|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
ahoj
miłej niedzieli Laseczki |
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Domyślam się że chodziło Ci o te plamki na ciele Adasia ?
Ma je na łokciach, nadgarstkach, piętkach i troszkę ogólnie na nogach. To są takie czerwone suche plamy. Aaa i ma jeszcze pod brodą takie plamy i te najczęściej się łuszczą. Raz są delikatne i takie różowe a czasami się robią mocno czerwone. Tutaj poniżej na zdjęciu widać na nodze i łokciu ale tutaj akurat były takie jasne. Cytat:
Chciałam się przywitać i pożegnać dzis wracamy do siebie i znów będe bez nata ale jak tylko znów będe mogła to będe sie odzywać. Trzymajcie się cieplutko.
Edytowane przez Pokrzywka19 Czas edycji: 2013-07-21 o 09:40 |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mnie dawno tutaj nie było, a tu już nowy wątek, ale widzę nie wykreśliłyście mnie jeszcze z listy : )))
u nas wszystko ok. Michał ma już 7 miesięcy i od miesiąca już mi raczkuje, a trochę później zaczął wstawać i łazić przy meblach i w łóżeczku... mam teraz z nim niezły meksyk, bo na pupie nie usiedzi! a siedzieć też już się ładnie siedzi i siada sam. u nas piękna pogoda więc z niej korzystamy i często siedzimy nad jeziorkiem, albo gdziekolwiek, byle by nie w domu, bo 4 piętro to dla nas zabójstwo w upały... pozdrawiam i mam nadzieję, że uda mi się częściej zaglądać : ) miłej niedzieli |
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
wrócilismy wczoraj wieczorem z wakacji. W wielkiem skrócie - było super, pogoda jak to nad naszym morzem - kratkę za to dziecko grzeczne jak marzenie. Pięknie sama usypiała i spała mocno całą noc czasem nawet do 9 ![]() a dzisiaj w nocy w domu juz mi się dziecko popsuło - o 3 zaczęła mi się podnosić w łóżeczku więc ją wzięłam do siebie a po 5 już były wyciczki po łóżku ![]() piszcie co się działo ciekawego i co przegapiłam. Na razie nadrobiłam 2 strony z nowego wątku a czeka na mnie góóóóóóóóóóra prania
|
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakie szaleństwo tu dzisiaj
Bo pokasuję z listy ![]() Młodzież moja ochoczo obudziła się dzisiaj o 6 kiedy to ojciec w pijanym widzie chwiejąc się na nogach powrócił z opijania pępkowego. Aż dziw, że do domu trafił, choć sam twierdzi, że nie wie jak Obyło się bez pijackich scysji, trafił pod prysznic i na kanapę i my dospałyśmy do 8:15. Dzień z Ewcią spędziłyśmy na dworze u mojego brata i Ewa spała ponad 2h., jakby tak nie mogła w domu ładnie spać codziennie, żeby mama miała chwilę dla siebie ![]() Pojednaliśmy się Obawiam się, że w Kampinosie mogą żreć komary ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Michasia za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() A ja czekam z niecierpliwością na swój urlop, może i mi się dziecko naprawi nad morzem
|
||
|
|
|
#277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale do tego co wcześniej.Zauważyłam, nie wiem kiedy nadrobię ![]() Cytat:
![]() Ale jest tak że można trochę połazić czy jednak lepiej pojechać później? Dla małej mam moskitierę na trudne tereny, ale z drugiej strony bez sensu żeby cały czas patrzyła przez siatkę. Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Z ciekawostek kupiłam sobie w chińskim sklepie kieckę - spojrzałam na metkę a tam: made in Italy. Świat zwariował Włoskie rzeczy produkują w Chinach, a chińskie we Włoszech
|
|||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam, ze tu będę miała co nadrabiać od rana a tu ledwo perę wpisów ; p, ale nie dziwie się my też w domu nie siedzieli, szkoda pogody na dom ; p
|
|
|
|
#279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki. Bawiłam się bardzo dobrze, ale niestety upiłam się ćwierć lampki wina
![]() odgapiara ![]() Cytat:
pójde nast ępnym razem na trase dziecięcą, i może z rozpędu się wstrzelę na tą dużą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super że się wakacje udały ![]() coś to morze dobrze działą na dzieci ![]() My się nad Chłapowem zastanawiamy w sierpniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć wróciłyśmy! Było fajnie posiedziałyśmy, pogadałytśmy, ponarzekałyśmy na chłopów To wczoraj. A dziś zaliczyłyśmy spacer do babi tz, a tam wkurzyłam sie strasznie. Dowiedziałam się że mam duży tyłek, za lekko Ulę ubieram, w ogóle to Ula ma nadwagę, i tetrówki są za ostre do wycieranie dziecku buzi, mam używać jałowej gazy A szwagierka ma chyba misję wykarmienia świata
|
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jagna ma lęk wysokości Laski masowo robią przetwory, szczególnie ostre ogóraski jędrne i twarde No i coraz więcej dziewczyn do pracy wraca ![]() Cytat:
![]() no to ładnie poszalał ![]() no i znowu echhh jak władza zmienia ludzi
|
|||
|
|
|
#281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak Cytat:
Dobrze, że wczoraj było fajnie.Jesteś super A na czym polega ta misja szwagierki Chciała Ci Ulencję nakarmić? ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Muszę i ja zrobić te ogóraski, bo czuję się taka niedopełniona
|
|||
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
hello!
trzymac kciuki za mnie jutro co by dzien szybko zleciał ![]() szykuję sie wlasnie na jutro do pracy, mialam sobie powtórzyc parę rzeczy które robię w pracy, ale ni huhu ,nic nie pamiętam,ogłupiałam w tej ciązy i na macierzyńskim więc jutro chyba tylko poudaję ,że pracuje ![]() do zobaczenia wszystkim, pewnie jutro wieczorkiem...papa |
|
|
|
#283 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Za nami kolejna noc z rykami Aż się boję, co przede mną I odwieczny dylemat - skok czy zęby?? Mam dość.Cytat:
A dzika to chyba Cię przeoczyła i dlatego jeszcze jesteś na liście ![]() Cytat:
I zostaję tam na stałe.---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
aha...i ogórki wyjdą chyba zaje.b.iste...
leża sobie w zalewie od 6 godzin i co chwile do nich podchodze i wyzeram
|
|
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Ewę zostawiłam w wózku przed domem i co chwilę latałam sprawdzac czy jeszcze śpi czy już nie. No też mi odpoczynek la styranej matki ![]() Nie wiem jak w konkretnie w Kampinosie. Do mojego lasu nie chodze obecnie, bo nadal jest dużo komarów. Dzisiaj odważyłam się pójść do lasu "rodzinnego" że tak powiem, jak byłam u brata i żarły komary niestety. Jak szłyśmy taką alejką gdzie nad nami nie było drzew to było w miarę spoko ale jak się zagłębiłyśmy w las to musiałam założyć moskitierę i przyspieszyć kroku żeby czym prędzej wyjść z lasu. Nienawidzę komarów Na początku sierpnia. Ale nadal nic nie załatwione ![]() Cytat:
![]() ![]() Ooo! Jak byłam mała to jeździliśmy do Chłapowa całą rodziną, mieliśmy tam taką zaprzyjaźnioną rodzinę prowadzącą noclegi. Sto lat tam nie byłam bo przerzuciłam się na Karwię. Ale do czego zmierzam - nie jedz do Chłapowa, jedz do Kątów Rybackich Będzie faaajnie No i macie bliżej ![]() Skoro masz wielki tyłek to nic dziwnego, że i Ulka gruba, po mamusi ![]() Cytat:
![]() Oj tam oj tam Poszalał tak, że jak wrócił z basenu pod wieczór to dalej walił jak rozlewnia wódki ![]() Oj tam oj tm Ależ Sola jak Cię naprawdę serdecznie zapraszam na moje ![]() Wylicytowałam Ewci taką fajną zabawkę jak Majeczka Adaśkowi (ten taki trójkąt labirynt) za 15 pln |
|||
|
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze! Cytat:
Dzika nikogo nie przeoczy ![]() A Wy nie byliście czasem nad morzem w tym roku? Bo mi coś dzwoni... |
||
|
|
|
#287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Misja polegała na wykarmieniu obecnych, czyli mnie i koleżanki Ale jednak jej nie wyszło, bo wpitalam już tosty z szynką i serem ![]() Co do ogórków- otworzyłam jeden słoik Ogórasy wyszły sflaczałe i wykoorwiście ostre Chyba nie powtórzę eksperymentu ![]() ![]() a masz jeszcze jedne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie byliśmy, wybieramy się dopiero Też na początku sierpnia i też nie wiem jeszcze, czy na pewno Ale my nic załatwiać nie musimy, bo do ciotki.
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje przynajmniej są dość jędrne ale za to też ryja wypalają ![]() Cytat:
To może se pykniem zlot nad morzem ![]() Jagnna, co myślisz?! ![]() Idę spać! Definitywnie! Przez to, że ten ciul obiecał, że idzie na pępkowe tylko na chwilę, to spałam strasznie lekkim snem i się denerwowałam, że go nie ma. I już miałam różne wizje w głowie, bo on taki nerwus, jak popije i jak nie popije też więc oczami wyobraźni widziałam, jak się wdaje w jakieś bójki itp Należy mi się zatem dziś święty spokój! O!Pa |
||
|
|
|
#290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jedźmy razem
![]() ![]() Cytat:
Ja też nie lubię komarów. Węszę tu jakiś podstęp ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Już widzę jak mój mąż będzie chętny
Ale myślcie, myślcie, może coś by wypaliło My będziemy w Gdańsku jak coś.
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie zgadzam
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Za 22 minuty idę spać ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm dobra, namówiłaś mnie
Podejrzewam, że będziesz mniej wk.urwiająca niż on
|
#294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że też w drugą strone nie może się zmienić cholera no![]() Cytat:
milusio nie ma co![]() Cytat:
co do Dzikiej - zauważyłam ![]() zaciekawiły mnie te ogóraski - ale jędrne i twarde, sflaczałe mniej mnie ciekawią ![]() Cytat:
no ale nic - trzeba będzie nadrobić. Ja na szczęście jeszcze mam trochę czasu - póki co wychowawczy![]() i trzymam kciuki pomysł wart zastanowienia
|
|||||
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Jedź razem z nami ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Happy będę na pewno mniej wk. urwiająca ,bo będę cały czas spać
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
To muszę to jednak przemyśleć, bo żadnego pożytku z Ciebie nie będzie
Idę i ja spać, jak dzisiaj też będą ryki w nocy, to padnę
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poka ![]() Cytat:
![]() pomysł dobry jeno wykonanie może być ciężkie. Obgadam temat z tztem, jak się ze mną skontaktuje afkors. Ale może być ciężko, bo w chłapowie jest klif, a z klifu się dobrz lata na paralotniach
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

miłej niedzieli Laseczki 

i kwita

a czeka na mnie góóóóóóóóóóra prania

pójde nast ępnym razem na trase dziecięcą, i może z rozpędu się wstrzelę na tą dużą
A szwagierka ma chyba misję wykarmienia świata
Aż się boję, co przede mną
Mam dość.
I zostaję tam na stałe.

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012