|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() A to my płytki i panele też naszym przewoziliśmy, ale z umiarem i na raty
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
malz sie buja mitsubishi lancer sportback w obu nam sie wozek miesci na luzie w bagazniku
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś |
|
|
|
|
#3454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak Diabli pisze - licytacja na all ![]() Cytat:
Cytat:
moooże kiedyś
|
|||
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Motylku nie uciekaj, kazda z nas czasem smeci, po to wszystkie tu jestesmy, by sie wspierac!!!
Tez mamy peugeota kombi, ale na maksa stuningowanego obnizony tak ze szoruje po asfalcie na dziurach, felgi robione na zamowienie, zderzaki, jakies poszerzenia tez... o srodku nie wspomne, masakra ;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Kate urodzila chłopca
o 17:24 naszego czasu. fiu fiu, gdyby to było 2 miesiące wczesnirej to rodzilybysmy razem |
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Nie uciekaj ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() zazdraszczam.. nasza kosztowała 3 stówki ![]() zła jestem.. bo za tą cenę wolałabym taką jak Jenny kupiła.. byłaby na dłużej ale jak widzę jak W. na niej szaleje to mi troszkę złość przechodzi ![]() Cytat:
świetny wybórzgadzam się ![]() mieliśmy passata, w dodatku z napędem na 4 koła.. był superowy byliśmy baaardzo zadowoleni, tż go wystawił tak dla jaj (zawyżył cenę troszkę) telefony się urywały i po 3 dniach go sprzedał teraz mamy kombi a i tak przydałby się jakiś minivan
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dłuuugo myślałam nad matą bo kurczę, drogie to a nie wiadomo czy dziecko polubi... tak samo jak karuzelki, ta się trafiła, kliknęłam i się udało za te pieniądze nie będzie aż tak żal w razie czego
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() My mamy normalnego, o takiego ![]() |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Magiusa, Motylek nie wyglupiajcie sie laski I o.zadnym znikaniu.nie.myslcie! Przeciez my tu bedziemy.sie zamartwiac o Was..wlasnie o Was bo jestem pewna, ze I Darek I Matylda maja sie dobrze tylko.maja przejsciowe trudnosci. Za to ich mamy.potrzebuja jak najwiecej wsparcia, wiec sie go nie pozbawiajcie Diabli, ale dobra historia z winda! wez Ty jakies felietony pisz, albo chociaz bloga bo zycie potrafisz sobie ubarwic, nie ma co! Jak bym byla swiadkiem takiej sceny to bym sie zachowala tak jak Twoj TZ ![]() Co do przekasek.to wszystko jest z umiarem zdrowe. Tylko tego umiaru mi brakuje I mi teraz mega niedobrze ![]() W ogole jestem przykuta do lozka bo mala dzis spi tylko podlaczona pod cyca a mielismy miec z TZ romantyczny wieczor z serialami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się długo zastanawiałam czy kupować matę z FP, ale w końcu postawiłam na Tiny Love no i tak jak piszesz, mam nadzieję że wystarczy na dłużej
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() ja lecę pod prysznic i spać, paadam a jutro zabieram Bartusia na wycieczkę jedziemy do mojej koleżanki jest w ciąży i prawdopodobnie będzie dziewczynka
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
motylku mój tez śpi z pol otwartymi oczami to coś złego?
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż u nas matę, karuzekę i kocyk minky (odbieram jutro, bo dziś już nie zdążyłam polecieć na pocztę) sponsorowali pradziadkowie
|
|
|
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mamy też rajdówkę, jakbyście znały kogoś kto chce rajdówkę kupić to chcemy ją sprzedać |
|||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
A tak w temacie.zakupow to mamy ten bujaczek baby bjorn. Wyglada bardzo fajnie (jak nowy) I malej sie w nim wygodnie siedzi, choc na pelne jego wykorzystanie jeszczd poczekamy bo.idea.jest taka, ze dziecko sie samo w nim buja a wiadomo, ze Sofia tylko.jakies leciutkie wstrzasy moze sobie zafundowac mahajac konczynami. Ale za to.posluzy na dluzej (do 2 lat). A mate dostala.Sofinka.w prezencie. Sama.kupilabym.inna zapewne ale ta tez sie sprawdza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Kurde jedni i drudzy sąsiedzi z piętra mają po 2 psy i właśnie urządziły sobie koncert |
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
powinnam kopnąć osobiście w dupę wszystkie dziewczyny, które uważają, że są męczące i chcą przez to opuścić forum!!!!! po to istnieje ten wątek, żeby każda z nas się wypowiedziała zarówno o radościach jak i problemach. Jedne maja ich więcej inne mniej. Każda z nas tu trafiła w jakims celu i brak którejś z nas spowodowałby, że forum byłoby bardziej ubogie, wszystkie jesteśmy potrzebne
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- mam białego |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
my rodzinnie do kolekcji - srebrnego
chociaż zastanawialiśmy się jeszcze nad czarnym
|
|
|
|
#3471 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za młodego i jego uśmiech ![]() ![]() Cytat:
a co do ubioru to masakra..ja ubieram tak jak siebie...ewentualnie jak jest zimny to coś dokładam.. Cytat:
o matko.. to się zestresowałam.. a jutro ide do przychodni i albo bedę szczepic albo coś w koncu ustale... Ej a jak przeczytałam o tym, że jakieś szczepionki są od dziecka którego poddano aborcji.. masakra.. Cytat:
musisz jednak też myślec o sobie..za duzo od siebie wymagasz.. za bardzo chcesz zeby było tak jak Ci powiedzieli- karm tak, kładz tak, rób tak.. a najczęściej te wszystkie dobre rady są o kant dupy bo akurat dziecko nie chce dokładnie ileś tam minut aktywnie ssać, potem odbeknąc i nie ulać... dziecko to dziecko a nie komputer.. A że tu na forum często jest o przespanych nockach itp bo najczęsciej mamy które nie są wykonczone macierzynstwem bo akurat sfarciły im się spokojne dzieci mają siłę tu pisać.. te które muszą nosić i nie spią po nocach pewnie ucinają sobie drzemkę jak tylko nadarzy się okazja zamiast siedzieć na wizazu.. stad ta dysproporcja a Tobie się wydaje ze u Ciebie jest źle.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
był juz lans z zimnym łokciem po mieście ?gratuluje samochodu ![]() ----- A ja poszłam dzisiaj z małym do przychodni.. ale to mało istotne.. no i po przychodni stwierdziłam, że pójde sobie na chwilę do empika po przewodnik.. no to tak poszłam, że po drodze utknęłam w camielie na 3 godziny.. zmierzyłam poł sklepu.. kupiłam sobie 3 spódnice, 3 bluzki i sweterek...ale non stop żyłam w strachu ze mi się obudzi.. a to możę jeszcze tą spódniczkę przymierze, może tamtą.. |
|||||||||
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoooc ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() no jeszcze nie
|
||
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Ju zapomniałam Ci napisać, ale chyba P. gadał dziś z Twoją teściową (jeśli to była ona) jak szukaliśmy drogi do spółdzielni w Ch-cach
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nelka dziękuję za komplemenciki
![]() Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Pochwaliłam moją pannę, że tak długo w nocy śpi a dziś o 2 wybudziły ją bąki
i dopiero zasnęła. Jak mnie wkurzają te bąki i bóle brzucha. Gdyby nie one miałabym złotego dzieciaczka. Uciekam spać puki mogę
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka-
za zakupy tez ostatnio jak latalam po sklepach to sie bałam ze W. alarm włączy ![]() Najwyżej nakarmilabym w przymirzalni
|
|
|
|
#3478 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ?
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od środy odstawiłam całkowicie nabiał.. jest o niebo lepiej jeszcze troszkę pokatuję się tą dietą i zaczne testowac male ilosci nowych produktow ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- ![]() Mój Maluszek leży na macie.. skończyła mu się muzyka, chciałam mu włączyć.. patrzę a on leży w tej ciszy, gapi się na małpkę i delikatnie ją dotyka, a jak się ruszy to zabiera rączkę ![]() do tej pory tylko radośnie wymachiwał wszystkimi kończynami.. nóżkami uderzał rytmicznie w grzechotkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

czekalysmy na gościa, w końcu nas uwolnil i zdziwiony pyta ile te plytki waza. wiec wyjasnilam, ze na pewno mniej niż 200kg, a przecież my tez szczuple
na fakturze było chyba z 500kg 

, albo po prostu ten lekarz ma dobrą pamięć hmm
Przecież nawet sporo dzieci rodzi się u nas w szpitalu 
moooże kiedyś

a i tak przydałby się jakiś minivan 
a jutro zabieram Bartusia na wycieczkę
dwulatką
wczoraj kupiliśmy w końcu
?