Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 18:44   #4831
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
same śliczności

Coś tam powoli widać
a mierzyłaś ile ma cm??

Dzastin upały powędrowały od nas do Was u mnie już chłodniej ale i przyjemniej uff
U Nas też przydałoby się kilka dni chłodniejszych (ale bez deszczu)

Budowniczka, najważniejsze,że Ty dostrzegasz różnicę w swoim brzuszku...każdy cm Cię cieszy i to najważniejsze,my widzimy tylko na fotce więc to też inaczej

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-22 o 18:47
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:10   #4832
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Maksym wyprzedza troche wagowo swoj tydzien, tak stwierdzil lekarz 540 chyba jak dobrze pamietam
hehe cieszę się, bo do tej pory czulam sie jakbym miala oponę, a nie w ciązy...

w pasie 70 cm nareszcie
Wiem co czujesz bo ja też się nie mogłam doczekać aż zacznie coś widać

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja na dziś się już żegnam. Obiecałam mężowi, że wieczorkiem wyjdziemy na spacer, bo cały dzień u nas żar lał się z nieba, nie dało się wytrzymać, a teraz tak akurat na spacerek.
Trzymajcie się! Do jutra!
To udanego spacerku życzę

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Dziewczyny przeczytałam relację z jednego porodu u mam lipcowo-sierpniowych i tak się spłakałam jejku ja też chce już przytulać swoje maleństwo, kocham Cię synku
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:19   #4833
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U Nas też przydałoby się kilka dni chłodniejszych (ale bez deszczu)

Budowniczka, najważniejsze,że Ty dostrzegasz różnicę w swoim brzuszku...każdy cm Cię cieszy i to najważniejsze,my widzimy tylko na fotce więc to też inaczej
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz bo ja też się nie mogłam doczekać aż zacznie coś widać

To udanego spacerku życzę

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Dziewczyny przeczytałam relację z jednego porodu u mam lipcowo-sierpniowych i tak się spłakałam jejku ja też chce już przytulać swoje maleństwo, kocham Cię synku
czytałas o tym 'ekspresowym porodzie'? Mi przy tym opisie na płacz się zbierało...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:25   #4834
metkaa
Zakorzenienie

dziękuję,

paulinaizabela
bardzo ładny brzuszek,

co do imienia to miał być mateusz ale teraz chcemy jeszcze to przemyśleć
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:28   #4835
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dziękuję,

paulinaizabela
bardzo ładny brzuszek,

co do imienia to miał być mateusz ale teraz chcemy jeszcze to przemyśleć
gdzie jest zdjecie brzuszka Paulinki? nie umiem znależć
Stary 2013-07-22, 19:33   #4836
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Pierwsza I nie wiem co Ty od siebie chcesz .. Bardzo fajna babka. I wiesz co ? Zawsze chciałam mieć taki nosek
haha a ja zawsze chciałam mieć inny bo według mnie to już nawet mój tż ma ładniejszy a ja taki "kartoflany" ale każdemu coś się w sobie nie podoba
Cytat:

Ja glukoze mam co miesiąc zlecaną razem z resztą badań.

Sukienka nr 1 piękna i bardzo ładnie w niej wyglądasz
Patrzę, że co lekarz i co przychodnia to inaczej... ja badania ogólne miałam tylko raz zlecone a jak pytałam czy będziemy powtarzać bo sama się martwię czy wsio ok to powiedział, że tak ale po 28 tyg.

dziękuję Pierwsza widzę zdecydowanie trafiła w gusta
Cytat:
tz udało sie wyrwac dzis wczesniej z pracy, bylismy na usg i bedziemy mięli drugiego syna
mały jest kluchą waży już 330 g i termin porodu przesunąl mi sie na 03.12
gratulacje!!! czyli skład rodzinki dokładnie jak u nas ja i trzech chłopów w domu;D
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale mam nadrabiania! To najpierw nam napisze co u nas a potem doczytam do końca.

Dziękuję bardzo za kciuki! Przydały się!
Mały Mikołaj zdrów jak ryba, waży 380g, wszystkie pomiary prawidłowe i w normie. Teraz sie obrócił i mamy ułożenie pośladkowe. Widziałam jego piękne stópki i sisiorka Mam nawet foto buziuniu w 3d ale taki chuderlaczek z niego i ma smutną minkę :P Kolejny raz z USG termin porodu wyszedł nam na 4 grudzień także szykuję się na poród w grudniu. U mnie w ogóle od pierwszego USG w 5 tygodniu za każdym razem mamy 7 dni różnicy względem OM - pewnie już tak zostanie do końca.

Ale nerwów się najadłam dzisiaj trochę, bo umówiona byłam na 9, przyjeżdzam a tam prądu nie ma. O 12 włączyli i dopiero koło 13 weszłam, a jeszcze miałam później wizytę u kardiologa i się bałam, że nie zdąrzę. Założyli mi znowu Holtera, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.

No i mam filmik z USG, jak mąż wróci z pracy to będziemy oglądać, bo miał ze mną być na badaniu ale jak sie okazało, że nie wiadomo do której prądu nie będzie to musiał jechać do pracy...Z resztą już tak fajnie malca nie widać w całości na obrazie bo większy jest, mam filmik z 12 tygodnia to jest extra! A to nóżkę prostuje, a to rączką kopnie
za wizytę i super, że wsio ok współczuję z tym czekaniem, ja bym chyba sobie poszła bo gdzie to tyle siedzieć
Cytat:
Gratulacje, będa super braćmi
Imię wybrane??

pewnie szaleje w ogodzie i w domu

Gratuluję udanej wizyty i zdrowego synusia

A ja dziś cyknęłam fotkę to wrzucam
piękny okrąglinek
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
motylku] ta dluga cuuudna
dziekuję taka nie przekonana byłam do niej bo to staroć... kupiłam ją ze 4 lata temu i raz ubrałam na wesele i tak wisiała...
Cytat:
Tak jak obiecałam zdjęcia w 3d Tu mój synek ( o którym jeszcze nie wiedziałam że jest synkiem) miał 12 tyg i 2 dni ciekawe jak teraz wygląda
chudzineczka malutka ładnie wszystko widać tylko szkoda, że nie tak centralnie buziaczka

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:44   #4837
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie, absolutnie ta długa. Wyglądasz w niej zjawiskowo! Normalnie jak Socha w "Party" albo "Flashu" Bardzo piękna z Ciebie kobieta!
dziękuję kurde pomyślicie jeszcze, że ja może z jakąś fałszywą skromnością tu wyskakuję ale na prawdę gdzie mi tam do pięknej kobiety... zawsze uważałam, że o wszystko muszę zabiegać w inny sposób niż urodą bo tej nie mam...
Cytat:
Dziewczyny męczą mnie strasznie afty znowu mi wyskoczyły i to aż trzy w trzech różnych miejscach a jak booooli nic nie mogę jeść, smaruję aftinem przed ciążą też mi się czasem robiły ale teraz w ciąży to co chwilę, co wyleczę to z dwa tyg spokoju i na nowo, nie wiem tylko czemu dbam o higienę, wszystko za nim zjem to myję masakra

A i wstawiam dzisiejsze ciuszki.
współczuję tych aft, kiedyś też mnie męczyły ale odpukać już od dłuższego czasu cisza...
ciuszki śliczne
Budowniczka ty chudzino jedna wiem, wiem, nie to oczekiwałaś przeczytać hehe brzusio już co nie co widać
Trele ubranka śliczne i ty piszesz, że masz 3 kombinezoniki a ja już u siebie naliczyłam z 6 hahaha więc się nie martw, że dużo ja to tego twojego wozu się nie mogę doczekać bo tak jak pisałaś, mamy chyba podobny gust jeśli chodzi o wózki i taaaaak ci go zazdroszczę u nas chyba zostanie też na tym barracuda co tu koleżanka wyżej wklejała bo nic mi się nie za bardzo nie podoba...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Jeeeeeej! Te misiowe kombinezoniki!Ja też chcem takie dla Badelka!
I ta wyszywana kurteczka, prawdziwe cudo!
teraz jeszcze nie sezon ale bliżej jesieni wybierz się na łowy lumpkowe, ja wszystkie misie mam z ciuchów a są piękne albo przejrzyj ogłoszenia na szafka.pl bo tam też dużo tego widziałam

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 19:53   #4838
domii29
Zakorzenienie

Jesteście niemożliwe a zostawiłam Was tylko na kilka godzin

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie życzenia

Witam się jako żona )) Było cudownie! Wszystko poszło jak powinno. Nawet nie wiem od czego zacząć, bo tyle się działo. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, aż sama siebie podziwiam, bo wytrzymałam do około 5. Jakoś przed 6 spać poszliśmy. Najpierw przyjechali kamerzyści z fotografem i zaraz po nich starsza. Kamerowali jak mnie ubierała. Później kilkanaście zdjęć w domu w różnych ujęciach. Koło 14.50 była orkiestra, nieźle dali czadu pod blokiem Po 15 był Tomek z rodziną. Na błogosławieństwie wszyscy się wzruszyli, ojciec się popłakał Później jeszcze zrobili nam sporo zdjęć i wyjazd do kościoła. Tam poszło szybko i sprawnie. Chrześnica obrączki niosła  Jakoś szczególnie nie stresowałam się. Na przysiędze powstrzymywałam się przed łzami. Po kościele życzenia i na salę. Jedzenie było przepyszne, zwłaszcza dania gorące. Orkiestra spisała się rewelacyjnie, goście byli zachwyceni, my zresztą też. Bardzo dużo bawiliśmy się, mnóstwo osób do tańca mnie prosiło. Pod koniec już tak zmęczona byłam, suknia taaaka ciężka się wydawała, na nogach pęcherze. No wesele naprawdę było bardzo udane, bawiliśmy się rewelacyjnie. Każdy zachwycał się suknią. Nie spodziewałam się, że tak dobrze to wyjdzie. Z niczym nie nawaliliśmy. Nie wiem jeszcze ile zebraliśmy, bo wszystko jest u Tż. Tyle by opowiadać. Za jakieś 4 tygodnie mają być zdjęcia i film.

Póki co mam tylko kilka zdjęć. Dzisiaj będę miała więcej Załączników wgrać nie można, więc tak Wam pokażę

http://img837.imageshack.us/img837/1496/fgcq.jpg z mamą i teściową. Po 4 było, więc już zmęczona

http://img33.imageshack.us/img33/9130/fu3l.jpg mąż co mina

http://img23.imageshack.us/img23/8311/o3b9.jpg fryzura

http://img826.imageshack.us/img826/7579/48eg.jpg i jej bok
Super że się wszystko udało i pięknie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a ja mam wesele 29 września i 5 października i na obydwóch będę wyglądała jak słonica i nie mam pojęcia w co się ubiorę
Wolałabym wyglądać jak słonica na czyimś weselu niż na swoim własnym ślubie, a tak niestety będzie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, czy można sobie w ciąży farbować wosy szamponem koloryzującym?
Oczywiście że tak możesz pomalować nawet farbą, spokojnie dzidziusiowi nic się nie stanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka:) Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, moge do Was dolaczyc?
Moze napisze cos o sobie - mam 30 lat, jestem w 23 tc, z usg wychodzi 100 % dziewczynka
Witaj

Cytat:
motylku, mam taką:
https://plus.google.com/photos/10793...JSku-KX7u3J3QE
tylko tu są fotki dawno robione jak brzusio był ledwo widoczny, teraz to jest większa kulka i buciki do tego kupiłam fajne, na żywo super wygląda (bo na fotkach to jakoś tak wiejsko mam wrażenie )

a na drugi dzień to:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...278697607.html
kolor chabrowy
Piękne kiecki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:53   #4839
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli ciąża nie jest zagrożona albo nie masz żadnych problemów z infekcjami to możecie bawić się do woli uważając aby nie uciskać na brzuch - pytałam mojej ginki o to.
Natomiast nie wiem czy można używać jakichś nawilżaczy. U mnie przed ciążą nie było z tym żadnego problemu, ale teraz jestem troszkę sucha. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Polecam feminum żel na wysuszone tamte okolice

Cytat:
Mi nawet ostatnio mąż sprezentował zestaw dwóch żeli Durex Play Soczysta Wiśnia i Egzotyczna Marakuja. Nie jest na nich napisane czy są odpowiednie czy nieodpowiednie dla kobiet w ciąży i troszkę się obawiałam, czy nie zaszkodzą w jakiś sposób Bąblowi, ale skoro też takich żeli używasz to teraz będę spokojna.
Mnie osobiście te "słodkie" żele podrażniały, jak mnie TŻ posmarował to miałam wrażenie że się pale

Cytat:
nie oszukujmy się ale hm.. lubie z tym że bez rozpulchniania migdałków i podniebienia

Cytat:
ja tam zawsze zboczuch byłam
tzn przy tż bo wcześniej to ja skromna i nieśmiała dziewica byłam

y mamy truskawkowy, uwielbiam truskawki i ten zapach

w markecie, albo w ptece można kupić mielony albo cały

teraz seks, potem będa kupki i siśki i cycki ... tylko cycki z mlekiem

ja biorę vita-miner z dha

Też od zawsze byłam zboczuchem ale akurat u kobiet to jest słodkie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
No na przykład ja się nie odzywałam
ale zamęt taki mamy i jeszcze leżeć powinnam...

ale melduję się po usg połówkowym Fasola zdrowa 550 g (22t5d) i prawdopodobnie dziewczynka
czyli będą dwie Księżniczki w domu
Super że z bąbelkiem wszystko w porządku
Stary 2013-07-22, 19:54   #4840
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Witam się po tygodniowej przerwie no i w 22 tygodniu!
Już się boję co będzie jak na 2 tygodnie na urlop pojedziemy Nadrobiłam ostatnich kilkanaście stron po łebkach Inaczej z Wami się nie da

Nasza mała rośnie jak szalona i kopie bezlitośnie zwłaszcza w nocy chociaż zdarzają się jej ciche dni - wtedy zamieram z nerwów. Najlepiej działa na nią monte i czekolada Od razu zabiera się wtedy za robotę czyli kopanie
za 22 tydzień

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam aleeeeeeeeeeee mam do nadrobienia zaraz będę doczytywać

Do PANIEN MŁODYCH cieszę się że zadowolone jesteście

Witam też nową mamusie czyżbyś długo się czaiła żeby zagadać

ale pędzimy, widać że wątek sie kończy, nie wiem za bardzo co się działo, muszę nadgonic posty.

A pozatym to mam dziś dzień piękności:r oza:
włosy już wyfarbowałam i nie wyszły mi na rudo( niestety nawet jak farbuje u fryzjera to mam po prostu rude blond)i są w tym kolorze co chciała, zrobiłam sobie henne i regulacje, po południu wymaluję sobie paznokcie i rąk i nóg( zobaczymy czy ładnie wyjdzie).

Wogóle wczoraj mój mąż powiedził mi że mam byle jakie włosy, więc w tygodniu idę do fryzjera i będę ścinać, ale nie dużo, zobaczymy jaka fryzurka mi się umyśli.Wjechał mi na ambicję jednym słowem.
Ale Ci dobrze Ja jako fryzjerka powinnam dawać przykład a chodzę z odrostem na pół głowy i mam okropnie zniszczone włosy. Miałam obcinać w maju i jakoś tak zeszło do tej pory

Cytat:
mam wrażenie że chyba jest duza szansa na założeie dzisiaj kolejnego wątku

straszie oczy mi szczypią dzisiaj i czuję jakby były załzawione czas chyba pogodzić się z okularami bo dawo ich nie nosiłam i może to dlatego

wiecie, szkoda że nie można określić konkretnej daty porodu, bo rozmyślamy z TŻ nad jego urlopem i nie wiemy jak ma go wziąć :p a na razie się nie zanosi na cesarkę u mnie
A rano się ze mną kłóciłyście że dzisiaj nie napiszecie tyle żeby móc nowy wątek założyć

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hahaha apropo księżnej Kate to nawet na tablica.pl są ogłoszenia wózków używanych z tekstem "o ten wózek pytała wczoraj księżna Kate!"

Cytat:
ooo to ten mop mi się podoba, ale tak jak już wspominałam- cena

reflektuje któraś mamuśka naleśnika? bo już trochę usmażyłam
NALEŚNIKI !!

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Oto moje łowy
Stary 2013-07-22, 19:55   #4841
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no i jestem
uwaga! wstawiam swoje zdjęcia więc wrażliwe kobietki proszone są o odejście od monitora

pytanie nr 1: która sukienka? (chociaż widząc się na zdjęciach wstępną decyzję mam podjętą ale wolę się upewnić)
pytanie nr 2: jaka fryzura? (ta ze zdjęcia nie utrzyma mi się długo bo moje włosy są anty lokowe
pytanie nr 3: jakie dodatki?

Ps: ale mam gańdy grube w tej czarnej po porodzie przymusowo "Ewka" i powrót do dukana....
Pięknie wyglądasz przecież co Ty od siebie chcesz ?
A sukienka, zdecydowanie nr 1

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Przyszedł czas, że i ja się ujawnię ;-) Jesteśmy w 21 tyg. ciąży, termin mamy na 3 grudnia

Początkowo was podczytywałam, ale za bardzo przeżywałam, tym bardziej, że my od początku musieliśmy dmuchać na zimne, i od drugiego miesiąca jesteśmy w domku na zwolnieniu. Teraz jak już najtrudniejszy czas za nami to czuję się bardziej pewnie

A no i wszystko wskazuje, że rośnie nam córeczka A co do imienia to mamy kompletny brak natchnienia póki co....
Witaj
i gratuluję córeczki

Cytat:

O mrówkach już zapomniałam , mam nadzieję że raz na zawsze . Razem z sąsiadką je wytępiłysmy Rajdem w proszku . I nie wiem co lepsze..
Na trzeci dzień mój Tz obudził mnie z rykiem ; Kur*** one są nawet w lodówce |

Ja pofarbowałam na początku ciąży takim bez amoniaku . Biegłam do fryzjera z kapturem . Wogole nie złapało a jak złapało to nie pytaj .. Póżniej dwa razy farbowałam zwykłą farba , ta sama co przed ciąża ale strasznie szybko się wypłukała i od początku nie była taka . Fryzjerka twierdzi że hormony . Teraz już odpuszczam ( choć wyglądam strasznie ) oszczelę się po porodzie )

Co do malowania włosów w ciąży i podczas okresu zdarza się nie raz tak że kolor nie wychodzi taki jak powinien

Cytat:
Przedstawiam Wam mojego psińca - Wiktora. Wołamy na niego różnie Wiko, Wikuś, Fufuś itd. Przekochane psisko.
Jaki model

Cytat:
tz udało sie wyrwac dzis wczesniej z pracy, bylismy na usg i bedziemy mięli drugiego syna
mały jest kluchą waży już 330 g i termin porodu przesunąl mi sie na 03.12
Gratuluję synka

Cytat:
Ale mam nadrabiania! To najpierw nam napisze co u nas a potem doczytam do końca.

Dziękuję bardzo za kciuki! Przydały się!
Mały Mikołaj zdrów jak ryba, waży 380g, wszystkie pomiary prawidłowe i w normie. Teraz sie obrócił i mamy ułożenie pośladkowe. Widziałam jego piękne stópki i sisiorka Mam nawet foto buziuniu w 3d ale taki chuderlaczek z niego i ma smutną minkę :P Kolejny raz z USG termin porodu wyszedł nam na 4 grudzień także szykuję się na poród w grudniu. U mnie w ogóle od pierwszego USG w 5 tygodniu za każdym razem mamy 7 dni różnicy względem OM - pewnie już tak zostanie do końca.

Ale nerwów się najadłam dzisiaj trochę, bo umówiona byłam na 9, przyjeżdzam a tam prądu nie ma. O 12 włączyli i dopiero koło 13 weszłam, a jeszcze miałam później wizytę u kardiologa i się bałam, że nie zdąrzę. Założyli mi znowu Holtera, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.

No i mam filmik z USG, jak mąż wróci z pracy to będziemy oglądać, bo miał ze mną być na badaniu ale jak sie okazało, że nie wiadomo do której prądu nie będzie to musiał jechać do pracy...Z resztą już tak fajnie malca nie widać w całości na obrazie bo większy jest, mam filmik z 12 tygodnia to jest extra! A to nóżkę prostuje, a to rączką kopnie

Cytat:
Gratulacje, będa super braćmi
Imię wybrane??

pewnie szaleje w ogodzie i w domu

Gratuluję udanej wizyty i zdrowego synusia

A ja dziś cyknęłam fotkę to wrzucam
Brzunio przepiękny

Cytat:
Tak jak obiecałam zdjęcia w 3d Tu mój synek ( o którym jeszcze nie wiedziałam że jest synkiem) miał 12 tyg i 2 dni ciekawe jak teraz wygląda
Ale chudziutki, ale jaki słodziak
Stary 2013-07-22, 19:58   #4842
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez w internecie

Podobno strasznie broją jak są szczeniętami , to prawda ? Nasz miał 1,5 roku jak go przygarnęliśmy ..

Pewnie plewi w sąsiednim ogródku , piecze ciasto , wiesza firany , odkurza 500m2 a drugą nogą koloruje z małym

Majeczkowy domek

JA odpoczywam , musze sobie robić przerwy bo chyba bym padła , ale już jestem ku końcowi
Z nudów w przerwach otwieram te worki z ciuszkami i przebieram
i naliczyłam już 6 kurteczek i 2 kombinezony . Ale wstyd ja to wszystko kupiłam

Cytat:

Dziewczyny męczą mnie strasznie afty znowu mi wyskoczyły i to aż trzy w trzech różnych miejscach a jak booooli nic nie mogę jeść, smaruję aftinem przed ciążą też mi się czasem robiły ale teraz w ciąży to co chwilę, co wyleczę to z dwa tyg spokoju i na nowo, nie wiem tylko czemu dbam o higienę, wszystko za nim zjem to myję masakra

Piękne ciuszki

Cytat:
To tak na szybko bo mam kolejna przerwe a chce juz skonczyc Załącznik 5335778 to sa moje misie. Dwa pierwsze sa malenkie - newborn , ten najjasniejszy jest do 3 mies niby do 6 kg . W cm nie ma podane. Kurteczka z Tesco - reszta eBay

Załącznik 5335784 - to Next tez z ebaya. Wszystko 0-3 mies wiec ciezko stwierdzic ..

Załącznik 5335785 a tu dwie 0-1 mies. Biala z Tesco a ta różowa to cos na punkcie czego zwariowalam . Babka wyszywa recznie ubranka. Zobaczcie sobie te ròżyczki Załącznik 5335787 100% bawełna . Mam jeszcze ze dwa komplety pokaze Wam jak sie dokopie kiedys. Oczywiscie rowniez z ebaya wylicytowalam za grosze bo nowe kosztuje majatek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Wrzucam niewyrazna fotke brzuszka z 23t i 2 dnia Jest okrąglinek gigancik w tygodniu tak wystrzelił... chyba szpital mu służył :P Przepraszam za jakość
Nadal się zastanawiam gdzie ten Maksymek tam siedzi ale brzuszek masz fajny
Stary 2013-07-22, 20:05   #4843
Dzastin08
Wtajemniczenie

A gdzie wszystkie gaduły poznikały?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-22, 20:07   #4844
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczne
Cytat:
To tak na szybko bo mam kolejna przerwe a chce juz skonczyc Załącznik 5335778 to sa moje misie. Dwa pierwsze sa malenkie - newborn , ten najjasniejszy jest do 3 mies niby do 6 kg . W cm nie ma podane. Kurteczka z Tesco - reszta eBay

Załącznik 5335784 - to Next tez z ebaya. Wszystko 0-3 mies wiec ciezko stwierdzic ..

Załącznik 5335785 a tu dwie 0-1 mies. Biala z Tesco a ta różowa to cos na punkcie czego zwariowalam . Babka wyszywa recznie ubranka. Zobaczcie sobie te ròżyczki Załącznik 5335787 100% bawełna . Mam jeszcze ze dwa komplety pokaze Wam jak sie dokopie kiedys. Oczywiscie rowniez z ebaya wylicytowalam za grosze bo nowe kosztuje majatek

Trele!!Ciuszki masz przepiękne!
Cytat:
Dokładnie

czytałas o tym 'ekspresowym porodzie'? Mi przy tym opisie na płacz się zbierało...
Gdzie można dokładnie znaleźć ten opis?

Ja wróciłam z podlewania ogródka 2 godz mi to zajęło a teraz ledwo co się ruszam..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:12   #4845
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie wszystkie gaduły poznikały?
poszly się kąpać i kosić?
Cytat:
Śliczne

Trele!!Ciuszki masz przepiękne!

Gdzie można dokładnie znaleźć ten opis?

Ja wróciłam z podlewania ogródka 2 godz mi to zajęło a teraz ledwo co się ruszam..
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=705479&page=38 paulinka777 opisywała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 20:16   #4846
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę z poduszką bo już się tydzień przymierzam do kupienia i nie wiedziałam którą wybrać

Co do wady wzroku i porodu - Ja mam na lewym oku -4,75 a na prawym oku - 8 i do tego plamy na rogówce, prawdopodobnie przez wadę będę miała cesarskie cięcie. Ostatecznie decyzję podejmie mój okulista. Też noszę szkła kontaktowe od rana do nocy, ale moja gin jak tylko zaszłam w ciąże to mnie uprzedziła że do porodu to w okularach.
No jak w okularach? Ja sobie tego nie wyobrażam

Moja wada raczej nie jest wskazaniem do cc, ale muszę się wybrać w ciąży do okulisty bo już bardzo dawno nie byłam...

Cytat:
ktosiula jezeli chodzi o wzrok, to ja ma na jedno oko -3,75 na drugie -1,75, też noszę soczewki, a okularów nawet wogóle nie posiadam i też mnie zastanawia to jak będzie na porodówce boję się że jak nie będę miała niczego to dziecka dobrze nie zobaczę

Odporność słabsza i stąd te afty. Współczuję...
Ja się dla odmiany męczę z zajadami, przez tydzień nie miałam a dziś znowu czuję, że pękają...

Cytat:

O mamo, ale cuda! Nie dziwię Ci się, ze tyle nakupowałaś... i po raz kolejny powtarzam, jak dobrze, że będę miała synka, portfel mniej ucierpi :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:21   #4847
maomami
Wtajemniczenie

Matko jedyna nie można Was zostawić na kilka godzin bo 10 stron ma człowiek do nadrobienia oj gadułki gadułki, ale widzę dzisiaj zboczony temacik ja jakoś ostatnio też mam jakąś straszną ochotę na mężula, zastanawiałam sie czy ze mną napewno jest wszystko dobrze

My dzisiaj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, na 12 par 9 napewno czeka na dziewczynkę a reszta jeszcze nie wiedziała dzisiaj tak organizacyjnie bardziej było, a w czwartek już takie zajęcia prawdziwe, najpierw gimnastyki pół godzinki a później ma być chyba o przygotowaniu do porodu, jak poznać że to się zaczyna itd wszystko dookoła porodu. Cieszę się bo większość zajęć ma być taka raczej bardziej praktyczna niż suche siedzenie i słuchanie, mają być zajęcia z pielęgnacji noworodka na fantomie, o laktacji więc takie fajne tematy.

Miki wyglądałaś cudownie śliczna panna młoda
Budowniczka ja ostatnio kupiłam wita miner z dha, Pani polecała, ja nie narzekam, te DHA są do przyjęcia bo np po prenatalu strasznie mi się po nich odbijało jakbym naprawdę zjadła rybę

Wy tak o tych weselach rozmawiacie, my mamy urodzaj, już byliśmy na dwóch a jeszcze czeka nas wesele mojej kuzynki 15 września na którym mam być świadkową, 28 września bliskiego kuzyna męża i 19 października mojej przyjaciółki która powiedziała mi że nawet jakbym miała rodzić to mam być na weselu ale z wymiarów Zuzi termin mi się przesunął na końcówkę października więc jest jakiś cień szansy że choć na chwilę się pojawimy. Chociaż teściowa twierdzi że trwafię na porodówkę właśnie 19 października, nie wiem skąd takie obliczenia, podejrzenia no ale pożyjemy zobaczymy

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

A no i gapa ze mnie, witam nowe mamusie które się jeszcze ujawniają

Dzisiaj jeszcze zahaczyliśmy o entliczka, kupiliśmy butelki dla Zuzi, łańcuszek do smoczka, szczoteczkę do włosów, majtki siateczkowe dla mnie i pieluchy tetrowe. Wyprawka dla Zuzi jest coraz pełniejsza, w sumie nie mamy jeszcze nożyczek do obcinania tych słodkich małych paznokietków, grubszego kocyka i jakiegoś proszku albo płynu do prania z takich rzeczy które mi się nasuwają teraz, pewnie coś się jeszcze znajdzie do kupienia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:22   #4848
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję. Ale się wzruszyłam, łezki mi poleciały
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:23   #4849
Mya1989
Zakorzenienie

Bez jaj, pół dnia Was nadrabiałam:mdle je:

Miki pięknie wyglądałaś!!! A sukienka przecudowna, dosłownie PRZE-CU-DO-WNA!!!!

A Lula mnie właśnie skopała przed chwilą, chyba z 5 minut mnie kopie i wiem, że to na pewno to bo bałam się, że przeoczę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 20:31   #4850
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ekspresowy poród... też o takim marzę

W takim razie ja też lecę szybciutko pod prysznic

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-22, 20:34   #4851
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Maksym wyprzedza troche wagowo swoj tydzien, tak stwierdzil lekarz 540 chyba jak dobrze pamietam
hehe cieszę się, bo do tej pory czulam sie jakbym miala oponę, a nie w ciązy...

w pasie 70 cm nareszcie

O maaatko! 70 cm to ja miałam w pasie przed ciążą i byłam baaardzo dumna Chyba jesteś bardzo wąska w talii co? Ja tam uważam, że brzucho jak będzie miał wyskoczyć to wyskoczy - póki co się ciesz - może ominą Cię rozstępy i nadmiar skóry po porodzie ...
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:37   #4852
domii29
Zakorzenienie

Tyle sie opisalam i mi sie skasowalo uwielbiam pisac z telefonu

Prze zboczuchy jestescie nie bylo mnie kilka godzin a tu takie tematy

Aaa mialam Wam pisac ze od jutra byc moze moje marzenia zaczna sie spelniac... Ale o tym napisze jutro jak wszystko wypali

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Pisalam jeszcze o tym ze po tej dzisiejszej glukozie strasznie mi niedobrze, pewnie to przez to ze nie moge zapomniec tego slodkiego smaku. A teraz do tego wszystkiego doszla jeszcze zgaga .

wrr wcina mi gdzies posty
Stary 2013-07-22, 20:51   #4853
paulinaizabela
Zakorzenienie

Księżna Kate urodziła syna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 20:56   #4854
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Księżna Kate urodziła syna
Miałam to samo napisać

A teraz ide dalej spać, wpadam tu jutro po 6 znajac życie

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:59   #4855
nemosek
Zakorzenienie

Jest syn jednak

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:01   #4856
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję. Ale się wzruszyłam, łezki mi poleciały

Cytat:
Ekspresowy poród... też o takim marzę

W takim razie ja też lecę szybciutko pod prysznic
Dokladnie, ja tez tak chce, dziewczyna opisuje strasznie emocjonalnie... super a sam fakt fizjologiczny nie uczuciowy porodu traktuje jakby go nie było. Typu: raz parcie i jest dzidzior- poprostu rozkosz

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
O maaatko! 70 cm to ja miałam w pasie przed ciążą i byłam baaardzo dumna Chyba jesteś bardzo wąska w talii co? Ja tam uważam, że brzucho jak będzie miał wyskoczyć to wyskoczy - póki co się ciesz - może ominą Cię rozstępy i nadmiar skóry po porodzie ...
ja przed ciążą miałam 63/64 cm... czy ja wiem czy waska, taka normalna... biodra zawsze mialam duze tzn ponad 30 cm roznicy miedzy talia... a cycuszki prawe znikome, czyli ciaza mi sluzy zeby miec rozmiar B
Stary 2013-07-22, 21:11   #4857
Dzastin08
Wtajemniczenie

Mały księciunio

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-22, 21:11   #4858
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo napisać

A teraz ide dalej spać, wpadam tu jutro po 6 znajac życie

Taa...a potem ja wejdę koło południa to już kilka stron będzie do nadrobienia i pewnie nowy wątek

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jest syn jednak
Myślałam, że jednak córka będzie
Stary 2013-07-22, 21:14   #4859
nemosek
Zakorzenienie

Nadrabiam Was, trochę tego jest
Robaków też nie lubię,zwłaszcza pająki mnie obrzydzają takie wielkie czarne odwłokowe bleee,bo polne to wyrzucam za okno.

ja drugiego imienia też nie używam ale prawdopodobnie damy drugie imię maluchowi
Ja tam nie patrzę czy święte czy nie ważne żeby się podobało
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie życzenia

Witam się jako żona )) Było cudownie! Wszystko poszło jak powinno. Nawet nie wiem od czego zacząć, bo tyle się działo. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, aż sama siebie podziwiam, bo wytrzymałam do około 5. Jakoś przed 6 spać poszliśmy. Najpierw przyjechali kamerzyści z fotografem i zaraz po nich starsza. Kamerowali jak mnie ubierała. Później kilkanaście zdjęć w domu w różnych ujęciach. Koło 14.50 była orkiestra, nieźle dali czadu pod blokiem Po 15 był Tomek z rodziną. Na błogosławieństwie wszyscy się wzruszyli, ojciec się popłakał Później jeszcze zrobili nam sporo zdjęć i wyjazd do kościoła. Tam poszło szybko i sprawnie. Chrześnica obrączki niosła ♥ Jakoś szczególnie nie stresowałam się. Na przysiędze powstrzymywałam się przed łzami. Po kościele życzenia i na salę. Jedzenie było przepyszne, zwłaszcza dania gorące. Orkiestra spisała się rewelacyjnie, goście byli zachwyceni, my zresztą też. Bardzo dużo bawiliśmy się, mnóstwo osób do tańca mnie prosiło. Pod koniec już tak zmęczona byłam, suknia taaaka ciężka się wydawała, na nogach pęcherze. No wesele naprawdę było bardzo udane, bawiliśmy się rewelacyjnie. Każdy zachwycał się suknią. Nie spodziewałam się, że tak dobrze to wyjdzie. Z niczym nie nawaliliśmy. Nie wiem jeszcze ile zebraliśmy, bo wszystko jest u Tż. Tyle by opowiadać. Za jakieś 4 tygodnie mają być zdjęcia i film.

Póki co mam tylko kilka zdjęć. Dzisiaj będę miała więcej Załączników wgrać nie można, więc tak Wam pokażę

http://img837.imageshack.us/img837/1496/fgcq.jpg z mamą i teściową. Po 4 było, więc już zmęczona

http://img33.imageshack.us/img33/9130/fu3l.jpg mąż co mina

http://img23.imageshack.us/img23/8311/o3b9.jpg fryzura

http://img826.imageshack.us/img826/7579/48eg.jpg i jej bok
Miki b.ładnie wyglądałaś w ogóle brzuszka nie widać.
super że wszystko się udało żonko
no i cała mama

Cytat:
Napisane przez magdalenka:) Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, moge do Was dolaczyc?
Moze napisze cos o sobie - mam 30 lat, jestem w 23 tc, z usg wychodzi 100 % dziewczynka
Hejka
Na kiedy mas termin?
Doczytałam
Cytat:
Przeoczyłam Naszą wczorajszą imprezę Studniówkową... to co dziś już 99 dni Nam zostało
Ty też miałaś wczoraj 100?

Cytat:
jakby było coś nie tak i igraszki byłyby niewskazane to lekarz na pewno by powiedział
ja tez uwielbiam łobuzować z mężem w ciąży jak sobie pomyśle jak to jest po porodzie to wole teraz na zapas potem to normalnie drugi pierwszy raz to u nas łącznie będzie już trzeci

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------
Ups,naprawdę

Ładne sukienki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:19   #4860
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ty też miałaś wczoraj 100?
A miałam

Kamilo mi skacze perfidnie po pęcherzu...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości