|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
![]() Po jakim czasie mamusie powinny zacząć regularnie nadrabiać? Ja nadal w tyle i nieogarnięta, ale jestem z wami myślami i wspieram na odległość. Mam nadzieję, że wybaczycie. ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom. ![]()
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Zauważyłam, że mam mega nieaktualny podpis, przepraszam
![]() Chciałam jeszcze napisać o CC, bo czytałam, że wiele z Was obawia się takiego zabiegu. Ja jestem 3 tygodnie po CC, mam pięknie wszystko zrośnięte, nic nie ciągnie nic nie boli i jestem bardzo zadowolona z CC bo miałam naprawdę łatwo, najgorszą pracę związaną z porodem wykonali za mnie lekarze. Wszystko poszło bardzo szybko i sprawnie, kazano mi zdjąć dolną część piżamki, zostałam tylko w koszulce od piżamy, założyli cewnik (nieprzyjemne, ale aż tak bardzo nie boli), położyli mnie na leżankę (stół operacyjny) przykryli prześcieradełkiem, podali tlen na buzię, następnie wstrzyknęli znieczulenie do wenflonu i nic więcej nie pamiętam, kolejne wspomnienie, że obudziłam się po 50 minutach ogromnie szczęśliwa, ze łzami wzruszenia w oczach i było już po wszystkim, Tymoteuszek był już po drugiej stronie brzuszka. Później trzeba leżeć 12 godzin i nie unosić nawet głowy, nie można jeść ani pić, trochę trudno wytrzymać bez picia, ale na bieżąco podają kroplówki z płynami, leki przeciwbólowe podają na życzenie, ja na początku dostałam paracetamol razem z kroplówką, a później jak przestał działać to już mi proponowano ketonal do wenflonu, wziełam 2 razy. Jak tak leżałam po CC to brzuch bolał, ale po lekach przeciwbólowych było znośnie. Tymoteuszka przywieźli mi dopiero wieczorem, była z nim pielęgniarka od noworodków i podawała mi go całą noc do karmienia. Najgorzej wspominam pierwsze wstawanie z łóżka tak zwane pionizowanie, boli okrutnie, bardzo ciężko jest się podnieść do pozycji siedzącej, a zejść z łóżka to już strasznie ciężko, płakałam i mówiłam, że nie dam rady, położna mi pomogła i mnie postawiła, bo miałam iść do kąpieli i poszłam ale na wpół zgięta. Pierwszy dzień było najgorzej bo strasznie ciągnęło i bolało w brzuchu, bardzo trudno było wstać z łóżka i dojść do toalety, robiłam to ze łzami w oczach. Przy przystawianiu Tymoteuszka do piersi miałam też okropne skurcze w brzuchu, tak że pot mi oblewał czoło z bólu i śmiałam się, że się czuje jakbym dopiero przyszła tutaj rodzić, a tymczasem nasz Synek już był pięknie przyssany do piersi. ![]() Po pionizowaniu i kąpieli przenieśli mnie na salę docelową na położnictwie, musiałam się tam sama rozpakować i od tej pory już zostałam sam na sam z Tymoteuszkiem (oprócz drugiej dziewczyny na sali i jej synka) TŻ przyjechał do mnie do szpitala na praktycznie cały dzień i opiekował się Tymoteuszkiem, tak abym jak najmniej musiała wstawać i się męczyć. Na wieczornym obchodzie zgłosiłam ginekologom problem z bólem i tymi skurczami macicy, dostałam czopek i obudziłam się w nocy jak nowo narodzona, przestało boleć Opatrunek miałam zdjęty po pierwszej nocy po CC i została sama rana, trochę się obawiałam jak to myć i dotykać. Nie wiem jak to się stało ale ta rana była bardzo szybko zabliźniona, tylko wystawały mi szwy. Szwy miałam zdjęte po tygodniu od zabiegu i wtedy już nie miałam żadnych strupków tylko różową wygojoną bliznę, wszystko zrośnięte. Aktualnie na brzuchu czuję się świetnie, jedyne problemy zdrowotne jakie mi doskwierają to częste bóle głowy i zawroty głowy oraz niewyraźne widzenie i takie jakieś dziwne jakby zagubienie w świecie, ale to wszystko raczej są powikłania po moich wczesniejszych przejściach z operacją głowy, organizm potrzebuje czasu aby się zregenerować, a teraz dodatkowo obciążony produkcja pokarmu i połóg i gojenie po cc, więc to wszystko trwa, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie coraz lepiej i wkrótce będę na siłach aby opiekowac się sama Tymusiem i może wrócę do prowadzenia samochodu, aby byc bardziej samodzielna.
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawa dla Tż,przybył na czas Cudnie się to wszystko czytało
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia czyli byłaś całkowicie uspana przez 50 min? Bo mi mówią, że chcą mieć mnie świadomą i nie będą usypiać...
Ale fajnie, że napisałaś o cc, bo ja mam ogromne obawy.
|
#1085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło mi z tego 15 placuszków, nawet jeszcze zostały ![]() Ja też, dzisiaj nagotowałam cały gar, to pewnie przez 3 dni będziemy jedli ![]() Ale też się strasznie ucieszyłam, że jeszcze Alka nie ma z nami, bo mogę wcinac takie pysznosci )A co do dziabania, ja mam nadzieję, że w ogóle dojdzie do skutku, bo już powoli zapominam, jak to się robi ![]() Cytat:
![]() Paulinko, ale super poród opłacało się tyle czekac!![]() A dialog tżta z położną komiczny ![]() Agrafka ooo kebaba też bym wcięła Nawet teraz, po misce leczo Muszę się najeśc za wsze czasy ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Nie samego cc, ale tego, że znasz dokładną datę I wiesz, że zobaczysz swoją kluskę już za 2 tygodnie
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znieczulenie podali mi dokładnie o 12.40, CC rozpoczęło się o 13.05, Tymuś był na świecie o 13.12, a o 13.50 już się obudziłam po wszystkim bardzo szczęśliwa i ze łzami wzruszenia w oczach. Tak że wszystko szybciutko trwało i wg mnie bardzo wygodne rozwiązanie to CC, tylko pierwszy dzień był okropny, a później już się dobrze czułam Teraz już szybko chodzę po schodach nawet nic nie czuje że miałam operowany brzuch. Blizna jest coraz mniejsza i różowa, będę smarować maścią na blizny i ma się zrobić biała, cięcie mam bardzo nisko, nawet poniżej lini włosków bo powyżej blizny już mi włoski odrastają, nawet w mocno wyciętych majteczkach blizny nie widać, narazie ma tak ok 12 cm długości i 2-3mm szerokości, ale brzuch się cały czas obkurcza i zmniejsza a blizna razem z nim
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka poród ekspresowy
super opis.Ewusia super sobie radzisz, jesteś bardzo dzielna ![]() Tweed zjadłabym i lecza i tych placuszków ![]() Iwonka nooooo śliczna ta Twoja dziewczynka Elaine mam nadzieję, że zapalenie piersi szybko przejdzie Surka super, że Lili spada tak ładnie bilirubina i że ładnie przybiera na wadze
|
|
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Tweed ale jaki stres jak już znasz dokładną datę
.Ewusia rozumiem. Także zobaczymy, bo przecież oni chcą żebym była świadoma, ale jak to będzie to zobaczymy. Ja miałam takie znieczulenie jak Ty jak poroniłam i czyścili mnie... I pamiętam, że myslałam, że oni dopiero będą zaczynać jak się obudziłam a tu okazała się, że oni już skończyli. I faktycznie było im wygodniej.
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka fajny opis..szybko i sprawnie poszło..zazdroszczę i w ogóle to wzruszyłam się
![]() Anulka hellou ![]() tweed a jak się je robi? może zdążę nim mąż się dobierze do banana choć tak mi niedobrze, że jak jeszcze coś zjem to zwrócę.. a dziabanko jest jak jazda na rowerze..tego się nie zapomina może być tylko niewygodnie i nieporadnie |
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
zbieram się dziewczynki bo czas na kąpiel
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
lachryma
irmith Marionette18 gratulacje Cytat:
włożenie cewnika wcale mnie nie bolało a szykowałam się na ból, może kwestia kto wkłada tak jak z zastrzykami kto robi tak boli przeczytałam, ale nie mam siły komentować dziś mieliśmy położną bardzo fajną młodą i dużo nam doradziła, zbadała ciś moje, sprawdziła macicę i przyjdzie znowu w piątek |
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela Mela ja tak myślę, że Ty urodzisz w swoim terminie
, bo mam numer tylko do Ciebie, więc będę chciała żebyś poinformowała Mamusie czy zrobili mi cc 6.08 czy nie .
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
paulinka
bardzo milo mi sie czytalo Twoj opis no nic, z takim doswiadczeniem mozna od razu rodzic drugi, trzeci raz )
|
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
super opis. Najpierw śmiałam się do łez z Twojego Tżta, który na szczęście sal i żon nie pomylił . A później płakałam jak już miałaś Dziecinę na brzuchu. Och wzruszam się zawsze na tych opisach .
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
To zapraszam póki mam jeszcze to i to
![]() Na pewno, ALE osobiście wolałabym wiedziec, że będę miec Alka za 2 tyg, niż że mogę miec za 2 tyg, a mogę za miesiąc ![]() Cytat:
2 jajka szklanka gęstej śmietany, ja dodałam 200g 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szkl. cukru (można dac nieco mniej, jak lubisz mniej słodkie) mąka (tak żeby masa była jak gęsta śmietana) banan Co do dziabanka to mam nadzieje
|
|
#1097 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Artusiątko je niebotyczne ilości... Po tych 80 ml płakał i był niespokojny. Dałam 100 i już drugi raz zasnął mi bez problem od razu po jedzeniu
Oczywiście na rękach, jak odłożę, to jest ryyyyk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
i to nie jedną
![]() Ewusia naprawde super sobie radzisz szacuneczek ![]() Domciątko wiem co to za ból jak prawie KAŻDY pyta kiedy rodzisz Paulinka fajny opis super sie czytało i expresowy porodzik jeszcze raz gratulacje ![]() Moze mi sie w koncu uda byc na bieżąco. Oczywiscie zaraz po wejsciu na wizaz popoludniu Laura zaczeła krzyczec Jak wstała przewienłam ją,nakarmiłam,ciach do fotelika i skoczylismy do Lidla na szybkie zakupy.Spi juz trzecią godzine.Czekam az wstanie
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Domciatko, piekne zdjecia
Elaine, czyli jednak zapalenie piersi, w sumie tak tez pomyslalam Oby antybiotyk szybko zaczal przynosic ulge! Cytat:
Sliczna Mala ![]() Moze zakladaj jej niedrapki? Paulinka, bardzo fajny opis porodu. Super, ze tak szybko Ci poszlo ![]() Ja porobilam co moglam w mieszkaniu i juz wrocilam do domu, TZ dalej sie tam grzebie. Wolalam tam nie zostawac, bo dzis w planach malowanie farba olejna i lakierowanie drewna, a ja juz wole nie przebywac przy swiezo otwartej farbie
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które juz urodziły sn -czy w 3 tygodniu bolała Was jeszcze kapa pod koniec dnia lub przy np. długim siedzeniu lub staniu?
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Domciątko super foty ![]() Iwonkasłodka ta Twoja Myszka ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Mykam,Laura sie budzi
|
#1101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Malinka -
za miesiąc i trzymaj sie Ewunia - za kikutka.Cytat:
En- mam nadzieje, ze Tomus sie ogarnie z płaczem ![]() Fajowe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Usmialam sie z dialogów ![]() Hej Ja miałam średnio przespana noc. Po 5 mnie ból brzucha złapał i poszłam siku,które zamieniło sie w 2. Młody mi naprawde daje w kość z tym pecherzem, choć teraz to chyba mysle, ze se wierci otwór do wyjścia na świat jakims wiertlem w szyjce. Wierci sie w nocy i gmera mi na dole. Ja mam jakis suchy duszacy kaszel i nos zatkany w nocy znowu Z rana mam gluty w gardle i charcze jak jakis stary papierosnik ![]() Lecę sie ogarniac bo mam dzis wizytę. Ciekawe co lekarz powie ? Zapowiedzialam juz Tz , ze najpóźniej we środę bedzie atakowany, a on Pozdrawiam
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKI Rocky, Samantha i Jakierka
![]() starałam się! |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro będę w drugim, więc okres jeszcze krótki od porodu, ale z doświadczenia mojej siostry z pierwszego porodu muszę napisać, że boli czasem i dłużej. Ona się martwiła, skonsultowała z lekarzem i nic się złego nie działo, a mimo to bolało ją chyba z dwa miesiące.
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Samantha
za wizytę!
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41907419]Artusiątko je niebotyczne ilości... Po tych 80 ml płakał i był niespokojny. Dałam 100 i już drugi raz zasnął mi bez problem od razu po jedzeniu Oczywiście na rękach, jak odłożę, to jest ryyyyk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] hyhy..no tak,u nas Igorek chętnie na mojej piersi/brzuchu zasypia..iu nas w łóżku jakoś tego swojego łóżeczka nie lubi..![]() Cytat:
Paulinka: hihi fajny opis! Trochę te skurcze cię wymeczyly..ale poszło szybko ![]() Katerine: piękna waga maleństwa..porzadna Ktoś ma namiary na Magdalen e? Dajecie smoczka swoim malenstwom?
|
|
#1106 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Elaine mój też lubi wszystko, ręce mamy, tapczan mamy, brzuch mamy tylko nie łóżeczko... Teraz jadłam z nim obiad. Muszę sobie kupić chustę....
Daję smoka, oczywiście, nie raz mnie uratował.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie juz wlasnie wczesniej o to pytalam.
ale chyba urodzila skoro nie ma czasu napisac. |
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kapy ![]() Perse nas smok wczoraj na odpuscie uratował.Bo Laura zaczela płakac strasznie a ja nie daje rady jeszcze szybko chodzic a mielismy kawałek do auta Podajemy go wlasnie w takich kryzysowych sytuacjach.Albo jak w pierwszą noc w domu jak sie na cycka obraziła i płakała to smok tez pomogł.
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka ja mam termin na 29.07. więc lepiej żebym się nie przeterminowala bo razem będziemy wtedy leżeć
Jestem napadnięta, zła na męża, zero objawów zbliżającego się porodu, idę do łóżka. Madi jak tam u ciebie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
domCiatko: yak tez mi wychodzi
a Ty gotowa? perse: ufff to nie tylko mój dziec rozpieszczany my bez smoka poki co..a chustę muszę w końcu nauczyć się..
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-07-22 o 20:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

Ja nadal w tyle i nieogarnięta, ale jestem z wami myślami i wspieram na odległość. 

)
musiałam ja obudzić na cyca bo juz mi przeciekało. Chyba jednak zainwestuje w laktator i bede odciagać pokarm na jakieś wyjścia, żeby nie paradować z cycem. 

szacuneczek
Oby antybiotyk szybko zaczal przynosic ulge!
już nie wiem co mam robić. Chwila spokoju i za chwile syrena na całego.. Co za masakra