|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
wczesniej mialam okres jak w zegarku. Jade zaraz po mapke geodezyjną 400zl ..ach ... teraz pozostaje wybrac projekt!
|
|
|
#242 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Noo zmiana jest znaczna, super ![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na zdjęcia!!Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszędzie się trąbi pneumokoki i rotawirusy więc wypadło mi z łba Nawet w przychodni nikt nie wspomniał o meningo. Teraz nie wiem... Też tak myślę o rota-poza tym ich jest tyle i tak mutują, że nie ma szans aby całkowicie się uchronić.Cytat:
Ale czereśniaki-sorry Jak im się urodzi dziecko to dawaj z Karinką i Majeczką na pół dnia wpadaj![]() Cytat:
My po bioderkach, wszystko oki
|
|||||||
|
|
|
#243 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast znajomych mam fajnych, w sumie jest mi obojętne kiedy przychodzą bo czują się u nas swobodnie; tż kąpie małego, i jak go kładziemy spać to śpi. Jemu nie przeszkadzają głosy, śmiechy bo od małego zasypia przy hałasie i jest ok. Zresztą nawet jak czasem jedziemy wieczorem na zakupy to przekładamy małego z łóżeczka do fotelika i on nawet nie wie że gdzieś był, takie ma spanie generalnie jak ktoś do nas przychodzi to wychodzę z założenia że wiedzą że mamy dziecko, a jeśli nie do końca wiedzą z czym to się wiąże to po prostu trzeba prosto z mostu powiedzieć że np. teraz dziecko już śpi i musi być cisza.
|
||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Uspałam małego i specjalnie położyłam na łóżku żeby mu pazury obciąć a ten jak na złość-fik na brzuch i łapki pod siebie
![]() Co ja mam teraz począć?
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Debrah ale właśnie ja jej pokazałam z zamiarem kupienia, chciałam zobaczyć czy się zainteresuje, oczywiście kupiłam, niespodziewałam się że tak zareaguje poprostu.
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka! a fota gdzie?
|
|
|
|
|
#247 | ||||
|
Lurker ;)
|
Nie mielismy pradu 8 h, zero informacji. Nie musze pisac jak bardzo jestem w☠☠☠☠iona
dobrze, ze mamy gazowke, bo inaczej nawet mleka bysmy malej nie zrobili... Ide czytac. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marsi poka tort! A co nie tak z ta masa z pianek? Chcialam cos podobnego zrobic na chrzciny- cukrowa albo z pianek wlasnie. Evel ale fajne Ci te torciki wychodza! Masz sprawdzony przepis na mase cukrowa? Dlugo sie ja robi?
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem porąbana.
Wpierdzieliłam prawie całą paczkę pudrowych odpuściaków, i od tego ma mi zniknąć sadło. Neweregen. |
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj leniwy dzień, jak to po nieprzespanej nocy. A dzisiaj piorę, prasuję, sprzątam, robię zakupy i nie mam czasu na nic. Wieczorem postaram się poczytać, chociaż tą część ![]() Buziaki od nas dla Was i Waszych dzieciaczków!
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Zgubilam cytaty ale tak pojechalismy do kielc do dzieciecego a u nas z reha wypisali nam w piatek przepustke zebysmy mogli wrocic na rehabilitacje bez ponownego czekania w kolejce i dzis okazalo się ze musimy miec wypis bo inaczej nfz nie zaplaci za badania u nas w szpitalu twierdza inaczej
I tak wracajac z kielc pojechalismy prosto do szpitala po wypis wiec teraz nowe skierowanie na rechabilitacje naszczescie pani kierownik powiedziala ze nas przyjma znow w sierpniu a nie we wrzesniu jak kolejka teraz jest mowie wam paranoja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41902352]Kolejne wątkowe hasło - zerowy level obiadkowy :hehehe: ja proponuję uzupełnić pierwszą stronę o słowniczek [/QUOTE]hahahaha, że też nie wspomnę o bożenie, nieodkładalnosci, mokrzycy, jęczydle jęczydłowatym, czice ![]() Cytat:
nie zaszczepią Ci w innej przychodni, bo nie mają karty szczepień, a musowo muszą wpisać Cytat:
czwórki są 7-14 kg U Was są pieluchy marki Pampers? a jeśli są to co, mają oznaczenia s m itd? ;>co do potu, ja podkładam pieluche flanelową albo bawełniane białe przescieradło. a w foteliku poci sie niestety jak szlag Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku brawo dla Kubusia za 7 miesięcy
to już prawie dorosły chłopak ![]() Mika dla Julka również brawo i oby w szpitalu nie wykryli nic poważnego E_vel jakie torty Hello Nadrobiłam, ale mi cytowanie nie wyszło, za dużo razy odchodziłam od kompa i kapa. A wczoraj miałam gości, zrobiłam tort z malinami, na szczęście mam jeszcze kawałek to za chwilkę mi potowarzyszy do inki Ewcia się niesamowicie rozgadała w ostatnie dni, dominuje "ajajajajaja" i "niam, niam, niam" I nie pamiętam co jeszcze chciałam pisać
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj u Poli pierwszy raz wyraźnie zauważyłam "przyciąganie do mamy".
Moja mama wzięła ją ode mnie na ręce, chwilę posiedziała, a za chwilę w moją stronę się obraca, wyrywa się do przodu i wyciąga ręce do mnie. I gugała przy tym. |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odp odnosnie warzyw. Mrozonki!! Zupelnie o tym zapomnialam.
Co za czikaaaaaaa!! A jutro ma byc jeszcze gorzej My jak zwykle caly dzien prozniakowalismy z Kuba na dworze ![]() jejku, jak sie ciesze, ze tu jestem i nie musze stac przy garach :/ Sprzatam jedynie, ale raz na kilka dni to czysta przyjemnosc ![]() pozniej bede na kompie to poogladam te pysznosci Evel ![]() Mika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#255 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż tort ![]() Tak,Igi w foteliku się poci, w spacerówce nie bo więcej przestrzeni. Cytat:
https://www.bobo vita.pl/home/bobovi...dodatku-cukru/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki i niedzielny egzamin
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-22 o 19:56 |
|||||||
|
|
|
#256 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
jak wybielic biala bluzke ktora zszarzala z czasem?
slyszalam cos o proszku do pieczenia? wypuje sie cala torebke bezposredni do prania czy wymoczyc najpierw ciuch? jesli tak to prezez ile? a moze jakies inne sposoby? zaczelam od proszku bo mam akurat ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
gotujesz i co do tego jeszcze? ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
deli, hahahah, najierw zobaczylm zdjecia "przed" bez tego podpisu i mysle sobie hmmm ale po jest super ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
z rytmem dnia to roznie bywa, ale pora kaipeli - spania to rzecz swieta! Bo pozniej Borys dostaje szalu i dlaczego ja sama mam ponosic konsekwencje bo komus innemu sie wydaje "ze raz jak pozniej pojdzie spac to nic sie nie stanie" najlepsze ze Borys czesto o godzinie 19 wada po prostu w furie i trzea zmykac do domu na kapiel :d mi sie wtedy ty;lko smiac chce bo wiem ze zadne noszenie na raczkach czy spiewy nie pomoga
|
|
#257 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Biore sie za nadrabianie
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam ostatnio w rossmannie albo w auchan coś takiego ale nie wiem czy skuteczne: http://www.dr-beckmann.pl/pl/wybielacze/commodity/32/
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki illusion, mi bardziej o domowe sposoby chodzi
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuję, że pytasz ![]() no więc, poszłam z katarem i chrypą a przy okazji napomknęłam o pleśniawkach, a ona powiedziała, że gardło może od tego bo mogło się to roznieść dalej, albo od kataru który jej spływa. Jest jeszcze opcja że od warczenia(tak warczenia ) które uprawia namiętnie :PNo i dała nam lekarstwo do łykania w zawiesinie i muszę smarować fioletem, dziś mi przepłakała pół dnia takim zachrypłym płaczem Ogólnie padam na pyszczek, a w domu syf
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-22 o 20:28 |
||
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#263 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuje rozstania z Tż Widziałam foty mieszkania, bardzo ładna metamorfoza, dużo lepiej wygląda mieszkanko niż wcześniej Cytat:
No i jak to tak bez fotek tortu? Popraw się ![]() Piotrek też się poci w foteliku Cytat:
Ja myślę, że Ty wiesz najlepiej czy potrzebna jest konsultacja lekarska. Jeśli masz się zamartwiać i żyć w stresie czy Twoje dziecko na pewno jest zdrowe to lepiej przejść się i sprawdzić choćby dla swojego spokoju Ja tak zrobiłam, jak Piotrek maił 3 tyg. i zaczął się przekręcać z brzucha na plecy, już świrowałam i doszukiwałam się nowych oznak złego napięcia, poszłam do lekarza okazało się że wszystko ok mi ulżyło i nie żałuje Cytat:
Zdrówka Cytat:
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wybielania-moja mama wybielala kiedys bialy t-shirt w plynie do mycia wc z biedry :P super efekt!
Ale bluzki bym sie bala, bo pewnie z delikatniejszego materialu jest zrobiona... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-22 o 20:38 |
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać. Przyzwyczaiłam się już chodzić spać o 21 i dobrze mi z tym
Do jutra.
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam troszkę
gaduły podłe :P ![]() Po pierwsze i najważniejsze gorące buziaczki dla dzieciaczków jubileuszowych! ![]() ![]() ![]() ![]() Illusion brawa dla Igiego za tak wspaniałe umiejętności Co do kaszek - wie co dobre ![]() Marsi Blanka bardzo się poci w foteliku. Modliłam się całą podróż żeby się nie obudziła i nie musieć jej wyjmować. Jak ją wyjęłam na miejscu, w Holandii, to miała całe plecki mokre, więc momentalnie kapiel i suche ubranko. Neti my używamy pampków 4, ale tylko dlatego, że 3 uciskały małe baleronki ![]() Yellow to straszne co piszesz... I matki nie mogą być z dziećmi w szpitalach. Obłęd!!! Lady super, że urlop udany, nasz też ![]() Szaja dobry pomysł z tym słownikiem E_vel piękne torty, masz talent dziewczyno ![]() Meduzza super, że z bioderkami wszystko dobrze Bokeh mnóstwo zdrówka dla Hani ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Bardzo Wam dziękuję za miłe komentarze w k. Jesteście kochane ![]() Blanka od dwóch tygodni zasypia sama! Nie ma bata żeby ją na siłę uspać. Widzę, że trze oczka, to myk ją do łóżeczka, albo na nasze łóżko, zaciągam rolety i dziecko śpi Czasem położę się z Nią i poprzytula się do mnie Do tego namiętnie przekręca się z pleców na brzuszek, a może tak jak Szaja pisała z pleców na boczek i myk na brzuszek, sama nie wiem Ale w druga stronę nie potrafi, mam się martwić?? Do tego dźwiga skubana główkę jak nie wiem, tyle, że podnosi się na łokciach, to normalne??I mam pytania dwa ![]() 1. Blanka zjada porce mleka tylko 90-120ml co trzy godziny, w nocy rzadziej. To mało jak na prawie 5-cio miesięczne dziecko prawda??? 2. Blanka dalej chowa kciuk w jednej dłoni. Jak z Nią ćwiczyć? Bo podawanie zabawki w prawidłowy sposób nie pomaga. ![]() 3. Pierzecie jeszcze ubranka w proszku dla dzieci?? Jak rzejśc do normalnego? Tak jak z mlekiem, mieszać? 4. Kiedy Wasze dzieci zaczęły się świadomie bawić w kąpieli, tzn chlapać?? Bo moją interesują tylko zabawki podawane do ręki i dźwiganie się do siadu (kapiemy się na foczce). UPS>>> Wyszły cztery Ale tak to jest po długiej nieobecności
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
kurka, zblendowałam dzisiaj brzoskwinie i dodałam do mleka, mialam dać jeszcze kleik ale i bez tego było gęste. Ola nie bardzo chciała pić :/ z takich wynalazków to tylko banan z jogurtem naturalnym.
maliny wczoraj zblendowałam, a w życiu! kwaśne to to, krzywila sie jak nie wiem-po trzeciej leżeczce zwymiotowala. tak btw-co myślicie o deserkach-jogurtach z bobovity? drogie cholerstwo ok 9 zł w rossie o ile sie nie mylę, za 4 kubeczki, w dodatku mój mózg nie potrafi przetworzyć informacji "bez konserwantów" w momencie, kiedy widzi produkt mleczny na półce sklepowej, nie w chłodni. Nie lepiej dać właśnie jogurt naturalny + owoc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#269 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Nam wyszła najpierw górna trójka potem dolna jedynka a być może jutro wam się pochwalę kolejną górną trójką
![]() I jeszcze chciałam się pochwalić że mój syn do perfekt opanował te słowa: baba buła ej gej gdzie na nogi mówi gi zamiast mama mówi maba (póki co )i wiele wiele innych ale to już mieszanki wedlowskie takie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

400zl ..ach ... teraz pozostaje wybrac projekt!

Będzie dobrze 
dostaliśmy zaproszenie na ślub cywilny, mąż będzie świadkiem, ślub na następna sobotę
w co się ubrać, jak, sukienka odpada bo nie cierpię, no i będę musiała karmić.

Wszędzie się trąbi pneumokoki i rotawirusy więc wypadło mi z łba
Nawet w przychodni nikt nie wspomniał o meningo. Teraz nie wiem... Też tak myślę o rota-poza tym ich jest tyle i tak mutują, że nie ma szans aby całkowicie się uchronić.
Nie chcecie wiedzieć co sobie pomyślałam 

co wyciągam małego to mokro a potem te wstrętne potówki na pleckach

Do jutra.