój Tymon jest tydzień młodszy i chciałabym mu już coś wprowadzić. Dajesz mu też coś innego? Jakieś warzywka lub coś?
kupilam mu nestle sinlac do 4miesiaca o smakku kukurydzianym - w sumie duzego wyboru nie mialam, bo tylko to i taka jedna inna z ryzem jest tu od 4m - ale ta kukurydziana mu lepej smakuje
dalam mu tez raz na sprobowanie sloiczka - bana, jakblo - gruszka - bardzo mu smakowalo
reszte rozszerzenia diety bd wprowadzala jak bd w PL - mama musi mnie nauczyc haha

Cytat:
no jak dostasc , ale przez urodzeniu gdyby ojciec norweg mama polka to chyba mu sie nalezy. a nie wiem nie ważne

noi dupa nie wiem czy bedzie basen bylismy w kosciele zjedlismy obiad mielismy isc a chlopy spia
jakby bylo jedno z rodzicow norwegiem - (zazwyczja ojciec) to ma Dwa, ale w sumie nie wiem - wiem ze moj ma jedno i jest Polakiem a nie jakims tam afganczyko-hinduso-norwegiem

Cytat:

Też tak myślałam... a jednak.

Miłych wakacji!

Ano był... teraz np jakby mi coś odbiło i zechciałabym Małą do Polski wywieść nie potrzebowałabym zgody

Dobre pytanie - szczerze nie mam pojęcia...

Matko i córko jaki upał!
hehe ale w sumie troche dziwnie, tutaj w NO nawet jak sa w komkubinacie dzieci jesli ojciec jest wpisany w karte ciazy automatycznie ma prawa - w sumie w przeciagu tygodnia i tak mu list z Skatta przychodzi ze urodzilo sie taki i takie dziecko i ze on widnieje w papierach jako ojciec - i czy wyraza zgode na wpisanie go do akt i uznanie dziecka za swoje

u mnie tez cieplo ok 25 teraz - ale jednak wieje wiatrr.
mialam dzis isc chocby na ogrodek . ale Emilan ma dzien placzka
obudzil sie o 7 - polozylam go o 12.15 pospal ze mna godzine - i dop teraz mi padl, zaliczajac wczesniej 30 minut Placzu ze az mi sie serce krajalo - bo nie wiedzialam jak mu pomoc - no nic nie pomagala, w kocu dalam do wozka noga bujam - i jakos usnol. ale chyba ze zmeczenia

Stary 2013-07-21, 16:11   #1722
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
kupilam mu nestle sinlac do 4miesiaca o smakku kukurydzianym - w sumie duzego wyboru nie mialam, bo tylko to i taka jedna inna z ryzem jest tu od 4m - ale ta kukurydziana mu lepej smakuje
dalam mu tez raz na sprobowanie sloiczka - bana, jakblo - gruszka - bardzo mu smakowalo
reszte rozszerzenia diety bd wprowadzala jak bd w PL - mama musi mnie nauczyc haha

u mnie tez cieplo ok 25 teraz - ale jednak wieje wiatrr.
mialam dzis isc chocby na ogrodek . ale Emilan ma dzien placzka
obudzil sie o 7 - polozylam go o 12.15 pospal ze mna godzine - i dop teraz mi padl, zaliczajac wczesniej 30 minut Placzu ze az mi sie serce krajalo - bo nie wiedzialam jak mu pomoc - no nic nie pomagala, w kocu dalam do wozka noga bujam - i jakos usnol. ale chyba ze zmeczenia
a ten kukurydziany na wodzie mu robisz? pytam bo słyszałam że niektórzy na mm mieszają
mam kukurydziany to też se namieszamy

a co do płaczka to nasza maruda od kilku dni szybko się nudzi zabawkami, najlepiej ma się na rękach i robi dziwną minkę a mianowicie tak jakby przygryza dolne usto nie wiem czy to już dziąsło może swędzi czy jak? trochę szybko by było chyba... we wtorek mamy wizytę u lekarza zapytam.
A dziś zrobiłam numer... spał sobie w wózeczku i się przebudził więc chciałam mu dać herbatkę ( zazwyczaj napije się i sobie jeszcze zaśnie) no to nachyliłam sie nad nim w tym wózku i pijemy. Drugą ręką chciałam wyciągnąć mu spod policzka smoczek i wzięłam go i upuściłam mu na oko dosłownie z kilku centymetrów ale chyba się przestraszył i włączył syrenę na całego na rękach przez 5 minut płakał ... jaka mama okropna
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 16:43   #1723
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
a ten kukurydziany na wodzie mu robisz? pytam bo słyszałam że niektórzy na mm mieszają
mam kukurydziany to też se namieszamy

a co do płaczka to nasza maruda od kilku dni szybko się nudzi zabawkami, najlepiej ma się na rękach i robi dziwną minkę a mianowicie tak jakby przygryza dolne usto nie wiem czy to już dziąsło może swędzi czy jak? trochę szybko by było chyba... we wtorek mamy wizytę u lekarza zapytam.
A dziś zrobiłam numer... spał sobie w wózeczku i się przebudził więc chciałam mu dać herbatkę ( zazwyczaj napije się i sobie jeszcze zaśnie) no to nachyliłam sie nad nim w tym wózku i pijemy. Drugą ręką chciałam wyciągnąć mu spod policzka smoczek i wzięłam go i upuściłam mu na oko dosłownie z kilku centymetrów ale chyba się przestraszył i włączył syrenę na całego na rękach przez 5 minut płakał ... jaka mama okropna

mieszam z woda ... on i tak mm popija - haha, no przepiaj kaszke - musi, wtedy robie mu 30-wody i ciupke mleka, bo moj jak czuje sama wode, to pluje nia na odleglosc

oj tak czami sie zdarza ... ja ost chcialam odejsc spokojnie bo ''meczylam'' sie z zasypianiem praiw 1,5h i co cofam i jak nie przyje.ba.l.alm w dzwi - momento emilan sie obudzil i powtorka z rozrywki

Stary 2013-07-21, 16:58   #1724
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
a moge zapytac czemu sie zrzeklas?
to Jaśka jakie ma w końcu?
Ja się zrzekłam bo mi nadali holenderskie, nie urodziłam się z holenderskim i jeszcze jakimś więc musiałam. Jaśka ma holenderskie i niemieckie i oba może zachować bo ma je od urodzenia (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 17:07   #1725
jolanT
Zadomowienie

hej mamusie!

dziękuję w imieniu Ewuni za wszystkie życzenia z okazji 3go miesiąca!!
dla wszystkich dzisiejszych solenizantów życzymy także zdrówka, uśmiechu i zabawy moc

ale tu pustki..
ciekawe czy to tak przy weekendzie czy wszystkie siedzą na fb

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 17:19   #1726
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zrzekłam bo mi nadali holenderskie, nie urodziłam się z holenderskim i jeszcze jakimś więc musiałam. Jaśka ma holenderskie i niemieckie i oba może zachować bo ma je od urodzenia (;
a nadali ci co sama o to zabiegalas czy tak - od serc ci dali hihi.
i to niemiecka ma po tobie - ale ty juz go nie masz - zagmatwane hehe
ale wazne ze paszpotr bedzie -

to kiedy wpadacie w odwedziny ...

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!

dziękuję w imieniu Ewuni za wszystkie życzenia z okazji 3go miesiąca!!
dla wszystkich dzisiejszych solenizantów życzymy także zdrówka, uśmiechu i zabawy moc

ale tu pustki..
ciekawe czy to tak przy weekendzie czy wszystkie siedzą na fb
kochana nie ma za co dziekowac - sie polecamy na przyszlosc
co do pogrubionego - mysle ze po polowie
skoro ladna pogoda w PL to pewnie korzystaja z oakzji na zlapanie promieni

.

Stary 2013-07-21, 17:55   #1727
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

zdarza się najlepszym.

Cytat:
oj tak czami sie zdarza ... ja ost chcialam odejsc spokojnie bo ''meczylam'' sie z zasypianiem praiw 1,5h i co cofam i jak nie przyje.ba.l.alm w dzwi - momento emilan sie obudzil i powtorka z rozrywki
haha też raz 1,5h usypiałam (już lekko wkuta) i na koniec gdy już przysypiał zakaszlałam

Melduję, że tfu tfu z naszym karmieniem jest lepiej. Zaczęłam robić mu dłuższe przerwy między posiłkami i troszkę dawać mniej w nocy i chwilowo już się tak nie pręży przy jedzeniu tylko ładnie wsuwa
Jakąś wysypkę tylko ma na buźce, mam nadzieję, że to nie od tego mleka.
Dziś wybraliśmy się do restauracji z Pitulkiem i wszystko byłoby super, gdyby jedna mała dziewczynka nie postanowiła nam zajrzeć do wózka i krzyczeć. Młody tak się przeraził i taką syrenę włączył biedak, że go w te pędy wypinałam z pasów. Moja przerażona myszka. W ogóle to nie spodziewałam się, że będą same rodziny z dziećmi - myślałam że tylko my

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 18:53   #1728
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
zdarza się najlepszym.

haha też raz 1,5h usypiałam (już lekko wkuta) i na koniec gdy już przysypiał zakaszlałam

Melduję, że tfu tfu z naszym karmieniem jest lepiej. Zaczęłam robić mu dłuższe przerwy między posiłkami i troszkę dawać mniej w nocy i chwilowo już się tak nie pręży przy jedzeniu tylko ładnie wsuwa
Dziś wybraliśmy się do restauracji z Pitulkiem i wszystko byłoby super, gdyby jedna mała dziewczynka nie postanowiła nam zajrzeć do wózka i krzyczeć. Młody tak się przeraził i taką syrenę włączył biedak, że go w te pędy wypinałam z pasów. Moja przerażona myszka. W ogóle to nie spodziewałam się, że będą same rodziny z dziećmi - myślałam że tylko my
żeby nie było to nie mój post bo zacytowało jako ode mnie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 19:18   #1729
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej
Ale dzisiaj pogoda - masakra. Gorąco, duszno, zero wiatru. Mały też cały dzień marudny. Raz tak fajnie przysnął, to se myśle też się zdrzemnę. I co? Już tak fajnie mi się przysypiało i syrena na całego i trzeba butle szykować.

A teraz zrobiłam krem do tortu i czekam, aż wystygnie i będę dekorować

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 19:27   #1730
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a do polskiego juz Jaśka nie ma praw? 3 to za dużo?

Cytat:

Cytat:
to kawałek tortu do wrocka

my po basenie
znowu florek 30 min w wodzie
ale ludzi o ja pierdziele jak mrówków

Stary 2013-07-21, 20:19   #1731
Moderna
Zakorzenienie

Hej!

Marcel padl - teraz tylko pewnie jeszcze ze 2-3 pobudki co 15 minut na dokarmienie i mam wolne - do nastepnego karmienia

Chyba mamy kryzys trzeciego miesiaca - nagla totalna zmiana dziecka - wszystko go interesuje, nie chce spac, kopie nozkami jak oszalaly, wierci sie, robi dziwne miny, memla jezykiem na wszystkie mozliwe strony..

jestem wyczerpana
Stary 2013-07-21, 20:25   #1732
kmagg81
Raczkowanie

oooo jak tu spokojnie przy niedzieli
Maksiu wykąpany zajada własne rączki (nie to żebymd ziecku jeśc nie dała )a ja z herbatka detox - idę Was nadrobić

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 20:59   #1733
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
zdarza się najlepszym.

no wlasnie jak pisslas - zdarza sie najelpeszym

a zes nie pomyslala ze - cieplo ze weekend i bankowo beda ludzie z dzieciarnia
no ale moze nast razem spotkacie na drodze mniej '''wrzeszczace dziecko''

Cytat:
Hej
Ale dzisiaj pogoda - masakra. Gorąco, duszno, zero wiatru. Mały też cały dzień marudny. Raz tak fajnie przysnął, to se myśle też się zdrzemnę. I co? Już tak fajnie mi się przysypiało i syrena na całego i trzeba butle szykować.

ja zrobilam dzis ROGALIKI ahaha - o jutra przeciez Dieta

ja dzis sie zdrzelam z Mlodym ok 45 minut ... - dobre i to hihi.

Cytat:
a do polskiego juz Jaśka nie ma praw? 3 to za dużo?

my po basenie
taaa od razu Osiem haha
zazdroszcze Basenu - ja musze czekac ok Tygodnia - na razie brak kasy - no i # sie zbliza -i trza kupic kosium bo w sumie nie wiem czy sie zmieszcze w ten co kupowlaam ost - oczywiscie 1czesciwoy jest

gdzie ja bym tam moje rozstepy i celiut pokazala haha

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej!

Marcel padl - teraz tylko pewnie jeszcze ze 2-3 pobudki co 15 minut na dokarmienie i mam wolne - do nastepnego karmienia

Chyba mamy kryzys trzeciego miesiaca - nagla totalna zmiana dziecka - wszystko go interesuje, nie chce spac, kopie nozkami jak oszalaly, wierci sie, robi dziwne miny, memla jezykiem na wszystkie mozliwe strony..

jestem wyczerpana
kochana nie tylko ty nie tylko ty

moj tez dzis od raz dzien placzak - butla nie, rece nie, bujak i wozek nie - ogolnie wybitnie dzis byl od razna nie humorze - mial 3 drzemki po 30 min !!! od 7 rano - padl mi po kapieli o 19.30 ale o 20.10 musialam znowu isc bo cos sie snilo

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
oooo jak tu spokojnie przy niedzieli
Maksiu wykąpany zajada własne rączki (nie to żebymd ziecku jeśc nie dała )a ja z herbatka detox - idę Was nadrobić
hehe - teraz na spokojnie - na biezaco
hihi - no ale weeeeekend

qrde wpadlam na pomysl by za rok se dzialke kupic u nas na teranach ''ogrodkowych'' musze sie mamy wypytac ile taka przyjemnosc kosztuje. w okolcy mojego osiedla sa 3 - ogrodki dzialkowe - tam cudow nie chce, byle byl prad woda - cien - by Mlody mial gdzie szalec, a ja swe cialko wystawic bez krepacji ze ktos sie bedzia smial

Stary 2013-07-21, 21:02   #1734
achna79
Rozeznanie

NOm, straszne pustki dziś
Siedzą laski na FB pewnie )

Nestelle jak tam pakowanko? Ogarnąć pakowanie trójki dzieci to dla mnie nie lada wyczyn
Stary 2013-07-21, 21:05   #1735
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
sami bo chodzimy na odkryty. i nie uczymy go plywac tylko oswajamy z woda,w wannie lubi chlapać to niech chlapie na basenie a nie w koło łazienki
planuje go wysłać na kurs od września.
O, to super, że go tak przyzwyczajacie.
Też planuję od września.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Nie ma miejsc? Miałam się za tym zacząć rozglądać, chciałam chodzić na Rokosowską...

Cytat:
i robi dziwną minkę a mianowicie tak jakby przygryza dolne usto nie wiem czy to już dziąsło może swędzi czy jak? trochę szybko by było chyba... we wtorek mamy wizytę u lekarza zapytam.
Mój też tak samo. Dla mnie to po prostu nowa mina, nie łączę tego z zębami.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 21:12   #1736
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Hej laseczki...

chwilowo I'm back

za tygodnie i miesiące i udanych wakacji wszystkim.

nadrobiłam, choć trochę podczytywałam zza krzaka na tel
Stary 2013-07-21, 21:22   #1737
BYou
MBZ♥

Spamiary

Idę Was nadrobić

I jeszcze na fb tyle

my już u Rodziców-moich droga minęła spokojnieale gorąco, ze szok. Zrobiliśmy kilka przystanków i jakoś minęło

za miesiące

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 21:35   #1738
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
O, to super, że go tak przyzwyczajacie.
Też planuję od września.

Nie ma miejsc? Miałam się za tym zacząć rozglądać, chciałam chodzić na Rokosowską...
A tam chyba nie sprawdzałam, dasz mi znać, jakby coś było?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-21, 21:42   #1739
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie

Dla Natalki - ptaszkowej za 5 miesiecy

Dodatkowo Dla

- monicca1989 i Filipka - za 4 miesiace

- corka_rosy i Wojtusia - JolanT i Ewusi oraz Maluda i Kacperka :- za 3 miesiace

ZdrUFka zycze
\Przyłączam sie do zyczeń
Kasia, co zrobiłas z pająkiem?

Cytat:
u nas było średnio -ciezka noc zobaczymy jak dzisiaj ....
A jutro JEDZIEMY NA WAKACJE !!!
moze jak sie zresetujemy to bedziemy dla siebie milsi a moze jeszcze gorzej
To bedzie sprawdzian jak spakowac tyle osób i to na niepewną pogode .....
udanego urlopu

Cytat:
Melduję, że tfu tfu z naszym karmieniem jest lepiej.

Cytat:
my po basenie
super z tym basenem. Ja z Jankiem też bym chciała chodzić, zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
Hej!

jestem wyczerpana
no teraz się zacznie dopiero

Cytat:
1. ja zrobilam dzis ROGALIKI ahaha - o jutra przeciez Dieta

2. moj tez dzis od raz dzien placzak - butla nie, rece nie, bujak i wozek nie - ogolnie wybitnie dzis byl od razna nie humorze - mial 3 drzemki po 30 min !!! od 7 rano - padl mi po kapieli o 19.30 ale o 20.10 musialam znowu isc bo cos sie snilo

3. qrde wpadlam na pomysl by za rok se dzialke kupic u nas na teranach ''ogrodkowych'' musze sie mamy wypytac ile taka przyjemnosc kosztuje. w okolcy mojego osiedla sa 3 - ogrodki dzialkowe - tam cudow nie chce, byle byl prad woda - cien - by Mlody mial gdzie szalec, a ja swe cialko wystawic bez krepacji ze ktos sie bedzia smial
1.
2. biedny Miluś
3. super pomysł. Kasia ty musisz zostac w tej Norwegii bo ja koniecznie musze cie tam odwiedzić

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Hej laseczki...

chwilowo I'm back

za tygodnie i miesiące i udanych wakacji wszystkim.

nadrobiłam, choć trochę podczytywałam zza krzaka na tel
O hej wypad udany?

Ciekawe co u Kwiatuszka

My po weekendzie na wsi. Janek dotleniony, tylko kurcze jakiś lekki rumien na twarzy mu się przyplatał. Możliwe że to po szczepionce (mial w piatek). Tak poza tym to z nim ok, humor mu dopisuje, goraczki nie miał, sama nie wiem od czego to może być
Stary 2013-07-21, 21:47   #1740
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no wlosy mi tak lecialy ze masakra, dalej leca no ale sa krotsze ..
mi właśnie zaczynaja wypadać chociaż mam krociotkie, to i tak wszędzie ich pełno
ale czy to możliwe, że dopiero po ciązy ??? ehh bo mi się coś wydaje, że znowu anemia mnie dopada
Cytat:
Witamy ...!!

Komu COLO ...?
Dzis moj Synek Konczy 4 miesiace ...!!!

No nic na razie lezymy i cismiemy sami wiecie co haha. Mam nadzieje ze padnie po butli - bo sie nie wyspalam :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
spóźnione ale szczere

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
My już po grillu Łatwo dziś was nadrobić
Hania grzeczniusia i bardzo towarzyska, miała kolegę 8 miesięcy to sobie z nim gadała strasznie śmiesznie to wyglądało. Czuła się dobrze, tylko jak dostała cycunia to potem ulewało jej się cały czas i to solidnie, nie wiem dlaczego, przebierałam ją we wszystkie komplety ubrań, co wzięłam.
Kasia86bgo kiełbaski były i kurczaczek,którego marynowałam od wczoraj, a do tego 3 różne pycha ciasta. Walnęłam sobie karmi i kontentam
To dobrze że z Hanią juz wszytsko ok.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Fifi dzisiaj kończy 4 miesiące

dla pozostałych solenizantów

Cytat:
kolobrzeg
.
o byłam w Kołobrzegu już dwa razy na wakacjach
Nestelle dużo odpoczynku, naładuj porządnie akumulatory, tż- ta ustaw do pionu
opodczywaj i udanych i slonecznych wakacji

Cytat:
:

za karmienie
Cytat:
Hej!

jestem wyczerpana
ooo my też to przechodzimy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości