Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 19:22   #3511
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

dostałam od koleżanki, buciki są cudne a tego ostatniego chętnie się pozbędę

jeansy z reserwead za niecałe 12zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0022.jpg (111,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0024.jpg (106,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0025.jpg (108,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0026.jpg (106,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-07-22, 19:23   #3512
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion niestety słodyczków nie mogę sobie odmówić tak samo jem jabłka, nektarynki i banany no trudno już niedługo
no ja mam 2 tyg dietę, wg mojej gin przez nietolerancję glukozy mąż mnie pilnuje

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo

Oficjalnie witamy się z Polą w 28 tygodniu, czyli 7 miesiącu no i wreszcze ostatniej prostej (albo krzywej ) - III trymestrze

Ponadrabiam po pracy, bo nawet moja ciąża mnie nie usprawiedliwia z obijania
Stary 2013-07-22, 19:24   #3513
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ej nie zostaw Majusi to HK jest śliczne

Passion ooo to jak małż pilnuje to uważaj
ej! w ogóle widzę, że masz chyba pokój brązowo-turkusowy? my tak mamy sypialnie sesese

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-22 o 19:27
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:25   #3514
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
irygacja polega na tym że wkładasz sobie tą rurke głęboko do środka i wyciskasz ten roztwór wewnątrz
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Nie irygować czyli nie wpłukiwać żadnego płynu do środka pipki.
W sprzedaży są dostępne irygatory takie jak ten z linku http://www.aptekarzwarszawski.pl/tan...or-500-ml.html
Cytat:
cotka no żeby sobie tak w środku nie gmerać za bardzo a już na pewno tego żelu do środka nie wpuszczać
CO ja bym bez was
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wróciłam niedawno do domku opuchnięta jak hipcio..

Dziewczyny co do KAmińskiego we Wro to rodziła tam moja przyjaciółka, nie powiem, że była załamana ale narzekała, sama widziałam, zero pomocy, ona młodziutka nie umiała dziecka nakarmić przewinąć, dzieci 24 godizny z mama, w małej salce (jedyny plus ze czystej) 3 kobiety lózko przy łozku i do tego 3 malutkich dzieciaczkow tak ze nie dalo sie przejsc prawie miedzy łozkiem a sciana. Zadnej pomocy ze strony położnych, ból jedynie jak mogła łagodzić to stojąc pod prysznicem, żadnych piłek itd nie było, moze już są...

ja nie jestem nastawiona strasznie zle na kaminskiego bo to drugi szpital po brochowie, na kaminskiego jest moj ginek z kolei, w razie czego.
YYy ot chyba dawno rodziła, Poporodowa jest na 2 łóżka i jest w kij miejsca, wanna dla dzieci itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:25   #3515
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Hej. Jak samopoczucie?
Dziekuje, nie jest najgorzej.

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
po tym jak uslyszalam, ze polka nie odezwala sie do mnie w pracy bo myslala ze jestem angielka zalamalam sie kompletnie xD bo moje wyobrazenie typowej angielki to brzydka, ruda, przeladowana make-upem Berta z nadwaga
to ta polka niezla. A moze tak biegle wladasz jezykiem, ze tak pomyslala, a nie ze od razu wyglad

Cytat:
no Witam witam
no to dobrze, ze z maluszka wszystko ok
wiecie, coraz czesciej zastanawiam sie czy nie mam blizniakow bo moj syn mnie tak kopie ze czuje go w 2 skrajnie roznych miejscach jednoczesnie
Moja cora tez tak ma, czasem sie zastanawiam jak ona to robi

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Z odzysku

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam siły nadrabiać, wybaczcie

Przypominam się z prośbą o wszelkie zmiany na pierwszej stronie na PW

Tż mi dziś nagonił stracha... Myślałam, że go ZABIJĘ!!
Poszli z Edą sprawdzać pożyczony fotelik, czy Edi jest wystarczająco duży, bo jest na granicy, a jutro potrzebuję dwa, bo ta koleżanka przyjeżdża... No i nagle słyszę głośne: "SZLAG! SZLAG! SZLAG!!!". Biegnę, patrzę, a TŻ ZATRZASNĄŁ MŁODEGO PRZYPIĘTEGO W FOTELIKU W SAMOCHODZIE Z KLUCZYKAMI W ŚRODKU!!
Ja oczywiście poryczałam się, zaczęłam na niego drzeć i już kazałam mu szybę wybijać i dziecko ratować, ale nadszedł mój tata z pomocą! On sobie zawsze umie poradzić i włamał się do auta Po 15 minutach Edi był wolny, on oczywiście zadowolony, bo wszyscy stali dookoła auta... A ja cała we łzach i stresie, skurcze takie mnie złapały, że masakra...
O matulu dobrze, ze tata ma rozne talenta

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny pisze z tel i prosze o rade!!!!
swedzi mnie pipka , mam czerwona, mam zolte geste uplawy, czasem to wrecz piecze co robic? wyslac D. po ten clotrimazolum?
Masc tak, co do globulek, raczej nie. Wiem, bo sama ratowalam sie tym przed ostatnia wizyta, bo mnie dopadl jakis swedzioch. Lekarz powiedzial, ze masc ok. Jednak bez wizyty ani rusz.

Ide nadrabiac dalej.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:30   #3516
Snow_White1
Wtajemniczenie

Pobudka o 5:30 daje o sobie znać
Ale muszę poczekać na TŻ, bo mamy koncepcję garderoby rozkminiać.

Powiem Wam, że nie zamierzam kupować ciuchów przez najbliższe 2 lata (dziesiejsze były ostatnie, podyktowane faktem, że nie mam w czym chodzić ). Mam tyle ubrań, że jakaś masakra...niektór e to chyba nawet ani razu nie chodzone. Problem polega na tym, że ja mało co wyrzucam, mam ciuchy z czasów studiów, jeśli nie liceum. Bo nadal są dobre, nie zniszczone, do pracy może się nie nadają, ale sprawdzają się na wakacjach ogolnie, kupuję tylko na wyprzedażach, żadnych tam drogich ubrań, bo uważam, że nawet ceny w sieciowkach są mooocno zawyżone.
Stary 2013-07-22, 19:31   #3517
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
E tam, chyba niezbyt fotogeniczne będą moje łupy Niewyprasowane i w ogóle. Na małym kiedyś pokażę

No, ja to tak nazywam, bo mojemu głupolowi ciężko przechodzi przez gardło przyznanie się do winy i przeprosiny Zamiast tego jest mu głupio i kombinuje żeby zrobić coś miłego.

Wiesz co, ja znam chłopaków, którzy nie mają problemu z zakupami w lumpie. Mój tam akurat do nich nie należy. Owszem, jak mu coś wyszperam to chętnie nosi, ale jak parę razy był mi towarzyszyć, to nie odpuszczał mnie na krok i niczego nie dotykał
Mnie tylko jeden raz lekarka spytała czy partner też się na coś skarży. A się nie skarżył. Przy czym to akurat może tak być, że u facetów jakieś drobnoustroje działają w utajeniu, po prostu sobie siedzą i nie powodują bólu czy swędzenia. Dla niego jakaś odrobinka zarazków nie ma znaczenia a jak to przelezie na mnie to już się rozbuja na maksa
A dbamy porządnie o higienę i to tym bardziej frustrujące. Położna powiedziała, że właśnie na takie zadbane kobiety częściej coś "włazi" a takie - za przeproszeniem - śmierdzące i niedomyte żyją sobie w spokoju, nieskalane infekcjami
mój tż nauczył się chodzić do lumpków jak już był ze mnąwcześniej to dla niego była abstrakcja, nie wierzył ze mozna kupic cos dobrej marki za fajną cenęsam raczej nie pójdzie, bo tam zazwyczaj same kobitki, ale ze mną owszem

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce spakowac juz do walizki lakator i smoczek.Powiedzcie mi czy ja musze te dwie rzeczy wygotowac czy wyparzyc?
ja bym wyparzyła
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:32   #3518
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne
Stary 2013-07-22, 19:35   #3519
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
czemu tak
eh skomplikowane z tym macierzynskim
musialam sie wyrejestrowac z zusu i rejestrowac ponownie bo w przeciwnym razie mialabym 400zl.macierzynskiego a takto dostane mniej qiecej tyle co zarabiam
chore.to nasze.panstwo jest strasznie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:37   #3520
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Jak dla mnie te kubelkowe spacerówki nie są fajne bo dziecko siedZi cały czas w jednej narzuconej pozycji, ani tego za bardzo nie rozlozysz, tak samo jak pisałaś dziecko na boku się nie położy. No mi się osobiście nie widzą takie spacerówki, ale każdy wybiera co uważa za słuszne

Sa plusy i minusy. Ja czytalam ze lepsze sa kubelkowe bo dziecko do 1,5 roku zycia nie prostuje nozek jak spi tylko zawsze w kolanach ma zgiete

Kurcze Mlody mi w brzuchu normalnie "wibruje" od kilku dni jak by sie trzasl tez tak mialyscie??

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:39   #3521
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
musialam sie wyrejestrowac z zusu i rejestrowac ponownie bo w przeciwnym razie mialabym 400zl.macierzynskiego a takto dostane mniej qiecej tyle co zarabiam
chore.to nasze.panstwo jest strasznie

jestes na dg? placilas niskie skladki wczessniej a teraz musisz sie wyrejestrowac i zaplacic przynajmniej 1x wysokie ?dobrze rozumiem?ja teraz w sierpniu bede placila drugą wysoką skladkę i być moze pojde na bezplatne l4, zeby juz nie placic
Stary 2013-07-22, 19:40   #3522
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jaram się totalnie wybieraniem na allegro kubeczków, talerzyków, serwetek, baloników i takich tam na moje Baby Shower

No popatrzcie tylko, takie kiczowate, że aż cudowne
http://allegro.pl/kubeczki-baby-show...393912723.html
http://allegro.pl/talerze-baby-showe...391407598.html
http://allegro.pl/slomki-baby-shower...391409245.html
http://allegro.pl/balon-balony-narod...374524727.html
http://allegro.pl/dekoracja-baby-sho...394106688.html

Oczywiście niebieskie, bo chłopczykowe, hihi

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Aha, zapomniałabym. Dostałam cynk od mojej koleżanki pracującej w H&M, że jutro dorzucają tam kolejną partię przeceny dzieciaczkowej. Ja planuję zajrzeć - jakbym miała za mało ubranek
Faaaajne te rzeczy na BS

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Halo

Oficjalnie witamy się z Polą w 28 tygodniu, czyli 7 miesiącu no i wreszcze ostatniej prostej (albo krzywej ) - III trymestrze

Ponadrabiam po pracy, bo nawet moja ciąża mnie nie usprawiedliwia z obijania
za kolejne tygodnie
Cytat:

Nie lubisz HK???
Buciki mnie po prostu rozwaliły
Cytat:
ej nie zostaw Majusi to HK jest śliczne

Passion ooo to jak małż pilnuje to uważaj
ej! w ogóle widzę, że masz chyba pokój brązowo-turkusowy? my tak mamy sypialnie sesese
Ja też mam sypialnie turkusową Ale połączoną z szarym

Moje dziecie mnie wykończyło Ale fajnie się nam bawiło
Cisza tu dziś jak nie wiem

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:40   #3523
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Sa plusy i minusy. Ja czytalam ze lepsze sa kubelkowe bo dziecko do 1,5 roku zycia nie prostuje nozek jak spi tylko zawsze w kolanach ma zgiete

Kurcze Mlody mi w brzuchu normalnie "wibruje" od kilku dni jak by sie trzasl tez tak mialyscie??
ja mam takie trzęsawki w brzuchu, z andzią tez tak mialam, wiec chyba ok
Stary 2013-07-22, 19:41   #3524
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Cytat:
O ja niedomyślna

Połóż się i odpocznij a prasowanie nie zając nie ucieknie-olej dziś
Jeśli chodzi o zgagę to
Zgaga mi jakoś teraz przeszła, nie wiem jakim cudem prasowanie olalam, może jutro to ogarne za to TŻ umyl 2okna super bo już czarne były, jeszcze mu zostało 6 do umycia - ale nie wszystko na raz

Macie może jakiś pomysł na dobrą zupę? Muszę coś jutro ugotować, a nie mam weny

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:45   #3525
passion80
Zakorzenienie

nie lubię różu, szczególnie w takim natężeniu

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
ostatnio robiłam krem z brokuła, chłopu bardzo samkowało
gotuję jak rosół, z pół h przed końcem wrzucam brokuł, później blenderem i włala
Stary 2013-07-22, 19:45   #3526
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

angel hihihi pazdzioch w fazie pelzania
oszalalam

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
my z kolei będziemy trochę czekali na adapter do baby joggera. fotelik kupujemy używany maxi cosi
co to jest baby jogger? brzmi jak turbo sportowy wozek

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
hmm, czarodziej jakiś? trudno mi uwierzyć, że na podstawie "macania" można tak podać termin, ale w kocu lekarzem nie jestem

oby urodzi się w terminie

myślę, że co osoba to opinia... na pewno lepiej kierować się lekarzem i poczuciem bezpieczeństwa niż warunkami bytowymi (choć wbrew pozorom to też b. ważne dla psychiki co by urazu potem nie było - ja tak mam po pobycie a chirurgii na Chaubińskiego)
ja o Brochowie nie myślę, bo tam nie ma chirurgii ogólnej, a lekarz twierdzi, że powinnam iść do szpitala, gdzie taki oddział jest w pobliżu. A opinie o tym szpitalu słyszałam bardzo różne, wic najważniejsze, żebyś Ty była spokojna o siebie i maluszka.

A odnośnie Kamieńskiego - też słyszałam, że szpital jest najlepiej przygotowany pod względem sprzętu i doświadczenia lekarzy/położnych. Na początku ciąży (chyba w 10 tyg...) trafiłam tam na pogotowie z krwawieniem i nie powiem, żeby się mną źle zajęli (poza głupim komentarzem że ciążę na Zachodzie uznaje się po 12 tygodniu a u nas takie cyrki dziewczyny odstawiają ) a sprzęt mieli na prawdę ok. Traktuję go jako szpital drugiego wyboru, jakby coś się zaczęło dziać przed TP i byłoby mało czasu... Jedyną negatywną rzeczą jest ilość porodów i brak czasu dla pacjenta.

ja zupelnie z innych stron polski ale polecam sprawdzax szpitale pod wzgledem referencyjnosci. jak dla mnie minimum do porodu to 2 sie zdecydowalam rodzic w takim.ktory zarowno porodowke jak i neonantologie ma na 3 czyli najwyzej jak moze
mysle.ze.to dosc dobry wyznacznik

Cytat:
w fazie pełzania lol . Fajnie ze możesz być w lumpie ja ostatnio tżtowi powiedzialam ze bedzie jeździł do lumpów i zgarbiał okazje bo ja nie moge, to zaczął się śmiać

wiesz co. tak w sumie to ja zawsze myję wannę proszkiem do prania, otwór zasypuję sodą i zalewam octem, podłogę sprzątam wrzątkiem z mydłem do rąk wiec raczej takiej typowej chemii zazwyczaj unikam ale czego sobie nie odmawiam to domestos do kibelka i wybielacz do ubrań

nigdy nie uzywalam wybielacza.do ubran, zawsze wydaje mi.sie ze to nie dziala albo niszczy
jakiego uzywasz i jak.sie tego.stosuje?
w sumie mam troche.zszarzalej bielizny , da to cos teraz?

[/RIGHT]
Stary 2013-07-22, 19:46   #3527
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zgaga mi jakoś teraz przeszła, nie wiem jakim cudem prasowanie olalam, może jutro to ogarne za to TŻ umyl 2okna super bo już czarne były, jeszcze mu zostało 6 do umycia - ale nie wszystko na raz

tż wymiata
a co do zupy..to przyjaciółka przywiozła mi dzis zupkę buraczkową..jejuu pycha
Stary 2013-07-22, 19:51   #3528
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

już
1, 2, kocyk minky z allegro
reszta kupiona w hurtowni
3. ręczniczek kąpielowy
4,5 kocyk
6. przewijak (nie mam zdjęcia, ale identyczny jak ten z allegro Zebra 2, kolor szary http://allegro.pl/przewijak-usztywni...414589696.html)
Fajny ten kocyk z minky Taki przewijak dostałam od koleżanki ale jako że leża ł jej w garażu to folia na nim popękała. Znalazłam na allegro pokrowce na przewijak to chyba kupię. Taki ładny pokrowiec z wyszywanej zajączkiem kosztuje niemal tyle samo co nowy przewijak kupię taki zwykły

Cytat:
ja jak jem to mnie wtedy zgag nie męczy a skoro i tak będzie to jem na co mam ochotę, o!
Nie wiem co to zgaga

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Spokojnie. Koleżanka niedawno rodziła drugiego synka, przytyła 16 kg, z czego połowa zeszła po porodzie, 4 kg straciła w ciągu miesiąca i zostały jej obecnie tylko 4 kg
Wczoraj byli u nas przyjaciele z dwuletnim synkiem i kumpela mówiła ze w ciąży przytyła 17 kg. Jak przez chwilę tylko karmiła piersią to bardzo szybko jej waga leciała a teraz to w ogóle nie widać żeby kiedykolwiek rodziła Taka sama jak przed ciążą.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mam ten irygator z TR ale w życiu mi nie przyszło do głowy, żeby to wkładać do środka w ciąży. Po prostu się podmywałam TR

Ja sobie wyprasowałam dzisiaj moje 3 koszule szpitalne, miałam pakować torbę,ale rezygnuję-czuję niemoc.Tylko bym spała
Nie potrafię się spakować bo wiem że jak się spakuję to będzie już tak blisko godziny W Dziś niby zaczęłam 35 tydzień... aaaa....

Cytat:

Buciki są cudne

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pobudka o 5:30 daje o sobie znać
Ale muszę poczekać na TŻ, bo mamy koncepcję garderoby rozkminiać.

Powiem Wam, że nie zamierzam kupować ciuchów przez najbliższe 2 lata (dziesiejsze były ostatnie, podyktowane faktem, że nie mam w czym chodzić ). Mam tyle ubrań, że jakaś masakra...niektór e to chyba nawet ani razu nie chodzone. Problem polega na tym, że ja mało co wyrzucam, mam ciuchy z czasów studiów, jeśli nie liceum. Bo nadal są dobre, nie zniszczone, do pracy może się nie nadają, ale sprawdzają się na wakacjach ogolnie, kupuję tylko na wyprzedażach, żadnych tam drogich ubrań, bo uważam, że nawet ceny w sieciowkach są mooocno zawyżone.
Snow tu trzeba być twardym i wywalać na bieżąco to w czym się nie chodzi. Podobno jak czegoś nie ubrałaś przez rok to już tego nie ubierzesz - u mnie się sprawdza. A tak to robię czystki w szafie 2 razy w roku. A też mi ciężko jest się rozstać z ubraniami, szczególnie z tymi, które sama uszyłam ale za to potem mogę uszyć sobie coś nowego albo kupić

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:51   #3529
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajne, nawet te bodziaki z HK! Ja też przeboleję róże, które dostałam

Logoasia
a czym się różni buraczkowa od barszczu?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:52   #3530
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest baby jogger? brzmi jak turbo sportowy wozek

nigdy nie uzywalam wybielacza.do ubran, zawsze wydaje mi.sie ze to nie dziala albo niszczy
jakiego uzywasz i jak.sie tego.stosuje?
w sumie mam troche.zszarzalej bielizny , da to cos teraz?
baby jogger city mini gt.. mamy taki model spacerówki potrzeba teraz adaptera do gondoli i fotelika
a co do wybielacza to świetna sprawa... wlewasz na oko wybielacz do letniej wody( wychodzi pewnie 3 nakrętki na 2 litry), mieszasz, wrzucasz białe rzeczy, zostawiasz na dzień i wstawiasz na pranie do pralki na zwykle pranie bieluśkie super, przekonalam sie na ubrankach córki.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Ale fajne, nawet te bodziaki z HK! Ja też przeboleję róże, które dostałam

Logoasia
a czym się różni buraczkowa od barszczu?
chyba niczym
Stary 2013-07-22, 19:53   #3531
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Snow tu trzeba być twardym i wywalać na bieżąco to w czym się nie chodzi. Podobno jak czegoś nie ubrałaś przez rok to już tego nie ubierzesz - u mnie się sprawdza. A tak to robię czystki w szafie 2 razy w roku. A też mi ciężko jest się rozstać z ubraniami, szczególnie z tymi, które sama uszyłam ale za to potem mogę uszyć sobie coś nowego albo kupić

ja tak ostatnio zrobiłam, ze wszystki, jak czegoś długo nei nosiłam/używałam szło do oddania a ile mam teraz miejsca no i nie wkurzam się, że coś się marnuje
Stary 2013-07-22, 20:01   #3532
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
chore.to nasze.panstwo jest strasznie\.
co za chory kraj
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja też mam sypialnie turkusową Ale połączoną z szarym
też może być ładna

Cytat:
nie lubię różu, szczególnie w takim natężeniu
ja bym nie pogardziła- akurat te bodziaki są czadowe- ale Miki by chyba nie był zbyt happy

Stary 2013-07-22, 20:06   #3533
passion80
Zakorzenienie

Katarzyno, a Ty jaką płeć dziecka widzisz u księżnej Katarzyny?

ja obstawiam dziewczynkę
Stary 2013-07-22, 20:08   #3534
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na malu

Cytat:
jestes na dg? placilas niskie skladki wczessniej a teraz musisz sie wyrejestrowac i zaplacic przynajmniej 1x wysokie ?dobrze rozumiem?ja teraz w sierpniu bede placila drugą wysoką skladkę i być moze pojde na bezplatne l4, zeby juz nie placic
no dokladnie tak , w pazdzierniku bedzie dwa lata jak mam dg ale to jest xhore bo preferencyjne skladki sa g. a nie preferencyjne
dowiedzialam sie o tym ostatnio
myslalam ze to taki bonus, zakladasz firme starasz sie ja rozkrecic moze kogos zatrudnic to placisz na poczatku mniej a swiadczenia masz takie same, a tu kupa
nie masz zadnych swiadczen, do emerytury te dwa lata tez sie nie licza
no to ja padlam, bo dla mnie logiki w tym nie ma, to po co ja cos w.ogole.place?
skoro nic nie mam w zamian? na jedno by wyszlo jakbym na lewo biznes.robila
ehhh szkoda gadac i psioczyc, jedyne co to martwie sie czy nie za pozno to zrobilam, bo rekestruje sie na te wysokie od 1sierpnia i nie wiem co bedzie jak mi sie dziecko urodzi np pod koniec sierpnia
odpukac oczywiscie

[/RIGHT]
Stary 2013-07-22, 20:09   #3535
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzyno, a Ty jaką płeć dziecka widzisz u księżnej Katarzyny?

ja obstawiam dziewczynkę
a nie wiem, nie zastanawiałam się na tym, kij mnie oni

Stary 2013-07-22, 20:12   #3536
passion80
Zakorzenienie

możecie jeszcze raz napisać, w której aptece internetowej jest tak tanio
Stary 2013-07-22, 20:17   #3537
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Oto metoda Lili na zwrócenie na siebie uwagi
Jaka piekna

Cytat:
Hehe to musi być już niezła zdolniacha żeby przenieść opryszczkę z ust tam na dół

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Przyszla własnie paczuszka od Smyka
Duzo nie zamawiałam.Ale słodkie te ciuszki mowie WamWziełam taki rozmiar zeby pasował na przyszle lato
cudne cudnosci

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wracam do żywych
muszę wysłać D. chociaż po tą maść i zobaczymy... nie wiem czy nie podrażniłam sobie może ręcznikiem?

pokazuję dwie fotki z soboty
Slicznie wygladals. Zrezzta maz tez sie prezentowal sie niezle

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny szybkie pytanie : Czy mogę jutro na egzamin iść w tej kiecce??? Ona jest z takiego cienkiego materiału cos jakby len...bo w nic się nie mieszcze Troszkę sie czuje jak beczuszka no ale brzusia się nie pozbędę a jeszcze go wypne
Jezeli dekolt nie jest za duzy to jak najbardzie w ogole to piekna jest!

Cytat:
ipoza tym zalezy gdzie i czy w pore lekarz kapnie sie jak duze jest dziecko...moja kolezanka rodzaca w Belgii po porodzie uslyszala:gdybysmy wiedzieli jak duza jest waga to by sie Pani nie meczyla bo zrobilibysmy CC..no dobra, tylko kto mial niby ich o tym poinformowac o tym? chyba sami sa od tego prawda???
:
u mnie po tym tekscie to chyba doszloby do rekoczynow z lekarzem... szok

Dziewczyny czy ja Was nadrobie

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:17   #3538
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
możecie jeszcze raz napisać, w której aptece internetowej jest tak tanio
http://www.apteka-melissa.pl/

Stary 2013-07-22, 20:20   #3539
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
pan bóg Ci w dzieciach wynagrodzi
Stary 2013-07-22, 20:21   #3540
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
tż wymiata
a co do zupy..to przyjaciółka przywiozła mi dzis zupkę buraczkową..jejuu pycha
Taka przyjaciółka to skarb

Cytat:
co za chory kraj
też może być ładna

ja bym nie pogardziła- akurat te bodziaki są czadowe- ale Miki by chyba nie był zbyt happy
Noooooo moim zdaniem jest ładna

Też myślę że Miki mógł by poczuć się urażony

Nie mam na nic siły a muszę jeszcze Majkę spakować.
Upał mnie wykończył

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości