Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 22:03   #4981
littleangel
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII

Hej dziewczyny dopiero zaczynam moja przygodę z racjonalnym odżywianiem, więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie blędow w moim dzisiejszym jadłospisie. Chcę schudnąć ok 2-3 kg, poprawić wygląd sylwetki, nie jestem gruba bo przy wzroscie 164 wazę 56kg, jednak chciałabym czuć się lepiej i lepiej wyglądać. Przejrzałam poprzednie wątki i oto co mi dzisiaj wyszło:
R

Ś : 4 łyżki owsianki, mieszankę przygotowuje sobie sama jest to mix płatków owsianych, otrębow, żurawiny, słonecznika, sienienia lnianego i wiórek kokosowych, szklanka mleka 1,5%, jabłko
II Ś : kromka chleba pełnoziarnistego posmarowanego masłem tzw osełką, polędwica sopocka, pomidor, kawałek łososia wędzonego (nie wiem czy łosoś jest ok? dodam że nie lubię tuńczyka bo dużo dziewczyn w jadłospisach zawierało tuńczyka) czerwona herbata po posiłku
O : 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej, filet z mintaja pieczony w piekarniku bez panierki tylko przyprawiony z łyżeczką oliwy z oliwek, kalafior
P : garść pestek dyni, tak ok 10 g+kanapka z pomidorem ( wiem że chleba na wieczor chyba nie powinnam ale bylam bardzo głodna po jezdzie na rowerze )
K : 100 g serka wiejskiego lekkiego z ogórkiem i pomidorem

Aktywność fizyczna : 32 km rowerem po obiedzie + Focus T25 z Shaunem T wieczorem.

Czy w miarę ok to wygląda? Proszę o poprawki
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 13:28   #4982
G0si3k
Raczkowanie

Wczorajsze r/u:

Sniadanie: Omlet biszkoptowy (przepis wg Ervishy) z serkiem wiejskim, jagodami i dzemem rabarbarowo-imbirowym+kawa z mlekiem

Ripped in 30 Level 1

Na plazy:
Sniadanie2: Bulka z serkiem kozim, pomidorem, ogorkiem, oliwkami i awokado, jablko

Lody smietankowe z wisniami w syropie

Obiad: Jajko smazone na oliwie z oliwek, kalafior, jeden ziemniak + salatka: salata, ogorek, oliwki, szczypiorek

1,5 godz jazdy na rolkach

Kolacja: szklanka kefiru z mixem z platkow owsianych, orzechow i jagod

Prosze o ocene

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:52   #4983
Salvatorexd
Raczkowanie

PPPPPPPPPPPPPPP
a więc tak.
Śniadanie :: płatki owsiane na mleku, ok 300 ml, wyszły dosyć rzadkie, kilka orzechów, 125 ml soku pomarańczowego
II śniadanie : mały paluch ziolowy z masłem, szynką i pomidorem, jogurt truskawkowy 150 g, cwiartka jabłka
obiad : talerz rosołu z bardzo dużą ilością makaronu, 2 małe panierowane kotlety z piersi kurczaka, ok. 7 średnich ziemniaków, średnia porcja fasolki szparagowej
podwieczorek : mała bułka wieloziarnista, niecała garść mieszanki studenckiej
kolacja : 2 duże kromki chleba + jeden trojkacik serka topionego smietankowego + masło + szynka + plaster sera + plasterki pomidora

Edytowane przez Salvatorexd
Czas edycji: 2013-07-21 o 20:41
Salvatorexd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:56   #4984
Ervisha
Zakorzenienie

U
I
Wielozbożowa tortilla z pomidorem, mozzarellą (65g) i bazylią

II serek wiejski z poduszeczkami owsianymi, nektarynką, orzechami włoskimi

III talerz botwinki
ryż brązowy z papryką i pomidorami

IV kilka kawałków domowej drożdżówki z domowej roboty dżemem wiśniowym

V nachosy z pełnoziarnistej tortilli maczane w sosie pomidorowym z mozarellą i pestkami słonecznika

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2013-07-21 o 20:01
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:39   #4985
sheisnot
Rozeznanie

GG do sheisnot

hey hey!!
w związku z tym, że zaczęłam ćwiczyć chciałabym tez racjonalnie się odżywiać. chciałam zapytać o kolację ale sama kolacja do oceny to mało chyba....

no powiedzmy R/U:

Ś.1.: mała filiżanka kawy z mlekiem + banan, paraguao, kilka włoskich orzechów i mała garść migdałowych płatków niestety zalana mlekiem (brak jogurtu nat. w lodówce;()

Ś.2.: rosołek , w sumie kilka jego łyżek z warzywami i tu niestety pół bułki (pieczywo jasne)
potem nie dałam rady i kolejne pół bułki mąż zrobił mi z pasztetem z gęsi i ogórkiem świeżym oraz ok. szklanki kefiru

O.: 2kawalki kurczaka z rękawa wraz z warzywami w tym 2 ziemniaki 3marchewki pietruszka i trochę selera (obżarłam się, więc....
40 minut spacerku czasem z dzieckiem na ręku

P.: z rosołu od teściów, na szybko znów niestety gotowane warzywa 1 duża marchew znów pietrucha i kawałek selera do tego kawałek fileta z kurczaka ,dosc mały.... plus kawa z mlekiem

kolejny powrotny spacer....ok. 4km...

K.: 4plasterki gotowanej wędlinki kurczakowej do tego łyżką serca almette z ziołami i pomidor duży plus łyzeczka oleju kokosowego

wody chyba dzis mało wypilam ;/ i tylko pół szkl. czerwonej herbaty...;/
proszę o ocenę i nie zabijanie za bułkę. rano nieprzytomna i z przyzwyczajenia w sklepie tylko takie kupiłam...;( zazwyczaj jadam pełny kłos z siódmiaka mmmm pycha

Edytowane przez sheisnot
Czas edycji: 2013-07-21 o 22:01 Powód: :)
sheisnot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:49   #4986
Poa alpina
Zadomowienie

Dzisiejsze U z TŻ

Śniadanie: Jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z serkiem Tartare łososiowym, sałatą i ogórkiem
Przekąska: 2 nektarynki
Do kawy: 50g czekolady mlecznej Lindt Tiramisu
Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawałkami schabu smażonymi bez tłuszczu, pesto z pestkami dyni i fasolą szparagową
Skalpel Ewy Ch.
Kolacja: 3 kromki razowca z serami pleśniowymi i pomidorem

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, biała.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-07-22 o 10:21
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:52   #4987
aszer
Raczkowanie

Po sesji wracam do roboty (i nie ukrywam, że łatwo nie jest)
R
I owsianka - szklanka płatków górskich gotowanych na wodzie, gruszka, nektaryna, łyżka migdałów i jagód goji posypane cynamonem + kawa z mlekiem 2%
II jajecznica z dwóch całych jaj i jednego białka smażona na plasterkach salami i cebuli + 3 małe kroki ciemnego pieczywa
III pierś z kurczaka duszona w kostce rosołowej, pół torebki ciemnego ryżu + 2 pomidory z cebulą polane oliwą z oliwek
IV serek wiejski

może być?

aszer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 13:16   #4988
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez littleangel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dopiero zaczynam moja przygodę z racjonalnym odżywianiem, więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie blędow w moim dzisiejszym jadłospisie. Chcę schudnąć ok 2-3 kg, poprawić wygląd sylwetki, nie jestem gruba bo przy wzroscie 164 wazę 56kg, jednak chciałabym czuć się lepiej i lepiej wyglądać. Przejrzałam poprzednie wątki i oto co mi dzisiaj wyszło:
R

Ś : 4 łyżki owsianki, mieszankę przygotowuje sobie sama jest to mix płatków owsianych, otrębow, żurawiny, słonecznika, sienienia lnianego i wiórek kokosowych, szklanka mleka 1,5%, jabłko
II Ś : kromka chleba pełnoziarnistego posmarowanego masłem tzw osełką, polędwica sopocka, pomidor, kawałek łososia wędzonego (nie wiem czy łosoś jest ok? dodam że nie lubię tuńczyka bo dużo dziewczyn w jadłospisach zawierało tuńczyka) czerwona herbata po posiłku
O : 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej, filet z mintaja pieczony w piekarniku bez panierki tylko przyprawiony z łyżeczką oliwy z oliwek, kalafior
P : garść pestek dyni, tak ok 10 g+kanapka z pomidorem ( wiem że chleba na wieczor chyba nie powinnam ale bylam bardzo głodna po jezdzie na rowerze )
K : 100 g serka wiejskiego lekkiego z ogórkiem i pomidorem

Aktywność fizyczna : 32 km rowerem po obiedzie + Focus T25 z Shaunem T wieczorem.

Czy w miarę ok to wygląda? Proszę o poprawki
moje wymiary bardzo ładny jadłospis, kanapkę możesz na iemnym pieczywie spokojnie zjeść na podwieczorek przy takich małych celach redukcyjnych, łosoś jak najbardziej - bogactwo NNKT, serio bardzo rozsądnie nie mam się do czego przyczepić, ewentualnie, że owoc by się przydał ale przy Twoich celach to najwięcej zdziała ruch, a z niewielką redukcją pójdzie szybciutko
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 13:59   #4989
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aszer Pokaż wiadomość
Po sesji wracam do roboty (i nie ukrywam, że łatwo nie jest)
R
I owsianka - szklanka płatków górskich gotowanych na wodzie, gruszka, nektaryna, łyżka migdałów i jagód goji posypane cynamonem + kawa z mlekiem 2%
II jajecznica z dwóch całych jaj i jednego białka smażona na plasterkach salami i cebuli + 3 małe kroki ciemnego pieczywa sprawdź skład tego salami...
III pierś z kurczaka duszona w kostce rosołowej, pół torebki ciemnego ryżu + 2 pomidory z cebulą polane oliwą z oliwek kostka rosołowa to sama chemia z glutaminianem sodu na czele
IV serek wiejski + warzywa

może być?
j.w.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:22   #4990
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Pokaż wiadomość
moje wymiary bardzo ładny jadłospis, kanapkę możesz na iemnym pieczywie spokojnie zjeść na podwieczorek przy takich małych celach redukcyjnych, łosoś jak najbardziej - bogactwo NNKT, serio bardzo rozsądnie nie mam się do czego przyczepić, ewentualnie, że owoc by się przydał ale przy Twoich celach to najwięcej zdziała ruch, a z niewielką redukcją pójdzie szybciutko

ciesze się jadlospis z dzisiaj:

R
przed śniadaniem szklanka wody z polową wyciśniętej cytryny
ŚN : 4 łyżki owsianki j.w + szklanka mleka 1,5%
II ŚN : kanapka z 2 kromek chleba słonecznikowego z serem żółtym i ogorkiem+ mała activia do picia+ czerwona herbata
III ŚN ( pracuje do 16 więc zabieram to co moge do pracy) serek wiejski lekki+ duży pomidor + czerwona herbata
OB: kotlet mielony + 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej + mizeria z ogórka i maślanki ( nie wiem czy ten kotlet mielony jest ok ale akurat mama zrobila )
K: planuje sałate+ jajko na twardo+ pomidor+ogórek

przed kolacją bede cwiczyc 50 min z Shaunem T.
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:05   #4991
eddin
Raczkowanie

U

1. Koktajl: szklanka mleka, mały jogurt naturalny, banan, garść szpinaku, dwie łyżki płatków owsianych

2. Micha fasolki szparagowej gotowanej na parze, prosto z ogrodu

3. Danio intenso straciatella

4. Duża porcja pieczonej wołowiny i indyka z gotowanymi buraczkami

5. Garść orzechów laskowych

6. Grzanka z ciemnego chleba z serem, kiełbasą krakowską z sałatką z pomidorów ze szpinakiem. Dwie marchewki.
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:45   #4992
Irish lady 28
Zadomowienie

R
  1. serek homo- ze szczypiorkiem, ogórkiem, cebulą (ok.300g)
  2. ciabatta z kurczakiem- masło, kapka majonezu, pomidor, ogórek, sałata dębowa
  3. 1/2 parówki drobiowej na zimno
  4. 250--350 g warzyw na patelnię, z chili, oregano, smażonych z olejem kujawskim, 2 lampki wina białego

i jak?

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:57   #4993
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
R
  4. 250--350 g warzyw na patelnię, z chili, oregano, smażonych z olejem kujawskim, 2 lampki wina białego

i jak?

Stary 2013-07-22, 20:23   #4994
g2807
Raczkowanie

mógłby ktoś zerknąć na mój jadłospis na P?

śniadanie:
owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 1,5 tłuszczu, kawałek brzoskwini, pestki słonecznika, orzechy ziemn, łyżeczka płaska cukru, łyżeczka nutelli)

II śniadanie:
2 kromki chleba wiejskiego, masło, 2 plastry szynki konserwowej, ogórek gruntowy, 2 plastry sera żółtego gouda, szklanka syropu malinowego

obiad:
miska zupy buraczkowej, szklanka costy o smaku multiwitaminy, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka (sałata, ogórek, pomidor), brzoskwinia

podwieczorek:
bułka pszenna, jogurt owocowy o smaku gruszki, dodałam do niego orzechy ziemne, pestki słonecznika, pasek czekolady orzechowej

kolacja:
2 kromki chleba wiejskiego, masło, ser żółty gouda, sałata, ogórek, omlet z dwóch jajek i łyżki mleka, parówka, szklanka herbaty zwykłej

po:
kostka czekolady,kilka paluszków z sezamem, połowa batona musli z wiśniami, w połowie w mlecznej czekoladzie (tylko pół batona bo drugie pół zjadł TŻ )

możliwe że jeszcze coś dziś wpadnie, mam ochotę na bakerollsy

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-07-22 o 20:49
g2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:33   #4995
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez g2807 Pokaż wiadomość

śniadanie:
owsianka (5 łyżek płatków owsianych, mleko 200g 1,5 tłuszczu, brzoskwinia 15g, pestki słonecznika 5g, orzechy ziemne 7g, łyżeczka płaska cukru 3g, łyżeczka nutelli 6g)

II śniadanie:
2 kromki chleba wiejskiego 55g, masło 9g, szynka konserwowa 45g, ogórek gruntowy 18g, ser żółty gouda 50g, syrop malinowy 200g

obiad:
zupa buraczkowa 326g, costa multiwitamina 215g, ziemniaki 175g, kotlet schabowy 103g, surówka (sałata, ogórek, pomidor) 90g, brzoskwinia 118g

podwieczorek:
bułka pszenna 17g (akurat tyle zostało), jogurt owocowy o smaku gruszki 150g, dodałam do niego orzechy ziemne 4g, pestki słonecznika 4g, pasek czekolady orzechowej

kolacja:
2 kromki chleba wiejskiego 53g, masło 13g, ser żółty gouda 38g, sałata 7g, ogórek 12g, omlet z dwóch jajek i łyżki mleka 97g, parówka 60g, herbata zwykła 200g

po:
kostka czekolady,kilka paluszków z sezamem, połowa batona musli z wiśniami, w połowie w mlecznej czekoladzie (tylko pół batona bo drugie pół zjadł TŻ )

PS. tylko dziś tak wszystko ważyłam, w inne dni wszystko jem bez ważenia uciążliwe to jest
wg kalkulatora kalorii dzisiejszy jadłospis ma:
białko 112,61g
tłuszcze 119,48g
węglowodany 272,14g
kalorie 2608,80kcal
To mam obliczone ale chciałabym żebyście sprawdziły czy jest dobry pod względem jakościowym
Moim zdaniem nie powinnaś wazyć tak dokładnie....

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2013-07-22 o 20:35
Stary 2013-07-22, 20:35   #4996
g2807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
ważysz zupę ??? Dla mnie te wszystkie dokładne ważenie, liczenie kalori z uwzględnieniem podziału na w,b i t jest chore... wybacz
przecież napisałam że na co dzień tego nie robię
Stary 2013-07-22, 20:37   #4997
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
przecież napisałam że na co dzień tego nie robię
wiem zauwazyłam i edytowałam post ale Ty w chyba chwilkę wczesniej go cytowałaś

Stary 2013-07-22, 20:39   #4998
g2807
Raczkowanie

Cytat:
wiem zauwazyłam i edytowałam post ale Ty w chyba chwilkę wczesniej go cytowałaś
więc chyba i ja powinnam edytować żeby zaraz nie wyszło że jestem chora i ważę wszystko co jem
Stary 2013-07-22, 20:41   #4999
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:

eee???
źle jest??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:47   #5000
eddin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
nie musisz mnie łapać za słówka i nadinterpretować tego co napisałem.
jedzenie dziennie prawie 1kg nabiału na pewno na zdrowie nikomu nie wyszło.
z dwojga złego wolę chyba tego Twojego twixa na śniadanie
Ok, trochę za dużo tego twarogu, ale ludzie o wiele gorsze rzeczy jedzą w dużych ilościach i żyją ale fakt, że można go czymś zastąpić w pewnej części

Teraz poluję na Twixa White i zamierzam go znów zjeść na śniadanie W ramach wyjątku oczywiście, na co dzień króluje owsianka.
eddin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:47   #5001
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
więc chyba i ja powinnam edytować żeby zaraz nie wyszło że jestem chora i ważę wszystko co jem
No pod chorobę to podchodzi fakt

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
eee???
źle jest??
A było kiedyś dobrze??? Po co pytasz skoro nic nie zmieniasz???

Stary 2013-07-22, 20:51   #5002
g2807
Raczkowanie

Cytat:
No pod chorobę to podchodzi fakt
poprawiłam bo chora nie byłam i nie jestem, gdybym była to bym to wiedziała prawda?
heh pierwszy raz wrzuciłam jadłospis do oceny bo chciałam poznać opinię kogoś obcego i zostałam posądzona o chorobę

Edytowane przez g2807
Czas edycji: 2013-07-22 o 20:53
g2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:01   #5003
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
poprawiłam bo chora nie byłam i nie jestem, gdybym była to bym to wiedziała prawda?
heh pierwszy raz wrzuciłam jadłospis do oceny bo chciałam poznać opinię kogoś obcego i zostałam posądzona o chorobę
Spokojnie Ja Cię nie posądziłam bo znam Cię z innego wątku, ale jak podaje się wagę i to dokładnie to tak to moze wyglądać Pierwszy raz udzieliłaś się w tym wątku i nie wiedziałaś

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:

śniadanie:
owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 1,5 tłuszczu, kawałek brzoskwini, pestki słonecznika, orzechy ziemn, łyżeczka płaska cukru, łyżeczka nutelli) ile dodatków.. na pewno była bardzo smaczna osobiście nutelle zamieniłabym na masło orzechowe albo gorzką czekoladę, gdyż jest to zdrowsze. Nutella to cukier i tłuszcz, ale skoro lubisz to też łyżeczka nie zaszkodzi

II śniadanie:
2 kromki chleba wiejskiego, masło, 2 plastry szynki konserwowej, ogórek gruntowy, 2 plastry sera żółtego gouda, szklanka syropu malinowego też smacznie

obiad:
miska zupy buraczkowej, szklanka costy o smaku multiwitaminy, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka (sałata, ogórek, pomidor), brzoskwinia bardzo dobrze że obiad z dwóch dań Do sałatki i ziemniaków dałaś jakiś tłuszcz?

podwieczorek:
bułka pszenna, jogurt owocowy o smaku gruszki, dodałam do niego orzechy ziemne, pestki słonecznika, pasek czekolady orzechowej ta bułka pszenna jakaś samotna.. może trzeba było posmarować ją masłem i dżemem a potem dodatkowo zjesć jogurt? Ale i tak jest ładnie

kolacja:
2 kromki chleba wiejskiego, masło, ser żółty gouda, sałata, ogórek, omlet z dwóch jajek i łyżki mleka, parówka, szklanka herbaty zwykłej

po:

Mi się bardzo podoba... Ładnie A moje uwagi masz wyżej...

Stary 2013-07-22, 21:46   #5004
Izaczka
Raczkowanie

hej, nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta jeszcze
wstawiam moje U, zastanawiam się czy nie jem za mało? wydaje mi się,że to przez upały, nie mam apetytu

1.jajecznica z 2 jajek,kromka chleba z masłem
duze latte na miescie, jakis lod wodny

2. trzy ziemniaki, mizeria ze śmietaną, 2 małe kawałki kurczaka
łomża cytrynowa
4. sałatka z kurczakiem i grzankami(warzywa oliwa i takie tam) ), no i parę paluszków

i dwie skzlanki coli i paręęę herbat, chyba dwie

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:10   #5005
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
hej, nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta jeszcze
wstawiam moje U, zastanawiam się czy nie jem za mało? wydaje mi się,że to przez upały, nie mam apetytu

1.jajecznica z 2 jajek,kromka chleba z masłem
duze latte na miescie, jakis lod wodny

2. trzy ziemniaki, mizeria ze śmietaną, 2 małe kawałki kurczaka
łomża cytrynowa
4. sałatka z kurczakiem i grzankami(warzywa oliwa i takie tam) ), no i parę paluszków

i dwie skzlanki coli i paręęę herbat, chyba dwie
Dużo jedzenia to to nie jest, ale nie popadajmy w paranoję - są upały, a Twoje jedzenie jest luźne i wakacyjne . Na pewno rano zapodałabym większe śniadanie - koniecznie warzywa! No i z racji lata - podjadaj sobie owoce

Dzisiejsze wakacyjne U

I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z: jeżynomalinami, nektarynką, poziomkami, musem jabłkowym, serkiem homo, migdałami i masłem orzechowym crunchy
45 minute HIIT & Total Body Toning Tabata Workout
II Zupa wiśniowa na mleku z makaronem razowym (+ dokładka)
III 3 kromki razowca z: szynką, serkiem typu włoskiego, ziołowym camembertem + pomidor, rzodkiewki
Na mieście: piwo Gorycz Tropików 500ml; lody na patyku waniliowe w polewie z mlecznej czekolady z migdałami

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i ziołowa.

Stary 2013-07-22, 22:22   #5006
rybka1425
Raczkowanie

moje początkujące P :
I Ś: owsianka a mleku 2% z 4 lyżek płatków jęczmiennych/owsianych + troche błonnika + mały banan, szczypta brązowe cukru. Morelka, garść migdałów, dużo suszonych morelek po owsiance, kawa, zielona herbata aa no i jeszcze 3 kostki gorzkiej czekolady
II Ś: herbatka owocowa, dwie kromki placka drożdżowego z masłem orzechowym, jabłko
III O: zupa krem z borowików z grzankami ( dość duża porcja ) w restauracji (wiem że troche skromny obiad ale sycące to było)
IV: dużo suszonych morelek i migdałów i jabłko( byłam na mieście ze znajomym)
V: grahamka ciemna, jedna połówka z dużą porcją łososia wędzonego i surówką własnej roboty ( starte jabłko, kapusta,marchewki, pietruszka, sok z cytryny, troche cukru i oliwa z oliwek) a druga z dużą porcją łososia i z 5 pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół i posypanych ziołami. Garść migdałów, zielona herbatka

Edytowane przez rybka1425
Czas edycji: 2013-07-22 o 22:24
rybka1425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:04   #5007
Mahaszi
Rozeznanie

Cytat:
R

i jak?
Udzielałam się już kiedyś na wizażu pod innym nickiem, chyba ze 3 lata temu to było ale akurat Ciebie i Twoje "jadłospisy" zapamiętałam. Widzę, że nic a nic się nie zmieniasz

Moje U

I. Owsianka z 4 łyżek na mleku z dwoma nektarynkami i garścią borówek
II. Dwie kromki żytniego z makrelą wędzoną i papryką, parę pasków papryki na przegryzkę
III. Ryba po grecku, kasza jaglana, duuużo fasolki szparagowej
IV. Dwa kawałki ciasta kruchego z budyniem i jagodami
V. Dwie kromki żytniego z serem białym, koncentratem pom. i świeżą bazylią (taka jakby pasta), trochę sałatki z pomidora, oliwek, brokuła
Stary 2013-07-23, 10:00   #5008
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Pokaż wiadomość
Moje U

I. Owsianka z 4 łyżek na mleku z dwoma nektarynkami i garścią borówek
II. Dwie kromki żytniego z makrelą wędzoną i papryką, parę pasków papryki na przegryzkę
III. Ryba po grecku, kasza jaglana, duuużo fasolki szparagowej
IV. Dwa kawałki ciasta kruchego z budyniem i jagodami
V. Dwie kromki żytniego z serem białym, koncentratem pom. i świeżą bazylią (taka jakby pasta), trochę sałatki z pomidora, oliwek, brokuła
Bardzo mi się podoba! Pięć sycących i zdrowych posiłków. I to na dodatek bardzo w moich smakach . Wielkie brawa za ryby, owoce i warzywa. Wartościowe źródła węglowodanów + warte grzechu ciasto (na samą myśl o nim cieknie mi ślinka ). No po prostu jedno wielkie MNIAM

Stary 2013-07-23, 11:00   #5009
Ashira
Wtajemniczenie

A ja coś mam problemy z regularnym odwiedzaniem watku w wakacje może i dlatego, że kilka jadłospisów nie było najlepszych. no ale nie ma tego złego
Wrzucę moje dwie eRki

Wczoraj:
Śniadanie:grahamka - połowa z pastą z soczewicy, połowa z serem piórko, do tego sałata, pomidor, ogórek małosolny i szczypiorek

II Śniadanie:naleśnik pełnoziarnisty z twarożkiem, borówkami i miodem

Obiad: dorsz pieczony, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona

Kolacja: jajko na twardo z sosem jogurtowo - musztardowym, pomidor, ogórek małosolny

Plany na dziś:
Śniadanie:pół miseczki owsianki z ziarnami itp. z borówkami, kanapka z pieczywa z amarantusa z twarogiem, ogórkami i szczypiorkiem

II Śniadanie:kanapka podobna do tej ze śniadania tylko, że z pomidorem, pół szklanki jogurtu nat., 2 łyżki domowej granoli, borówki, miód

Obiad:ryż 'na chińsko' czyli brązowy na sypko, kurczak w sosie sojowym przyprawach itp. i warzywa podsmażone na oleju kokosowym w woku na chrupko z mieszanką przypraw

Kolacja:pół kostki wędzonego twarogu, duszona cebulka, pomidory

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:44   #5010
Izaczka
Raczkowanie

Odp: Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Dużo jedzenia to to nie jest, ale nie popadajmy w paranoję - są upały, a Twoje jedzenie jest luźne i wakacyjne . Na pewno rano zapodałabym większe śniadanie - koniecznie warzywa! No i z racji lata - podjadaj sobie owoce

Dzisiejsze wakacyjne U

I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z: jeżynomalinami, nektarynką, poziomkami, musem jabłkowym, serkiem homo, migdałami i masłem orzechowym crunchy
45 minute HIIT & Total Body Toning Tabata Workout
II Zupa wiśniowa na mleku z makaronem razowym (+ dokładka)
III 3 kromki razowca z: szynką, serkiem typu włoskiego, ziołowym camembertem + pomidor, rzodkiewki
Na mieście: piwo Gorycz Tropików 500ml; lody na patyku waniliowe w polewie z mlecznej czekolady z migdałami

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i ziołowa.
oo byl swiezy soczek z pomarańczy zapomniałam ))) dobra w takim razie się nie przejmuje moim jadłemD

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości