|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Puk puk! Witam niesmialo, ale bardzo serdecznie, podczytuje Was juz od dwoch tygodni, kiedy to podczas po badaniach krwi dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy
![]() Na imie mam Mariola, mieszkam na Guernsey (wyspa, ktora nalezy do UK, ale nie jest w Unii Europejskiej), mam 38 lat. To jest moja druga ciaza, bardzo upragniona, na ktora stracilam juz nadzieje ![]() Nasza rzeczywistosc jest nieco inna od polskiej, inne jest tez prowadzenie ciazy, ale troska mam o maluszki taka sama ![]() Nie chce tez ukrywac, ze jestem polozna, pracowalam 9 lat w Polsce na porodowce, a ponad 7 lat pracuje w zawodzie na Guernsey. Nie jestem jednak tutaj zawodowo, tylko mama taka sama jak wy, z tymi samymi troskami i problemami i tak chcialabym byc przez was traktowana. Zreszta postrzeganie i podejscie do ciazy w UK jest inne, a ja juz odwyklam od polskiego i nie chce do niego wracac, ani zbytnio rozwijac tego tematu. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona. OM mialam 8.05, ale mama bardzo dlugie i nieregularne cykle, a wiec na pewno nie jestem tak daleko w ciazy. Poza tym do 21,06 mialam kilka negatywnych testow ciazowych. Podejrzewam, ze w ciaze zaszlam pomiedzy 15.06 a 21.06, a wiec jest to dopiero kilkutygudniowa ciaza. Na razie bylam u mojego GP (lekarza rodzinnego), pobrano mi krew i wyslano listy do poloznych i mojego ginekologa. Ze wzgledu na moja poloznicza przeszosc ciaza bedzie prowadzona przez polozne i ginekologa. Teraz czekam na wiadomosc, kiedy bede miala pierwsze usg, wtedy tez sie dowiem kiedy bede miala termin porodu. Mysle, ze okolo 15 marca. Czuje sie dobrze, biore witaminy, pracuje i pewnie bede pracowala tak dlugo, jak mi moje zdrowie na to pozwoli. Ostatnio pracowalam do 30 tygodnia ciazy, a w 31 urodzilam. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie.
#752 |
Zakorzenienie
|
mmhym
Hm, ja mam 51 dni i 7t2d ![]() ![]() Dni sama sobie policzylam i wyszlo mi wczoraj 54od ost.m a tyg liczy pani dr. a co kalkulator i suwaczek to co innego ja slucham pani dr czyli dzis 8t5d i tego sie trzymam ![]() ![]() https://mamotoja.pl/ciaza_kalendarz.html Enia jak nie bedzie potrzeby to na pewno nie robie... Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-22 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny dziś zaczynam 18tc (17tc1dn) czyli 5ty m-c jak dobrze liczę? Od jakiegoś tygodnia odczuwam dziwne "coś" w brzuchu czy to możliwe aby to mój maluszek się rozkręcał?? Pytanie do dziewczyn które już maja pociechy ile czas minęło aż od takich "cosi" stwierdziłyście pierwszego pewnego kopniaczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam dokładnie ile, ale bardzo za tym uczuciem tęsknię! To było tak, jakby mi rybki w brzuchu pływały ![]()
![]() |
#755 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 1-7.06 - 1tc -14 - 2tc -21 - 3tc -28 - 4tc -5.07 - 5 tc -12 - 6 tc -19 - 7tc i 3 dni ![]() Co ja Ginna liczę źle? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miło będzie nam mieć wśród nas kogoś kto się zna w temacie ciąż ;-) rzeczywiscie sporo przeszłaś ale najwazniejsze ze synek rozwija sie prawidłowo ![]() [QUOTE=Gianna M;41900497]mmhym Hm, ja mam 51 dni i 7t2d ![]() ![]() Dni sama sobie policzylam i wyszlo mi wczoraj 54od ost.m a tyg liczy pani dr. a co kalkulator i suwaczek to co innego ja slucham pani dr czyli dzis 8t5d i tego sie trzymam ![]() ![]() https://mamotoja.pl/ciaza_kalendarz.html Enia jak nie bedzie potrzeby to na pewno nie robie...[/QUOTE] No i ja właśnie chyba tez zrezygnuje.............. Cytat:
najpierw to takie bąbelki się czuje.......mizianie a pozniej dopiero kopniaki ![]() ![]()
![]() |
#757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
mhym Kurczę no ja nie wiem
![]() 1-7.06 - 1tc a wg mnie u ciebie jest tak:1-7 -1tc -14 - 2tc 8-14-2tc -21 - 3tc 15-21-3tc -28 - 4tc 22-28-4tc -5.07 - 5 tc 29-5-5tc -12 - 6 tc 6-12-6tc -19-7tc 13-19-7tc(19 skonczyl sie 7tc) i 3 dni ![]() Kurcze mnie ginka inaczej pokazala wiec wg mojej gin; 29.05-5.06-1tc 6.06-12.06-2tc 13.06-19.06-3tc 20.06-26.06-4tc 27.06-3.07 -5tc 4.07-10.07-6tc 11.07-17.07-7tc 18.07-24.07-8tc Wizyty mialam 2.07 i w karcie ciazy wpisane 5t6d Wizyta 16.07 i w karcie ciazy wpisany 7t6d. ![]() Ja nie wiem dla mnie na poczatku bylo ciazko to policzyc teraz jak juz mi gin wytlumaczyla to licze po prostu skonczone tygodnie,plus podkladka w karcie ciazy ![]() Niewazne w sumie to az tak jest wazne zeby dzidzia byla zdrowa!!! ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-22 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
mariolasl witaj
![]() Miło gościć tu kogoś kto zna się na sprawach, które teraz są nam tak bliskie.Będziesz naszym ekspertem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana ![]() Jestes bardzo dzielna i za to naleza ci sie wilekie ![]() Gratulacje dla Ciebie i Antosia !!! I czekamy na wiesci po pierwszym usg ![]() Znam troszke realia w UK kolezanka tam rodzila i zdaje sobie sprawe jakie tam sa realia nam daleko do tego ale coz trzeba sie cieszyc z tego co jest...Trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dziewczyny chyba mam dzis dola ![]() ![]() ![]() Mam ochote sobie cos kupic ale teraz wszytsko przeliczam na malenstwo i np po co nowa bluzka kiedy moge za to kupic np.mate eduk.itd... ![]() A w ogole to mi sie chce plakac ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do humoru musisz przetrzymać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Moderator
|
Do dylematów, który to tydzień:
Inaczej liczy się tygodnie z dniami, a inaczej bez dni. Tak jak ja mam 6t2d to jest to 7 tydzień - bo mam 6 skończonych tygodni + 2 dni, czyli jestem w trakcie 7 tygodnia. Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-22 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]() Kobieta w ciąży musi spełniać swoje zachcianki nie tylko kulinarne ![]() Ja sobie wczoraj kupiłam spodnie takie luźne z tych azjatyckich czy jakos tak i bluzeczke w butiku bo wszystkie były po 19,90 odrazu humor lepszy ![]() Dziecku jeszcze zdązycie nakupować a jedna bluzka w tą czy w tą ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-07-22 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do zakupów dla małego, to ja mam zamiar na razie (znaczy się nie już, ale za kilka tygodni myślimy zacząć) kupować w ciucholandzie, jeśli ja albo mama (głównie ona, bo jest mistrzem) wynajdziemy coś ciekawego. Poza tym na jesień pewnie będę jakieś przeceny, więc jeśli masz taką potrzebę, to zaszalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-22 o 13:38 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, nie mam zadnych objawow. W pierwszej ciazy tez nie mialam. Czasami tylko kreci mi sie w glowie rano, jestem spiaca w ciagu dnia i ma problemy z pamiecia/koncetracja. O ile dobrze pamietam to po 1-2 tygodniach czulam ruchy ![]() Cytat:
![]() Nie zamierzam wystepowac tutaj jako zaden ekspert, tylko mama ![]() macie swoich lekarzy, ktorzy czesto maja podejscie inne od mojego i tego bedziemy sie trzymac ![]() Cytat:
![]() ![]() nie zaluje, to byla najlepsza decyzja mojego zycia. wyspa jest piekna, a do londynu tylko 45 minut samolotem ![]() Cytat:
Dziekuje za zyczenia zdrowa. Podpowiedziec cos wam od czasu do czasu moge, ale ekspertem zadnym nie bede, tylko zwykla mama ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie nie daja zwolnienia na ciaze, nie ma czegos takiego, musi byc jakas przyczyna, a jesli w 28 tygodniu i powyzej jest to przyczyna zwiazana z ciaza, to moga wyslac na urlop macierzynski! To nie Unia Europejska, gdzie ciezarne i matki maja mnostwo przywilejow, sama musze pracowac na nocki, bo nie ma prawa, ktore by mnie od tego zwalnialo, zreszta lepiej czuje sie na nockach, bo nie chce mi sie tak masakrycznie spac, zreszta przewaznie szefuje, wiec i do normalnych porodow zazwyczaj nie staje. Zapewniam jednak, ze jesli cokolwiek mi bedzie dolegac, to postaram sie o zwolnienie od swojego GP, z tym ze tylko 6 miesiecy zwolnienia jest u mnie platne ![]() ![]() Za to opieka medyczna duzo lepsza niz w samym UK, ginekolog, polozna za darmo, badania tez. Z pewnoscia bede miala gentyczne, a na temat amniopunkcji porozmawiam jeszcze z moim lekarzem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#767 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#768 | ||
Moderator
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() To już jutro? Ale fajnie ![]() Ja jeszcze do piątku muszę wytrzymać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak bardzo bym chciała żeby mój TŻ poczuł już jak kropka kopie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |||||
Zakorzenienie
|
Chyba poproszę o L4 nie z powodu ciąży ale z powodu nadrabiania tego co napisałyście na wizażu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w którym dniu najwcześniej można spodziewać się serduszka na USG
![]() ![]()
#772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja byłam niedawno to widziałam 6t2d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() staram sie jak moge myslec optymistycznie ![]()
![]() |
#776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
Właśnie miałam raczej regularne cykle, i do tego raczej krótkie... Gin mówiła że to opóźnienie może być wywołane zmianą klimatu, może.... Bete robiłam z tego wszystkiego nie pokazałam jej wyniku, zresztą i tak sam wynik nic nie daje liczy się przyrost a ja już potem bety nie robiłam. W pierwszej ciąży tez od razu nie było widać zarodka tylko najbardziej stresuje mnie fakt że ten pęcherzyk jest mały jak na ten tydzień ciąży....
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
ja byłam na USG w 5t 6d (wg USG było to 5t 5d) i było serduszko, przy czym lekarz na początku mnie uprzedził że jestem tak na granicy - tzn. może już być coś widać a może jeszcze nie...
#779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ide dokladnie w takim samym dniu w czwartek ![]()
![]() |
#780 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() na pewno tak bardzo kochacie swojego synka, że to też mu pomaga w prawidłowym rozwoju.Jesteś dzielna ![]() Mam nadzieję,że mimo tego że tak sie zapierasz, to czasem nam coś podpowiesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tam kupuję jak mam potrzebę, tłumaczę sobie, że jak nie teraz to kiedy ![]() Ale ja ogólnie bardzo mało wydaje na ubrania, moze dlatego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.