Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 22:47   #3451
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a co do remontow...wpakowaliśmy kiedyś do vectry plytki do całej chałupy ledwo jechala. później genialnie wrzuciliśmy wszystko do malej windy, żeby było smieszniej weszłam jeszcze ja i moja mama. i zamiast jechać do góry pomrugalo swiatlo i winda zjechala pol pietra w dol, do piwnicy gdybyście widzialy mine mojej m. myslalam, ze się posikam. winda zacieta, mama blada. udało nam się otworzyć wewnętrzne metalowe drzwi i przez okienko widzialysmy tz i jego rozbawiona mine...i co? zamiast szukac pomocy (bo oczywiście noszac kafelki torebke z tel. zostawiłam w samochodzie :P) pobiegl do domofonu do mojej mamy koleżanki-sąsiadki i mowi jej "niech pani przyjdzie zobaczyć jaka komedia. zaciely się w windzie" i pstrykal nam fotkidopiero ona zeszla na dol (przy okazji wszyscy mijający sąsiedzi ogadali nas jak malpki w zoo) i zadzwonila po jakiegoś gościa od wind, który w wigilie uratowal ja z opresji (w domu wszystko na gazie, a ona zjechala do mojej mamy pozyczyc cos kuchennego...i klucze od mieszkania wpadly do windy hehe). no ale wracając do mojej przygody czekalysmy na gościa, w końcu nas uwolnil i zdziwiony pyta ile te plytki waza. wiec wyjasnilam, ze na pewno mniej niż 200kg, a przecież my tez szczuple na fakturze było chyba z 500kg
niesamowite, ze się ta vectra nie zlamala
Niezła historia

A to my płytki i panele też naszym przewoziliśmy, ale z umiarem i na raty

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:49   #3452
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
toujours? nie znam

nie nie, Lagunę nam odradził mój chrzestny, który nią jeździ, też nam się podobała Kupiliśmy Forda Mondeo kombi choć marzy mi się Oktawia albo Mazda 6 no ale kasa, kasa, kasa
)
Ja mam madzie 3 wersja top sport 2.0 150km cudo malz sie buja mitsubishi lancer sportback w obu nam sie wozek miesci na luzie w bagazniku
Stary 2013-07-22, 22:51   #3453
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.ja zaginełam po porodzie, ale tak mi czas szybko umyka,ze poświęcam go max synkowi Spodziewałam się tu ogromnej ilości do nadrobienia,a tu przy maluszkach to tyle skrobania nie ma

U nas wszystko ok, Malutki wazy 4390 kg i jest słodziakiem
Pozdrawiamy
Cześć
Fajnie, że się odezwałaś

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 22:52   #3454
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.ja zaginełam po porodzie, ale tak mi czas szybko umyka,ze poświęcam go max synkowi Spodziewałam się tu ogromnej ilości do nadrobienia,a tu przy maluszkach to tyle skrobania nie ma

Pozdrawiamy
trzymajcie się
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wow! Gratuluje, co.to za konkurs?
tak jak Diabli pisze - licytacja na all
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
To oni aż tak wszystkich pamiętają , albo po prostu ten lekarz ma dobrą pamięć hmm Przecież nawet sporo dzieci rodzi się u nas w szpitalu
no dużo się dzieci rodzi, bardzo nie mam pojęcia skąd wie ale na dzień dobry "ooo pani to u nas nie rodziła"

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja mam madzie 3 wersja top sport 2.0 150km cudo malz sie buja mitsubishi lancer sportback w obu nam sie wozek miesci na luzie w bagazniku
niezłe furki moooże kiedyś

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:53   #3455
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Motylku nie uciekaj, kazda z nas czasem smeci, po to wszystkie tu jestesmy, by sie wspierac!!!

Tez mamy peugeota kombi, ale na maksa stuningowanego obnizony tak ze szoruje po asfalcie na dziurach, felgi robione na zamowienie, zderzaki, jakies poszerzenia tez... o srodku nie wspomne, masakra ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:53   #3456
diabli
Zakorzenienie

Kate urodzila chłopca o 17:24 naszego czasu. fiu fiu, gdyby to było 2 miesiące wczesnirej to rodzilybysmy razem Nelcia o 17:38 hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:56   #3457
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kate urodzila chłopca o 17:24 naszego czasu. fiu fiu, gdyby to było 2 miesiące wczesnirej to rodzilybysmy razem Nelcia o 17:38 hehe
Ciekawe jak będzie miał na imię ?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Motylku nie uciekaj, kazda z nas czasem smeci, po to wszystkie tu jestesmy, by sie wspierac!!!
Dokładnie, zgadzam się

Nie uciekaj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 22:56   #3458
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

tak, discover, całe 57zł
super
zazdraszczam.. nasza kosztowała 3 stówki
zła jestem.. bo za tą cenę wolałabym taką jak Jenny kupiła.. byłaby na dłużej
ale jak widzę jak W. na niej szaleje to mi troszkę złość przechodzi

Cytat:
Byliśmy dziś w spółdzielni zgłosić w końcu W., potem lody i spacerkiem przeszliśmy się do gina - wszystko ok, pięknie się goi , a na koniec pojechaliśmy odebrać karuzelkę i otulaczem. Przyszła nam też dziś mata - duża, ma piękne kolorki, W. zainteresowany i chyba mu się spodobała, bo "rozmawiał" z lwem Jutro zapodam mu karuzelkę i zobaczymy jaka będzie reakcja
super świetny wybór

Cytat:
Ja chce passata! To sa super autka..
zgadzam się
mieliśmy passata, w dodatku z napędem na 4 koła.. był superowy
byliśmy baaardzo zadowoleni, tż go wystawił tak dla jaj (zawyżył cenę troszkę) telefony się urywały i po 3 dniach go sprzedał
teraz mamy kombi a i tak przydałby się jakiś minivan

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:58   #3459
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
super

ja dłuuugo myślałam nad matą bo kurczę, drogie to a nie wiadomo czy dziecko polubi... tak samo jak karuzelki, ta się trafiła, kliknęłam i się udało za te pieniądze nie będzie aż tak żal w razie czego

Stary 2013-07-22, 22:59   #3460
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Tez mamy peugeota kombi, ale na maksa stuningowanego obnizony tak ze szoruje po asfalcie na dziurach, felgi robione na zamowienie, zderzaki, jakies poszerzenia tez... o srodku nie wspomne, masakra ;p
Wow! To pewnie mąż tak szaleje ?

My mamy normalnego, o takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 738237_5690925.jpg (46,8 KB, 26 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 22:59   #3461
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:

Pozdrawiamy
Czesc! Zagladaj czesciej I.pokaz syna lizazowym ciotkom!

Magiusa, Motylek nie wyglupiajcie sie laski I o.zadnym znikaniu.nie.myslcie! Przeciez my tu bedziemy.sie zamartwiac o Was..wlasnie o Was bo jestem pewna, ze I Darek I Matylda maja sie dobrze tylko.maja przejsciowe trudnosci. Za to ich mamy.potrzebuja jak najwiecej wsparcia, wiec sie go nie pozbawiajcie

Diabli, ale dobra historia z winda! wez Ty jakies felietony pisz, albo chociaz bloga bo zycie potrafisz sobie ubarwic, nie ma co! Jak bym byla swiadkiem takiej sceny to bym sie zachowala tak jak Twoj TZ choc.wieksze sa szanse, ze wyladowalabym.tez w tej windzie

Co do przekasek.to wszystko jest z umiarem zdrowe. Tylko tego umiaru mi brakuje I mi teraz mega niedobrze

W ogole jestem przykuta do lozka bo mala dzis spi tylko podlaczona pod cyca a mielismy miec z TZ romantyczny wieczor z serialami
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:01   #3462
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
super
Najważniejsze, że W. zadowolony

Ja się długo zastanawiałam czy kupować matę z FP, ale w końcu postawiłam na Tiny Love no i tak jak piszesz, mam nadzieję że wystarczy na dłużej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 23:02   #3463
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
W ogole jestem przykuta do lozka bo mala dzis spi tylko podlaczona pod cyca a mielismy miec z TZ romantyczny wieczor z serialami
no to hop na kanapę z Sofcią i oglądajcie

ja lecę pod prysznic i spać, paadam a jutro zabieram Bartusia na wycieczkę jedziemy do mojej koleżanki jest w ciąży i prawdopodobnie będzie dziewczynka

Stary 2013-07-22, 23:02   #3464
maluska88
Raczkowanie

motylku mój tez śpi z pol otwartymi oczami to coś złego?
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:04   #3465
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

ja dłuuugo myślałam nad matą bo kurczę, drogie to a nie wiadomo czy dziecko polubi... tak samo jak karuzelki, ta się trafiła, kliknęłam i się udało za te pieniądze nie będzie aż tak żal w razie czego
To ja tak miałam z karuzelką

Chociaż u nas matę, karuzekę i kocyk minky (odbieram jutro, bo dziś już nie zdążyłam polecieć na pocztę) sponsorowali pradziadkowie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 23:06   #3466
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie za ambitnie? my tu wszystkie chcemy wage przed-ciazowa

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

pamiętasz jak pisałam, ze Nela przybiera 70-120 gramow w jednym tygodniu, a w kolejnym nawet 0.5kg? pediatra uznal, ze taki jej urok. nie martw się na zapas i nie wyszukuj sobie problemów. masz zdrowego synka! ciesz się kazda chwila z nim spedzona, bo on naprawdę szybko rosnie i niedługo będziemy już tylko wspominać jakie mialysmy cudne niemowlaczki...
marzy mi się wreszcie piękna figura, zawsze miałam potężne uda, a teraz chciałabym wszytstko zrzucić,

Cytat:
podobno dość awaryjne autko, mój chrzestny już sporo w nią włożył ale wiadomo - do każdego samochodu można się przyczepić
M. też myślał o vectrze ale najbardziej o mondeo ale w benzynie a najwięcej ich w dieselu a te też bardziej awaryjne no i nie przerobi się na gaz
no i w końcu udało się znaleźć

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

ja nawet nie wiem ile ważę

ja na ten temat nic nie wiem ale moje dziecko ma często chłodne stopy - tak jak mamusia
dzieci mogą mieć chłodne rączki i stopy najważniejsze żeby karczek był ciepły

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jak juz sie tak chwalimy to ja jezdze golfikiem nie wiem czy 3 czy 4 ale klime i elektryczne szyby ma heee ale to tylko zeby do pracy dojechac czy do namy skoczyc jak wyjezdzamy to tz autem tez combi w inne bysmy sie chyba nie zapakowali...

Ja sie zegnam bo musze korzystac nastepne pompowanie mam za 20 min wiec spadam spac .... Dzisiejsza noc zapowiada sie cudnie:banghead:

ja mam peugota 407, ale mąż zamierza mi go wymienić w przyszłym roku, jeśli finanse pozwolą, bo budujemy dom i to jest dopiero skarbonka bez dna...
mamy też rajdówkę, jakbyście znały kogoś kto chce rajdówkę kupić to chcemy ją sprzedać
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:09   #3467
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

A tak w temacie.zakupow to mamy ten bujaczek baby bjorn. Wyglada bardzo fajnie (jak nowy) I malej sie w nim wygodnie siedzi, choc na pelne jego wykorzystanie jeszczd poczekamy bo.idea.jest taka, ze dziecko sie samo w nim buja a wiadomo, ze Sofia tylko.jakies leciutkie wstrzasy moze sobie zafundowac mahajac konczynami. Ale za to.posluzy na dluzej (do 2 lat). A mate dostala.Sofinka.w prezencie. Sama.kupilabym.inna zapewne ale ta tez sie sprawdza

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:09   #3468
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja mam peugota 407, ale mąż zamierza mi go wymienić w przyszłym roku, jeśli finanse pozwolą, bo budujemy dom i to jest dopiero skarbonka bez dna...
Też mamy takiego

---
Kurde jedni i drudzy sąsiedzi z piętra mają po 2 psy i właśnie urządziły sobie koncert

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 23:10   #3469
barwineczek
Wtajemniczenie

powinnam kopnąć osobiście w dupę wszystkie dziewczyny, które uważają, że są męczące i chcą przez to opuścić forum!!!!! po to istnieje ten wątek, żeby każda z nas się wypowiedziała zarówno o radościach jak i problemach. Jedne maja ich więcej inne mniej. Każda z nas tu trafiła w jakims celu i brak którejś z nas spowodowałby, że forum byłoby bardziej ubogie, wszystkie jesteśmy potrzebne

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Też mamy takiego

---
Kurde jedni i drudzy sąsiedzi z piętra mają po 2 psy i właśnie urządziły sobie koncert
mam białego
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:12   #3470
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
mam białego
my rodzinnie do kolekcji - srebrnego chociaż zastanawialiśmy się jeszcze nad czarnym

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 23:15   #3471
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
stęskniłam się za Wami a Wy za mną ?

byliśmy u teściów na weekend.. masakra.. bratowa podrzuciła swoje dzieci..
nie dość że musiałam naszym się opiekować to jeszcze naszą przesłodką, ale już coraz bardziej kapryśną dwulatką
padaaaam
do tego wczoraj wpadła w histerię, bo tylko ze mną chciała iść się wykąpać i spać.. Masakra..
na szczęście Tż przejął małego i poszedł z nim na spacerek.. jak wrócił z alarmem, bo mały zgłodniał to zdążyłam już ululać Zosie
o matko.. brawo za ogarnięcie sytuacji!!

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Zarzekałam się, że więcej dzieci mieć nie będę, ale jak patrzę na Wasze księżniczki w sukienkach, to pękam z zazdrości i kto wie....

Księżna Kate ciśnie na porodówce, no to 3mamy kciuki
ciśnij dziołcha ciśniej.. ja czuje ze będzie dziewczynka.. a Wy co obstawiacie??

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja kupiłam taki
http://www.mall.pl/podrozne-lozeczka...podrozny-2-w-1

ale jeszcze nie testowaliśmy

młody się roześmiał dzisiaj na głos i jak go kładę na brzuchu to trzyma się już długo na łapkach
ej a weźcie przetestujecie bo chce kupić

za młodego i jego uśmiech
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

My po niedzieli spędzonej u teściowej. Opisywać nie będę ale co się uwkurzałam to moje...

Miałam starcie z Tż bo ja od 3 dni uczę małą zasypiać w łóżeczku. Niestety ale po całym dniu mój kręgosłup nie daje rady i jak się kładę spać to nie wiem jak sie ułożyć żeby nie bolało. A poza tym uważam, że to dobry nawyk u dziecka i już czas go wykształcić bo mała powoli zaczyna rządzić. Nie jest to dla mnie proste też ale jakoś daję radę. Co prawda mała nie płacze ale niekiedy zaśnięcie zajmuje jej np 40 minut choć wczoraj wieczorem już tylko 20. No i wspaniały tatuś który w całym tygodniu tylko w niedziele ma wolne dziecko cały czas na rękach. Spoko ja nie ma spać nie ma problemu, ale widzę że małej już sie oczka zamykają i mówię odłóż ją. A on że jeszcze nie. Więc czekam 5 minut i mówię " Kto ją będzie nosił jak będziesz w pracy" i on z wielkim fochem ją odkłada. Nosz kurde przecież wiedział że chcę ją nauczyć zasypiać samej i w jedną niedziele chciał przekreślić 3 dni mojej "pracy". Oczywiście był oburzony jak mu to powiedziałam, ale wieczorem mu wszytsko wytłumaczyłam i chyba zrozumiał. Zobaczył jaki to komfort po kąpaniu położyć dziecko i śpi a nie spacerować z nim po pokoju przez godzinę.

A i u teściowej były 2 dziewczynki małe. Jednak miesiać starsza od Laury a druga 4 miesiące ma. Jak je zobaczyłam jak są ubrane to się zaczęłam zastanawiać czy ja nie jestem jakaś nienormalna bo nasza mała sukieneczka i opaska, a one...długie body, rajtuzy, sukienka i sweterek no i oczywiście grubsza czapeczka nie taka delikatna jak ja małej na początku ubierałam. A na polu 30 stopni.
oj niedobry tzcik..
a co do ubioru to masakra..ja ubieram tak jak siebie...ewentualnie jak jest zimny to coś dokładam..

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Prosimy o przekazanie informacji szczepiącym rodzicom, niech obserwują stan zdrowia swoich dzieci.
Docierają do nas informacje, że dzieci były szczepione seriami szczepionek, które właśnie zostały wycofane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Prosimy o zgłaszanie się do nas rodziców takich dzieci.
GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, o numerze serii UFA 12001.
Szczepionka nie spełnia wymagań jakościowych ze względu na niehomogeniczność. GIF wycofał produkt z obrotu na terenie całego kraju.

Wycofano także z obrotu Tripacel. To szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi, o numerze serii C4007 AK. Powodem decyzji jest również niehomogeniczność.
Decyzje GIS: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-056.pdf
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf

Rodzice dzieci, którym podano wycofane serie szczepionek!

Niehomogeniczność oznacza niejednorodność, mogło to np. wynikać z nieprzestrzegania zasad zachowania ciągu chłodniczego podczas przechowywania lub transportu albo obecności zanieczyszczeń w szczepionce. Odebraliśmy już zgłoszenia od kilkudziesięciu rodziców, których dzieci otrzymały te serie i u kilku wystąpiły problemy zdrowotne, które nie zostały zgłoszone jako niepożądanych odczyn poszczepienny przez lekarza (np. zapalenie oskrzeli, tachykardia, drżenie kończyn, AZS, utrata apetytu) Może mieć to związek czasowy ze szczepieniem lub również przyczynowy. Powinno to trafić do odpowiednich służb, które to sprawdzą, jednak to się nie stało, bo SYSTEM NOP NIE DZIAŁA!!! Szczepione dzieci nie są bezpieczne, a urzędnicy mimo naszych zgłoszeń nic z tym problemem nie robią

Proszę obserwować stan zdrowia dzieci. Podanie wycofanej serii wcale nie musi być równoznaczne z wystąpieniem u dziecka powikłań, jednak jeśli się coś wydarzy należy poinformować o tym lekarza żeby mógł postawić prawidłową diagnozę i odpowiednio leczyć (niestety z różnych względów nie można liczyć na otwartość lekarzy w tym temacie).
W razie wystąpienia powikłań macie prawo domagać się odszkodowania. Chętnie udzielimy dalszych informacji.
Jeśli będzie się działo coś niepokojącego, prosimy o kontakt, jednak jeśli do tej pory wszystko było w porządku prawdopodobnie nie ma powodów do niepokoju z powodu podania wycofanej szczepionki (być może niehomogeniczność dotyczyła tylko części serii).

Oprócz ryzyka związanego z wycofanymi seriami inne problemy mogą wynikać z samego działania szczepionki, błędu kwalifikacji lub podania szczepionki lub innych czynników.
Polecamy również zapoznanie się z poniższymi linkami, które pomogą podejmować świadome decyzje dotyczące szczepień.
1. Zapomniane i ignorowane fakty o szczepieniachhttp://faktyoszczepieniach.wordpress.com/
2. Książka „Szczepienia w pytaniach i odpowiedziach dla myślących rodziców http://ekoszczepienia.pl/97/
3. Ulotki i skład szczepionek http://www.stopnop.pl/szczepionki/75-ulotki-i-sklad-szczepionek
4. Lista NOP z rozporządzenia Ministra Zdrowiahttp://stopnop.pl/prawo/23-zalacznik-nr-1-rodzaje-i-kryteria-rozpoznawania-nop
5. Szczepionki z aborcji:https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/szczepionki-wyprodukowane-dzięki-aborcji/630791606948271
6. Powikłania neurologiczne po szczepieniachhttp://zdrowedzieci.blox.pl/resource...zepieniach.pdf

o matko.. to się zestresowałam.. a jutro ide do przychodni i albo bedę szczepic albo coś w koncu ustale...
Ej a jak przeczytałam o tym, że jakieś szczepionki są od dziecka którego poddano aborcji.. masakra..

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja pierdziu zaczynam przy was autentycznie wpadac w depreche. Chyba kazda z was pisze ze przesypia ciagiem minimum 4h w nocy i to po 2x, zadna nie wspomina o jakis nocnych jazdach a chyba tylko my tak nie mamy. U nas ciagle pobudki po od 1,5-3h maks i to z reguly takie 3h to raz moze jest w nocy. Regularnie o 5 problemy z brzuszkiem ( w dzien takich nie ma) i pierdami. I w gruncie rzeczy przez to regularnie od 5 spac sie nie da, co najwyzej drzemac do 7 czy 8 a pozniej w sumie regularnie ciezko o uspokojenie do 12. Chyba ze czasami spacer zadziala czy noszenie na rekach ze az wiedna bo o bujaczkach itp.moge pomarzyc.
Jakim cudem wszystkie inne dzieciaczki tak duzo spia? I tak sie ladnie zajmuja same.
Naprawde czytam was i zastanawiam sie za jakie grzechy?
Wiecej dzieci nie chce.
Z reszta ja mam depreche na bank bo dzis po raz pierwszy jak plakal to nie wytrzymalam i zostawilam go a ja poszlam umyc zeby, przemyc sie i zrobic sobie sniadanie i przy tym wsystkim autentycznie czulam zlosc a nie zal ze on placze.

Magiusa bo Ty byś chciała być za idealną mamą.. odpuść sobie i tak jesteś super i robisz wszystko co jest najlepsze dla TWojego dzieciatka.. dopytujesz o wszystko położne, lekarzy, niczego nei zaniedbujesz.. czytasz o zaletach i wadach karmienia takiego i takiego.. jestes zaopatzona na rózne ewentualnośc... jestes naprawdę super mamuśka!!
musisz jednak też myślec o sobie..za duzo od siebie wymagasz.. za bardzo chcesz zeby było tak jak Ci powiedzieli- karm tak, kładz tak, rób tak.. a najczęściej te wszystkie dobre rady są o kant dupy bo akurat dziecko nie chce dokładnie ileś tam minut aktywnie ssać, potem odbeknąc i nie ulać... dziecko to dziecko a nie komputer..

A że tu na forum często jest o przespanych nockach itp bo najczęsciej mamy które nie są wykonczone macierzynstwem bo akurat sfarciły im się spokojne dzieci mają siłę tu pisać.. te które muszą nosić i nie spią po nocach pewnie ucinają sobie drzemkę jak tylko nadarzy się okazja zamiast siedzieć na wizazu.. stad ta dysproporcja a Tobie się wydaje ze u Ciebie jest źle..

Cytat:
oj tatuś chce troszkę porozpieszczać swoja Laurunie następnym razem zapakuj mu ja do wozka i wygon na dluuugi spacer hehe.

a rajstopy przy 30 st.

a jeszcze miałam się pochwalić - mojej mamy kolezanka ma domowa pierogarnie. i niedawno w końcu dotarlo do niej, ze Nela na swiecie. chyba myśli, ze przy dziecku czasu na wszystko brak wiec dostaliśmy "w prezencie" wszystkie możliwe pierogi, zapas chyba na rok hehe. ze szpinakiem i feta, borowkami, truskawkami, mięsem, ruskie...no i kluski na parze wlasnie jem na sniadanie jedyny problem to moja przepełniona mlekiem zamrazarka, ale jakos to upchalam. i wiecie co? w takie dni jak teraz to naprawdę wspanialy prezent
ale super z tymi pierogami

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
tak, myslalam o psychologu ale nie mam kiedy z tym nieregularnym wiszeniem na cycku.
Ale chyba masz racje V., ja sie w ogole nie viesze poki co z macierzynstwa. Jak juz cos mnie uskrzydli to za chwile 2 kolejne rzeczy zdoluja. Jak sie ucieszylam ze laktacja wzrosla to nagle Mlody nie oprozia cycka do konca, pije 5-7 minut, rwie sie pozniej i do tego zaczal mi cmokac przy cycku. Wiec faktycznie mam 0 raosci bo wczesniej sie obawialam ze sie nie najada bo mam za malo, teraz bo zle pije.
Tylko mam ciagle nadzieje ze w koncu przyjdzie taki dzien i taka noc gdy powiem o, jest dobrze, lepiej"
Póki co jest chyba na odwrot

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Uff. Moj na szczęście miał inną szczepionkę.
Jakieś same jazdy z tymi szczepionkami...;/ one na prawdę są niebezpieczne.
:/

Cytat:

No i zarejestrowaliśmy dziś samochód wczoraj kupiliśmy w końcu
był juz lans z zimnym łokciem po mieście?
gratuluje samochodu

-----
A ja poszłam dzisiaj z małym do przychodni.. ale to mało istotne.. no i po przychodni stwierdziłam, że pójde sobie na chwilę do empika po przewodnik.. no to tak poszłam, że po drodze utknęłam w camielie na 3 godziny.. zmierzyłam poł sklepu.. kupiłam sobie 3 spódnice, 3 bluzki i sweterek...ale non stop żyłam w strachu ze mi się obudzi.. a to możę jeszcze tą spódniczkę przymierze, może tamtą..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:16   #3472
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci mogą mieć chłodne rączki i stopy najważniejsze żeby karczek był ciepły
tak też myślę i na karczek zwracam głównie uwagę

dobranoooc

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ciśnij dziołcha ciśniej.. ja czuje ze będzie dziewczynka.. a Wy co obstawiacie??

był juz lans z zimnym łokciem po mieście?
gratuluje samochodu
łochocho, laska!! już jest syneeek

no jeszcze nie

Stary 2013-07-22, 23:20   #3473
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ju zapomniałam Ci napisać, ale chyba P. gadał dziś z Twoją teściową (jeśli to była ona) jak szukaliśmy drogi do spółdzielni w Ch-cach

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja poszłam dzisiaj z małym do przychodni.. ale to mało istotne.. no i po przychodni stwierdziłam, że pójde sobie na chwilę do empika po przewodnik.. no to tak poszłam, że po drodze utknęłam w camielie na 3 godziny.. zmierzyłam poł sklepu.. kupiłam sobie 3 spódnice, 3 bluzki i sweterek...ale non stop żyłam w strachu ze mi się obudzi.. a to możę jeszcze tą spódniczkę przymierze, może tamtą..
Fajnie, że zakupy udane

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-22, 23:20   #3474
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Nelka dziękuję za komplemenciki i pozdrawia ciotki łizażowe

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, mój był szczypiony ta seria pierwsza dawka 12009, a druga 12001 było to miesiac temu i nic mu w sumie nie jest ani nie było wiec mam nadzieje, ze bedzie ok

http://www.tvn24.pl/gif-wycofuje-szc...,340852,s.html mam nadzieje :/
właśnie spojrzałam do książeczki i moja była szczepiona też tą serią w szpitalu zaraz po urodzeniu tyle że to było prawie 3 miesiące temu i jak na razie wszystko ok
Stary 2013-07-22, 23:26   #3475
JennyAniolek
Zakorzenienie

W. śpi już 2h a ja zmykam jeszcze trochę popracować. Do usłyszenia Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-07-23, 03:11   #3476
antoinettee
Zadomowienie

Pochwaliłam moją pannę, że tak długo w nocy śpi a dziś o 2 wybudziły ją bąki i dopiero zasnęła. Jak mnie wkurzają te bąki i bóle brzucha. Gdyby nie one miałabym złotego dzieciaczka. Uciekam spać puki mogę
Stary 2013-07-23, 07:28   #3477
lonely_lady
Zakorzenienie

Marchewka- za zakupy tez ostatnio jak latalam po sklepach to sie bałam ze W. alarm włączy
Najwyżej nakarmilabym w przymirzalni

Stary 2013-07-23, 07:40   #3478
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Ciekawe jak będzie miał na imię ?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Dokładnie, zgadzam się

Nie uciekaj

nie ważne jak będzie miał na imię, milion chłopców teraz urodzonych na wyspach będzie miało tak samo na imię
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 07:55   #3479
becik_4
Zadomowienie

mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 08:20   #3480
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Pochwaliłam moją pannę, że tak długo w nocy śpi a dziś o 2 wybudziły ją bąki i dopiero zasnęła. Jak mnie wkurzają te bąki i bóle brzucha. Gdyby nie one miałabym złotego dzieciaczka. Uciekam spać puki mogę
do niedawna bąki i ból brzuszka to była nasza zmora
od środy odstawiłam całkowicie nabiał..
jest o niebo lepiej
jeszcze troszkę pokatuję się tą dietą i zaczne testowac male ilosci nowych produktow

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Mój Maluszek leży na macie.. skończyła mu się muzyka, chciałam mu włączyć.. patrzę a on leży w tej ciszy, gapi się na małpkę i delikatnie ją dotyka, a jak się ruszy to zabiera rączkę
do tej pory tylko radośnie wymachiwał wszystkimi kończynami.. nóżkami uderzał rytmicznie w grzechotkę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości