|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AKCJA: Tyjemy Razem - część III
hej rybka1425 możesz mi odpowiedzieć na moje pytanie z poprzedniej strony? Bo nie wiem czy jest sens chodzić zawracać komuś głowę jeśli się nie ogłaszał że poszukuje pracownika
|
|
|
#932 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Sporo CV zostawiłam i nic... ale akurat w tamtym barze od razu sie zainteresował i wziął od razu bez niczego tak jak stałam na taką wstępną rozmowę :p no i się udało tylko musiałam te badania z sanepidu zrobić---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
jest naturalny, jagodowy i truskawkowy chyba, jak dla mnie najlepszy naturalny kocham gorące tosty z tym jogurtem i miodzik do tego pyszności
|
||
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłam te truskawkowy z koziego mleka.. tez mi smakował... taki aksamitny ;D
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha? Widzę na Twoim blogu fajny wpis dotyczący śniadań (Co kryje w sobie śniadaniowa miseczka?)
mogłabyś napisać co jest w tych poszczególnych miseczkach? I zalewasz je mlekiem?
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam jeszcze musli z owocami i twarożkiem (jogurt+twaróg), twarożkiem grani lub Almette
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Pojawiam się tutaj co jakiś czas i na nowo planuję START tycia. Dziś jednak powracam nie dlatego, żeby znów coś planować, ale dlatego, że jestem nadal w trakcie realizacji swojego planu, o którym pisałam jakiś czas temu .Nie jest łatwo, bo w pracy nie mam ani lodówki ani mikrofalówki i jadałam jak kurka, bo ileż można wcinać suchy prowiant.. Nadal jem jak kurka bo najzwyczajniej w świecie nie mam wystarczająco czasu, żeby dbać o pełnowartościowe posiłki o stałych porach. Od trzech miesięcy chodzę na siłownię. Do swojego codziennego "kurkowego" jadłospisu dodałam codzienne porcje wysokokalorycznych jogurtów lub maślanki i tym oto sposobem dobijam do 2000-2500kcal/dziennie (moje dzienne zapotrzebowanie obliczane dla wagi 40kg wyniosło 1400kcal). Mozolniej idzie takie tycie, gdy mnóstwo pochłanianych kalorii spala się na ćwiczeniach, nie było łatwo, przez pierwsze tygodnie wręcz schudłam a potem powoli coś zaczęło się dziać. Waga pokazuje obecnie 2kg więcej a cellulit zupełnie zniknął, ciało staje się bardziej "zbite" a brzuch pozostaje nadal płaski, co bardzo mnie cieszy ![]() Mierzę się co miesiąc, centymetr już drgnął na plus i mam nadzieję, że do jesieni pokaże jeszcze więcej ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A ten "pokarm dla rybek " to co dokładnie?
![]() "Wyzwanie nie czeka. Życie nie ogląda się za siebie. Tydzień to aż nadto, by zdecydować, czy godzimy się na nasz los, czy nie." Edytowane przez Filigranka Czas edycji: 2013-07-16 o 21:39 |
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
To Błonnik z Granexu...
Specjalnie mi nie smakował
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
dobry jest z GOOD FOOD z cynamonem i jabłkami suszonymi ten błonnik
w żabce jest . Mam do was pytanko takie poza tematem ;p czy któraś z was studiuje w Bydgoszczy bądź w niej mieszka ?
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Z good food jest niedobry.. najlepszy jest z Granexu od jutra w Kauflandzie po 2,99zł
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Ale to moje zdanie
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zwykłe i te poduszeczki
![]() https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...Ubt8nRGOtA1czj
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Z chęcią przetestuję
U mnie niestety w pobliżu nie ma Kauflandu ale rozglądnę się za innym![]() A tak w ogóle myślicie, że spożywanie błonnika w naszym przypadku to dobry pomysł? Ps. Nie wiem jak to się stało, ale od początku lipca przybyło mi 1,5cm w tyłku W środku dnia moja waga wskazuje 43kg. Nie mogę się już doczekać gdy będzie tak wskazywać na czczo
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jakoś jedyne płatki które mi smakują i nie chudnę na nich
|
|
|
#944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie waga w ciągu dnia 42,5 a na czczo niestety 40,5 ehh... ale było 39 jeszcze niedawno więc nie ma co płakać ! ;p trzeba sie cieszyć chociaz z tego . Ja tez bym chciala troche wiecej tyłka, aż Ci zazdroszczę
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym w końcu przekroczyć te magiczne 40 kg
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
też nie mogłam przekroczyć 40 kg ale jak zaczęłam pracować w naleśnikarni i mieć gratis obiad (pizza bądź dowolny naleśnik do wyboru) to dobiłam do 40 ;D i chodze wciąż z woreczkiem fistaszków i migdałów :p jesteśmy nierozłączni
|
|
|
|
|
#947 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Garściami jadłam orzeszki ziemne, słonecznik, ale tak mnie zapychały, że potem dłuuugo nie miałam ochoty niczego jeść ![]() Ale to fajny pomysł jako "deser" po kolacji ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Na pewno i Tobie się uda Ja swoją poprzednią akcję tycia rozpoczynałam od 37kg. Także jak najbardziej rozumiem Twoją potrzebę przekroczenia "magicznej czterdziestki". Damy radę dziewczyny!
![]() "Wyzwanie nie czeka. Życie nie ogląda się za siebie. Tydzień to aż nadto, by zdecydować, czy godzimy się na nasz los, czy nie." Edytowane przez Filigranka Czas edycji: 2013-07-18 o 21:44 |
||
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
waga ciągle pokazuje te same cyferki i ani w jedną ani w drugą stronę
|
|
|
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo zjesz tego na pewno więcej i to ze smakiem a ćwiczysz? W moim przypadku jest tak że po ćwiczeniach przewaznie glodnieje ;D ale to tylko hul-hop wiec nie spalam za duzo kalorii
|
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ćwiczę nie wiele tylko tyle co pójdę z chłopakiem co drugi dzień na trackery (herkulesy? różne się na to mówi) ale to tylko kilka minut ale lubię też chodzić na spacery i tych już jest więcej czasowo w ciągu dnia...
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
już myślałam, że się nie ruszy
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam naleśniki z warzywami i mozarellą
albo z pomidorami i mozarellą
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czas tycia to chyba najlepszy czas na eksperymentowanie i próbowanie nowych smaków
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Ona jest pyszna
Koniecznie zrób to http://zwegowani.pl/enchilada-wegetarianka-z-warzywami/ tortille mozesz zastąpic nalesnikami
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałaś może przy tyciu tak ze po jedzeniu pojawiała się czkawka? dzis cały dzień cokolwiek zjem zaraz mam czkawkę
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
bo to jest jak za szybko jesz i powietrza się nałykasz
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

-> 40,5 -> 41 -> 41,5 -> 42

. Sporo CV zostawiłam i nic... ale akurat w tamtym barze od razu sie zainteresował i wziął od razu bez niczego tak jak stałam na taką wstępną rozmowę :p no i się udało
mogłabyś napisać co jest w tych poszczególnych miseczkach? I zalewasz je mlekiem?
polecam jeszcze musli z owocami i twarożkiem (jogurt+twaróg), twarożkiem grani lub Almette
" to co dokładnie? 

waga ciągle pokazuje te same cyferki i ani w jedną ani w drugą stronę 
ćwiczę nie wiele tylko tyle co pójdę z chłopakiem co drugi dzień na trackery (herkulesy? różne się na to mówi) ale to tylko kilka minut