|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciebie też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet gdybym bardzo chciała ![]() A Silvuchna żyje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiosny mam dość po wsze czasy, bo jest głównym sprawcą mojego rannego załamania ![]() A tak w ogóle, to też się zachwycam. Motylkami ![]() Ubiorę się. Tylko nie za bardzo mam w co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Luba
![]() ![]() No właśnie Rambo ubierz się w cos na Wizażu, bo jakoś tak goło jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2403 |
Wtajemniczenie
|
a ja dopiero co zaczynam przygodę z zieloną herbatą
![]() chciałabym sie dowiedziec jak najlepiej ją zaparzać? podobno gdy się to źle robi, to pozostaje taki cierpki gorzki smak - właśnie taką teraz pije , a tak nie powinno byc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
Przyczajenie
|
Ja też chętnie się dowiem, jak zaparzać zieloną herbatę, żeby była smaczna... Moja zawsze jest gorzka, ale przyzwyczaiłam się już przez tyle lat picia jej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Rambolino dalej goła. Tak tylko piszę, jakby kto nie zauważył
![]() Boże, jak ja kicham... sliczne te kwiatki, sliczne, ale niech już przestana kwitnac. Wyglądam jakbym ciagle płakała... ludzie patrza na mnie podejrzliwie ![]() ![]() Nie napisałam Wam ostatnio, jaką sobie tę herbatke kupiam. Ano, z opuncja i jakaś dziwną zielona z miętą. Po pierwszej filizance zielonej z opuncją powiedziałam, ze mi nie smakuje. Po drugiej stwierdziłam, że moze byc. A trzecia juz mi niebywale smakowała ![]() Z miętą jeszcze nie piłam, bo wypijam jeszcze zapasy herbat które mam od dłuzszego czasu i nie mieszczą sie na półce ![]() Gdzies tam dziewczyny pisały jak parzyć "zielonke" ![]() Nie wiem czy dobrze pamiętam, bo (przyznam się, co tam) robie to na wyczucie i nie wiem ile stopni ma woda (ale wrzątkiem nie zalewam) i czasami parzę krócej a czasami dłuzej... tez nie liczę. Pozdrówka wiosenne, ide sprzątac piwnicę...
![]() |
#2406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem parz ok. 4-5 min ![]() Gotowe ! Wbrew pozorom zielona parzona krócej niż dłużej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Okrywam się przed Wami ![]() A z miętą też nie piłam. Mam normalną miętową - ale to na pewno nie będzie to samo ![]() ![]() Pwinicę powiadasz ![]() To ja lecę zamawiac krzesła ![]() No dobra. dobra ![]() Tylko mnie nie pogania bo czuję, że jestem pod presją ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2407 | |
Konto usunięte
|
Fajnie,ze wszystko dobrze poszło.
![]() Nie widziałaś wiewiórki? ![]() Ja widziałam, fajne są, tak fajnie skaczą. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jak widać, musiałam tu napisać. ![]() I owszem, tylko nie Silvuchna ![]() Jak już coś to : Silvusia, Silvunia ![]() Zmijko, widocznie Rambo preferuje strój Ewy ![]() ![]() ![]() Luba, fajnie Cię tu znowu widzieć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W tym roku nie widziałam ![]() Czemu nie Silvuchna ![]() ![]() ![]() Ewę dzisiaj widziałam zanim wsiadłam do tego felernego tramwaju ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobrze wiesz o co mi chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale kurcze,zimowy płaszcz?Aż tak zimno tam u Was? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Silvuchna
![]() ![]() Od patrzenia się w ciążę nie zachodzi ![]() ![]() No właśnie nie tak bardzo zimno ![]() Dlatego nie wiem co jej odbiło ![]() ![]() No i wypadałoby podkreślić fakt, że Twojego avatara to ja się boję ![]() Haapy Tree Friends to dla mnie horror nie bajka ![]()
![]() |
![]() |
#2411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od pocałunku też nie? ![]() ![]() No ja też uważam,że jest to bardziej horror niż bajka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Silva super masz avek teraz
![]() A Rambo widocznie jestes goła, boś jesteś wesoła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
zielona herbatka uzależnia
![]() ![]() mogę ją pić bez przerwy ![]() no a co do sposobu przygotowywania to rzeczywiście: jeżeli się ją dłużej trzyma to jest gorsza w smaku. lekko gorzkawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2414 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() Co do zielonej herbaty...Dzisiaj zauważyłam na opakowaniu zielonej z opuncją 'instrukcję obsługi' ![]() ![]() Nieźle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2415 |
Rozeznanie
|
O rany Dziewczyny, nie było mnie dwa dni a tu tyle napisane, nawet Luba zaglądnęła
![]() ![]() Silva Ty znowu zmieniasz avki ![]() ![]() Rambo fakt, zarzuć coś wiosennego na ramionka ![]() ![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o sposób parzenia zielonej, to jest tak jak piszą dziewczyny, (chociaż to może sie różnić w zależności od rodzaju herbaty) Czasami, tak jak napisała Silva, na herbatach pojawiają się przepisy parzenia, które mijają się z prawdą, ja myślę ze takich herbat to nie należy kupować, o.
![]() |
#2416 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki ![]() Masz na mysli Mac Gyvera? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam kolejną czerwoną herbatę, tym razem innej firmy. I było bardzo ogólnikowo napisane, że powinno się zalewać gorącą wodą-tylko nie wrzątkiem... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2417 |
Wtajemniczenie
|
nie ma to jak poranek z herbatką
![]() udanego dnia wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Hurraaa! Luba! Silva! Witajcie! Superowo, że wróciłyście.Czekam jeszcze na tę, która zaprojektowała i wykonała moja sukienkę avkową, mam nadzieję, że nie zapomniałaś o nas słodka truskaweczko - Fresunia wracaj!
Ja parzę też na tzw. oko i nawet udaje mi sie oka nie poparzyć (hihi). Ostatnio do moich zbiorów dołączyła biała Tetley i myslę, że jest jedyną herbatą firmy Tetley, która mi smakuje. Luba widziałam w PSS w Cieszynie zieloną z miętą, ale jakos nie miałam odwagi ryzykować. Chyba jednak po Twoim wpisie spróbuję.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2419 | ||||
Zakorzenienie
|
Silvuchna
![]() ![]() No powiedz. Ja Tobie?! ![]() To jest niemożliwe. Cynamonku. ![]() Będziesz, gdzieś ok 22 na gg dzisiaj? Teraz Cię jakoś nie ma : ( A mam njiusa - chyba jedynego dobrego. Dzownił pan doktor ![]() I trzymajmy się tej wersji ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ci z "gorszym szczęściem" mają okazję o tym słuchać codziennie. Narzekam jak bym była z 4 razy starsza ![]() Cytat:
'To jest to' ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Rambo jak chcesz to Ci wyślę, ale podaj mi adresa na PW. Naprawdę jest wyśmienita.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziękuję, naprawdę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak chciałabym się do wizażu odzwyczaić... mam nadzieję, że lato mi pomoze ![]() Cytat:
![]() Motylki, pszczólki i inne atrakcje mamy w nadmiarze. Nawet komary lataja, dranie jedne. Cytat:
A białą kupuję tutaj i najmniej mi smakuje ze wszystkich herbat, ale piję i tak. Ja jestem nałogowiec herbaciany, musze się leczyć ![]() Rambo, co z ubrankiem?
![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze chciałam powiedzieć, że ta biała Tetleya jest u nas
![]() ![]() Po drugie, jako przykładna kobieta mówię : "Nie mam się w co ubrać" ![]() A po trzecie jak się tak wszyscy będziecie odzwyczajać to się obrażę (przed chwilą opiekowałam się czteroletnim kuzynem - na niego ten argument działa ![]() ![]() ![]()
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-04-21 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Cóż to mi sie tu dzisiaj wyprawia z tymi postammi?!
A chciałam tylko napisac, żeby Rambus dał mi bana. Tak po kolezeńsku ![]() Bo zre mi czas ten wizaż jak smok. I nie obrażaj sie tylko zbanuj mnie na dwa tygodnie, robote podgonię i wrócę. ![]()
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żadnego BANa nie dostaniesz ![]() Będziesz tu siedzieć, a ja będę siedzieć i Cię czytać ![]() I wszyscy będą szczęśliwi ![]() ![]() No może oprócz roboty ![]() Ale robota nie zając nie ucieknie. Nie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2426 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cynamonku ![]() PS ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Taaa, na pewno ![]() Cytat:
![]() Możesz zapomnieć ![]() Ale jest pewien sposób - można edytowac parę postów i ban gotowy ![]() Tyle, ze tymczasowy, ale to nic. ![]() Później można edytować kolejne, a wtedy czeka nas tylko ban stały - chyba ![]() Teraz Rambo mnie zlinczuje albo w ogóle tego nie skomentuje ![]() ![]() No właśnie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Silvo, pomysł niezły, może nawet go zrealizuję kiedyś...
![]() Rambo, Ty niedobra kobieta jesteś. ![]() Czy któras z Was robiła juz samosy? Jeśli tak to czym nadziewałyście? Sorry za pytanie z serii kulinarnych ale tak mnie jakos naszło...
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
A co to są (jest) samosy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ona Cię Luba kłamie. Żadnych BANów nie ma ![]() My tutaj sielskie bezbanowe życie prowadzimy. Ty się jej w ogóle nie słuchaj ! ![]() ![]() No właśnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Jak ja uwielbiam jak się tak przekomarzacie. Zupełnie wtedy czuję się na właściwym miejscu i we właściwym wątku. To takie prawdziwe i kobiece. Baaardzoooo lubię TEN wątek i WAS wszystkie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.