|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Długość super, tylko tak jak mówisz cieniowane końce psują całość Ja przy okrągłej twarzy miałam cieniowane więcej od nasady a końce w miarę równe Teraz schudłam więc twarz się wyciągnęła trochę ale z racji tego, że lubię mieć cieniowane włoski to zostałam przy nich
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładne, ile lat zapuszczałaś?Skończył mi się Kallos Latte z fioletowymi napisami, teraz kupiłam ten w niebieskim opakowaniu i ten mi obciąża włosy gdy nim myję i trochę gorzej działa nakładany jako maska Są chyba ze 4 wersje z różnymi składami...
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
wreszcie przyszedł do mnie jantar... mam pytanie, jak wcieracie?
rozpuszczone włosy - spięte? robicie przedziałki? opuszczona głowa w dół? narazie będe wcierać 5ml dziennie a później chyba zmniejsze
|
|
#2134 |
|
Konto usunięte
|
Przelewam go do buteleczki z dozownikiem po Joannie Rzepie, rozpuszczam włosy i robię przedziałki, na które daję wcierkę. Wmasowuję krótką chwilę w przedziałek i robię kolejny. Nie wiem ile dziennie tego wcieram, nie mierzę.
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście masaż skóry głowy obowiązkowo![]() Dziewczyny, mam pytanie. Jak mierzycie długość swoich włosków ? Od przedziałka ? Od czubka głowy ? Z tyłu, z boku ? Przyrost wiem, że na jednym pasemku,ale jak poprawnie długość ogarnąć ?
|
|
#2136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrobiłam kiedyś eksperyment i pomierzyłam włosy różnymi metodami. Od tej pory nie mierzę, bo nie wiedziałam któremu wynikowi wierzyć Ale ostatnio poprosiłam rodzicielkę by zmierzyła mi długość w pełnym wyproście od czubka głowy (wyszło niby 50cm - mało coś ).
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
ja mam juz prawie 32 cm. czyli rosna mi 1cm na miesiac.
|
|
|
|
#2138 |
|
Konto usunięte
|
Szybka aktualizacja herów.
Zdjęcie pierwsze: Włosy niestylizowane, chciałam zobaczyć jak wyglądają "całościowo" bez podkręcania, stylizatorów. Zostały tylko umyte, dostały lekką, bezsilikonową odzywkę ale wysuszyłam je zwykłą suszarką bez jonizacji, przez co miałam puch. Urosły o cały zawrotny centymetr w stosunku do ubiegłego miesiąca ![]() Szalenie wkurza mnie, że przy kręconych/falowanych włosach moje końcówki, choć nie są przerzedzone, nie są suche, ani rozdwojone, wyglądają jak strączki. Ale widać taki ich urok, bo tu, nawet bez stylizaorów zachowują się jak zawsze. Zdjęcie drugie: Przed momentem wkurzyłam się na nie i je wyprostowałam. Jak widać, przerzedzonych końców brak, czyli mogą poczekać do sierpnia z podcięciem. |
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
Kamiliah, śliczne masz te włoski! Ładnie Ci się kręcą.
Farbujesz je? Masz bardzo ładny kolor. Sama je podcinasz? Zazdroszczę długości.
|
#2140 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
Tak, farbuję tylko odrosty, więc kolor to czerń z przebijającym moim brązem. Nie, nie podcinam sama, mam sprawdzoną fryzjerkę która robi to dokładnie tak, jak chcę
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy, jestem załamana
![]() Co może wpływać na wzmożone wypadanie włosów ? Od poniedziałku wcieram Jantar z nowym składem (zużyłam dwie albo trzy buteleczki starego i nic się nie działo, włoski rosły), od czwartku zaczęłam zażywanie CP 2x 2 tabletki, olejuję włosy przed myciem ( mgiełka woda + olej ; rycynowy, alterra migdał papaja, BDFM ), myję delikatnym myjadłem (dotychczas babydream, po facelle wypadło mi tyle włosów, że po jednym użyciu zaprzestałam, teraz kupiłam fitomed do włosów suchych, oczyszczam włosy raz na miesiąc barwą ) Czy to okropne wypadanie może być spowodowane Jantarem albo CP ? Widzicie, co jest nie tak ?
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2013-07-21 o 19:39 |
|
|
|
#2143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy kiedy olejujesz włosy to nakładasz też olej na skalp? Ile trzymasz ten olej na włosach? Trzymasz go pod czepkiem / ręcznikiem? Na wypadanie włosów może mieć wpływ stres / dieta / problemy hormonalne / niedobory. Kiedy ostatnio się badałaś? Wyniki morfy w normie? |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
czesc od jakiegos czasu zapuszczam wosy choc nigdz krotkie nie byly ale z wygody czlowiek obcinal ..tylko po co kiedys mialam do pasa..oj maialm
teray mam wzcieniowane do lopatek mozna powiedziec i lekko sie faluja a przed porodem mialam proste totalnie i nakrecanie ich na cokolwiek nie mialo sensu pomiajac. Oprocz kilku szamponetek ktore moge policzyc na palcach jednej reki nie farbowalam wlosow nie susze suszarka,nie robie prostownica itd obecnie jak pogoda dopisuje dosuszam na sloncu mam grzzwke na bok ale tak wogole to nie robie nic z nimi nic alby rosly szybciej a przydaloby sie. mimo ze sa brube i geste to jakies pozbawione polysku i takie suche a po umyciu mam puszsze na glowie , zle nie jest ale szalu tez nie ma i srednio jestem zadowolona z ich kondzcji jesli nie wcale .chyba wybiore sie do fryzjera na podciencie koncowek a potem zobacze..co jeszcze ' |
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Mam pytanie dosyć ważne
Po nałożeniu nafty skóra głowy piecze, mrowi.. takie dziwne bliżej nie określone uczucie, w każdym razie średnio przyjemne, które mija po wysuszeniu włosów. Trzymam czas określony na opakowaniu, 10 do 15 minut.Nie pierwszy raz nakładałam naftę, ale za każdym razem innej firmy. Tym razem mam jakąś z dodatkiem oleju rycynowego może to być jego przyczyną?? Nie wiem czy wywalić ją do kosza, czy to są jej specjalne właściwości;p
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
skarfejs myje glownie w Sayos ,garnier fructis,kiedys jeszcze mialam taki fajny zolty szampon Guhl z rossmana z niemiec u nas go nie ma nie widzialam,mama go dostala 2razy potem juz ani nie byl na promocji albo wogole jakos isana do mnie nie przemawia
mailam ostatnio serum na koncowki z oriflame fajne tylko szkoda ze tak malo.. odzywka to z glis kur lub loreal wiele szamponow mnie niestety uczula myzje co 2 dzien po czym zawijam w recznik a potem odwijam i schna same jak juz sa prawie suche to rozczesuje. mysle ze to wina diety..albo szszotki bo chyba mam najgorsza z mozliwych.taka pospolita plastikowa z metalowymi precikami oczywiscie bez tej poduszeczki.za 4zl..pomagam sobie szczotka z wlosiem jak juz je rozczesze.. Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2013-07-22 o 00:02 |
|
|
|
#2148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wybaczcie ostre słowa, ale dla mnie hodowanie czegoś takiego kłóci się w ogóle z dbaniem o włosy. ![]() Może na koniec dla złagodzenia mojej wypowiedzi napiszę co u mnie: odkąd podcięłam nie muszę się aż tak starać z pielęgnacją, włosy lubią właściwie wszystko, dziś były cały dzień piękne po Kallosie Latte, którego chciałam jeszcze 3 tygodnie temu wyrzucić do śmieci. Mniej problemów z włosami, stąd mniej Was podczytuję, ale wciąż zaglądam! I wciąż apeluję: podcinajcie końce!
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
Zapuszczanie włosów część III
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41762441]Czekamy na fotki
![]() Kiedy stosowałam Jantara w zeszłym roku przyczynił się do łupieżu i swędzenia. Jakiś czas od odstawienia wszystko przeszło samo.[/QUOTE] Tez teraz odstawilam i jest o nibo lepiej zrobię sobie miesiąc przerwy chyba.. Drozdze powinny wystarczyć. Włosy w końcu sięgają do ramion ale jak pomyśle ile jeszcze będę musiała czekać aż odrosną ![]() Kurcze chyba wrzucę zdjęcie sprzed miesiąca i teraz i może wy spojrzycie swoim okiem bo może ja tez myśle ze ja ok a to jakiś koszmar mi może z głowy wyrasta w południe wyczaję kogoś kto mi zrobi zdjęcie i wrzucę
Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki ![]() Blog o moich małych miłościach Edytowane przez Barboletta Czas edycji: 2013-07-22 o 09:34 |
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41880638]Szybka aktualizacja herów.
[/quote] Ale piekne! Te w wersji falowanej zjawiskowe Podglądam wątek ostatnio i chyba sie przyłączę niedługo oficjalnie ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
jaram się
moge zapleść już karykature dobierańca a było tak na krotko jeszcze rok temu w maju (w czerwonej koszuli) potem były równane do tej krotszej warstwy, nei wiem po co (gupifryzjerzy )i teraz (koszulka na ramiączkach)(puchatośc i ogolny wysusz to coś z czym nadal walczę)
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2013-07-22 o 10:14 Powód: (ed. zdjęc) |
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim włosomaniaczkom
Śledziłam Wasze wpisy przez długi okres czasu, udzielałam się nawet czasami, ale przez wakacje i brak czasu na długie zasiedzenia przed laptopem, straciłam wątek w czytaniu Was. Pojawiam się znowu bo moje włosy wyglądają okropnie. Poniżej pokażę Wam zdjęcie, które robiłam dosłownie przed chwilą. Zakupiłam sobie gumki do włosów bez metalowych wstawek co by ich jeszcze bardziej nie niszczyć. Często noszę je spięte w tzw. "ślimaczka", w normalnej kitce bądź od czasu do czasu rozpuszczone. Włosy od maja urosły mi ok. 2-3cm czyli przyrost zadowalający nie jest. Aktualnie jestem posiadaczką 56cm włosów. Nie uszczęśliwia mnie ta długość. Moim marzeniem są zdrowe i zadbane włosy do talii i wiem, że to marzenie jest do spełnieni więc będę walczyć. Co do diety to myślę, że niczego im nie brakuje, ponieważ od dość długiego czasu przywiązuję dużą wagę do tego co i ile jem. Przede mną jeszcze 2 wyjazdy na wakacje ( morze i jezioro ), a później obiecuję Wam tutaj osobiście, że będę o nie dbała w 100% bo nad morzem nie zamierzam chodzić w oleju na włosach 22.07 002.jpg Włosy nie są pierwszej świeżości bo były myte wczoraj, dzisiaj je po prostu rozpuściłam z -prawie- 2-dobowego ślimaczka :P Co mam robić żeby je jakoś "odbudować"? HELP
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41880638]Szybka aktualizacja herów.
Zdjęcie pierwsze: Włosy niestylizowane, chciałam zobaczyć jak wyglądają "całościowo" bez podkręcania, stylizatorów. Zostały tylko umyte, dostały lekką, bezsilikonową odzywkę ale wysuszyłam je zwykłą suszarką bez jonizacji, przez co miałam puch. Urosły o cały zawrotny centymetr w stosunku do ubiegłego miesiąca ![]() Szalenie wkurza mnie, że przy kręconych/falowanych włosach moje końcówki, choć nie są przerzedzone, nie są suche, ani rozdwojone, wyglądają jak strączki. Ale widać taki ich urok, bo tu, nawet bez stylizaorów zachowują się jak zawsze. Zdjęcie drugie: Przed momentem wkurzyłam się na nie i je wyprostowałam. Jak widać, przerzedzonych końców brak, czyli mogą poczekać do sierpnia z podcięciem.[/QUOTE] Bardzo, bardzo ładne włosy Cytat:
![]() Ja dziś lecę po wodę z brzozy i będę wcierała w skalp. Zobaczę czy mi przyśpieszy porost . Wczoraj siostra mierzyła mi włosy i na lokach mam 47cm...malutko ![]() Już stosowałam jantar, CP, pokrzywę, skrzyp, olejek z czerwoną papryką, radical. Najlepiej działało połączenie CP i pokrzywy ale teraz jest lato ciepłego pic się nie chce, cp też mnie męczy już. :/
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Tak a propos zapuszczania włosów. Czy słyszałyście o poznańskim festynie "Warkocz Magdaleny"? Chodzi tu o zmierzenie najdłuższego warkocza. Tam to dziewczyny mają dopiero długie włosy! Widziałam i takie do kolan, wczoraj w telewizji pokazywali. Posiadaczka najdłuższego warkocza nie ścina włosów od 25 lat. Jednak cóż z tego, skoro wiele włosów jest poniszczonych. Mimo to długość robi wrażenie. KLIK
"And when our worlds They fall apart When the walls come tumbling in Though we may deserve it It will be worth it" Edytowane przez Denriada Czas edycji: 2013-07-22 o 13:33 |
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
jessenia to niezle ze z jezyka na długie chcesz zapuszczac ,trochr to potrwa
ile kosztuje ten Jantar? ostatnio drozdze widzialam jak psu dawalam.. ![]() inkus97 fajne wloski ale tez chyba jak i u mnie po przeczytaniu-mam podobne problemy. mysle ze regularne podcinanie koncow wiele pomaga nie chodzi przeciez o to zeby scinac 15 czy 30cm ale 2-3cm..jak mi sie uda jutro przed poludniem to sie wkrece do mojej fryzkjerki lub sie umowie..a jak nie to sama podetne.. ja radical stosowalam jak wyapdaly i pomogło |
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)juz przeszłam najgorszy moment zapuszcania (czyli do ucha i dalej) więc może nie bedzie źle
|
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałam tak samo, mimo że właściwie obcięłam wszystkie zniszczenia za jednym razem więc poszło 15 cm, ale to było potrzebne. Teraz to są całkiem inne włosy, faktycznie problemów prawie zero. i tą wypowiedzią dołączam do wątku, jako że przez radykalne "podcięcie" oczywiście zapuszczam włosy dalej, ale przynajmniej zaczynam od zdrowych obym tylko miała wytrwałość, żeby wcierać coś codziennie... (jeszcze nie wiem co :P)
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie 5cm to za mało. Podetnij jeszcze kilka cm, na pewno to włosom nie zaszkodzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Jak widać włosy są cieniowane (muszą być, bo mam okrągłą twarz
Ja przy okrągłej twarzy miałam cieniowane więcej od nasady a końce w miarę równe
Teraz schudłam więc twarz się wyciągnęła trochę ale z racji tego, że lubię mieć cieniowane włoski to zostałam przy nich 

Są chyba ze 4 wersje z różnymi składami...

?

Mniej problemów z włosami, stąd mniej Was podczytuję, ale wciąż zaglądam!