|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
BAN stały
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ocean Blossom to moja ulubiona świeca, piękny zapach, szkoda, że już nie jest produkowany. Pozdrawiam serdecznie! P.S. W załączniku zdjęcie o którym pisałam - no ja się☠pytam jak ich nie chcieć?? Edytowane przez JoanHalloway Czas edycji: 2013-07-21 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, przystopuj trochę, bo sama wiem, jakie one są piękne wszystkie, ale na pewno będą taki, których nawet nie polubisz. Dlatego dobrze jest jednak kupić sampler albo wosk. Napiszę z własnego poletka - mam wosków ponad 100, z czego z 8o różnych zapachów, nie liczę ani świec, ani samplerów. A wytopionych całkowicie 8 ( policzyłam naklejki). No i całą torbę kawałków w woreczkach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Witam, melduje się kolejna współuzależniona
![]() Yankee Candle odkryłam już ponad pół roku temu, dłuższy czas udawało mi się powstrzymać przed zrobieniem zakupów, około miesiąca temu złożyłam swoje pierwsze zamówienie i przepadłam. Zaczęło się od 10 wosków, teraz mam ich około 50 ![]() ![]() Forum czytuję już od dobrych dwóch tygodni, przebrnęłam przez cały II i III wątek i postanowiłam się ujawnić ![]() Dodam zdjęcia moich skarbów, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Btw czy którakolwiek z Was trzymała jakąś świecę dłużej niż rok? Ciekawi mnie ta teoria z youtube, która mówi o tym, że świece z czasem zyskują na intensywności. Wydaje mi się to co najmniej dziwne, ale faktycznie na filmikach widać, że z czasem stają się bardziej ''soczyste''. Jeśli faktycznie tak jest to nie będę miała wyrzutów sumienia jeśli będę posiadała tych świec odrobinę☠za dużo ![]() Karynn boska kolekcja, po prostu boska! Jak Ci się☠podoba November Rain i Lake Sunset? No i oczywiście witamy! ![]() Edytowane przez JoanHalloway Czas edycji: 2013-07-21 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
Mogę opisać wrażenia na sucho, bo jeszcze ich nie paliłam.
November Rain ma jakąś męską nutę jak na mój nos, wydaje się być taki męsko-odświeżający ![]() Lake Sunset przez folię bardzo niewiele czuć, jak dla mnie trochę kwiatków, trochę owoców, pudrowy, ale ładny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
O mamo, ale jestem ciekawa Q4
![]()
#1807 |
Raczkowanie
|
Do mnie z Q4 Season Of Peace krzyczy 'Mamo!'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka piękna kolekcja! Taka estetyczna ![]() ![]() Witamy u yankeeholików. Cytat:
Ale Ty wiesz, że ja tak z dobrego serca, prawda? Sama się przeraziłam niedawno, że to właśnie bardziej zbieractwo niż czerpanie przyjemności z zapachu. No i koszty niebagatelne są, jak się te wszystkie "okazje" podliczy. Mam w papierku dwa i ładne, ale Vanilla Chai też był ładny w papierku. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]()
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o koszta to zawsze tłumaczę sobie to tak: nie palę papierosów, nie piję alkoholu - mój Tata pali papierosy. Każdego dnia wydaje 13zł na paczkę papierosów, jeśli pomnożymy to przez 31 dni wyjdzie nam 403zł - a to przy dobrych promocjach około 5 świec YC. Dziękuję za uwagę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
Geniusz! ![]() (przez wielkie G!) ![]() ![]()
![]() |
#1815 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny, my juz nawet myslimy podobnie, bo ja dzis tez komus podobnie tlumaczylam, tylko u mnie to wygladalo tak: "jakbym palila paczke papierosow dziennie, to wydawalabym codziennie 12 zl, wiec zamiast tego moge sobie kupic 2 woski kazdego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1817 |
BAN stały
|
Dziękuję☠wszystkim za uznanie
![]() http://www.keeperofthehome.org/2012/...-but-true.html Wiem, że temat szkodliwości świec przewijał się już na tym forum. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Oczywiście w obecnych czasach nawet życie jest szkodliwe, ale.. na chłopski rozum jeśli palimy przez 5-6h taką świecę w pokoju to ile tego wdychamy? Czy można to porównać ze szkodliwością jaka płynie z palenia papierosów? Jestem nieco zmartwiona... ![]() Paraffin is the major ingredient in most conventional candles and is a sludge waste product from the petroleum industry. It releases carcinogenic chemicals when burned. The soot/fumes are similar to that released from a diesel engine and can be as dangerous as second-hand cigarette smoke. This can contribute to serious respiratory issues like asthma. Edytowane przez JoanHalloway Czas edycji: 2013-07-21 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Poza tym spośród porad pod koniec artykułu są porady dot. tego, jakie świece są zdrowsze i tam jest dla nas nadzieja ![]() Keep calm and pal świecę przy otwartym oknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Przyszło moje zamówienie z candleroom
![]() ![]() ![]()
#1823 |
Zakorzenienie
|
Przyszły moje skarby z ZapachDomu
![]() Nie wiem, co ja sobie myślałam, że niby jakiej wielkości jest ten klosz na duże świece? Jest olbrzymi, jestem przyjemnie rozczarowana ![]() Oczywista od razu wrzuciłam na ruszt nowy słój Sun & Sand - dla mnie ten zapach to kwintesencja wakacji, mimo że nie przepadam za plażowaniem to wakacje często spędzam na żaglach więc ten zapach jest jak najbardziej na miejscu. Co do Q3 nie zdążyłam jeszcze obwąchać, bo wszystko przeszło karmelem cholernym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() My chcemy zdjęcia, my chcemy zdjęcia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Ja za niedługo muszę uzupełnić braki w woskach, bo ciągle je palę a od Q2 nie kupiłam ani jednego
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1826 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Również liczę na Lake Sunset,zobaczymy... ![]()
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
Też mam dostawę z candle room. Ale ja to skromnie, tylko woski. Jakoś mocniej do mnie przemawiają. Często zmieniam zapachy w kominku i miksuję trochę
![]() to mam na zimę Happy Christmas, Cranberry Ice. a teraz będę palić Beach Flowers, Wild Passion Fruit i Sandalwood Wanilia. A jescze może Nature Paintbrush jak się ochłodzi powietrze. Z wcześniejszych zamówień mam oczywiście Lake Sunsest, paliłam na przemian z Wedding Day ![]() Jednak Wedding przebija wszystko póki co. Po prostu koi mnie i jest błogi. keep calm. taki niepozorny, ale mój. Lake Sunset jest lekko słodkawy, taka powietrzna słodycz kwiatowa, coś jak lilie wodne i zielone liście nagrzane słońcem. Kiedyś byłam w Borach Tucholskich i być może to sugestia, ale jak paliłam Lake to wróciły wspomnienia z jezior. Sprawdzam z folii November Rain i ma jakąś nutę przyprawy w sobie plus aromat tych rozmaitych odświeżaczy do powietrza niebieskich, ale nie morskich. Z deszczem mi się nie kojarzy. Tak słabo mi idzie z opisywaniem zapachów ![]() Nie podobał mi się jedynie Midsummer night. trochę mnie dusił i przypominał duszny zapach kokosowego drzewka do auta. kiedy jest upał i bez klimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli to będzie prawda i w moim odczuciu to ![]() ![]() ![]() ![]() Zgodnie z obietnicą - klosz ![]() Podsumowując nie jest to must-have dla każdego, ale ja jestem bardzo zadowolona i planuję zebrać powoli całą kolekcję bo mi pasuję do zamysłu domu. Czy są na sali posiadaczki kloszy? Jakie są Wasze wrażenia? ![]() Co do ceny to ja kupiłam duży słój S&S, klosz i cztery woski Q3 i zapłaciłam 139zł, więc uważam, że po bożemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do mnie też. Niczego z Q4 nie wąchałam, ale ta nowość kusi mnie od samego początku samą swoją nazwą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś kominek bo popołudniu pewnie będę miała jakieś "wychodne", więc świecy nie odpalałam. Fluffy Towels na tapecie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.