Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 17:00   #3481
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej, a ja wlasnie ide na wizyte do lekarza, kupic plyn do prania i plukania i jutro robie wielkie pranie no a potem czeka mnie prasowanie ubranek :=)

papa;-)

Nie wiem jak ja to zrobie ale obiecalam sobie, ze bede wazyc 50 kg w przyszle wakacje moze mi sie uda przed ciaza wazylam 55 EKHM
za wiizytę

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej
Ja troche o sobie a potem spadam was nadrabiac
Caly weekend mnie nie bylo w sobote zaproszenie do tesciowej z moimi rodzicami nawet mila byla i Tz przeprosila nawet
Opowiadala ze ona sie nie bedzie wtracac i wgl ze jak sie wprowadzimy bedziemy robic co chcemy zeby nam pasowalo bla bla bla zobaczymy jak dlugo

A wczoraj zakupilam ( Tz mi fundnal) spodnie ciazowki dlugie jeansowe za 34,99 w C&A. bylam w mega szoku i nawet swoje krawdratowe dupsko wcisnelam w 36

Dzisiaj bylam u gina na nfz i powiedzial ze mlody za 2 miesiace bedzie wychodzil czyli gdzies mniej wiecej w okolicach 20 wrzesnia czyli miesiac przed planowanym terminem.
Zobaczymy czy prowadzacy gin to potwierdzi

Ide nadrabiac
PO czym tak stwierdził!????
AAAAAA już doczytałam

Cytat:
Kurde ja tez nie moge wyleczyc jakiejs infekcji... wiecznie te uplawy uzywam lactacyt i lykam provag i dupa... Nic nie swedzi ani nie piecze ale uplawy sa... nie mam pojecia skad. myje sie na kazdym kroku jak tylko moge Tz tak samo po drugie uzywamy "orbitek" wiec no tymbardziej niewiem
Ja też mam ciągle upławy, ale to taka moja natura niestety
Teraz w ciąży i po luteinie niestety baaardzo się nasiliły

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja już po pysznym obiadku kotleciki mielone z indyka, fasolka szparagowa i mizeria

już
1, 2, kocyk minky z allegro
reszta kupiona w hurtowni
3. ręczniczek kąpielowy
4,5 kocyk
6. przewijak (nie mam zdjęcia, ale identyczny jak ten z allegro Zebra 2, kolor szary http://allegro.pl/przewijak-usztywni...414589696.html)
Bardzo ładne zakupy

A ja niestety znów nie leżakuję Maja cały czas siedzi w basenie a ja koło i jej pilnuję. Teraz ciągnie mnie na spacer do lasu na malinki.
Kurczę i jak tu jej odmówić
Dobrze,że jutro teściowa na tydzień ja zabiera a z drugiej strony serce mi się kraja że jej ze mną nie będzie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:07   #3482
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

ja narazie daje se spokój z zakupami... do wypłaty
zamówiliśmy okna, musimy kupić drzwi wejściowe i do łazienki
a potem panele...

po wypłacie musze kupić koszule ze 3 bo nie mam ani jednej krem na brodawki, biustonosze do karmienia... no i ogólnie ogarnąć jeszcze kilka najważniejszych rzeczy żeby móc se spakować na spokojnie torbę do szpitala

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
też bym poszła na basen, ale właśnie zawsze później mam infekcję małż mi chciał na podwórku rozłożyć, ale szkoda mi trawy bo się zniszczy pod tym basenem i placek będzie
kup sobie ten provag żel posmaruj przed basenem i po basenie i nic nie powinno Cię złapać czytałam opinie i baaardzo dużo osób sobie chwali
mnie jak przyjdzie paczka z apteki właśnie z tym żelem to ciągne tż na basen

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:07   #3483
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Kurde ja tez nie moge wyleczyc jakiejs infekcji... wiecznie te uplawy uzywam lactacyt i lykam provag i dupa... Nic nie swedzi ani nie piecze ale uplawy sa... nie mam pojecia skad. myje sie na kazdym kroku jak tylko moge Tz tak samo po drugie uzywamy "orbitek" wiec no tymbardziej niewiem
U mnie po nim jeszcze gorzej niż standardowo ...
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
shure niby nadmierna higiena też źle wpływa i te wszystkie żele no i podczas podmywania nie irygować piczki- u mnie podziałało bo ja też taki pucuś
aż musiałam poszukać w Goglu o co kaman. Wyszło mi " nie nawadniać" a to jak inaczej się myć? Na sucho ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:09   #3484
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie po nim jeszcze gorzej niż standardowo ...

aż musiałam poszukać w Goglu o co kaman. Wyszło mi " nie nawadniać" a to jak inaczej się myć? Na sucho ?
irygacja polega na tym że wkładasz sobie tą rurke głęboko do środka i wyciskasz ten roztwór wewnątrz

Stary 2013-07-22, 17:10   #3485
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny chce spakowac juz do walizki lakator i smoczek.Powiedzcie mi czy ja musze te dwie rzeczy wygotowac czy wyparzyc?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:11   #3486
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Nie irygować czyli nie wpłukiwać żadnego płynu do środka pipki.
W sprzedaży są dostępne irygatory takie jak ten z linku http://www.aptekarzwarszawski.pl/tan...or-500-ml.html
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:12   #3487
kaska87
Zakorzenienie

cotka no żeby sobie tak w środku nie gmerać za bardzo a już na pewno tego żelu do środka nie wpuszczać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:15   #3488
butterfly20
Zakorzenienie

Mam ten irygator z TR ale w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby to wkładać do środka w ciąży. Po prostu się podmywałam TR

Ja sobie wyprasowałam dzisiaj moje 3 koszule szpitalne, miałam pakować torbę,ale rezygnuję-czuję niemoc.Tylko bym spała

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:18   #3489
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mam ten irygator z TR ale w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby to wkładać do środka w ciąży. Po prostu się podmywałam TR

Ja sobie wyprasowałam dzisiaj moje 3 koszule szpitalne, miałam pakować torbę,ale rezygnuję-czuję niemoc.Tylko bym spała
ja też

Stary 2013-07-22, 17:25   #3490
your Angel
czyli Endżi

Jaram się totalnie wybieraniem na allegro kubeczków, talerzyków, serwetek, baloników i takich tam na moje Baby Shower

No popatrzcie tylko, takie kiczowate, że aż cudowne
http://allegro.pl/kubeczki-baby-show...393912723.html
http://allegro.pl/talerze-baby-showe...391407598.html
http://allegro.pl/slomki-baby-shower...391409245.html
http://allegro.pl/balon-balony-narod...374524727.html
http://allegro.pl/dekoracja-baby-sho...394106688.html

Oczywiście niebieskie, bo chłopczykowe, hihi

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Aha, zapomniałabym. Dostałam cynk od mojej koleżanki pracującej w H&M, że jutro dorzucają tam kolejną partię przeceny dzieciaczkowej. Ja planuję zajrzeć - jakbym miała za mało ubranek
Stary 2013-07-22, 17:28   #3491
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce spakowac juz do walizki lakator i smoczek.Powiedzcie mi czy ja musze te dwie rzeczy wygotowac czy wyparzyc?
Ja wyparzałam, zgodnie z instrukcją. Tzn wygotowałam

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-07-22 o 17:30
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:31   #3492
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja wyparzałam, zgodnie z instrukcją.
U mnie nie ma instrukcji po Polsku?Moglabys mniej wiecej przyblizyc jak to zrobilas?Bede wdzieczna..
Stary 2013-07-22, 17:32   #3493
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

Wpadlam sprawdzic, jak tam, ale widzę, ze jeszcze czas do sondy mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:36   #3494
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nie ma instrukcji po Polsku?Moglabys mniej wiecej przyblizyc jak to zrobilas?Bede wdzieczna..
Rozmontowałam, umyłam, zagotowałam wodę i gotowałam ok 5 min.
Stary 2013-07-22, 17:38   #3495
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmontowałam, umyłam, zagotowałam wodę i gotowałam ok 5 min.
i smoczek taki uspokajajacy tez tak moge wygotowac?nic mu sie nie stanie?
Stary 2013-07-22, 17:48   #3496
jo_asiek
Zadomowienie

Witam się popołudniową porą! Zrobiłam sobie przerwę od nauki i Was nadrobiłam. Muszę się Wam pożalić, że niebardzo idzie mi ta nauka... nie mogę nic zapamiętać Już bym chciała żeby było po obronie. W dodatku od zeszłego tygodnia męczą mnie wymioty... Myślałam, że to przejściowe, ale dziś to samo

Pociesza mnie to, że jutro przyjadą panowie montować szafy w przedpokoju i meble w łazience Już nie mogę się doczekać układania w nich, wysprzątania mieszkanka i powrotu do swoich czterech kątów. Będę miała w końcu czas na ogarnięcie dzidziowych ciuszków, które zalegają w kartonach i czekają na przebranie, pranie i prasowanie.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pokazuję dwie fotki z soboty
kwitnąco wyglądasz ladan

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny szybkie pytanie : Czy mogę jutro na egzamin iść w tej kiecce??? Ona jest z takiego cienkiego materiału cos jakby len...bo w nic się nie mieszcze Troszkę sie czuje jak beczuszka no ale brzusia się nie pozbędę a jeszcze go wypne
Jak dla mnie kiecka + bolerko są jak najbardziej ok. Sama nie mam pojęcia w co się ubrać na obronę... w nic eleganckiego się nie mieszczę!!!

Cytat:
Powiem Wam, że te rzeczy w mieszkaniu się chyba jakoś mnożą
Niby już tyle wywieźliśmy, a wciąż coś jeszcze po szafkach zalega...o istnieniu niektórych nawet nie wiedziałam
skąd ja to znam .... ostatnio stwierdziłam, że skoro nawet nie pamiętałam o istnieniu niektórych rzeczy to znaczy, że nie są mi niezbędne i porzebne

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jaram się totalnie wybieraniem na allegro kubeczków, talerzyków, serwetek, baloników i takich tam na moje Baby Shower

Oczywiście niebieskie, bo chłopczykowe, hihi
aaaale słłłiiitaśne
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:03   #3497
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
i smoczek taki uspokajajacy tez tak moge wygotowac?nic mu sie nie stanie?
Co do smoczka to nie wiem, ale chyba tak ewentualnie poszukaj w necie, albo może któraś bardziej doświadczona mamuśka odp.
Ja póki co nie mam smoczka
Stary 2013-07-22, 18:07   #3498
nena_milka
Wtajemniczenie

rozmroziłam łopatkę dlatego dzisiaj na obiad schabowe ktoś coś źle podpisał przy chowaniu do zamrażalki

byliśmy obejrzeć to auto... No jakaś sieczka, niepoważny facet... Okazało się, że to auto policyjne było a chyba nie muszę nikogo uświadamiać jak traktuje się auta służbowe no wiem po sobie i na dzień dobry powiedział, że nie zejdzie w ogóle z ceny bo to igła a mechanik który był z nami powiedział, że na dzień dobry to sprzęgło do roboty i jeszcze tak chamsko było widać ślady na lakierze po naklejkach POLITI

no nic... stary mój się spina, że nie zdąży swojej królewnie nowej karety sprawić, ale przecież 2 miechy czasu, myślę, że w końcu coś się kupi.

a ogólnie to super gorący dzień znów mamy aż się boję co będzie zimą bo Norwegowie mówią, że jakie lato taka zima i jak dotąd się sprawdzało, nie było lata=nie będzie zimy. Strach się bać

Angel ale suuuper też chcę baby shower...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:16   #3499
passion80
Zakorzenienie

Tassia, tak mnie naszło, nei pisałaś czasem, że na wczasach jesteś w okolicy zelowa? Bo dzisiaj stamtąd wróciliśmy pojechaliśmy pod namioty ze znajomymi w sobotę, imprezowo było, oj było, plus taki, że kaca nie miałam

my lubimy spanie pod namiotem, plus duża oszczędnośc na noclegu, myślimy, żeby kupić większy

w ikei są takie, nie wiem jak to nazwać, rozpylacze planuję w tym rozpuszczać tr i psikać

Kaśka, Ty serio myśłisz o irygatorze po porodzie?! weź, w życiu bym sobie tego nei wsadziła pomijając to, że wielu lekarzy odradza w ogóle stosowanie irygacji

ja, na tę chwilę, wyobrażam sobie wczasy bez dziecka nie dziwi mnie, nie zaskakuje, nei oburza, że ktoś wyjezdza bez dziecka. Nię lubię żądnej ze skrajnych opcji, czyli podrzucanie dziecka komuś non stop jak i odrzucanie jakiejkolwiek pomocy i spędzanie z dzieckiem każej chwili, np odmawiając wyjścia na imieniny albo zabrania malucha na taką imprezę

nadrabiam dalej, przeszło 1000postów
Stary 2013-07-22, 18:26   #3500
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Niestety trzeba będzie jakoś to przeżyć po porodzie. Mnie to też krępuje ale co zrobisz. Zaciśniesz zęby i przeżyjesz. To tylko 3 dni.
no musimy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Śliczności Ja mam przewijak ten lovel krem czy jak mu tam
a powiedzcie mi, ten przewijak na 80cm, to on jest ok do łóżeczka 120x60? czy do tego łóżeczka kupuje się przewijak 70cm?

rusałka piękne te rzeczy
Stary 2013-07-22, 18:27   #3501
passion80
Zakorzenienie

Agusia, ja miałam tak neidawno, koszmarna grzybica i wielkie napuchnięte wargi
maść neistety g daje, a globulki clotrimazolum są chyba na recepte

i moja gin zasugerowała, że skurcze mogą być od bakterii

Zmienniczka, witaj z powrotem

Katarzyna, zlitujesz się raz drugi, nic do niego nei dotrze, dalej będzie was/innych wykorzystywał teściom się nie dziwię, bez przesady dorosły jest, zdrowy
mieliśmy taką samą sytuajcę ostatnio, do tego złodziej
i na pewno nad Waszym losem by się nei ulitował
Stary 2013-07-22, 18:33   #3502
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Tassia, tak mnie naszło, nei pisałaś czasem, że na wczasach jesteś w okolicy zelowa? Bo dzisiaj stamtąd wróciliśmy pojechaliśmy pod namioty ze znajomymi w sobotę, imprezowo było, oj było, plus taki, że kaca nie miałam

my lubimy spanie pod namiotem, plus duża oszczędnośc na noclegu, myślimy, żeby kupić większy

w ikei są takie, nie wiem jak to nazwać, rozpylacze planuję w tym rozpuszczać tr i psikać

Kaśka, Ty serio myśłisz o irygatorze po porodzie?! weź, w życiu bym sobie tego nei wsadziła pomijając to, że wielu lekarzy odradza w ogóle stosowanie irygacji

ja, na tę chwilę, wyobrażam sobie wczasy bez dziecka nie dziwi mnie, nie zaskakuje, nei oburza, że ktoś wyjezdza bez dziecka. Nię lubię żądnej ze skrajnych opcji, czyli podrzucanie dziecka komuś non stop jak i odrzucanie jakiejkolwiek pomocy i spędzanie z dzieckiem każej chwili, np odmawiając wyjścia na imieniny albo zabrania malucha na taką imprezę

nadrabiam dalej, przeszło 1000postów
ja też... mam nadzieję że mi się po porodzie nie odmieni

Stary 2013-07-22, 18:43   #3503
passion80
Zakorzenienie

Ladan, pięknie wyglądałaś
mama nadzieje, że mimo wszystko impreza w miarę się udała
Stary 2013-07-22, 18:53   #3504
kaska87
Zakorzenienie

Angel fajne rzeczy na BS

Passion fajnie, że wyjazd udany

jem obiad, tzn wciskam bo nie mam apetytu

Stary 2013-07-22, 18:56   #3505
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

a powiedzcie mi, ten przewijak na 80cm, to on jest ok do łóżeczka 120x60? czy do tego łóżeczka kupuje się przewijak 70cm?

rusałka piękne te rzeczy

nie pomogę z przewijakiem, bo ja mam zamiar kłaść go na komodzie i tak go używać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:03   #3506
passion80
Zakorzenienie

wiecie, że idą upały?

w środę rozkładamy basen
Stary 2013-07-22, 19:06   #3507
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

wróciłam niedawno do domku opuchnięta jak hipcio..

Dziewczyny co do KAmińskiego we Wro to rodziła tam moja przyjaciółka, nie powiem, że była załamana ale narzekała, sama widziałam, zero pomocy, ona młodziutka nie umiała dziecka nakarmić przewinąć, dzieci 24 godizny z mama, w małej salce (jedyny plus ze czystej) 3 kobiety lózko przy łozku i do tego 3 malutkich dzieciaczkow tak ze nie dalo sie przejsc prawie miedzy łozkiem a sciana. Zadnej pomocy ze strony położnych, ból jedynie jak mogła łagodzić to stojąc pod prysznicem, żadnych piłek itd nie było, moze już są...

ja nie jestem nastawiona strasznie zle na kaminskiego bo to drugi szpital po brochowie, na kaminskiego jest moj ginek z kolei, w razie czego.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:12   #3508
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
O ja niedomyślna
przeczytałam niedomyta

a propos plagi infekcji u nas

mój zawsze smaruje się maścią jak mi coś jets, podobno u facetów nie ma objawów

Kaśka, cytrusy przy zgadze niewskazane a mi ciężko bez słodyczy i owoców
wiem, że to dla dobra malucha, co nei zmienia faktu, że zeżarłabym tonę słodyczy
Stary 2013-07-22, 19:15   #3509
kaska87
Zakorzenienie

Passion niestety słodyczków nie mogę sobie odmówić tak samo jem jabłka, nektarynki i banany no trudno już niedługo

Stary 2013-07-22, 19:22   #3510
ja :)
Zakorzenienie

Halo

Oficjalnie witamy się z Polą w 28 tygodniu, czyli 7 miesiącu no i wreszcze ostatniej prostej (albo krzywej ) - III trymestrze

Ponadrabiam po pracy, bo nawet moja ciąża mnie nie usprawiedliwia z obijania
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości