Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 11:36   #151
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kiedy bedą wyniki?
wyniki dziś ale te przeciwciała to do 14 dni mam czekać...
a moim zdaniem to lepiej jest zrobić badanie USG poraz kolejny niż siedzieć 1,5tyg i się zamartwiać czy jest dobrze czy nie! Ale to Twoja decyzja!
Ja znam taki przypadek gdzie lekarz tak nastraszył dziewczynę że siedziała 2 dni i ryczała na okrągło aż w końcu poszła na wizytę do innego ginka i on powiedział że dziecko całe i zdrowe! Nie uwierzyła i poszła jeszcze do trzeciego ginka i on też potwierdził że dziecko ZDROWE!!!!
I urodziła zdrowe dziecko!! a do tamtego lekarza poszła i pokazała jaki ma OKAZ ZDROWIA!!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Agatko Ty zawsze masz takie problemy z pobraniem krwi?? Współczuję Wakacje udane?
ja mam problem taki że jak idę na badanie to wszystkie żyły się chowają hihi i uciekają i zawsze jest problem aby je znajść no i krew nie chce mi lecieć;/zawsze to trwa długo bo ona się toczy i utoczyć nie może...jeszcze jak jakieś jedno małe badanie to spoko ale jak jest więcej badań hurtem i potrzeba dużo krwi to jest masakra!!

Wakacje bardzo udane!! szkoda tylko że tak szybko zleciało

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a kiedy będą wyniki??

widziałaś mój wykres ? - jakieś szaleństwo nie wiem o co chodzi - ovufriend szaleje dziś po wprowadzeniu temp. wyznaczyło mi dzień owulacji na 29dc (dziś mam 32dc) jeszcze nigdy tak nie miałam
wyniki dziś....a jedno za 2 tyg!
Nie patrzyłam jeszcze bo nie wchodziłam na Skarbka...od rana coś robię...właśnie drugie pranie się skończyło prać i muszę rozwiesić....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:01   #152
maksikola
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
jutro zakupy w castoramie i leroy, mam długo listę zakupów i jestem ciekawa ile uda mi się znaleźć.
i co kupiłaś? pochwal się

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witam, a ja wpadlam tylko sie pochwalic wlasnie wyszedl Tosience pierwszy zabek
gratulacje!
Cytat:
Dziewczyny jestem podłamanaDziecko ma poszerzone obie komory w obu półkulach mózgowych co grozi wodogłowiemNasze ma 7 mm norma jest do 10 mm.Lekarz powiedział że mam przyjść za 1,5 tygodnia to sprawdzić jak się będzie poszerzało to dostane skierowanie do specjalistycznej kliniki.Może być nawet operacja dziecka w czasie ciąży polegająca na włożeniu mu do mózgu płytekPowiedział że mamy jeszcze nie panikować,ale jak tu się nie martwić o maluszka??Tak się boje

Acha będzie chłopczyk
izuś, przecież jest w normie. Jak sama piszesz lekarz Cię tylko ostrzegł, a nie kazał panikować a tymbardziej rozpaczać.
Wiara i ufność. Wszystko będzie dobrze!!!
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:17   #153
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Iza, o co chodzi temu lekarzowi? Najpierw mówi Ci, że wynik 7 to norma, a potem straszy jakimiś płytkami, operacjami?
Wiem, że teraz pewnie ciężko Ci będzie ochłonąć, ale poczekaj do tej następnej wizyty (lub udaj się do jakiegoś specjalisty z certyfikatem USG PTU). Na pewno będzie dobrze!
No, i gratuluję synka! Czyli błękitny wózek będzie idealny
Ten mój lekarz ma certyfikat że może wykonywać badania prenantalne.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
juz????
Też się zdziwiłam że tak szybko.
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
wyniki dziś ale te przeciwciała to do 14 dni mam czekać...
Trzymam mocno

Co do tej konsultacji z kimś innym musze porozmawiać z tżtem co on uważa.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:42   #154
201704210903
Konto usunięte

IZA na pewno będzie dobrze - masz aż 30% w zapasie
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 13:12   #155
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza e tam spoko za mnie kciuków nie cza trzymać....ale dziękuję
a TY pamiętaj! BEZ PANIKI!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-07-22, 13:56   #156
iza243
Zakorzenienie

Rena pytalas o imie dla synkaJa chcialabym Oliwiera ale tz niezbyt sie podoba.Nie ma na razie swoich propozycji,takze bedziemy myslec.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:06   #157
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza bardzo ładne imię OLIVIER!! Mnie się bardzo podoba!!

Mam wyniki ... jeszcze 2 za chwilkę powinny być...
morfologia się poprawiła...2 mam obniżone ale je mam zawsze obniżone
i jeden podwyższony ale jest OK!
Żelazo mam obniżone

Kubek znasz się na krzepliwości??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-07-22, 14:13   #158
zebrawpaski
Zakorzenienie

iza- spokojnie, chyba mimo stresu czekałabym 1,5 tygodnia

Perse- nie masz już noworodka masz niemowlaka!

rena- mnie w dzień @ temp spadała, test wyszedł negatywny a dwa dni po terminie @ pozytywny
nie bardzo łapię się w Twoim wykresie (kiedy owulacja?)bo ja jadę na dr Rotzerze a do tego trzeba znaczyć też śluz i ewentualnie twardość szyjki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:18   #159
Kubek29
Zadomowienie

Agatko, dawaj na PW.

Z nerwow dwa razy brzuch mi sie spiął.
Zupełnie niebolesne to było, ale dziwne uczucie.
Ja chce jakis czasoprzyspieszacz!

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-07-22 o 14:20
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:30   #160
ewel28
Rozeznanie

Witam w nowym wątku
Ostatnio w krzakach siedzę i podczytuję
Iza nie rozumiem podejścia lekarza po co Cię od razu straszy jak parametry są w normie, będzie dobrze zobaczysz
Adunia fajnie, że nie macie problemów z Małą Ja też prawie wszystko jem nie wiem co to dieta
Perse Brawo dla Niemowlaka
Kubek trzymam kciuki za wizytę
Maga Ślicznego masz synka, na zdjęciu wygląda na spokojnego
Kunegunda gratuluje ząbka
Agatka dobrze że wyniki masz lepsze
Stary 2013-07-22, 15:14   #161
201704210903
Konto usunięte

dziewczyny odkąd zmieniłam pracę w kwietniu zeszłego roku to może życie to jakieś pasmo porażek..... cały czas jakieś problemy, cały czas stres - chciałabym żeby to już się skończyło, żeby zaczął się jakiś pozytywny okres w moim życiu

nie mogę dojść do siebie po tym co się stało, co jakiś czas mam doła i chce mi się płakać - czuję jakbym waliła głową o mur....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 15:14   #162
Wika28
Zakorzenienie

Perse, gratuluję niemowlaczka ależ ten czas szybko leci

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Z nerwow dwa razy brzuch mi sie spiął.
Zupełnie niebolesne to było, ale dziwne uczucie.
Ja chce jakis czasoprzyspieszacz!
Kubek, spokojnie, dzidziuś duży, da sobie ze wszystkim radę
Wiem, że łatwo się mówi, mnie też dziś brzuch rozbolał przed normalna wizytą, ech te nerwy
A od gina wróciłam przeszczęśliwa, bo nic nowego nie wykrył, wszystko co miało być pod kontrolą, jest pod kontrolą cieszyłam się jak głupia
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:55   #163
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

A od gina wróciłam przeszczęśliwa, bo nic nowego nie wykrył, wszystko co miało być pod kontrolą, jest pod kontrolą cieszyłam się jak głupia
Super!

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dziewczyny odkąd zmieniłam pracę w kwietniu zeszłego roku to może życie to jakieś pasmo porażek..... cały czas jakieś problemy, cały czas stres - chciałabym żeby to już się skończyło, żeby zaczął się jakiś pozytywny okres w moim życiu

nie mogę dojść do siebie po tym co się stało, co jakiś czas mam doła i chce mi się płakać - czuję jakbym waliła głową o mur....

Potrzebujesz jeszcze troche czasu. Przeciez to wszytsko jeszcze świeże jest.
I przeciez strasznie trudne, trzeba czasu zeby go wszystko "przerobić"

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-07-22 o 15:56
Stary 2013-07-22, 17:37   #164
fiolusiek
Zakorzenienie

Ale się dziś wkurzyłam Jutro mieliśmy mieć wizytę u neuro od rehablitacji, ale zostaje odwołana, bo lekarka wzięła wolne. Umawialiśmy się 2 ms temu. Teraz pójdziemy do prowadzącej, bo chce żeby go oglądnęła. Stasio sam zaczyna ciągle wstawać, a znudziło się mu raczkowanie i nie chce już próbować siadać.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:55   #165
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

sorki nie nadrabiam, nie mam sily. jutro jedziemy do polski, ide zaraz pakowac Mala, Duza i siebie. Tz stwierdzil, ze spakuje sie jutro pomiedzy paraca a wyjazdem. Ma ok 3 godzin na to plus pakowanie samochodu, chce to zobaczyc. bede ograniczona z dostepem do netu.
wracam 9 sierpnia i zaczynam pakowac dom, 18 sierpnia przeprowadzka, Tz nie m wolnego, wiec czeka mnie mile spedzony czas
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:12   #166
Kubek29
Zadomowienie

Czekam i chyba sobie poczekam bo spore opóźnienie jest. Dostaje zawału przed wcześniejszymi wizytami sie denerwowalam ale nie tak jak teraz
Stary 2013-07-22, 18:24   #167
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41890043]Ja też sobie ostatnio popijam Karmi, ale nie na noc, bo mnie po nim morzy sen (tzn. boję się, że nie wstanę do Małego jak zapłacze). Po takiej abstynencji 0,5% tak na mnie działa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

ja tylko na noc jak mam dłuższą przerwę w karmieniu. niby to do pół % ale i tak wolę nie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Kundzia, monika, dlaczego macie diete bezmleczna? Wciaz gubie sie w temacie diety przy kp i nie wiem co mozna a co nie... Polozna, pediatra, pielegniarki w szpitalu namawialy do jedzenia wszystkiego (w granicach rozsadku) wiec tak tez robie.
ze względu na straszne kolki.

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witam, a ja wpadlam tylko sie pochwalic wlasnie wyszedl Tosience pierwszy zabek

Monika ja tez nadal na diecie bezmlecznej, ale dzis liznelam od Tz ze 4 razy loda, generalnie mi pediatra poiwedziala ze mozna powoli nabial wprowadzac jak dziecko skonczy 6 miesiecy, ale i tak sie boje, wole wprowadzic owoce, a potem nabial
za ząbek

mnie kusi żeby wcześniej coś spróbować, ale nie wiem co na to pediatra. może zaryzykuję

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41897104]Artuś skończył wczoraj, tj. 11 minut temu miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Dziewczyny jestem podłamanaDziecko ma poszerzone obie komory w obu półkulach mózgowych co grozi wodogłowiemNasze ma 7 mm norma jest do 10 mm.Lekarz powiedział że mam przyjść za 1,5 tygodnia to sprawdzić jak się będzie poszerzało to dostane skierowanie do specjalistycznej kliniki.Może być nawet operacja dziecka w czasie ciąży polegająca na włożeniu mu do mózgu płytekPowiedział że mamy jeszcze nie panikować,ale jak tu się nie martwić o maluszka??Tak się boje

Acha będzie chłopczyk
to poszerzone czy w normie? Iza, jak w normie to dobrze. nie znam się, ale nie rozumiem zamieszania jeśli coś jest w normie wiem, że będziesz się martwić i nie wiem po co gin wysnuł tyle teorii

gratuluje synka!

ps. ja dowiedziałam się, że będzie synek po krwawieniu i informacji o krwiaku. też średnio mi ta informacja przychodziła bo tylko się bałam co dalej zamiast się cieszyć, że znam płeć.

Cytat:
Czekam i chyba sobie poczekam bo spore opóźnienie jest. Dostaje zawału przed wcześniejszymi wizytami sie denerwowalam ale nie tak jak teraz
spokojnie!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:38   #168
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena pytalas o imie dla synkaJa chcialabym Oliwiera ale tz niezbyt sie podoba.Nie ma na razie swoich propozycji,takze bedziemy myslec.
ślicznie to teraz planuj jak przekonać tżta albo jakie inne imię żeby Wam dwojgu się podobało masz co robić kochana - to bardzo ważna decyzja

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
rena- mnie w dzień @ temp spadała, test wyszedł negatywny a dwa dni po terminie @ pozytywny
nie bardzo łapię się w Twoim wykresie (kiedy owulacja?)bo ja jadę na dr Rotzerze a do tego trzeba znaczyć też śluz i ewentualnie twardość szyjki
mnie wydaje się, że owulacja była ok. 17dc choć na ovufriend "detektor" jej nie wykrył a wskazuje, że miałam ją w 29dc co raczej nie jest możliwe...

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
sorki nie nadrabiam, nie mam sily. jutro jedziemy do polski, ide zaraz pakowac Mala, Duza i siebie. Tz stwierdzil, ze spakuje sie jutro pomiedzy paraca a wyjazdem. Ma ok 3 godzin na to plus pakowanie samochodu, chce to zobaczyc. bede ograniczona z dostepem do netu.
wracam 9 sierpnia i zaczynam pakowac dom, 18 sierpnia przeprowadzka, Tz nie m wolnego, wiec czeka mnie mile spedzony czas
szczęśliwej podróży

Cytat:
o matko od razu dawaj znać...siedziałam na pazurkach i myślałam czy jesteś już po

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:43   #169
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
ale zostaje odwołana, bo lekarka wzięła wolne. Umawialiśmy się 2 ms temu.

tego samego dnia Was przyjmie?

Kubek, zagladam caly czas!

Ciekawe co u Kocurka i Wieki...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 18:58   #170
Kubek29
Zadomowienie

Aj tam, dalej czekam. Ale jestem już następna w kolejce...
Stary 2013-07-22, 19:12   #171
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

[/COLOR]Witam.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:18   #172
Luna0
Zakorzenienie

Dobry wieczor

Troche nadrabiam I sie pochwale ze maly juz pije moje mleko z butelki 3x dziennie je przed cycem ok 40ml I czasami krzyknie tylko przy wkladaniu butli, a czasami nic a nic ale jestem szczesliwa

Co do lekarza to super podejscie isc dopiero w 8tc ale jak dla mnie niewykonalne.. ja poszlam dzien po tescie, nawet czarnej kropki nie bylo widac na usg

Perse my z Tz do dzis prawie co wieczor stoimi nad lozeczkiem I zastanawiamy sie jak nam taki ideal wyszedl. Nie moglismy sobie go w ciazy wyobrazic I przebil najsmielsze marzenia. Ja do konca nie wierzylam ze urodze cale I zdrowe dziecko... nie bylo to dla mnie ani troche oczywiste, predzej oczywiste bylo ze przeciez musi byc cos nie tak...

Maga super przystojniak

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:21   #173
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Iza ja wierzę, że wszystko będzie ok dziecko mieści się w normie tak jak piszą dziewczyny i tego trzeba się trzymajmy.
Rena trzymam kciuki nadal i czekam na wiadomość. Powtarzam mi pierwszy test nie wyszedł dopiero drugi po tyg. pokazał dwie kreseczki. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie. Czekamy...
Mlebidakin ja mam jakoś tak samo, doskonalę Cię rozumiem. Czasami jest już lepiej, a innym razem szkoda gadać.... Najgorsze jet to że nie potrafię już płakać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 19:25   #174
Luna0
Zakorzenienie

Perse niemozliwe ze to juz miesiac

Kunegudna brawa dla Tosi I jej zabka u mojego czuc kla
A ja wczoraj zjadlam gofra z bita smietana I nic, jutro sprobuje kefiru-pediatra mowila zeby zaczac od kefirow I jogurtow

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:27   #175
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Kubek czekamy, czekamy na wiadomości....

Stary 2013-07-22, 19:47   #176
Kubek29
Zadomowienie

Dopiero wyszlam. Jest ok! Szyjka zamknięta, długa ponad 40mm dziecko ok 450g i ma wszystko co ma mieć na miejscu. Uff! Nie pokazał co ma miedzy nogami od 13 tygodnia męża zżera ciekawość ja mam to gdzieś.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-07-22 o 19:48
Stary 2013-07-22, 19:48   #177
rena5
Zakorzenienie

Kubek suuuuuuper

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Rena trzymam kciuki nadal i czekam na wiadomość. Powtarzam mi pierwszy test nie wyszedł dopiero drugi po tyg. pokazał dwie kreseczki. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie. Czekamy...
oby choć boję się nakręcać...

Zeberko zerkniesz jeszcze raz na mój wykres zaznaczyłam fazę lutealną - tak jak myślę, że się zaczęła...
_________________________ ___
qrwa ósemka, którą mam usunąć 10 października mnie zaczęła boleć - dziś mocniej...

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-07-22 o 19:51
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:55   #178
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero wyszlam. Jest ok! Szyjka zamknięta, długa ponad 40mm dziecko ok 450g i ma wszystko co ma mieć na miejscu. Uff! Nie pokazał co ma miedzy nogami od 13 tygodnia męża zżera ciekawość ja mam to gdzieś.
Wow! Super!!

Ja na chwilę obecną nie chcę poznać płci. I tak mam już wszystko dla dziecka, więc mogę dowiedzieć się w dniu porodu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:06   #179
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Kubek .
Rena ja coś czuję, że tym razem się udało. Zobaczysz wspomnisz moje słowa.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wow! Super!!

Ja na chwilę obecną nie chcę poznać płci. I tak mam już wszystko dla dziecka, więc mogę dowiedzieć się w dniu porodu
A jak u Ciebie nastawienie do wszystkiego.

Stary 2013-07-22, 20:15   #180
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Kubeczku, bardzo się cieszę!
Takie tu napięcie zbudowałaś, że teraz czuję autentyczną ulgę
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości