|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam pracy, pracę dam.
16 letni detektyw pomysły na reklamę = xd
|
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blog 6 kątów - o budżetowym przemetamorfozowaniu brzydkiego pokoju w ładny ![]() Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg Edytowane przez Ruby Invicta Czas edycji: 2013-07-19 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co jest nie tak z tym ogłoszeniem? Poza błędem ortograficznym nic nie widzę, nie znam się na programowaniu, chodzi o te języki?
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41874625]Nie rozumiem
Co jest nie tak z tym ogłoszeniem? Poza błędem ortograficznym nic nie widzę, nie znam się na programowaniu, chodzi o te języki?[/QUOTE]chodzi o ten "sea sharp". powinno być napisane "C#", a ktoś to zapisał tak, jak się wymawia. |
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
hahhahaha dopiero skumałam
|
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
przeklejam mój post
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3346 sorry ale po prostu zrobiłam facepalma. |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem oburzenia, przecież to normalne, że z telefonem chodzi się do wc, a sygnał sms powinien Cię postawić na nogi o czwartej nad ranem <ok> straciłaś swoją szansę
|
|
|
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
no, oj ja biedna, wyjazd jutro z samego rana na 2 tygodnie, jak mi smutno, taks strasznie chciałam rzucić wszystko i jechać za te kilka zł, ojojoj-ojojoj-ojoj a biedny pan stracił 20 sekund życia na dzwonieniu do mnie ojojoj-ojojoj-ojojoj
|
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączę do wątku jako świeża poszukiwaczka pracy. Najbardziej interesujące w ogłoszeniach wydają mi się ostatnio nazwy stanowisk pracy lub zawodów i zabawa słowem, przykłady:
- mistrz produkcji - operator wózka widłowego z bezpieczną wymianą butli - koordynatorka nocna - asystentka wsparcia sprzedaży (z opisu stanowiska wynika, że po prostu ekspedientka) - agent ds. połączeń przychodzących (pracownik call center...) - asystent ds. windykacji telefonicznej (jak wyżej) Mam wrażenie, że pracodawcom wydaje się, że im mądrzejszych i górnolotnych słów użyją tym więcej złapią jeleni... |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie kiedyś dzwoniła kobieta słodkop ie rdzącym głosem oznajmiająca, że jest z tej i z tej firmy (wtf, w ogóle nie przypominam sobie, żebym tam słała CV) i pytająca, czy ma przyjemność (!) z panią XXX. blablabla no i w końcu spytała, czy jestem nadal zainteresowana współpracą. Musiałam od razu odmówić, bo w międzyczasie (CVki wysyłałam jakiś tydzień-dwa wcześniej) znalazłam już pracę. 'do widzenia' powiedziała już grobowym tonem xD wielki foch, że zajęłam jej tyle cennego czasu. oni chyba naprawdę myślą, że jesteśmy tacy zdesperowani i tylko czekamy na ich łaskawe telefony xD
|
|
|
|
|
#225 |
|
BAN stały
|
hm, niedawno widziałam ogłoszenie na etat gospodyni domowej, wymagania: wykształcenie wyższe, biegły angielski (gdyż domownicy mają być cudzoziemcami) i znajomość kuchni orientalnej, całe 1700 brutto.
Także ten, jak nie wiecie, po co Wam studia i dobra znajomość języka to najwyraźniej możliwe, że po to, by móc zabawiać zagranamicznego państwa niebanalnom kąwersacjom znad wyciskania mopa, upierania majteczek i przyprawiania krewetek.
|
|
|
|
|
#226 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nazywanie najprostszych stanowisk typu sekretarka, księgowy, nadzorca promotorek/hostess w języku angielskim jest nagminne i co lepsze najczęściej te stanowiska nie dotyczą pracy w firmach międzynarodowych. Może po prostu w języku angielskim wszystko brzmi lepiej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#227 |
|
BAN stały
|
tak zrozumiałam ten wymóg posiadania przez kandydatkę wyższego wykształcenia - żeby można było np. gawędzić z pracodawcą na tematy związane z sytuacją społeczno-ekonomiczną Zimbabwe, na przykład.
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest normalne nazewnictwo dla tego stanowiska. Żaden współczesny wymysł stanowisko pół-kierownicze
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jeszcze rozumiem prace jako hostessa i wpisywanie w ogłoszeniu preferowanego rozmiaru ubrania bo np. sa dla nich przewidziane koszulki w rozm. S czy M, ale co ma wzrost do pracy w kwiaciarni? Przecież nawet jeżeli mają dla pracownika uniform to wzrost nie ma nic do rozmiaru. |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Praca w święta? Przecież na umowie o pracę nie pracuje się w święta?
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
O, a ja ostatnio widziałam u siebie na mieście:
zatrudnię osoby do zbioru malin. tylko z DOŚWIADCZENIEM. śmiałam się potem, że może jeszcze CV o ilości zbieranych koszyczków na godzinę, zaświadczenie od poprzedniego "pracodawcy" albo może skończone studia "malinoznawstwo"... Może Was to nie dziwi, ale mnie tak. Jak można udowodnić doświadczenie w zbiorze owoców? > mam dwie ręce? |
|
|
|
|
#236 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
tak jest, ale tylko w przypadku umowy o pracę
|
|
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z poważaniem Bronisław Malinowski |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Co jest nie tak z tym ogłoszeniem? Poza błędem ortograficznym nic nie widzę, nie znam się na programowaniu, chodzi o te języki?

.